Orijinalini görmek için tıklayınız : Peygamber insanları cinsel hayatlarını yok etmeye çağırabili
Mata İncilinde (Bap -19 Ayet 11-12)
*
"Fakat İsa onlara dedi: Bütün adamlar bu sözü kabul edemez ancak kendilerine verilmiş olanlar kabul edebilir çünkü anadan doğma hadımlar vardır ve insanlar tarafında çyapılmış hadımdır.Göklerin meleketu uğrunda kendilerine hadım edenlerde vardır bunu kabul edebilen kabul etsin.."
*
Allah insanlara neslin devamı mutlu ailelerin kurulması için insana cinsel duygular vermiştir..Peygamberde bunu yok etmeye nasıl çağırabilir ?
İki din bu kadar zıt olabilir mi? Sanki farklı Tanrıların ürünleri.
Biri göklerin meleketu uğruna hadım edilmeleri için çağırıyor, diğeri 'zorluk olmasın, kolaylık olsun diye' kendisine sınırsız, inananlarına 4 adet zevceyle müjdeleniyor.
demek ki kitaplardan biri asliyetini kaybetmiş.
Maide 110- "Allah o günde şöyle buyuracak: "Ey Meryem oğlu İsa, ...sana yazı yazmayı, hikmeti, Tevrat'ı ve İncil'i öğrettim..."
Biliyoruz ki İncil İsa zamanında yoktu. Daha sonra yazıldı. O halde Maide 110 gerçeklerle çelişiyor. İncil'in İsa'ya öğretilmiş bir kitap olduğunu zanneden, İsa'dan sonra yazıldığını bilmeyen bir Tanrı tarafından yazılmış Maide 110.
Bu durumda rahatlıkla asliyeti değişenin Kur'an olduğunu söyleyebiliriz.
kc senin bildiğin isa zamanında olmayan incil,şu andaki mevcut incildir.
bunun böyle olması,isaya da bir incil adlı kitabın verildiğini ve de şu an mevcut olmadığını reddetmez.
isaya 2 paragraf *veya iki satırbile olsa bie kitap gelmiştir ve dinin ana hatları belirlenmiştir.
sonra ya bu paragraflar kaybolup,havariler akıllarında kalanları *yazmıştır veya o paragraflar çok az kalmakla beraber baki kalıp mütebakisini kitap dolacak şekilde havariler eklemişlerdir.
şu anki inciller daha sonra yazılmışsalar da içlerinde allah kelamı kalmış olabilir,lafızları değişse manaları,manaları değişse de lafızları biraz kalmış olabilir.
Sn. Tewderi,
Şimdi desem ki;
Bunlar hitaptır, kitap değil.
Yukarıdan fasikül fasikül, cilt cilt indirilmemiştir.
O zamanın şartlarını ve hitap edilen peygamber dikkate alınarak hitap edilmiştir.
Kitabet sonradan, inananları ve/veya düşmanları tarafından oluşmuştur.
Bu günkü bildiğimiz İnciller; 325 yılında toplanan İznik Konsulü ile 4 ana kitaba indirgenmiştir.
Bilmem biraz faydalı olabilir miyim?
Sn. K.C.,
Hiçbir aşırılık gerçekte özendirilmemiştir. Yapılanlar insani eylemlerdir, ilahi değil. Bu insani eylemlerde ise tarihi gözlüğü takmak gerekir zannımca. M.S. Yıllarda özellikle Avrupa’da hüküm süren derebeylikler ve bu düzeni koruma güdüsü ile oluşturulmuş olan ruhban sınıfının durumu ile,
Asıl Hitabette özendirilmemesine rağmen, 600 lü yıllarda Arap toplumsal hayatındaki aile durumu incelenmeli.
Ve Maide 110 daki hitabetin; hangi hitapları gösterdiğine bir kez daha bakılmalı derim.
Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.
Cinsellik hayatın gerekli ve sağlıklı bir parçasıdır.
Muhammed zamanında korunma diye birşey olmadığı için, cinsellik insanların başına dert açıyormuş, o da işin kısa yolunu bulup, bi ton kural sıralamış.
" Yassah kardeşim, yassaaaah!" demiş.
Olay bundan ibaret kanımca :)
Benzer kurallar İsa'da, Musa'da ve kondomun icadına kadarki süredeki tüm peygamberlerde görülebilir. :D
ozgur_beyin
18-01-2007, 21:43
fethullah'ta evlenmedi.dinler arası diyalog içinmi?
commandante
18-01-2007, 23:24
hayır cinsler arasındaki diyaloğu kırmak için
[quote:82dd53277d="soro"]isaya 2 paragraf *veya iki satırbile olsa bie kitap gelmiştir ve dinin ana hatları belirlenmiştir[/quote:82dd53277d]
Dinin ana hatları böyle 2 satırla ya da 2 paragrafla belirtildi demişsiniz
soro bey.Bu iş bu kadar kolay mı yani ?
sözde kutsal kitap bu konuda şöyle diyor :
1 Cor.7:1
Şimdi yazdığınız konulara gelelim. Erkeğin evlenmemesi iyidir.
1 Cor.7:7
Bütün insanların benim gibi olmalarını dilerdim. Ama kiminin şöyle, kiminin böyle, herkesin Tanrı'dan payına düşen bir ruhsal armağanı vardır.
1 Cor.7:8
Yine de evlenmemiş olanlara ve dul kadınlara şunu söyleyeyim, benim gibi kalsalar onlar için iyi olur.
deli_cevat
20-01-2007, 20:35
her birisi ayrı saçmalık