PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Oruç tutan kız öğrenciye dayak

tewderi
17-10-2006, 15:23
Oruç tutan kız öğrenciye dayak
Sinop merkeze bağlı Beştaşağa Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda 8'nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Aysel Şahin, oruç tuttuğu gerekçesiyle nöbetçi öğretmen 42 yaşındaki İbrahim Kaya tarafından dövüldüğünü iddia etti. .

Şahin, olay sonrası Müdür Yardımcısı Olcay Dursun tarafından jandarmaya götürüldü. Burada ifadesi alınan kız öğrenci daha sonra Sinop Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade vererek kendisini döven öğretmenden şikayetçi oldu. Öğretmen Kaya ise suçlamaları kabul etmedi.

Bektaşağa Yatılı İlköğretim Bölge Okulu 8'nci sınıf öğrencisi Aysel Şahin, sahurda sadece su içerek oruç tuttuğu için sınıf öğretmeni İbrahim Kaya tarafından dövüldüğünü ileri sürerek şikayetçi oldu. Önce jandarmaya ifade veren Şahin, daha sonra babası Zeynel Şahin (61) ile birlikte Sinop Cumhuriyet Savcılığı'na giderek öğretmeninden şikayetçi oldu. Öğretmeninin kendisine oruç tutup tutmadığını sorduğunu söyleyen Aysel Şahin, “Ben de ona tuttuğumu söyledin. Bana tekrar ‘neyle tutuyorsun' dedi. Ben de su içip niyetlendiğimi söyledim. Bana ‘Kızım sen geri zekalı mısın. Suyla oruç tutulurmu' dedi ve tokat attı. Kendimi zor tuttum. Bana vurmaya devam etti. Yüzüm biraz şişti” diye ifade verdi. 8 çocuk babası Zeynel Şahin ise kızının yaşadığı olay karşısında şok olduğunu belirterek, öğretmeni ile konuşmaya gittiğini, Öğretmenin kızımı dövdüğünü kabul ederek kendisinden özür dilediğini anlattı ve şikayetçi olduğunu söyledi.

ÖĞRETMEN: DÖVMEDİM

21 yıllık sınıf öğretmeni olan İbrahim Kaya ise olayın büyütülmemesi gerektiğini savundu. Öğrencisine tokat atmadığını öne süren Kaya, “Oruç tutuyor diye insan dövülür mü? Böyle çağ dışı bir şey olur mu? Bunu kim yapar. Ben de çocuk babasıyım. Hangi aile babası bunu yapar. Öğrencilerin bu yaşta oruç tutması yanlış. Çocukların yeterli ve dengeli beslenmeleri için sahura kaldırılmaları gerekir” diye konuştu. İbrahim Kaya, adliye binası önünde gördüğü öğrencisinin yanına gelerek konuşmak istedi. Ancak Aysel Şahin arkasını dönüp öğretmeniyle konuşmak istemeyince, öğretmen yanından uzaklaştı.

Kaynak:internet Haber

exclusive
17-10-2006, 15:58
Sanırım suyla oruç tutmasına sinirlenip dövmüş... Büyük ihtimal öğretmen de oruçluydu ve bu sebeple sinirleri bozuktu...

Bir ihtimal de şu: Oruçlu öğretmen dövmek için oruç tutmayan bir öğrenci arar ama bulamaz. En son oruç tutmayan birini aramaktan vaz geçip "bari oruç tutanlardan birini dövecek bi bahane bulayım" der ve kıza "neyle oruç tutuyorsun" diye bi soru sorar... gerisi malum.

walla
17-10-2006, 16:06
Ben bu haberden bir mok anladıysam müslüman olayım. Öğretmen oruca karşımı yoksa suyla tutulan oruc kendince kabul olunmazda ondan mı dayak atmış.
Sewgili Tewderi kardeş sen bu haberin sonuna bir kendi yorumunu yapta bizde iyi veya kötü niyetini anlayalım

deli_cevat
17-10-2006, 16:17
walla abi büyük konuşma *:lol: *:lol: *:lol:

tewderi
17-10-2006, 16:32
Ben bu haberden bir mok anladıysam müslüman olayım. Öğretmen oruca karşımı yoksa suyla tutulan oruc kendince kabul olunmazda ondan mı dayak atmış.
Sewgili Tewderi kardeş sen bu haberin sonuna bir kendi yorumunu yapta bizde iyi veya kötü niyetini anlayalım

Bu öğretmen bu siteye girerse vay halimize...
:)

17-10-2006, 16:35
Dayak elbette çok kötü bir davranış kesinlikle tasvip edilemez.

Oruç tutan kız öğrenciye dayak *eğer haber doğru ise kınıyorum öğretmeni.
Ama şunuda unutmayalım,oruç tutmadığı için bıçaklanan öldürülen insanlarda varda bu ülkede.

K.C.
17-10-2006, 16:55
Bence haber başlığı içeriği ile uyumsuz.

Öğretmen oruç tutuyor diye dövmüyor anlaşıldığı kadarıyla. Suyla tutuyor diye vurmuş. İnternet haber sitesi necidir bilmiyorum ama çarpıtmış açıkça.

Yine de sebep ne olursa olsun, dayak iyi birşey olsaydı cennette kalırdı lafını da hatırlayarak...
Neyse...
Şiddete baş vuranlar küçüklüğünde şiddete maruz kalmış kişiler oluyormuş genellikle. Toplumdan şiddeti çıkarmak için, şu anda Tüm Türk vatandaşları şiddeti unutsa, hafızasından da, elinden de, dilinden de, ayağından da yok olsa bir anda şiddet, ancak 1 nesil sonrasına faydalı olacak.

exclusive
17-10-2006, 17:13
Ama şunuda unutmayalım,oruç tutmadığı için bıçaklanan öldürülen insanlarda varda bu ülkede.
Asıl onlar var zaten... Oruç tuttuğu için şiddete maruz kalan birini daha önce hiç duymadım ama oruç tutmadığı için şiddete maruz kalanları malesef her ramazanda olduğu gibi bu ramazanda da duyduk. Bu millet bu kafayla gittikçe de duymaya devam edeceğiz.

walla
17-10-2006, 21:52
Tewderi kardeş sizin yorumunuzu alayım. Müslüman olmaya razıyım.

pante
17-10-2006, 22:14
Ben de çocukluğumda "Kur'an okuyorum" diye dayak yemiştim.
Hatta 5,5 sayfalık Yasin suresini ezbere okurken de sopa yemiştim.:)

vacsmt
20-10-2006, 20:04
Bu ülkede oruç tutuyor diye kimse dayak falan yemez.Ama aksi
pekala mümkün olabiliyor.Asıl problem bu ramazan ayı boyunca
birşeyler yiyerek sokaklarda dolaşmanın *giderek güçleştiği gerçeği.
Adamlar başkentin göbeğinde tip tip bakıyorlar bir de biraz kıyıda
köşede kalmış bir ilçe ya da kasabayı düşünün.Yazık oluyor laik
cumhuriyete yazık.Sonra çok arayacağız bu günleri..........

agnostic_z
21-10-2006, 15:31
İstanbul için konuşuyorum genelde ramazanın ilk bi *kaç günü şehrin çoğu yerinde ramazanın geldiği rahatlıkla hissedilebiliyor.Çok az insan dışarda sigara içiyor,yemek yiyor vs.Sonradan sonlara yaklaştıkça giderek yiyen sayısı artıyor ve nihayetinde bi süre sonra ramazan mı değil mi pek farkeden bir durum olmuyor.Ben bunu şuna bağlıyorum.Birincisi müslümanların bile büyük çoğunluğu özellikle de iç,güney anadolu ve doğu anadolu bölgesinde yaşayanlar toplum ve aile baskısı sonucunda orucu zoraki bi şekilde tutuyolar ve çok gizli bi şekilde yiyorlar.Çünkü ucunda hayatının bile elden gitmesi ihtimali var.Toplumsal baskının daha az hissedildiği batıda ve güneyde bile insanlar o kadar çok bu terorist ve vahşice davranışlardan korkuyorlar ki her yıl ilk günlerde bi nabız yoklaması yapıyorlar.Dikkat ettiyseniz üniversitede veya dışarda istanbul bile olsa insanlar özellikle de ilk günlerde birinin sigara içmesini ya da çay içmesini bekliyorlar ki bakıyolar ona birşey oluyor mu :D Olmuyorsa çok geçmeden daire genişliyor ve bi kaç istisna dışında müslümanlar da dahil herkes çatır çatır oruç yiyor.Bu konuda inananlara hak veriyorum çünkü hicri takvimin her yıl kayması dolayısıyla değişen ramazan ayı artık nerdeyse yaza dayanmaya başladı ve gerçekten bir eziyet halini aldı.Bakalım önümüzdeki ramazanlarda oruç tutanlar artacak mı azalacak mı ki ben azalacak görüşündeyim.