PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ACABA BU ÜLKE HALKININ NE KADARI İNANÇSIZ???

Tolga
02-02-2005, 16:59
Gerçekten çok merak ediyorum.Bu soru uzun süredir kafama takılıp duruyor.HALKIMIZIN YÜZDE KAÇI MÜSLÜMAN???Fakat sormak istediğim nüfus cüzdanlarındaki oran değil.Çünkü ülkemizde din hanesinde islam yazan binlerce dinsiz insan var.

Eğer aranızda bu konuda fikir yürütmek isteyen arkadaşlar varsa ve buraya fikirlerini yazarlarsa sevinirim.

03-02-2005, 21:07
Türkiyede neyi kesin bilebildikki bu soruya net bir cevap verebilelim.Dünya nüfusunun inanclara göre dagilimi yaklasik olarak söyle biliniyor.
1-Hristyanlik :% 33,5
2-Dinsizler : % 20,7
3-Islamiyet : % 18,2
4-Hinduizm : % 13,5
5-Diger Dinler : % 7,8
6.Budizm : % 6,0
7-Yahudilik : % 0,3
http://www.bilimveteknoloji.net/

haci
03-02-2005, 21:40
TC vatandaşlarının yüzde kaçının gerçekten inanan Müslüman olduğunu kesin olarak bilmek mümkün değildir. Kendilerini Müslüman olarak nitelendirenlerin bir kısım ya ateisttir ya da deistdir. Ama bu oran kaçtır? Ancak tahmin edilebilir... Yüzde 5-10 arasında olduğunu tahmin ediyorum. Ayrıca Ramazanda oruç tutanların hepsi inanan Müslümanlar değildir. Türkiye’de mevcut sosyal baskıyı hiç yabana atmamak gerekir.
Kurtuluş savaşı sırasında Anadolu Hristiyan’lardan arındırılmıştır. Hristiyan’ların çoğu Türkiye’yi terke zorlanmışlardır. Bundan Türk’lerden çok Yunanlılar ve işgalci güçler sorumludur. Yunanlılar Karadenizde bazı limanları top ateşine tutmuşlar ve bu etkinlik her seferinde yörede yaşayanYunan asıllı ortodoks Hristiyan’ların ya öldürülmeleri ya da Anadoluyu terketmeleri ile sonlanmıştır. Kurtuluş savaşı sırasında Anadolu Müslümanlaştırılmıştır. Binlerce yıl oldukça renkli ve mozaik kültür ve geleneklere sahip Anadolu halkları, Yunanlıların izlediği bu vahşi politikadan ve saldırılardan sonra İslamlaşmaya zorlanmıştır. Yüzlerce yıl Müslüman Türk’lerin tolere ettiği ve birlikte yaşamaktan çekinmediği Hristiyan’lık bir kaç yıl içinde Anadoludan sökülüp atılmıştır. Bunun iyi bir şey olduğunu söylemek zordur ama, sorunlunun yalnız biz olmadığı da bir gerçektir.

HACI

hasavci
04-02-2005, 00:37
Degerli arkadaslar ulkemizde insanlar din konusunda acik olamiyorlardi.Bu konu gundeme geldiginde cogunlukla suskun kaliyorlardi.Ama artik cok seyler degismeye basladi Alevi kendini saklama geregi duymamaya,ateist dusuncesini soylemeye,islam egitimi almis birisinin hiristiyan olmasi gibi asamalar turkiye adina bir gelismedir.Insanlar dusuncelerini acikca soyleyebilmeliler.Bu ulkemiz adinada cok buyuk katkilar saglayacaktir.Tabii ulkemde bir kesim var bu ulke onlarin baskalarinin degilmis gibi cok abuk bir sekilde savunuyorlar.Oruc tutmayanlari,namaz kilmayanlari vs.dusman gozu
ile goruyorlar. Bende bu ulkenin Mevlanasini,Yunusunu,Ataturkunu,Ugur Mumcuyu,Turan Dursunu seviyorum onlarla gurur duyuyorum.Keske bizim
duydugumuz saygiyi digerleride bize duysa memleketimiz cok daha baska yerlerde olacaktir.

Russell
04-02-2005, 12:17
http://www.bilimveteknoloji.net/ sitesi bu sıralamayı neye göre yapmış acaba bence dünyadaki durum bu olamaz.