PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : EYALET SİSTEMİNE GEÇMELİYİZ

agnostik_
27-10-2006, 03:43
türkiye eyalet sistemine geçse nasıl olur sizce?bence iyi olur.kan durur.analar ağlamaz.haydi gençlik bastır.

http://www.etvmanisa.com/modules.php?name=News&file=article&sid=2223

agnostik_
27-10-2006, 04:37
AKP'li Manisa belediye başkanı,
Türkiye'nin eyaletlere bölünmesini
ve her ilin kendi bayrağı olmasını istedi

Manisa'nın AKP'li Belediye Başkanı Bülent Kar'ın, 'her ile bayrak ve Türkiye'nin eyaletlere bölünmesi' gerektiğini söylediği iddia edildi.. Gazetelere yansıyan haberlerde, Bülent Kar'ın İspanya'daki Katalanları örnek göstererek,

'Orada hem İspanya bayrağı hem de katalanların bayrağı yanyana dalgalanıyor' dediği ileri sürüldü. Türkiye'nin üniter yapısına zarar vermeden, illerin her şeyiyle Ankara'ya bağlı olmamasını isteyen AKP'li Başkan'ın, üniter yapıdan ne anladığı sorgulanıyor.

İşte Akşam gazetesinin, 'her ile bayrak' gafı başlığı ile verdiği haber:

Manisa'nın AKP'li Belediye Başkanı Bülent Kar'ın, İspanya gezisi sonrasında yerel basına yaptığı, 'Kentler her şeyiyle Ankara'ya bağlı olmamalı. Üniter devlete zarar vermeyecek şekilde kentlere bayrak da kullanma izni verilmeli. İspanya'da İspanyol bayrağının yanında Katalan bayrağı da gördük. Eyalet sistemi modeli Türkiye'de de uygulanmalı" açıklamasına tepki yağdı. CHP Manisa Milletvekili Ufuk özkan, 'AKP'nin ülkeyi hangi noktaya götürmeye çalıştığını ortaya koyan bir açıklama' dedi.

exclusive
27-10-2006, 04:43
Eyalet sistemine geçilecek de, eyaletler önce özerklik sonra tam bağımsızlık isteyecek de. Referandumlar yapılacak da... Ohooo.. Ne gerek var bu kadar formaliteye?

Eyalet sistemine geçeceğimize koysunlar önümüze haritayı "bundan sonra böyle kardeşim" desinler, biz de atalım altına imzamızı, olsun bitsin...

http://www.kurdmedia.com/pix/kurdistan_map3b.jpg
http://sipan50.tripod.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/kurdistanmap2005.jpg
http://www.eurominority.org/documents/cartes/turkiye.gif
http://www.mudvillegazette.com/images/kurdistan.gif

Özellikle ilk harita süper. Biz nereye gitcez acaba?

Neyse, bence bu eyalet sisteminin (federatif devlet yapısının) sonuçlarını merak edenler Yugoslavya tarihini biraz kurcalasın.

Tabi Yugoslavya diye bi ülke artık olmadığına göre merak eden Sırbistan-Karadağ tarihini kurcalasın.

Aslında Sırbistan-Karadağ'da 7 ay önce tarihe karıştı.

Karadağ yapılan referandumda alınan %55.5 oy çokluğuyla 3 Haziran 2006 tarihinde bağımsızlığını ilan etti. Daha ufak parçalara bölünmeyi de başarabilirler mi çok merak ediyorum, şu an için 6 parçaya ayrıldılar ama seneye orda 12 ülke olabilir...

Ayrıca Sırbistan donanması, ülkenin denize kıyısı kalmaması sebebiyle satılığa çıkarılmıştır (şaka değil), ilgilenenlere duyrulur...

agnostik_
27-10-2006, 05:22
exclusive;
eyalet sistemine geçmeyelim de askerler mi ölsün?analar mı ağlasın?ocaklar mı yıkılsın?
ayrıca o harita yanlış ben türkiyeyi 5 e bölecem:
TBD(TÜRKİYE BİRLEŞİK DEVLETLERİ)
1-türkiye
2-kürdistan
3-bağımsız dersim devleti
4-lazistan
5-yobazistan

27-10-2006, 06:13
Arkadaşlar,

"Politika ve Tarih" adlı bir forum kategorisine sahip olmamız, sitenin politika ile ilgili olduğu anlamına gelmiyor. O kategorinin nedeni daha çok Politika ve Tarih'in din ve laiklik gibi konularla ilişkisi. Kategori açıklamasını alıntı yapayım.

"Başta laiklik olmak üzere Türkiye'de ve dünyada, güncel veya tarihsel, din politikaları/ Şeriat hukuku ve laik hukuk/ Laikliğin neresindeyiz?/ Türban sorunu, irticai terör."

Şimdi, bu kategori açıklamasının hangi bölümünden Türkiye'nin eyaletlere bölünmesi ile ilgili bir ilişki *çıkartabiliyoruz? Ben çıkartamadım ve bu nedenle bu konuda kişisel yorumlarımı da bu site içerisinde dile getirmiyorum.

neutrino

benja
27-10-2006, 06:15
exclusive;
O haritalari cizenler kendi hayallerini tatmin amaciyla cizmislerdir bu kadar önemsemenin geregi yok ama varsayil hadi gercek oldu peki biz nereye gidicez demissin.Peki Türkiyede yasiyan diger halklar nereye gitsin o zaman? Bence söylemlerimize biraz daha dikkat etmeliyiz.Ayrica akan bu kani durdurmak icin biseyler yapmanin zamani geldide geciyor artik, biseyler bulunmali.

exclusive
27-10-2006, 06:35
Hocam ben böyle bi kandırmacaya karşıyım. Açık açık "Türkiye'de beraber yaşayamayan gruplar var, zorlamanın alemi yok, belirleyelim yeni sınırları, herkes rahat etsin" desinler, enine boyuna tartışıp kararımızı verelim ama "eyaletler olacak, herşey eskisi gibi olacak, sadece yerel yönetimlere bir miktar yetki devri söz konusu olacak, amaç merkezi yönetimi rahatlatmak" gibi yalanlarla yapılmasın bu iş. Halkı kandırıp sonra da "oldu da bitti maşallah" demesinler, zira bu defa gidecek kısım pek de "ucundan acıcık" değil...

Yani eyalet sistemine ne gerek var? Biz ayrılacak mıyız ayrılmayacak mıyız onu tartışalım. Sonuçta ayrılacaksak bile ben geriye kalacak bir miktar Türkiye Cumhuriyeti'nin her zaman olduğu gibi merkezi yönetimle yönetilmesi ve üniter devlet yapısını koruması taraftarıyım.

exclusive
27-10-2006, 06:39
Benja google'da "kurdistan map" diye aradığımda çıkan bütün haritaların yarısı Türkiye sınırlarında. Ben başka bi haritasını bulamadım bu kürdistanın...

Google Arama linki (http://images.google.com.tr/images?q=kurdistan%20map&ie=UTF-8&oe=UTF-8&client=firefox-a&rls=org.mozilla:tr-TR:official&sa=N&tab=wi)

edit: uzun linkler bölünmüyor ve sayfa düzenini bozuyor. düzelttim. neutrino

benja
27-10-2006, 06:47
Kesinlikle ayrilma karsitiyim ama batida bu isi fevkalede yürütebiliyorlar yani ismine eyaletmi dersin federasyonmu yerel yönetimmi bu tartisilir.Bence bu sorunun tek cözülebilir yani plan ne olursa olsun,cözüm ne olursa olsun taraflarin samimi olmasi.Yani "simdi biz eyalet olalim sonra fazlasini isterük" kalleslik olur.Buna karsilik devletin "biz bunlari uyutalim zamanla unutulur tekrar akillarina geldiginde baska bir yalan buluruz"gibi düsünceleri en az onlarinki kadar kallesliktir.

benja
27-10-2006, 06:54
exclusive;
ben avrupada yasiyorum o haritada gördüklerin *burdaki cogu haritalarda da var. Kürdistan bu haritarda bölge ismi olarak gecer.Tabiki böyle olmayanlar yani devlet gibi gösterenlerde vardir ben onlari kastettim.

benja
27-10-2006, 07:04
Bir örnekle:
Isvec ülkesinin skåne adinda bir bölgesi(eyalet) vardir.Burada yasiyan bazi yöre halki skåne"nin bagimsizligi partisi adinda bir parti kurarak bölgenin bagimsiz bir devlet olmasi yönünde siyaset yürütürler.Kimse onlara suclu yada kalles muamelesi yapmaz.Cünkü demokrasi isler.Yeterli oyu bulurlarsa(ki bu oldukca zor bir ihtimal)bunu kimse engelleyemez yani normal demokrasilerdeki gibi halkin istegi olur.Tabi sunu da eklemek gerekir oradaki halk siyasetin bilincindedir her söylenene inanip koyunlasmaz.