PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ..:: OSMANLI iMPARATORLUGU ::..

ReS
03-02-2005, 15:02
Butun forumdaslardan ricam "Osmanli imparatorlugu" yonetimi, o andaki insanimizin durumu ve dunyadaki yerimiz hakkinda kisaca dusunce beyan etmeleridir.

med@ya_ali
03-02-2005, 15:31
Butun forumdaslardan ricam "Osmanli imparatorlugu" yonetimi, o andaki insanimizin durumu ve dunyadaki yerimiz hakkinda kisaca dusunce beyan etmeleridir.

Osmanlı imp. nun doğuştan elde edilen insan haklarından haberdar olmadığını belirterek başlıycam konuşmama.Müslüman olmayan azınlıklara peşkeş çekilen özgürlüklerin kurulduğu coğrafyadaki kendi halkına tanınmaması,eşitlikten ve adaletten bahseden milli bir kahraman gibi gösterilen Yavuz Sultan Selim in 50.000 aleviyi katletmesi dağlara kaçmaya zorlaması.Bu çelişkiler içinde düzenli bir topluluğun yaşamadığı barbar kavimlerin oluşturduğu Avrupayı feth etmesi,sadece prestij için yapılan devasa konaklar,kervan saraylar vs..Hayır bunların hiçbiri beni bir osmanlı ideolojisi yandaşı yapmaz.

med@ya_ali
03-02-2005, 15:37
Ayrıca osmanlı tarihi okuyan ilgilenen arkadaşlarla tartışmak için msn adresim mevcut backlerim

haci
03-02-2005, 17:03
Ne ilginç.....
Aramızda hala Osmanlı İmparatorluğunun özlemi içinde olan sapıklar var..
Çürümüş ve çökmüş bir imparatorluğu hortlatmak için ilk adım mı bunlar? Nafile.. Artık cahil Müslüman’ları bile yeşil bir bayrak altında toplamaya olanak yok..
Osmanlı imparatorluğu çağ dışı ilkelere dayanarak ortaya çıkmış bir ucubedir. Bu geri imparatorluk hak ettiğine sonunda kavuşmuştur. Ardından rahmet bile okunmaz... Hükmettiği halkları bilinçsiz kitleler olarak kabul eden ve onların mal ve canlarına sahip olduğunu her fırsatta tekrarlayan sultanlarla yönetilmiştir. Ekonimisi fetihler üzerine dayanan bir imparatorluk Avrupa’da çok can yakmıştır ve hala nefretle anımsanmaktadır...

HACI

03-02-2005, 19:21
Haci Bu sana son sozum

Sen bir sapik, sen bir din dusmani, sen bir turk dusmanisin, seni lanetle anacagim.

Pislik amerkan ajanisin sen.

Senin gibi dinini, milletini, tarihini stan, onlara kufreden insalarlara lanet olsun, sizde kimseye zerre kadar ne hayir dokunur nede bisey.

Boylesine psilik bir ortamda artik cok fazla bulanamayacagim.

Damdanakan.

Ella seninde gozun aydin olsun.
...................................
BU YAZIDAN DOLAYI DAMDANAKAN ÜYELİKTEN DÜŞÜRÜLMÜŞTÜR.
CEM

haci
03-02-2005, 21:53
Damdanakan’a hak ettiği karşılığı vermeyeceğim. Onu forumdan atmakla yetiniyorum.. Böylesine aşırı bir yola baş vurduğumuz için üzgünüm.. Bu forumu kimsenin kişisel saldırılar için kullanmasına izin vermeyeceğimizi bilmenizi istiyorum. Şahsıma yönelik, din düşmanı olmam dışında, yalan ve iftira içeren iğrenç iddiaları kendisine iade ediyorum. Evet.. Din ve İslam düşmanıyım ve bununla da iftihar ediyorum.. Nedenlerini forumdaki iletilerimde yeterince açıkladığımı sanıyorum. Din ve İslam düşmanı olmama rağmen, Müslüman düşmanı değilim. Çünkü Müslüman’ların da bu ilkel din tarafından kandırıldıklarına ve iğfal edildiklerine inanıyorum.

Selamlar

HACI

hasavci
04-02-2005, 00:21
Sevgili haci dusuncelerine tumuyle katiliyorum.Forumda fikir cimnastigi yapmaktan aciz yaratiklari atiniz.Inanan inancini,inanmayanda gerekcelerini adam gibi aciklayabilmeli.Osmanli iyi bir sey olsa idi onu Ataturk korurdu,cunku osmanli subayi idi.Osmanliyi tarihin karanlik sayfalarina gomdu.Cunku osmanli bir igrenclik yumagi osmanliyida igrenmek duygusu
olmayanlar seviyorlar onlara soyleyecek bir sey var.Ya osmanli olun yada
ATATURK`cu olsunlar cunku ikiside taban tabana zit.
Galaktik varlik ATATURK sana minnettarim.Osmanli icin vede islam icin dusunduklerini soyleyebilen ilk ve tek TURK liderisin uzerine yildizlar yagsin.

04-02-2005, 00:51
Atatürk ü cok büyüttüler büyüttük onunla büyüdük...
Ezilmis yenilmek üzere olan topluluklarda kahramanlara ihtiyac vardir.
Malesef Osmanli son 300 yilini bati hayranligi ve pisligine kaptirinca olacak sonuda buydu... O hayran olduklari, olduklariniz, gelir sizi yutar...
simdi de farki degil zaten...
Evet, Atatürk saygi ile birlikte onu abartarak büyütmüyorum. Bir Devlet adami, belkide örnek... (bize ögretilenler)
Bizden saklanan cok seyde var... Onu kimler yönetiyordu. :?:
Canakkale gecilmezdide istanbul a nasil gectiler. Musul Kerkük ü niye elinden kacirdilar... Atatürk onlarin yap dediklerini yapti., o kadar...
Cumhuriyet dönemi bence türk tarihinin en ezik dönemlerinden biri, iyice bagimli,izinsiz nefes bile alamiyor....
Bu konu acilacak bol bol sohbet ederiz...
Ahmet

haci
04-02-2005, 00:58
Ahmet
Çok önemli bir konuya değinmişsin. Bunlar tartışılmalıdır. Ben birazdan bu konu ile ilgili bir başlık açacağım...

Selam
HACI

alibaba
04-02-2005, 04:01
SAYIN KATILIMCILAR;
BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR ÜRETMEK, KÜFÜRLE ÖZDEŞTİR.
OSMANLIYI OKUDUNUZ MU?
İLKOKUL DÜZEYİNDE BİR MUHABBETLE OSMANLIYI ASMAK MÜBAH MIDIR?
OSMANLIYI ASANLAR, İNGİLİZE, İSPANYOLA, PORTEKİZE TAPARLAR MI?
ÇABANIZ NEDİR, DİNDEN ÇIKMIŞSINIZ ANLADIK, AMA TÜRKLÜĞÜN DE Mİ ANASINI KOŞALAMAK İSTERSİNİZ..
HACI BİLDİĞİM KADARIYLA MÜHENDİS, AMA OSMANLIYA KÜFRETMEK İÇİN AKADEMİDE KÜFÜR MÜ ÖĞRENDİ?
ATATÜRK TABİİ Kİ GEREKENİ YAPIP KOKUŞMUŞ DÜZENE SON VERDİ...
AMA VERİLEN ÜNVANI DA SONUNA KADAR KORUDU..NEYDİ O:?
ATATÜRK..
ATA..........BÜYÜĞÜMÜZ DEMEK........
TÜRK?
NE DİYORSUN HACI...TÜRK DE Mİ OLMAYALIM....
SEN NE SKİMSEN, BİZ O OLMAK ZORUNDA MIYIZ ALLAHAŞKINA?
BEN TÜRKÜM, VE İNANIYORUM.
ELBETTE BURASI DA MUSTAFA KEMAL COM. DEĞİL..TDURSUN COM..
MİLLETİ DİNDEN İMANDAN ETTİĞİNİZ YETMEDİ, ALMANIZ ARİ IRKIZ, YOK YOK, İNGİLİZİZ, O DA OLMADI, FRANSIZIZ MI DİYECEĞİZ..
BURADA DİN TARTIŞIRKEN ARKADAŞLAR, KARŞIMIZA ANTİ OSMANLI, NEYSE, ANTİ TÜRK LER ÇIKTI.....
MUHAMMED TÜRK DEDİ BİRİSİ GEÇENLERDE...
ATATÜRK KÜRT DERSE BURDAN BİRİ HİÇ ŞAŞIRMAYACAĞIM....
YUH DEMEK GELİYOR İÇİMDEN.... EVET ...YUHH BE......
OSMANLI BUGÜN AMERİKANIN YAPTIĞINI YAPMIŞ,
İMPARATORLUK BUNU EMREDER, YOKSA OTTOMAN EMPİRE OLAMAZSIN,
HACI, BU KONUDA BAŞLIK AÇARKEN AMERİKA YI DA UNUTMA OLUR MU,
ÇÜNKÜ BUGÜNÜN OSMANLISI AMERİKA.......
SEVGİYLE HACI
HERKESE SEVGİ SAYGI....
SEVGİYLE VE DAİMA BARIŞIK KALMAK ÜMİDİYLE...
ALİBABA

explorer
04-02-2005, 04:35
sevgili alibaba,
burada hiçkimse Türklüğünden ödün verdiği falan yok.

bizler Osmanlı impatorlugunun torunları olmak yerine
Cumhuriyetin evlatları olmayı yeğliyoruz...

Dikkat et
Osmanlı cumhuriyeti demiyorsun artık ne mutlu.
Türkiye Cumhuriyeti diyorsun. Türkiye

saygılar...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

quixsoul
04-02-2005, 12:21
alibaba

Sahip olduğumuz kutsal geçmiş değerleri yanlışlarıyla kabul etmekle, yanlışları görmezden gelip kabul etmek farklı şeylerdir.
Türklük Orta asyadan başlamıştır Osmanlı ile değil.İslamdan önce Toplumsal ve kültürel yapımızı araştır.Hoşgörünün, anlayışın , misafirperverliğin, güçlü kılıç tutan kıvrak bileklerimizin öz varlığını göreceksin.Bizleri mezhep kavgalığına ve kara çarşaflı karanlığa sokan kör inançların kaynağını islam ile kanımıza nasıl sokulduğunu,Türklüğümüze arap milliyetçiliğin nasıl karıştırıldığını ve atalarımız hakkında hiç de iyi konuşmayan bir peygambere körü körüne nasıl inandığımızı farkedeceksin.Geçmişimiz le gurur duyuyoruz elbette, ama yanlışlarımızı görmez isek gelecekde de yanlış yapmaya mahkum oluruz.

Her ne kadar Atatürkçü çoğu gençliğin osmanlı imp. nu sevmediğini bilsende Türkiyemizde aşırı islamcı örgütlerin cengiz han ı deccal olarak gördüklerini unutma.

haci
04-02-2005, 23:54
Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı İmparatorluğunun devamı mıdır?
Değildir....
TC Osmanlı topraklarından çıkan yeni bir devlettir. Halkı Türk’tür. Ama bu Türk terimi genel bir terimdir. Bir ırkı belirtmek için kullanılmaz. TC vatandaşlarını ifade etmek için kullanılır. Abazası da Türk’tür Türkiye Cumhuriyeti’nin, Yörüğü ve Zazası’da..
TC’nin Osmanlı’nın devamı olduğunu iddia edenler gaflet ve dalalet içindedirler. Osmanlı’nın borcunu üstlenmesine ve ödemesine rağmen TC hiç bir alanda Osmanlı’nın devamı gibi durmamaktadır. Türkiye dünyaya örnek olacak laik bir Cumhuriyettir.
Aramızda sayıları az da olsa bazı Osmanlı hayranları vardır. Onları Osmanlı’ya yönelten İslam’dır... Asıl onlar vatan hainidirler. Asıl onlar bu vatanı satan nankörlerdir.... İslam’ı bağımsızlıklarından, özgürlüklerinden, onurlarından ve milli duygularından daha üstün tutan bu kölelerle mücadeleye devam etmek zorundayız. Onlar memleketlerini sevmemektedirler. Onlar dinlerine aşıktırlar. Dinler uğruna herşeylerini, şereflerini, özgürlüklerini bile satmaktan çekinmezler...
TC Batı’ya yönelmiştir.. Laikliği seçmiş ve Batı’nın temel ilkelerini benimsemiştir. TC Batı’ya aittir.
Aramızdaki Osmanlı hayranları bu gerçekleri unutmasınlar. Türkiye’de şeriat asla geri gelmeyecektir. İslam dininin sürdürmeye çalıştığı ahlaksızlıklar teker teker yok edileceklerdir. Türban ve tesettür bile zamanla tarihin karanlık sayfalarına karışacaktır. Türkiye bir İran olmayacaktır... Türk kadını hür ve bağımsız olmaya devam edecektir. Müslüman erkeğin kölesi olmayacaktır.

HACI

hasavci
05-02-2005, 01:46
haci seni kutlarim.Yazdiklarinin altina imzami koyuyorum.Sirf islam ugruna Osmanlicilik oynayan bu zavallilara aciyorum.

05-02-2005, 02:13
HACI, explorer, hasavci
inanin bana sayiniz cok az ve diger okuyucularda su komik durumunuza gülüyorlardir...
Osmanliyi tanimadiginiz belli...
Hele atatürkcülügünüzden cok kuskuluyum.... Hani bir parti varya ... türkten cok türkcü ve ayni zamanda türkleri kesen...
Farkiniz yok .....

Sizler yarin amerikalilar türklerden daha modern diye ülkeyide satarsiniz...

Hani Böl yönet taktikleri varya..
Uyanin yahu....

iyi hafta sonlari...

ReS
05-02-2005, 15:01
Haci
..Abazası da Türk’tür Türkiye Cumhuriyeti’nin, Yörüğü ve Zazası’da..

ondan zavalli kurt halkimiz bagimsizlik icin ellerine silah almislarda daglara cikmislar.
niye vermediniz kurtlere haklarini,iste size carpik TC modeli.

haci
05-02-2005, 15:13
Kürt’lerin diğer Türk’lerden ayrı bir hakkı mı var?
Ne hakkından bahsediyorsunuz? Otonomi mi? Bağımsızlık mı?

HACI

ReS
05-02-2005, 15:18
Dillerinden,irklarini rahatca beyan etmelerinden,ben turkiye KURT uyum diyebilmelerinden........

haci
05-02-2005, 15:18
Ahmet Kardeşim..
Senin kuşkularını seni bağlar. Beni bağlamaz. Benim Atatürkçülüğüme inanmaman benim değil, senin sorunun.. Ülkemizi satma işine gelince, sen sol kolunu havaya kaldıran ve elini bir yumruk yaparak ülkemizi SSCB’ine satmayı düşünen birisin. Ne hakla bu konuda yorum yapıyorsun. Senin dinine sadık olman da ülkemizi satmaya teşebbüs ettiğini düşündürüyor. Senin Damdanakan’dan, ReS’den ve diğer yobazlardan farkın ne? Kendini biraz daha eğit Ahmet kardeşim. İnsanlık senin inandığın gibi değildir. Sol kolunu kaldırmak yetmiyor.. Kendini eğitmeli, etrafına yararlı olmalısın. Bu da Kur’an okumakla olmuyor..
Hatırlatayım dedim..

HACI

ReS
05-02-2005, 15:22
Komik HACI

Sol yumrugunu havaya kaldiranlarin islamla,islam ile olanlarin sol yumrukla isi olmaz..
kendine gel,
ulkesini satanlar senin v eyandaslarin gibilerdir.dinine bagli olmayan vatanina da bagli olmaz.so,o sensin iste..

haci
05-02-2005, 15:27
Sen beni ülkemi satmakla suçluyorsun ama bir delil gösteremiyorsun. Lafla bu işi yapıyorsun.
Ben ise delil gösteriyorum. Sizlerin ne kadar ahlaksız, nankör ve hain olduğunuzu yazılarınızın yalan ve yanlış olduğunu ve iddialarınızın çürük olduklarını kanıtlayarak ortaya koyuyorum.
Sizler gibi boş laf yoktur bende.. Kanıtlar vardır..
Size de aynı şeyleri tavsiye ederim ama, boş olduğunuz için bu iletilerin altından kalkamazsınız. Hacı sizi hamam böceği gibi ezecek güce sahiptir. Daha Hacı’yı tanımıyorsunuz ama, onunla tanışmak üzeresiniz... Gafiller.. Allah’ın aptal köleleri sizi..

HACI

05-02-2005, 15:45
Hacı sizi hamam böceği gibi ezecek güce sahiptir. Daha Hacı’yı tanımıyorsunuz ama, onunla tanışmak üzeresiniz... Gafiller.. Allah’ın aptal köleleri sizi..

HACI

Haci amca
benim solcu düsüncelere sahip oldugum zaman bile insanlara saygim sonsuzdu, simdi dahada artti.
Bak amcacim, ülkeyi SSCB ye satmaya kalkanlardan da degildim, ama sizler su an amerikalidan daha amerikanci, fasistde daha fasist konumda görüntü sergiliyorsunuz. böcek meselesine gelelim, haci ezmeyi birak, eziliyorsun, kendine gel..
selamlar

haci
05-02-2005, 15:53
Eziliyorsun demekle beni ezemezsin Amet bey kardeşim..
Ezildiğinin farkında bile değilsin. Burası sanal bir ortam. Burada kelimelerinle, yazılarınla ezersin. Ezerim demekle ezmezsin. Ezildin demekle ezmezsin.. Şimdiye kadar bana hep laf salatası yaptın ve beni ezerken kendinden menkuldün.. Biraz daha gerçeklere değin.. yazılanların doğruluğuna değin..
Sen Amerika Türkiye’nin Doğu sınırlarını tanımıyor diyorsun. Bunu neye dayanarak iddia edebiliyorsun. Bu son derece yanlış ve sapkın bir iddiadır. Kanıtlayazsan, seni hamam böceği gibi ezerim. Beni ülkeme ihametle suçluyorsun. Bunu neye dayandırıyorsun; Ben senin bir hain olduğunu ve SSCB’ine sadık olduğunu senin ifadenle ortaya koyuyorum. Sen kendini lafla savunuyorsun..
Ahmet bey kardeşim.. Bir şeyin olmasını istemek var, onu gerçekleştirmek var. Hacı gerçekleştiriyor. Kanıtlıyor. Sen istiyorsun ama ortada kanıt yok..
Sen bir vatan haini, eski bir solcu ve TC düşmanısın. İslam’a dönmekle bu düşmanlığını pekiştirmiş bir zavallısın..
Bunları ben senin kendi ifadelerine dayanarak iddia ediyorum.
Zavall kardeşim.. Zavallı.........

HACI

n0thing
05-02-2005, 17:16
Atatürk asla padişaha cephe almamıştır.Onun tüm öfkesi istanbul hükümetinedir. Atatürk o kadar komutan ve rütbeli insan varken boşuna mı Samsuna yolladındı zannediyorsunuz? Padişah o kadar kişinin içinden neden Atatürk`ü seçti hiç düşündünüz mü? ( Şey diyebilirsiniz gösterdiği başarılar.Elbette gösterdiği başarılar Samsuna yollanmasında etkili oldu ama en etkili neden bu değil. ) Atatürk Padişahın yaveridir. ( Yani yardımcısı ) Padişah Atatürkü rastgele seçip Samsuna yollamamıştır, ondaki o cevheri görmüştür.O bağımsızlığa olan inancın cevherini.

hasavci
06-02-2005, 17:21
Zaman olarak sizlerle forumda bulusamiyorum ama bazilarinada cevap vermem lazim.ahmet kardesim beni,haci`yi ve explorer`i
Hani bir parti varya ... türkten cok türkcü ve ayni zamanda türkleri kesen...
Farkiniz yok .....
diyerek cok agir bir suclama getirmis.Benim o dedigin dusuncedeki insanlarla tek ortak yanim TC vatandasi olmak,tabii ben TC`yi savunuyorum onlar da senin gibi osmanliyi savunuyorlar vede ne acidirki turkleride boguyorlar,olduruyorlar.Ama benim bir peygamberim var o`da ATATURK.
Gelelim Res kardesime senin
zavalli kurt halkimiz bagimsizlik icin ellerine silah almislarda daglara cikmislar.niye vermediniz kurtlere haklarini,iste size carpik TC modeli.
sozlerinden iyi bir isbirlikci oldugun ortaya cikiyor.haci`yi amerikanci olmakla sucluyorsun sen nesin kurtculuk oynarken Almancimi?,Amerikancimi?. haci oz be oz yorukum diyor anadolunun en eski ve hakiki turklerindenim diye bir kimlik bilgisi veriyor.Sende ver bilelim kimsin nesin.Kurtlere hak verilmedide ne yapildi hergun uc ogun sopami atildi.Eger kurtsen senin gibilerede
atmak lazimmis.Ha sunu bende savunurum dillerini konusamadilar,
isimlerini koyamadilar.Dogrudur ya aleviler ne yapsin onlara yapilan tam bir eziyet degilmi?.Bu gun dahi bazi beyinsizler onlar islamin bir parcasidir deyip gormezden geliyor.Onlar neden daga cikmadilar.Daga cikanlar ne kadar ne kadar asaletsizse onlara o eziyeti yaparak onlari bizlerden ayrismaya goturenler dahada serefsizdirler. Ataturkun TC`ni kurarken yesertmeye calistigi sosyal,ekonomik,tarimsal,sinai toplum gerceklerini yok eden.
Menderese,Suleymana,TURKESE vede kilik kiyafet kanunlarini hice sayan ve yetistigi ulkenin liderini INEK olarak niteleyen bir arap
ideologu R.T.Erdogana hic oy vermedim.Ama ne yazikki ulkemdeki
iki ayakli essekler astigimiz Menderesi bas taci,Apo`dan daha cok zarari olan Demireli ombudsman yapip ulke yonetiyorlar.Bu sonuctan cikan zavallilarda durumlarindan hic sikayet etmiyorlar
ama Ataturk zamaninda en zavalli duruma dustugumuzu soyleyecek kadar gaflet,dalalet ve HIYANET icindeler.
Ulkenin laz,cerkez,arnavut,kurt,azeri,alevi,sunni,rum,muse vi ayirimi yapmadan adam gibi adamlarina selam olsun.

alibaba
07-02-2005, 06:55
"HAKİKAT NEREDE?

Gafil, hangi üç asır, hangi on asır
Tuna ezelden Türk diyarıdır.
Bilinen tarihler söylememiş bunu
Kalkıyor örtüler, örtülen doğacak,
Dinleyin sesini doğan tarihin,
Aydınlıkta karaltı, karatıda şafak
Yalan tarihi gömüp, doğru tarihe gidin.

Asya''nın ortasında Oğuz oğulları,
Avrupa''nın Alplerinde Oğuz torunları
Doğudan çıkan biz
Nerde olsa, ne olsa kendimizi biliriz
Türk sadece bir milletin adı değil,
Türk bütün adamların birliğidir.
Ey birbirine diş bileyen yığınlar,
Ey yığın yığın insan gafletleri
Yırtılsın gözlerdeki gafletten perde,
Hakikat nerede?

MUSTAFA KEMAL "

SEVGİLİ ARKADAŞLAR;

BU ŞİİR İ BEN YAZMADIM BU SİTEYE, SEVGİLİ NGCOSKUN BULUP KOYMUŞ...ELLERİNE SAĞLIK.

OSMANLI İNKARI ARADA BİR KOPUKLUK YARATIR.
BEN OSMANLI SAVUNUCUSU DEĞİLİM AMA İNKARCISI DA OLAMAM.
SADECE BAZILARI YÖNETİCİ DE OLAN KATILIMCILARIN "GERÇİ ALIŞTIK SAPIKÇA SALDIRMALARINA AMA, TÜRKLÜK DE ELDEN GİDİYOR KAYGISINA DÜŞTÜĞÜMDEN OLSA GEREK" OSMANLIYA ANA AVRAT SAYMALARI MİDEMİ BULANDIRMIŞTI.
AYRICA, TABİİ Kİ, GENÇ TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÇOCUKLARIYIZ, AMA DEDESİZ ÇOCUK OLUR MU?
BİZE YAKIŞAN, İYİSİYLE KÖTÜSÜYLE GEÇMİŞİMİZİ BİLMEK, İNKAR ETMEDEN DERSLER ÇIKARTARAK BUGÜNÜMÜZE UYARLAYABİLMEKTİR.
SEVGİLİ HACININ DEDİĞİ GİBİ "OSMANLI ÖZLEMİ" İÇİNDE OLMAK BAŞKA, BUGÜNÜ T.C. OLARAK UYARLAYABİLMEK BAŞKA ŞEYDİR. YOKSA BUGÜNÜN ALMANI DAHA DÜN VARŞOVADA HAMİLE KADIN KARNI SÜNGÜLEYEN ASKERİN ÇOCUĞU DEĞİL MİYDİ DİYE SORMAZ MIYIM? Ne ilginç.....
Aramızda hala Osmanlı İmparatorluğunun özlemi içinde olan sapıklar var..
Çürümüş ve çökmüş bir imparatorluğu hortlatmak için ilk adım mı bunlar? Nafile.. Artık cahil Müslüman’ları bile yeşil bir bayrak altında toplamaya olanak yok..
Osmanlı imparatorluğu çağ dışı ilkelere dayanarak ortaya çıkmış bir ucubedir. Bu geri imparatorluk hak ettiğine sonunda kavuşmuştur. Ardından rahmet bile okunmaz... Hükmettiği halkları bilinçsiz kitleler olarak kabul eden ve onların mal ve canlarına sahip olduğunu her fırsatta tekrarlayan sultanlarla yönetilmiştir. Ekonimisi fetihler üzerine dayanan bir imparatorluk Avrupa’da çok can yakmıştır ve hala nefretle anımsanmaktadır...

HACI
BEN YUKARIDA YAZDIKLARIMLA BERABER, HACI NIN, O OKUMUŞ, İNSANLARI BÖCEK GİBİ EZECEĞİNDEN BAHSEDEN HACININ BU YAZILARINI SALAKÇA BULUYOR VE ONA DESTUR YA HACI DİYORUM. BEN YAZIMDA İZAH ETTİM, İSTEYENİNİZ VARSA BU KONUDA ÖZEL BAŞLIK AÇSIN, DEVAM EDEYİM, İMPARATORLUKLAR BÖYLEDİR, BU GÜN AMERİKA YA NE DİYEBİLİYOR SEVGİLİ HACI, 100 SENE DAHA ÖMÜR VERSİN ONA İNANMADIĞI YARATANI DA AMERİKA SININ NE HALLERE DÜŞTÜĞÜNÜ GÖREBİLSİN. AMERİKA BUGÜN ÇOK MU ÇAĞDAŞ İLKELERLE ORDA BURDADIR ACABA, ANLAMIYORSUNUZ, BU YEŞİL BAYRAK MESELESİ DEĞİL GÜÇ KUDRET MESELESİDİR..

AYRICA, DAHA ÖNCE YAZDIM, DİN EĞİTİMİ ALMADIM, KENDİM ÖĞRENİYORUM..HAVA KUVVETLERİ PİLOTLUĞU YAPTIM YILLARCA, T.C. ÇOCUĞU NE DEMEK EN İYİ BİLENLERDENİM BİRÇOK CAN KAYBETTİKTEN SONRA.
DEĞERLERİME KÜFRETMEYİN, BEN SİZİN DEĞERLERİNİZ İÇİN ÇOK SEVDİKLERİMİ KAYBETTİM. DİNDAR DEĞİLİM. OSMANLI HAYRANI HİÇ DEĞİLİM, AMA DÜPEDÜZ KÜFÜR KARŞISINDA, " BEN BUNLAR İÇİN Mİ SAVAŞTIM, YUH OLSUN" DEDİRTMEYİN. BUGÜN HALA ADINA HACI DİYEBİLİYOR VE ( BAŞKA BİR CEVAPTAN ÖĞRENDİĞİM KADARIYLA) YÖRÜKLÜĞÜNLE ÖVÜNEBİLİYORSAN, KIYMETİNİ BİL HACI, YOKSA HACIYAKİS OLMUŞTUN, KİMBİLİR BELKİ DE HOŞUNA GİDERDİ AMA, BENİM GİTMEZDİ, AYRICA BİR ARA GENLERDEN VEYA YAKIN BİRŞEYLERDEN BİLGİÇÇE BAHSETMEKTEYDİN, BELKİ DE YANILIYORUMDUR, AMA EMİNİM BÖCEK EZER EDANLA GENE BU MEVZUYA DA EL KOYABİLİRSİN, 600 SENESİ KIRIK GEN IRK DEĞİŞTİRMEZ Mİ SAYIN MÜHENDİS ABİM?

TABİİ Kİ LAZI, ÇERKESİ, YÖRÜĞÜ, KÜRDÜ, ARNAVUTU BU TOPRAĞIN İNSANIYIZ. TABİİ Kİ BİR BAYRAK ALTINDA TOPLANDIĞIN ANA ULUS TÜRK. TABİİ Kİ SEN " NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE" SÖZÜNÜ ANLAYABİLMİŞSEN.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GAYRİMEŞRU BİR ÇOCUK DEĞİLDİR BEYLER, NE KADAR İSTEMESENİZ DE OSMANLIDAN DOĞMUŞTUR.

BUNU İNKAR EDERSENİZ O HİÇ SEVMEDİĞİNİZ PİSLİK "MEZARCI" NIN VELEDİ ZİNASINA TAKILIRSINIZ Kİ BUNU DA İSTEMEZSİNİZ UMARIM.

OSMANLIYI OKUYUN, ANLAMAZSANIZ BİR DAHA OKUYUN, 2005 YILINDA BİLGİSAYAR BAŞINDA AHKAM KESMEK NE DERECE UYAR OSMANLIYA DÜŞÜNÜN.... BİR DE... BİR DE.....

ŞİMDİKİ GENÇ TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ.... BAŞINA ÇUVAL GEÇİRİLEN, TÜM KIRMIZILARI BİRER BİRER PEMBELEŞEN, TÜM KALELERİ, TÜM TERSANELERİ SİNSİCE İŞGEL EDİLEN....

NE DİYEYİM BEN SİZLERE.......EVET, OSMANLININ SON ZAMANLARINA GÖRE KÜFREDEN DOSTLARIM, GENÇ TÜRKİYE CUMHURİYETİ KUTLU OLSUN HEPİNİZE... SİZ SADECE ESKİYE KÜFÜR EDİN ŞİMDİYE GÖZLERİNİZİ KAPAYARAK...

TORUNLARINIZ DA SİZİ SAVUNANLARA KÜFREDER, AMERİKANIN 53. EYALETİNİN, YA DA AB NİN KÖLE EVLATLARI OLARAK....

EXPLORER VE QUİXSOUL KARDEŞLERİM, NE DEMEK İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUM VE SİZLERE YÜREKTEN KATILIYORUM, AMA İÇTEN BİR YAZI YAZDIM, BU FORUMLA İLGİLİ YADA İLGİSİZ, LÜTFEN ASIP KESMEDEN ÖNCE DAHA ÖNCEKİ YAZDIKLARIMI DA OKUYUN.

ORADA KÜRT VE ALEVİ KARDEŞLERİM DE VAR, ONLAR ÖNCE KENDİ SORUNLARI ÇÖZÜLSÜN DİYE BEKLEMEKTE...
TRAJİKOMİK, GEMİ BATIYOR, AMA ONLAR KAMARALARINDAKİ YATAĞIN GICIRDADIĞINDAN, LOMBOZLARINDAN MANZARA GÖRÜNMEDİĞİNDEN ŞİKAYETÇİLER. BU ARADA HACI İLK FİLİKAYA ATLAMIŞ YANINA KÜFÜR ETMEDİKLERİNDEN ARAMAKTA.

HEY BENİM GENÇ TÜRKİYEM.. NE EVLATLAR GÖRDÜN, DAHA NELER GÖRECEKSİN...

SEVGİYLE VE DAİMA BARIŞIK KALMAK ÜMİDİYLE..

( EN AZINDAN BUNU BAŞARABİLELİM..LAZIM OLACAK.)

ALİBABA.

ali oktay
10-02-2005, 14:46
Topik basligini anladim da anketi anlayamadim.Heralde buranin en aptali ben olmaliyim.Bakiniz,anli sanli turk pilotu alibaba bile anlamis ben anlayamamisim.
Ne demek Osmanilinin gunumuzde de egemen olmasini isteyip istememek?
Bir Avrupaliya -ortaca donmek istemisiniz- diye sorsaniz, alacaginiz yaniti merak edenlerdenmisiniz?...Elbette kusku yok ki muslumanlara sorulacak bir-peygamber devrine donmek istermisiniz-sorusunun yaniti onceden bellidir.%3-4 oraninda evet...
Osmanli devrini udurma -asr-i saadet-devri gibi sunma gayretlerinin varmak istedigi yer bellidir.TC yi cokertmek.Gerisi umurlarinda bile yoktur,hatta dagarciklarinda ve hatta belleklerinde.Cunku bizim Osmanlicilar dinlerini bilmedikleri gibi Osmanlilik kavramini da bilmezler.
Onlara gore Osmanli ailesi Koc yada Sabanci ailesi gibi bir aile olmayip bizatihi atalaridir.Ya da oyle sanirlar gariplerim.
Ancak tarih bilseler Osmanili ile degil,Timur ile falan ovunmeleri gerektigini coktan anlarlarmiydi bilemiyorum.Acaba kac DİNgil kendi kendisine sormustur-su Osmanli ile Turkmen ordulari neden savasmislar Cubuk ovasinda?-diye.Neyi paylasamamislar?Acaba biz hangi topluma aittik falan diye....Hormonlu tarihin hamasi edebiyati ile sisirilmis kahramanlik yutturmacasi ile Din istismarinin melezlemeleri ,Emin Oktay tarihinden kafalarini kaldirip,profDogan Avcioglu yada Dr Hikmet Kivilcimli gibi otoritelerin kitaplarina dokunmuslarmidir?
Oysa, Osmanli devletinin kurucusu Afganli Osman ne kadar Turkse Fatih de o kadar Turk''tu. Turklukle ilgisi ilintisi bulunmayan Fatih''in muslumanligi da tartisma konusuydu. Muslumanliga o kadar bagliydi ki, Veziri Azam Candarli Halil Pasayi oldurup yonetim kardolarina devsirme Hristiyanlari getiren Fatih, Hristiyan annesinin dinine gectigini ilan edip etmeme arasinda bocalayarak yasadi.
Bizimkiler de tarih*boca*liyorlar......
vah vah vaaahhh.....

haci
10-02-2005, 16:26
Türk Müslüman''larında genel eğilim bu olmalı..
Geçmişin karanlık çağlarından medet ummak.. Geçmişe dönmek..
Bizimkilerin kafası o kadar ütülenmiştir ki, ilerlemeyi İslam''i akideleri tam olarak uygulayabilmek için Kur''an ve Sünnet''e dönmek olarak kabul ederler. Hem de en azından bin yıldır bunu söyler dururlar..
Bu açıdan bakınca Osmanlı''yı hortlatmak arzularını hiç, ama hiç yadırgamıyorum. O dumura uğramış akılları ve dar görüşleri ile onlardan geleceği görmelerini beklemiyorum elbette.
Ancak çılgınlar, umutsuz acizler, beceriksiz ve çaresizler geçmişe yönelirler. Çünkü iyi günler geçmişte kalmışlardır. Geleceğin artık iyi günler getiremeyeceğini realize edenler için dönülecek yer kalmamıştır.
Onlar için tek bir lafım var..

Zavallılar...

HACI

Ebu Süfyan
10-02-2005, 20:43
Hiç kimsenin geçmişi hortlatmaya çalıştığı falan yok Haci kardeşim.

Osmanlı bizim geçmişimizdir. Artılarını takdir eder, gurur duyarız, eksilerini eleştiririz ve ders alırız. Osmanlı’dan önceki geçmişimiz için de geçerlidir bu.

İlerlemek için de çalışmaktan başka çare yoktur. Geçmişteki başarılara özlem duyarak yaşamanın ilerlemeye hiçbir faydası tabi ki yoktur. Bizlerde bunun bilincindeyiz.

Türk milleti dünyadaki gelişmelere ayak uyduramamış olabilir ancak bu sürekli böyle devam etmeyecektir ve Türkler de gelecekte çağdaş uygarlık düzeyine çıkacaktır. Mustafa Kemal Atatürk de buna inanıyor ve Türk milletine güveniyordu.

Ancak çılgınlar, umutsuz acizler, beceriksiz ve çaresizler geçmişe yönelirler. Çünkü iyi günler geçmişte kalmışlardır. Geleceğin artık iyi günler getiremeyeceğini realize edenler için dönülecek yer kalmamıştır

Sen Atatürkçü olduğunuzu iddia ediyorsun ama, Mustafa Kemal Atatürk kadar Türk milletine güvenmiyorsunuz ki, geleceğin iyi günler getirmeyeceğini söylüyorsun.Umutsuz acizler, zavallılar bizler miyiz sizler mi?

Ayrıca son yıllarda Türkiye’deki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri de küçümsüyorsun sanırım ama bu gelişmeler Türkiye’nin ilerlemek için ne kadar çabaladığının göstergesidir. İnşaalah bu ilerleme sürekli ve hızlanarak devam edecektir.

(Not: Katılmayabilirsin ama bence alibaba yukarıdaki yazısıyla,, insanları böcek gibi ezeceğini iddia eden seni ezmiş.)

Saygılar

haci
10-02-2005, 20:52
Yanılıyorsun Ebu Süfyan kardeşim.. Çok yanılıyorsun..
Ben o cümleleri Müslüman''ların ağzından terennüm ediyorum.. Onların hissiyatını dile getiriyorum..
Ben onlara rağmen geleceğin Türk ulusu için çok parlak olacağını biliyorum. Hatta eminim. Ben asla kötümser değilim. Türk''lerin şu ana kadarki başarıları ile bile gurur duyuyorum.. İlerlememizi önlemeye çalışan bazı yobaz ve bağnazların varlığına rağmen, bu kadar ilerleyebilmekten büyük bir memnunluk duyuyorum..

Size iletimi bir kere daha ve bu keresinde dikkatle okumanızı tavsiye ediyorum.. Fanatik Müslüman''ların hemen her şey çarpıttıkarını biliyorm ama, sizin de onlardan biri olduğunuzu sanmıyorum..

Ben olabileceğim kadar Atatürk hayranıyım.. Atatürkçü olmayabilirim. Çünkü şu anda farklı bir zamanda yaşıyoruz. Ama Atatürk''ün döneminde yaşamış olsaydım, elbette sapına kadar bir Atatürkçü olurdum..

İletimi yanlış yorumladığınıza eminim.. Bir kere daha okursanız, bu yanlışın ne olduğunu siz de göreceksiniz..

Selamlar

HACI

alibaba
13-02-2005, 10:20
Topik basligini anladim da anketi anlayamadim.Heralde buranin en aptali ben olmaliyim.Bakiniz,anli sanli turk pilotu alibaba bile anlamis ben anlayamamisim.

BAK SAYIN HOCAM,

SENİN İŞİNİ BİLMİYORUM, AMA BEN ÇALIŞIYORUM, TOPİK BAŞLIĞINI BEN DE ANLADIM VE ANKETİ DE ANLAMADIM, AMA SALAKÇA BİR GİRİŞLE BAŞLAMADIM..

SANA GİREN ÇIKAN KONUSUNDA KONTROLU KAYBETMİŞSİN GİBİ BİR HİS VAR İÇİMDE...

DOĞRU YA, BİRSÜRÜ BİLİM ALDIN, AMA BAĞDAŞMADI, BİRSÜRÜ DE AKIL VERDİN....GİREN ÇIKAN BUNLAR...YANLIŞ ANLAMA...

BENİM ANLAYIP TA SENİN ANLAYAMADIĞIN BİR MUHABBETTE GEL ALİBABANA, ANLATIVERSİN, "ANLAMIŞSA"....

SALAK SALAK KONUŞMAYI BIRAK TA, SADEDE GEL. AMACIN BENİMLE ATIŞMAK MI, YOKSA ADAMSAL KONUŞMAKMI?

NE DEMEK BUNLAR, KENDİ FİKRİNİ KENDİ ÜSTÜNE KUR, ALİBABA SENİ ÇARPAR, BENİM ÇARPMAMA GEREK TE KALMAZ ÜSTELİK, YOKOLURSUN.

BAŞLIK YANLIŞ AÇILMIŞ, SİZ SALAKLAR DA İÇİNE DALMIŞSINIZ.
KONU BU.

OSMANLIYI İNKAR EDEN YAZILARINIZI OKUDUM. ZAVALLICA.

B İR DAHA TEKRAR EDİYORUM.BEN OSMANLICI DEĞİLİM..AMA SİZLERİN YÜZÜNDEN SAVUNMAK ZORUNDA KALIYORUM.

ÇÜNKÜ BİLGİ YETERSİZLİĞİNİZ HAD SAFHADA..OKUYUN ..OKUYUN...

VE BANA BİR DAHA ÖYLE DÜPEDÜZ HAKARET İÇEREN TAVRINDAN VAZGEÇ, BEN SANA HERŞEYE RAĞMEN EL UZATIYORSAM BU ACZİMDEN DEĞİL, FARKINA VAR...

SEVGİYLE VE DAİMA BARIŞIK KALMAK ÜMİDİYLE

ALİBABA

ali oktay
14-02-2005, 10:57
Adamsal konusmak....
Pek anlayamadim ama...hadi neyse yeni bir terim kazandi Turkcemiz.
Bak dinini ogrenmekte olan -goksel uckun adam-,Benim argo dagarcigim sokmak-cikarmak-gibi bayagi degildir,oldukca naiftir,ancak yarasi kapanmaz,ona gore.İsi argoya dokup cehaletinizi perdeleme cabasina ise hic gelemem cemazeyul evvelinizi sererim ortaya.
Sen birak bu isleri de,dinini ogrenmeye, surelerini ezberlemeye devam et.Belki bir yararini gorursun harpte marpte,ama "adamsal" konusmalarda bir yararini goremiyecegin kesin.
Babalik formasyonunu cizdigim icin uzgunum yine de.

kilimanjaro
08-10-2011, 15:07
Sn. haci;
Öncelikle sizi kutlarım. Sizinle ayni görüşü paylaşıyor olmamızdan dolayı değil ama, görüşlerinizi açıklıkla ortaya koymanızdeki medeni cesaretinizden ötürü sizi kutlarım.
Bizler demokratik, hak ve hukuka saygılı insanlar olarak her türlü övgüye de, yergiye de hazırlıklı ve tahammüllü olmak zorundayız.
Ancak eleştiri sınırlarını aşarak kişilik haklarına saldırıya dönüşen her türlü ifadenin etki-tepki dolayısıyla misliyle karşılık bulacağı da açıktır.
Bu itibarla, size galiz sövgülerle saldıran kişiyi sadece forumdan atmakla yetinip, ayni ifadelerle karşılık vermeyerek gösterdiğiniz olumlu davranışı her türlü övgüye değer bulduğumu bilmenizi isterim.
Sırası gelmişken, bir Osmanlı Tarihi araştırmacısı olarak Osmanlı Hanedanının elinde yitip giden 600 yıllık tarihimizin tarafsız bir gözle muhasebesini konu alan "Osmanlı Üzerine" adlı yeni bir yazı dizisine başlamış bulunmaktayım. Tüm arkadaşlarımızın bu yazı dizisine ayni özen ve ilgiyle yaklaşarak, gerektiğinde beni olumlu ya da olumsuz eleştirerek, gerçeklerin açığa çıkmasında bana yardımcı olmalarını diliyorum.
Saygılarımla.

kilimanjaro
08-10-2011, 15:56
Özellikle sevgili Alibaba kardeşimin ve de onun gibi düşünen herkesin okuması dileğiyle "Osmanlı Üzerine" adlı kitabımın son bölümünden kopyaladığım aşağıdaki yazıyı sunuyorum.
Umarım yazının son satırına geldiğinde Osmanlı'yı eleştirmenin Türklüğe hakaret olmadığını, aksine asırlar boyu Arabı ve birtakım azınlıklları baştacı ederken "etrak-ı biidrak" tekerlemesiyle türklüğü horlayan, dışlayan, aşağılayanın bizzat Osmanlı olduğunu anlar...
Her fırsatta vurgulanmaya ve zihinlere altın harflerle kazınmaya çalışılan “Gittiği her yere medeniyet götüren Büyük Osmanlı Medeniyeti!” imajı ne yazık ki tarihi gerçeklerle örtüşmüyor. En başta kendi hanedan üyelerinden ve kendi halkından esirgedikleri uygar yaklaşımları nasıl olup da “küffar” olarak adlandırdıkları insanlara gösterebildikleri sorusuna mantıklı bir yanıt bulamıyoruz. Gayrimüslimleri bir dönem boyunlarına çıngırak takarak yolun kenarından yürümeye mecbur kılan, devşirdikleri Hıristiyan çocuklarını acemi oğlanlar kışlalarında Yeniçeri olarak yetiştirip bunları kendi kanından, kendi soyundan, hatta ve hatta kendi ailesinden insanları öldürtmek üzere savaşlarda kullanan bir anlayışı medeniyet olarak tanımlayabilmemiz de mümkün değildir. Yeniçeri olgusunu yakın geçmişte Fransa’nın kurduğu Lejyon birlikleri ile mukayese yollu özdeşleştirme çabaları gayri etik, gayri insanî bir davranış biçimini evrensel boyutlara taşıyarak meşruiyet kazandırma gayretlerinden başka bir şey değildir. Bu, en insaflı, en masumane deyimiyle her şeyden önce Lejyonerlik ile Devşirme arasındaki farkı bilmemektir. Her ne gerekçe ile olursa olsun kendi aile bireylerini dahi hunharca katletmekten çekinmeyen, insanların “kafa ezme taşı” denilen Anadolu’nun birçok yöresinde kahve, ya da tahıl ezmekte kullanılan içi oyuk taşlarda kafalarını demir topuzlarla ezerek cezalandıran bir adalet anlayışını savunmaya olanak var mıdır? Akıncıların yabancı diyarlarda kopardıkları bir salkım üzüme karşılık bir kese altın bırakan hak-hukuk anlayışını her türlü övgüye değer bulanlar ve bunu Osmanlı’nın adalat anlayışının bir göstergesi olarak gururla, iftiharla takdim edenler, bu insanların o topraklara hangi amaçla gittiklerini de söylemelidirler.
Kendilerini Osmanlı’nın torunu olarak görüp kerhen de olsa bu tarihi savunmak durumunda olduklarını düşünenler de büyük bir yanılgı içinde olduklarını bilmelidirler. Kaldı ki bizler Osmanlı’nın torunları falan da değiliz. 1256 yılında Karacadağ, Söğüt ve Domaniç yaylalarına Anadolu Selçuklu Hükümdarının izni ile yerleştirilen Kayı aşireti 400 çadırlık bir aşiretti. Buna karşılık o tarihlerde Anadolu’da Selçuk soyundan 5 milyon insan ile, sayıları yaklaşık 1,5 milyonu bulan Hitit, İyon, Roma ve tarih sahnesinden çekilmiş diğer milletlerin kalıntılarından oluşan insanlar vardı. Bugün 73 milyonu bulan nüfusumuz eğer 400 çadırlık, yaklaşık 5 bin nüfuslu Kayı aşiretinden türemiş ise, 5 milyon Selçuklu ve azınlık olarak tanımlayabileceğimiz diğer insanlar hadım mı oldular, yoksa buhar olup uçtular mı?
Bugün sözüm ona şanlı bir geçmişi! sahiplenmek adına Osmanlı’yı baş tacı etmenin, Türkiye Cumhuriyeti’ni bu devletin bir devamı gibi lanse etmenin ve gururla “bizler Osmanlı’nın torunlarıyız” demenin ilkel duygularımızı tatminden öte bize kazandırabileceği bir şey yok. Aksine, Avrupalının Osmanlı’ya duyduğu kini, öfkeyi üzerimize çekmekten başka bir işe yaramıyor. Avrupa’da Amerika’da, şurada burada düzenlediğimiz mehteran alayı yürüyüşleriyle bu kini ve nefreti provoke eder gibiyiz. Başkalarının hassasiyetleriyle - alay edercesine - bu derece oynamayı doğru bulmadığımı da ifade etmeliyim. Düşünün bir kez; bir Avrupa kentinde yapılan mehter yürüyüşünde bilmeyenler bilenlere soracaklardır; “kim bunlar?” Osmanlı askerini temsilen yürüdüklerini öğrendiklerinde tepkileri ne olur dersiniz? “Desenize asırlar boyu evimizi başımıza yıkan, ocağımızı söndüren, köylerimizi kasabalarımızı alan talan eden bunlardı…” demeyecekler mi? Yanlış yapıyoruz yanlıış…

("Tabuların Gölgesinde" adlı felsefe kitabımdan alınmıştır.)

kilimanjaro
08-10-2011, 16:37
hasavcı, sen var ya sen... Sen beni öyle duygulandırdın ki, inan bana klavye başında ağlıyorum. Seni kıskanıyorum...Lütfen Atatürk'ü, o büyük insanı bu kadar sevme... Bugüne kadar hiçbir canlının 0'nu benim kadar sevmediğine inanırdım.
Hasavcı (ya da gerçek adın her ne ise) adınla bin yaşa, sen çok yaşa emi...

spartacus
09-10-2011, 16:15
Sevgili kilimanjaro, feodal bir dünyada, feodal bir toplum yapısına milli bir çerçeveden bakmak, aslında bir yerde külahı ters giymek değil midir?Örneğin yeri geldi siyasi bilgisi sıfır bazı tarihçiler gördüm, diyebiliyorlardı ki, Selçuklu laik idi, sebep? Sultanlar halife değildi(dünya'da hangi krallığın kralı halife idi ki?)... Sonra döner, dolaşır iş Osmanlı'ya gelirdi, Osmanlı laik idi. sebep? Her dini görüşe eşit mesafede durmuş vs. Yavuz Sultan Selim ne idi? halife miydi yoksa?...
Feodal sistemlerde-ki Avrupada da böyle- meseleler, milli değil, dini, mezhepsel ayrımlar içerir. Egemen din-görüş dışında olupda eğer, diğer mezhep ya da dinler resmi ideolojiye biat etmez-uyuşmaz unsurlar içerir ise sapkın olarak tanımlanırlar. Bu sapkınlık yolun(resmi ideolojinin) dışında olan-kalanlar içindir -ki politik bir tanımdır. Dolayısıyla ister Roma tarihini inceleyelim, ister Avrupa tarihini inceleyelim sözde öteki olanlar üzerinden oluşturulmuş olan sapkın tanımı hem politikada hemde hukukda kendisine yer edinmiştir. Sapkınlara eziyet etmek, onları ezmek, mallarını, kadın ve çocuklarını köle etmek ve hatda yok etmek meşru yer, yer de tanrı'yı sevindirici, sevap ve cennetlik olmak vs ekseninde işlenmiştir..
Osmanlı'da tüm siyasal baskılar ve horlamalar, horlanmışlıklar, aşağılamalar, aşağılanmışlıkların temelinde yatan olgu böylesine siyasi bir olgudur, millet değildir. kaldıki milli olgu feodal sistemlerde herhangi bir üst yapı kurumuna denk düşmez, o işi ümmet faktörü görür ve ümmet içinde farklı kültürler boy, soy, hanedan, aile gibi isimleri ile çağrılır.

işin bir de şu yönü var, bu günün dünyasının geçmiş dünyadan aydın olmasında yatan en önemli faktörlerin başında ise o dünyanın tanımıyla ötekileştirilmiş sapkınlar gelir... O dönemin tüm aydınlanmacıları, ileri görüşlüleri, bilim insanları vs en az Hazerfan kadar sapkındırlar ya da en az Hurifiler kadar sapkındırlar, olmadı bir Nesimi, bir Ömer Hayyam kadar sapkındırlar(aslında aydındırlar, yaşadığı çağın farkında olanlardır).

yamans
09-10-2011, 17:31
6 yıllık konu hortlamış :)

kilimanjaro
15-10-2011, 18:08
Sevgili Spartacus;
Gönül isterdi ki, şahsıma hitaben yazılan mesajları anında cevaplayabileyim. Fakat bu, çeşitli nedenlerden ötürü maalesef mümkün olmuyor.
Size vereceğim mesaj, soru işareti ile bitirdiğiniz bazı konularda tereddütlerinizi gidermeye yardımcı olur mu bilemem.
Örneğin, "...feodal bir dünyada, feodal bir toplum yapısına milli bir çerçeveden bakmak..." diye devam eden cümlenizde Türkiye Cumhuriyeti'ni mi, yoksa Osmanlı'yı mı kastettiğiniz konusunda netlik göremedim. Eğer kastınız Türkiye Cumhuriyeti ise, Güneydoğu Anadolu bölgemizin dışında hiçbir yer için feodal yapılanmadan söz edemeyiz. Söz konusu bölgedeki feodal sistemi ise, Ortaçağ Avrupa'sındaki feodal düzen ile çok da örtüşmeyen, tümüyle bunun dışında kendine özgü bir yapılanma olarak niteleyebiliriz. Kuşkusuz benzeşen yönleri var, ancak bu özellikleri Avrupa'daki feodal yapılanma ile birebir örtüşmez.
Yok eğer kastınız Osmanlı ise, yine de farklı birşey söyleyemeyiz.
Selçuklu'nun laik olup olmadığı sorusuna zaten siz gerekli yanıtı vermişsiniz.
Osmanlı'ya gelince; devlet mekanizmasının tüm işleyişinin ve de padişah dahil tüm yönetim kadrolarının tüm kararlarının şer'i esaslara dayandırıldığı bir düzeni "laik düzen" olarak adlandırmak sizce ne kadar doğru olur?
Yazınızın ilk dört satırından sonrasını anlamakta zorlandığımı söylemeliyim. Yukarıda bir arkadaşa hitaben yazdığım yazıya cevap olarak mı, yoksa yazdıklarıma ek olarak mı yazdığınızı inanın anlayamadım.
Saygılarımla...

ozgur_beyin
15-10-2011, 23:24
sevgili arkadaşlar önce şunu doğru bilelim osmanlı imparatorluğu osmanlını değil avrupanın
tanımı osmanlı kendini ''DEVLETİ ALİYYE '' diye tanımlar

kilimanjaro
17-10-2011, 10:19
Sn. özgür beyin;
Sanırım isimlerle sıfatları birbirine karıştırmışsınız. "Devlet-i aliyye" diye bir isim yoktur. Böyle bir devlet yoktur. Bu Osmanlı'nın, özellikle de saraya yakın çevrelerin "büyük devlet", "yüce devlet" anlamında kullandığı bir niteleme sıfatıdır.

kharon
17-10-2011, 16:32
sevgili arkadaşlar önce şunu doğru bilelim osmanlı imparatorluğu osmanlını değil avrupanın
tanımı osmanlı kendini ''DEVLETİ ALİYYE '' diye tanımlar

İmparatorluk olup olmadığı tartışılır ama kendisine hiçbir zaman impatorluk dememiştir,bildiğim kadarıyla resmi evraklarda da Devlet-i Aliyye-i Osmaniye ismi geçer.

saygılar