Orijinalini görmek için tıklayınız : dunyaya alismak
Oncelikle herkese saygilar sevgiler,
onemli bir konuyu tartismaya acmak isterim,
Gecmisten Seffessi den nakledilen bir beyana derki " her kim ki kendini dunyaya alismis hisseder, o ziyanda olanlardandir"
Simdi acaba burada dunyaya alismak ne demektir, siz gercekten eger etrafiniza bakipta ortada olmakta olan varolusa sasmiyor vede herseyi normal karsiliyorsaniz buna dunyaya alismaktir demis Seffessi. Demekki etrafimiza her baktigimizda samamiz gereken seyler var, bir kusun ucusu bize cokta normal gelmemeli, aynaya baktigimizda gordugumuz manzara samiyorsa varliginin farkinda olmamaktir diyede eklemis bu kiymetli dusunur.
Peki dunyaya alisirsak ne olur: Iste su an var olana atesitlerin dusutugu duruma dusulur. Siz bir bebegi izledinizmi, onun ilk olarak bir kusu ucarken gordugunde yada bir karincanin masada kosusturmasina sahit oldugunda nedenli sasirdigina sahit oldunuzmu, ne aciki buyudukce bu saskinligimiz azalmakta vede giderek dunyaya alismakta vede kaybetmekteyiz.
Simdi bazilarimiz buyudukce dunyaya alismanin normal oldugunu cunku bizlerin akilli olduklarini, etrafin isleme mekanizmasini bilim ile acikladiklarini dolayisi ilede sasacak bisey olmadigini soyleyerek beyinlerinin ne derece sig olduklarini gosterirkler. Bence bidaha dusunmeye deger.
Dunyaya alistiginizi sizde farkediyormusunuz, sasmasaniz bile...
Damdanakan.
Bu yazıyı yazan Damdanakan’ın ateizm hakkında en ufak bir nosyonu olmadığı belli oluyor.. Aslında kendisi gibi inanırlardır, dünyaya alışan.. Nedenleri de aşağıdadır.
Kendini dünyaya alışmış hissetmek ne demektir?
Gördüklerini kanımsamak demektir. Onların nedenini araştırmamak, oluş mekanizmalarını bilmeye çalışmamak, onları oldukları gibi ve Allah’ın eseri olarak kabul etmek demektir.
Ateistler her zaman araştırır ve temel mekanizmayı çözmeye çalışır. Her zaman! Ateistler için Allah olmadığından, bunlar doğada mevcut yasalarla açıklanırlar. Ateist gördükleri ve buldukları karşısında elbette büyük bir şaşkınlık ve hayranlık duyacaktır. Ama onları oluş mekanizmalarını anlamaya başlayınca çok daha büyük bir heyecana kapılacaktır.
Benim bildiğim Müslüman’ların hiç birisi yaptıkları olağanüstü gözlemleri araştırmak istemezler. Çünkü onların Allah’ın eseri olduklarına inanırlar ve hikmetinden sual olmaz der, geçerler..
Müslüman’lar bilir..
Ateistler bilmez.. Öğrenir.. Sonra onları Müslüman’lara öğretir. Ama Müslüman’lar hala öğrenmez.
Müslüman beyni İslam tarafından dumura uğratılmıştır. Çalışmaz..
Müslüman’lar kendilerini bu dünyanın halifesi sanarlar. Oysa hiç bir şey değillerdir.
HACI
BEN SIZE DEMEMISMIYDIM SIMDI COSKUN BENI ALTETTI DIYE GOBEGINI KASIYORUR DIYE, BAKIN DOGRU CIKTI.
Kucuk bir not: coskunu rakip gormek degil raket olarak bile gormuyorum, kusura bkama coskun, ama oyle. Hadi gobek kasimaya.
Haci yazdigimi anlamamis, zaten anlamasinida beklemezdim, o hala eski saplantilari icinde yuzup durmakta, hala ayni sarkilari mirildanmakta, benim icin hic sakincasi yoktur, hatta mutlu bile oluyorum sizleri yerinde sayarken gordugumde.
Dunyaya alisan vede onla butunlesen sizssiniz. Sen hayatinda arastiran musluman gormemis olabilirsin, ama ben gordum. Isin ilginc olanida su, bende hic buyuk basarilara imza atmis bir ateist gormedim nedense. Once bir inanir kesfeder, sonra ateistlerde acaba bizede bisey kaldimi deyim eselerler, tipki leas kargalarinin aslanin avini yedikten sonra davrandiklari gibi.
Dedimya benim icin farkmaz, isterseniz geriye gidin isterseniz yerinizde sayin, isterseniz kuyu eseleyin, benim icin hepsi bir, ben kendime vede camiamin gelisimine bakarim. Gelistigimizi nasilmi anliyorum, elbette sizlere bakarak.
Damdanakan.
Bence asıl leş kargaları Müslüman’lardır..
Batı bilim adamlarının buldukları her şeyi Kur’an leşinde aramakta ve orada bulmaktadırlar..
Ne ilginç..
Bu dünyada Müslüman’lar kadar cahil, bağnaz ve geri bir toplum yoktur. Tabii onlar kadar terörist ve ahlaksız olanların da olmadığı kesindir. Ayrıca Müslüman’lar bazı Batılı Hristlyan’ların Müslüman olduğu yalanını da yayarlar. Cousteau gibi. Ayda ezan sesi bile duydururlar astronotlara bizi sahtekar Müslolar.. keeeeeeh keh kehhhhhhhhhhhh
Umarım şimdi anladınız neden Müslüman’ların yalancı leş kargaları olduğunu..
HACI
hacinin tepkisinden anliyorumki lafim cuk oturmus kendisine ve kendisi gibi ateist olanlara.
Bundan ote lafa gerek yok.
Gordunmu haci iste adama boyle les kargasi oldugunu kabul ettiriler.
Ama ben sizlerin inanki daha iyi yerlerde olmanizi temenni ederim, insallah Allah yardimciniz olur, zira acikca ziyan etmislerdensiniz.
Damdanakan
ngcoskun
31-01-2005, 18:52
bak damdanakan mısın pencereden giren misin bilmem ama ben senin gibilerle çok uğraştım altetmek ne demek göbek kaşımak ne demek senden iyi bilirim.onun için bırak maval okumayı da doğru dürüst bişey yazacaksan yaz.yoksa senin bu bomboş bilgilerinde kazara birileri inanır bi de kendine ettiğin yetmiyormuş gibi başkalarına da yazık edersin.
yok işine gelmediyse hadi başka damlara yollan yavaş yavaş.oralardan akıtsınlar seni.
birde cevaplarını konuların altına yaz.başka başlıklara yazınca insanlar neye cevap verdiğini anlamayabilir.sonra üzülürüm anlaşılamadığın için. :?
leş kargasının kim olduğunu burda sen dahil herkes biliyor damdandüşen oldun iyice yani he.
Biz kimin ve neyin leş olduğunu çok iyi biliyoruz. Biz sapına kadar bilimsel insanlarız ve dünyada bilimin ilerlemesine katkıda bulunuyoruz..
Sizler ise genel olarak bir parazitsiniz. Leş kargası olmanız bile mümkün değil. Sizi o seviyeden bile düşük görüyorum. Leş kargası olsanız bir yararınız olur. Sizin hiç kimseye ve kendinize yararınız olmadığı gibi, zararınız da var.. Kendiniz gibi olmayanları öldürüyor, dünyada terör havası estiriyorsunuz. Daha sorduğunuz sorunun anlamını bile bilecek eğitim düzeyinde değilsiniz. Buradaki tartışmaları seviyeli olarak başlatamıyor ve yürütemiyorsunuz. İlk fırsatta önünüze çıkan ateistlere hakaretler yağdırıyor ve küfrediyorsunuz. Bu tür ahlaksızlıklara burada elbette müsamaha etmeyeceğiz. Burası sizin için kalitesi yüksek bir ortam olabilir. O zaman size tavsiyem buraya boşaltmaya çalıştığınız çöp sepetini bir Müslüman forumuna götürünüz. Orada arkamızdan hakaret edebilirsiniz. Yüzümüze hakaretlerinize burada izin verilmiyor. Tepki gösterme hakkımızı kullanacağız. Siz nasıl yazarsanız, öyle yanıtlanacak ve gereğinde kıçınıza tekme yiyerek forumdan atılacaksınız.. Bunda kararlıyız.
HACI
Ulan sizin bilime yaptiginiz katkiyi yiyeyim ya, sizin bilime yaptiginiz katki ancak sizin kendi tuvaletinize gundelik yaptiginiz katki gibi olur.
Ancak kokutur pislestirir.
Sizin hicbir zaman pozitif bir katkiniz olamaz. Yani kusura bakmayain, dost iste aci soyluyor.
Bu arada, Coskun birak benim nerenden aktigimida isine bak, ben senin istemenle baska kapilara gitmem, yada senin istemenle senin d amina da gelmem.
ben benim, sen ne beni anlayamassin. Sen ancak olsan olsan benim raketim olursun, rakibim degil,
ngcoskun
31-01-2005, 19:26
:lol: :lol:
bak damdanakan kelime oyunlarıyla hakareti kes. ne konuşacaksan adam gibi konuş.senin gibilerin çok hırpaladık biz burda.yazık etme kendine.
ayıp ediyor ve terbiye sınırlarını zorluyorsun.burası senin cirit atabileceğin bir yer değil.ağzının payı verilir.
yaw hala efelik yapiyorsun
iki bos laf etmekle, iki de hehehehe demekle sen agzimin payini verdiginimi saniyorsun.
Sen merak etmede alettigini sanarken altta kalma, hem benim icin farketmez alt yada ust. Zira degisik versiyonlar mumkundur.
Neyse daha oncede dedigim gibi, benim derdim kavga vede gurultu cikarmak degildir.
Zaten bende her konuya ince ince dokunuyorum, sadece siz bundan rahatsiz oluyorsunuz, neden acaba anlamadim. Kimseye kufur etmiyorum, hakarete etmiyorum, ama anlamiyorum sizleri yaw. Askolsun yani.
Bak uzuldum gene sizleri kirdiysam, tuh tuh.
Damdanakan.
at_arabas?
31-01-2005, 19:53
sevgili hacı
bu adam (da değil ya) boş bomboş ,bana bile dansözlük yapıp ,kendi çalıp kendi oynamış burdada aynı taktik .
sayın camdanakan
siz buralarda fazla gezerseniz şöyle bir kaybınız olur ,BUNU HATIRLATMAK İNSANLIK GÖREVİMİZ.
BEYNİNİZİN KIVRIMLARINDA DOLAŞIRKEN DİKKAT EDİN KAYBOLABİLİRSİNİZ , zira siz o kıvrımlarda gezmeye pek alışık olmadığınızdan tekrar aynı noktaya ulaşamayıp kendinizi kaybedebilirsiniz, siz sabit bir noktada harekatsiz kalmaya alışıksınız, ara sıra allah kılavuzluğunda merkezden pek fazla uzaklaşmadan ,namaz klımak ,aptes almak ,mücahit olmak ,cihat yapmak, canlı bomba olmak gibi pek zeka gerektirmeyen eylemleriniz dışında ,hareket etmediğiniz için buralar size göre değil sizlerde bir bumerang kadar bile zeka yok atıldığınız yerden geri gelemezsiniz, böyle yerler ,puta tapanlar için değildir . yazık olmadan allahın evine dönün orda beklemede kalın araplara lazım olabilirsiniz aradıklarında bulamazlarsa puta söyleyip bütün sevaplarını reset edebilirler...
HOŞÇAKAL
ngcoskun
31-01-2005, 20:16
Neyse daha oncede dedigim gibi, benim derdim kavga vede gurultu cikarmak degildir.
bu cümleyi herhalde dalga geçmek için yazdın.zira gerçekten yazdıysan sen gerçekten ne yaptığından dahi habersiz bir zavallısın.allahına dua et gece yatarken de sana biraz akıl ihsan eylesin.
kavga ve gürültü çıkartan kendinken nasıl olurda görevinin bu olmadığını söylersin.evet görevin diyorum çünkü sen buraya zırvalık aşılamaya ve kavga çıkartmaya gelmiş bir görevlisin.seni birileri görevlendirmiş sen de tıpış tıpış kabul etmişsin.senin islamı savunma gibi bir derdin yok sen sadece ateistlere karşı Don Kişot olmuşsun o kadar.bizim daha önemli işlerimiz var kusura bakma daha aptallığını kanıtlayacağımız ve onu bertaraf etmeye devam edeceğimiz islam var .bir ara senin çarene de bakarız ama sıranı bekle.öncellik islamın.
sen gel at_arabasını dinle .
yazık olmadan allahın evine dönün orda beklemede kalın araplara lazım olabilirsiniz aradıklarında bulamazlarsa puta söyleyip bütün sevaplarını reset edebilirler...
HOŞTÇAKAL
yaw uffff
kusura bakmayin inan su aralar cook isim var sizinle ugrasamayacagim,
cozmem gereken birkac denklem var onlari cozer cozmez daminiza akacagim gene, gorusmek uzere.
Damdanakan.
explorer
01-02-2005, 03:14
damdanakan,
bundan 3-4 sene önce müslümandım,
kimi ortamlarda senin gibi konusan kisileri dinledikten sonra verilen bilgilerin safsata, hayal ve gereksiz bilgiler oldugunu keşfettim.
yani senin gibiler sayesinde dinin olanaksızlıgını farkettim
bunun için ayrıca teşekürler.
teşekürler damdanakangiller...
ngcoskun
01-02-2005, 13:59
bu işlerim var mesajını yazdıktan ve kaçtıktan sonra daha ilerleyen saatlerde hacı ya cevaplar yağdırmaya devam etmişsin.bir konudan kaçmak için işim var yazdın madem ona uysaydın da herkes inansaydı.
hehehehe
Aferim Explorer kendine yakisani yapmissin, kafanda beyin olmadigini gostermissin. kendi aklin vede muhakeme gucun duruken bir dusunce sistemini ucuncu sahislarin hal vede hareketlerine bakarak degerlendirmissin
Senden beklenen bu zaten, kafaniz analize yetmedigi icin, ucuncu sahislar uzerinden anlama vede lagilama yapiyorsunuz, sonuc bu iste, inanirken kafir olmak.
Dogru yolun hayirli olsun sana gule gule, curuk kerestelerle isimiz olmaz.
Coskuna, sende dirdir edip durma, seni alacak adam yandi yaw, bu nasil cene, yazik adamcagiz senin cenenimi cekecek dir dir diye.
Bide ben aliyomusum iyimi, dusun artik.
Damdanakan.
ngcoskun
01-02-2005, 20:14
Coskuna, sende dirdir edip durma, seni alacak adam yandi yaw, bu nasil cene, yazik adamcagiz senin cenenimi cekecek dir dir diye.
Bide ben aliyomusum iyimi, dusun artik.
:D :D :D
gerçekten dalga geçmiyorum beni çok güldürdün damdanakan.
bu bir evlenme teklifi mi? :P
üzgünüm ama aklımı yitirsem bile senin gibi biriyle evlenecek kadar yitirmem herhalde. :lol:
yani baksana sen müslüman Din kardeşine bile verip veriştirmişsin.yandı valla senin etrafındakiler.anneannemin bir lafı vardır dediğim dedik çaldığım düdük diye.sen tıpkı bunu söyler gibisin. :P
ilahı damdanakan ya.....
Oncelikle babaannenin ellerinden operim, eminimki o torunu gibi degil daha bir akli basinda biridir.
Aslinda ben iyi cocugumdur, ovunmek gibi olmasin, ama sartlar beni boyle yapiyor ney yapayim. Yani tabiatim geregi ben Ella gibi sakin olamiyor, sabirli davranamiyorum, belki birazda karadenizli olmanin getirileri var, fakat hakkaten iyi cocugumdur yani.
Neyse bukadar reklamdan sonra gelirsin artik bana heralde, inanki seni ikna ederim, burada olmuyor, yani soyleyecegim seyleri soyliyemiyorum yaw, soyleyemeyincede sinirleniyorum, ondan sonrasida zaten ortada.
Ama emin olunki benim bu davranisimin sebebi sizin ahlaksizca yazdiginiz yazilar, yoksa dedimya aslinda gayet iyiyimdir yani.
Bu arada ben din kardesim olan Ellaya verip veristirmedim, aramiza fit sokmaya calisma, bak babaannene saygim bile yetmez, sonra uyarmadi deme. ben ona sadece onun dusuncelerine tam olarak katilmadigimi soyledim.
Aha buraya yaziyorum: Siz daha seviyeli vede saygili yazin, kufur hakaret etmeyin, Kutsal saydigimiz seylerle alanen dalga gecmeyin bakalim, bizi saldirgan bulacakmisiniz. Siz oyle davrandiktan sonra eger ben gene oyle yaparsam, ilk uyaridan sonra burayi terk edecem vede bidaha gelmeyecem, boylece hem atolar hemde musluman kardeslerim rahat etmis olur.
Ise bakarmisin dirdirci Coskun, sadece atolar benden sikayetci degilki musluman kardeslerimde rahatsiz, bu nasil is anlamadim yaw.
Damdanakan.
explorer
01-02-2005, 22:56
Aferim Explorer kendine yakisani yapmissin, kafanda beyin olmadigini gostermissin. kendi aklin vede muhakeme gucun duruken bir dusunce sistemini ucuncu sahislarin hal vede hareketlerine bakarak degerlendirmissin
Senden beklenen bu zaten, kafaniz analize yetmedigi icin, ucuncu sahislar uzerinden anlama vede lagilama yapiyorsunuz, sonuc bu iste, inanirken kafir olmak.
Damdanakan.
bunları söyleyen sensin. ok.
madem öyle bu forumda ne işin var???
herkes senin çeyrek ve saşma din bilginle değil, kendi mantığıyla ve bilim ışığıyla doğru yolu seçsin
konuştukların çelişki dolu ve anlamsız ne yazıkki damdanakan , ve diğer tüm müslümanlarında öyle...
neyse şu soruya cevap ver
3. şahış olarak söylesene burda ne işin var ????
lafı oyalama...
Bak Explorer kardesim
ben buraya kimseyi ikna etmeye gelmiyorum
ben buraya dinime kitabima peygamberime ve tum diger kutsallarima agza alinmayacak tarzda kufurler edildigini gordugum vede onlari bir nebze olsun azaltmak yada karsiligini vermek icin geldim. Derdim ne seni imana cagirmak nede imandan defetmek. Seninde aklin var, bak vede gor.
O yuzden benim burada neden oldugumu ne yapacaksin sen, aha ogrendinde ne oldu yani.
Damdanakan.
ngcoskun
02-02-2005, 13:18
damdanakan o benin babaannem değil anneannem.
yaw okuduğunu da yazamaz oldun hayırdır yaw.
ehehhe
iyi çocuk seni...
ben sana ne ettim peki iyi çocuk.bak ilk gelmiş merhaba demişsin ben de sana hoşgeldin demişim.ayıp değil mi yani .cık cık cık...
Cok afedersiniz ama bu mahalle agziyla birbirine dalasmak nedir? İnsanlar foruma ego tatmin etmek için mi yazıyorlar yoksa fikir ortaya atmak için mi? Bu forumlardaki tartısmalar gitgide televizyonlardaki yarisma programlarındaki düzeysiz çemkirmelere dönüyor. Ne ciddiyet kalıyor ne birşey. Hacı, siz bu forumların moderatörü değil misiniz? Nasıl oluyor da bunu sürdürüyorsunuz? Onlar yazıyor da ben engelleyemem diyecekseniz bu bana pek doğru gelmiyor, kusura bakmayın. Forumlar chatlardaki anlamsız diyaloglara donusuyor. Turan Dursun''un titizliğini, ciddiyetini, kitaplarını okumuşsanız bilirsiniz. Bu site onun adını taşıyorsa biraz daha dikkatli olmak gerekmiyor mu? Çözüm basittir, bu şekilde yazan, hakaret eden insana cevap verilmeyecek. İstediği kadar bağırsın çağırsın, alay etsin. Ben herkesi, bu konuyu daha ciddi düşünmeye davet ediyorum. Çünkü iş gerçekten çığrından çıktı, mide bulandırıyor.
at_arabas?
02-02-2005, 15:36
sevgili slycako
burdaki tartışmaların bu düzeyde olması, irticacı karanlıklar prensinin fanatikleri ve taraftar toplama ,aydınları yıldırma ve öldürme , Türkiyeyi arap putuna daha çok taptırma , isteklerinin yansımasıdır .
dinini yaşamak isteyene burdan kimsenin diyecek bir şeyi yoktur , karanlıkarda kalmak ve cennet hayali ile yaşamak onlara bu dünyayı kaybettirir, öyle yaşamak o insanın seçeceği bir iştir , her kesin keyfi bizi ilgilendirmez .
Ancak buranın turan dursun sitesi olduğunu ve onunda din uğurunda öldürüldüğünü onlarda unutmasın, ve gene kafası karanlıklar prensine adanmış fikri ve amacı bu olanlara nazik olmaya hiç gerek yoktur .
bunların insanları 1400yıllık hikayelerle kandırıp canlı bomba yapma hakkı varmı.
vatanı bu tür irticai fikirler böler , bunların devam edip meydanı boş bulmaları doğrumu .
arap putuna gençlerimizi ve çocuklarımızı hediye etmeye mecburmuyuz ?
saygılar
Slycako kardeşim. Ben bu forumun moderatörüyüm. Görevim polislik yapmak değildir. Herkesin aklı başında olgun insanlar olduğunu farzediyorum. Onlar uyarmak bile beni rahatsız ediyor. Tartışmaların tonunu karşılıklı anlayış üzerine oturtmak iyi olurdu.. Arada ortak bir payda olsaydı bu gerçekleşebilirdi. Ama teist ateist tartışmalarında ortak payda yoktur. Allah veya Tanrı kavramı ortak payda değildir. Çünkü ateistlere göre Tanrı yoktur. Tartışmalar çığrından çıkar veya forum sabote edilirse, elbette müdaha ederiz. Ama öyle bir durum ortaya çıkıncaya kadar karşılıklı atışmaları tolere etmeye mecburuz. Hiç bir grubun diğerleri üzerinde hakimiyet kurmaması ilkesine sadık kalmazsak, forum izlenmez. Herkes kendi düşünce, inanç ve onları ifade ediş şeklinden sorumludur. Buna ben de dahilim, siz de..
Selamlar
HACI
Ben Salyco kardesme hak veriyorum(umarim bu sefer adini dogru yazmisimdir).
Esasen bu tarzdan herkes memnun degil, ama kimi zaman bu tarza insanlari karsi tarafin tutum vede davranislari sevkediyor.
Bu arada derli toplu olmak bencede herkes acisindan vede forum acisindan iyi olacak.
Damdanakan
ngcoskun
02-02-2005, 19:30
zeytin yağı gibi üste çıkmak diye buna denir.
ben özellikle cevap yazmadım slycako hak verdiğim ama yine bu atışmalara alet olduğum için.
ama neyse....
ben daha önce de sessiz katılımcılardan verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı kendim adıma özür dilemiştim.tekrar özür dilerim.böyle tartışmaları tabi ki bende sevmiyorum.ama adam cevap alamadı mı kendini haklı çıktı sanıyor ona ben gelemiyorum.
Kusura Bakma ama seninle adamin hakkaten isi zor yaw. Suna bak heryere laf yetistirmek icin yemiyor icmiyor, zayifliktan olcekesin vallaha boyle giderse.
Boy sirik gibi, kilo yok, saclar uzun akil kisa, gozler buyuk, dil bir karis(karis ne kelime bir kol boyu) ne olacak senin sonun bilmemki, endiseleniyorum inanki.
Zeytin yagi dedinde, zeytinyagli dolma yapmayi bilirmisin :roll: . Bilmiyorsan anneannene sor ogren.
Damdanakan.
kitapsiz
02-02-2005, 20:11
bu damdanakanin beyni ishal olmus. circir circir circir, vir vir vir vir.
hic bir cümelsinde dise dokunur anlam yok. her seye bulasiyor. okuduklarini anlammiyor ama anlayamadiginida anlayamiyor. konularla isi yok. bütün problemi insanlarla.
Kitapsiz, hangi konular, ortada disimin kovugunu doldurabilecek duzeyde tartisma yokki, hepsi atolarin bilinen masallari, bunlarin cevaplari defalarca verilmis ama siz anlamamissiniz, bide anlamayan benmisim gibi gostermen ise ayrica bir komedi.
Sen ne yaptin insan yapisi bilgisayar ile olan problemini halledebildinmi, sen onu soyle. Ondan sonrada aklinin ermedigi seyler hakkinda agzini acip beynini kapiyarak(gerci varmi bilmem ama) konusma ki komik olmayasin.
Yasini basini almis koskoca kadinsin, biraz daha duzgun davran yaw. Haci adamlarin sende karilarin temsilcisisin, ikinizde yoldan tam cikmis fasiklarsiniz. Allah yardim etsin genede, bak nekadar sicak kalpliyimki sizlere allahdan yardim dilemekteyim.
Damdanakan.
Insan vucudunda olusan gazlar, anus vasitasiyla atilir. Bu isleme Turkce''de "ossurma" denilir. Dogaldir...
Bazi insanlar vardir ki, bunlar sadece bos laf uretip, mevzu yapiyormus gibi takilirlar. Bunlara da "ossuruk" denilir... Fakat bunlar dogal degildir... Kendilerini dogal gostermeye calissalar da, aynen yel gibi gelir gecerler...
Bunlara bir ornek istiyorsaniz "damdanakan" denen "acaip"i ornek verebiliriz...
Bu kisi Ateistforum''da epeyce bir "yellenmis" (yani ossurmus), kafasina vurula vurula bir garip olmus ve yellenmeyi unutup gitmeye karar vermistir. Simdilerde, "acaba TuranDursun forumunda ne kadar yellenebilirim" mevzuatindadir...
Damdanakan''i ciddiye almayiniz...
Bunlar gelip gecici soytarilardir...
Giderler, gelirler...
Onemsizdirler..
Goruyorsunuz
Turkiyenin en buyuk ateizm sitesinin editorunu
Iste arkadaslar, onun seviyesinin boyle oldugunu gordukten sonra kim ciddiye alirda konusur atolari.
Anladinizmi neden "Osuruktan" muhabbet ediyoruz. Zira biliyoruzki karsimizda bunun kokusunu seven insanlar varda ondan(herkesi dahil etmiyorum, ama cogunluk dahil buna)
Simdi siz buyuk oldugunu iddia ettiginiz sitenin editoru olacaksiniz vede bu agizla konusacaksiniz, arkasindanda cikip diyeceksinizki bizim amaimiz insanlari aydinlatmaktir, peki soruyorum size ruh hali Oguzun ki gibi olan biri nasil olurda baskalarini aydinlatabilir.
Ancak yapsa yapsa buradada oldugu gibi pis kokular cikararak ortaligi rahatsiz eder.
Eminimki tarafsiz tarafli herkes oguzun bu yazisina tepki gosterecektir. Hadi ateistler madem olgun vede aydin insanlarsiniz, madem yanlisin karsisindasiniz, madem aydinlik istersiniz, o zaman elestirin bu arkadasini, gosterebilecekmisiniz bu erdemi, diyebilecekmisiniz ki "oguz bu yaptigin terbiyesizliktir". Sanmiyorum, hatta bunu bile hakli cikarmaya calisacaksiniz.
Bekleyelim ve gorelim, nekadar erdemlisiniz, gorelim bakalim dogru yandasimisiniz yoksa adam kayirma(yanlisina ragmen) yandasimisiniz.
Coskun, Haci, Cem, hadi bakalim bu ahlaksiz icin tek kelime laf edebilecekmisiniz.
Sessiz izleyici icin icinizde barindirdiginiz ici pislesmis, kokular salan bu asalaga tek kelime edebilecekmisiniz.
Damdanakan.
Damdanakan''a
Sizin pek birşey konuşmaya hakkınız yok bu konuda. Yazdıklarınızın çoğuna baktım. Amacınız baltalamaktan başka birşey değil. Bu muhabbet sizin de hoşunuza gidiyor çünkü ciddi konuşup paylaşacak fazla birşeyiniz yok. Ben bunu yakinen yaşadım, oradan biliyorum. Oguz ya da başkası, inanır ya da ateist ben bu tarzı tasvip etmiyorum. Herkes haddini bilsin, sözünü ölçüp tartarak söylesin. Birşey tartışmaya hevesi olmayan varsa da çekip gitsin.
slycako ya
Kardes, inanki senin ismin hakkinda alcaltici bir amac gutmedim. Ben buraya elbette tartismak amci ile geldim, ama tam bir ciddi konuya basliyorsunuz, oradan biri afedersin sibob gibi cikip butun konsantrasyonumu vede tum arzumu kiriyor, o zamanda ne yapiyorsunuz konuyu tartismaktan cok, senin ciddiyetle actigin konuyla adete dalga gecen sahsiyete saldiriyorsunuz. Burada en seviyeli buldugum insan sizsiniz inaninki, bunu daha oncede belirttim. Muslumanlarin seviyesiligini yakalayinca mal bulmus magribi gibi sevinip bas bas bagiran ateistler, oguzun bu adice, sadece beni degil burada buluna herkesi asagilayan yazisina nedense tepki vermezler iste. Ve gene ilk tepki(kabul edilebili) sizden geldi, bunu bekliyordum. Adinizi daha once turkcede kotu bir soze denk gelen bir sozcukle degistirdigim icin bana kizmis idiyseniz bunun icin onceden ozur dilemisdim zaten, genede dilerim.
ben ateist yada musluman saygi ve seviyeli oldugu surece yakin iliskide olmayi tercih ederim, sizi hos olmayan(ki amacim o degildi) bir isimle cagirmamdaki amac sulandirmak degil, isimlerin secimini daha bir turkce yapmaya yonlendirmek idi, mesela boyle bir arkadas cikmis vede sunu demisdi "neden olulerin uzerine ortulan ortude arapca yazarda onun turkcesi yazmaz", ama kendi adi neydi dersiniz "Russel". Iste ben boyle salakliklara dayanamiyorum, sen kendi adina bakmayacaksin, ama ona buna laf edeceksin.
Tekrar, eger sizi Salako diye cagirmamdan huzursuz olduysaniz, ozur dilerim, amacim sadece isminizin zorluguna dikkat cekmekti.
Damdanakan
Hacı''ya
Size polislik yapıp insanların ağzına biber sürün demiyorum. Fakat yazılarınızın tarzıyla siz de bu işe davetiye çıkarıyorsunuz gibi geliyor bana. Bilginiz ve ilginiz o atışmalar arasında kaynayıp gidiyor. Yazdıklarınıza bakın, ana fikir ifade ediliyor birkez ondan sonrası atışmayla devam ediyor. Muhammed psikopattir diye bir baslikla yazi yazmak çarpıcı bir tarzdır. Ama insanlari bir konuda aydinlatmak yerine, Hz.Muhammed''in herhangi bir konudaki düşüncesini, eylemini ortaya koymak yerine didişmeye davetten başka bir şey anlamına gelmez. Turan Dursun''un kitaplarının mektuplar kısmında ''tam adabı İslamiye''ye uygun'' dediği mektuplar vardı hatırlıyormusunuz? Sövmekten, tehditten başka , konuyu açıklamak, tartışmak adına hiçbir şey yoktu. Sizin yazılarınız elbette içerikten yoksun değil ama yine de arada hırlaşmayla kaynıyor bunlar. Bu konudaki görüşlerimdir. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz. Ben sadece belli bir aşamadan sonra dayanamadım, pek çok arkadaşın da aynı şeyden şikayetçi olduğunu biliyorum. Dediğiniz gibi sonuçta herkes kendi tarzından sorumludur. Benim önerim de çok basitti. Sulanmaya, alaya başlayana cevap verilmeyecek. Hiçkimse cevap yazmayacak. Bu kadar.
at arabası da bu tarzla gençleri çocukları karanlıklardan koruduğuna kani olup rahat ediyorsa, bunu inanarak söylüyorsa diyecek birşeyim yok.
Damdanakan,
Yellenmek, yani tabir-i caiz ise "ossurmak", dogal dedik...
Argoda, ulu orta konusan, ne dedigi ne de soyledigi belli olmayan, yalan yanlis konusanlara, kisacasi hikaye takilanlara "ossuruk" denir...
Ben de sana bu terimi kullandim...
Sana yakisiyor, seni tarif ediyordu...
Niye bozuluyorsun ki?
Tarife gore sen ossuruk degilmisin?
Tescilli DANDİK!!!
Goruyorsunuz arakadas bir numara oscgu oldugunu gosterdi, ama hala bir ateist (slycako haric, oda tam net degil) cikipta oguz senin bu forumda ulu orta osuruktan bahsederek bu forumu osuruk bir ortama suruklemeye, damdanakanin ekmegine yag surupte foruma zarar vermeye hakkin yok diyemedi.
Gormuyormusunuz yaw, adam ateist forum zayifladikca buraya gelip, osuruk mosuruk diyerek bu forumun seviyesinin bu oldugunu herkese gosterip, insanlari buradan kacirmayi planliyor.
Cem adam dost kisvesi altinda resmen forumunu baltaliyor ve sen izliyorsun.
Allah bilir bu oguz denen adam 40 yasinin ustundedir, ama hala adam olamamis olmasi ne aci.
Dusunun ateistler, siz bu adamla ortak is cevirip bir dava guduyorsunuz, bu insanlami dogerlerine model olup kendinizi sevdireceksiniz.
O zaman bizim isimiz cok kolay olacak desene, yani aydinlanmak isteyen insanlar, agzindan osuruk lafini dusurmeyen bu densizle mi aydinlanacak. Aydinligi yanici olan o gazlami saglayacaksin oguz, ama o cok kisa surer.
Zaten oguz da osuruk ta "o" harfi ile baslamis olmasi nede guzel bir tesaduf.
ADAMIN AMACI RESMEN BU FORUMU BALTALAMAK, INSANLARA "BAKIN ISTE BU FORUMDA OSURUKTAN MUHABBETLER YAPILIYOR ATEIST FORUMA GELIN" DEMEYE GETIRIYOR.
DIKKAT BU PARAZITI YASATMAYINKI INSANLAR SIZIN HIC OLMASSA ERDEMLI OLDUGUNUZ BILSINLER.
Damdanakan.
Ben bu insan musvettelerine "SOYTARI" deyince, bir de bana kiziyorlar ya...
Ona sasiyorum...
Hehhhh hehh heeee
Goruyorsunuz, adam niyetini iyice belli etti, evet dedi, ben buraya damdanakanin dedigi amac icin geldim.
Yaziklar olsun sana oguz, oz kardes dedigin bu insalrin mekanini boyle kallesce bir yontemle asagilamaya calisman vede bunu yaparken beni kullanman cok ayip, sana yakismadi diyemem, zira bu tarz tamda sensin aslinda, kalles vede satici.
Ceme aciyorum, ugras didin biseyler yap, oguza kardes de, sonra oguz gizliden boyle oyunlar ceksin, yazik ya.
Devam edelim oguz, bu benim isime gelir, eger senin isinede gelirse, osuruk uzerine konusmaya devam edelim bence, sessiz izleyici gorsun vede anlasin, buranin kalitesini, sonrada ateist foruma gelsinler, burasida kapansin,
Iyi plan ha, neyse azdaha aramizdaki anlasmayi aciklayacaktim bak.
Oguz gecmistede altimda ezildin, simdide ezilirsin, senin kapasiten yetmez aslanim benle didismeye, kac defa basina geldi ateist forumda.
Devam edelim ben muhabbetini sevdim.... istersen osuruktan sonra diger bize gore pislik olan ama senin ozunu olusturan nesnelerede gelebiliriz ne dersin.
Biraz oturda dinlen istersen, al :idea:
Damdanakan.
kitapsiz
03-02-2005, 00:14
damdanakan yapiskan ve bulasik yaratik uzun zaman ateistforumda ortaligi kokuttu simdide burada. oguz damdanakanin kim oldugunu iyi bildiginden tecrübelerine dayanarak konusuyor.
bir dingilin ateistforumlara yapisip, ateistler ateist forumda yaziyorlar diye onlara kafa tutmasina ne demeli?
Gordunuzmu arkadaslar, bu arkadasda oguzun sozcusu sayilir
Yani oguzun iki sozcusu vardir
1-Ses kismini cikaran, ama cok etkili olmayan -Kitapsiz
2-koku kismini olusturan heryere ulasip kokutan-Haci.
Hemen kalkmis buraya gelmis. Dikkat ettinizmi son gunlerde ateist forumdan buraya kitapsiz vede digerleri cokca gelmeye basladi, kimler bunlar sayalim
1-oguz
2-kitapsiz
3-at-arabasi
dikkatle bu uclunun yazilarina bir bakin, kufur hakaret. Hele at arabasinin benim adimdaki d harfini cikararak ulu orta(ki bayanlarda var burda) yazmasina ne demeli(halbuki kendisinde oradan akmisti, aslini inkar etti)
oguzda geldi osuruktan bahsetti
Kitapsizda ayni
Peki songunlerde bunlarin boyle davranmalari icin sebbeb ne olabilir
Cevap basit: Ateist forum su siralar sinek avlamakta, iki haftadir takip ediyorum gelen giden yok
Bunlar da buraya gelip insanlari oraya cekmeye calisiyorlar.
Ama yemezler koclarim, birakin bizide seviyeli seviyeli tartisalim, gidin siz yuvaniza, rahat birakin bizi.
Slyaco arkadsima tekrar tesekkur ederim, cok nadiren denk geldigim erdemli atesitlerden biri. Haciya karsi yaptigi elstiride yerden goge kadar hakli. Evet Hz Muhammedi elstirebilirsiniz, ama "Hz Muhammed Piskopatmiydi" diye baslik acarak elestiri yapamazssiniz, bunun adi hakarettir, ama kabule etmezler iste, sonrada vay siz neden duzgun konusmuyorsunuz derler.
Iste hersey ortada
OGUZ KITAPSIZ VEDE HACI, SLYSCO GIBI DEGERLI ATEIST ARKADASLARIN ADINIDA KENDINIZLE BIRLIKTE LEKELEMEYE HAKKINIZ YOK.
Damdanakan
ngcoskun
03-02-2005, 13:03
damdanakan
ben senin isminin baş harflerini çıkartmıyorum sende çıkarma bu bir
bizim buralarda senin bu yaptığına gaza getirmek denir bu da iki.
ben öyle onun bunun gazıyla gaza gelmem bu da üç.
oğuzun uslubu oğuzu ilgilendirir ve ben buna karışmam bu da dört.
ayrıca ben bugüne kadar kimseye uslubuyla ilgili eleştiri yapmadım yapmam da.
beni ilgilendiren yerler varsa okurum eğer beğenmiyorsam okumam ve kimseye de ben bunun uslubunu beğenmiyorum şunun ağzının payını verin demem eğer gerekiyorsa vermek istiyorsam ben veririm.sen de bunu yapsan iyi olur.
oğuz seni başka yerden tanıdığı için böyle davranıyor olabilir bilmediğim işlere karışmam.
ben de şimdi başka bir forma gitsem ve orda SIZINTIYI görsem ben de onun ipliğini pazara çıkaracak şekilde yazarım çünkü kendisi, kendisini burda göstermiştir.başka yerlerde taklit yaparak insanları kandırmasına izin vermem.oğuz da bunu yapıyor olabilir.
ben bu durumda sadece izleyici olurum ve sadece benimle ilgili olan bir yere karışırım eğer çok gerekliyse gerçekten birine haksızlık yapıldıığına inanırsam o zaman devreye girer ve fikrimi söylerim
ama kaldı ki sen oğuzun eleştirilerine haksız yere uğramışa benzemiyorsun.çünkü burda bana yeni ye slycako ya sataşmış ve can sıkmışsındır.şimdi nasıl olurda beni yanında istersin anlamadım.
şimdi istediğin yere çekebilirsin yazdıklarımı.çünkü burda herkes senin de benim de neler yaptığımızı biliyor.
benim burda gerçekten rahatsız olduğum ise seninle burda vakit kaybediyor olmam.seneryolar yazıp insanları yönlendirmeye çalışmandan sıkıldım.burası ateist bir forum ve biz burda dinleri allahı tarşıyoruz.kişisel gıcıklaşamalara artık bir son verip öz konularımıza geri dönsek iyi olur.
ayrıca
dikkatle bu uclunun yazilarina bir bakin, kufur hakaret. Hele at arabasinin benim adimdaki d harfini cikararak ulu orta(ki bayanlarda var burda) yazmasina ne demeli(halbuki kendisinde oradan akmisti, aslini inkar etti)
bu yazarken keşke bir de kendi yazdığını hatırlasaydın.ama sen dersinki şimdi kasıtlı yapmadım.yersen...
Bu arada, Coskun birak benim nerenden aktigimida isine bak, ben senin istemenle baska kapilara gitmem, yada senin istemenle senin d amina da gelmem.
bu da senin yazındır bana karşı bir yerde yazdığın.
neyse artık bunlarla uğraşmak yerine konuları dağıtmak için yaptığınız duruma bir son verelim.asıl konularımıza dönelim.
allahınız, peygamberiniz, dininiz, kitabınız ve biz .......
Aferin coskun
Seni buradaki psiligin icinde birakiyorum
layik oldugunuz yerin burasi oldugunu gosterdiniz, beni sasirtmadiniz.
Damdanakan.