PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SATANİZM

Kokab SikaL
02-02-2005, 00:56
Reha Muhtar tarzındaki bazı televizyoncuların tutumları sonucu bir dönem ülkeyi fazlasıyla meşgul etmiştir bu Satanizm olgusu.Bir oluşumu yerip,yerden yere vurmadan önce dikkatlice araştırılması taraftarıyım ben her zaman için.Öncelikle Satanizm,birilerinin sandığı gibi yeni çıkmış bir hadise değildir.Kökeni iyice irdelendiği vakit 2000 yıl geçmişe uzandığı rahatça görülecektir.Şu durumda neden ve hangi amaçla ortaya çıktığı düşünülmelidir.Bu konuda herkesin vardığı ortak kanı hıristiyanlığa bir tepki olarak doğduğu noktasındadır.Yani bir bakıma hıristiyanlığı,isa''yı ve tanrı''yı insan iradesini yok saydığı için reddetmektir.Bu oluşum içerisinde bazı gruplaşmalar olmuştur zamanla.Bir kısmına göre:Satanizm''deki Şeytan unsuru bütünüyle simgesel bir niteliktedir.Bilindiği üzere,tüm kutsal olarak nitelendirilen kaynaklarda Şeytan hep tanrı''nın bir rakibi,O''na karşı gelmiş kötü bir varlık olarak gösterilir.Amacı insanları tanrı''dan ve onun buyruklarından uzaklaştırmaktır.Satanizm''in temelinde de dinlere,tanrı''ya ve O''nun buyruklarına başkaldırma,inkar etme yattığı için Şeytan ile sonradan adı Satanizm olacak olan bu aykırı oluşum arasında sıkı bir felsefik bağ bulunmaktadır.İşte bu bağ neticesinde sözünü ettiğim oluşum kendisine Şeytan''ı simge olarak belirlemiş ve adını da Satanizm (şeytancılık) yapmıştır.Çünkü onlara göre Tanrı''nın buyrukları bütünüyle saçma ve insanları gelişimden ve özgür iradeden alıkoyar niteliktedir.Oysa Tanrı''nın tam karşısında yer alan Şeytan için bu unsurlar kesinlikle vazgeçilmez insan doğasıdır ve uygulanıp yapılmalıdır.Burada Şeytan ile Akıl ve özgür irade arasında güçlü bir bağlantılı kurulmuş olur.Akılsal ve gerçekçi olan pek çok şey Tanrı tarafından yasaklanmıştır.Örneğin Tanrı kendi varlığının sorgulanmasını kesinlikle istemez.Hatta bu tip eylemlere girişenleri de cezalandıracağını vurgular.''''Tanrı acaba var mı,ya yoksa?'''' diye düşünen dindar bulmak pek kolay değildir.Onlar ''''ya yoksa'''' üzerinden değil ''''kesinlikle var'''' üzerinden düşünüp bu yolda bir ömür yaşarlar.Onlara göre ''''ya yoksa'''' demek Şeytani bir düşüncedir.Burada ''''Ya yoksa'''' sorusu akli ve felsefik bir soru olup her akıllı varlık tarafından sorulmalıdır.Çünkü gerçeklere sorgulanarak yaklaşılır ;ama tanrı sorgulama olayına hiçte sıcak bakmayarak akli bir bakış açısı ile ''''sıfır puan'''' almış olur.Oysa Şeytan bu sorunun sorulması gerekliliğine dikkat çekerek gerçekçi bir yaklaşım sergilemiş ve ''''tam puan'''' almıştır.İşte Şeytan ile akıl bağdaşlaşması bu yol üzerinden işler.Tanrı salt ve sorgusuz inancı simgelerken,Şeytan ise sorgu ve aklı simgeler.Bahsettiğimiz Satanizm içinde şeytan tapılan bir varlık değil yalnızca akli bir gerçeklik simgesi olarak yer alır.Yani Satanizm''in özünde Şeytan''a tapmak yoktur.Tam tersine Satanizm tüm doğa üstü güçleri reddeden bir gerçekçi yaşam felsefesidir.Ama ne yazık ki zamanla bozulan herşey gibi O'' da bozulmuş ve kedi kesip,kadın boğazlamaya dönüşmüştür.Bu kimseler kesinlikle Satanist falan değildir.Bunlara sadist yada cani demek daha doğru olur kanısındayım.Bu bağlamda şöyle bir soru gelebilir akla:eğer Satanizm tüm doğa üstü güçleri inkar eden bir felsefik oluşumsa Ateizm''den ne farkı kalır? Burada Ateizm ile Satanizm farkı bariz ve kesindir.Ateizm''in Ateist olanlara yönelik herhangi bir kuralı yoktur.İnanmamak yeterlidir.Oysa Satanizm''in kuralları ve amaçları vardır.Bu konu da çok uzun soluklu bir parmak klavye savaşına neden olacağı için bu kadar açıklamanın yeterli olacağı kanısındayım.Umarım yazdıklarımı düşünürsünüz...[/b]

quixsoul
17-02-2005, 20:14
Düşüncelerin gerçekten ilginç Kokab SikaL.

Yani Satanizm''in özünde Şeytan''a tapmak yoktur.

demişsin ve

Ateizm''in Ateist olanlara yönelik herhangi bir kuralı yoktur.İnanmamak yeterlidir.Oysa Satanizm''in kuralları ve amaçları vardır.

diye eklemişsin.

Her ne şekilde olursa olsun şeytanın varlığını kabul etmek kutsal kitapların gerçekten Tanrı tarafından geldiğini kabul etmekdir.Şimdi "acaba gerçekten bu tanrı dan mı gelmiş" yada "tanrı varmı" diye başlayan soruları es geçip direk olarak şeytan ve tanrı nın üzerinde durmak bana çok mantıklı gelmiyor.

Sanırım düşüncelerinle Tanrıya kesinlikle karşı çıkıyorsun ve onu insanın kendi mantığını kullanabilmesi için bir engel olarak görüyorsun.Ben aynı mantık gücünü insanların rahatlıkla sahte tanrılar yaratabileceğinde kullanmanı isterdim.

Sorum şu "Öncelikle tanrının varlığına nasıl inandın.Tanrının buyrukları seni bu inançtan koparmadıysa inancının sağlamlığı nerden gelmekte?"

baybars
17-02-2005, 23:57
Modern satanizmde (laveyinki) şeytan bir simgedir ve lavey denen kişi onu kendi çıkarlarında kullanmak için kullanmıştır diye düşünüyorum...

Satanistlerin de aslında ateist veya deist olduğunu düşünüyorum, zaten dinlere inanan bir insanın satanist olması içinruh hastası olması gerekir.

Satanizm tamamen din karşıtlığıdır... Şeytanın dini değildir... Tabi bunlar benim gözlemlerim...

quixsoul
18-02-2005, 17:37
Satanizm tamamen din karşıtlığıdır... Şeytanın dini değildir... Tabi bunlar benim gözlemlerim...

Benimde merak ettiğim bu.Eğer dinlerden etkilenmedi ise ve dinlere inanmıyor ise , satanizm deki tanrı ve şeytan kavramları nerden gelmekte.

baybars
18-02-2005, 17:51
www.churchofsatan.com dan daha ayrıntılı bilgi bulursun...

Kokab SikaL
23-02-2005, 20:36
Aslında tüm sorularınızın yanıtının yukarıda verdiğime inanıyorum.Ama yinede bir kaç sorunuza yanıt vereyim.Satanizm şeytana tapmak demek değildir.Aksine Satanizm''de doğaüstü güçlere inanmakta yoktur.Şeytan yalnızca bir simge unsuru olarak kullanılır.Siz bu şeytan unsurunun nereden geldiğini merak ediyorsanız elbetteki dinlerden gelmektedir.Zira zaten Satanizm din karşıtı bir felsefeye sahiptir ve dinlerce de Şeytan,imanın,peygamberlerin ve tanrı''nın düşmanı olarak olarak kabul görür.Satanizm''inde özü imana,peygamberlere ve tanrıya inanmayıp bu unsurları ret etmek ve bunlara inananlara da mani olmaktır.Çünkü dinler ve tanrı saçma bir inanışın ürünüdür ve insanlığın çobanıdırlar.Özgür irade ve akıl ancak bunların yok edilmesiyle sağlanabilir.Tüm kutsal sayılan değerleri inkar eden bir felsefe neden dinlerde varolan bir değeri yani şeytan''ı kendine simge edinmiştir diye soracak olursanız eğer burada ki amaç tamamen stratejiktir.Bir bakıma düşmanımın düşmanına dost olmak düşüncesi etkindir.Tabi Tanrı''nın önüne Şeytan''ı çıkarmak ve onun tarafında olmak tanrı fikrini kabul etmek anlamına gelmez.Aynı zaman da Şeytan''a taraf olmakta Şeytan''a inanmak demek değildir.Bunları iyi kavramak lazım.Hem Ateizm''de tanrı''nın varolduğuna inanmamak demektir.ortada yine dini bir unsur yani tanrı düşüncesi var.Şimdi ateizm tanrıyı kabul etmemekle tanrıyı kabul etmiş mi oluyor.Elbette ki böyle birşey söz konusu değildir.İnsanların satanizm''e reflex olarak tepki verdiklerinin farkındayım tabiki.Bunun nedeni gerçeği bilmemekten kaynaklanıyor.Ama bir düşünürün dediği gibi ''''insan bilmediği şeyden korkar''''...Bu arada ben tanrıya inanmıyorum.Anlaşıldığını sandığım üzere de Satanist''im...

xzubi
18-06-2005, 15:11
oncelıkle gayet hos bi dille acikladıgın için tesekkur ederim ..ben bi muslumanim ve satanist cok yakın bi arkadasım var ...ve genelde satanistlerde kotu bi izlenim olsada kı bende arkadasımla tanısmadan once aynı dusunuyordum .aslinda cok ii insanlar yani tabi gercek satanistlerden bahsediyorum ....her dine sayglılılar... keske biseye inanan insanların hepsı böyle olsa...

18-06-2005, 20:10
Satanistlerin de aslında ateist veya deist olduğunu düşünüyorum, zaten dinlere inanan bir insanın satanist olması içinruh hastası olması gerekir

Benim gözlemlediğim kadarıyla iki tür satanizm var...

Birincisi: İnanırları ateist olan satanizmdir...Yurt dışında "church of satan" (şeytan kilisesi) organizasyonu ateist tipi satanistlere bir örnektir...
Tanrı'ya şeytana doğa üstü varlıklara inanmazlar...."Şeytan" onlar için din dışılığı, kuralsızlığı, hayvanlar gibi sorumluk sahibi olmadan içteki duyguları bastırmadan kural tanımadan yaşamayı ve din karşıtlığını ifade ediyor...Yani onlar "şeytan" diye doğa üstü bir varlığa zaten inanmaz....Bu tür satanizme "marjinal ateizm" (aşırı/uçtaki ateizm) de deniyor...

İkincisi: Gerçek satanistler...

Bunlar Tanrı'ya şeytana ve doğa üstü varlıklara inanırlar..Ama Tanrı'ya değil şeytana ibadet ederler...Tanrı'yı lanetlerler....Amaçları cehennemde rableri olan şeytana hizmet etmektir....

Kedi kesen., şeytana insan kurban eden,acaip giyinen estetiğe müthiş önem verenler gerçek satanistlerdir...bazılarının fotoğrafı:

http://mars.drw.net/acw83/arslock/Pictures/DARTHMAUL.gif

http://www.akershusfpu.no/images/satanist.jpg

http://home.mweb.co.za/le/lesterrj/satanist1.jpg

Saygılarımla;

melih
22-06-2005, 15:57
satanizm kısaca ben koyun değilim keçiyim demektir.yani bir çoban koyunları sıraya dizer çoban ne isterse koyunlar onu yapar çoban nereye gitmesini istiyorsa koyunlar oraya gider fakat aynı şeyi çoban keçilere yapamaz keçi istediği gibi yaşar istediği yerde beslenir suyunu içer kafasına göre takılır kendi yolunu kendisi bulur patika yani keçi yolu gibi buna örnektir.Satanizm işte budur.Ateistlerden tek bir farkı vardır sadece aralarında kurallar koyarlar. bye bye

Yenerick
28-06-2005, 02:07
[quote="Deep"][quote]
İkincisi: Gerçek satanistler...

Bunlar Tanrı'ya şeytana ve doğa üstü varlıklara inanırlar..Ama Tanrı'ya değil şeytana ibadet ederler...Tanrı'yı lanetlerler....
quote]
peki bu ikinci tip satanistlerin ibadetleri nasıl oluyo yani kedi kesmek falan dşe biliyoruz ama
1-Doğrumu biliyoruz daha bilmediğimiz ne var?
2-Bunu yapmaktaki sebep ne yani mesela neden kuş deilde kedi bi geçmişi ve sebepleri mutlaka vardır bunları

Saygılarımla...

undergrant
31-07-2005, 23:05
ALLLAHIN VARLIĞINA İNANMAYANLAR.........

BİR AYRAN ALIN ELİNİZE VE BİRDE TUZ SONRA TUZU ALIN VE AYRANIN İÇİNE ATIN VE KARIŞTIRIN NE OLACAK TUZ KAYBOLACAK SİZE SORUYORUM TUZ NERDE TABİKİ HERYERDE İŞTE ALLAHTA HERYERDEDİR

Russell
02-08-2005, 11:09
güncelleme...

AliBerker
19-10-2005, 17:38
Arkadaşlar hepinize selamlar...
öncelkikle şunu söylemek istiyorum...Gerçek bir satanist gerçekten satanist olduğunu söylemez.Herkesin inancı ve ibadeti kendinedir ve kendi özelindedir.Bunu reklam yapmak için kullanmaya gerek yok<Ayrıca satnistler tamamen dış görünüşe önem wwerir diye birşey de yok.Şu an dünyada o kadar çok metalciyim ayaklarına yatıp pentagram amblemli t-shirtler giyip fakat o amblemin daha ne anlama gelediğini bilmeyen ve ben satanistim diyen çok insan gördüm.Dış görünüşe bakarak kimin ne olduğunu çözemezsiniz.
Son olarakta şunu söylemek istiyorum. Her dinde veya inanışta kurban etme vardır. Satanizm de kedi kesmek diye bir şey yoktur. Aslı oğlak kesmektir. olay biraz saptırılıp kedi kesmeye gelmiş. Onun altında da kedinin oğlak burcundan geldiğine inanma yatmaktadır.

Materyalist
19-10-2005, 17:57
Devam devam. Her şeyi hallettik, şimdi de satanizmin çözümlemesi kaldı. Hasretle yazılarınızı bekliyorum.
smile116

30-10-2005, 14:02
bush un karisi ve kizinin satanistmi?

http://simianbrain.atlblogs.com/images/laura_satanist.jpg
http://www.theamericanmind.com/images/twins/jenna-tieboots.jpg

bu resimlere bakin, yaptiklari isaret satanistlerin isaretidir

Quark
07-11-2005, 04:21
Evet bu resimler doğruysa öyle gözüküyor. Bushun ise Evangelist ve Rose Croix adlı yarı gizli bir örgüte üye olduğunu biliyoruz.

İSA ÇİÇEKTİR, GÜL VE HAÇ’TADIR
Gül ve Haç örgütünden daha önce söz etmiş ve 20. Yüzyılda bu örgüte üye olmuş ya da bağlantı kurmuş en az bir Papa bulunduğunu söylemiştim. Bu Papayı tanıtmadan önce Gül ve Haç sembolizminin Hıristiyan ezoterizmindeki (batinilik, gizli öğreti) yerine bakalım. İsa Çarmıha gerildiği zaman hemen ölmemişti. Büyük bir ızdırap çekiyordu. Bunu gören bir asker dayanamayıp mızrağıyla İsa’nın böğrüne bir darbe vurmuştu. Askerin amacı İsa’nın daha fazla acı çekmeden bir an önce ölmesini sağlamaktı. İsa’nın böğründen akan kan, ayaklarından ve ellerinden çivilenmiş olduğu Haç’ın dibine damlamış ve inanca göre İsa’nın kanının damladığı Haç’ın dibinde birdenbire Güller yeşermeye başlamıştı. İşte bu gül ve kan İsa’nın tensel canıydı. İsa bir çiçek olmuş ve açmıştı. Bu olayda kuşkusuz Haç da önemli bir anlama sahipti. Çünkü Haç olmasaydı İsa’nın kanının Gül’e dönüştüğü de bilinemeyecekti. Ama bu anlatım Gül ve Haç konusundaki sayısız söylenceden sadece biri, belki de en çok kabul görmüş olanıdır. Başka değerlendirmeler de vardır. Ünlü ezoterist Arthur Edward Waite’in anlattığına göre Gül, İsa’nın kanı olmasının yanı sıra Haç’ın esrarengiz mesajını iletmek için kullandığı ışıktır. Yine aynı kaynağa göre Gül, Grekce “Çiğ Damlası” demektir, ve bu haliyle de İsa’nın Hıristiyan Gnostisizmindeki (Rafızilik) sembolüdür. Aynı zamanda Gül, Orta Çağ’daki yazılışıyla RAS (Rose) Kelam demektir ve sayısal değeri itibariyle de R= 200; O=70, Z=90 ve Rose=365’i vermektedir. Bu nedenle günümüzde kullanılan takvim sistemini kuran Papa Gregory tarafından bir YIL’ın 365 gün olması uygun görülmüştür. Böylelikle İsa’nın yılın her gününe damgasını vurması sağlanmıştır. Bu sistematikte İsa yine Çiçek olarak değerlendirilmiştir. Çünkü NAZARETH kentinden geldiği için kendisine Nazarenli İsa denilen Tanrı’nın Oğlu, Nazareth, Çiçek anlamına geldiği için böyle anılmıştır. İşte Gül ve Haç örgütü Gül’ün ve Haç’ın bu türden olağanüstü ve mucizevi yönlerinin bulunduğuna inanmış şövalyeler tarafından II. yüzyılda Kudüs’de kurulmuş ve günümüze kadar çeşitli dünya olaylarına karışarak gelmiştir.

http://fr.wikipedia.org/wiki/Rose-Croix

Quark
07-11-2005, 05:48
Tabii yukarda ki yazı bir komplo teorisi olmakla beraber rose croix günümüzde yaşayan bir örgüttür.

serdarevr
25-12-2005, 14:50
ya ben bu satanis kızlara hastayım ya :p. gerçek sanatist dediğiniz ey black metal akımı gibi bişeydir bir modadır, onlar allaha inanır şeytana da inanır, iyi yi sevmez kötüyü sever yani daha bir ruh hastasıdır. Esasında satanizim, ateizimi ironik bir şekilde ifade etmektir, şeytan , tanrı , melek gibi güçleri nükte ile alaya alır. Kendi felsefesi ateizimin aynısıdır. şimdi ateistler satanismi sonucu çıkmasın bundan. satanist gotik kızlar harika :p

Kokab SikaL
29-12-2005, 23:27
Satanizmdeki kedi ve teke kurban etme geleneğinin nedenini aslında mitolojide ya da orda burda aramaya gerek yok.. Bunun nedenini tıp da ve biyolojide aramak lazım.. Şöyle ki dünyada kanı negatif iyon taşıyan sadece iki tür canlı vardır.. bunlar da kedi ve teke dir.. sanırım olay anlaşıldı.. ayrıca kedi ya da teke kanı içildiğinde insanda uyuşturucu etkisi gibi bir etki yaratır.. çünkü negatif iyonlu kedi ya da teke kanınyla pozitif iyonlu insan kanı karışınca iyi kafa yapar:))

pante
31-12-2005, 03:49
Ateizm'in satanistlikle bir ilgisi olamaz....
Ateist satanistler diye de birşey olamaz....
Çünkü ateist tanrıya inanmaz.Dolayısıyla şeytana hiç inanmaz ve şeytancılarla işi olmaz.....
Ateism bir din olmadığına,tanrısı ve şeytanı olmadığına göre saçma sapan kuralları da olmaz....
Satanist olan tanrıya da inanıyor demektir....
Tanrıya inanıp ta şeytandan yana saf tutanlar ,tanrı düşmanı oldukları gibi insanlık düşmanıdırlar aynı zamanda...
İnsanlık düşmanı olduklarını asla belli etmezler...Sahte bir maskeleri vardır...
Dost görünürler....Her türlü kötülüğü yapabilirler.Onlarla yola çıkılmaz,birlikte olunmaz...
Kavgadan,savaştan,vahşetten,katliamdan zevk alırlar,belli etmezler..
Her türlü kanun dışılığı,her türlü suçu desteklerler...
Zayıf gördüklerine,yakın gördüklerine yanaşırlar....Problemli insanlar,psikolojik rahatsızlıkları olanlar,çevresinden soyutlanmış olanlar hedef avlarıdır...
Kedi ve oğlak'ın kanlarında negatif iyon hikayesi büyük bir aldatmacadır..
Çizdikleri din çerçevesi içinde kurban olarak belirledikleri hayvanlardır...
Dostluğu biraz ilerlettikleri insana,anne babaya,insanlara nefreti aşılarlar..
Dünyanın en sapık inancıdır,normal,aklı başında bir insan dinsiz olabilir,tanrıya da inanmayabilir,ama asla satanist olamaz...

Siz çok sevdiğiniz bir insanı sevgilinizi,eşinizi,çocuğunuzu satanist olduğunu bildiğiniz kişilere güvenle emanet edebilir misiniz?

exclusive
07-01-2006, 02:27
Resimlerdeki satanizm sembolü ters haçlara dikkat...
http://www.jesus-is-savior.com/False%20Religions/Roman%20Catholicism/popecross.jpg
http://www.jesus-is-savior.com/False%20Religions/Roman%20Catholicism/pope_is_a_dope.jpg

Bu iddianın sahibi hristiyan bir site...
http://www.jesus-is-savior.com/False%20Religions/Roman%20Catholicism/satanism_in_the_vatican.htm

Biraz magazinsel bir iddia ve resimlerin photoshop hilesi olma ihtimali de var. Hile olmasa bile magazinsel bi iddia ama hristiyan arkadaşlarla paylaşmak istedim. Neticede vatikan satanist olmasa bile sütten çıkmış ak kaşık olmaktan da çok uzak :)

07-01-2006, 23:38
Jesus-is-savior sitesi fundamentalist/köktendinci, aşırı yobaz ve saldırgan protestanların kurduğu bir sitedir....Müslüman yobazların hristiyan karışılıklarıdır....(Süperman, Harry Potter gibi filmleri "şeytani filmler" diye ilan edip gidenleri cehennemde yanmakla...vs uyarırlar...Metal müzk dinleyenler de onlara göre cehennemde yanacaktır....vs gibi) O nedenle içeriğine pek güvenmemenizi tavsiye ederim...

Katoliklerde "ters haç" vardır aslında..Nadiren olsa da kullanılır...Bu ters haç protestan yobazların iddia etiklerinin aksine, Satanizmin değil St.Petrus'un ölümünün anısına kullanılır...

Kilise geleneğine göre(ortodoks ve katolik), İncilin de yazarlarından olan, İsa'nın en önemli 3 havarisinden biri olan (diğer ikisi Yuhanna ve Pavlus) ve kilisenin kurucusu olan Aziz Petrus, inancını inkar etmemesi üzerine çarmıha gerilerek idama mahkum edilmiştir...

Ancak Petrus, kendisine "son arzun nedir?" şeklinde soru soran idam görevlilerine "Ben Rabbim İsa gibi ölmeye layık değilim lütfen beni ters olarak çarmıha gerin" demiştir ve bu isteği kabul edilip ters çarmıha gerilerek idam edilmiştir..

katolik ve ortodokslarda nadiren kullanılan ters haç sembolü bu olayın anısıyla ilgilidir

exclusive
08-01-2006, 06:27
Anlattıkların ters haç olayını açıklıyor. Gerçekten enteresan bir olaymış, petrus neden öldürülmüş onu merak ettim. bildiğin kadarıyla onu da aktarırsan sevinirim...

o sitenin çok salak bir site olduğu belli zaten. heralde siteyi yapanlar kendi çevrelerindeki 3-5 kişi dışında herkesin şeytana tapıp tuhaf ayinlere katıldığını düşünüyor...

servet
10-02-2006, 09:44
yahu papanın her tarafından bereket aksa nolur, satanist olsa nolur, hiç bişey olmasa nolur, yani illede insanların başına papa gibi çobanlar gerekiyor mu? onlar mı insanların vicdanını düzene sokacaklar. bu tip insanlar yüzünden savaşlar hiç bitmiyor dünyada.

master
24-02-2006, 03:02
Satanizm ile alakalı copyy paste yapıcam ve satanizmdeki günah çelişkisini anlatıcam

satanizm şeytana tapan anlamındadır fakat şeytan günah kabul etmez ama şimdikileri okuyun
yine biraz uzun olucak ama sitee adresini vericektim fakat herkes okuyana kadar site kaldırılır veya sitedeki bu bölüm kaldırılır diye buraya copyy paste yapıyorum

Özel olarak Hıristiyanlığa genel olarak da bütün dinlere karşı alternatif din olarak ortaya çıkan geçmişi oldukça eskiye dayanmasına rağmen yakın zamandan itibaren yeni bir din hüviyetine bürünen önemli bir harekettir.

Kelime olarak şeytana inanma,tanrı diye tapınma anlamına gelen satanizm; şeytana tapınma faaliyeti adı altında Yahudi-Hıristiyan geleneğine Yahudi - Hırıstiyan din tahakkümüne ve özelliklede Hıristiyanlığa karşı başlatılan bir reaksiyonun adı olmuştur. Buna Modern Protesto Hareketi demekte mümkündür. Bu hareket başta Hırıitiyanlık omak üzere bütün dinlere ve dinlerin ortaya koymuş olduğu kutsal değerlere karşı bir başkaldırıyı temsil eder. Dolayısıyla, başta İngiltere, Fransa, ve Almanya olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde özelliklede Amerika 'da ortaya çıkan, oradan diğer ülkelere yayılan Satanizm; Şeytanın en önemli özelliği olan muhalefet ve başkaldırıyı esas alarak dinin ve dini olan herşeyin karşısında, fakat şeytanın ve onun temsil ettiği şeyin yanında yer alma hareketidir. Modern Satanizm ABD 'li Macar asıllı Anton Szandor Lavey tarafından kurulan Şeytanın Kilisesi ile ortaya çıkıp şekillenmiştir.

Satanizm 'in inanç ibadet ve ahlak anlayışını Yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenler olarak ikiye ayırıp inceleyebiliriz. Satanizm de inançları 21 Satanist nokta, 9 büyük yasak ve 9 bildiri olarak ele alabiliriz.

21 SATANİST NOKTA

The Dark Book of Satan adlı eserde satanistlerin hayatı nasıl anlamalır gerektiği ve diğer bireylerle ilişkilerini düzenleyen yirmibir satanist nokta şunlardır;

-Gücünü kaybetmemek için ,zayıf ve aciz (karaktersiz,kişiliksiz) olanlara saygı gösterme
-İçinde başarı yattığı için gücünü her zaman sına
-Mutluluğu barışta değil zaferde ara
-Uzun süreli dinlenmeden ziyade istirahatlerini kısa tut
-Yeni bir şey yaratacaksan eskiyi tamamen yok et
-Ölümünü göremeyeceğin hiçbir şeyi çok fazla sevme
-Yapıyı Kumun üzerine değil kayanın üzerine inşa et...Çünkü yapı sadece bugün yada dün için değil her zaman içindir.
-Her zaman , yapılmamışı keşfetmek için daha fazla çalış
-Boyun eğmektense öl
-Demircilik ölümün kılıcını işlemek dışında hiçbir sanatsal değere sahip değildir. Çünkü ölüm getiren kılıç bir sanat şaheseridir.
-Her şey üstende başarıyı elde etmek için önce kendinin üstüne çık (kendini aşmayı öğren)
-Yaşayanların kanı yeni bir tohum yaratmak için iyi bir gübredir.
-Kurukafadan oluşan piramitlerin üzerinde duran kişi,daha uzakları görebilir
-Sevgiyi bir kenara atma ,fakat onu her zaman tehdit et çünkü o bir sahtekardır.
-Bütün büyük olan şeyler acı üzerine kurulmuştur.
-En önde olmaktan çok en üst de olmaya çalış, çünkü büyüklük orada yatar.
-Daha önceden yaratılmış engelleri yok etmek için taze ve güçlü bir rüzgar gibi gel.
-Bırak sevgi, hayatında bir amaç olsun, ama en büyük hedefin büyüklük olsun
-Erkek dışında hiçbir şey güzel değildir ama bütün her şeyden güzel olan kadındır.
-Gücü engellediği için bütün aldanma ve yalanları reddet.

SATANİZMİN DOKUZ BÜYÜK GÜNAHI

Satanizm diğer tüm dinlere karşı çıkarak günahı ret ederken kendiside yapılmasını yasakladığı kurallar koymuştur. Satanizm 'de ki 9 büyük yasak şunlardır ;

1- APTALLIK (Stupitiy)

Satanist günahların ilki aptallıktır. Aptallar acı dymazlar. Satanistler hayatın tuzaklarla dolu olduğunu söyleyerek tuzaklara düşmemek ve aptal olmamak için çaba gösterilmesi gerektiğini savunur

2- OLMADIĞIN GİBİ GÖZÜKMEK (Preteniousness)

Boş böbürlenmelerin rahatsız edici bir şey olduğunu söylerler ve Lesser Magic 'in kardinal kurallarına hitap etmediğini bildiriler

3- SOLİPSİZM

Satanizm 'e göre başkalarına karşı davranışlarını dengelemek gerekmektedir. Çünkü karşıdaki kişi senin istediğin gibi olmaz yani sana ayak uyduramayabilir. Bu nedenden dolayı Satanizm, kişi sana nasıl davranıyorsa kişinin de ona öyle davranmasını öğütler ve kolaylıkla yanılgıya düşülebileceğini bu nedenle her an dikkatli olmak gerektiğini bildirir.

4- KENDİNİ KANDIRMAK (Self - Decient)

Satanistler için en büyük Kardinal günahlardan biriside kendini kandırmadır. Karşındaki kişilere her hangi bir nedenden dolayı (tabu, ön yargı,dış baskı vs) olmamasına rağmen büyüklük yakıştırıp saygı göstermeyi reddederler. Satanizm için asıl olan bireysel çıkardır ve kutsal olan bireyin sadece kendisidir.

5- SÜRÜYE UYMAK (Herd Conformity)

Bir kişinin diğer bir kişinin isteklerini yerine getirebilmesi ona bir çıkar sağlaması ön koşuluna bağlıdır. Aksi takdirde bir çok kişinin isteklerine uymak onu köleleştirir. BU nedenle köle olmaktansa akıllı bir efendi seçmelidir.

6- PERSPEKTİF EKSİKLİĞİ (Lack Of Perspektive)

Satanizm yaşayarak her gün tarih yazıldığını bu süreçte perspektif eksikliğinin büyük acıları da beraberinde getireceğini bildirir. Bu nedenle her zaman geniş tarihsel ve sosyal olguları görmek gerekmektedir. Sürüye uymak özgürlüğü kısıtlar.

7- ORTADOKSLARI UNUTMAMAK ( Forgetfulness)

Daha önce var olan ve toplum tarafından reddedilen veya birey tarafından reddedilen şeylerin yeni bir görünüm altında ve farklı bir şeymiş gibi sunulması ihtimaline karşı dikkatli olmak gerektiğini aksi davranışın günah olacağına inanırlar.

8 - CONTERPRODUCTİVE PRİDE

Satanizm 'in kuralı eğer sizin için faydası varsa yapın dır. Fakat sizin aleyhinizeyse ve köşeye sıkıştığınızda tek çıkış üzgünüm bir hata yaptım,keşke anlaşabilsek demek ise bunu yapın. Fakat sonra tekrar denemek gerektiğini bildirir. Yani bireysel çıkarınız için her şeyi yapın.

9- ESTETİK EKSİKLİĞİ ( Lack of Aesthetics)

Birey evrensel estetik görünüme önem vermektense istediği gibi görünme özgürlüğünü kullanmalıdır. Başkalarına hoş gözükmek için taranmış saçlara vs gerek yoktur.

Satanizm 'in 9 Büyük Bidirisi

Satanizmin 9 büyük bildirisi ise şunlardır;

Satanizme göre insan kendini sakınmamalı istediğini yapmalıdır
Satanizm ruhsal umutlar yerine var oluşu savunur
Satanizm nankör insanlar için vakit harcamaktansa hak edenlere incelik göstermeyi emreder
Satanistler kendilerine vuranlara diğer yanaklarını uzatmaktansa intikam almayı emreder
Satanizm vampir olmak için vakit harcamaktansa daha gerçekçi sorumluluklarını yerine getirmek gerektiğini savunur
Satanizm tüm dinlerde günah diye dayatılan şeylerin duygusal ve zekasal zevkten ibaret olduğunu savunur
Şeytan kilisenin en sadık dostudur.
Satanizme göre insanlar hayvanlardan bazen iyi ama çoğunlukla kötülük yapan canlılardır. Satanizm 'e göre insan kendini kandırmamalı aklıyla olduğu gibi gözükmelidir.

Benimm yazdığım yorum...

Şeytanda günah yoktur fakat bunlar kendilerine diğer dinlerdeki gibi 9 günah adında bişey uydurmuşlar hepsi saçmasapan olabilir ama demekki insan sıfatının günaha ihtiyacı var dimi öyle yada böyle

demekki insan herzaman dediğim gibi fizyolojik ve biyolojikk özelliğinden dolayı günah olayını hissetmek istiyo ve şeytana bile tapınsa şeytan günah kabul etmemesine rağmen satanizm savunucuları bile günah diye bişey çıkartıyo dimi

Bu 9 günah koyulmuş ister adına günah ister yapılmaması gereken diyin

Belki satanizm savunucusu yoktur burda ama demek istediğim şu GÜNAH KAVRAMI OLMADAN İNSAN OLMAZ VE YAŞAYAMAZ

Böyle saçma sapan bir akımda bile günah diye, yapılmaması gerekenler diye, şeyler uyduruyorlarsa birde siz gelin düşünün

korelmis
24-02-2006, 03:15
Satanizm insandaki hayvani tarafların bir yansımasıdır. islam ise onun üst benliğidir.

master
24-02-2006, 03:38
Rastgele gelmiş hiç bakmadım hakkaten
ama bu konuyu yazdım ve bu konu 66 ıncı mesajjım olmuş

Yoksa bişeylermi var bişeylermi oluyo :)

İslam insanın üstbenliğidir derken tam anlamadım demek istediğini kardeşim ama ben anlamadımdan dolayı sen anlatamadından diil yanlış anlama lütfen beni

korelmis
24-02-2006, 09:48
"Üst benlik" ne demek?

CMKT
07-05-2006, 04:07
Satanizmdeki kedi ve teke kurban etme geleneğinin nedenini aslında mitolojide ya da orda burda aramaya gerek yok.. Bunun nedenini tıp da ve biyolojide aramak lazım.. Şöyle ki dünyada kanı negatif iyon taşıyan sadece iki tür canlı vardır.. bunlar da kedi ve teke dir.. sanırım olay anlaşıldı.. ayrıca kedi ya da teke kanı içildiğinde insanda uyuşturucu etkisi gibi bir etki yaratır.. çünkü negatif iyonlu kedi ya da teke kanınyla pozitif iyonlu insan kanı karışınca iyi kafa yapar:))

Yarasın:)

akson
07-05-2006, 06:19
Bunu yazan nedir neye inaniyor bilmiyorum ama dusunme sistemi cok hosuma gittigi icin ve yeri gelmisken paylasmak istedim;
Nefrete sevgiden daha fazla guvenirim dedi seytan,cunku onun SAHTESI olmaz..!

CMKT
18-05-2006, 04:04
Nefrete sevgiden daha fazla guvenirim dedi seytan,cunku onun SAHTESI olmaz..!

Mükemmel bir söz.Bu söze imzamı atarım.

Şamanist
22-05-2006, 04:15
o yapılan el işaretini metalciler yapar.Amerika'da bunu yapan çok fazla insan var .saçmasapan bir komplo teorisi

berceste
02-06-2006, 12:50
hiç sevmiyorum ben bu bush'u...

02-06-2006, 14:16
o işareti bizim ülkücüler de yapıyor. ancak bushun evangelist ve rose croix üyesi olması çok önemli. rose croix, şu an mason örgütlenmesi içinde yer alan bir örgüttür. ayrıca evangelistlerin de birer mason oldukları iddia edilmektedir. ancak onların şeytana taptıklarını hiç sanmıyorum. masnoların piyonları diyebiliriz.

11-07-2006, 11:57
ewweeeeet satanist hehehh *:) şeytanın etkisinde bir insan ve tüm dinleri kullananda şeytan din insanları karanlk çağlara çekiyor bunu neden anlamıyorsunuz ..gericilik hepsi bu...bu insanlar namaza gittilerde n oldu cami çıkışı hep pis davranışlarını sürdürdüler ... tv ye çıkan din adamı sıfatındaki insanlara bakın insana benziyorlarmı ben onun yaşadığı gibi yaşıyacam diye bi sakal bi çarık ..dünyaya ayak uydurun biraz be !! insanlıktan çıkmışsınız

üzgünüm

11-07-2006, 15:42
ters haçı ii açıklamızsın deep arkadaşm...avatarındaki gamalı haçı da açıklayabilir msn?...

16-07-2006, 13:07
Deep isimli arkadaş siteye yazmıyor bana mail ile söylediğine göre şu anda yönetici olan şeriatçı bir arkadaş yüzünden siteyi terketmiş.(turandursun gibi özgürlükçü ve dinlere karşı mücadele veren bence Türkiye'nin en kaliteli din karşıtı sitesinde nasıl oluyor da islamcı biri yönetici oluyor ben de anlamadım ya neyse acaba site islama sıcak bakmaya mı başladı?)

Konuya dönersek;

Gamalı haç Hitlerden binlerce yıl önce de kullanılıyordu ve anlamı çok farklıydı mistik anlamları olmasının yanısıra "şans ve uğur" anlamlarına da gelirdi.

O işaretin asıl adı "Swastika" dır.(Hindu dili Sanskriçte kökenli bir kelime) Hinduizm dininin sembolüdür binlerce yıldan beri Hindu ayinlerinde kullanılıyor.

18-07-2006, 15:13
gamalı haç hitlerle özdeşleştiği için bu arkadaşın ırkçı biri olabileceğini düşündüm...bu yüzsen burda özgürlüklerden bahsederken bu haça anlam veremedim...aslında bunu açıklamasını istemiştim..anlaşılan o ki hitlere fazla şans getirmedi umarım deepe getirir...

19-07-2006, 22:33
O işaretin gerçekte ırkçılıkla uzaktan ya da yakından herhangi bir ilgisi yok aslında o işaret "haç" falan da değil "gamalı haç" ifadesi sonradan uydurulmuş bir ifade. Nasıl ki islamın sembolü ay, hristiyanlığın haç ise Hinduizmin sembolü de swastika ve aum işareti(avatardaki gibi)...

19-07-2006, 22:42
İşin ilginci Yahudilliğin sembolü olan meşhur Davud yıldızı işareti de Hinduizmden aşırma bir *işaret.Davud o yıldızı kullanmadan yüzlerce hata binlerce yıl evvel ortada "yahudilik" yokken Hindular o işareti ayinlerinde kullanıyorlardı bildiğim kadarıyla...İşaretin orijinal adı "Shatkona" Yani hem meşhur "Nazi işareti" denen swastika hem de Hitlerin baş düşmanı olan Yahudilerin yıldızı ikisi de Hinduizm dininin sembolleri olarak kullanılıyor binlerce yıldan beri hatta zaman zaman yan yana bu işaretler çiziliyor.

Swastika , özellikle Ganesa ibadetinde, Satkona ise özellikle Skanda ibadetinde kullanilir(mış). Ganesa resimlerinde swastika, Skanda resimlerinde satkona görülür(müş)

Sanırım bu detay Swastika'nın Hitler/Nazizm/ırkçılıkla ilgisi olmadığını kanıtlamaya yetiyor.

19-07-2006, 22:45
Siteye yönetici olan şeriatçı kim?
Merak ettim de :)

19-07-2006, 22:49
Aldostu...