PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yobazlık

ngcoskun
26-11-2004, 19:01
hangi insan evladı 9 yaşında henüz oyun çocuğu olan birinin oyun alanından alınıp yatak odasına koyan bir adama yandaşlık ederek onun fikirleri güder. anlamış deyilim.sahtekarlıklarının yanına birde sapıklığı katıp insanlara çobanlık etme cesaretini o zamanlar bulduysa bunu devam ettirmek yobazlık değil de nedir

Ebu Leheb
26-11-2004, 19:22
güzel bir nokta coşkun...

işin komik ve bir o kadar da garip tarafı ise, dinlilerin bu gerçeği biliyor ve inkar etmiyor olup hala bu çocuk düşkünü muhammede inaniyor olmalaridir.

muhammedin 9 yasindaki bir cocukla evlenmesini meşrulaştırmak için de olmadık numaralara ve yalanlara başvuruyorlar. neymiş 9 yaşında evlenmiş ama cinsel ilişkiye girmemiş! yuh yani! sanki zaman makinesine binip 7. yüzyıla gitti ve muhammedin yatak odasını gözetledi!

bir insanının evlendiği kadınla cinsel ilişkiye girmesi bir karinedir. yani aksi ispatlanan kadar cinsel ilişkiye girmiş sayılır. cinsel ilişkiye girilmediğini iddia eden ispat etmek zorundadır.

muhammed 9 yaşındaki bir çocukla evlenebildiğine göre sünnet babında diğer müslümanlar da 9 yaşındaki çocuklarla evlenebilir. bunda dinen bir yasak olmadığı gibi tam aksine sevap vardır. çünkü muhammedi taklit etmek(sünnet) dinlileri biraz daha cennete yaklaştırmaktadır.

ngcoskun
26-11-2004, 19:42
bu inanların her soruya bir cevapları vardır cevap bulamadıkları yerde dokunulmazlık girer devreye ve günah, haram bunlar dinden çıkarır insanı şeklinde yobazve bağnazca cevaplar alırsın.madem yatmayacaktın neden evlendin demezlermi kreş mi orası.bir anda tek gözdesi 9 yaşında ayşe olmasında ayşenin nasıl bir yaptırımı varmış acaba

Tolga
25-01-2005, 22:15
Yahu bu şeriatçı zihniyet bazen iyice zıvanadan çıkıyorda arabistandaki kızların erken geliştiğini iddia ediyorlar. Tamam erken geliştide kardeşim daha tek haneli bir yaştayken küçücük kızla yatılır mı?Düşünmek bile mide bulandırıcı!Bu ne iğrenç bir davranış.Hiç yakışırmı bu hiç tanrının elçisine!TAM REZİLLİK!!!

25-01-2005, 23:59
cok ilginc gercekten, bazen dindarlari anlamak zordur, ama soylemeliyimki ateistleri anlamak dahada zor.

Tamamen ispatsiz vede desteksizce soylenmis bazi uydurma sozlerin arkasini kovalayarak gurultu koparmakta neyin nesi acaba, Hz Muhammed Hz Ayse ile gerdege girdiginde Ayse 17-18 yaslari arasinda idi,. Demekki ortada iki farkli kaynak var, iyide neden kotu olanina inanirsiniz eger niyetiniz kotu degilse

Peki su basit akli muhakemedendemi yoksunsunuz!!!

Onca engellere, karalamalara maruz kalan Hz Muhammed eger gercektende boyle bisey yapmis olsaydi kim o donemde onun ardindan giderdi, hic akletmiyormusunuz, zaten milletin pusuya yatipta onun yanlisini kolladigi o gunlerde akli selim olan hic boyle bir sey yaparmi. O zaman daha yeni yeni filizlenmeye baslamis olan islam carcabuk bitmezmiydi. Sizler kendiniz akillimi saniyorsunuz, o donemdede sizingibi insanlar elbette vardi, eger Hz Muhammed gercekten sizin dediginiz gibi 9 yasinda(bazi ateistler 6 bile der) biri ile gerdege girdi ise, o donemin sizin gibi olanlari bu firsati kacirirmiydi saniyorsunuz, ve islam dini daha dogmadan biterdi.

Ama oyle olmadi gelisti, buyudu ve bugun dunyaya yayildi, yarin biraz daha yayilacak.

Sirf bu akli cikarsama bile, sizin soylediginizi gecersiz kilar.

Yazikk o insanlaraki, yalani detek olarak kullanirda yeni yalanlar uretirler.

Damdanakan

26-01-2005, 00:10
Ne diyecegimi sasirdim!

O zaman iki tarafta kaynaklarini getirsinler ve bizzat kendimiz degerlendirelim.9''mu,18''mi?

haci
26-01-2005, 00:36
Muhammed’in bir çocukla evlenmesi hususu hem biraz abartılıyor hem de belli bir perspektif içinde incelenmiyor. Sizlere o zamanın Arabistanına gidin ve bu evlenme olayını öyle yorumlayın demiyorum. Aslında öyle yapmanız gerekir ama, ona gerek yok. Sizleri eşimin babaannesinin zamana davet ediyorum... Kırk küsür yaşlarındaki kocasına gittiği zaman babaannesinin yaşı 13 bile değilmiş ve henüz adet görmeye bile başlamamış...... Bu 600’lü yılların değil, 1900’lü yılların gerçeği... Türkiye’de buna benzer daha ne trajediler oluyor.. Biz şimdi kız veya erkekler için evlenme yaşını giderek uzatıyoruz. 18 de yetersiz. 20 de.. En azından 22 olmalı diyoruz. Hatta 24 yaşı evlenmek için daha uygun diyoruz.
Muhammed Ayşe ile evlenirken, çok eski bir Arap geleneğini sürdürmeyi amaçlamış olmalıdır. Muhammed peygamberliğini yasallaştırmak ve diğerlerine kabul ettirmek için yapması gereken ne varsa onları kusursuz olarak yapmıştır. Çocukla evlenmiştir. Kendine büyük bir harem kurmuştur. Cariyeler edinmiştir. Onlardan çocuğu bile olmuştur. Genç ve alımlı olduğu için Ayşe’yi çok sevmiştir ama, Ayşe de ona lakayt kalmamıştır.

Muhammed’in hemen her etkinliği, Kur’an’ı yazması dahil, günlük Arap politikasının gereksinimleri olarak kabul edilebilir.
Ben Muhammed’i şahsen eleştirmiyorum. Her ne kadar yaptıklarını onaylamıyorsam da, öyle bir toplumda yaşamıştır ki Muhammed, belki de kendi başarıları için başka bir yol izleyemezdi. Muhammed bir dava adamıdır ve ne pahasına olursa olsun, monoteist bir dini başlatmak ve bu dünyada başarıya ulaşmak istemektedir. Muhammed’i günümüz ölçüleri ile yargılamak doğru değildir. Muhammed’in yaptığı her şey günümüz değer yargıları açısından sapkınlıktır, psikopatlıktır, çapulculuktur, yağmacılıktır, haydutluk ve ahlaksızlıktır. Ama içinde yaşadığı zaman dilimi için yaptıkları normaldir.

Muhammed’in üstün bir kişiliğe sahip kusursuz bir insan olduğu iddiaları zamanla efsaneleşmiş dedikodulardır. Doğru olmadıkları kesindir. Kur’an’ı yakından incelemek, Muhammed’in ne kadar hırslı ve kusurlu bir insan olduğunu anlamak için yeterlidir.

HACI

slycako
26-01-2005, 01:08
(Damdanakan''a)

Size kimsenin Hz. Ayşe''nin yaşı konusunda birşey uydurmadığını, kaynakların bizzat İslami kaynaklar olduğunu hatırlatmak isterim. Buhari ve Müslim''in yer verdiği hadislerde yer alır bu bilgi. Buradaki bilgiye göre de kızların cinsel ilişkiye girebilme yaşının 9 olduğu kabul görmüştür. Kur''an''da vaadedilen cennet nimetlerinden birinin memeleri yeni tomurcuklanmış kızlar olduğunu biliyorsunuz değil mi (Nebe 33)? Sizce insanların Hz.Muhammed''in peşinden gitmesinde bu ayetin bir etkisi olmuş mudur?

explorer
26-01-2005, 01:09
haci ya katilmamak elde değil..

ayrıca muhammed pek az insanda olan toplumlara liderlik etme ve başkalarının akıllarınıda kendi amacı doğrultusunda kullanma yeteneğine sahip oldugu için. çok zeki ve kurnazca hareket etmiş.. en azından şu ana kadar olan period için toplumu uyuşturmuş ve kendine hayran edecek bir sistem kurmuştur.
fakat;
ne yazikki günümüz dünyasında gelişen teknoloji ve bilim sayesinde artık bu kurallar geçerliliğini yitirmiştir.

islmc
26-01-2005, 01:23
damdanakan: Onca engellere, karalamalara maruz kalan Hz Muhammed eger gercektende boyle bisey yapmis olsaydi kim o donemde onun ardindan giderdi, hic akletmiyormusunuz, zaten milletin pusuya yatipta onun yanlisini kolladigi o gunlerde akli selim olan hic boyle bir sey yaparmi. O zaman daha yeni yeni filizlenmeye baslamis olan islam carcabuk bitmezmiydi. Sizler kendiniz akillimi saniyorsunuz, o donemdede sizingibi insanlar elbette vardi, eger Hz Muhammed gercekten sizin dediginiz gibi 9 yasinda(bazi ateistler 6 bile der) biri ile gerdege girdi ise, o donemin sizin gibi olanlari bu firsati kacirirmiydi saniyorsunuz, ve islam dini daha dogmadan biterdi. forumdaşımızında dediği gibi islam daha doğmadan biterdi.
haci : Muhammed’in üstün bir kişiliğe sahip kusursuz bir insan olduğu iddiaları zamanla efsaneleşmiş dedikodulardır. sanada katılmıyorum değil hani bazı mezhepler o kadar sapkınki hz.muhammed i neredeyse ilahlaştırıyorlar. ben kendi mantığımı kullanarak damdanakanın söylediklerine katılıyorum.
ve son sözüm explorer a
sence aradan geçen ortalama 1400 yıl a kadar sizin değiminizle sapkın muhammedin özelliklerini taşıyan başka bir insan başka bir din yapamazmıydı ve bu gün sayıları milyarı bulup her geçen gün artan.....
ayrıca teknoloji ve bilim hergeçen gün bizi Allahın kurallarını anlamayı mümkün kılmıştır,bizi içinde yaşadığımız evreni tanımaya yardımcı olmuştur ve elbetteki hayatımızı kolaylaştırmıştır.

26-01-2005, 01:30
slycako'' ya

Ben size soylenen sozler bir kitapta yazmiyor demedimki, ayrica sunuda unutmayinki, kitaplarin icerigini degistirmek veya kitaplari kasitli iceriksiz yazmak kadar kolay bisey yoktur, bende diyorumki herkezin bildigi diger kaynaklardada Aysenin yasinin 17-18 oldugu belirtiliyor.

Ve ayrica ben bir mantiktan hareketle dedimki, islamin yayilmasi esnasinda onu durdurmak icin olmadik seylerin yapildigi bir donemde Hz Muhammedin boylesine tepki cekecek bir seyi yapmasi, onun hata yapmasini kollayan birileri icin kacirilmaz bir firsat olur, vede bu daha dogmadan islamin bitmesine sebeb olurdu, ama oyle olmamis, ve Hz Muhammed hep ovgulerle anilmisdir, sizce gercekten 6 yada 9 yasinda biri ile evlenseydi oyle olurmuydu!!!

Gogusleri yeni tomurmus kizlar meselesine gelince, bu konu ile ilgili Ateistforumda biseyler yazmisdim, gene degineyim:

Insarin hepsi ayni standartlara sahip degildir, kimisi madddi odullerle, kimileri sehvetsel odullerle, kimileri ulvi odullerle harekete gecer, bunlar insanin a) ahlaki yapisina gore b) karakter yapisina gore sekillenir.

Size su ornegi vereyim: Birini evinize davet ediyorsunuz, sizin aslinda dostunuz degil, sizin sohbetinizdede adamin pek gozu yok, adamin gozu evde ikram edeceklerinizde, o tip insanlar ilk is sunu sorarlar, iyide sana gelince ne yiyip ne icegiz, dolayisi ile boyle tipler ancak odul sistemi ile is gorurler

Eger siz gercek dostunuz cagirmis olsaydiniz, o asla boyle biseyin pesinde olmazdi, onun muradi siz olurdunuz, sizin tatli sohbetiniz, sizin dostlugunuz onu harekete gecirmek icin yeterdi.

Iste dunyada boyle cesit cesit insanlar vardir. Siz bu insalari bir davaya davet ediyorsunuz, ama bu daveti olabildigince genel anlamda yapmak istiyorsunuz, yani hem cahil insani hem alim insani kapsasin istiyorsunuz, o halde cahil insanin talepleri olan, guzel kadinlar, sarap irmaklari, altin tahtli koskler saraylar, yesil bahcelerden soz etmelisiniz(ki Allahin vaadi haktir ve herkim hal ve hareketini Allah rizasina gore duzenler vede bu tip seyleri murad eder Allah ona onu verir, bu Allahin kurandaki vaadidir).

Fakat Kuran ayni zamanda derki, evet ben kuranda Altin tahtli kosklerden, sarap(sersemletmeyen) irmaklarindan, yesil bahcelerden bahsettim, ama herkimki Allahi murad eder, onun dostlugunu ister o insalarada daha hayirlisi vardir, fakat genelede bunlar Alim olanlardir.

Kuran, dolayisi ile islam sadece alimlere seslenmez, herturden insana seslenir, yani cahilinden alimine herkese, oyleyse odul sistemide oyle olmalidir, odullerden bahsederken cahil insanin arzularindan alim insanin arzularina kadar bir spektrum verilmeli ki, kurandada bu yapilmisidr.

Ama kuranda Yuce Allah sIk sIk bu tip maddi odullerden bahsettikten sonra demistirki, eger bilseydiniz Allahi murad edenler icin daha hayirlisi vardir, fakat bunu alimler anlar. Yine kuranda Allah cennetin kat kat oldugunu belirtir ve bazi cennet katlarinin birbirinden daha ustun oldugunu vurgular, iste bu katmanlar cahil insandan alim olana tum spektrumu kapsar.

Sunuda belirtmek gerekki, bir davaya sirf oranin madddi getirilerini gozeterek giren davaya inanmamistir vede dava icin bekleneni yapamaz. Demek istiyorumki, sirf Allahi murad eden, yanliz basina yapmamasi gerekipte(allahin yasaladigi yada toplumca yanlis olan) icinden yapmak istedigi biseyi sirf Allah rizasi icin terk eder, oysa cennetti gogusleri yeni tomarmis genc kiz icin hayal eden biri boyle bir testten genelde gecemez.

O yuzden meraklanmayin, ortada ne bir celiski, nede bir yanlislik vardir, sadece bakis acinizin darligi vede anlama kabiliyetiniz yetersizligi ile hayat tecrubelerinizin eksikligi bu tip kanilara yol acar.

Herkese saygilar

Damdanakan.

Russell
26-01-2005, 01:46
18 mi?
9 mu?
Düşünün bakalım bugün bile bir kızla evlenilirde 18 yaşına kadar bekletilir mi?

iddiaya varım en modern adam bile 15-16dan fazla bekletmez.Ve bugün bile durum böyleyken 1400 yıl öncesinin kadını köleden farksız gören arap toplumunda bir kızı 17-18 yaşına kadar bekletildiğini idda etmek ne kadar aptalca bir tutum.

Russel

26-01-2005, 01:52
baskasinin aptalligindan bahsederken, neden kendinizinkini gormuyorsunuz guzel kardesim benim.

hem diyorsunuzki insan 9 yasinda biri ile evlenirmi, hemde diyorsunuzki o donemde 18 yasina kadar beklemek olurmu, bu nedir yahu, bu ne sacmalik boyle.

Lutfen birazdaha seviyeli olalimki tartismamizin anlami olsun. Yani bariz akilsizliklar yapmayalim ozaman.

Eger diyorsanki o donemde 18 yasina kadar beklenmezdi o halde Hz Muhammed dogrusunu yapmis

Yok eger diyorsanki 9 yasinda biri ile velenilirmi, Hz Muhammed onunla evlendiginde 17-18 yasinda imis

Yani her iki durumdada Hz muhammed kotu bisey yapmamis. Bunu senin mantigindan cikardim, sakin yaygara yapma. Eger bazi seyleriniz insanlarla tartismaya yetmiyorsa, o zaman lutfen yanlizca okuyucu olunku, seviyeyi ykarda tutalim, yoksa sacma sapan mantiksal kurgulamalarla ugrasirsak tartisamayiz degilmi

Damdanakan.

Russell
26-01-2005, 04:00
baskasinin aptalligindan bahsederken, neden kendinizinkini gormuyorsunuz guzel kardesim benim.

Öncelikle ben kimseye aptal demedim bunun aptalca bir tutum olduğunu söyledim ikisi aynı şey değil.

Russell
26-01-2005, 04:01
hem diyorsunuzki insan 9 yasinda biri ile evlenirmi, hemde diyorsunuzki o donemde 18 yasina kadar beklemek olurmu, bu nedir yahu, bu ne sacmalik boyle.

Eger diyorsanki o donemde 18 yasina kadar beklenmezdi o halde Hz Muhammed dogrusunu yapmis

Yok eger diyorsanki 9 yasinda biri ile velenilirmi, Hz Muhammed onunla evlendiginde 17-18 yasinda imis

18 yaş çok geç bir yaş 9 yaş ise çok erken bir yaş daha uygun bir yaş beilrlemeliydi bunu kurgulayamıyorsun ya artık sana ne nedir bilmem ki.

Russell
26-01-2005, 04:01
Lutfen birazdaha seviyeli olalimki tartismamizin anlami olsun. Yani bariz akilsizliklar yapmayalim ozaman.

(AKILSIZLIKLAR) bu ne biçim kelamdır seviyeli olalım derken iyice seviyeyi düşürüyorsun.

Yani her iki durumdada Hz muhammed kotu bisey yapmamis. Bunu senin mantigindan cikardim, sakin yaygara yapma. Eger bazi seyleriniz insanlarla tartismaya yetmiyorsa, o zaman lutfen yanlizca okuyucu olunku, seviyeyi ykarda tutalim, yoksa sacma sapan mantiksal kurgulamalarla ugrasirsak tartisamayiz degilmi

sana mı soracam okuyucu mu yazıcı mı olacağımı sen kendi kurguna bak önce yaygara yapma diyorsun sonra "bir şeyleriniz tartışmaya yetmiyorsa" gibi gelde şimdi başlatma dedirtecek laflar ediyorsun.

bu senin yaptığına şu örnek verilebilir:
öğretmen:çocuklar yazılıda sakın kopya çekmeyin
ardından:ben çıkıyorum siz yazılıya devam edin.
oldu başka emrin.

şimdilik adios

explorer
26-01-2005, 05:21
bune ne dersiniz

Muhammed allahtan gelen msjı bahane ederek evlatlık oglunun yani zeydin karısı zeynep ile evlenir.

26-01-2005, 10:47
Damdanakan yazısının sonlarında kimlerin cennete girebileceğini belirtmiş.Yetkiyi nerden aldığını bilmiyorum tabi.Kuran ve Muhammed''le ilgili savunmasında akılcılıktan,herkesin kişiliğine göre kuranın ve Muhammedin nabza şerbet verdiğinden bahsetmiş.Bende tam bu söylediklerine katılıyorum.Muhammed yaşadığı dönemin şartları ne gerektiriyorsa onu savunmuş,onu yapmıştır.Örneğin kölelik sisteminin kaldırılmasını savunmamıştır.Yada kadınların erkelere eşit olduğunu savunmamıştır.Bu ve benzeri şeyleri savunsaydı arkasından kimse gelmeyeceğini çok iyi biliyor.Cennette vadettikleride yine dönemin çöl bedevisinin isteyeceği türden şeylerdir.Bol su,ırmaklar,genç kızlar,kimine oğlanlar(gılman),meyve olarak hurma,hayvan olarak deve gibi.Kendisine katılmayanlarıda cehennemle korkutmuş.Askeri olarak güçlendikten sonrada kılıç gücü ile insanları dize getirmiştir.Peygamberlik iddialarınında bulunduğu ilk dönemlerde gelen ayetler askeri olarak gücü bulunmadığından barışa yönelik ayetlerdir.(mekki ayetler)Yinede Mekkeden kovulmuştur.Medine''de güçlendikten sonra savaşa yönelik ayetler uydurmaya başlamıştır.

26-01-2005, 12:55
Turo
Neden böyle kesin ve yargisal yazdiginizi anlatirmisiniz. Gelisen olaylara mucize ile mi cevap vermeliydi...
Eger öyle olsaydi bugun bunlari yazmaya bile zaman bulamazdik....
Ya da o mucizelerin uyduruk mu degil mi oldugunu tartisirdik....

deyilmi....

O kadar kesin konusmayin bence...

Selamlar
Ahmet

ngcoskun
26-01-2005, 13:28
49 yaşındaki adam (Muhammed), 6 yaşındaki bir çocuk (Aişe) ile evleniyor:

Yine Aişe''nin kendisinin anlattığını dile getiren bir hadis:

Bu hadisin başında, Aişe aynen şöyle diyor:

-"Peygamber benimle evlendi; ben o sırada 6 yaşındaydım."

Evet, bir yanda 49 yaşındaki Muhammed, öbür yanda 6 yaşındaki Aişe evleniyorlar. Muhammed ile evlendiği zaman Aişe''nin 6 yaşında olduğunun İslam dünyasında kabulu zorunlu. Çünkü bunu anlatan "hadis", tartışmasız "sağlam(sahih)" kabul edilir. Bu hadisi, İslam dünyasında en sağlam olarak benimsenegelmiş olan Buhari''nin ve Müslim''in "e''s-Sahih"lerinde de buluyoruz.

Anlatıldığına göre evlilik gerçekleşiyor ama yine de 3 yıl kadar zifaf (yani cinsel birleşme) gerçekleşmiyor. Bu süre geçtikten sonra oluyor zifaf !

Aişe 9 yaşındayken 52 yaşındaki Muhammed ile gerdeğe giriyor:

Hadisi izleyelim. Aişe anlatıyor:

-"Ve be dokuz yaşındayken benimle gerdeğe girdi. Medine''ye göçmüştük. Haris İbn Hazrec oğullarına konuk olduk. O sırada sıtmaya yakalandım. Saçlarım döküldü. Saçlarım yeniden geldi; bölükler oluştu. Annem Ümmü Ruman bana geldi. Arkadaşlarım ile birlikte salıncakta sallanıyorduk. Annem beni çağırdı. Yanına gittim. Benden ne istediğini bilmiyordum. Elimi tutup alıp götürdü. Evin kapısına gelince durdu. Soluk soluğa kalmıştım. Sonunda soluğum biraz yatıştı. Annem, sonra biraz su alıp yüzüme başıma değdirdi. Sonra beni eve soktu. Bir de baktım ki bir takım Medineli kadınlar. Evdeler. Bana şöyle demeye başladılar:

-Hayırlı, bereketli olsun. İyi şanslar.

Annem beni bu kadınlara teslim etti. Bunlar benim saçımı başımı yıkadılar, beni güzel bir biçimde hazırladılar. Peygamberle birden karşılaşmaktan başka hiçbir şey beni korkutmamıştı. Kadınlar, beni ona teslim ettiler. Ve ben o sıralar 9 yaşındaydım."

Aişe, Muhammed''in koynuna verilmek üzere götürüldüğünde, salıncakta sallanıp oynayan bir oyun çocuğuydu. Yani Muhammed, 52 yaşında böylesine bir çocukla cinsel birleşimde bulunmuştu.

turan dursun ana sayfasından alıntı.bunların yazılı olduğu bir sürü kaynak vardır.ben şuan için en kolya bunu buldum ve işte buyrun.

ayrıca EXPLORER In sorduğu soru da çok yerindedir.

bune ne dersiniz

Muhammed allahtan gelen msjı bahane ederek evlatlık oglunun yani zeydin karısı zeynep ile evlenir.

yani bunları neden inkar edersiniz ki . günümüz koşullarında normal değil bunu kabul edin.o zamanlar normal olabilir ve bunu yapması gerektiği için yapmış olabilir.neden hala 1400 yıl geriden gideriz .benim takıldığım konu bu.o zamanın şartları ile şimdisi bir değilse neden muhammedin güttüğünü güdersiniz.?

slycako
26-01-2005, 16:40
(Damdanakan''a)

Öncelikle çok teşekkür ederim, haddimi bildirmişsiniz bir güzel. Başka forumlarda seviyesizlikten yakınırken anlama kabiliyetimin yetersizliğine de karar vermişsiniz, hayat tecrübelerimin eksikliğine de..Çok tanıyormuş gibi. Neyse bu da sizin adabınız olsun.

Şimdi bu herkesin bildiği, 17 18 yaşa dair kaynaklar nelerdir bir onları söyleyin önce. İkincisi, Buhari ve Müslim''de Hz.Ayşe kendi ağzıyla kaç yaşında evlenip gerdeğe girdiğini söylüyor. Siz hangisini yeğ tutarsınız, kendi ağzından çıkanı mı başka birşeyi mi? Üçüncüsü, Buhari ve Müslim bu hadisleri külliyatlarına alırken o yaştaki bir kızın alınıp alınmayacağını düşünmediler mi sizce? Bunu peygambere yakıştırmış mı koskoca Buhari, Müslim? Hani siz soruyorsunuz öyle olsaydı kim onun peşinden giderdi, akıl etmiyor musunuz diye,onlar da mı akıl edemedi bu durumun yanlışlığını? Yoksa dürüst müydüler, olanı olduğu gibi yazdılar mı?

Ayet için yaptığınız tefsir de müthişti gerçekten. Saraylar, şaraplar alimler içinmiş de küçük kızlar alim olmayanlar için. Bu nasıl bir ayrımdır? O ayet de sapıklar için konmuş derseniz anlarım da, kafanıza göre cennet derecelemesi (spektrum) yapmak çok ilginç geldi bana. Adam öldürmekten hoşlanan biri için de sürekli adam öldürme ödülü mü vardır cennette? Ve Allah''ı, alim olmayanlar için (her kesime hitab etmek için) bu şekilde cennet vaad ederse, peygamberi ne yapmaz? Her kesimden insanı (cahil arzuları olanları da) İslam''a çekmek için 9 yaşında bir çocukla evlenir. Bunu da, aynı sizin düşünüş biçiminizle, böyle yorumlayamaz mıyız?

İnsanlar çok farklı biçimlerde düşünebilirler. Bu illaki bakış açısının darlığından, hayat tecrübelerinin eksikliğinden vs. kaynaklanmaz. Derin hayat tecrübelerine sahip bir insan olarak bunu farkedemediniz mi henüz? Siz oturup kafanızdakileri, bildiklerinizi, yorumlarınızı söyleyin. Benim anlama kabiliyetim hakkında karar vermek sizin haddinize değil.

26-01-2005, 16:46
Söylediklerim genel doğrular.Biraz okunduğunda bu görülür.Kaldıki İslamda mucizeler olmazsa olmazlardandır.Örneğin hadislerde Muhammedin gökyüzündeki şu bildiğimiz dünyanın uydusu olan ayı ikiye böldüğü,yeryüzüne indirdiği,Arabistandaki Hira dağının zirvesininde bu iki ay parçası arasından göründüğü yazılıdır.Yada Kuranda İbrahimin bir kuşu dört parçaya bölüp ol dediğinde kuşun tekrar tek parça halinde uçup ona gelmesi mucizesi anlatılır.Yada Musa''nın mısırda gösterdiği mucizeler kuran ve hadislarde bolca anlatılır.Peygamberinde bu tür mucizeleri olduğu gibi mucize kabilinde üfürük ve tükürükle tedavi ettiği insanlardan bahsedilir.Bu söylediklerim islami kaynaklarda yazılıdır.İşin özüne gelirsek dinde mucizeler vardır.Mucizenin olduğu yerde bilimden bahsetmek mümkün olabilirmi?asıl sorulması gereken budur.Bilimle mucize yanyana olabilirmi.Mucize denen şey akla,bilim ve mantığa sığmayan(Dolayısıyle aslında var olmayan)şeydir.Bir mucizeyi müspet bilimle mesala matematikle,fizikle,kimya bilimi ile açıklayabilirmisin.Açıklayamıyorsan aslında o yoktur.Sadece bazı insanlar var olduğuna inanır okadar.Bilmem açıklayabildim mi.Saygılar sunarım.

ReS
26-01-2005, 16:57
Peygamberimizin 9 yasindaki bir kizla evlendigini belirten bir belge getirin kellemi keseyim.
kiz cocuklari icin 9 yasi evlenmeye musait yas olarak bilinir.erkeklerde 11-13 dur.yani bunlar o yaslarda ergenlige ererler ve ocaga geken kisilerin zina denilen unsura bulasmamalari icin evlenmeleri onerilir.

26-01-2005, 18:20
Demekki mesajlarim yerine oturmus, alinmasi gerekenler alinmis, alinmamasi gerekenler devam etmis.

Size basit bir kriter:

Her ne is olursa olsun eger sizi Allahi anmaktan alikoyuyorsa o kotudur, bu kotulu olan seyin tanimidir.

Bu dogrultuda, cennette elbbette katiller icin surekli adam oldurme odulu yoktur. Cunku hastalikli(kafasal) olanlar haric insan oldurmekten keyf alan henuz rapor edilmemistir.

Lutfen iddalariniz ile komik duruma dismeyin. Orada yaptigimiz yorumun ozunu kaciripta dagin eteklerinde dolasmayin.

Saygilar

Damdanakan.

ngcoskun
26-01-2005, 18:25
res

Peygamberimizin 9 yasindaki bir kizla evlendigini belirten bir belge getirin kellemi keseyim.
kiz cocuklari icin 9 yasi evlenmeye musait yas olarak bilinir.erkeklerde 11-13 dur.yani bunlar o yaslarda ergenlige ererler ve ocaga geken kisilerin zina denilen unsura bulasmamalari icin evlenmeleri onerilir.

sanırım benim bir önceki mesajımı okumamışsınız.size hadiseri gösteriyorum.daha iyi bir kaynak bulamadım kusura bakmayın.elimde olsa da keşke size bilimsel kanıtlar sunsam ama zaten bilimsel bir kanıt olsa ben de inanacağım ve aykırı kalmayacağız birbirimize.kaldı ki yazılı bir tarih kitabı sayılır bu hadisler sizler için

26-01-2005, 18:32
sayin coskun, simdi hatirimda degil ama en kisa zamanda bende size baska yazili kanitlar verecegim burada orada goreceksinizki Hz Muhammed evlendiginde Hz Ayse 17-18 yasinda idi.

Birde ben bir yazimda, islamin yeni tomurcuklandigi bir donemde eger Hz Muhammed topluma ters dusen boyle bisey yapmis olsaydi Islam sizce gelisirmiydi yoksa, onun hata yapmasini adeta kollayan sizin gibi insanlarca bu ona karsi bir koz olarak kullanililarak islam daha yesermeden bitermiydi.

Yani sizce sapik olan birinin kurdugu bir sistem 1400 yildir ayakta kalabilirmiydi, dahada ilginci hala guclenerek gelisirmiydi.

Hadi siz boyle bir ugurda, yani dunyaya yeni bir felsefik akim baslatacam diye yola cikin, vede herkese ornek olmaya calisin, ama bir doneminizde toplumca sapiklik olabilecek bir is yapin bakin arkanizdan sizden baska gelen olacakmi.

Muslum gunduzu hatirlarsiniz, ne yapmisti fadime sahinle basilmisdi, ne onun arkasindan giden kaldi nede onun davasi, cunku davayi guden buna hazir degil henuz. Ha hala arkasinda 3 kisi gidiyordur menfaaat icin, ama bu milyarlari asla bulmayacagi gibi, bundan 1000 yil sonra mubarek biri olarakta anilmayacaktir.

Demem oki, akil herseye yeter.

Damdanakan.

26-01-2005, 18:33
Ben cennette farkli kisiliklere farkli oduller meselesine katilmiyorum.Reklam gibi,tanitim kampanyasi gibi.Olmaz boyle bir sey.Cennet cennettir.Insanlarin orda kinden,nefretten vb seylerden uzak olacagi soylenir.Demekki Allah insanlarin kotu duygularini yok edebiliyormus.Bu bakimdan reklam gibi cennet meselesinden vazgecelimde konu dagilmasin.

26-01-2005, 18:37
arkadasim siz neden anlamak istemiyorsunuz, size onun reklam oldugunu kim soyledi, ben onun o sekilde yorumlanacagini soyledim sadece.

iyide sizde ne soylesek begenmiyorsunuz, oyle diyoruz vay oyle olurmu, boyle diyoruz vay reklam olurmu.

Soylediklerimin toptan yanlis anlasildigini gordukce uzuluyorum.

Allah kitabinda cennetin kat kat oldugunu soyler, ve bu katmanlarin birbirleri ile esit olmadiklarini soyler.

Elbette kuranda alim olanin arzu edeceginden cahil oanin arzu edecegine kadar hersey olmalidir, bundan daha normal ne var, nasil hukum veriyorsunuz yahu, bunun nersi reklam hasa.

Cok ilginc ya, ne soylersek bir kulp bulma isi sizi bitiriyor gormuyormusunuz.

Lutfen yazilanlari yuzeysel degilde biraz derinlemesine anlamaya calisin, zaten sizleri Allahi inkara surukleyen nedenlerde ayni degilmi.

Damdanakan.

ngcoskun
26-01-2005, 18:45
damdanakan
Yani sizce sapik olan birinin kurdugu bir sistem 1400 yildir ayakta kalabilirmiydi, dahada ilginci hala guclenerek gelisirmiydi

bakın 1400 yıl önce kabul gören birşeydir bu ve bir çok insan muhammedin ayşeyle evlenme yaşını bilmez.araştıran sizin gibi ateistlerle uğraşan insanların dışında kimse bunu bilmez.çok azdır bunu bilenlerin sayısı.bilenlerde yanlış olduğunu bilir ama laf getirmemek adına bir şekilde arkasında durur sizin gibi.
bu gün böyle bişeyle yola çıksak kimse arkamızda durmaz.ama bilgisayarla çıkın bakalım yola kimler arkanızdan geliyor.1400 yıl önce bilgisayar deseydiniz size deli muamelesi yaparladı.bu bir örnek sadece.
günümüz durumunu anlatmaya çalıştığım bir örnek.

26-01-2005, 18:54
oldukca yanlis bir ornekleme

kusura bakmayin herseyi yanlis anliyorsunuz.

Benim cok fazla diyecegim yok. Ben demisimki ben kafamdan degil yine belgelerle Aysenin yasinin(evlendiginde) 17-18 oldugunu gosterecem, siz demissinizki Ali tren bakiyor. Neyse saglik olsun bakalim, elbet birgun ak ile kara belli olur.

Ben asla yanlisin arkasindan koru korune giden olmadim, bilimle mesgul olan biriyim, vede kapitalizmin baskentinde sirf bu ugrasimla para kazaniyorum, ama goruyorumki bilimle onun ismini bilmek disinda ilgisi olmayanlar agizlarina sakiz yapmislar ve ona tapinmislar.

Size net olarak denmiski, eger sapiklik olarak nitelenen(ki bu her donemde oyledir) bir hareketi yapip bide kutsal dava gudemessiniz, gudersinizde arkanizdan kimse gelmez. Ama siz tutmus bilgisyara milgisyara gibi anlamsiz asla orneklem teskil edemeyecek biseyler karalamissiniz.

Kusura bakmayin ama anlayamiyorsunuz.

Damdanakan.

ngcoskun
26-01-2005, 19:04
afedersin ama galiba anlamayan sensin.sana 1. sınıf ilkokul talebesine birşey anlatır gibi anlatmak zorunda kalacağımı bilmezdim
bak arkadaşım bu muhammedin yapğtığının o zamanlar kabul görebilecek birşey olduğu ben dahil birkaç kişi daha yazdı.o zamanlar bunun böyle olması gerekiyordu.yaşı gelmiş evlenme çağına dedikleri yaş 9 dur.
ve üstünden 1400 yıl geçmiştir.
hacı büyüklerinden bahsetmişti.evet benimde büyükannem evlendiğinde 13 yaşında sokakta ip atlarmış ve dedemle evlenmiş.yıl 1900 ler.
şimdi hal böyleyken 1400 yıl önce evlenme yaşının 9 olma olasılığı zaten yüksek ve ben hadisleri sunmuşum.siz hala şu kaynak bu kaynak der durusunuz.17,178 yaşında bir kız evde kalmıştır o dönemde.
ayşenin kendi ağzından söylediği hadisler bile vardır verdiğim örneklerde daha neyin mücedelesini verirsiniz ki.
ben bu gün olan ama 1400 yıl önce olmayan birşey olrak bilgisayarı örneklendirdim ama siz onu bile anlamadınız ben ne yapabilirim ki daha size anlatabilmek için.
bazı anlatacakların karşındakinin anlayacağı kadardır derler.doğru derler.

26-01-2005, 19:10
oldukca yanlis bir ornekleme

kusura bakmayin herseyi yanlis anliyorsunuz.

Benim cok fazla diyecegim yok. Ben demisimki ben kafamdan degil yine belgelerle Aysenin yasinin(evlendiginde) 17-18 oldugunu gosterecem, siz demissinizki Ali tren bakiyor. Neyse saglik olsun bakalim, elbet birgun ak ile kara belli olur.

Ben asla yanlisin arkasindan koru korune giden olmadim, bilimle mesgul olan biriyim, vede kapitalizmin baskentinde sirf bu ugrasimla para kazaniyorum, ama goruyorumki bilimle onun ismini bilmek disinda ilgisi olmayanlar agizlarina sakiz yapmislar ve ona tapinmislar.

Size net olarak denmiski, eger sapiklik olarak nitelenen(ki bu her donemde oyledir) bir hareketi yapip bide kutsal dava gudemessiniz, gudersinizde arkanizdan kimse gelmez. Ama siz tutmus bilgisyara milgisyara gibi anlamsiz asla orneklem teskil edemeyecek biseyler karalamissiniz.

Kusura bakmayin ama anlayamiyorsunuz.

Damdanakan.

Bu belgeleri ne zaman gostereceksin?Yada kaynagi hakkinda bir ipucu verebilirmisin?Bak ateistler kaynaklarini gosterdiler.Sira sende.

26-01-2005, 19:12
bos ver Coskun

sen anladigin gibi yasa madem bende anladigim gibi, ne sen sanki ilkokul cocuguna anlatirmis gibi hisset kendini, nede ben biseyi bilmeyen ogretmenden kurs almis gibi hissedeyim kendimi.

Sadece belrli kisilerle tartisacagim bundan boyle, ateistforumdanda deneyimim var, bu tip didismelerin nereye varacagi hakkinda.

Size basarili vede mutlu vede umutlu bir hayat diliyorum. Bilimle hasir nesir olmanizin devaminida diliyorum elbette.

Kalin saglicakla

Damdanakan.

ngcoskun
26-01-2005, 19:17
sen baş edemediğinde herkesle böyle muhabbeti keseceksen burdaki ömründe kısadır derim ben.kolay yoldan kaçmayı seçmeni anlayabiliyorum tabi.
burda ben sana kendi bildiğimi yazıyorum sen kendi bildiğini yazıyorsun benim kanıtlarım daha fazla olduğu için cevap vermekte zorlanıyorsun olay bu.
ama neden diğer konularımıza da bunu yapıyorsun ki.biz başka konularda da konuşmalıyız seninle ki alışverişimiz devam etsin.

yok öyle olmaz diyorsan CEM''e söyleyelim sana bir form açsın sen orda arkadaşlarınla konuş.
ne yani şimdi ben senin yazdığın konulara cevap veremeyecekmiyim.
heheheehe

26-01-2005, 19:45
benimmi kacmak degil coskun ama sen anlayamayacaksin belliki, dedimya kisir dongulere girmek istemem, buraya bahsettigim belgeyi getirince bu konuyu kendimce kapatacagim. Sunu unutma karsinda kimin oldugunu bilmeden galip gelip gelmedigini asla bilemessin.

Sizin en iyi beslendiginiz besinler su: Biseyler idda etmek, cevap almak ama onu hicbirsekilde kabul etmemek(nasil izah edilmis olursa olsun) sonrada hehehehehe yada keh kehhhhh seklinde gulme.

Bizim beslendigimiz seyler ise kadim kavramlardir

Bu ikisini kiyasladigin zaman bile senin ile benim aramda asla kapanmaz meafeler oldugunu anlarsin. Bu aslinda is konusundada boyle ama sen bunu anlayamassin.

Herneyse niyetim kimseyle atismak yada kisir tartismalara girmek degil.

Niyetim biseyler yazmak paylasmak.

Damdanakan.

ngcoskun
26-01-2005, 19:56
dedimya kisir dongulere girmek istemem,

islam zaten bir kısır döngü değil mi?

Bizim beslendigimiz seyler ise kadim kavramlardir

bir arada şu kadim kavramlarınızı anlatıver bir zahmet de bilgilenelim. :idea:

26-01-2005, 20:07
Damdanakan kardes
Kimsenin kisisel polemigi girdigi falan yok.Burasi bir forum.Karsit dusuncelerden insanlar birbirleriyle tartisiyorlar.Bu gayet normal.Arada bir cikislar olur ama buda biraz dogal.Cunki bende dahil olmak uzere kimse bu foruma kaydolmak icin sinavlardan gecmedi.Sen dogru bildiklerini yaz.Mutlaka okuyan ve anlayan birileri cikar.Yeterki sen dogrularini yaz.

Gelelim konuya.Sen Hz Ayse''nin 17-18 yaslarinda evlendigini belgelerle ispatlayacagini soylemistin.Bu konuda yazacaklarini sabirsizlikla bekliyorum.

Hz Ayse,Hz Ebubekir''in kizidir diye biliyorum.Merak ediyorum.Acaba en buyuk cocugumudur?Yada ilk karisindan olan cocugumudur?

Ateistlerin sunduklari kaynaklar yada kisiler Islam aleminde nasil bilinirler?

Tum bunlar cevaplanmasi gereken sorular.

n0thing
26-01-2005, 20:14
Muhammed, Allahın dinini yaymak için o kadar zorluklara katlandı ama küçük yaşta hatun edinme geleneğinin önüne geçemedi.Bu zorluğu bertaraf edemeyip ``küçük yaşta hatunla evlenelim bari`` dedi.

Felsefi akımın arkasında insan vardır.Ancak Muhammedin dininin arkasında yaratıcı vardır.Bunun için Muhammedin, dini yaymak için toplumun suyuna gitmesine gerek yoktur. Din basit bir felsefi hareket olsaydı ``yayılmak için o günün şartlarına göz yumdu`` diyebilirdik.

slycako
26-01-2005, 22:42
(Damdanakan''a)

Büyük bilge affedin, biz sizin bir çırpıda anladığınız şeyi, kıt anlayışlılık yüzünden anlayamıyoruz bir türlü! Sabır gösterin! Yazdıklarımın kaçına cevap verdiniz daha doğrusu insanlara aptal vs. demekten başka ne cevap verdiniz? Kaynağınız varsa baştan yazarsınız, yok, bulup getireceğim vs.bu ne biçim yazışmaktır? Nasıl foruma katılmaktır? Siz öldürmekten hoşlananı hasta sayıyorsunuz da memeleri yeni tomurcuklanmış çocuklara cinsel bir açlık hissetmeyi normal mi sayıyorsunuz? Hani sizin alim olmayan dediğiniz sapık grubu oluşturanlar bunlar ya! Komik duruma düşen kim? Yorumunuzun özü ne? Yazarken ilkel hırslarınızın güdüsüyle değil de iki kelimeyi bir araya getirip öyle yazmaya çalışın. Çünkü beceremiyorsunuz! Sizin yapacağınızı da ben yapayım. 17-18 yaşa dair kanıt : Mevlana Şibli’ nin “Asr-ı saadet” kitabı. (İst. 1928. 2/ 997) ve Hatemü’l enbiya Hz. Muhammed ve hayatı, Ali Himmet Berki, Osman Keskioğlu, s. 210. Bu kaynakları daha önce bir yazısında Ahmet de vermişti. Ama asıl kaynağı göstermemişti. Asıl kaynak sorularla islamiyet sitesi ve zafer dergisidir.

ReS
27-01-2005, 15:02
ATILAN iFTiRALARA KARşI
Hz.Muhammed(s.a.v.)in evlilik donemi

Kureyşin Esed oğulları kolundan Huveylid kızı Hatice zeki, dirâyetli, şeref ve asâlet sâhibi, 39-40 yaşlarında zengin ve güzel bir hanımdı. Daha önce iki defa evlenmiş ve dul kalmıştı. Kureyşin ileri gelenlerinden pek çok isteyenler olmuş, fakat hiç biri ile evlenmemişti. Güvendiği kimselere sermâye vererek ticâret ortaklığı yapıyor, böylece servetini artırıyordu. Yüksek ahlâk ve âli-cenâblığı sebebiyle, kendisine Müslümanlıktan önce "Tâhire" denildiği gibi, sonra da "Haticetü''l-Kübra" denilmiştir.
Hz. Hatice bir ticâret kafilesiyle Peygamberimiz (s.a.s.)''i Şam''a gönderdi. Kölesi Meysere''yi de hizmetine verdi. Fakat Hz. Peygamber (s.a.s.) Şam''a kadar gitmedi; malları Busra''da satarak geri döndü. Çünkü Bahîra''nın ölümünden sonra yerine geçen Râhip Nestûra da, Hz. Muhammed (s.a.s.)''in Şam''a gitmesini uygun bulmamıştı.(40)
Üç ay kadar sonra, Hz. Muhammed (s.a.s.) beklenilenin çok üzerinde kazanç elde ederek döndü. Hz. Hatice, bu büyük insanın emniyet, dürüstlük ve gayretine hayran oldu. Daha sonra araya vasıtalar girdi; evlenmeleri kararlaştırıldı. Bu esnâda Hz.Muhammed (s.a.s.) 25, Hz Hatice ise 40 yaşlarındaydı.(41)
Nikâh, Hatice''nin amcazâdesi, Varaka oğlu Nevfel tarafından Hz. Hatice''nin evinde kıyıldı. Ebû Tâlib ile Varaka birer hitâbede bulunarak, her iki âilenin üstünlük ve meziyetlerini dile getirdiler.(42) Esâsen, Hz. Peygamber (s.a.s.) ile Hz. Hatice''nin nesebleri Kusayy''da birleşir. Hz. Hatice''ye 20 dişi deve mehir verildi.(43) Nikâhtan sonra develer kesilerek dâvetlilere ziyâfet çekildi.
Evlenmelerinden sonra, Hz. Muhammed (s.a.s.), Hz. Hatice''nin evine geçti. Örnek ve mutlu bir âile yuvası kurdular. Hz. Hatice, Hz. Muhammed (s.a.s.)''e derin bir saygı ve sevgi ile bağlıydı. Peygamberliğinden önce olduğu gibi, Peygamberlik devrinde de en büyük yardımcısı oldu. Yüksek ve eşsiz ruhlu bir hanım olduğunu gösterdi.
Peygamberimiz (s.a.s.)''de ondan son derece memnundu. O devirde çok evlilik âdet olduğu ve bir çok teklifler aldığı ve aralarında yaş farkı da bulunduğu halde, onun üzerine evlenmedi; ölümünden sonra da onu hep hayırla andı.

(40) İbnü''l-Esîr, el-Kâmil 2/39
(41) İbnü''l-Esîr, a.g.e., 2/39
(42) Her iki hutbenin metin ve tercemeleri için bkz. Târih-i Din-i İslâm, 2/ 47-48
(43) İbn Hişâm, 1/201. Beşyüz altın veya beşyüz dirhem.. gibi rivâyetler de vardır.

oguz
27-01-2005, 15:54
Muslumanlar temelsiz konusmayi, yalanlarin pesine dusmeyi severler...

Butun Islami kaynaklar, Muhammed''in Ayse ile evlendiginde 9 yasinda oldugunu soyler. Yillardir Islam kaynaklarini kurcalarim, fakat bir tek kaynakta Ayse''nin evlendiginde 17-18 oldugunun soylendigini gormedim. Ayse''nin 17-18 yasinda oldugunu soyleyenler, durumu kurtarmak icin mevcut bilgileri carpitan kisilerdir. Islami kaynaklar Ayse''nin evlendiginde 17-18 yasinda oldugunu degil, Muhammed öldugunde 17-18 yasinda oldugunu soylerler...

Muhammed''in yasadigi donemlerde bu yaslarda cocuklarla evlenmek bir gelenektir. Bir tek Muhammed degil, o donem herkes ayni sekilde evlilik(?) yapmaktadir. Muhammed''in cennete vadettigi Hurilerin tarifine bakildiginda, bu istek ve arzuya yonelik ikramlari gorebilirsiniz; "memeler henuz tomurcuklanmis huriler"...

Gunumuz muslumanlari her nedense savunmaya gecer ve; "hayir Ayse 17-18 yasindaydi" derler. Oysa ki; "yahu gunumuzde bu adet bir sapiklik olarak kabul edilse de, bu o donemin bir adetidir ve o donem icin normaldir, Muhammed de o donem yasamis bir insan olduguna gore, Muhammed''i bu adetten soyutlayamayiz" deseler, bu is bitecektir ama, demezler derhal peygamberlerini savunmaya gecerler...

Muhammed''in Ayse disindaki karilarindan Zeynep (evlatligina bosattirip aldigi karisi) 13-14, savas ganimeti olarak elde ettigi cariyeler; Cuveyriye, Safiye ve Reyhane de yine 12-14 yas civarindadir. Kisacasi Muhammed donemin aliskanliklarina binaen sübyancidir. Bunun karsiti bir savunma yoktur ve getirilemez...

oguz
27-01-2005, 15:55
Muslumanlar temelsiz konusmayi, yalanlarin pesine dusmeyi severler...

Butun Islami kaynaklar, Muhammed''in Ayse ile evlendiginde 9 yasinda oldugunu soyler. Yillardir Islam kaynaklarini kurcalarim, fakat bir tek kaynakta Ayse''nin evlendiginde 17-18 oldugunun soylendigini gormedim. Ayse''nin 17-18 yasinda oldugunu soyleyenler, durumu kurtarmak icin mevcut bilgileri carpitan kisilerdir. Islami kaynaklar Ayse''nin evlendiginde 17-18 yasinda oldugunu degil, Muhammed öldugunde 17-18 yasinda oldugunu soylerler...

Muhammed''in yasadigi donemlerde bu yaslarda cocuklarla evlenmek bir gelenektir. Bir tek Muhammed degil, o donem herkes ayni sekilde evlilik(?) yapmaktadir. Muhammed''in cennete vadettigi Hurilerin tarifine bakildiginda, bu istek ve arzuya yonelik ikramlari gorebilirsiniz; "memeler henuz tomurcuklanmis huriler"...

Gunumuz muslumanlari her nedense savunmaya gecer ve; "hayir Ayse 17-18 yasindaydi" derler. Oysa ki; "yahu gunumuzde bu adet bir sapiklik olarak kabul edilse de, bu o donemin bir adetidir ve o donem icin normaldir, Muhammed de o donem yasamis bir insan olduguna gore, Muhammed''i bu adetten soyutlayamayiz" deseler, bu is bitecektir ama, demezler derhal peygamberlerini savunmaya gecerler...

Muhammed''in Ayse disindaki karilarindan Zeynep (evlatligina bosattirip aldigi karisi) 13-14, savas ganimeti olarak elde ettigi cariyeler; Cuveyriye, Safiye ve Reyhane de yine 12-14 yas civarindadir. Kisacasi Muhammed donemin aliskanliklarina binaen sübyancidir. Bunun karsiti bir savunma yoktur ve getirilemez...

ReS
27-01-2005, 16:07
canim cigerim sol bobregim,
17-18 yas grubunu nereden cikariyon, hele 9 u.

Muhammed(s.a.v.)25.Hz.Hatice ise 40 yasinda idi.

o sizin okudugunuz kitablar,cem gibi arkadaslarin internet uzerinden hazirlayip sunulan yalan yayinlardir.

hala yine bos konusuyon arkadas biraz seviyeli ol.
Allah akil fikir versin.

27-01-2005, 16:19
Res kardes
Sanirim sen Hatice ile Ayse''yi karistirdin.Haticenin evlenme sirasina 40 yasinda oldugunu kimse inkar etmiyor.
Hatirlatma acisindan soyluyorum.Ateistlerin dedigine gore Ayse evlendiginde 9 yasinda imis.Sen bunun aksini ispatlayabilirmisin.Cunki Damdanakan kardesimiz "ispatlarim" dedi ve kayboldu.
Kaynak verebilirmisin?Ateistler kaynak verdiler.

ReS
27-01-2005, 16:25
Gercekten cok tessekkur ederim yeni
galiba degil tam karistirdim
Hz.Hatice olcakti.simdi yukardada duzeltirim.
ne bileyim kafam karisti.

27-01-2005, 17:09
Onemli degil Res kardesim.
Su soruya cevap gelmedi.Peygamberimiz Hz Ayse ile evlendiginde,Hz Ayse kac yasindaydi?Senin bildigin bir kaynak varmi?

27-01-2005, 22:17
Yeni kardesim, benim belge sunacagim dedigim seyi sagolsun salako kardesim yapmis, iki yada uc mesaj yukarda, oradaki kayitlarda Hz Aysenin 17-18 yasinda oldugu bildirilir.

Damdanakan.

slycako
27-01-2005, 22:36
(damdanakan''a)

Teşekkür ederim, layık olduğum tabiri hemen buluvermişsiniz gene. Yazdıklarınız için, kullandığınız tabir için sizi vicdanınızla başbaşa bırakıyorum. Burada yazan arkadaşlar da hem benim hem sizin yazdıklarınızı görüyorlar. Kendi vereceği kaynağı bilmeyip, "salako" diye tabir ettiğiniz bir adamdan almak da nasıl bir basiretsizliktir onu da arkadaşlar değerlendirsin. İnandığınız dini de bizden mi öğreneceksiniz? Lafı bulandırmayın da Buhari ve Müslim''de Hz.Ayşe''nin kendi ağzından verdiği bilgiyi ne yapacağız onu bir söyleyin? Bir de oturup dininizi iyi öğrenin, dersinize iyi çalışın. Bilmiyorsanız, oturup sadece yazılanları okuyun. Böyle daha az zarar verirsiniz.

27-01-2005, 23:02
Yeni kardesim, benim belge sunacagim dedigim seyi sagolsun salako kardesim yapmis, iki yada uc mesaj yukarda, oradaki kayitlarda Hz Aysenin 17-18 yasinda oldugu bildirilir.

Damdanakan.

Birincisi ben senin cevabini cevap olarak kabul etmiyorum.
Ikinciside aklinca birilerini kucuk dusuruyorsun.Sen aslinda ilk nezle oldugunda beynin kullandigin ilk selpakla akmis gitmis.Beynin aktigi icin haliyle damlarda duramiyorsun.Damdan akiyorsun.Damdanakan oluyorsun.

Hosuna gittimi bu cevap?Eger bu mesaj''a cevap yazmak istiyorsan once Slycako kardesimizden ozur dilemelisin.

27-01-2005, 23:38
sayin salako kardesim,

inanin kotu bir niyetim yok, sadece sizin isminiz telafuz edemiyorum, benim kapasitem cok yeterli degil inaninki, o yuzden telafuz ettigim gibi yaziyorum, alindiysaninz uzuldum simdi.

Oncelikle daima seviyeli, uslubunu koruyan nitelikte yazilar yazdiginiz icin size tesekkur ederim, ve benim arayipta bulamadigim kaynagi bularak bana yardimci oldugunuz icin inanin cok sevindim. Sizi buradaki diger ateistlerden hep ayri tuttum, zira hep seviyeyi koruyan, iyi bir uslupla yazilar yazan, biri olarak gorundunuz bana.

Heleki benim size salako(ki sizin isminizin bence telafuz edilis bicimi) demem bile sizin seviyenizi asagilara cekmenize sebeb teskil etmemis, gercekte saglam bir kisilik cizdiniz. Tabii ayni saglamligi sevgili yeni gosteremedi, kendisine soylenmeyen soze hakaret vari seyler karaladi, artik kendisine bu soz denseydi ne derdi bilmem.

Fakat arkadaslardan rica etsemde isimlerini secerken turkce isim secseler nasil olur, inaninki kalin camli gozluklerimle yazilanlari cok fazla secemiyorum, ve mesela bir baska arkadas var "kolusoyul" diye okuyorum ben, ama turkce olsaydi bende boyle zor duruma dusmezdim.

Inaninki sizleri cok seviyorum, hele salako arkasimin verdigi bilgiler ve gosterdigi efendilik bence takdire sayan.

Ayrica Sayin salako arkadasim sunu belirtmek isterimki, ben yeni bisey ogrenmek icin kim olursa olsun basvuruda bulunurum, bana dinimi ogretmeniz beni inanin cok duygulandirdi, ehh insan yaslaniyor, yas dayandi 65 e gozluk numaralari ulasti 3 den 5 e, o yuzden ecnebi dilinde tuhaf harflerle yazilmis yazilari okuyamiyorum lutfen anlayisla karsilayin cocuklar.

Sevgilerimle

Damdanakan.

slycako
27-01-2005, 23:56
Ecnebi memleketinin feriştahında yaşayan adam ecnebi isimleri söylemeyi de gayet iyi bilir. Baştan aşağı herşeyiniz yalan. Alttaki özlü sözünüzü de birebir yansıtıyorsunuz. Bu arada laf salatası yapmaktan sorulara da cevap vermediniz. Herhalde ben de mesela dangalakkan gibi bir karşılık verseydim, mutlu olur, hırlaşır dururdunuz. O ilkellikten bende yok, başka kapıya...

28-01-2005, 00:02
Hay Allah inaninki sizi kirmis olmaktan cok uzgunum Salako kardesim, yahu inanin niyetim oyle kotu falan degil. Evet ecnebi memleketinde bulunuyorum ama genede alisamadim bu lanet dile inaninki.

Ne yapsamda sizi kirmasam, inaninki sizin gibi kopek gibi hirlasmak bana cok uzak, yapamam ben oyle seyler. Ben daima seviyeli tartismalarin olmasi yandasiyim. Tuh ya, ne yapsam acab.

Salako kardesim, sizi eger kirdiysam inaninki ozur dilerim, bakin acik yureklilikle sizden ozur diliyorum.

Ama ne yapsam, neyse daha dikkatli okumaya calisacam isminizi.

Bu arada eger sizde benim adimi okumakta zorlaniyorsaniz, kolayiniza giden bisey soyleyin hemen degitireyim inaninki, yada nasil istrseniz oyle deyin.

Tuh tuh

Damdanakan.

haci
28-01-2005, 01:07
Korkarım Slycako’nun stili ile Damdanakan’ınki arasında önemli bir uyuşmazlık var. Slycako ciddi ve bilimsel birisi gibi yazıyor. Damdanakan ise ciddi ve bilimsel olma iddiaları ile yazan sulu biri gibi duruyor. Ben onların arasındaki tartışmalardan yararlı bir şeylerin çıkacağını sanmıyorum. Taraf tutmama gerek yok. Çünkü taraf tutmak gerekirse, kimi tutacağım belli. Kimin ne olduğu meydanda. Bir moderatör olarak arada kötü bir havanın esmesini elbette istemem ama, bu konuda elimden hiç bir şey gelmiyor. Huyum kurusun.. Kimseden ne bir şey isterim, ne de bir şey beklerim.. Uçakta bile hostesi çağırdığım vaki değildir. Gider suyu veya ne istiyorsam, hosteslerin büfesinden kendim alırım. Bu yüzden Damdanakan’ın çağrısına karşılık vermiyor, bu tür tartışmalara katılmayı reddiyorum. Çünkü sonuç çoğu kere düş kırıklığı oluyor. Slycako için tek tavsiyem sabırlı olması.. Damdanakan için ise hiç bir şey tavsiye etmiyorum. Çünkü ben ne tavsiye etsem tersini yapacak. Ya da beni dinlemeyecek.. Ne diye yakınıp, keyfimi bozayım, değil mi?
Yine de insanları anlamak o kadar zor ki... Buradaki ciddi tartışmalarda havayı bir iki şaka ve hicivle ısıtabilirsiniz ama, sululuğa ve laubaliliğe ne gerek var, değil mi?
Selamlar
HACI

28-01-2005, 10:19
Konu ile ilgili birkaç hadis sunmak istiyorum.
-Peygamber benimle evlendi;BEN O SIRADA 6(ALTI) YAŞINDAYDIM.
(Buhari-hadis no:1553). (Müslüm Kitabu''n Nikah/69,Hadis no:1422)
Bu hadisler İslam dünyasında tartışmasız kabul gören ve en sağlam hadisçiler olarak bilinen Buhari ve Müslüm''ün ''''e''s Sahih''''lerinde yazılmıştır.Peygamber bu sırada 49 yaşında.Dikkatinizi bir noktaya çekmek isterim.Evlilik var fakat gerdeğe girmek yok.Gerdek 3 yıl sonra gerçekleşiyor.Hadisler öyle olduğunu söylüyor.Ayşe 9 yaşına geldiğinde muhammedle gerdeğe giriyor.Annesi elinden tutup Peygambere götürdüğünde salıncakta sallandığını söylüyor Ayşe.Peygamber Ayşe ile gerdeğe girdiğinde 52 yaşındadır.İslam dünyası bu olaydan şöyle bir sonuç çıkarmıştır.9 yaşında bir kız müştehat(şehvete konu olabilecek çağda)sayılır.Bu nedenlede 9 yaşındaki bir kızla evlenilebileceği bildirilir.(bu bir fıkıh hükmü olmuştur.)
Şimdi bir soru soralım.Siz dokuz yaşına gelmiş(ilkokul 3.sınıfta)kızınızı 52 yaşına gelmiş bir peygambere (adam demiyorum)verirmisiniz?
Cevabınızı samimi olarak bekliyorum.Saygılar sunarım.

28-01-2005, 14:30
Damdanakan Efendi
Bu sana son sozum.Iyi dinle.
Cok zekisin.Yigitsin.Mertsin.
O yazdigin yazilarla ovunuyorsundur.Sen bilgisayarinin arkasina gecmissin ve insanlara her turlu hakareti yaparsin.Kimse sana bir sey yapamaz.Ama birazcik vijdanin varsa dusun.Birileri seni insan yerine koymustu.Akilli akilli tartisiyordun.Ama icindeki kotuluk damarin senden ustun cikti ve kendisini ortaya koydu.
"Bir sey olmaz,nasilsa kimse beni tanimiyor" diyorsundur icinden.Hatta baska bir isimle gene buraya gelebilirsin.Ama ben sinin sen oldugunu biliyorum.Sende kendini biliyorsun.Bu satirlari okurken bunlarin sana yazilmis oldugunuda biliyorsun.Degistiremezsin bunu.Kimseye hesap verme.Onemli degil.Ama kendini ne yapacaksin.Kendinden kacabilekmisin.Kendi kendini temize cikarabilecekmisin.
Sen ister damdanakan olarak ister bir baskasi olarak gel buraya.Degistirebilirmisin senin sen oldugun gercegini.Hazmedebilirmisin yaptigin yanlisi ve savundugun dogrulari ayni anda.
Yaptiklarini Allah adina yaptigina eminmisin?Ovunurmusun yaptiklarinla?
Kisilik nedir soylesene.Hadi birilerine karsi kisilikli oldugunu gosterdin.Kendine nasil kisilikli oldugunu gosterebilecekmisin?
Ise gittiginde,arabaya bindiginde,biriyle sohbet ettiginde,televizyon seyrettiginde,burda ortaya koydugun kisiliginle nasil hesaplasacaksin?Degistirebilecmisin bu yaptiklarini.
Bence sen bu yazdiklarimi bir hafta boyunca her an dusun.Yaptigin her harekette,konustugun her cumlede,uyudugunda,televizyon seyrettiginde,her an ama heran bunlari dusun.Istersen dusunmek isteme.Ama bunlari okuduktan sonra dusuneceksin.Ve bileceksinki sen,sensin.Ismin ne olursa olsun,sen sensin.Yaptigin yanlislarla birliktesin.Yaptiklarin senin yanlis hanene yazildi ve onlari silemeyeceksin.
Bana cevap yazacaksin.Geri kalmayacaksin.Ama yinede bu soylediklerimi unutamayacaksin.Artik onlarla yasayacaksin.
Birde dusun.Yigitsin,mertsin,altta kalmazsin.Acaba burdaki insanlar karsinda olsaydi,ayni tarz konusabilirmiydin?Bana cevap vermene gerek yok.Kendine cevap ver.Kendinle hesaplas.Benimle veya bir baskasiyla degil.Sen olan senle hesaplas.
Ve saglicakla kal.

haci
28-01-2005, 14:30
Turo:
Siz sorunu ya anlamıyor, ya da bilerek çarpıtıyorsunuz...

Sorun anne babanın genc kızlarını yasli bir adama vermesi değildir.
Sorun bir insanın cok genc kızını yasli bir peygambere vermesi de değildir.

Sorun o yasli peygamber bozuntusunun 6 yaşında bir kızla evlenmesi ve o daha 9 yaşında iken onunla gerdeğe girmesidir..

Sorunu saptırmayalım.

HACI

ngcoskun
28-01-2005, 15:11
bakın önceki sayfada hadislerle açıklamış ve ayşenin gerdeğe girdiğinde 9 yaşında olduğunu bildiren kaynakları birebir yazmışımdır.şimdi konu dağılmış ve günümüze , 2-3 kişinin arasındaki bir kavgaya dönüşmüştür.çünkü bu yapılmak istenmiştir.damdanakan arkadaşımız konuyla başedememiş ve saptırma yolunu seçmiştir.son yazılan yazılar tamamen atışmalardan ibarettir.
önce bana sataşmış sonra da slycako ve yeni ye.

bunu neden yaptığını şimdi daha sakin kafayla tekrar düşünün ve konun nereye geldiğine bir bakın.

bizden kaçmaz şunu biz gördük ki 17-18 yaşında olduğunu söyleyenler bile kaynağını bir ateisten almıştır.o kaynakta Buhari ve müslüm den daha iyi bir kaynak değildir.sonuç ayşenin 9 yaşında olmasıdır ve asıl soru şudur şimdi.

en başta sorduğum soru yani

hadi bu adam o zamanlar bunu yaptı şimdi bunu güdmenin anlamı nedir.
yobazlıktan başka nedir bu.?arkasında bugün duracağınız bir davranış bir ahlak değildir. bu.kaldı ki diğer davranışları da bunun devamıdır.bu adam mı peygamber diye seçtiğiniz.tüh be yazık ya.gerçekten yazık.cehaletin bu kadarı yani.

28-01-2005, 15:51
Slycako kardesimizin bahsettigi kaynaga baktim.Oldugu gibi buraya yapistiriyorum.

Peygamberliğin gelişinden on yıl sonra, 50 yaşındayken eşi Hz. Hatice’yi kaybeden peygamberimiz (asm.) kendisine hem ev işleri ve çocuklarının bakımında yardımcı olacak, hem de İslâm’a davet faaliyetlerinde destek olacak eşlere ihtiyacı vardı. Bunun için bir yandan yaşlı ve dul bir kadın olan Sevde’yi, öte yandan da en yakın arkadaşı olan Hz. Ebubekir’ in kızı Hz.Ayşe’yi istetti.

Hz. Peygamberin bu isteği, vahyin başlangıcından 10 yıl sonradır. Hz. Ayşe vahiy başlangıcından beş altı yıl önce doğmuştur. Dolayısıyla Hz. Ayşe’nin peygamberimizle evlendiği yaşın 17-18 olduğu ortaya çıkar.

Bu konu, daha detaylı bir şekilde Mevlana Şibli’ nin “Asr-ı saadet” kitabında geçer. (İst. 1928. 2/ 997)

Hz. Ayşe’nin evlendiği zaman yaşının büyük olduğunu, ablası Esma’nın biyografisinden kesin olarak anlıyoruz. Eski biyografi kitapları Esma’dan bahsederken diyorlar ki: “Esma 100 yaşındayken, hicretin 73. Yılında vefat etmiştir. Hicret vaktinde 27 yaşındaydı. Hz. Ayşe ablasından 10 yaş küçük olduğuna göre, onun da hicrette tam 17 yaşında olması icap eder. Ayrıca Hz. Ayşe, Hz. Peygamber’den önce Cübeyr’le nişanlanmıştı. Demek evlenecek çağda bir kızdı.” (Hatemü’l enbiya Hz. Muhammed ve hayatı, Ali Himmet Berki, Osman Keskioğlu, s. 210)
Kaynak:http://www.sorularlaislamiyet.com/moduller.php?modul=soru&op=1&id=191
Eger bu kaynak dogru ise Buhari ve Muslim''in soyledikleri yanlis.Eger Buhari ve Muslim''in soyledikleri dogru ise bu kaynak yanlis. :? :?:

ngcoskun
28-01-2005, 16:10
teşekürler yeni.
konu hasasiyetine geri dönmüştür sayende.
ama zaten ayşenin yaşının 9 olduğunu islami kaynaklar verir.ve müslümanlar aslında bunu bilir.
bu adamın peşinden gitmek niyedir.şimdi ve asıl sorulmak istenen soru budur.
en başında konuyu açarken yazdıklarımı lutfen yeniden okuyun.fazla zamanınızı almaz kısadır.
ve konuyu açalı ne kadar olmuş bir de ona bakın.

ngcoskun
28-01-2005, 16:26
ayrıca EXPLORER In yazdığı ve arada kaynayan bir konu da

işte bu adamın arkasından gidiyorsunuz.onun o zamanlar yapabildiği şeyleri günümüze taşımanızda muhammedin hiç suçu yok bence.o bir dava adamıdır ve davasını güdmüştür.sizler de onun arkasından hala gidebilecek kadar cahilsiniz diyecem hakaret olarak kabul edeceksiniz ama ne diyeyim başka bir açıklaması yok.

29-01-2005, 03:34
ngcoskun
Dikkat edilirse kaynaklarin ikiside islami kaynaklar.Esas sorunda burada zaten.Hangisi dogru?

haci
29-01-2005, 03:49
Yeni hemşerim...
İkisi de doğru!

Keeeeeeeh keh kehhhhhhhhhhhh

30-01-2005, 22:48
Sevgili Yeni

ben kimseye kufur etmedim ki yaptigimdan pisman olayim, ben sadece ismini iyi okuyamadigim bir arkadasin ismini biraz beceriksizce telafuz etttim, hem benim sana tek kelime soz soyledigimide sanmiyorum.

Bu arada demissinki, yanliz kaldiginda kendine hesabi nasil veriyorsun, emin ol icim cok rahat, ben rahatim yani, bence sen kendine bak, zira ne oldugu belirsiz bir kisilik cizen sensin, zira ne ateist nede inanir gibisin, kim iyi derse oraya yalakalanmaktasin, hem inanirim dersin, hemde turan dursuna saygim var dersin, sen saygi duymanin kelime anlamini bilmemektesin belliki.

Sen turan dursunun farketmeden islama hizmet ettigini belirtebilirsin, ama ona saygi duyuyor diyemessin eger inanan, yani musluman isen. Yok musluman degil isende istersen git turan dursunun mezarinin basinda bekle sabahlara kadar.

Yani demem oki, sen once kirilmis dokulmus vede yerlere yeksan olmus kendi kisligine bak, ve kendi kendine kaldiginda kisiligini sorgula, bos ver basakasida kendi kisiligini sorgulasin.

Isime giderken, gelirken, calisirken, yazarken cizerken ben kendimden eminim. Zerre kadar kisilik problemim oldugunu dusunmuyorum, cunku ben inaniyorsam inandigim gibi yapiyorum, senin gibi iki yamacdan birinde degilde derenin duzlugunde yurumuyorum.

Hadi kendine iyi bak, luzumsuz yere sana ilisilmemis sozler icin baskasinin avukatligini yapma, zira bu hem o insana saygisizlik(o kisi aptalmiki kendini savunamiyor) hemde senin ne derece kisilik bozukluguna sahip oldugunu gosterir, sozlerim dost sozudur.

Beni ateist forumdanda bilirler, ben kufur etmem, arada bir saka yaparim ama kufurlu konusmam, didismelerdende kacinirim, sor haciya kitapsiza, nagmelendirsinler sana.

Hadi kal saglicakla, cigerim benim.

Damdanakan.

31-01-2005, 00:49
Damdanakan Abi''me

Bak abicim.Benim sordugum bir soruya cevap verirken ayni anda bir baskasina hakaret ediyorsun.Cok zekisin ya.Bende inanan bir insan oldugum icin senin hakaretine destek olacagim.Yemezler abisi!

Turan Dursun dusuncelerinden dolayi yobazlar tarafindan olduruldu.Ben ona inandigi gibi oldugu ve hadislerin sacmaliklarini meydana cikardigi icin saygi duyarim.Saygi duymak icin ayni partiden olmak diye bir kaidemi var?

Ben suphelere ragmen korukorune birseyleri savunmam.Onyargili degilimdir."Ya ateist yada musluman.Baska care yok.Ya bizlerden,ya onlardan." Ben bu zihniyetten biktim biliyormusun.

Sorgulamaktan neden korkuyorsunuz?Eger Islam saglam ise milyonlarca defa sorgulasak ne cikar?Ama icinde bazi cikar sahiplerinin uygulamalari varsa?Onlari elesek iyi olmazmi?Cevabini biliyorum."Islam bozulmamistir." diyeceksiniz.

Benim kisiligimi ise bos ver.O kadar onemli bir insan degilim.
Artik bu kisisel atismalari bir tarafa birakalimda daha once sordugum sorulara cevap bulalim.

Slycako kardesimizin bahsettigi kaynaga baktim.Oldugu gibi buraya yapistiriyorum.

Peygamberliğin gelişinden on yıl sonra, 50 yaşındayken eşi Hz. Hatice’yi kaybeden peygamberimiz (asm.) kendisine hem ev işleri ve çocuklarının bakımında yardımcı olacak, hem de İslâm’a davet faaliyetlerinde destek olacak eşlere ihtiyacı vardı. Bunun için bir yandan yaşlı ve dul bir kadın olan Sevde’yi, öte yandan da en yakın arkadaşı olan Hz. Ebubekir’ in kızı Hz.Ayşe’yi istetti.

Hz. Peygamberin bu isteği, vahyin başlangıcından 10 yıl sonradır. Hz. Ayşe vahiy başlangıcından beş altı yıl önce doğmuştur. Dolayısıyla Hz. Ayşe’nin peygamberimizle evlendiği yaşın 17-18 olduğu ortaya çıkar.

Bu konu, daha detaylı bir şekilde Mevlana Şibli’ nin “Asr-ı saadet” kitabında geçer. (İst. 1928. 2/ 997)

Hz. Ayşe’nin evlendiği zaman yaşının büyük olduğunu, ablası Esma’nın biyografisinden kesin olarak anlıyoruz. Eski biyografi kitapları Esma’dan bahsederken diyorlar ki: “Esma 100 yaşındayken, hicretin 73. Yılında vefat etmiştir. Hicret vaktinde 27 yaşındaydı. Hz. Ayşe ablasından 10 yaş küçük olduğuna göre, onun da hicrette tam 17 yaşında olması icap eder. Ayrıca Hz. Ayşe, Hz. Peygamber’den önce Cübeyr’le nişanlanmıştı. Demek evlenecek çağda bir kızdı.” (Hatemü’l enbiya Hz. Muhammed ve hayatı, Ali Himmet Berki, Osman Keskioğlu, s. 210)
Kaynak:http://www.sorularlaislamiyet.com/moduller.php?modul=soru&op=1&id=191
Eger bu kaynak dogru ise Buhari ve Muslim''in soyledikleri yanlis.Eger Buhari ve Muslim''in soyledikleri dogru ise bu kaynak yanlis. :? :?:

Hangisi dogru?
Bu konu arada kaybolmasin.
Hangisi dogru?Cevap lutfen!

31-01-2005, 01:04
Ben inandigimi soyleyeyim, 17-18 yasinda diyen daha dogru, zira tarih sureci icinde islamin yayilmasi, onca karsitlarina ragmen, bunu gerektirir

Fakat cok onemli bisey daha:

Eger ikicisi dogru ise yani 9 yasindayken onla evlenmisse(ki buna inanmiyorum) genede gozumde ne islma nede Hz Muhammed deger kaybeder.

Ayrica senin bu yazinla belirttigin bazi seylere birazcik aciklama getireyim.

Bak dostum, goruyorumki hala saygi duymak kelimesinin anlaminda bazi problemlerimiz var. Tarlayi gubrelersin(afedersin hayvan diskisi ile) bu tarlaya oradaki urune aydalidir, ve soyle dersin, bu gubreyi buraya serptigim iyi oldu, yoksa ben bu gubreye saygi duyuyorum demessin, degilmi guzel kardesim benim.

Bu adam islami zedelemk adina yaptigi bazi seylerle sagolsun islamin kuvvetlenmesine vesile olmusdur, o halde tipki gubre gibidir, yaptigi etki iyidir, ama kendisi saygi duyulacak biri degildir.

Herneyse genede saygi duymak istersen sen bilirsin, bu beni ilgilendirmez.

Ayrica sunada bir aciklama getirmek isterim. Cigerim benim, imanda suphe olmaz, imani bilimle siniyamassin, iman gaybe inamak demektir, Allah katinda hayirli olan ise gaybe inanmaktir, yoksa asikara herkes inanir, sen hic dusundunmu neden Allah olum aninda imani kabul etmiyor, sebeb: Olum aninda gayb olan asikar oluyorda ondan.

Bana ghelince Allahima sukurler olsunki ne imanimdan nede dinimin Allah katindan olup olmadigindan zerre kadar suphe icindeyim, bana gore hersey tamam. Simdi cikar biri senin aklin bukadar der, sanki benim aklimi olcmus gibi, daha oncede dedigim gibi(bunu ovunmek icin demiyorum), paranin hasa ilah kabul edildigi bir memlekette aklimla para kazaniyorum, bana bunun icin para odeniyor, dolayisi ile boyle elestiriler yapmamak lazim.

Ayri bir konuya gelelim, kimseyi kamplara bolmek yada kimseye illlada falanca kampta ol demek ne benim gorevimdir nede davam. Ama eger sozkunusu Allah inanci ise, bir taraftada Allaha peygambere kitaplara alabildigine kufur eden, dalga gecenler varsa, bende derimki bir inanir asla ama asla obur kamptan olmamalidir, burada mevlana felsefesi yapmanin bir anlami yoktur.

Dostum bu benim dusuncelerim, ve ben yerimi belli etmisim,

Saygilarimla

Damdanakan.

31-01-2005, 01:15
Ben inandigimi soyleyeyim, 17-18 yasinda diyen daha dogru, zira tarih sureci icinde islamin yayilmasi, onca karsitlarina ragmen, bunu gerektirir
Demissin.
Bence konuyu biraz daha dogru degerlendirmemiz gerekiyor.Zira 17-18 yaslarini dogru buluyorsan Buhari ve Muslim''in naklettikleri hadisleri kabul etmiyorsun.Yani bu kaynaklara guvenemeyiz.Yada terside gecerli.
Biri dogru,digeri daha dogru olmaz.
Buhari ve Muslim''in kaynaklarina guvenelim mi,guvenmeyelim mi?

31-01-2005, 01:21
umarim anlama problemi olmamisdir

ikiside nakledilen hadise, iki ayri nakil, nakil sahipleri iki ayri insan, ne dememi istersin, bunlardan hangisi dogru dedin, bende 17-18 yasinda diyen dogrudur dedim, kim hangisinin kesin oldugunu diyebilir, yapma yaw, sacmalama allah askina.

Bak bidaha soyluyorum, mantiksal irdeleme, islamin gelismesi yayilmasi vede hala yayilmakta olmasi 17-18 yasinda diyen kaynagi guclendiriyor, zira herturlu kotulugu yapmak icin firsat kollayan, Hz Muhammedin hatasini kollayan insanlar bunu o donemde affedermiydi saniyorsun.

Benim dogru olduguna inandigim 17-18 yas diyen, ama bir kez daha tekrar edelim,

eger dogru 9-yas diyen isede benim imanimda vede inancimda bir degisme olmaz. Ben insansal mantikla dusunurek iki nakil arasindan 17-18 yas diyenin dogru oldugunu soyluyorum

zaten 1400 yil once olmus ve iki kaynakta iki farkli tarzda nakledilmis olaylarin hangisinin kesin dogru oldugunu bilmeninde bir yontemi oldugunu sanmiyorum.

Akli selimlik olmasi olcutunun disinda.

damdanakan

ngcoskun
31-01-2005, 13:19
selamlar
peki şimdi bu 17-18 yaş hadisesini yazanlar doğru ve buhari + müslim yanlışsa, bu insanların yazdığı diğer hadisler ve islami kaynaklar da yanlış o zaman.bu büyük bir iddiadır .Eminmisiniz :?:

barok
03-09-2008, 17:26
neden cevap gelmedi bu küfürlere sayın modlardan merak ettim ? adam anamıza sövmüş..

frodo
03-09-2008, 17:35
Oldukça eski bir topic. Sanırım denetimin pek olmadığı dönemimizden. Bazen ben de rastlıyorum böyle incilere. Arkadaşlarımızdan ricamız bizim gözümüzden kaçmış böyle mesajları sağ üstte bulunan ünlem işaretine tıklayarak moderatörlere bildirmeleridir.

saygılar.