PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TÜRKİYE BAĞIMSIZ BİR ÜLKE Mİ ?

cccp13
23-09-2006, 06:30
Aslında çok uzun ama bilgi alışverişi amaçlı açtım konuyu. bağımsız olmadığını artık küçük çocuklar da biliyor ama belki bilmeyenler vardır diye yazıyorum.

ülkemiz 1950 lerden beri sömürü batağına saplanmış durumda. ilk kez adnan menderes ve destekçileri tarafından satılan ülkemiz bugünlere gelene kadar sayısız defa satıldı, peşkeş çekildi.
yaşasın tam bağımsız türkiye diye haykıran gençlerimiz asıldı, kahrolsun emperyalizm diyen aydınlarımız hapis- sürgüne maruz bırakıldı. halkımızı da bu aydınlara din kisvesi altında düşman ettiler. bunlar dinsiz vatan haini diyerek halk galeyana getirildi (bugün de aynı şeyler mevcut).
sonuçta ülkemiz günden güne sömürüye teslim ediliyor ve buna karşı çıkanlar da devlet tarafından sindirilmeye çalışılıyorlardı.hep aynı gerekçeyle düşman gösterildi halkımıza. onlar dinsiz vatan haini.

evet aradan geçen 50 yi aşkın yılda dinibütün ve vatansever büyüklerimiz gerici vatandaşları da arkasına alarak bir bir yok etti değerlerimizi. karşılarına hep birileri çıktı ama sloganları hep aynıydı " bunlar dinsiz vatan haini ". bugün vatanın dört bir yanının işgalci ülkelerin elinde olmasının nedeni ( isteyene işgal haritası verebilirim ) yıllarca dini ve milliyetçi duyguları okşayan ve onlara destek verenlerdir. ( nedenini bilmiyorum ama hala destek veriyorlar). günümüzde de durum farklı değildir gerici akp hükümeti menderes in demirel ve kenan evrene devrettiği bayrağı gururla dalgalandırmaktadır. ormanlarımız,limanlarımız,topraklarımız derken şimdi de insanlarımız satılmaktadır. müslümanlık oyunlarıyla halkı kandıran bu vatan hainlerinin müslüman halklara saldıranlara ortak olması düşündürücüdür. halkımız bu oyuna daha ne kadar gelecek bilmiyorum ama unutmasınlar dinsiz vatan haini dedikleri halk savaşçıları hep karşılarında olacak. belki dinsizler ama vatan haini olmadıklarını birgün herkes anlayacak

mhmd
23-09-2006, 12:08
Sn. cccp13,

Günümüz dünyasında ülkeler; siyasi, ekonomik, kültürel, coğrafik, askeri şartlar gereği birbirleriyle ya zıtlaşma ya da dayanışma içerisindedirler.
Orta çağ derebeylik şatoları gibi surlarla etrafı çevirerek insanları duvarlar ardına almak bile onları çevre ile tamamen etkisiz bırakamamıştır.

Çeşitli tarihlerde; duvarlar örerek, hatlar çekerek, yasaklar koyarak yapılan izolasyonlar dahi geçici ve lokal kalmıştır. Olumlu herhangi bir sonuç da çıkmamıştır.

Tam bağımsızlık konusu sosyal bir olgudur. Fiziksel bir olgu değildir.
Kasıt; bütün alınan kararlarda, elan sadece kendi ülkenin çıkarları savunulmalıdır dan öte; global yapı içerisinde, uzun bir dönemde ülke çıkarlarının tedrici bir şekilde korunması olmalıdır.
Bunu yaparken her zaman ileri adım atılamayacağını da kabul edersiniz.

Bir dönem vuku bulmuş, çok değerli gençlerimizin hüzünlü hayat hikayeleri, esef vericidir. *
El birliği ile, daha mutlu yarınların temelleri de yine bu hayat hikayelerinde gizlidir.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.

vacsmt
11-10-2006, 16:52
Türkiye günden güne artan dış ve iç borçuyla nasıl bağımsız olabilir ?
Dış borç rakamını takip edemiyorum artık sanırım 200 milyar doları
geçti.Bir de iç borç var o da 100 milyar doların üzerinde diye biliyorum.
Ekonomik açıdan bağımsızlıktan sözedilemiyor bu durumda....
Acaba askeri açıdan bağımsızlıktan söz etmek mümkün mü peki ?
Bu sorunun yanıtı da olumsuz.Zira TSK nerdeyse tamamen ABD'e
bağımlı.Olası bir amborgada TSK 'nın *özellikle hava kuvvetlerinin
1-2 haftadan fazla dayanabileceğini sanmam.
Zaten Türkiye bağımsız güçlü bir ülke olsaydı burnunun dibinde
Kuzey Irak'ta oluşan Kürt Devletine dur diyebilirdi !Hani *kırmızı
çizgileri vardı ? Ne oldu ? Hepsi lafta kaldı....
Neyse daha fazla yazıpta moral bozmayalım...
Herkese T.C de mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir hayat sürmesi dileğimle...

kerkenez
11-10-2006, 18:01
Tabi ki değil.
Ancak Bağımlılığın başlangıcını 1950'ler alırsak bu bilimsel bir yorumlamadan oldukça uzak olacaktır. Keza bağımlılığı yaratan maddi koşullar ve bağımlılığın kendisi 1950'ler öncesinde de vardı.
Değişense hızla kapitalistleşmeye doğru giden yapının üzerine dar gelen CHP gömleğini yırtıp atması ve sürecin daha gözle görülür hale gelmesidir.
izmir İktisat Kongresi'ni Menderes ve arkadaşları mı düzenledi?
Toprak reformunu Menderes mi yapmadı?
Halkın örgütlenme özgürlüğünü Menderes mi engelledi?
Sorular çoğaltılabilir. Tabi ki Menders bu sürecin en azılı Halk düşmanlarından ve işbirlikçilerinden birisidir. Ben Menderes'e söyledim gelin anlasın.

vartor
11-10-2006, 18:26
Bugunku globalesmis dunya ekonomisinde, bagimsiz tek ulke bile dusunulemez. Turkiye de istisna degildir. Hep birlikte insanlar insanligin degil buyuk sirketlerin menfaati icin calismaktadir.
*Kuba'yi ziyaret ettigimde bile, parti uyesi biri ile yaptigim konusmadan, onlarin bile bu gercegi kabul ettiklerini gordum. Memleketlerinin sonunu parlak gormedigi halde, Amerikan sisteminin kacinilmaz oldugunu kabul etmisti.
* Gunumuzun allahi para, dinlerdekinin aksine, gucunu her yerde gosterebiliyor.