PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yehovanın Şahitleri

ngcoskun
25-01-2005, 19:03
birgün bir arkadaşımın bürosunda otururken içeri iki tane bayan girdi.müsade isteyip konuşmak istediler.konu Yehovanın Şahitleri hakkındaydı.
arkadaşım islam dininden olup oldukça fanatik biriydi.konuyla ilgili onların konuşmasına izin verdi . amacı onların orda yanıldıkları noktaları tartışmaktı.
neyse konuya girdiler.bunlar yeni bir din olmadıklarını iddia ederek konuya başladılar.onlara göre peygamber de yoktu.bir kitapları vardı.ismine mukaddes kitap diyorlardı.uslupları çok kibardı.resmen hipnotize olmuş gibiydiler konuyu anlatırken.bu mukaddes kitap kuran hariç diğer kitapların bir derlemesiydi.neden kuran değil sorumuza cevap alamadık.
tam hatırlamıyorum sanırım her hafta bir seminerleri oluyordu.bu seminerde mukaddes kitaptan bir şeyler okunuyormuş.seminerin yöneticisi yehovanın şahitlerinin ileri gelenlerindenmiş ve okuma işi onun tarafından yapılıyormuş.
hepimiz eşitiz birbirimize karşı dedikten sonra bu okuma işini ileri gelenler tarafından yapılmasındaki çelişkiyi de cevaplayamadılar.yani madem bir peygamber yok ve madem hepiniz eşitsiniz ve eşit haklara sahipsiniz neden o zaman ileri gelenlerin hakları sizden fazla diye sorsakta bir cevap almadık.ileri gelenler dediklerinize nasıl hitap ediyorsunuz islamda bu tip kişilere hoca imam ve daha ileri safhalardaki insana da peygamber deniliyor siz de durum nasıl diye sorduk.cevap yine aynı.biz eşit haklara sahibiz.biz de sınıflandırma yok.fakat şöyle de bir durum var eğer onların seminerine katılırsanız belli aşamaları geçtikten sonra mukaddes kitaba sahip olabiliyorsunuz.bu nasıl eşitlik anlamadık.
neyse bize bir sürü broşür bıraktılar.bu arada kuruluşun -kuruluşun diyorum çünkü başka isim bulamadım- giderlerini de üyelerin zengin olanlarının bağışları sayesinde karşılıyorlarmış.kendileri bu işe bu kadar zaman ayırsalarda burdan bir gelirleri yokmuş.bu işi tamemen gönüllü olarak yapıyorlarmış.
broşürlerde insanın kendini tanıması ve iyi huylu olması mulayim olması pozitif olması ile ilgili şeyler yazılıydı.hafızamı zorlasamda nasıl bir allaha inandıklarını bulamadım.
hatırladığım başka şeyler olursa tekrar yazarım.açıkcası konuyu yazmadan önce bir search yapsam daha iyi olurdu belki ama hatırladığım kadarıyla yazdım artık.
yeni bir şey bulursam yazarım.

n0thing
25-01-2005, 19:11
İsim çok sükseli Yehova Şahitleri. Bu isim nerden geliyor acep bilen var mı?

ngcoskun
25-01-2005, 19:26
Yehova şahitliğinin kurucusu C.T. Razıl ''dır.(Charles Taze Russell 1852-1916) Razıl önceleri bir Kitab-ı Mukaddes topluluğu kurdu, ve grubun pastörü seçildi. 1879 da " Siyon ''un Tarassut Kulesi" dergisini çıkartmaya başladı, birkaç yıl sonra aynı ad altında ( daha sonra " siyon" kelimesi atıldı)bir cemiyet kurdu.

Razıl, öldükten sonra yerine hareketin avukatı J.F. Rutherford (1869-1942) getirildi. Kendisinin " Yehova ''nın Sözcüsü" olduğuna inandığından ve Razıl ''ın şahsiyetinin yıprandığına kanaat getirdiğinden " Russelistler" adını 1931 ''de " Yehova Şahitleri" ne çevirdi. Yüzden fazla eser yazdı. Fakat O da va ''dedilen olayları görmeden öldü. Yerine N.H. Knorr )1977 ''ye kadar) geçti. Bunun zamanında Gilead ''da Kutsal Kitap Mektebi kuruldu ve 15.000 civarında Krallık misyoneri yetiştirdi. Knorr ''dan sonra teşkilatı bir idare heyeti yürütmektedir. Bu idare heyetinin altında çeşitli hizmet kademeleri vardır.

Yehova Şahitliği Dini Mesihi bir harekettir. Onlar,İsa ''nın ikinci gelişinin vuku bulduğuna ve onun 1914 ''te gökte " Tanrının Krallığını" başlattığına inanırlar. Yehova Şahitlerine göre ; 1914 ''te hayatta bulunan nesil,İsa ''nın yeryüzüne inerek beraberindeki 144.000 Yehova Şahidiyle bütün siyasi kuruluşları,devletleri,milletleri,kısacası " Şeytanın Güçleri" ni yok edeceğini görecektir. Böylece yeryüzünde de Tanrının Krallığı kurulmuş olacaktır. Bu Armagadon Savaşıyla sağlanacaktır.

Yehova Şahitlerinin İnançları

Yehova Şahitleri ''nin inanç ve adetleri maddeler halinde şöyle sıralayabiliriz :

1 - Mukaddes Kitap, Tanrının Sözüdür ve hakikattir. Mukaddes Kitaba her türlü insan sözünden daha çok güvenilir. " Yeni Ahit" , ruhi İsraillilerle yapılmıştır. Tanrının Kanununa insanların kanunundan ziyade itaat edilmelidir. Yehova ''nın Şahitleri, bütün insanlara, Mukaddes yazılardaki hakikati bildirmek sorumluluğu altındadır. Mukaddes Kitabın ahlak standartlarına uyulması şarttır.

2. - Tanrı tektir ve ismi Yehova ''dır. Tanrı, dünya üzerindeki kötü sistemi Armagedon Harbi ile ortadan kaldıracaktır. Tanrı, her fert için kader ve alın yazısı çizmemiştir; herkes davranışlarında bizzat sorumludur.

3. - İsa Mesih, Tanrı tarafından mucizevi olarak doğması sağlandığından, Tanrının Oğludur ve Tanrıya eşit değildir. İsa ''nın insan öncesi hayatı vardır; Tanrının yarattığı ilk varlıktır. İsa Mesih; bir haç üzerinde değil bir direk üzerinde ölmüştür. İsa, hayatını, insanlığın kurtuluşu için gerekli olan fidye olarak ödemiştir. Kurtuluş için İsa ''nın kurbanlığı yeterlidir. İsa Mesih, ölümünden sonra ruhi bir şahıs olarak yaşamaktadır. İsa ''nın yönetimindeki " Gökteki Tanrısal Krallık" , yeryüzünü adaletle ve sulh içinde yönetecektir. Bütün milletlerden seçilen ve sayıları 144.000 olan sadece küçük bir sürü, İsa Mesih ile birlikte hüküm sürmek üzere " Göğe" gidecektir. İsa, cemaati kendi üzerine bina etmiştir (Petrus ''un üzerine değil). Dua, tanrı Yehova ''ya ancak İsa Mesih vasıtasıyla yapılır. İsa, Tanrıya hizmet etmekte takip edilmesi gereken bir örnek bırakmıştır. İsa ''da ilahi tabiat bulunmaz.

4. - İlahi Krallık, yeryüzüne insan için en iyi hayat standardını getirecektir. Yeryüzüne asla imha veya yok edilmeyecektir. Kötülük ebediyen yok edilmiş olacaktır. Hayata götüren yol, ancak bir tanedir. Şimdi biz son günlerde yaşamaktayız.

5. - İnsanlık, Ademin günahlarından dolayı ölmektedir. İnsan onu, ölümle birlikte yok etmektedir. Ölüler, insanlığın müşterek mezarına gidecektir. Ölümden kurtulmak için yegane ümit, diriltilmektir. Bu da Yehova Şahidi olmaya bağlıdır. Adem ''den miras alınan günah sona erecektir. İnsan, tekamül etmemiş, fakat yaratılmıştır.
6. - Cehennem diye insanların ruhlarının azap çektikleri bir yer yoktur.ve kadere inannazlar

7. - Din, sadece Yehova Şahitlerininkidir. Diğerleri sahtedir.

8. - Şeytan, bu dünyanın görülmez yöneticisidir.

9. - Tapınmada suret, resim, haç, tespih, mum kullanılamaz.

10. - Ruh çağırmak, fal bakmak, büyücülük, ispirtizma yasaktır.

11.- Yehova Şahidi, dinlerarası işbirliği faaliyetlerine katılamaz. Yehova Şahidi, kendini bu dünyadan uzak tutmalıdır. Yehova ''nın şahidi, Yehovanın askeridir, askerlik yapmaz, bayrağı put olarak görür.

12. - Ağızdan veya başka bir yolla bedene kan almak " Tanrının Kanunu" nun ihlalidir.

13. - Yehova Şahitleri, milli marşı, milli duyguları, milli sınırları kabul etmez.

14. - Sebt Günü, sadece Yahudilere verilmiştir ve Musa ''nın Kanunu ile birlikte son bulmuştur.

15. - Ruhani sınıfı, dini rütbe veya unvanlar Kutsal Kitaba uygun değildir.

16. - Sakramentlerden sadece vaftiz ile Ekmek Şarap Ayini " Hatıra Yemeği" şeklinde nitelendirerek kabul ederler. Vaftizin çocuklara değil, yetişkinlere ve tamamen suya daldırmakla olacağına inanırlar.

17. - Kendini Yehova Şahitlerine adama (vakıf), vaftiz vasıtasıyla sembolize edilir.

18. - Yehova Şahidi olmayan herkes " keçi" dir ve onlara karşıdır.

19.- Yehova Şahitleri prensip olarak yaşadıkları ülkede siyasi ve politik yapılanmayı,devlet sistemini kabul ederler.Hiçbir şekilde siyasetle ilgilenmezler

Türkiye ''de ise 1933 de 5, 1950 de 60 kişi olan Yehova Şahitlerinin sayısı 2002 de 1.600 kişidir. Ülkemizde yaklaşık 25-30 cemaatleri vardır ve ayrıca İbadet Salonları da mevcuttur.Yargıtay ''ın 1986 ''daki kararıyla Yehova Şahitliği farklı bir din olarak kabul edilmiş ve ibadet özgürlükleri Anayasa güvencesi altına alınmıştır. Yehova Şahitleri ülkemizde son yıllarda artan oranda örgütlenme faaliyetlerine başlamış olup, " Uyan" adlı aylık " Gözcü Kulesi" adlı 15 günlük 2 düzenli dergi yayınlamaktadırlar. Ayrıca " Kule Yayınevi" adı altında bir de yayınevleri vard

Kaynak:http://dunyadinleri.com/yehovacilar.html

bir yerde yanlış birşey yazmışım kendilerinin yeni bir din olarak kabul etmiyorlar demiştim.burda yanlış bir hatırlama olmuş aklımda.sanırım tarikat değiliz demişlerdi.

ngcoskun
25-01-2005, 19:30
bir de bu arkadaşların formu var

http://dunyadinleri.com/yehovacilar.html

bu an sayfadan forma ulaşabiliyorsunuz.

ngcoskun
25-01-2005, 19:35
pardon bu form genel bir formmuş.bütün herşeyi içeren genel bir form yani.forum kısmını seçtiğiniz zaman otomatik olarak buraya yönlendiriliyorsunuz.
http://dunyadinleri.com/forum/default.asp

n0thing
26-01-2005, 19:07
Sağ ol.

ngcoskun
26-01-2005, 19:19
afiyet olsun :)

at_arabas?
30-01-2005, 22:08
bırakın bu dinler çoğalsın .
sonra hepsini birden çöpe atarız .Üç din tekelinden kurtulduktan sonra .
insan mutlaka tapacak üretebiliyor demekki, bu çağda bile , bu ne ya restorana gelmiş gibi hissediyorum kendimi : masaya oturuyorsun garson gelip soruyor , .
<<Abi ne alırsınız ?
<<eee neler var ?
<<musevilik, isevilik,müslümanlık,put perestlik, budizim,totemcilik,hinduzim,ve yeni ustamızın hazırladığı özel çeşitimiz var . Ne arzu ederdiniz ?
<<eeee, eee, ben ortaya bir karışık alıyım ehe ehe .
sonrada gıda zehirlenmesinden ,onları devlete şikayet ederiz ,kikir kikir.
hesabıda ödemeyebiliriz kıl çıktı deriz..

saygılar

kitapsiz
31-01-2005, 23:38
at_arabası manyaksin olm sen :lol: :lol:

at_arabas?
01-02-2005, 01:29
sevgili kitapsız :D :D
bu restoran belediye tarafından mühürlenecek ,insan tüketmekten ,yamyamlıktan.kendi elemanlarını katletmekten.yaaaaaaaaaaaaa :D :D

undergrant
31-07-2005, 23:15
ALLLAHIN VARLIĞINA İNANMAYANLAR.........

BİR AYRAN ALIN ELİNİZE VE BİRDE TUZ SONRA TUZU ALIN VE AYRANIN İÇİNE ATIN VE KARIŞTIRIN NE OLACAK TUZ KAYBOLACAK SİZE SORUYORUM TUZ NERDE TABİKİ HERYERDE İŞTE ALLAHTA HERYERDEDİR

Russell
02-08-2005, 11:24
güncelle

Tuzbaykucbars
20-10-2005, 21:59
Inanclarla dalga gecilmez ancak yasak edilir.
Nerde akilci bir devlet insanlari düsünen inanclari serbest birakmiyan...

02-07-2006, 23:24
merhabalar .konu yehovanın şahitleri...ben muhtevası belli bukonu uzerinde yazılan yazıları okudum ..arkadaşım onların çok kibar edepli adaplı konuştuklarını sölemiş çok doğru ama sonra da demişki "sanki hipnotize edilmişler gibiydiler" *yahu sizinle edepli adaplı konuşanlar illaki hipnotize edilmiş mi olmalılar saçmalamayın lütfen..seminer dediğine gelince doğru seminerler oluyor fakat orda sadece yehovanın şahitlerinin ileri gelenleri değil mukaddes kitap hakkında tam bilgiye sahip sürüye çobanlık eden ler tarafından ibadet devam ediyor..eğer bir ibadet salonuna gidersen ordaki ambiyansı sende görürsün ve sana kardeş gibi davranıcaklarından emin olmalısın ..ama sen bunuda şimdi hipnoz hipnozzz dersin olda olmaz ..insanlarımız alışık değil daha bağışlara gelince .. yehovanın şahitleri tarafından "gönüllü bağışlar la" tüm yayınlar mecmualar yayımlanır ..
" iyi huylu olması mulayim olması pozitif olması ile ilgili şeyler yazılıydı.hafızamı zorlasamda nasıl bir allaha inandıklarını bulamadım. "demissin ..inandıkları tanrıyı tanıyamadığına şaşırdım doğrusu ..tevratı incili zeburu ( mezmurlar) yani mukadddes kitabı okursan tanrıyı daha iyi tanırsın
nothing arkadaşım;
İsim çok sükseli Yehova Şahitleri. Bu isim nerden geliyor acep bilen var mı? demişş
bu isim mukaddes kitabın işaya 43 :10 ayetine dayanıyor ..orda aynen şöyle geçiyor ayert:RAB DİYOR:siz şahitlerim ve seçtiğim kulımsunuz taki bilip bana inanasınız ve ben o olduğumu anlayasınız.benden önce allah olmadı benden sonrada olmayacak...evet ayettede açıkça siz şahitlerimsiniz diyor ..işaya 42 :8 ayetinde ise tanrı kendi isminin yehova olduğunu söylüyor..isim burdan geliyor..
onlar kendilerini tanrıya adıyan ona vakfeden insanlardır..komşularıyla son derece iyi geçinmek isterler çnkü *mukaddes kitap bizzat bunu emreder..isa "aranızda sevgi olursa insanlar sizin benim takipçim olduğunuzu bununla bilecekler demişti..hatırlarsanız mukaddes kitaba göre birinci emir tanrın yehovayı bütün canın la bütün fikrinle bütün kuvvetinle seveceksin ikincisi komşunuda kendin *gibi seveceksin *bu *sevgiye çoğu insan alışık değil iki yüzlülük acımasızlık ..
inandıkları kitaba gelince bu mukaddes kitaptır senin anlıyacağın tevrat zebur incil ..
kuran neden yok ? çünkü mukaddes kitabı incelersen onun nekadar şahane bir kitap olduğunu tarihsel doğruluğunu somut kanıtlarıyla apaçık ortaya serdiğini görürsün .gerçek dini nasıl bulabileceğni sorunlarımız için nereye başrurabileceğimizi görürsün...bu kitabın hepsini okursan başka bir dinin ( insanları musevi hırıstıyan müslüman zerdüşt budist diye ayıran ) gelmeyeceğini ,isadan sonra başka bir peygamberin ortaya çıkmayacağını fark edersin... iki yada daha fazla hakikat OLMAZ bir tane olur bu karar senin vereceğin iş ... duyurdukları mesajdan az çok bilginiz var sanırım onuda size büyük bir zevkle deklare edeyim ..çok yakında tanrının bu kötü sistemi bitireceğini acıları ,sıkıntıları,savaşları,kıtlıkları yoksulluğu sefaleti bitirip kendi kırallığını kuracağı ve tanrının başkalngıçtaki amacını tekrar gerçekleştireceğidir ..bu kötü sistemin yıkılması ve tanrının kırallığının kurulması dedim evet bu bir hoş ve güzel bir hayal değil sevgi dolu yaratıcının verdiği bir vaattir ..yerinden bakacak olursak ayet daniel kitabının 2: 44 ayetidir ..buda bunun bir hayal olmadığını kanıtlar..
yaptıklarıiş .. bu güzel haberi vaaz etmeişini onlar gönüllü olarak yaparlar !!para karşılığı tanrıya hizmet etmezler !! çünkü mukaddes kitabın bu bilgiyi ücretsiz aldınız ücretsiz verin emrine uyarlar bu ilkedede sevgi niteliği göze çarpmaktadır.. ben onların ibadet salonlarınada gittim ve gerçek kardeş sevgisini gösterip göstermediklerini kendi gözlerimle gördüm..onlar çeşitli gruplardan daha farklılıar..onlar bir tarikat değil, türkiye anayasası tarafından resmen tanın mış bir din olarak görülür... internet aracılığıyla inançlarını yayma peşinde değiller ..onlar kapı kapı gidip saygılı bir şekilde bu iyi haberi insanlara yüz yüze verirler... internet aracılığıyla konuşmak vardır bide yüz yüze konuşmak vardır..eminim bunun farkını çok iyi biliyosundur.duyurdukları mesajı sevgiyle anlatırlar..komşu sevgisiyle daha detaylı incelemek için yayınlarını okumanız gerekir... internete pek güven olmuyor ..işine gelmeyince istediği gibi karalayıp durabilirler..
neyse çok yazdım heralde bende patlıcaktım bir konuda buna denk geldi *
sevgiler saygılar

deli_cevat
02-07-2006, 23:38
etrafta yeterince tabu ve saçmalık var bide bunlar çıktı başımıza

02-07-2006, 23:54
değerli arkadaşım ben onların inançlarından ve duyurdukları mesajdan bahsettim okadar uğraştım birazda saygı beklerim göstermessen canın saolsun yani *emeğesaygı hehehe :)

deli_cevat
03-07-2006, 06:24
kardeş ne biliim etrafa mukaddes kitap felan bissürü bişiiler yazmışsın ben de seni onlardan sandım onlardan olmana saygım war ama bu saçmalıkların propagandası yapıldığında iş değişir

mer-orh
03-07-2006, 13:18
Yehovanin sahidi arkadasim var,kendileri gercekten cok terbiyeli insanlar.Arkadasim la bircok kez tartismalara girdim ona söylediklerimi bizim arap kafalilara söyleseydim beni coktan yakmislardi.

alpacino_ugur
03-07-2006, 14:07
yehova şahitleri ile çok derin bilgilerim vardır.merak ettiğiniz soruları cevaplayabilirim

necdeathx
04-07-2006, 02:19
Hıristiyanlk sözcüğü bile bir yanlış anlamadır,
Tek bir hıristiyan vardı, o da çarmıkta öldü...

* * * * * * * *Gerçekte hıristiyan diye birisi yoktur,Hıristiyan
ikibin yıldır Hıristiyan adını taşıyan şey,psikolojik bir kendini yanlış
anlamadan başka bir şey değildir....

* * * * * * * Hıristiyanlık bizi antik kültürün mirasından etti.
Müslüman kültürün mirasından etti.İspanya'nın harika mağribi
Kültür dünyası,bizim için temelde,roma ve Yunanistan'dan daha
akraba,bizim duyum ve beğenimize daha yakın olan bu dünya,ayaklar altında ezildi.....

* * * * * * * Bununla sonuca varıyor, yargımı bildiriyorum:
mahkum ediyorum Hıristiyanlığı:Ona şimdiye dek her hangi bir
savcının ağzından çıkan en korkunç suçu yöneltiyorum.O benim için
düşünülebilir yozlukların en yükseğidir,olanaklı en son yozluğun istemi
olmuştur.Hıristiyanlık kilisesi yozluğa bulaşmadık hiçbir şey bırakmamıştır
her değeri bir değersizlik,her tarikatı bir yalan,her dürüstlüğü bir ruh alçaklığı şekline sokmuştur.Birde tutup onun insancıl katkılarından söz açıyorlar!Herhangi bir zorluk,felaket durumunu ortadan kaldırmak,
onun en derin çıkarına aykırıdır.-O felaketle yaşar,kendini bengileştirmek
için zorluklar yaratmıştır....

* * * * * * Hıristiyanlığı mahkum eden bu sonsuz iddianameyi bütün
duvarlara yazacağım,duvarı olan her yere,körleride görür kıvrak harflerim
vardır benim..Hıristiyanlık diyorum, tek büyük lanet,tek büyük içsel
yozluk,hiç bir aracın yeterince zehirli,gizli,yeraltı,küçük gelmediği,
tek büyük intikam içgüdüsüdür.-diyorum,tek silinmez
utanç lekesi insanlığın.....

* * * * * Hıristiyanlığın yılan yumurtalarını kuluçkaya yatırdığı yerler,
yerle bir edilmelidir ve yeryüzünün rezalet yerleri olarak geleceğin
korkulu ibret vesileleri olsunlar diye korunmalıdır...

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Friedrich Nietzsche ( Deccal)

05-07-2006, 18:23
sevgili necdeathx *hrıstıyanlığı mahkum etmişsin tamam anladıkta *Friedrich Nietzsche *ye niye deccal demişsin onu anlamadım ...:)
komunist rusya bir zamanlar din denem olduyu kaldırdılar ...inanıyorumki bu dünya çapında tekrar kaldırılacak ama bütün yerkürede !!!!

necdeathx
05-07-2006, 19:29
Nehemya
'' Deccal'' Nietzche nin *alıntılar yaptığım kitabının adı.ve o sözlerde bana
değil ona ait,ben herhangi bir yorum katmadım.Dinlerin ortadan kaldırılacağı yolundaki inancına gelince, İnanç baskıyla ortadan kaldırılamaz,sadece illagalleştirilmiş olur Sovyetlerde olduğu gibi ve aradan yüzyıl da geçmiş olsa fırsat bulduğunda yeniden yaşam'ın içinde yerini alır.
* * * * * * * * * * * * * *Sevgilerimle

alpacino_ugur
06-07-2006, 11:11
ya burda konu yehova şahitliği değil miydi ?

06-07-2006, 21:18
necd açıklaman ve nezaketin için teşekkürler

yuhanna
21-10-2006, 12:44
ben incili tevratı kuranı eleştirdim ..evrimden yana yazılar da yazdım ...bu doğru fakat yehova şahitleri hakkında düşündüklerim ise çok farklı ! yehova nın şahitleri gerçektende çok kibar,sağduyulu,iyi niyetli,yardımsever kimseler!! onları çok övdüğümü düşünebilirsiniz fakat kişilik özelliklerine bakarsak bunu görüyorum..adamlar belkide hoş bir vaade inanıyor olabilirler fakat yinede samimi kimselerdir...
nehemya birşeyler yazmış ..ona katılıyorum ..deli cevatta hakılı o kadar tabu varki... islamın şiddeti ve putperestliği ! aynı sözleri tekrar tekrat edip bunun adına dua demeleri ! hırıstıyanlığın anlaşılması mümkün olmayan doktrinleri! bütün dinlerdeki cehennem sonsuz istırap ,işkence dogmaları ...ruh göçü öğretileri..öteki dünya :) :)
bu konuda sayın cevatla bu konuda birlikteyim fakat konu eğer yehova nın şahitleri ise onların kişilik özellikleri gözüme çarpıyor..dışardaki diğer insanlarda onlar gibi olmayı deneseler belki daha güvenli olurdu sokaklar!

yuhanna
09-12-2006, 14:24
yehovanın şahitleri hakkında *gerçek bilgi için

http://home.scarlet.be/~sp106334/

sitesini ziyaret edin
benim akrabalarımdan yehova şahidi lan da var bende bir ara benser gibi oldum bakalım kimlermiş görelim

yuhanna
09-12-2006, 14:27
yehovanın şahitleri hakkında geniş bilgi için site buldum

http://home.scarlet.be/~sp106334/

tutumları ,öğretileri, tabuları vs....

yuhanna
09-12-2006, 14:33
arkadaşlar kendi yorumumu katmadan http://home.scarlet.be/~sp106334/ *adresinden aktarıyorum yorum sizin :)

YANILGI 1 . Yehova Şahitleri her fırsatta kendilerini gerçeğe sahip tek dinsel teşkilat olarak tanıtıp, yeryüzünde Tanrı'nın seçip tasvip ettiği, tek görünür aracı kanalı, peygamberi ve teşkilatı olduklarını iddia ederler. Yine onlara göre bu teşkilatın ‘sadık ve basiretli köle' olarak son zamanlarda ortaya çıkacağı da bizzat İsa Mesih tarafından Matta 24:45-47'de ve Malaki 4:5-6'da da ‘İlya peygamber olarak çok önceden pey-gamberlikle bildirilmiştir. Onlara göre bu teşkilatın dışında hiçbir yerde kurtuluş yoktur. Diğer bütün kilise ve kurumlar da tamamen Şeytan'ın temsilcileri ve hizmetkarları olup ruhani Babil'i oluştururlar.

Fakat Kutsal Kitap'ın Tesniye 18:20-22 ve Yeremya 28:9 ayetleri Yehova Şahitleri teşkilatının sahte peygamber olduğu gerçeğini göstermektedir. Çünkü Y. Şahitleri kuruluşlarından bu yana dünyanın sonu ve Armagedon savaşı hakkında birçok önbildiri veya peygamberliklerde bulunmuş fakat bunlardan bir tanesi bile gerçekleşmemiştir. Örneğin Yehova Şahitleri sırayla önce 1914, 1918, daha sonra 1925 ve 1975 yılları için dünyanın, kötü sistemin sonunu ve Armage d on savaşının gerçekleşeceğini ilan etmiş fakat bunlar kesinlikle yerine gelmemiştir.

Bundan başka Yehova Şahitleri dirileceklerine inandıkları İbrahim, İshak, Yakup, Musa gibi kutsalları konuk etme amacıyla 1929 yılında BETH-SARİM adını vermiş oldukları bir bina bile inşaa ettirmişlerdir! Bu kutsallar dirilmeyince de onlar için yapılmış olan bu ev satışa çıkarılmıştır!

Yine Y. Şahitleri seneler boyunca 1914 doğumlu veya o zamanlarda yaşamakta olan insan neslinin yok oluşundan önce dünyamızın sonunun geleceğini ve yeryüzümüzün cennete dönüştürülececeğini ilan etmişlerdir. Fakat bu önbildiri de gerçekleşmediğinden şimdi değiştirilmiştir. Evet, Kutsal Kitap'ın belirttiği gibi ‘bir peygamberin söylediği çıkınca bilinir ki o gerçekten RABBİN göndermiş olduğudur' ve ‘Peygamber Rabbin ismiyle söylediği zaman o şey çıkmaz ve olmazsa Rabbin söylemediği şey odur. Peygamber hüstahlıkla konuşmıştur. Ondan korkmayacaksın' (Tes. 18:20-22, Yer. 28:9)

YANILGI 2 . Yehova Şahitleri sürekli yalnızca Kutsal Kitap'a dayandıklarını ve yalnızca onu izlediklerini ileri sürerler. Fakat gerçekte onlar Kutsal Kitap ve İsa Mesih'ten ziyade başlarında bulunup ‘sadık ve basiretli köle' adlandırdıkları merkez teşkilata taparcasına bağlı olup, onu izlemektedirler. Onlara göre bu teşkilata bağlanmayanlar Tanrı'nın onayını kesinlikle kazanamazlar.

1Kor. 7:23, Elçi 5:29, İşa.2:22
YANILGI 3 . Y. Şahitleri yine Kutsal Kitap gerçeklerini anlamak ve insanlığı kurtuluşa götürmek için Tanrı tarafından yalnızca kendi teşkilatlarının seçilip, atandığını öğretmektedirler. Oysa Kutsal Kitap'ta açık bir şekilde görmekteyiz ki, Kutsal Ruh'un yardımıyla her bir insan Kutsal Kitap'ın kurtuluş sağlayan iyi haberini anlayabilir ve her hangi bir teşkilata bağlanmaksı z ın da Mesih'teki kurtuluşa erişebilir. Kurtuluş iyi işler veya herhangi bir teşkilata veya kiliseye bağlanmakla değil yalnızca İsa Mesih'e ‘iman etmekle, inayet yoluyladır' '.

1 Tim. 3:15-17, Yuh. 20:31, 14:4, Mez. 111:105, 118:8, Elçi 4:12, Efes. 2:4-10
YANILGI 4 . Yehova Şahitleri başlangıçtan bu yana öğretmişlerdir ki, yaymış oldukları öğretiler kendi şahşi fikirlerinden değil ama Kutsal Ruh'un aydınlatması yoluyla ‘yeni ışık' olarak Tanrı tarafından ‘sadık ve basiretli kölelerine' verilmektedir. Oysa kurulduklarından bu yana yaymış oldukları bu temel öğretilerinin binlercesi bırakılmış veya değiştirilmiştir. Şüphesiz kaynağı Tanrı'ya dayanan bir öğretinin daha sonradan değiştirilmeye veya düzeltilmeye gereksinimi olmaz. ‘Yeni ışıklar' düşüncesi Kutsal Kitap'a aykırıdır ve bu değişiklikler bu teşkilatın ve öğretilerinin Tanrı'dan kaynaklanmadığına başka bir kanıttır.

Yahuda 3, Galat. 1:6-9, 2.Yuh. 9, Yak.1:17
YANILGI 5 . Y. Şahitleri öğretirler ki, İsa Mesih 1914 yılında göze görünmez bir tarzda dönmüş ve bu tarihte O'nun ikinci gelişi gerçekleşmiştir. Aynı zamanda İsa bu tarihte Şeytan'ı gökten yeryüzüne atarak tahta geçmiş ve bu tarihte gökte kırallığını kurmuştur. Bu onların temel bir öğretisidir. Fakat Kutsal Kitap çok açık bir tarzda Rabbimiz İsa Mesih'in dönüş tarihinin ve Tanrı'nın kırallığının kuruluş tarihinin hiç kimse tarafından bilinemeyeceğini öğretir.

Matta 24:36-44, Elçi 1:7
Aynı zamanda Kutsal Kitap çok açık bir şekilde İsa Mesih'in ikinci gelişinin herkes tarafından görüneceğini ve bu dönüşün yeryüzümüz üzerine olacağını bildirir:

Matta 24:30, Elçi 1:9-11, Esin 1:7, Luka 18:8
Daha da ötesi Y. Şahitleri 1914 yılında gökte kurulmuş olduğunu ilan ettikleri bu öğretiyle açıkça Galatyalılar 1:6-8 ayetlerinde bildirilip lanetlenen ‘baş ka bir incil' ilan etmiş oluyorlar. Çünkü Rab İsa olsun, öğrencileri olsun sürekli ‘tövbe edin çünkü Tanrı'nın krallığı YAKLAŞMAKTADIR' diye ilanda bulundular ‘1914'de KURULDU' diye değil! Bu görünmez dönüş fikri Y. Şahitleri teşkilatının temel öğretilerine ve misyonuna kaynaklık etmekte ve sapıklığa kaymalarına da temel bir neden teşkil etmektedir.

Markos 1:15, Matta 10:7-8, 24:14
Aynı zamanda unutulmasın ki, 1914 yılına gelmek için Y. Şahitlerinin dayanmış olduğu Yeruşalim tapınağının M.Ö. 607 yılında yıkılmış olduğu görüşü de tamamen yanlıştır. Tüm tarihsel ve Kutsal Kitap verileri Yeruşalim tapınağının tam yıkılışının 607 değil ama M.Ö. 586 yılı olduğunu göstermektedir. Bu gerçek 1914 tarihinin ve ona dayalı Cemiyetin ileri sürmüş olduğu bütün gör ü şlerin ne derece çürük ve yanlış olduğunu açıkça göstermektedir. Bunun dışında Cemiyet ilk kurulduğu zamanlarda ayni azimle bu dönüşün 1914'de değil, 1874 yılında gerçekleştiğini öğretmekteydi. Ama 50 sene boyunca ilan ettikleri bu 1874 yılı yanlış çıkınc a bunu 1914'le değiştirdiler! Zamanımızda sözkonusu 1914 yılıyla ilgili düşünceler de yavaş yavaş değiştirilmeye başlandı! Cemiyet böyle nereye gidiyor?

YANILGI 6 . Y. Şahitleri İsa Mesih'in yetkin Tanrılığını inkar edip, O'nun Tanrı tarafından ilk olarak yaratılmış başmelek Mikael olduğunu öğretirler. Fakat Kutsal Kitap kesin bir şekilde İsa Mesih'in bir melek olmadığını öğretir:

İbr. 1:5-6,13; 2:5, Dan. 10:13, Yahuda 9. 1 Sel. 4:15
Kutsal Kitap aynı zamanda İsa Mesih'in kesinlikle yaratılmamış olup, O'nun her zaman Baba Tanrı'yla var olmuş olan ebedi Söz olduğunu öğretir:

Yuh. 1:1-3, 8:56-59, İşa.9:6, İbr. 7:3, Mika 5:2, Esin. 22:13
Kutsal Kitap, şu ayetlerde yine açıkça İsa Mesih'in yetkin Tanrılığını ilan eder:

Yuh. 1:1-3, 20:28 ? İşa. 9:6, 40:3, Rom. 9:5, Kol. 2:9, İbr. 1:8, Yuh. 10:30,34,38, 14:8-10, 5:18, 2 Kor. 8:9, 1 Yuh. 5:20, Filp. 2:1-11
YANILGI 7 . Y. Şahitleri teşkilatı İsa Mesih'e dua etmeyi, O'na tapınmayı ve O'nu yüceltmeyi büyük bir günah görerek bunu kesin bir şekilde üyelerine yasaklamaktadırlar. Oysa Kutsal Kitap'ta açık bir şekilde görmekteyiz ki, İsa Mesih'in öğrencileri, takipçileri, melekler, gökteki ve yerdeki tüm varlıklar Mesih'e tapınmakta, O'nu yüceltmekte ve O'na dua sunmaktadırlar. Bu O'nun kesin ve yetkin Tanrılığının başka bir kanıtıdır.

Elçi 7:58-59, 1:6,23, 1 Kor. 1.2, Luka 24:52, 2 Kor. 12:8-10, Esin 1:5-6, 5:7-14, 22:20, 2Pet. 3:18, İbr. 1:6-8 ? Tim. 1:12
İsa Mesih yalnızca Tanrı'nın sahip olduğu ünvan, isim ve özelliklere sahiptir.

Esin 22:12-13,20, 19:16 ? Yuh. 2:24-25, 16:30, Kol. 3:11 - Rom. 11:36 ? Esin 2:23
İsa Mesih İncil kesiminde Baba Tanrı ile tamamen özdeşleştirilmektedir. Bu O'nun Baba Tanrı ile birlik ve eşitliğini gösterir:

Mez. 102:25-27 - İbr. 1:10-12
Mez. 68:18 – Efes. 4:8
İş a. 6:1-13 – Yuh.12:37-41
İşa.8:13-14 – 1Pet. 2:7, 3:14
İşa. 35:4-6 – Mat. 11:4-5
YANILGI 8 . Y. Şahitleri Kutsal Ruh'un Tanrısal kişiliğini yadsıyıp, O'nun yalnızca Tanrı'nın faal bir gücü olduğunu öğretir. Oysa Kutsal Kitap açıkça Kutsal Ruh'un Tanrısal bir kişilik olduğunu öğretir:

Yuh. 16:13, 14:16-18, 15:26, 16:5-14, Elçi 13:2-4, 5:3-4, 7:51, 16:6-7, Mat. 12:31-32, 1 Kor. 12:11, Efes. 4:30, Rom. 8:26-27, 15:30
YANILGI 9 . Y. Şahitleri aynı zamanda Üçlü-Birlik inancını da putperest kökenli niteleyip tamamen reddetmektedirler. Oysa Kutsal Kitap'ın Baba, Oğul ve Kutsal Ruh hakkında öğrettiklerini inceleyip bir sentez yaptığımızda açıkça bu Üçlü-Birlik inancına varırız. Kutsal Kitap'ın başlıca konusu Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'tur.

Mat. 28:19, 3:16-17, 2 Kor. 13:13, 1 Kor. 12:3-6, Yuh. 14:16, Tek. 1:1,26, 11:7, 18:1-2,16, İşa.6:8, 48:16

frodo
09-12-2006, 14:38
sevgili yuhanna
* * * *
* * * * *Aynı konuda 3 başlık biraz fazla değil mi?
* * * * *Üç başlığı da birleştiriyorum.Daha derli toplu
* * * * *ve izlemesi kolay olur.

* * * * *sevgilerimle

yuhanna
09-12-2006, 14:45
çok teşekkürler ...evet galiba fazla oldu heheh :)