PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ARA FOSİL ARAYANLARA

at_arabas?
30-01-2005, 23:01
sanki bilimi çok takip ediyormuşlar gibi, evrim teorisindeki arafosili sorup duranlardan öğrenmek istediğim bir şey var. Belkide benim sorumun nezdimde tüm ateistleri islama davet edebilirsiniz. bu şansı iyi değerlendirin.
Ara fosili bulsanız sanki evrim teorisine inanacakmış gibi duruyorsunuz ya ,bende sizlere inandığınız dine girerken sizleri nasıl ikna ettiklerini merak ediyorum ve acaba ,şeytanın, cinin ,azrailin ,meleklerin (kanadındaki tüylerden biride olabilir) tek bir fosilini gördünüzdemi inandınız , bunların birinin ayak izinimi gördünüz , gölgesinimi gördünüz ,ölünce onlara arkadaş olucaksınız ya sizlere ne gibi işaretlerle kendilerine inandırdılar . Lütfen cevap verirmisiniz .
Aydınlanmak istiyorum ....... :shock:

30-01-2005, 23:10
aferin sana at arabasi cok ince bir nokta yakalamissin, sakin birakma.

Oyleya azrailin ayak izinimi gordukte inaniyoruz degilmi bu sacmaliklara(!!!).

Ama at arabasi kardesim, bak ben senin uztune bineyim hem gidelim hemde sohbet edelim olurmu.

Bak dinle azrailin ayak izi yok ama her olenin izi var, mezarliklara gidersen azrailin ayak izlerini ufak tepecikler halinde gorursun, gerci bu seni cok ikna etmez, zira masallah cok akilliya benziyorsun, actigin baslik vede icine yazdiklarin gosteriyorki arabayi ceken atin kafasinda zeka fiskiriyor artik atin cektigi arabayi sen dusun.

Neyse cek arabayi simdi soyle buyukce aynanin karsisina biraz kendimize bakalim, acaba kendimizin varligi icin delillerin ne oldugunu anlamaya calisalim, kendi varligi gordun vede sasmadinmi, o zaman sen dunyaya alismissin demekki, iste aynadaki goruntun cinlerin ayak izleridir.

Simdide gecenin doyumsuz sessizliginde yuksek bir tepeye yuru bakalim, ayin dolunay oldugu anda, hava ne cok sicak olsun nede cok soguk, hafif bir ruzgar sadece, at arabasi sen tepeye yanasamassin dur ben ustunden ineyimde tepeye gideyim sonra senin ustune tekrar bidigimde sana anlatirim, iste o tepeye gisip oturdugunda hafifi esen ruzgarla gecenin karanligi vede ayin isigi meleklerin ayakl izleridir.

Iste boyle at arabasi hadi cek arabayi simde kenara, atin senden SIKILMIS, bak bir kenarda cansizca kalakaldin, hani hareket edemiyormusun, iste senin atinda senin ruhunun ayak iziydi.

Simdi musadenle ustunden iniyorum at arabasi, baska arabalara binecegim, dunyada sen yada senin benzerin gibi o denli cok araba varki, benim daha cook isim var, kal saglicakla

Damdanakan.

at_arabas?
30-01-2005, 23:23
kendin çalıp kendin oynamışsın .
mantıklı bir açıklaman yokmu yani MIY MIYDA MIY dan başka .
benim arabayı doldurmuşsun ATtıklarınla, amdan akan,senin nasıl inandığın belli değilmi demek istiyorsun yani. pek açık olmamış, sanki kuran okumuşsun gibi geldi ,kafam karıştı .
Neyse senden daha iyi açıklayan gelsin ,sen git biraz daha develerle uğraş .YAVAŞ ATIN TEKMESİNDEN UZAK DUR.

SAĞLICAKLA KAL EHE HEHE HE HE

30-01-2005, 23:27
At Arabasi

Gordumki alacagini almis yukunu yuklenmissin, ben simdi bunun keyfini surmekteyim.

Sende saglicakla kal, iyi bir sehir turu yaptik, sana binmekten bahsettim insallah kizmamissin, zira ismin at arabasi, kizmaman lazim.

Neyse dedimya, sen alacagini almissin, bunu gormenin mutluluguyla, kendine iyi bak iyi kal.

Damdanakan

at_arabas?
30-01-2005, 23:35
KAÇ KAÇ DURMA bende senin adını değiştirdim memnun bir şekilde gidiyorsun , buralara yazacağın hiç bir şey yok zaten için boş BOMBOŞ.
SENİN NERDEN AKTIĞIN BELLİ BU ALEME .
KEH KEH KEH KEH KEH KEH KEH KEH.

ÇIKARKEN KAPIYI YAVAŞ ÇEK KOÇUUUUUM.

30-01-2005, 23:52
At Arabasi na

:D

Damdanakan

at_arabas?
31-01-2005, 02:11
bu salağı es geçiyorum .

bilimsel bi yaklaşım bekliyorum bunu açıklayabilecek kadar bilgili bir din adamı varmı .

çok beklerim daha , bu sorunun cevabı patinajjjjjjjjjjjj

ngcoskun
31-01-2005, 13:32
beklediğin yanıt benden değil ama kusura bakma aklıma bişey geldi yazmadan edemeyeceğim.bir yerlerde bir iddia var neresi olduğunu şimdi hatırlayamıyorum ama tv ye de çıkmıştı bu olay.
Peygamber efendilerinin ayak izi diye bir maval atmışlardı ortaya hatırlayan vardır belki
bir de sakal hikayesi vardı.peygamber efendilerinin sakalı.hala bir yerlerde saklanıyor olmalı.hatta onu ziyarete gidip dualar okuyanlar bile var.
evet bir de inananların yanıtını bekleyelim bakalım.gerçi bu başlık altlarda yerini alacağa benzer ama neyse.

at_arabas?
31-01-2005, 19:08
sevgili ngcoşkun

dediklerini bende gördüm.
onların var olduğunu biliyorum ben esas hayali yaratıkların varlığına delilini görmeden nasıl inandılar onu merak ettim ,onlar soruyorsa benimde sormak hakkım.
dediklerin topkapı sarayında ve sakalı şerif (miş) camiide, bununyaşadığı belli ,sadece burası doğru gerisi yalan. buda benim imzamı günceller....

saygılar

ngcoskun
31-01-2005, 19:11
pardon ben saydıklarını okurken kafamdan muhammedi de sokmuşum oraya.
bir yanlışlık olmuş.
:oops: :P

31-01-2005, 19:17
Ben Bu yaziya cevap vermisim, dahasina gerek yok.

Ama siz genede bekleyin.

Damdanakan

at_arabas?
31-01-2005, 20:03
Tabii siz hepiniz aynı boş kafaya sahip olduğunuzu bildiğinden , gerisinide tahmin ederek konuşmuşsun HAKLISIN BOŞSUN

ReS
01-02-2005, 15:07
at_arabasi demis

Aydınlanmak istiyorum .......

sen iyi AYDINlanmis canim,herseyin fazlasi zarar...

ReS
01-02-2005, 15:12
Bunlar bir yana,
at_arabasi, biz senin hissedemedigin,gozle gorunmez varliklara inanirken,
sen var sayilan,varolduguna inandigin fakat olmayan ve hicde olmayacak birseylere inaniyorsun.

41 kere massallah..babana soylede sana buyuk bir zil ve nazar boncugu alsin..

at_arabas?
02-02-2005, 16:26
var oduğunu bildiğim bir halkım ve vatanım var üstelik medeniyet bilen aldanmayan .
bu gün baş örtüsü için kalabalık meydan dolduran o insanlar seni aldatmasın , onlar nafakalarını ve geçimini bulma çabalarından sadece sizlere itibar ediyorlar senin arap putunu yeri geldiği zaman çöpe atmayıda bilirler , allah putu benim halkımın korumasına ihtiyacı olmayacak kadar kendini korur araplar yeter ona , keriz değil bu Türk halkının çoğunluğu, senin herkesi kendin gibi nazar boncuğundan medet uman zannetmen, putun kadar aptal olduğunu gösterir..

ReS Tarih: Sal Şub 01, 2005 2:12 pm Mesaj konusu:

--------------------------------------------------------------------------------

Bunlar bir yana,
at_arabasi, biz senin hissedemedigin,gozle gorunmez varliklara inanirken,
sen var sayilan,varolduguna inandigin fakat olmayan ve hicde olmayacak birseylere inaniyorsun.

41 kere massallah..babana soylede sana buyuk bir zil ve nazar boncugu alsin..
GERİ ZEKALILARA GÖRE BİR İNANÇ.
ALLAHIN KORUYAMADIĞINI NAZAR BONCUĞU KORUYACAKSA NEYE YARAR O PUT ALLAHIN.
PUT İŞTE ACİZ !!!! SENİN GİBİ... ZAVALLI..........İNANCA BAK HİZAYA GEL

02-02-2005, 17:10
Merhaba at-arabasi
Bu son yazinda ateizmden cok irkciligi savunmussun.Istersen bir daha oku yazdiklarini.Ateizmle alakasi yok.Tamamen irkcilik kokuyor.

at_arabas?
02-02-2005, 17:35
onlarda benim ırkımın üzerine oyun oynuyorlar . tabiiki savunurum gidip arapların ırkını yücelten kuranı savunan bu insanlar gibi değilim.
neden bu böyle anlaşılıyorki.
ırkçılıkmış ben vatan severim bana ırkçı demen hoşuma gitmedi, şimdiye kadar yeryüzü halkarından hiç bir ırkı nefretle değerlendirmedim, sen soyunu ırkçılık olur korkusuyla savunamıyorsan o başka ,
ayrıca ırkçı olmayan ve tüm dünya insanlarını, evinde olduğundan daha rahat ettiren tek yer yüzü halkı Türk halıkdır .
bunun böyle olması bazılarına aşırı cesaret verip bizleri, üzerlerinde her türlü tasarrufta bulunabilecekmiş gibi cesaretlenmeleri işime gelmez ,
böyle düşünenler için ırkımdan bahsetmeden nasıl savunabilirimki.
kuranın ırkçılığı için bir şey yazmamışsın ? ne iş??

02-02-2005, 17:49
Bak guzel kardesim.
Ben bir elestiri yaptim.Kelime oyunu degil.
Kuran''da araplari bir cok yerde yerden yere vuruluyor.Hatta kuranin en buyuk ozelligi irkci olmamasidir.Hatta Israilogullarini yucelttigi yonunde iddialar bile var bu forumda.Irkci olsaydi arap irkini yuceltirdi.
Ateist anlayisa gore irkcilik diye bir sey yoktur.Ben bunu anlatmak istemistim.Herhalde farkinda olmadan senin farkli bir ozelligini ortaya koymusum.Ozur dilerim.
senin irkin uzerine kim oyun oynuyor.Acik konusurmusun.
Konunun ozunden kopmadan cevabini bekliyorum.

at_arabas?
02-02-2005, 20:08
yeni kardeş sen bir şeyler ima etmeye çalışıp konuyu kendince bir yerler e götürmüşsün bile şu kelimenle
Ateist anlayisa gore irkcilik diye bir sey yoktur.Ben bunu anlatmak istemistim.Herhalde farkinda olmadan senin farkli bir ozelligini ortaya koymusum.Ozur dilerim.
beni hemen yargılayıp infaz bile etmişsin senin saplantıların konuyu farklı yerlere çekmeye başlamış bile senin irkin uzerine kim oyun oynuyor.Acik konusurmusun.
Konunun ozunden kopmadan cevabini bekliyorum.benim konunun özünü es geçip cevabı kaynatmaksa maksadın mecbur değilsin bi açıklama yapmaya .ayrıca elinin altında bigisayar var benim görebildiğimi sende görüyorsundur kapalı konuştuğumuda sen uydurmuşsun laik bir Türkiyede yaşıyorum ve her türlü din pazarlamasının yapıldığınıda görüyorum ,sağır sultan bile duydu bir tek islam dini meselemiz değil , sokaklarda icil dağıtılıyor,raelyanlar bile burdalar , hangisini konuşalım?.
aç bir başlık tartışalım çok istiyorsan .
ben bu başlık altında insanların hangi delile göre inandıklarını soruyorum, eğer senin doğduğunda bu din kucağında idi ise senin diyecek bir şeyin zaten yok ,sonradan inananlardansan, bir şeyler anlatabilirsin,
müsadenle............

saygılar

ReS
03-02-2005, 13:51
sen once Kuranin evrensel bi kitap oldugunu ogren,insanlarin renklerinin farkli fakat hepsinin manevi ozelliklerinin bir oldugunu bil.Turkluk ten bahsederken sana guluyom valla..
din insanin itibarini ayakta tutar sen ne kadar dinine kesin bagli ve degismez bir yol izlersen giger irklar arasindaki itibarin boyle artar.sadece turk olman yetmez.MUSLUMAN olan gerekmektedir.

sen once isalmi iyi anlada sonra gel hadi yuruuu at_arabasi... :arrow:

hasavci
04-02-2005, 02:02
at_arabasi bunlara evrim teorisini anlatamazsin anlayacak kadar beyinleri gelismemis.Onlar ALLAH`a inaniriz der muhammetin gosterdigi kibleye donup namaz kilarlar.Oysa sorsaniz ALLAH nerede herzaman her yerde.Onlar giderler sakali serif diye sakala taparlar,bir ayak izine,hirkaya el yuz surmek icin birbirlerini ezerler.Iki uc caput baglanmis bir mezar buldularmi ona tapinirlar sordugunuzda en buyuk ALLAH yahu bu nasil istir sizde allah inanci olsa boyle sacmaliklari yapmazsiniz korkarsiniz.Zavallilar.
Gayret edin beyninizi gelistirin.OT`lasmayin.

explorer
04-02-2005, 03:02
at_arabasi bunlara evrim teorisini anlatamazsin anlayacak kadar beyinleri gelismemis.Onlar ALLAH`a inaniriz der muhammetin gosterdigi kibleye donup namaz kilarlar.Oysa sorsaniz ALLAH nerede herzaman her yerde.Onlar giderler sakali serif diye sakala taparlar,bir ayak izine,hirkaya el yuz surmek icin birbirlerini ezerler.Iki uc caput baglanmis bir mezar buldularmi ona tapinirlar sordugunuzda en buyuk ALLAH yahu bu nasil istir sizde allah inanci olsa boyle sacmaliklari yapmazsiniz korkarsiniz.Zavallilar.
Gayret edin beyninizi gelistirin.OT`lasmayin.

+1
sitedekiler belki biraz açık renktir
koyuları ise terorist olur, canlı bomba olur , binlerce insanı ve aydınları öldürürler nedenini bile bilmeden......

04-02-2005, 03:33
yukarida ki yazdiklarinzdan ne farkiniz var...
Sitedekileride O elestirdiginiz tipte insanlar ZANnedip, Hakaretlerde bulunmanizin size ne faydasi var...
Sonunuzu merak ediyorum dogrusu....

requiem
04-02-2005, 21:31
sen once Kuranin evrensel bi kitap oldugunu ogren,insanlarin renklerinin farkli fakat hepsinin manevi ozelliklerinin bir oldugunu bil.Turkluk ten bahsederken sana guluyom valla..
din insanin itibarini ayakta tutar sen ne kadar dinine kesin bagli ve degismez bir yol izlersen giger irklar arasindaki itibarin boyle artar.sadece turk olman yetmez.MUSLUMAN olan gerekmektedir.

sen once isalmi iyi anlada sonra gel hadi yuruuu at_arabasi... :arrow:

yukarı çıkarken iki ayaklı ,aşşagı inerken dört ayaklı olmak gibi bir sey kuranda evrensellikten söz etmek!!!

bunlar maval !!!

kuran muhammedin günlük siyasetini anlatan bir anı defterinden bir günlükten öte bir sey degil...

ism@
27-09-2008, 14:18
Haberiniz olsun; şüphesiz göklerde kim var, yerde kim var tümü Allah'ındır. Allah'tan başkasına tapanlar bile, şirk koştukları varlıklara ve güçlere (gerçekte) uymazlar. Onlar yalnızca bir zanna uyarlar ve onlar ancak 'zan ve tahminde bulunarak yalan söylemektedirler.'
(Yunus Suresi, 66)

ism@
27-09-2008, 14:18
... İşte (Allah'a) teslim olanlar, artık onlar 'gerçeği ve doğruyu' araştırıp-bulanlardır. (Cin Suresi, 14)

çakırcalı
27-09-2008, 14:55
sanki bilimi çok takip ediyormuşlar gibi, evrim teorisindeki arafosili sorup duranlardan öğrenmek istediğim bir şey var. Belkide benim sorumun nezdimde tüm ateistleri islama davet edebilirsiniz. bu şansı iyi değerlendirin.
Ara fosili bulsanız sanki evrim teorisine inanacakmış gibi duruyorsunuz ya ,bende sizlere inandığınız dine girerken sizleri nasıl ikna ettiklerini merak ediyorum ve acaba ,şeytanın, cinin ,azrailin ,meleklerin (kanadındaki tüylerden biride olabilir) tek bir fosilini gördünüzdemi inandınız , bunların birinin ayak izinimi gördünüz , gölgesinimi gördünüz ,ölünce onlara arkadaş olucaksınız ya sizlere ne gibi işaretlerle kendilerine inandırdılar . Lütfen cevap verirmisiniz .
Aydınlanmak istiyorum ....... :shock:
Sevgili at_arabas? (sanıyorum artık aramızda değilsen de)
Bir başka konuda benzer bir cevap vermiştim. Burada da gider;
Müslümanlar, senin düşündüğünün aksine çok okuyan insanlardır. Tamamı biyolojiyi, jeolojiyi, zoolojiyi, kozmolojiyi, Darwinolojiyi, velhasıl bilumum "loji"yi yalayıp yutmuşlar ve varlığın mutlaka bir akıllı tasarımcıya gerek duyduğuna kanaat getirmişler. Dolayısıyla geriye kalan tek "loji" olan teolojiye yönelmişler ve insanlığın benimsediği tüm dinleri; Hıristiyanlığı, Museviliği, Budizmi, Hinduizmi, Şintoizmi, Şamanizmi, Brahmanizmi, Maniheizmi velhasıl bilumum dinleri ve felsefeleri yalayıp yutmuşlar; İncil'i, Tevrat'ı, Zebur'u velhasıl bilumum din kitaplarını ve bunlarla ilgili araştırmaları yalayıp yutmuşlar; geriye bir tek Kur'an kalmış, onu da defalarca anlamak için okumuşlar, onunla ilgili tüm araştırmaları yalayıp yutmuşlar ve en sonunda şuna karar vermişler ki, İslam gerçekten hak dindir.

Onun için zaten dikkat edersen ileri sürdükleri tüm fikirler, üstün bir zekanın ürünü gibi, bitmeyen zeytinyağıyla yanan bir kandil olan güneş gibi şavkıyıp duruyor.

Sen okuduğun 5-10 kitaptan ne öğrenebilirsin ki? Onlar, koskoca tanrının kitabını okuyorlar (Arapça bilmiyor olsalar da önemli değil), o kitap ki insan ve yaşam için gerekli tüm bilgileri içinde barındırıyor (Ebu Leheb'in kuruyan ellerinden tut da, Zeyd'in karısı Zeyneb'e; peygamberin evine girerken kapıyı çalmaktan tut da, ziyaretin kısa olanı makbuldüre kadar).

Sen ara fosillerden bahsediyorsun. Bazılarının evrime inanmakiçin ara fosilleri sorduklarını söylüyorsun. Ara fosile gerek yok ki; doğaya bak, yaşayan ara türleri bolca göreceksin. Asya ve Afrika filleri gibi, savanaların dev zürafaları ve otlakların küçük zürafaları gibi, "her şey insan için" diyen hümanistler ve "her şey tanrı için" deyip hümanistleri öldüren yobazlar gibi... İstemediğin kadar ara tür ve fosil bulabilirsin.

kafasikarisik
28-09-2008, 12:52
Kilise, Darwin'den özür diledi

Anglikan Kilisesi 126 yıl sonra Charles Darwin'den özür diledi. Ama neden?

http://www.gercekgundem.com/img/news/evrimteorisi332.jpg
Anglikan Kilisesi 126 yıl sonra Charles Darwin'den özür diledi. Kilise, Galilei ve Bruno'nun da haklı olduğunu kabul etmek zorunda kalmıştı. Evrim teorisiyle ilgili dönüm noktası ise 'Tiktaalik Roseae'nin bulunması oldu.....

......Zaman içinde kilise önce Bruno’nun ve Galilei’nin haklı olduklarını kabul etmek zorunda kaldı. Bilim ve teknoloji hızla ilerliyordu ve kilisenin evren ve yaratılış teorisinin birer hurafeden ibaret olduğu bir bir anlaşılıyordu. Darwin teorisine çok uzun süre direndi kilise. Nihayet sonunda ona da direnemez oldu. Çünkü dünyanın her tarafından evrimle ilgili çok sayıda kanıt geliyordu. Bana sorarsanız dönüm noktası, Tiktaalik Rosaea’nın bulunuşudur........

tamamı http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=Detay&ArticleID=900844&Date=28.09.2008&CategoryID=79

başka söze gerek var mı?

sowsow
02-10-2008, 19:50
bence yaratılışcıların((evrimi saçma görenlerin))beyinleri körelmiş vee diğer nesillerede öyle aktarılmış gitgide dahada kötüleşmiş beyin denen organları...hee bu arada jack london un güzel bir kitabı var ''ademden önce'' roman tadında bir evrim öyküsü..