PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Atheistlerin islamda begendikleri bir uygulama!!

ReS
27-01-2005, 16:21
Acaba atheistlerin islamda hoslarina giden bir uygulama varmi?

Gercekten elinizi kalbinize koyup,oyle cevap veriniz.

Yani,dusunceleriniz hep muhalefet safhasinda mi?Gercekten merak ettim..

27-01-2005, 17:40
Guzel bir soru ReS kardes.
Hadi Islam''in 99 tane yanlisi olsun.Bir tane dogrusu yokmudur?
Yada ateistlerle inananlar bir gunlugune yer degistirsin.Bakalim ne olacak. :oops: :x :cry: :( :? :) :lol: :shock: :?:

haci
27-01-2005, 17:53
İslam’da tek doğrunun olması ne ifade eder? Saat 9’da duran bir saatin günde iki kere doğruyu gösterdiğini biliyoruz. İslam’ın da arada bir doğruyu göstermesi gerekmez mi?

İslam bozuk bir saat gibi düşünülemez. İslam ayarı bozuk bir saat gibi düşünülmelidir. Ayarı bozuk saat ise asla doğruyu göstermez.

HACI

ngcoskun
27-01-2005, 18:56
islam başlangış döneminde insanları terbiye etmek için kurulmuş bir ekoldür.bir karakoldur da denilebilir.burdan yola çıkarak o zamanlar insanlara en önemli şeyi temizliği aşılamıştır.
İslam dönemindeki insanları yola getirmek için allahı alet ederek yaptırımlar uygulamış ve dönemin azgın insanlarını yola getirmiştir.ayetlere dikkat ettiğinizde hep bir emir vardır.şunu yapın bunu yapmayın yapanlara şunu yapın diye hep uyarılar vardır.o zamanlardan günümüze taşınması gerekmeyen şartları vardır.o zamanlarda kalsaydı da bizde islamı bir dönem olarak okusaydık evet hakkında dönemin insanlarına yaptıklarından dolayı bazı iyi şeyler çıkartabilirdik.ama o zamanın insanları ile aramızda 1400 yıl yaş farkı var ve kuşak değişirken insanlar da değişti.ve biz bu o zamanın cahil insanlarıyla bir tutularak hala daha bize onlar yaptırılmaya çalışılınca iş değişiyor.

slycako
27-01-2005, 22:26
(ReS''e)

Olaya hiçbir zaman futbol takımı tutar gibi bakılmaması gerektiğini düşünüyorum. Sizin soruş zihniyetinizde de bu var aslında. Bizimkiler ve öbürleri..Baştan söyleyeyim ben Hz.Muhammed''i tarihin gördüğü büyük devrimcilerden biri olarak görüyorum.Onun ne yapmak istediğini anlayabildiğimi düşünüyorum. Siz herhalde imanlı olmadığım için bu ulvi şeyleri anlayamayacağımı düşünürsünüz. Ama imanlı bir insan olmadığım halde tarihsel perspektifle baktığımda, kendi dönemi için çağını aşan bir yapı kurmaya çalıştığını düşünüyorum. Bunu tek tek saymaya gerek yok, pek çok şeyi kapsıyor. Kabilelikten, ümmetlikten devlet anlayışına geçmenin yollarını aramıştır örneğin. Fakat hiçkimseyi varolduğu koşullardan, toplumdan, geleneklerden bağışık olarak düşünemem. Ve kendi çağını da, çağının bilimsel anlayışını da, davranış biçimlerini de tamamen bir çırpıda aşabileceğine inanmam. Tarihte böyle bir olgu yoktur zaten. Bunun ip uçlarını ben kendimce Kur''an''da, hadislerde buluyorum, görüyorum. Bu benim için, onun tarihsel değerinden birşey kaybetmesine yol açmıyor. Tersine, beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz, daha doğru değerlendirebildiğimi düşünmüşümdür hep. Ama iş tarihsel değerinin dışına çıkarmaya gelince, inanç kavramıyla bulanmaya başlayınca, "göktekiyle" bağlantı kurulunca iş biraz değişir. Bu yüzden İslam''ın, Kur''an''ın ya da Allah''ın niteliklerinin Hz.Muhammed''in hayatı, düşünceleri ve toplumsal ilişkilerine sıkı sıkıya bağladır diye düşünüyorum. Saygılar..

quixsoul
28-01-2005, 14:29
islam ile bizim Türk kültürümüz iyi derecede adapte olmuş.Davranış olarak temizlenmek ve saygıda bulmak, yasaklar olarak haram,hırsızlık,içki başlıcaları..Ancak bunların hangisi tamamiyle islamdan gelen davranışlardır tartışılır..

ali imran -14. Kadınlara, oğullara, altın ve gümüşten oluşturulmuş yığınlara, salma atlara, davarlara ve ekinlere tutkunlukların sevgisi, insanlar için süslenip püslenmiştir. Tüm bunlar geçici-iğreti hayatın nimetidir. Allah''a gelince, varılacak yerin en güzeli onun yanındadır.

enam -151. De ki onlara: "Hadi gelin, Rabbinizin size neleri haram kıldığını yüzünüze karşı okuyayım: Hiçbir şeyi O''na ortak koşmayın. Ana-babaya çok iyi davranın. Yoksulluk endişesiyle çocuklarınızı öldürmeyin; biz sizi de onları da rızıklandırırız. Kötülüklerin görünenine de gizli kalanına da yaklaşmayın. Allah''ın saygın ve aziz kıldığı cana, bir hakkı savunmak dışında kıymayın. Allah size bunları önerdi ki, aklınızı işletebilesiniz."

enam-152. "Yetimin malına yaklaşmayın! Ancak rüştüne erişinceye kadar en güzel yolla ilgilenme hali müstesna. Ölçme ve tartmayı tam bir dürüstlükle yerine getirin. Hiç kimseye yaratılış kapasitesinin üstünde yükümlülük getirmiyoruz. Konuştuğunuz zaman, yakınlarınız/aleyhine de olsa, adaleti gözetin. Ve Allah''a verdiğiniz söze sadık kalın. Düşünüp öğüt alasınız diye O size bunları önerdi.

tevbe-60. Sadakalar/zekât malları Allah''tan bir farz olarak sadece şunlar içindir: Fakirler, düşkünler, sadakalarla ilgilenmeye memur edilenler, kalpleri yakınlaştırılıp ısındırılacak olanlar, özgürlüğünü yitirmiş olanlar, borçlular, Allah yolundakiler, yolda kalmış kişi. Allah Alîm''dir, Hakîm''dir.

isra-31. Yoksulluk korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Onları da sizi de biz rızıklandırıyoruz. Kuşkusuz, onları öldürmek büyük bir günahtır.

isra-32. Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o iğrenç bir iştir; yol olarak da çok kötüdür.

bunlarda benim mantıklı bulduğum insanlar için doğru yol gösterici,açıklayıcı ayetler.

ReS
28-01-2005, 15:44
Haci gine dedi :D

İslam’da tek doğrunun olması ne ifade eder? Saat 9’da duran bir saatin günde iki kere doğruyu gösterdiğini biliyoruz. İslam’ın da arada bir doğruyu göstermesi gerekmez mi?

ben islam da tek dogrunun oldugunu soylemedim -bir-.
Cunku tek bir dogru degil hepsi dogrudur -iki-.
ben sizin hosunuza giden bir uygulamayi sordum -uc-

haci devam ediooo
:lol: :lol:

İslam bozuk bir saat gibi düşünülemez. İslam ayarı bozuk bir saat gibi düşünülmelidir. Ayarı bozuk saat ise asla doğruyu göstermez.

hem diyon "islam''inda arada bir dogruyu gostermesi gerekmezmi?"
hem de "ayari bozuk" saate benzetiyon ve "Ayarı bozuk saat ise asla doğruyu göstermez" diyon. Hoppala massallah vallahi
haci bir ara adresini verde sana benden hediye olarak bir sakat arabasi gondereyim. :lol: :lol: :lol:

nasil bir zihniyete sahip oldugunu baska bir konu basligi altindada goosterdinya valla HELAL olsun.

n0thing
29-01-2005, 16:55
quixsoul arkadaşımızın yazdıklarına katılıyorum. Yeni bir anlayış getirdi ve bu anlayışa toptan kötü dersek olaya ideolojik yaklaşmış oluruz.

haci
29-01-2005, 18:17
İslam’da ve Kur’an’da beğenilecek tek bir değer bile olamaz. Onda ben birçok ateistin bulduğu basit bir iki değer bile bulamıyorum. Bence Kur’an bir kelime salatası. Ona Allah’ın osuruğu bile diyebilirsiniz. Çünkü o lafların Allah’ın ağzından çıkmasına olanak yok..

Kur’an ahlak açısından, yasalar açısından, hidayet açısından, bilimi tavsiye etme açısından, temizlik açısından son derece yetersiz ve hatta ilkel olduğu için ahlaksız ve değersiz bir saçmalıklar dizisidir. Bunu ReS denen köle ve hepiniz şimdiye kadar anlamalıydınız. Herşeyden önce Kur’an’ın kabul edilir diye okuduğunuz ayetleri bile çelişki doludurlar. Müslüman’ların yaşamı o çelişkilerden dolayı alt üst olabilir. Ama Müslüman’lar bu çelişkilerden kurtulmanın kolayını bulmuşlardır. Onlarda çelişki görmezler. Bütün sorunlarını bu şekilde hallederler. Hırsızlığı bir suç sayan bir kitaptan onu mantıklı ve insanca bir şekilde cezalandırması beklenir. El keserek değil. Bu ne iğrenç ve zalim bir kitaptır.

Kadınlarını tarla gibi sürdüren bir dinden ne beklenir? Bu ilkel ve barbar Arap dini daha ne kadar var olacaktır? Kurban bayramlarında hayvanlara edilen eziyetler ne zaman bitecektir. Allah kan görmekten neden usanmaz. Bu ne illet bir Allah’dır..
Kur’an’da ben tek bir değer görmüyorum. En ufak bir değer bile görmüyorum. Görenlere de şaşıyorum doğrusu..

HACI

29-01-2005, 23:42
Ona Allah’ın osuruğu bile diyebilirsiniz
HACI

Demeyiz haci
o lafi karsisindaki okuyucularina saygisizlik yapanlar der.
ANlam vermeye calisiyorum mantigina . anlayisina, sanki karsimda bir ateist degilde yobaz var... Hani biraz saygi demistik. Affedersin ama osurmayi birak sicmissin... Tekrar öneriyorum. Elestir, ama saygisizlik yapma..
Hani yeri gelmisken söyliyeyim, inandigim ALLAhin senin gibi osurma veya sicma gibi gereksinimleri de yoktur. Lütfen düsün , düsün, düsün....

Selamlar Haci
ayrica iyi pazarlar

30-01-2005, 05:50
İslamda doğru şeyler var mı sizce diye sormak, Hitlerin, Stalinin veya Humeyninin güzel uygulamaları yok muydu sorusuna benzer bence.

Zina, hırsızlık, temizlik gibi konularda getirdiği kurallar zaten islam öncesi arap toplumunda vardı. Muhammedin getirdiği yeni ve güzel uygulamalar bulmakta gerçekten zorlanıyorum... Zekat desek, o da islam öncesinde var idi.. İçkiye karşı çıkış ise içkinin zararlı olmasından dolayı değil, içip sarhoş olanların Muhammedin sözlerini dinlememesinden dolayı getirildiği de biliniyor.

kitapsiz
30-01-2005, 14:11
Atheistlerin islamda begendikleri bir uygulama!!
------

bu basligi 3 gün önce okudum. halaaaaaa düsünüyom; acaba islamdaki o iyi sey ne? :roll:

bi türlü hatirlayamiyom... neydi o iyi sey yaw? yaslaniyommu acaba?

EUREKA! :idea: EUREKA!

insan aklinin üstünlügü, bilime verilen deger. insan ve hayvan haklarina duyulan yüksek saygi!..

yok !yaw,.. ben bunlari baska bir kitapta okumustum.

neydi o islamdaki iyi sey? neydi oislamdaki iyi sey? neydi o islamdaki iyi sey?

hatirla! kitapsiz! hatirla!

at_arabas?
30-01-2005, 20:53
:D :shock: :lol:

30-01-2005, 22:34
CEM sen OGUZ danda betersin yaw

yoksa siz sinif arkadasisinizda birbirinizle sacmala rekabeti icindemisiniz.

Ickinin yasaklanisi ile yaptigin aciklamaya kendin iandinmi, eger cevabin evetse soylemeliyimki durumun vahim.

Damdanakan.

at_arabas?
31-01-2005, 02:37
benim bi fikrim var mesela çok karılı bir evlilik ve tüm haklar erkeğin elinde olmak koşulu ile ama artık insan eşitliğine inanıyorum ve dinsizim oda elden gitti .medeni bir kanuna riayet edip tek eşliliği seçtim çünkü insanım hayvani duygulara teslimiyetim olamaz

saygılar

at_arabas?
31-01-2005, 02:40
benim bi fikrim var mesela çok karılı bir evlilik ve tüm haklar erkeğin elinde olmak koşulu ile ama artık insan eşitliğine inanıyorum ve dinsizim oda elden gitti .medeni bir kanuna riayet edip tek eşliliği seçtim çünkü insanım hayvani duygulara teslimiyetim olamaz

saygılar

kafir billah
01-02-2005, 14:56
Dort kadin veya kizla birden seks yapmak sevaptir. 8)

Russell
05-02-2005, 10:15
Nietzsche''nin beğendiği bir uygulama var.

yanlış okumadınız büyük ateist nietzschenin islamda beğendiği bir uygulama var şimdi tam olarak aklıma gelmedi kitaptan bulayım buraya yazacam.

Russel

Russell
11-02-2005, 23:56
merhaba nietzsche''nin islamda beğendiği birşey var demiştim:

"Müslümanlık, Hristiyanlığı horgörüyorsa, bin kez haklıdır: Müslümanlık erkekleri varsayar..."

Nietzsche bunu derken müslümanlığın 2 kötü değerinden bahsediyor.

1.si müslümanların diğer dinlere karşı hoşgörüsüzlüğü

2. si erkek hegomonyası.

Creator
12-02-2005, 00:36
bende bir sey eklemek istiyorum.

muhammet istedigi akraba kadin, kizi kendine helal ediyor ama kendisi
akrabayla evlenmeyi ümmetine men ediyor, fakat dünyada en cok akraba evliligi müslümanlardan cikiyor :shock: bu ne carpiklik?

türkiye izinimizde arabayla bir köyden gectik su aldik, klonlamanin ne oldugunu o köyde görmüs oldum...

12-02-2005, 00:50
klonlamanin ne oldugunu o köyde görmüs oldum... :D :D :P

unver
12-02-2005, 21:18
ReS;

İslam''ın en hoşuma giden uygulamalarından birisi içki yasağıdır. Öyle ki bugün islam ülkelerinde alkolizm sorunu batıya oranla çok daha gerilerdedir. Bir de domuz etini yasaklaması var. Ancak domuz etini yasaklaması alkol yasağı kadar bariz bir etkiye sahip değil. Zekat vermeyi de sayabiliriz. Ama hangi müslüman artık zekat veriyor ki? Ya da kestiği kurban etini fakirlere dağıtıyor?

Neyse... Sonuçta İslam''ın iyi yönleri olması onun ''semavi'' olduğunu kanıtlamaz. İslam''ın çok iyi bir din olduğunu varsaysak bile bu sonuç Muhammed''in başarısıdır. Yoksa doğaüstü bir varlığın değil!

Saygılar

requiem
12-02-2005, 23:02
islam ile bizim Türk kültürümüz iyi derecede adapte olmuş.Davranış olarak temizlenmek ve saygıda bulmak, yasaklar olarak haram,hırsızlık,içki başlıcaları..Ancak bunların hangisi tamamiyle islamdan gelen davranışlardır tartışılır..

ali imran -14. Kadınlara, oğullara, altın ve gümüşten oluşturulmuş yığınlara, salma atlara, davarlara ve ekinlere tutkunlukların sevgisi, insanlar için süslenip püslenmiştir. Tüm bunlar geçici-iğreti hayatın nimetidir. Allah''a gelince, varılacak yerin en güzeli onun yanındadır.

enam -151. De ki onlara: "Hadi gelin, Rabbinizin size neleri haram kıldığını yüzünüze karşı okuyayım: Hiçbir şeyi O''na ortak koşmayın. Ana-babaya çok iyi davranın. Yoksulluk endişesiyle çocuklarınızı öldürmeyin; biz sizi de onları da rızıklandırırız. Kötülüklerin görünenine de gizli kalanına da yaklaşmayın. Allah''ın saygın ve aziz kıldığı cana, bir hakkı savunmak dışında kıymayın. Allah size bunları önerdi ki, aklınızı işletebilesiniz."

enam-152. "Yetimin malına yaklaşmayın! Ancak rüştüne erişinceye kadar en güzel yolla ilgilenme hali müstesna. Ölçme ve tartmayı tam bir dürüstlükle yerine getirin. Hiç kimseye yaratılış kapasitesinin üstünde yükümlülük getirmiyoruz. Konuştuğunuz zaman, yakınlarınız/aleyhine de olsa, adaleti gözetin. Ve Allah''a verdiğiniz söze sadık kalın. Düşünüp öğüt alasınız diye O size bunları önerdi.

tevbe-60. Sadakalar/zekât malları Allah''tan bir farz olarak sadece şunlar içindir: Fakirler, düşkünler, sadakalarla ilgilenmeye memur edilenler, kalpleri yakınlaştırılıp ısındırılacak olanlar, özgürlüğünü yitirmiş olanlar, borçlular, Allah yolundakiler, yolda kalmış kişi. Allah Alîm''dir, Hakîm''dir.

isra-31. Yoksulluk korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Onları da sizi de biz rızıklandırıyoruz. Kuşkusuz, onları öldürmek büyük bir günahtır.

isra-32. Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o iğrenç bir iştir; yol olarak da çok kötüdür.

bunlarda benim mantıklı bulduğum insanlar için doğru yol gösterici,açıklayıcı ayetler.

ali imran 14 ü mantıklı bulanın müslüman olmaması için hiç bir sebeb yoktur!!

muhammedin eseri kuranın,allahın sözü olmadıgına dair ali imran cok acık bir kanıttır..

kadınlar davarlar gibi metadır,kız cocukları gereksizdir,erkek cocukları degerlidir!

nereden bakarsan bak muhammed!

reel
13-02-2005, 01:05
otel işletmecisi,ayeti anlama özrün var galiba.......

Şehvet ve mal düşkünlüğü vurgulanıyor o ayette....Aldığın nikten ne olduğu belli ..mozart müsvettesi.
Ulan bunlara herşeyi tek tek anlatmak lazım galiba..

koçum ,annen sana tuvalete gitmi derdi,yoksa tuvalete gittğinde klozetin kapağını açarak büyük abdestini yapmı derdi.. :lol: idrak sorunun var gibi :lol: