PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kadınlar et,bizler kedi miyiz?

agnostic_z
28-10-2006, 18:35
Artık alıştık böyle şeylere.Açıkçası ben bu habere pek te şaşırmadım doğrusu.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=5324959

turok
28-10-2006, 18:39
Adam kendi inancina gore dogruyu konusmus ! bizimkilerde tepki gosteriyor !)) ...Asil dinden cikanlar bizim ilahayatcilar !))

agnostic_z
28-10-2006, 18:44
Turok tamaamen haklısın.Adam aslına bakarsan islamın asıl yüzünü göstermiş cümle aleme yine ama light ve postmodern geçinen müslümanlar da bunu böyle kamufle çabasındalar yine aynı tas aynı hamam...

ozgur_beyin
28-10-2006, 18:57
sevgili agnostic_z *
* * * * *
* * * *islam dünyası *, *aklını bir türlü apış arasından çıkarmayı başaramadı. *çünkü cinsel yaşamı, yemek içmek kadardoğal ,bir insani duygu olduğunuda anlayamadı.tanrısal bir yağcılığın mihenk taşı yaptılar.
*kadınları kendi felsefelerine göre çalışan bir hapishaneye soktular. söylenecek çok şey var ama, böyle * din adamı olarak geçinen böyle bilmem ne budalası adamlar artık beni kusturuyor.

agnostic_z
28-10-2006, 19:14
Peki ne yapmak gerekiyor böyle insanlara?

mep
28-10-2006, 19:40
miyavvvvv.
* *Kendimi hiç kedi, kadınlarıda et gibi hissetmemiştim.alem adam bunlar yaw,şeytan bile ters dönüyodur valla,şeytanı bile şaşırtırlar akıllarıyla.
sanki kadınlara çarşaf giydirince kediler musallat olmuyomuş,biz o kedilerin pirini biliriz 9 mu desem 11mi desem kadın almıştı kendine.eee kadını et olarak görmekte ancak kedilere özgü bişeydir.insanım diyenler pek öyle bakmazlar hadiseye.kedi efendiye kadına et dedi diye kızmamak lazım,böyledir bunlar ulaşamadıkları ciğerede mundar derler.
allah vermiyo bari şeytan akıl fikir versin bunlara. :lol:

ozgur_beyin
28-10-2006, 19:47
sevgili agnostic *.eğer yeni yetişen *islam çocuklarına pozitif bilimler öğretilmezse ne zaman çözülür bilemem. islam coğrafyası okumuyor ,araştırmıyor merak etmiyor. *adı ULEMAolan madrabazlara inanıyor. kolaycılığa kaçıyor, onları kendine rehber ediyor,ülkesi sömürülüyor, halkı aç kalıyor, yeterli sağlıklı su bulamıyor,gavurların silahlarına hedef oluyor kitleler ,kitleler halinde ölüyor .ama uyanmıyor.
*bir insanlık dramı yaşıyorlar uyanmıyorlar uyanacaklarıda yok. sadece en becerdikleri şey onlara doğruları söyleyenlere kin duymak elinden gelirse yok etmek.

walla
28-10-2006, 19:59
Çözüm Tüm Dünyada İSLAMİYETi yok etmektir.... :twisted: *:twisted: *:twisted: *:twisted:

28-10-2006, 20:31
Çözüm Tüm Dünyada İSLAMİYETi yok etmektir.... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

walla tesbitin çok doğru islamsız bir dünya elbette daha güzel olacak, ancak islamın son kalesi
yıkılmadan bu kolay olmayacak,yıkılması çok yakın gibi görünüyor,dünya terörünü finanse eden
düşünen insanların katili bu ülke yıkıldığında tv'nin karşisına geçip biramı yudumlayarak zevkle
seyredeceğim yıkılışını,bedeli ne olursa olsun aydınlık bir dünya için mutlak süretle yıkılması lazım

yskrsm
28-10-2006, 21:47
İslam zeten kendi kendi kendini yok etme sürecindedir.
Yalnız İslam değil, bütün dinler aynı süreçtedir.

Din'deki her türlü ılımlılaştırma/iyileştirme çabaları, zamanı geldiğinde din kurumunun gerekli olmadığı bir noktaya gelecek ve insan haklarına dayanan ve dogmatik olmayan evrensel "hukuk kuralları" ile bütünleşecektir.

Batıda Reform ile başlayan süreç bunun batıdaki tetikçisidir. Son yıllardaki İslâm'ı ılımlılaştırma ve agnostic_z'nin dediği "light/postmodern müslüman" ilimcilerin görüşleri de bu sürecin parçasıdır.

Dünyada her alanda hukukîlik gelişirken, dinin (her ne kadar donmuş/kalıplaşmış ideolojiler olarak addedilseler de) bu gelişmelere karşı koyması mümkün değildir.

Din ya tümüyle ortadan kalkacak, yerini tamamen "pozitif hukuk" alacak, veyahut din sembolik bir ifade olarak kalacaktır. Belki 1000 yıl sonra... Saat işliyor, medeniyet,akıl, bilim ve insanlık yürüyor...

dersimmm
28-10-2006, 23:07
islamsız dünya değil dinsiz dünya güzel olur. islam dan kurtulursak başka bi şey de sarabilir toplumu hepsinin topunu silmek lazım

walla
28-10-2006, 23:29
Şimdilik biz İslamik insanların çoğunluk olduğu toplumda yaşıyoruz, önce islam, sonra diğerleri.

agnostic_z
29-10-2006, 13:11
Evet burda yıkmaktan kasıt artık insanların hayatında hiç değilse bi kaç dakika neye inandığını hiçbi şartlanmaya meydan vermeden sorgulamasıdır.Zaten gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.Ama bu bile çok zor.Dışardan çok modern görünen bazı insanların bu haber karşısında hocayı destekler bi görüş belirtmesi beni bu konuda artık iyice karamsarlığa yitti,bilmem siz ne düşünürsünüz?

zelzeleci
29-10-2006, 13:55
hadi diyelim tüm dinler bi şekilde kaldırıldı peki din adamları ilahıyatçılar imamlar papazlar vs vs bunlar nolacak? Şu habere bir bakarsanız sevinirim
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=4948588
Bu ve bunun gibiler(hem de prof ünvanıyla geziyorlar) ne yapılmalı?
Bataklık kurumadıkça sivrisinekler *kan emmeye devam edecektir.

agnostic_z
29-10-2006, 14:05
Sodomo abim başka bi topicte şeriatçı dipsiz bi kuyuda gibidir onu ordan çıkarmak mümkün değildir bizim kurtarmaya çalıştıklarımız oraya düşmeye aday insanlardır demişti çok ta doğru söylemiş.Böyle ilahiyatçıyı papazı yola getirmeye çalışmak havanda su dövmektir.Çünkü adam herşeyi bırak o din sayesinde belli bi maddi imkana ve toplumsal sstatüye kavuşmuştur,bunları bırakmak ister mi?Biz de farkında olmadan bu kuyuya giden insanlarımıza birşeyler anlatmaya,gerçekleri görmessini sağlamaya çalışıyoruz.Önceden de dedim ya dıştan çok modern görünen bi çok insan hocanın bu zırva sözlerini onayladı,yaani insanlarımızın avrupa gibi bi rönesans yaşayıp kendine gelmeleri için hala erken!

agnostic_z
29-10-2006, 14:17
Müslüman arkadaşlarımız neden bişiler yazmayı denemiyor???

walla
30-10-2006, 14:50
Yav bu demokrasi ne *s a l a k * bi yönetim biçimi. İlahiyat fakültesine izin veriyo, milletin vergileri ile sözde bilim adamı besliyo, bu bilim adamı geçinen gericilerde demokrasiyi yok sayan açıklamalar yapıyor.
Düğünün nasıl olacağını bile din belirliyor. Başka emriniz efendim...

K.C.
30-10-2006, 16:38
sevgili agnostik_z
ilk verdiğiniz link'te konuyla alakasız bir haber çıkıyor.

Başlığın asıl link'i hangisi?

agnostic_z
31-10-2006, 20:38
Evet haklısın kc.Sanırım arşiv değişince link te değişmiş haliyle.Sen sayfa başındaki linki sil istersen http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=5324959

K.C.
01-11-2006, 10:46
Açıktaki et

"AÇIKTA bırakılan et sorun yaratır" buyurmuş Şeyh efendi, " eğer bir parça eti alır ve sokağa, bahçeye ya da parka bırakırsanız kediler gelir ve onu parçalayıp yerler. Suç kimde şimdi? Kedilerde mi açıkta bırakılan ette mi?"

Şeyh çok doğru bir tespit yapmış bence. Açıkta bırakılan eti kediler gelir ve parçalayıp yerler. Çünkü o kediler o ete açtırlar. Çünkü o kedilerin vicdanı, ahlakı, aklı, güdüleri frenleme mekanizmaları yoktur. Çünkü o kediler eğitilemez düzeyde hayvandırlar.

Şeyh özür dilerken daha beter pot kırıyor.
"Ben sadece kadınların onurunu korumak istemiştim" diyor.

Ah biraz da o kedilerin onurunu düşünseydi ne iyi ederdi. Erkeklere ve dolayısıyla da kendisine hayvan mı demek istemiş ne?

" Kadın evinde, odasında oturur ya da çarşafta sokağa çıkarsa hiç bir sorun yaşanmaz."

Tabii tabii. O yüzden benim çarşaflı arkadaşım birileri son anda kurtarmasaydı tecavüze uğruyordu. Bu kediler çarşafın altında da et olduğunu nasıl da biliyorlar? Etin kokusuna programlanmışlar galiba. Görüntüsüne değil.

mhmd
01-11-2006, 12:37
Sn. Arkadaşlar,

Yıllar önce bir film izlemiştim. Yul Brynner baş rolde harika bir film. Hepinize tavsiye de ederim The King and I adında 1956 yapımı müthiş bir film. Sahnenin birinde Anna *leonowens rolü ile Deborah Kerr’e Siam Kralı rolü ile Yul Brynner; kadın ile erkek arasındaki farkı şu şekilde açıklıyordu;

Kadın bir çiçektir, erkekse bir kelebek.

Ben ona da katılmamıştım lakin, kültürel farkların görüş açılarına etkisi bakımından dikkate şayan bir sahne olarak gördüm.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın