Orijinalini görmek için tıklayınız : ALLAH MI ŞEFKATLİ ANNE Mİ?
agnostik_
25-10-2006, 00:44
''Muhammed'e esirler getirildi. Aralarında memeleri sütle dolmuş bir de kadın vardı, esirler arasında bulduğu bir çocuğu kapıp bağrına bastı ve onu doyasıya emzirmeye başladı.
Muhammed buyurdu ki:
"Ne dersiniz, bu kadın, bu çocuğunu ateşe atar mı?"
"Hayır, vallahi atmaz!" dediler.
"Allahın kullarına olan şefkati, bu kadının çocuğuna olan şefkatinden daha çoktur."
Ömer--Buhârî.''
Desenize hepimiz cennetliğiz.Annemizden daha şefkatli imiş allah... :)
ganidagli
25-10-2006, 05:23
yeri geldiginde bir anne azitmis, kudurmus yavrusunu gozunu kirpmadan atese atabilir.
ALLAH SENI NEDEN ATESE ATMASIN KI?
ozgur_beyin
25-10-2006, 09:26
fırına kürekçi lazım.....
Çocuk annesini inkar etti diye annesi onu ateşe atar mı?
Anne çocukları arasında "sen daha üstünsün", "sen üstün kardeşinin sözünü dinle, haddini bil yoksa seni sobaya atarım" der mi?
Anne, çocuğunu doğurmadan önce "belki bana karşı gelir, dur önce onun için evin şu köşesine bir soba kurayım da çocuğumu yakmak için hazırda bulunsun" der mi?
Anne, "ben tüm çocuklarıma iyiyi, doğruyu, güzeli, adili öğretebilirim. Ben herşeye muktedirim, ama dilediğime öğreteceğim, dilediğime öğretmeyeceğim." der mi?
Anne, oğlunu bir kenara çekip "ben öldükten sonra malımın mülkümün 2/3'ü senin, 1/3'ü kız kardeşinindir. Kız kardeşin çok fakir bir adamın 4. karısı olabilir ama olsun. Ben sana kıyak geçiyorum. Onun ne hali varsa görsün." der mi?
ve saire...
yeri geldiginde bir anne azitmis, kudurmus yavrusunu gozunu kirpmadan atese atabilir.
Aklı selim insanlar o kadını sapkın olarak ilan eder ve kötü örnek örnek değildir.Ve kendin eklemişsin azıtmış kudurmuş kadın diyerek Allah azıtmış kudurmuş mu ki atsın cehenneme?
Bu konu benim devamlı inanan arkadaşlarıma dile getirdiğim bir konudur.
İlginçtir ki bir çoğu cevap verememekte veya Allahın merhametinin bol olduğunu söylemekle olayı örtpas etmeye çalışmakta ama insan aklı bunu kabul edemiyor.
-
Bir anne düşünün doğuracağı çocuğun sağlıklı veya sağlıksız doğabilmesini kontrol etme yetisine sahip ve çocuğunu kasıtlı sakat doğursun? Bu kadını sapkın ilan ederiz değil mi ?
Birde Allahı düşünün annemizden çok bizi seven ve merhamet eden.. Ve doğuştan sakat olarak yarattığı onca kulunu?
-
-
Bir anne düşünün doğuştan aklı yetmez iken evlatlarından bir tanesini sürgün gibi açlık sefalet olan afrikaya göndersin birisini iyi bir aile yanına?
Birde allahı düşünün bir kulunu sefaletler içinde bir bölgeye göndermiş birde diğer kulunu düşünün gökten zembille inme daha iyi bir yaşamın ortasına?
-
Örnekler uzar gider bunun gibi binlercesi yazılır.
İnsanlar arasındaki yaradılıştan, ekonomik, sosyal eşitsizlikler v.b
Allahın adaleti sevgisi sentezi ile bir yere ulaşamayız insan mantığına uygun değil.
Çok inanıyorsanız ve annemden fazla merhamet ve sevgi besliyorsa hepimiz gideceğiz cennete rahat olun kefili islam :)
Oyum anneden yana kısacası
ben annemi reddedersem o beni yakmaz..ya da diğer kardeşlerim bana bakıp ibret alsınlar diye beni aç bırakmaz..anneyi geçtim heralde hiçbir şeyden dolayı bizi yakıp kül olduğumuzda,yakmak için yeniden diriltme kadar sadistçe bişey kimse düşünmez -en azından normal olan bi zihniyet bunu düşünmez-
sevgili nosferatu;
zaten yakmak gibi sadist bir düşüncenin kaynağı, tarihi olgular anlamında incelendiğinde anlam kazanacaktır.Nerden çıkmıştır bu yakma düşüncesi?
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5798&highlight=cehennemin+%E7%FDk%FD%FE%FD
Yukarıdaki örnek de görüldüğü üzere, o dönem arap dünyasını korkutabilecek en önemli şey yakmaktır belki de.Kim bilir, belki de yüz yıl sonra türeyecek peygamberlerden birine sorsanız; o da sizi lazer silahlarıyla yok edecektir.Görüldüğü üzere,insanların kendi tanrılarına insana ait özellikler atfetmekte sınır tanımaması her çağda mümkün.
Şefkat meselesine gelince, kuranın tanrısı şefkatli falan değildir.
*Kullarına domuzlar,hayvanlar diye hitap edebilen;
* dilediğini maymuna çevirdiğini iddia eden,
*şeytanla mücadeleye girişmek uğruna kullarını ona teslim etme gafletinde bulunan,
* "cehennemi kafirlerle dolduracağıma dair söz ağzımdan çıktı bir kere" biçiminde laflar sarf eden,
peygamberi dahi, en basitinden aşağıdaki hadislerde,
Kütüb-ü Sitte - Hadisler 2700 : 2707 - Diğer bir rivayette şöyle gelmiştir: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Biriniz sütresiz olarak namaz kılarsa (önünden geçtiği takdirde) şunlar namazı bozar: Eşek, domuz, yahudi, mecûsi, kadın... Namazın bozulmaması için onun önünden, bunların bir taş atımlık uzaktan geçmesi kifâyet eder."
Kütüb-ü Sitte - Hadisler 6200 : 6237 - Hz. Ebu Hureyre ve Abdullah İbnu Muğaffel radıyallahu anhuma anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam "(Namaz kılanın önünden geçen) kadın, köpek ve eşek, namazı keser" buyurdular."
kadını köpek ve eşekle bir tutabilen,(dileyenler daha nice hadis örneği için hadisleri inceleyebilir)
bir tanrı şefkatli olamaz.
sevgiyle kalın...
gozeneli
28-05-2008, 09:44
Diger anneleri bilmem ama benim annemle Tanrıyı karşılaştırısam benim annem daha şeftaklidir.Annem depremde ölenleri gördügünde aglamıştı.Depremi durdura bilecek olan Tanrı ise seyir etti gerçi bu Tanrı olmadıgının delili degil mi?
annelerin geneli tanrıların genelinden şefkatlidir neden mi?? ıraktan anneler çocuklarına sarıldı ölmesinler diye ve analar öldü tanrılar nerdeydi yukarda sağda solada.. izlediler sadece....
Depremler olmuş......... insanlar ölmüş...."Allah NEREDEYMİŞ", "ANNEM DAHA ŞEFKATLİ ALLAH 'tan" diyen arkaşlar:
1. İnannmadığınz bir Allah'ın şefkatin tartışıyorsunuz. Bu yaptiginiz olsa olsa 2008 model donkişotluktur. Hem inanmıyorsunuz hem sorguluyorsunuz.
2. Madem anneleriniz daha şefkatli, Tv başında ağlamaktan başka yapabileceği şeyler yokmuydu. Gerçekten şefkat sahibi iseler(iseniz), gidip Irak 'a oradaki anneleri çocukları kurtarın. İnternette sörf yapam keyfibni bırakında eliniz taşın altına koyun. En azından bir çaba sarfedin. "Bir güçleri yokki yapsınlar" mı diyorsunuz.
İnsaf yahu insaf en azından dizi seyretmek, konken oynamak yerine, dedi kodu yapmak yerine, tek yapabildikleri ağlamak ise, on insanlar kurtulana kadar eğlenmesinler o da yeter.
3. İnanmadıgınız Allah ' ı eleştiren sizlere gelince. Bu sizin gibi akıl sahibi, hurafelerle değil akılla hareket edenler için bir çelişkiden öte kendi aklınıza bir hakaret.
4. varsa aklınız , Akıllı olun aklnıza hakaret etmeyin.
thunderpoint
30-05-2008, 22:00
Sayın rain,
Savınızdaki ithamların gerçekliğini ispata davet ediyorum.. Tabii ki saygıyı göz ardı etmeden...
rain ne biliorsun ırak savaşı hakkında burdaki insanların neler yaptığı hakkında?? bir reklam filmi vardı ağzı olan konuşıyor diye gerçekten olay buna dönmüş... tevekeli dememişler insanın ağız torba değil ki büzesin...
savaştan önceleride savaş sırasındada ve hala savaş için ordaki insanlar için elimden geleni yaptım! canlı kalkan heyetine katıldım uluslar arası savaş karşıı örgütlerin her işine destek verdim bizzat ıraklı direnişlere destek verdim imza standları açtık. yayın organlarını kullandık dile getirdik.. v.s yahu be adam biz bu kadar çalışırken boş duran izleyen kımdi! ayrıca unutmayasın ben inanmadığım için kendim için bişey istemedim! ben ordaki inanan insanlar için ölen insanlar müslümanlar için bişey istedim! benki tanrıya inanmayan olarak müslümanlar için bu kadar ugrastım ama nerde müslümanların tanrısı hangi bomba yönünü değiştirdi hangi kadın tecavüzden kurtuldu?
tek bişey isterdim sayın rain! ben fotoğrafçıyım ve ıraktaki bi fotoğraf uzun süre fotoğraf çekemememe sebep oldu bir kız çocuğu henüz 12 yaşlarında elinde bir karton havaya kaldırmış ve kartonda yazılı olan şu; çavuş john u çok seviyorum...
peki kim bu çavuş biliormusun?? bu kızın babasının katili!!! annesine tacvüz eden adam!!! ablasına tecavüz eden adam!!! bu fotoğrafı bile engelliyemedi.....
FiListinLiLere en büyük destek devrimci,soL,aydın kesimden geLmiştir..isLamcıLar gibi sadece kadıköy'de topLanmak yetmez..kızıLordu nun dedigi gibi ırak'ta CANLI KALKAN oLmayı neden akıL etmedi İsLamcıLar?
sevgili ıceman;
çünkü islam(özellikle sünni ekolu) itaat etmeyi bir erdem olarak algılar.muhammed'in halkına öğütlediği bir sözü vardır:
"kureyşten olmayana dahi itaat ediniz." diye.
Dikkat ederseniz Irak 'taki örgütlenmenin temeli şia'ya ve onun taraftarlarına dayanır.Kurtuluş Savaşı'nı hatırlayın.Dinci kesimin ilk tepkilerini.Mustafa Kemal e karşı çıkardıkları ölüm fetvasını vs. hatırlayın.
Denizlerin filistin'de golan tepelerinde çekilmiş fotoğrafları halen ortadadır.İslamcıların belki de akıllarını allak bullak eden mesele, nasıl olur da komünist olan veya müslüman dahi olmayan birisi çıkıpta Irak taki,Filistin deki,Afganistan daki müslümanların hakkını savunur?
Ancak onlar, inanmayan bir insanın, insanlara "yalnızca insan olduğu için" değer verdiği gerçeğini kabullenemezler.Çünkü onlar için inançsız bir insan, en aşağı meziyetlere sahip olmalıdır ki, kendi inandıkları dinin temelleri üzerinde ayakta kalabilsinler.
Basit bir örnek vereyim.
geçenlerde bir arkadaşımla, kola hakkında konuştuk.Kendisi kolanın hissesinden ayrılan payla müslümanlar öldürüldüğü için, bu içeceği kullanmıyor.Ben de ona, kola kullanmadığımı ancak bunun sebebinin islami hassasiyetler değil, insani hassasiyetler olduğunu söyledim.Yani Filistin de öldürülen insanlar, farklı dine mensup olsalar dahi ben yine kolayı, emperyalistleri kendi gücüm yettiğince protesto etmek adına kullanmazdım dedim.
Başka bir arkadaş da o arkadaşa hitaben, "ne yani, kolayı yapanlar müslüman olsaydı ve de Filistin deki insanlar başka dinden olsaydı o zaman içer miydin?" diye sordu.
O ne dese beğenirsiniz?
"-İçerdim tabi o zaman, müslümanlara da destek olurdum." dedi.
Anlatmak istediğim inançların insanları gerçekten de riyakarlığa sürüklemesi.Eğer bir davranışı ortaya koyuyorsanız ve de bunun insani bir davranış olduğuna kanaat getirdiyseniz bu tutumu her zaman aynı duyarlılıkla sürdürmelisiniz.Elbette, bu örnek tüm inananlar için geçerli değil.Onları tenzih ederim.Fakat, her nedense(!) inananların büyük bir kısmında bu çifte standartlı yaklaşımı görüyorum maalesef.
sevgiler...
rain ne biliorsun ırak savaşı hakkında burdaki insanların neler yaptığı hakkında?? bir reklam filmi vardı ağzı olan konuşıyor diye gerçekten olay buna dönmüş... tevekeli dememişler insanın ağız torba değil ki büzesin...
savaştan önceleride savaş sırasındada ve hala savaş için ordaki insanlar için elimden geleni yaptım! canlı kalkan heyetine katıldım uluslar arası savaş karşıı örgütlerin her işine destek verdim bizzat ıraklı direnişlere destek verdim imza standları açtık. yayın organlarını kullandık dile getirdik.. v.s yahu be adam biz bu kadar çalışırken boş duran izleyen kımdi! ayrıca unutmayasın ben inanmadığım için kendim için bişey istemedim! ben ordaki inanan insanlar için ölen insanlar müslümanlar için bişey istedim! benki tanrıya inanmayan olarak müslümanlar için bu kadar ugrastım ama nerde müslümanların tanrısı hangi bomba yönünü değiştirdi hangi kadın tecavüzden kurtuldu?
tek bişey isterdim sayın rain! ben fotoğrafçıyım ve ıraktaki bi fotoğraf uzun süre fotoğraf çekemememe sebep oldu bir kız çocuğu henüz 12 yaşlarında elinde bir karton havaya kaldırmış ve kartonda yazılı olan şu; çavuş john u çok seviyorum...
peki kim bu çavuş biliormusun?? bu kızın babasının katili!!! annesine tacvüz eden adam!!! ablasına tecavüz eden adam!!! bu fotoğrafı bile engelliyemedi.....
FiListinLiLere en büyük destek devrimci,soL,aydın kesimden geLmiştir..isLamcıLar gibi sadece kadıköy'de topLanmak yetmez..kızıLordu nun dedigi gibi ırak'ta CANLI KALKAN oLmayı neden akıL etmedi İsLamcıLar?
Onlarda o ciğer olsa İslam dünyası bu halde olurmuydu. Lafa geldimi 1.5 milyar inanan var, nerde? 1.5 milyarın, buçuğu karşı çıkmış mı haksızlıklara, özgürlük talep etmişler mi?
Anca şak şakçılık. Hangisinde demokrasi, insan hakları var? Hani Allah'tan başka korkunuz yoktu, buçukluklar sizi.
İslam ülkelerinin Türkiye hariç hepsinde monarşi ve diktatörlük var; ey İslam ümmeti kralların, diktatörlerin önünde secde ediyorsunuz bu mudur sizin korkusuzluğunuz. Türkiye de dahi takunyacılar ne zaman özgürlük için mücadele etmiş, hangi askeri yönetime karşı çıkmışlar ilk şak şak çılık gene islami kesimden gelmiştir. Yeşil kuşak çocukları sizi.
Karşı çıkmak, mücadele etmek ciğer ister, yürek ister, kelleyi koltuğa almayı ister. Dürüstlük ister, mazlumun yanında olmayı ister, Amerika'nın kucağında namaz kılmayı değil.
Şu siteden bile belli burada herkes yazabiliyor, dünya kadar İslam sitesi var, oralara gidip de özgürce yazabilen var mı? Kendi sitelerinde bir ateiste yazı yazdırıyorlar mı? Ödleri patlıyor tabansızların, yalanları başlarına geçecek çünkü.
Selamlar.
evrensel-insan
01-06-2008, 08:09
Saygideger arkadaslar;
ANNE kavramiyla tanri kavramini kiyaslamak, insanogluna yapilan buyuk bir haksizliktir.
Anne kavraminin gercekliligi, yasamsalligi ve verdigi destek-ki karsiliksiz-hic bir zaman, ne oldugu bile ortaya konamayan, gercekte olmayan, insanoglunun dusuncesinden uretilmis ustelik kulluk-kolelik ikileminin toplum temelindeki yerlesimini getiren bu olgu ile mukayese goturmez.
Ustelik tanri ve onun getirdigi kulluk kolelik, guce ayrimciliga, insanoglunun kendi arasindaki hiyerarsik yapiya yol acarken ve korku felsefesiyle, suru psikolojisinin temel taslarini olustururken;
Tanri kavramini sevkat ile baglamak;insanoglunun icine dustugu yanilgi ve kendi kendini kandirma-avutmaktan baska bir ise yaramaz.Sevkat; sevgi, saygi, vicdan ve bilimum insani degerlerden dogar.Tanri gibi insani olmayan bir degerde boyle bir icerigin olmasi zaten mumkun degildir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
çok güzel yazmışsınız dostlar bu hassas konuda son bişey eklemek istedim hatırlarsanız saddam abd emperyalizmine sataşırken belki sonunu biliyordu ama yinede boynu bükük kalmadı! saddamıda sevmem yanlış anlaşılmasın ama insalarını başkasına ezdirmemek için çok söz söyledi az gücüyle... ve cihad ilan etti!! islamdan yardım istedi her ülkeye elçilikler üzerinden haberler iletildi legal ve illegal tüm örgütlere destek çağrısında bulunuldu! iran gizlice silah yradımında bulundu ama kime?? sadece ekendi yandaşlarına silah sağladı iran, ve asıl ıraklı direnişçilerde bu gruplardan silah satın aldı!! ırakta gerilla savaşı verileceği önceden bilindiği için cephanelikler savaş başlamadan zaten oluşturulmuştu.. ıraklı direnişçiler ilk olarak bedir tugayından silah satın almaya başladı bu tugay iranı destekliyordu savaş sırasında irandan buralara mollalar desteğe geldi ve 3 şekilde yardımda bulundu para,dini dogma, silah.. ama dediğim gibi iran yandaşlarına destek verildi sadece, direnişçiler yalnız kaldılar irandan,kuveyt den, arabistan dan,ürdün den hiçbirinden destek gelmedi.. silahları araştırdığınızda zaten çok az ı abd ordusundan diğerleri kendi cephanelikleri.. bilindiği gibi iran 2 grubu destekliyor biri dava diğeri ırak islam devrimi yüksek konseyi. yani lafı uzatmazsak iran bu gücüne rağmen sadece kendi yandaşlarını destekledi savaşta bile politika yapmaya devam etti diğer ülkeler zaten ses bile çıkarmadılar.. hatta zenginlik içinde yattılar.. daha ücüzü olan muhammet hassan ın dediğine göre direnişçilerin haberini bile birçok tv ve radyo vermemiş abd yi desteklemiş bu açıdan...
kısacası dostlar nerde müslümanlar burda yazanlar nerde bizim gibi allahsızlar ırağı desteklerken ben hiçbirini görmedim sokaklarda....halada yazı yazmaya yüz bulanlar varya ben onlara şaşıyorum...
saygılar..
dizi seyretmek, konken oynamak yerine, dedi kodu yapmak yerine, tek yapabildikleri ağlamak bunları yaptığımız kim söyledi ki? ayrıca sen de şuan da internette sörf yapıyorsun sen tanrıya inadığın için rahatlığından yapıyıyorsun demekki
evrensel-insan
02-06-2008, 01:36
Saygideger arkadaslar;
Anne ile baglantili olarak, size bir dize alintiliyorum:
Ana basta tac imis,
Her derde ilac imis.
Bir evlat, pir olsada,
Anaya muhtac imis.
Saygilarimla;
evrensel-insan
khalkedonian62
04-06-2008, 05:05
Çocuk annesini inkar etti diye annesi onu ateşe atar mı?
Anne çocukları arasında "sen daha üstünsün", "sen üstün kardeşinin sözünü dinle, haddini bil yoksa seni sobaya atarım" der mi?
Anne, çocuğunu doğurmadan önce "belki bana karşı gelir, dur önce onun için evin şu köşesine bir soba kurayım da çocuğumu yakmak için hazırda bulunsun" der mi?
Anne, "ben tüm çocuklarıma iyiyi, doğruyu, güzeli, adili öğretebilirim. Ben herşeye muktedirim, ama dilediğime öğreteceğim, dilediğime öğretmeyeceğim." der mi?
Anne, oğlunu bir kenara çekip "ben öldükten sonra malımın mülkümün 2/3'ü senin, 1/3'ü kız kardeşinindir. Kız kardeşin çok fakir bir adamın 4. karısı olabilir ama olsun. Ben sana kıyak geçiyorum. Onun ne hali varsa görsün." der mi?
ve saire...
Size tamamen katılıyorum, hislerime tercüman oldunuz.
Söylenen sözlerin, ifade edilen doğruların, içi boş bir tartışamaya kurban etmemek gerekir. Akıl böyle diyor çünki. Bizlerde akıl taşıdıgımıza göre, boş bir tartışmanın içine düşüp çene yormak yerine, önce, temel bazı prensipler üzerinde uzlaşalımı, mutabık olduğumuz prensiplerin belirleyelim. Aksi halde, birisinin söyledği bir doğruya diğeri çok rahatlıkla "bende böyle düşünüyorum, benim dediğim doğru" diyebilir. Böylece sonu gelmez boş bir tartışmaya girmiş oluruz. Söylenenler, tarafların başta kararlaştırdıkları ve her iki tarafında doğru kabul ettği prensiplerle kıyaslanırsa doğruyu yada doğruya yakını belirlenebilir. Deyim yerindeyse maç başlamadan maçın kurallarını baştan belli olması gerekir.Belli olsunki herkes isteğine faul yapmasın, canının istediğine "ofsayt" deyip golü geçersiz saymasın. Tartışma konusu: Allahın'ın şefkati Önce bazı pensipler üzerinde anlaşalım. Sonrada, şu şefkat meselesini konuşalım. Sizde kendi prensiplerini söylersiniz. Ortak noklarmız üzeriden Allah'ın şefkati konusunu konuşalım. Sonrada karşılıklı sorularla devam ederiz. işte prensibim: 1: Allah'ın şefkatini sorgulamak için önce Allah varlığı meselesini açığa kavuşturalım. Aksi halde insanın inanmadığı bir varlığın, "yaptıkları" hakkında tartışması, boştur, bir anlamı yoktur. olmayan şeyin ne şefkatide, ne de gazabı olur, ne tartışması. 2- Eğer Allah yok ise, annenizin şefkatini neyle kıyaslıyorsunuz , sorusunu kendinize sorun.
sevgili rain;
allahın şefkati hususuna değinilmesinin yegane sebebi, zaten ortada şefkat, sevgi, bağışlamak, hoşgörmek ve benzeri sıfatlara haiz olan bir tanrının varolmadığının, varolamayacağının inanan insanlara anlatılmak istenmesidir.
Tüm bu anlatılanlar karşısında inanan insanın sığınabileceği tek olgu ise, kaderdir.Peki, büyük çoğunluğu müslüman olan Pakistan'da, Endonezya'da depremlerde, tsunamilerde ölen insanların ölmesine ne sebep oldu? kader mi? Öyleyse, kaderi belirleyen kim size göre? Belki de tüm bunların sebebi, tanrının azıtan insanları uyarması diyeceksiniz.Peki madem ki öyle, o varolan tanrının suçluyla suçsuzu ayırt edecek kadar iradesi de mi yoktu?Lütfen ne bizi ne de kendinizi kandırmayın.
sevgiler...
Sayin aparin,
Elbet te sözlerine verilecek birden çok cevap var. Yazdiklarina bakinca görülüyorki tartışma "tanrinin varlığı meselesine doğru kayıyor. Bu da normal. Çünki bu ve benzeri meselelerin ana ekseni "TANRI/ALLAH"'ın VARLIĞI meselesidir.
Bunu her zeminde, saygı ve akıl çerçevesin tartışılabiliriz. Bu ayrı bir tartışma. Ben şuan bunu tartışmıyorum. Farz edinki ben karanlığım, siz lütfen küfretmeden, hakarart etmedenönce mum yakında aydınlatın.
Çok basit bir şey söylüyorum, dallandırp budaklandırmaya gerek yok :
Forumdaki bu başlık ne :"Allah'ın şefkati".
Yazılanlara bakıyorsunuz. Allah'ın şefkatine yok diyenler zaten allah 'a inanamadıklarını beyan ediyor. Allah 'a inanıp inanmamak bir tercih meselesidir.
A-) "TANRIYA İNANMAYAN" İÇİN:
Akıl ven mantık gereği inanmadıgın bir varlığın, otoritenin, icraatlarını, şefkati, merhameti, adaletini vs.. sorgulamayı kendi aklınıa ve mantığına nasıl izah edebilir, edebilirsiniz. "hem tanrıya inanmıyacağım, hemde O'nnun özelliklerini tartışacağım". Bunun yapmak tam bir aklısızlık örneğidir.Tersini söylüyorsannız lütfen bunun mantığında izah ediniz.(Soru1)
Aparinin dedği gibi "ama biz bunun inanlara Allah'ın varlığının olamayacağını anlatmak için söylüyoruz, sorguluyoruz" diyorsanız ,cevabım şudur:
1-Böyle bir varlığa inanmak, zaten sorgulama olmadan yapmaak demektir.
Bir teslimiyettir. İnan insanönce inanır, sorgulama yapamaz zaten.
İnan için böyle bir varlık, varlığını sorgulatmaz. Varlığın sorgulatan zaten otorite kuramaz. Yanin inanaın insanın önce "İNANMASI" arapçatabiriyle "iman " etmesi, İNANMANIN doğası gereğidir. Bu hıritiyan içinde, müslüman içinde, oduna, ateşe tapan içinde böyledir.
Hal bööyle iken, bu cevabınızda boşa çıkar. Çünki adam zaten önce "İNANMAK", sonra "AKIL" diyor. Onun kendi aklı ile bulması gerekeni siz bir delik açıp kafasına sokamazsınızki. O zaman bu tartışmada "İNANANI", "Tanrı" denen varlığın olmadıgına ikna etme çabanız boş ve akılsızca.
Nedenmi ?
Çünki siz kendi aklınızla "TANRI YOK" 'tur u belli bir süreçten sonra kendi iç dünyanızdaki hesaplaşma ve sorgulama ile bulmuşsunuz, "TANRI YOKTUR" diye iddia ediyorsunuz. Bir başkasının SİZİN aklınızla "TANRI YOKTUR" u bulmasını , ONUN BUNA İKNA olasını beklemeyi, hangi akılla izah ediyorsunuz. İNANAN insanda ,sizin gibi belli bir süreçten geçmeden "şıp" diye siz vardıgınz sonuçlara varabilirmi(Soru2). Bu windows değilki kısayol ekleyesiniz adamın masa üstüne.
"ALLAH'IN Şefkatiyle ilgili", bu başlığa girdğiniz anda farkında olmadan tanrının varlıığını kabul etmiş oluyorsunuz. Ve inanmadıgınız tanrının şefkatini tartışam, sorgulama safhasıan geçmiş oluyorsunuz.
B-) "TANRINI VARLIĞINA İNANLAR İÇİN: "
Şefkat meselesin tartışabilirz. Diğer meseleride, tartışabiliriz.
sevgili rain;
lütfen pasif ateizm ve aktif ateizm arasındaki farklar nelerdir hususunu biraz araştırın.Böylece tartışmamız daha anlamlı hale gelecektir.
Hal bööyle iken, bu cevabınızda boşa çıkar. Çünki adam zaten önce "İNANMAK", sonra "AKIL" diyor.
Peki, o bahsettiğiniz kişinin aklıyla vardığı sonuçlar, imanı gereği doğru olarak kabul ettiği şeylerin akıl süzgecinden geçtikten sonra doğru olmadığını ortaya koyuyorsa o zaman ne yapmalı sizce?
schonozatzsche
08-06-2008, 06:56
Humenin kanıtı varya Tanrı madem var niye kötülüğü yarattı diye islamın tanrısı o kadar şefkatli de niye kötülüğü açlığı yarattı dinciler buna direk imtihan derler ama anne oğlunu asla imtihan etmez ne olursa olsun ona sahip çıkar...Anne daha şefkatlidir....
Rain'e cevap
Allah yoktur.sefkati de yoktur.
Anneler şefkatlidir.
schonozatzsche
08-06-2008, 07:01
Annem için her türlü inanca karşı bende savaşırım anne tabiikki daha şefkatlidir....
milomanara
08-06-2008, 10:16
Ben sayın rain'e kısmen katılıyorum. Daha önce sayın evrensel-insan'ın da değindiği gibi bu karşılaştırma olanaksız, birebir eşitlik yok. Başlı başına "islamın tanrısının şefkati" konusu tartışılabilirdi, ama somut anneyle soyut allah kel alaka.
Somut ve soyut tartışması her zamanki laf kalabalıklıgından biridir. Tanrıya soyut dediginiz an bu yok demektir. Buna da hiç bir inanır razı gelmez.
Soruyu şöyle formüle etmekte fayda var :
Bir tanrı, ya da tanrı, bana karşı benim annemden daha az şevkat besleyebilir mi.
saygılarımla
milomanara
08-06-2008, 10:40
:) Allah kaldırabileceğinden daha büyük bir kütle yaratabilir mi? gibi oldu bu. La fontaine vari bir yakşım. Her şeyde cümle mahlukattan daha fazla olmalı eğer o yarattıysa.
schonozatzsche
09-06-2008, 01:29
allah en büyük güçtür hatta o kadar güçlüdür ki kendi gücünü bile aşar fakat o aştığı gücü yeniden yokeder......paradoks paradoks....En iyisi şu,Spinoza......
Yazılan mesajları okudum. 2 şey ayan beyan ortada, 1. iyi niyetli sorgulamalar ve mesajlar 2. Konuyu başka yönşere çeken bilerek veya bilmeyerek konuyu çarpıtanlar. Bilmeyerek olma ihtimali zayıf. Nede olsa burdakiler yeterince akıllı her konuda. 21 Numaralı mesajdada dediğim gibi, İYİNİYETLE bu meselyi konuşacaksak varım. Ama maçın kurallarını baştan koyalım. Yoksa, herhangi birimiz diğerinin dediğine sırf inat olsun diye "KARA" demeye, kaçak güreşmeye çalışabilir. Buradaki bazı uyanıklarda, sırf inat olsun diye konuyu çarpıtabilir , başka yönlere çekmeye çalışabilir. BÖYLE OLACAKSA KONUŞMAYA GEREK YOK. I) Akıl rehber kılacağız II) Sorulara çık ve net cevap vereceğiz. aşıkların atışması gibi, karşılık soru atışması yapıp boks maçıan çevirmek kaçak güreşmekti. Bunuda kendi akılınıa rev görenler ne diyeyim. TEKRARA EDİYORUM: FORUM BAŞLIĞI VE KONU: "ALLAH'IN ŞEFKATİ". Bu başlığı açan ben değilim, söyleyeyim. Ben iyi niyetle girdim ve gördüğü m manzara şu: "Tanrıya inanmayanlar tanrının şefkati ile bir annenin şefkatini karşılaştırıyor." Dindar geçinene cahillerden beklerdimde, buradaki akıllaılarda bööle, dört başı mamur bir çelişki iş beklemezdim. 2 tane soru sordum cevapalamadım. Eğer devam edeceksek hangi zeminde tartışğımızı ve neyi tartıştığımız açığa kavuşturalım. A) Tanrı ' yı mı ?, B)Tanrı ile annene şefkatinimi ? Ben forum başlıpına bakıp (B) zannetmiştim. ama bana verilen ceplardan tartışmanın başka yöne kaydığpı açık aydoe: Bakın bu arkadaş açık ve net konuşmu. tanrı yotur. O zaman şefaktide yoktur demiş özetle. Hepimiz böyle olalım. NET. aKLININ DEDĞİNİ YAPTI: tanrının şefkati ile bir annenin şefkatini karşılaştırmayabile girmedi. Aparine cevap: aktif,pasif..dinamik,statik hatta entropik ... artık kaç çeşit varsa ateizle ilgili konulara bakabiliriz. İtirazım yok. Fakat bu cevabın benim sorularıma cevapmı buradakiler söylesin. Bence tartışmayı başak yöne kayrıcak viraj alma manevarı bence. Bir soru sormşsun, bende cevap verceğim, ama önce bende cevap alayım.Ne dedğini duyayım ona göre cevap vereyim dedilmi. Buda buradakilerin bir hakkı. Dilaver: Sistem yönetici de "aydoe" bana yakın bir görüş ifade etmiş. Dilverin dediği gibi formüle edersek, buda tanrını varlığı hakkında bir ön kabul gerekirk. dolayısıyle bu başlık altında "tanrı yoktur" diyenlerin sözleri boş . Malesef bu böyle. Aam froum başlığı "tanrı yoktur" olsa idi, "tanrının şefkati" güme giderdi. Dilaverden farklı olarak şunu söyleyeyim: Eğer "Tanrıya soyut dediginiz an bu yok demektir. Buna da hiç bir inanır razı gelmez." sözü pek de iyi niyet duyguları estirmedi bende. Niye derseniz şunda: Eğer bir inanla tartışmak, onu ikna etmek için, o razı gelsinde tartıaşlım diye belli bir süre "tanrı somuttur, gelde annenni şefkati ile tanrınıkini karşışatıralım" demenin manası açıktır. Siz "etik" ben "ahlak" diyeyim kuralları içinde bir davranış değil. Maksat akıla , iyiniyetle doğru bulmaksa yapalım.
Hangi soyuttan bahsediyorsanız rain, olmayana kim soyut der. Soyut demek, yok demek değildir. Tanrı, ejderha, cin, unicorn gibi hayali, masal kahramanlarına verilen addır.
Tanrıya kim soyut dediyse yanlış yapmış. Soyutlamanın kriteri de maddidir.
Selamlar.
mehmeterkanharman
12-06-2008, 04:58
duz mantıkLa bı sey soyLemeye daha dogrusu Laf sokmaya caLısmıssın ama kendını curutup ınandıgın tanrıya da camur atmıs oLuyosun
demek ki tanrı ara sıra azıtabılıyo sana goree ha bı de kuduruyo :D
tabıkı guzeL son ateŞ:D:D