Orijinalini görmek için tıklayınız : Yönetim Kurulu'ndan ayrı Disiplin Kurulumuz da olsun mu?
Şu an için Yönetim Kurulu aynı zamanda disiplin kurulu olarak da çalışıyor. Sizce disiplin konularını ele alan ayrı bir kurul daha oluşturulsun mu? Evet diyorsanız katılmak ister miydiniz veya önereceğiniz isim var mı?
Bana kalırsa oluşturulmalı, çünkü site yönetimi yapacak kişilerle, disiplin kurulundaki kişilerin aynı anda tüm özellikleri taşıması gerekiyor şuanki durumda ve de yötecilerin sırtına daha falza yük biniyor.
Ama kim olmalı sorusuna benden pek sağlıklı bir yanıt gelmez, kanımca site üyelerini çok daha iyi tanıyan kimseler var, yorumu onlara bırakmak lazım.
Ama buraya bir şey eklemek gerekirse (belki benzer düşünen yoktur ama), böyle, forumlarda okuduğum kadarıyla, herşeyi cincik cincik hesaplayıp, en ideal yargılamayı yapmaya çalışan birilerine gerek yok kanımca (Cem abi ve diğer yöneticiler bu konuya ok fazla enerji harcıyorlar çünkü). Olayı böyle,en temiz haliyle, kökten halledecek birileri olsun yeter. :D
sosyalist18
03-12-2006, 01:54
Bence olmamali.Site kurucularindan baska kimsenin hicbir yetkisi olmamali.
Eğer düzeyli ve kaliteli bir atmosfer yaratma amacı varsa mutlaka yönetim grubundan ayrı olarak güvenilir kişilerden oluşan bir disiplin kurulu oluşturulmalı böylelikle yönetim grubu daha teknik konularla ilgilenebilir örneğin sitede kesintiler oluyor 2-3 hatta daha fazla gün giremiyoruz ya da yavaşlamalar oluyor..
ozgur_beyin
03-12-2006, 02:44
bence başka bir *kurul oluşturulması, problemi dahada *derin-
leştirecektir.
Bence de olmamalı. Ayrı kurul yerine yöntemler yeniden belirlensin.
Bu konuda Sevgili Pante'ye katılıyorum.Ayrı bir disiplin kurulu yerine yöntemlerin belirlenmesi çok daha isabetli olur.
Ayrıca yönetim kurulu üyelerinden birinin yaptığı uygulamada yönetime gidilebilinir ve gidiliyorda.
Ama artık site katılımcıları olarak yönetim kurulunun verdiği kararlara daha saygılı olmamız gerekmiyor mu ?
Kimlerden oluşacağını bilemem,
ama bence çok yerinde bir karar olur.
Cem'in bu konuda fikrinini *destekliyorum.
Yönetim günlük *müdahaleleri yapıyor.
Kendi görevlerine devam ederler.
Disiplin ile ilgili bir sorun,Yönetimden Disiplin *Kurulu'na bir konu geldiğinde,kurul bu konuda karar oluşturur.
Bence,
başkanın çift oy hakkı olacağı 4 kişilik bir kurul uygun olur.
Bu uygulama bence siteye büyük bir klas katar.
Yönetimin yanlı karar aldığı endişe ve iddiası da ortadan kalkar.
Yöntem ve yönetmelik tadilatı v.b. önemli konularda da,
Yönetimin teklifi ile senede 2 kez birleşik toplantı düzenlenerek,
yönetim ile ilgili önlemli kararlar alınır.
Öneri konusuna gelince,
Pante gibi bir,bilgi ve terbiye abidesi dururken,
başkanlık için başka isim aramaya gerek var mı?
Aldostu.
ayri bir disiplin kurulu olsun mu olmasin minin en iyi cevabini su anki yonetim kurulu uyeleri verir sanirim.
zira islerini ne kadar yapabiliyorlar,bu onlari yoruyor mu.ozel ve is hayatlari ne kadar musaade ediyor bu site islerine.biraz yukleri agir mi geliyo .felan gibi sorularin cevabi onlarda.onlar bu verdikleri cevaba gore kendi ustlerindeki bu disiplin kurulu uyeligi islerini bir baska kurula devretme ihtiyaci duyabilirler belki.biz bilmiyoruz ic durumlarini.
disiplin kurulunun seciminde ise,baskana 2 oy hakki olmasi bana ters gibi geldi,o zaman kurula gerek yok,bir disiplin abidesi secelim herkes ona uysun.
veya esit oy hakki olan 3 veya 5 uyeli bir kurul olsun.
CEM, merwe, pante ve exclusive'den oluşan bir disiplin kurulu olsun. Onların uyum içinde objektif kararlar aldığını düşünüyorum.
sodomo--
03-12-2006, 15:00
Merwe, Pate ve Exlusive olur ama Cem'in olmasını doğru bulmuyorum. Bence bu 3 arkadaşın yanında Hiramusta ve Soro'd ilave edilmelidir. Sitenin daha demokratik olabilmesi ve mazlum edebiyatının önüne geçilmesi bakımından ideal olur. Zaten geçmişte de bir müslüman kardeşimiz "yöneticilik" yaptı bunda bir sakıınca olmamalı.
Merwe, Pante, Ex, Hiramusta olsun o zaman.
K.C., ex, pante, hiramusta olsun...
K.C.'yi unutmuştum.
Aslında her yeni olayla eksikliklerimizi, kurallarımızdaki açıkları görüyoruz. Bu sevindirici bir durum.
Keşke boşluk doldurmakta, yeni kurallar üretmekte çok hızlı olabilsek de meseleler sürüncemede kalmadan dört dörtlük sonuca bağlanabilse.
Hepimizin buradaki gönüllü üstlendiğimiz görevden başka yaşamak için yapmamız gereken işlerimiz, ailemiz, sosyal hayatımız var.
Cem'in böyle bir soruyu sitedeki üyelerin görüşlerine açmış olmasını şahsen takdir ettim. Site üyelerince seçilecek bir Disiplin Kurulundan çıkacak kararlara üyelerimiz seçilmiş olmayan biz Y.K. üyelerinin verdiği kararlardan daha çok güvenebilirler ve daha az itiraz ederler diye düşünüyorum.
Ayrı bir Disiplin Kurulu'nun site üyelerince seçilmesini destekliyorum.
sodomo takilma bana.akilli ol.ugrasma benle ve *de benim uzerimden yk ile.
Sn. Cem,
Son günlerin trafiği gösteriyor ki YK nun yükü ağırlaşmış.
En kestirme ve en mantıklı yolu da telafuz etmişsiniz.
Disiplin kurulunda tek sayıda üye olması,
Başkanın da tek oy hakkı olması,
Alınan kararların oy çokluğu ile belirlenmesi,
Kurul üyelerinin YK kararı ile tespiti,
Disiplin kurulu üyelerinin de YK üyeleri gibi herhangi bir dine bağlı olmayanlardan oluşması,
D.K. üyelerinin takibatını da Y.K. üyelerince yapılmaları,
Bir üyenin diğer kurulda da üye olmaması gerektiği,
Kurulun ilk icraatının bir Disiplin Yönetmeliği çıkartıp duyurması gerekliliği,
Oluşturulan Disiplin Yönetmeliğinin Y.K. onaylanması,
Bundan sonra gelen ek yönetmelikleri D.K. oluşturup, Y.K. sunarak onaylanması,
Gibi yenilikler Site Yönetimini rahatlatacağını umarım.
Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.
Disiplin kurulu onerisi bence yerinde. Aldostu'nun onerisini de ayrica destekliyorum. Eger kabul ederse bu kurulun basina Pante'nin gelmesinde buyuk yarar var. Bence Disiplin kurulu yonetim ve forum yonetiminden farkli olarak ozellikle eski ve tecrubeli uyelerden secilmeli. Gencler de forum yonetimine alinip yonetim ve diger organlara alistirilmali. Disiplin kurulu sadece yonetimden kendine gonderilen tartismali durumlar icin kurulan bir organ olmali. Yine de epey isinin olacagini dusunuyorum.
Disiplin Kurulu'na Pante'nin disinda ikinci kisi olarak da Vartor'u oneriyorum, tabii kabul ederse. Bir ucuncu olarak Frodo'yu onerirdim ama herhalde Ezkamo'nun yerine yonetime getirilir artik. Bir ucuncu tecrubeli uye arayalim.
Ayrı bir Disiplin Kurulu oluşturulur ise Yönetim Kurulu diğer yönetsel işlerle daha rahat uğraşabilir. Örneğin geçtiğimiz hafta sitemizin yabancı non-teist sitelerle diyalogu (aslında bu fikir geçen yıl sargon'dan çıkmıştı ama daha öncelikli işlerimiz olduğu için pek işlenemedi o dönemde) ve Vakit gibi şeriatçi gazetelerle fikir mücadelesine girmesi, mustafaakyol.org ile mücadele etmesi gibi yüzümüzü dışarı çeviren bir program Yönetimde gündeme gelmişti.
Sitemizi sadece bir forum sitesi olmaktan kurtaran bir projenin ugulama yolları ve yöntemlerine kafa yormak gerekli. Disiplin gündemleri zamanımızı ve enerjimizi tüketiyor. Bu işi ayrı bir kurulun yapmasının çok faydalı olacağını düşünüyorum.
Önümüzde önemli teknik işler de var. Sunucumuzun PHP programını upgrade etmek gerekiyor, önemli ve zor bir iş. Bu iş olmadan phpnuke sistemimizi upgrade etmek de mümkün değil. Onu upgrade edemedik mi sistemimiz eski kalır. Eski kalması demek ise hacker/lamer takımlarının açıklarımızı yakalamaları için fırsat demektir.
Yönetim Kurulu bu gibi projelerle ve teknik işlerle uğraşmalı diye düşünüyorum. Bu nedenle disiplin kurulu oluşturup yük hafifletmek acil görünüyor gözüme.
Cem Abi çok haklı.
Şu haliyle, site yönetimi teknik konulara harcaması gereken zamanını forumlara harcıyor.
Bu nedenle ikinci bir kurulun ( hatta 3. ve de 4.) oluturulması gerekiyor.
Bu tip bir görev organizasyon şemasına örnek olarak (biliyorum hoş bir örnek değil ama)http://www.cyber-warrior.org/Forum/Gorev_Org_Sema.asp veirlebilir.
İlerleyen zamanlar da bu alt kurullar daha özeleştirilerek (belki de şimdilerde) sayıları arttırılabilir.
Siteyle ilgili görevleri o konuda ne kadar özeleşmiş kişilere verirsek, harcanan zamanları da o kadar verimli yapabiliriz.
Ben kendi adıma İngilizceyle ilgili ve de sitenin radyo yayınıyla ilgili görevleri üstlenebilir, bunlarla ilgili oluşturulacak kurullarda görev alabilirm.
Son dönemde yaşadığımız karmaşa bize bu tür sorunlardan bir çıkış yolu sunuyor gibi..
* *Tüm yaşam pratiğimizin isbatladığı gibi herhangi bir "sorun" ortaya çıktığında aslında kendi çözümünü de içinde taşır.
* *Altını tekrar kalın bir şekilde çizmek gerekir. Biz (bu site) bir taraftır. Çizgisi bellidir..Dinlerden özgürlük..Bizim açımızdan, bu soyutlama düzeyinde dinlerden özgürlüğü düşünsel platforma taşıyan herhangi bir üye, dinsel inanışın neresinde yer alırsa alsın "inançlı" bir üyemizden bizim
için değerlidir.
* *Ancak forumların sağlıklı olabilmesi için yönetim olarak yanlı bir tutum içerisinde olmamız beklenemez. Çünkü forumlar bilginin paylaşıldığı ve özellikle de tartışma ortamında paylaşıldığı platformlardır.
* *Tartışmaların belli bir düzeyi korumasına özen gösterilmesini beklemek hepimiz için zorunluluktur. İnsanın olduğu her yerde hele uç noktalarda düşüncelerin olduğu yerde zıtlaşmalar, kişisel takıntılar ,kırgınlıklar hatta saygısızlık kaçınılmaz gibi duruyor. Yaşadığımıza benzer olaylar ilerde de olacak. Ne yapmalı ?
* * Öncelikle bu krizden öğrendiğimiz ilk şey Y.Kurulunun bu tartışmalar içerisinde olması krizi derinleştiremekten başka bir şeye yaramıyor. Tarafsız olma kaygısı ile taraf olma konumu "bizden" olana haksızlığa dönüşebiliyor.
* * İkincisi Y.Kurulu gelişmelerin peşinde koşan bir unsur oluyor. Zamanlama olarak ceza kurulu gibi çalışmaya uygun bir yapısı yok.Yedi kişinin konu üzerinde fikir birliği oluşturması bir kaç günü alabiliyor. Bu süreç forumlarda başlangıçta olmayan sorunların ortaya çıktığı yeni tartışmalar, kavgalarla sürerken alınan karar "eskileşiyor"
* *Çözüm Cem'in D.Kurulu oluşturulmalı önerisinde gibi duruyor.Hızlı karar verebilecek üyelerin "adil" olma talebini karşılayabilecek isimlerden oluşacak üç kişilik bir disiplin kurulunun ivedilikle oluşturulması...
* *İsim olarak Pante ve Aldostu arkadaşlarımızın yanına *benim önerim dilaver arkadaştır.
İsim olarak Pante ve Aldostu arkadaşlarımızın yanına *benim önerim dilaver arkadaştır
Frodo olayı özetlemiş,tüm fikirlerine katılıyorum
Disiplin kurulu bu üç arkadaşımızdan oluşmalıdır
Saglıcakla
Sevgili Frodo ve Daye,
ben Pante ve Vartor'u önerdim. Önerilerim yanlış anlaşılmış sanırım. Aldostu arkadaşımız değerli bir arkadaştır. Daha önce yönetimde de yer aldı ve disiplin konusundaki uyuşmazlıklarımızdan dolayı ayrıldı. Bu yüzden önermedim. Dilaver arkadaş ise daha yeni yönetime hakaret etti. Nasıl öneriyorsunuz DK'ya anlamadım. Eğer Dilaver son eylemini yapmasaydı, forum yönetimine önerirdim örneğin. Yeni üyelerin direk DK yada YK'ya alınmadan bir süre Forum Yönetiminde kalmaları gerektiğini savunuyorum.
Dilaver arkadaş ise daha yeni yönetime hakaret etti.
* * * *Sargon
* * * *Kimseye hakaret etmedim,etmem.
* * * *Bunu etiket amacıyla yazmıyorum, bu konuda Ezkamo tanıgımdır. Ancak bir kelimeyi açarak buna açıklık getirmek istiyorum.
* * * *Anlamlar Türkçede degişik algılanabiliyor, farklı anlamları olabiliyor. Benim kullandıgım maskara kelimesinin bir kaç anlamı var.
* * * *Çocuksu özellikler taşıyarak eglendirici özellik taşımaya verilen addır maskara kelimesi. Ufak çocukların bizi güldürmesi karşısında maskaralık yapıyor deriz, ya da bir kedi yavrusu maskaradır bizim için. Bu anlamda bu kelime sevgiyi ifade eder hakareti degil. Ama esas vurguladıgı özellik çocukluktur, çocuksuluktur. Sorumluluktan uzak olmaktır. Oyun oynamaktır.
* * * * Bir yerde isim vermeden kullandıgınız demokrasi uygulayanlara soytarı demek ibaresi ise maskaranın biraz ileri halidir. Ben böyle bir şey kullanmadım. Ama soytarılık kişiliginden sıyrılarak insanları eglendirmeye çalışmaktır. Hafif yollu bir onursuzlık ve küçümseme içerir.
* * * * Maskaranın en ileri anlamı ise şerefsiz anlamına gelir.
* * * * Burada kelimeler degerlendirilirken, bütünden koparılırsa tamamen degişik anlamlar çıkarabilmek mümkündür. Ama kelimeler bütün yazı içerisinde ele alınıp degerlendirildiginde aslında hiç de öyle olmadıgı görülür.
* * * * Benim yazımı degerlendirirken iki şeye dikkat etmek gerekiyor. Birincisi o yazı hakaret amacıyla mı yazılmıştır yoksa tepki amacıyla mı. Bunu yazan şahıs şimdiye kadar yazdıgı herhangi bir kişiye bırakın hakaret etmeyi, hakaret içerebilecek bile bir cümle kurmuş mudur; hiç uslubunu bozmuş mudur.
* * * * Kaldı ki hakaret etmenin teorik ve düşünsel yetersizlikten kaynaklandıgının bilincinde olarak bu satırların yazarı o sıglıkta mıdır, ve yazıları böyle bir düşünceyi ve eylemi yapabilecek ,rahatça, içinde olmaktan zevk aldıgı bir platformun yönetimine futursuzca ve ulu orta hakaret edebilecek bir bir kapasite mi sergilemektedir.
* * * * Bunları degerlendirdikten sonra bu kelimenin hangi anlamda kullanıldıgını, hakaret içerip içermedigini söylemek mümkündür. Bir yönetimi çocuklukla, çocuksulukla zamanı eglendirici bir çabayla harcadıgını söylemek hakarete giriyorsa o zaman buna denebilecek bir şey yoktur.
* * * *Ancak bırakın ulu orta yı ben hiç bir ciddi tartışmamda bile bana ana avrat sövülse dahi uslubumu bozmadım, bozmam ve bundan sonrada bozmaya niyetim yok. Doruk BBs in eski internet öncesi kayıtları olsa da bunu ispat etsem.
* * * *İstediginiz gibi yorumlamak tabii ki okuyanın tercihi, ama maskara kelimesi oyuncu anlamında degerlendirilirse hiç bir şekilde hakaret amaçlamayıp, içermedigi anlaşılır. Aksine tam da içinde bulunulan ortama uygun oldugu için seçilmiştir. Bu kelimeyi en ileri anlamında kullanamayacak kadar henüz kendimi ispat edemediysem suç benimdir.
* * * * saygılarımla
Sargon'un da algıladığı gibi pek çok kimse Dilaveri'in "Maskara demek suçsa evet ben de işliyorum o suçu ve diyorum ki Yönetim Kurulumuz maskaradır" sözünü hakaret olarak algıladı. Forumlardaki gerginlik nedeniyle tansiyonu daha da yükseltmemek için bu konu şimdiye dek gündeme sokulmadı.
Maskara sözcüğünü, bütünlüğünde alaycılık ifade eden bir mesajın içinde kullanan ve uyarı cezası alan kişi Hiramusta idi. Dilaver arkadaş Hiramusta'nın bu sözüne arka çıkıyor. Ben de kullanırım bu sözü ne var diyerekten hodri meydan okuyor. Ardından da gidip kendisini şikayet ediyor gereğini yapın diye.
Yönetim Kurulundan ayrı bir kurulun olmaması gerektiğini belirtmiştim ama sonrasında yapılan açıklamalardan YK'nın yükünün fazla olması nedeniyle duyulan gereksinimin haklı olduğunu görüyorum.
Kurulacak disiplin kurulu, dinlerden özgür grup içerisinden ve daha önce disiplinle ilgili konularda problem yaşamamış, düşünce ve inançlarının etkisiyle önyargılı olmayan, konulara objektif yaklaşabilen, hukukçu olmasa dahi hak-hukuk konularında deneyimli üyelerden oluşmalıdır.
Disiplin kurulu 5 üyeye ya da 3 asil 3 yedek üyeye sahip olmalıdır ki, kararlarda gecikmelere meydan verilmesin. Çünkü kurul üyelerinden zaman zaman işleri nedeniyle zaman ayıramayanlar olabilir. Bilhassa yaz dönemi eksiklik yaşanabilir. Olmayan üye yerine yedek üye katılır. Ya da 5 kişilik kurul iki eksik olduğunda 3 kişi ile karar alabilir ama 3 kişilik kurul 2 kişi eksilince karar alamaz. Ayrıca kuruldan ayrılan olduğunda yenisi seçilene kadar boşluk oluşmaz.
Yönetim Kurulunda olanlardan da 1-2 üye Disiplin Kurulunda görev alabilir. Örneğin K.C. arkadaşımızın bu görevi hakkıyla yerine getireceğine inanıyorum.
Sargon da bu kurulda görev almalı. YK kadar bağlayıcı olmaz nasıl olsa DK. :)
Aldostu, Psiko, Ezkamo gibi değerli arkadaşlarımız biraz görev konularında kafalarını dinlesinler bence. Ama değerli yazılarını eksik etmesinler.
Sodomo aslında bu görev için biçilmiş kaftandı. Bu görev zorunlu olarak onun asabiyetini alır, dizginlerdi. Tek dezavantajı vardı o da dindarlara karşı hoşgörüsüzlüğü. Ama sorumluluğun bilincinde olacağına inandığım Sodomo'nun bunu da aşacağına eminim. Şimdi olmasa da ilerde olur umarım.
Kurula ayrıca Vartor, Liop, Deli Cevat, Drej Ali, Köfteci Cemal, Jayjay isimleri arasından *düşünülebilir.
Bir aralar önerdigimi hatırlıyorum. Onur üyeleri genişletilmiş bir karar organı içinde yer almalılar diye. Yk harici oluşturalacak her organda bu kıdem sırasının esas alınması kıdemin anlamına bir içerik katacaktır.
* * * *DK oluşturulacaksa öncelikle onur üyelerinden oluşturulmalıdır. Onur üyelerini yeterli gelmedigi şartlarda kıdem üyelerine baş vurulmalıdır.
* * * *Üç kişi yeterlidir aslında. Ama bu kurulun önüne bir ceza kanunu koyulmalıdır. Üyelerin Dinlerden Özgürlük şartı aranmalıdır.
* * * saygılarımla
adımız geçti ya..ayrıcadana pırofuzda.bİzimde bilinsel bi görüş bildirmemis lazım. :D
mAtde bir:bizede basetmişin pANte abim*-saol.
Önerme yaptıın *şaıslar hakında nOTlarım.
Vartol .vArtol amcam olabilir.atevis*ama tarafsıs davranabilir.yaşı var-olgun*olur.
Liop:bu abim çok sinirli*ayrıcadana taraflı.koyu renk ervimci.karşı çıkıca*saldırıyo..Bide kızınca taksimde keman çalmaya davet yapıyo*** olmas.
DeliCevat:cEvat kardeşim iyi*hoş-yaşına göre çokolgun.ama çok tarflı.hem atevis-hemkomniz. :oops: * olmas.
drecali:abim böle biri varmı? 8O bidene deremal ali var.Omu bu?Oda koyu atevis.açıkda tarafsıscalardan seçmek nazım.... olmas.
cay-cay:bu kardeşimis ünversiteli.olabilir.ama daa tarfsıslık yapmak kaydıynan...olur.
Köfteci cEmaL: abim salaın teki bu yaw.. :roll: kim teklif ediyo buna..Hem cahilin teki.hem sallak..Bide porofum filece diyo..Yaw biz bu *atılsın siteden *deyi
kappanya filece başlatalım diye geçiriyoduk kafamızdan...sen kalkmışınız DIKa alalım filece diyon.Yok melemekte cumurbaşkanı yapalım...
oldu olcek..... yok yok olmecek.. olmaz.. :lol:
kimse kusura bakmasın.Bizde üye olaraktan domokratik hakkımıza kullanıp-fikir beyan verdik.oy verdik...OYyy kutsaldır..karışılamaz...
OoyyyYYYyyyyYYYyyyyYYyyyy anam oyyyyYYYYYYyyyyyyy....
(bu oy lafına alışın..seneye seçim varmış..bak size alıştırem deyi yazdım bu *oy * lafına.
oyca kalın. :wink:
Sevgili Pante;
Bugüne kadar site içinde yapmış olduğun tüm önerilere en son harfine kadar katıldığımı belirtmek isterim.
Diğer dostlarım adına konuşamam ama şahsen yönetimde bir miktar bulunma tecrübemle şunu söyleyebilirim :Gelişmeye açık sitemizin mutlaka daha kurumsal olma zorunluluğu var ve D.K bu gelişme için gerçekten lazım değil elzem.
Ancak ortada ufak bir sorun var ihdas edilen kurumların ne yapacaklarını biliyor olmaları gelişim açısından çok önemli.
Var olan yönetim kurulunda iken bu kurulun henüz ne yapacağı nasıl işleyeceği konusu tam oturmamıştı ve sitedeki oluşan olaylara baktığımızda bunu görebilmek mümkün. Şimdi ise her perşembe günü rutin toplanma işlemi yazısı var oda girişinde ve bu çok güzel bir gelişme.
Bu açıdan lütfen bunu bir eleştiri değil gözlem olarak telakki edelim ve yönetim kurulumuz sitemizde var olan kuralları daha da olgunlaştırıp tüm site arkadaşlarımızı kucaklayan uygulamalar yaparak biraz daha tecrübe kazandıktan sonra bu tecrübenin klavuzluğunda mı bu işe soyunsak acaba derim.
Ama D.K kurulsun işleme esnasında tecrübe kazansın denirse o zaman D.K nun Sen,Sargon ve K.C den oluşmasında yarar var derim.Çünkü sizlerin yargıları esnasında ortaya koyacağı bilgi,tarafsızlık ve adil olma konumu gelecekte sizlerden sonrakilere devredilecek kurulun omurgasını oluşturacaktır.
Şahsen benim fikrim bu ama tabi ki kararı;Sitedeki arkadaşlarımızın önerileri ile Y.K nda enine boyuna tartışıp Y.K muz verecek.
Sevgilerimle
disiplin kurulunda kimler olur bilemem.Ama olmaması gerekenler,
sodomo (zaten ayrıldı gerçi siteden), sargon (ihsas-ı rey etti,ben de red-i hakim ediyom) , ezkamo (yöneticilik yıprattı onu),2 üye daha var bence uygun değiller (kendileri bilir kim olduklarını )
Ama illa bir öneri gerekirse,mutlaka neutrino,k.c.,merwe,exclusive,sparta,dan en az biri;
liop,aldostu;en az biri,
dilaver,mhmmd;en az biri
bence DK için uygundur.
D.K için adayların içerisinde öne çıkan isim Pante gibi duruyor.
Şu ana kadar kimse onun ismine yönelik bir çekince koymadı.
İkinci isim olarak vartor üzerinde tartışma yaratmayacak gibi..
Üçüncü bir isim ?
Dilaver(benim önerimdi ismi üzerinde iki muhalefet şerhi var)
Sargon (sitemizin ağır silahlarından biri üzerinde tartışma yaratabilir :lol: )
Y.Kurulundan K.C ,merwe,exculisive (benim düşüncem Y.K bu oluşumda bulunmamalı...)
Evet 3.bir isim lazım bize...
Edit: Bu yazıyı asarken merwe arkadaşımızın bir isim önerisi oldu.Bence de
uygun bir isim.:daye . Aradığımız 3.isim olabilir mi ?
:) *İlginç bir memleketiz vesselam. Ülkemizde seçimler yapılır,yapılan son seçimde % de 30 üstü oy alan bir parti % 65 e rağmen tek başına iktidar ne diyeyim ki.
Sitemizde eğer bir kurum kuracaksak bu kurumu layıkı ile başarabilecek ve hakkını verecek arkadaşlarımız varken neyi tartışıyoruz bilemiyorum.
Evet dışarıdan bakılınca,yaftalanınca dinlerden özgür olması konumu ile bazı arkadaşlarımız sanki ön kabulleri varmış gibi durabilirler. Ancak burada bulunan tüm arkadaşlarımız görüyor ve biliyorlarki kendileri ile aynı bakışta olmamalarına rağmen bu arkadaşlarımız bilgileri alma,işleme ve ortaya koymalarında son derece objektifler.
Birilerini kendi bakış açınızdan kaynaklı sevmeyebilirsiniz ama bu adaleti ve doğruları ortaya koymada bir kıstas olmamalı.Adalet herkese lazım olan bir olgudur.
T.H.Y nı kara geçiren dünya çapında bir kuruluş konumuna getiren genel müdürün iktidara gelenlerle aynı görüşte olmadığı için bu kurumun feda edilmesi pahasına görevden alınması gibi,olaya partizan taraftarlığında bakan bir kaç arkadaşımız için
bu kurulacak kurumun daha başlangıçtan güdük olmasını sağlayacak bir seçimin ne kadar doğru olup olmadığı,siteyi sevip sevmediğimiz ile doğru orantılı gibi geliyor bana.
Sevgili ağabeyim Aldostu,Dostum Ezkamo ve şahsım sitede görev yaptık ve sevgili Pante'nin dediği gibi biraz kafa dinlemek istiyoruz.Sevgili abimiz Sodomo olsa idi işler daha iyi olacaktı ama ne yapalım gönlümüzde şu an ama gözlerimiz yollarda o da ayrı.
Lütfen şahsi güdülenmeleri bir taraf bırakalım. Elimizi vicdanımıza koyalım ve düşünelim. (Sitenin çizgisi olmasa Mhmmd ve Hiram'ı tartışmam bile)
Sevgili Panteidar,Sargon ve değerli K.C dışında bu olayı hakkı ve layıkı ile yapabilecek arkadaşımız var mıdır ?
(Spartaküs,Ex,Merwe ve Frodo yönetim kurulunda olmaları gerek bence o yüzden(Neutrino ise teknik konuların harika çocuğu)-Bu arada uzmanım bu bir yağ değil şahsi görüşüm,künefeyi sen ısmarlayacaksın ona göre :) )
Benim bilmediğim görmediğim farkedemediğim birileri varsa lütfen belirtin ki hep beraber destekleyelim o arkadaşları ve sitemizi elele daha ileri noktalara taşıyabilelim.
Sevgilerimle
kim olursa olsun,
sadece yazılı kurallar çerçevesinde adil olabilme şartıyla ve oy çokluğu prensibi ile çalışabilecekse buyursun,olsun.
"kim *olursa *olsun,
*
sadece *yazılı *kurallar *çerçevesinde *adil *olabilme *şartıyla *ve *oy *çokluğu *prensibi *ile *çalışabilecekse *buyursun,olsun."
dediydik.noldu şimdi.bu şartlar gerçekleşmiş mi yani.
Gerçekleşmemiş mi ?
memiş se nasıl olmuşta gerçekleşmemiş bir bilgi versende bizlerde bilsek nasıl olur ?
Eğer disiplin kurulunun 2 nolu kararı ise kastın ?
01.02.2007 * tarihinde * serbest * forumda * "Muhammed * çizgi * film, * ama * çok * güzel" * başlığı * altında * verilen * linkin * tüm * içeriğinin * sitemizde * yayımlanamıyacak * derecede * aşağılık * karikatürler * ve * ırkçı * söylemler * taşıması * nedeniyle * açılan * başlık * derhal * silinmiştir. * Bu * yayıma * karşı * oluşan * polemik * nedeniyle * Disiplin * Kurulumuza * gelen * şikayet * değerlendirilerek * aşağıdaki * karara * varılmıştır. *
* *
* Adı * geçen * linki * yayımlayan * Kimyacı * nickli * üyeye * (üyeliğini * pasifleştirmekle * beraber) * kınama, * Kimyacı * nickli * üyeye * hakareti * ve * her * fırsatta * siteye * karşı * olumsuz * ve * ön * yargılı * tutumu * ve * sözleri * nedeniyle * Soro * nickli * üyeye * uyarı * *verilmesine * oy * çokluğuyla * karar * verilmiştir.
ne diyon sen psiko anlamadim.
yazdigimi anlamayan arkadaslar olmus galiba,herseyi en ince detayina inmeden anlatmam zor madem acayim biraz.
bakiniz:
"Cem
Yönetim Kurulu Üyesi
Status: Offline *Posted: Thu Nov 30, 2006 10:51 pm * *Post subject: Forum Kurallarımızda Değişiklikler *
--------------------------------------------------------------------------------
1) *Bir *nolu *forum *kuralımız *aşağıdaki *şekilde *değiştirilmiştir:
*
Sitemizdeki *yöneticilerden *her *birinin *kendi *insiyatifi *ile *herhangi *bir *üyeyi *uyarma, *mesajını *silme *veya *değiştirme, *açtığı *başlığını *kilitleme *gibi *yetkileri *vardır. *Kıdemli *Üye *ve *Onur *Üyeleri'ne *kınama, *geçici *uzaklaştırma *veya *üyeliği *silme *cezaları *ise *ancak *Yönetim *Grubu *kararı *ile *verilebilir. *Bu *üyeler *haricinde *kalan *üyeler *hakkında *kınama, *geçici *uzaklaştırma *veya *üyeliği *silme *cezaları *yönetimdeki *her *hangi *bir *üyenin *insiyatifindedir. *
*
*
Bu *maddenin *önceki *hali *ise *şöyleydi:
*
Sitemizdeki *yöneticilerin *kendi *insiyatifi *ile *üyelerimizden *birini *uyarma, *mesajını *silme *veya *değiştirme, *başlığını *kilitleme, *banlama *ve *üyelikten *çıkarma *yetkileri *vardır.
acikca anlasilacagi uzerine,su an sitede bulamadim amma,forum kurallarimizin cem'im de belirttigi uzere 1.maddesi nasildir?goren varsa bildirsin.eger bir farklilik yoksa kural cem'in yazdigi gibidir.
bu kural geregi kidemli uye olan sahsima,adil veya gay-i adil olmasina bakilmaksizin,disiplin kurulunca bir uyari cezasi verilemez.
zira boyle bir ceza yazili kanunumuzda yoktur.1 nolu kuralimizda,kidemli uyeler icin uyari lafi gecmemistir.ayrica da yonetim kurulunun muhatap oldugu belirtilmistir.bu durumda ben sorarim ki,
1-1 nolu forum kurali nerdedir su anda ve muhteviyatinda,kidemli uyenin cezalandirilmasinda yetkili organin yonetim kurulu yerine disiplin kurulu * oldugu mu yazmakta dir.kanun geregi bilgi edinme hakkimi kullanmak istiyorum.
2-yazili metinde kidemli uyeler icin uyari diye bir secenek yoktur.uyari cezasindan bahsedilmemektedir.o halde cezalar yazili metinler disinda keyfi mi verilmektedir.uyari cezasi da nerden cikti.kinamaya gerek gorulmedi amma gelmisken bos cikmasin diye mi uyarildim ben anlamadim.bilgi edinme hakkim geregi bilgilenmek istemekteyim.arzederim...
Anlaşılmayan bir konuyu izah etmeye çalışayım:
Sitemizdeki *yöneticilerden *her *birinin *kendi *insiyatifi *ile *herhangi *bir *üyeyi *uyarma, *mesajını *silme *veya *değiştirme, *açtığı *başlığını *kilitleme *gibi *yetkileri *vardır.
Herhangi bir üye tanımlamasına kıdemli ve onur üyeleri de dahildir.
Bu nisbeten hafif yaptırımları yöneticilerden herhangi biri kendi insiyatifi ile verebilir.
Ancak daha ağır yaptırımlar olarak düzenlediğimiz yaptırımları onur ve kıdemli üyelere kendi inisiyatifleriyle veremezler.
Umarım anlaşılmıştır.
(bu arada, tartışma konusunu bilmiyorum, üst kısımları okuyamadım, sadece son mesaja göre açıklama gereği duydum)
kc,
" Umarım *anlaşılmıştır. "
hic bir sey anlasilmadi.gerek senin yazdiginda ,gerek forumkurallari *icinde;disiplin kurulu ifadesi nerede gecmektedir?ve,disiplin kurulu kidemli uyeyi uyarabilir ifadesi nerede gecmektedir?benim sorum budur.
"bu *arada, *tartışma *konusunu *bilmiyorum, *üst *kısımları *okuyamadım, *sadece *son *mesaja *göre *açıklama *gereği *duydum"
konuyu bilmeden,son mesaja gore aciklama yapilmasini ise metod olarak hatali ve eksik buluyorum.
Soronun aslında sorusu şu arkadaşlar;
Site tüzüğümüz yerinde yok. Son düzenlemelerde tüzüğümüz kaybolmuş. Onu görmek istiyor.
İnanki yaşamımın son 30 yılında "Üzüm yemek isteği ile bağa giren" veya "Maksadı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olan" kişilerin tavır ve davranışlarını ayırmak konusunda çok yanıldığım söylenemez.
Sevgili mep'in "Lafla yürüyen peynir gemisi" başlığında,sitede oluşan fazla oksijenin birilerini çarptığını söylemiştim.
Görüyorum ki yanılmamışım.
Hatta bu bolluk birilerini iyice pervasız yapmış.
Yönetim kurulu yazılan bu maddeyi yayımladıktan sonra disiplin kurulunu kurmadı mı ?
Disiplin kurulunun kuruluş amacı ne ?
Siteye dün mü kaydolduk bilmiyormuyuz ne nedir,ne nedendir *?
Billur'a hakaret,kimyacıya hakaret sen bu işi rutine dökmeye başladın artık.
Sodomo-Ezkamo ile Yönetim kurulunun arasındaki konuya hiç ilgin yokken,fırsattan istifade giydirmelerin ki,buna İlahi lisanda fesad diyorlar.
Çünkü hakikaten senin üzüm yemek gibi bir niyetin olmadığı açık ve sarih belli oluyor.
Bir inanan olmama rağmen artık senin yeryüzündeki çizmeyi uzaydan giydiğini düşünmekteyim.
Eh artık iş bağcıda daha dayak yiyecek hali yokya.
Demokrasiye eyvallahta,kötüye kullanılan demokrasi zarar veriyor zehirliyor artık.
ozgur_beyin
11-02-2007, 13:29
atalar demişki,ŞERİAT'ın kestiği parmak acımaz. eğer acıyorsa ya parmakta yada şeriatta
bir problem! var, demektir.:)
psiko,sen ve senin gibilerin durusunuz belli burada,tekrarlamama gerek yok.
nolmus oksijen fazla geldiyse,agzin dilin yerinde iste ne istersen yaziyorsun.karisan mi var.
peki bana karisilmasini niye bu kadar istiyorsun?
billur dedigin arkadasimiz,hatirlarsan,sitede son bulundugu donemler itibariyle benim en iyi dostlarimdan biri olmustur,ateist oldugu halde,ve ben de musluman oldugum halde.
Ama ayni billur seninle selamlasmamisitr ve de o varken sohbet odasina bile girememissindir hatirlarsan,cok uzun bir donem.
hatta billue degil,eda bile varken sen hic gelemedin sohbet odasina,selam veremedin,selamini almadilar ve selam da vermediler sana.bunlar benim msnemde mevcut kisilerdir,hala ve en samimi sekilde sanal ve msn dostlugum devam etmektedir.seninle ise selamlasmamaktadirlar.sebebine girmeyecegim su an...
ikide bir bana billur diyip durma,billur dedigimiz dostum ateist olmasina ragmen beni bazilariniza tercih etmis ve dost olarak *yaninda bulmustur.biraz daha kurcalarsan billuru veya edayi bulup burada kendimi teyit ettirebilirim.sen dislandin o kisilerce hala bana laf ediyorsun be adam...
sen musluman olmadigin halde,nerden anlayacan kimyaci denen kisinin bana yaptiklarini,hissettirdiklerini,benim tepkimi ne anlarsin.
o karikaturlerde,en alttaki mef"ul durumunda tecavuze ugrayanlara bahai yazsa idi,ortada tecavuz edene ve edilene sizin peygamberinizi ve inandiginiz tanrinizi yazsa idi napcaktin?kimyaciya hakaret etmedim,ama fiili yerdim,fiile serefsizlik dedim.serefsizlik degilse sizce,diyecegim yok.(var da demiyom,kurbaga gibi,cok sey diycem de agzima su kaciyo)
sodomo-ezkamo meselesinde neden istifade ettim anlamadim.senin su yaptigina mi benzettin benim yaptiklarimi.hic alakasi yok,sodomo benim adimla beni muhatap etti ise,ama sen hic alakan olmayan bir konuya fesadina atladin.bana yazi yaziyorsun,hangi gaye ve hakla bana akil satiyorsun veya yeriyorsun bu kanularda.ben sana birsey mi dedim,seni muhatap mi ettim?serdin ne?de,geldin bu mevzuya atladin.sen iyi degilmiydin o saftirik islamisigindaki uyelerle,he seni hala musluman saniyo saftirikler.oyna sen onlarla,bu ciddi isler,seni asar,hakli olmadigini ,ve niyetinin safiyane olmadigini bildigin halde atlama bu mevzuya.
burada kime akil satiyorsun,bakalim;
pante,sevmem bazi huyunu,uzaktan kumanda ile 50 sene evvelki resme bakar,75 yasindaki bir adamin flastan gozunu kapamasindan o adama akil hastasi teshisi kor.budur yani kapasitesi.amma senden akil dilencegini sanmam.
vartor mu,senden olgun ve akilli merak etme.geregin yok ona.bak bana cezayi kesmeye akli yetmis,sana soran mi var.
sargon mu,sevmem,amma bazen adildir.kendi aleminde yazar durur.yazsin zarari yok amma senden akillidir.
kimsenin senden akil ve hafiza sordugu yok.
sana daha evvel de dedim,bu meseleleri ozelden yaz bana.herkesi alet etme.sonunda is doner sana bulasir.benim ozum sozum birdir.ilk gun bu sitede ne dediysem hala ayni seyi soylerim.kimse beni,senin yaptigin gibi,sabah aksam yag cektigim veya pohpohladigim icin sevmez,bilakis ozumun sozumun birliginden sever sevenler,senin yazilarina bak bakalim,-silmediklerine tabi,- *su sitede ovgu dizmedigin biri var mi?her gordugunu oversin. e haliyle onlar da seni ovecek napsinlar.
demokrasiye eyvallah mi,
hangi demokrasi?
senin burada demokratik hangi acilimin var?yine gonderme ve pohpohla gaza getirmeye calismissin birilerini.psiko sen ve senin guruhun,baskici ve dayatmaci totaliter kisilersiniz.
burasi sanal bir platform,fikri yeten,dermani yeten hic de senin gibi,bana kafa tutup,beni sikayet ve gonderme planlari yapip,yonetimi gaza getiirmiyo.sen bittin,mecburen beni gammazlama pesindesin.
bak liop adam aylardir bana fikren mudahele ediyor,zira kendine guveniyo,adama mantiksizsin,dansozsuz diyom,ki o da bana diyo,ama hic birbirimizi gondermeyi dusunmuyoz.zira o benim ben onun muhatabi ve oyuncagi gibi olduk.ondan baska beni anlayacak ve muhatap olacak cok az kisi var.zaten yazanlar belli oluyor.ama sen malzemen yok,fikrin yok.habire totalite borusu pesindesin.
bu site artik oturdu kardesim,senin eski cag anlayisli baskici ve ya sev ya terket zihniyetin su anda gecersiz.onun temsilcilerinden de zaten bir sen kaldin gibi..digerleri ya yala geldi,biraz duzeldi, ya da gitti gelmiyo...
son sozum sana psiko,bir daha bana komplo kurma.muhatap olmadigin mevzuda beni hedef alma.insanlari once pohpohlayip,sonra da kendi yonunde hareket etmelerini saglamaya calisma.
bu dediklerimi tabii ki,senin haksiz oldugun anlar icin diyorum,kendini hakli hissettigin her an ise,bana karsi elinden geleni ardina koma.
ama eger sen *haksizken,su an ki gibi *bana bulasirsan,cevabini dogru sekilde buralarda nesretmekten mutluluk duyarim.
12 Eylül öncesine döndük yine yaw.
Soro abi !! İn şu kamyondan aşşa Allah aşkına ya!!
Psiko abi! Abi sende dikilme şu yolun ortasında..Kıyıya çekil biraz.Mazoşistmisin yaw.
şimdi yine bi kaza olacak!!.Ondan sonra Protesto, Mrotesto olan bize olucak valla.
sizin yüzünüzden bi üç ay daha işsiz kalamam He!
mep canim,
ben lastigim patlamis,emniyet seridinde beklemekte iken,bu psiko abin gelmis arkadan korna caliyo,yahu adam yandan gec iste bana ne korna caliyon.kamyon bu lastigi tamir etmeden gitmez.gec yandan.
yok illa,korna calip taciz edecek.la havle yahu....
mepcim,sen solla gec canim,takilma buralarda.baskalarinin kazalarina *bakan suruculer *de yeni kazalara maruz kalabiliyorlar veya yeni kazalara yol acabiliyorlar bilirsin.devam et bekleme yapma.
Tamam abi,Stepne yoksa bırakıyım bi tane diycem ama,
benimkinin nal'lar uymazki senin kamyona
tamam.sagol.mepcim,
daha once dedim,bizimki kamyon gorunumlu triporter,bir de kornasi kamyon kornasi gibi o kadar. yoksa,uflesen yikilir yani.sadece hakli olmanin verdigi w-power dizel ultimate ile fazla sesi cikiyo kornanin o kadar.ki bu ses cevre acisindan yuksek desibelli oldugundan *rahatsiz ediyo bazi kisileri.fikren ikna etmek yerine yakit depomuzu deliyorlar,lastige civi batiriyorlar.napalim!!
Soro, şimdi bir resimden bahsettin, arkadaşlar ne resmi acaba diye merakta kalacaklar.
Said Nursi'nin resmi arkadaşlar.
Üstelik kendi sitelerinde de var.
Bakın şu resim:
http://img77.imageshack.us/img77/9528/saidkrdiab6.jpg (http://imageshack.us)
Tamam Soro. Sıkma canını. Bu resme bir daha deli muamelesi yapmayacağım.
Abdülhamit gibi. :)
soro yaklaşık bir yıldır siteye üyeyim her tartışmanın her polemiğin içinde sen varsın, komleksli adamsın komleksli, ne demek sana selam vermiyorlar bana veriyorlar, sende msn leri yok bende var, sen bunları bir yerlere not mu ediyorsun daha sonra kullanmak için, belki yüz kere girmişimdir sohbet odasına, ama * kimle ne konuda tartıştığımı inan hatırlamıyorum, dedimya komleksli adamsın, bir başlık açmışsın kendin çalıp kendin oynuyorsun, tamam anladık en iyi senin açtığın topik iş yapar, herkes senin arkadaşın, en doğruyu sen bilirsin, en iyi arabaya sen binersin, hani reklamını yapmıştınya, (arabada araba olsa bari). insanları birbirine düşürmek için fırsat kolluyorsun, artık bu huyundan vazgeç.
.
    pante kaplan daha iyi duruyor.
    öbür avatarı begenmedim. * *:lol:
     sevgiler :
teşekkürler pante.çok naziksin.
DİSİPLİN KURULUNUN AMACI: *
1-) Disiplin kurulunun amacı site tüzüğünün uygulanması; forum ve sohbet odası gibi alanlarda üslüp ve seviyesinin arttırılması, bilgiye ulaşma ve bilgi üretme sürecinin engelsiz ve kesintisiz süregelmesi, site üyelerinin eşit haklara sahip olmasıdır. Bu amacı gerçekleştirirken baskıdan ziyade ikna prensibini temel alır. Ancak site kurallarından taviz verilmesini asla tasvip etmez.
DİSİPLİN KURULU ÜYELERİNİN YETKİ VE GÖREVLERİ:
2-) Disiplin Kurulu üyelerinin tamamı, forumlardaki mesajları silme veya değiştirebilme teknik olanağı ile tanımlanan moderatörlük yetkisine de sahiptirler.
3-) Disiplin Kurulu’ nun görevleri :
* *a ) 250 mesaj kotasını aşmış olan üyelerin disiplin olaylarını takip eder.
* * b ) Herhangi bir moderatörün (forum yöneticisi) sevk ettiği olguların görüşmesini yapar.
* *c ) Onur üyelerinin ünvanlarının alınması veya ihracı işlemlerinde gerek Yönetim Kurulu üyelerince gerekse Disiplin Kurulu üyelerince getirilen önerileri karara bağlar.
* *d ) Site Tüzüğü’nde *tanımlanmamış durumların görüşmelerini yapar.
* * e ) Disiplin Kurallarının değiştirilmesinde, eklenmesinde veya çıkarılmasında Yönetim Kurulu ile birlikte çalışır.
DİSİPLİN KURULUNUN SEÇİMİ:
4-) Disiplin Kurulu; Dinlerden Özgürlük Grubuna üye üç asil ve üç yedek üyeden oluşur. Disiplin Kurulu Başkanı öncelikle Onur üyelerinden, bu kıstasa uygun üye bulunmaması durumunda Site Üyelerinden, Disiplin Kurulu üyelerinin görüşleri de alınarak Yönetim Kurulu'nca seçilir. Disiplin Kurulu üyeliklerinden boşalma olması durumunda aynı prosedür tekrar edilir.
Yönetim kurulu üyeleri Disiplin Kurulu yapılanması içinde yer alamazlar.
DİSİPLİN KURULUNUN TOPLANMASI:
5-) Disiplin Kurulu, Disiplin Kurulu başkanının daveti üzerine üç üyeyle toplanır. Başkanın online bulunmaması durumunda sırasıyla ikinci asil üye, üçüncü asil üye ve birinci yedek üye başkanlık yapabilir. Asil üyelerden biri ya da her ikisinin online olmaması durumunda yedek üyelerden üye alınır. Disiplin Kurulu kendisine intikal eden şikayetleri en geç bir hafta içerisinde karara baglamak zorunlulugundadır. *
Disiplin Kurulu, istifalar veya online bulunamama gibi nedenlerle üç kişiyle toplanamaz ise görevi geçici olarak Yönetim Kurulu alır.
ŞİKAYET:
6-) 30 forum mesajından daha az sayıda mesajı bulunan üyelerin, aynı zamanda 10 günden daha az süredir üyeliği bulunan üyelerimizin, moderatörlerin uygulayacağı disiplin yaptırımlardan dolayı Disiplin Kurulu'na şikayet amaçlı başvuru hakları bulunmamaktadır.
DİSİPLİN GÖRÜŞMELERİNDE ZAMAN AŞIMI:
7-) Şikayet konusu olan mesaj onbeş günden daha eskiye ait ise Disiplin Kurulu en fazla mesajı silme veya düzeltme kararı çıkarabilir. Uyarı, kınama, uzaklaştırma ve ihraç cezaları ancak şikayet tarihinden onbeş gün öncesine kadar olan mesajlar için verilebilir.
Yöneticilerin bireysel olarak uyguladıkları disiplin icraatlarına karşı itirazların ise bir hafta içerisinde yapılması gerekir. Bu süreyi aşan itirazlar Disiplin Kurulu gündemine alınmaz. Olağanüstü durumlarda (sitenin işlemez oluşu, baglantı kurulamaması) geçen zaman bu süreye eklenir.
8 - ) Her moderatör, mesaj silme veya mesajın bir bölümünü silme durumunda silinen mesaj veya bölümü veya kelimeyi -ileride itiraz olması durumunda dikkate alınmak üzere- hangi topikten, kimin mesajından alındığını da belirterek Sandık Odası’na taşımak durumundadır.
9-) Disiplin Kurulu kararları kesindir. Forumlarda ve sohbet odalarında tekrar tartışmaya açılamaz veya üzerinde yorum yapılamaz.
paylaşımınız için teşekkürler sayın kc.
de,
nedir bu yazdıklarınız.hangi siteye ait?nerdedir bu ve de benim meramıma ilgisi ne bu yazdığınızın?onur üyesi sıfatıyla bir şahsi çalışma mı yaptınız da sergiliyorsunuz ,veya nedir durum?
neyse,teşekkürler size.güzel birçalışma yapmışsınız.
"pante *kaplan *daha *iyi *duruyor. *
*
* * * * * * * öbür *avatarı *begenmedim." * * * *
şşşt. Bir duyan olacak. Yapmayın. :)
Sayın soro,
"Yönetim Kurulu'ndan ayrı Disiplin Kurulumuz da olsun mu?" başlığı altında yapıştırdığım bu kuralların BAŞLIKLA alakası var. Sizin başlıkla alakasız yazılarınızla ALAKASI YOK.
paylaşımınız için teşekkür ederim sayın kc.
pante,aramızı açmaya çalışanlara rağbet etme.kaplan avatarın güzel,ama aç bırakmamaya bak,zira bizi yürüyen biftek gibi görmesin arasıra.onu dinazor etine alıştır sen,ben bir tane tanıyom,adı liop,eti lezzetli ve vitaminli tam senin kaplana göre.