PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : uzman beceriksiz

kitapsiz
30-01-2005, 16:40
:cry: yaw, burada yanit yazmak ne zor is? insaatta yamak olarak calismak gözüme daha kolay gönünüyor..

yanit ver e tikladinmmi yine forum icerigine dönüyor. :oops:

her seferinde browser resedlerken.., de...., ,, ne yazacaktim ben yaw?

at_arabas?
30-01-2005, 21:06
bende alışamadım , oyüzden nadir giriyorum ,biraz daha basit olmalı .Mesela ateist forum gibi .
bu biraz ingiliz arabasına benziyor, direksiyon ters....

30-01-2005, 22:07
Hiç başıma gelmedi bahsettiğin problem kitapsız başak benzeri birt şikayette ulaşmadı bana. İstersen bir de internet caheyi sıfırlamayı filan dene. Foruma alışmak da gerekiyor ki bu phpbb forumları dünyada belkide yüzbinlercesi kullanılıyordur.

30-01-2005, 22:21
cem
bu sorun arasira bende de oluyor.
cacheyi sürekli bosaltmama ragmen...

Selamlar

30-01-2005, 22:39
kusura bakma kitapsiz ama sen ateistforumdaykende beceriksizdin.

Damdanakan

kitapsiz
30-01-2005, 23:30
cahillimden utaniyorum :oops: cache neki? nasil bosaltiliyor?

30-01-2005, 23:52
inanki bende bilmiyorum

yamak gibi bisey degil galiba.

:roll:

Damdanakan

kitapsiz
31-01-2005, 00:58
sanki sana sordular. her seye burnunu sokuyorsun.

31-01-2005, 01:05
dikkat et burnum uzundur, sonra problem olmasin.

:lol:

Damdanakan

explorer
31-01-2005, 02:09
cache = "gizlenilen yer , gizli yer" anlamındadır. "keş" diye okunur

internette dolaştıgımız sayfaların gizli tutuldugu klasore deniyor.

cacheyi boşaltmak için ise

internet explorer-araçlar-internet seçenekleri- dosya sil (tüm çevrimdışı içeriği sil) bölümünden yapabilmeniz mümkündür.

ben 256 adsl kullanıyorum . bugune kadar sayfada problem yaşamadım.
server ın amerika tabanlı olması 1-2 sn geciktirmeye yol acar o kadar.
bağlantınızı kontrol etmenizde fayda var derim...

saygılar

ngcoskun
31-01-2005, 13:23
selam.
bende 256 adsl kullanıyorum.benzeri problemler olmasa da bazen yavaşladığını farkediyorum.bu zaman zaman oluyor.hatta bazen mesajımı gönderiyorum ve karşıma bir mesaj ERROR SERVER.amanın gitti bütün yazdıklarım.tekrar yaz.ya da geri gel kopyala yeniden gir çık falan filan.
ama bu genelde olmuyor.dedim ya zaman zaman genel bir problem sanırım ben de yaşıyorum.ikiz site işi iyi olmuş bunun için.

ReS
01-02-2005, 15:38
explorer

tam emin degilim ama,herhelde sizin yukarida bahsettiginiz kisim "temporary internet files"i temizler.bunun temizlenmeside internetteki daha onceden girilmis sayfalara tekrar girerken sayfanin acilma hizini dusurur.
cunki,girilen sayfalardaki resimler,formlar vs.hepsi bu klasore kopyelenir.bir dahaki giriste dns serverdan degilde,bu resimler daha cabuk olarak bilgisayarinizdan okunur.

benim bildigim cache bellek bir nevi RAM on hafiza birimidir.ve bilgisayar her yeniden basladigin da icindeki bilgiler,silinir. buda hizin artisini saglar.

ReS
01-02-2005, 15:39
ayrica boyle sorunlar bende olmuyor,gayet iyi.

explorer
01-02-2005, 23:10
explorer

benim bildigim cache bellek bir nevi RAM on hafiza birimidir.ve bilgisayar her yeniden basladigin da icindeki bilgiler,silinir. buda hizin artisini saglar.

evet işlemcilerde bulunan cache (L1 , L2) bizim burda anlattıgımız cache den farklıdır.

ama cache denince ilk akla gelen internet dosyalarının tutuldugu dizindir.

kaynak: http://bugclub.org/beginners/memory/Cache.html

umarım açıklayıcı olmuşumdur
saygılar

kitapsiz
01-02-2005, 23:39
bu senin verdigin kaynak olmaz! explorer :wink:

bu kaynak cok cahil. bi kere yabanci dili bile yok. yalniz ingilizce konusuyor. benim PC:nin menüsüde almanca konusuyor. anlasamadilar gerzekler :lol:

sonra ben bilgisayari bi bilirim bi biliriiiim! istersen bilgisayar bilme becerilerimin hepsini baska bi romanda anlatayimda burasi dolmasin ha?..

yinede yardim cabalarin icin tesekkür ederim. zeki birinin isine yaradi ama sen yanlis kisiye yardim etmeye calistin :lol:

02-02-2005, 00:03
Bak bunu dogru soyledin kitapsiz, zaten zeki biri olsaydin ato olmazdin dimi.

Seni bi derece akillanmis gordum kitapsiz, hidayetemi ermektesin yoksa, hadi bakalim insallah.

Sen arada bir coluga cocuga yemek yapmazmisin ya, bilgisyarain karsisina seni yapistirdilarmi, ne zaman ugrasam ateist forumdasin, bide yetmezmisgibi burayada musallat oldun.

Allah senin kocana sabirlar versin vallaha, sabah aksam bilgisayarin karsisindaki sandalyeye yapismis Allahin dini ile mucadele etmeye calisan, ama birak Allahla mucadeleyi daha insan yapisi bilgisayar ile bile mucadele edemeyen bir hanima sahip olmak, zavalli adama.

Tuh tuh

Damdanakan.

peeser
02-02-2005, 04:56
explorer senin cache dolmuş boşaltsan fena olmaz....