PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ''''Depremden korkup evine girmeyenin inancı zayıf'''' mıdır

kitapsiz
31-01-2005, 21:23
AKP Hakkâri Milletvekili Mustafa Zeydan, hala eve girmeye korkan vatandaşlara seslendi: "Evine girmeyenin Allah''a inancı zayıftır"!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Köse ile jeoloji mühendisi Alper Şengül, depremde en çok zararı gören Sütlüce mezrasındaki incelemeleriyle ilgili şu açıklamayı yaptı: "Hakkâri''nin dağlık yapısı nedeniyle sağlam binalar yıkılmaz. Artçılar da bitti. Halk evlerine dönebilir. Hakkâri, Arap-Avrasya plakalarının çarpıştığı fay hattı üzerinde, ancak Türkiye''nin en sağlam kenti. Fay hattı üzerindeki Sütlüce''de yıkıma, deprem sonrası oluşan heyelan neden oldu. Oluşan kırık, toprak kaymasından. Mezra, heyelan bölgesinden taşınmalı." 25 Ocak''ta meydana gelen 5.5''lik deprem sonrası, mezrada 14 evden 12''si yıkılmıştı.
AKP''li Zeydan ise şunları söyledi: "Rasathaneyi aradım, 60 yıldır en büyük depremin yaşandığını, ama bundan sonra daha büyük deprem beklenmediğini söylediler. Bunun dışında her şey, Allah''ın takdiri. Hakkâri''de adam, ''Korkuyorum'' diyor, evine girmiyor. Onlar için yapacağımız bir şey yok. Ben, evlerine girmeyen insanların Allah inancının zayıf olduğunu düşünüyorum." Yeterince yardım gelmediği için valilik ve AKP merkezine yönelik protesto olayına da değinen Zeydan, kendisine telefon ederek "Yaşa Apo, var ol örgüt" diyenler olduğunu söyledi.

Öte yandan tamamlanmak üzere olan hasar tespit çalışmasında, kent merkezinde 160 binaya ''Oturulamaz'' raporu verildi, 166 bina az hasarlı. Köy ve mezralarda 128 eve ''Oturulamaz'' raporu verildi, 494 ev az hasarlı. İl genelinde köy ve mezralarda 40 bina yıkıldı.

http://www.nethaber.com/
------

konusurken utanmiyorlarda.

ngcoskun
01-02-2005, 14:13
demek depremde ölenlerin allah inancı hiç yoktu o zaman.ya da vardı allahlarına güvendiler ve allah onları yanına alarak ödüllendirdi. :evil:

n0thing
01-02-2005, 18:29
Bu adam kimdir? Hakkari Milletvekili. Sokakta dolaşan adam olsa neyse diyeceğim yaa. Benim ülkemin temsilcilerine bakar mısınız.