PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gozlerime Inanamiyorum

05-02-2005, 01:33
Gozlerime inanamiyorum, okuduklarim vede sahid olduklarima gercekten inanamiyorum. Dunyada boyle insanlarin yasiyor olabilecegine inamamisdim taki burada yazilanlari gorene kadar.

Siz hic Allahtan korkmazmisiniz, hadi Allahtan korkmazssiniz kuldanda utanmazmisiniz, oyle sozler nasil sarfedilir. Bir insan Allah, peygamber, kuran hakkinda nasil bu denli konusabilir.

Yarabbi sen bunlari bagisla bunlar ne yaptiklarini bilmiyorlar.

Inanin gozlerime inanamiyor

Cok saskinim, vede cok uzgunum, neden kendinizi heba etmekle mesgulsunuz, neden boylesine basit vede ucuz bir vaad icin tum dunyanizi satiyor kendinizi zindana atiyorsunuz.

Lutfen arkadaslar yapmayin.

Saygilarimla

haci
05-02-2005, 02:54
Sizi çok korkutmuşlar Dabbet-ul Arz kardeşim...
Bu ne korku böyle.. Belki de bilgisizliğinizden yararlanmışlar.. Biraz araştırırsanız görürsünüz ki al-Lah bir Arap putudur. Hem de eski bir Arap putu.. Kendisi dişidir. 360 kızı vardır. Muhammed onları kırdırmış, al-Lah putunu ilahların ilahı yapmıştır.
Allah yoktur. Çünkü O’na gereksinim yoktur.
Din yalanını terketmenizin zamanı geldi.
Sizi ateizme davet ediyorum..
Korkmayın.. Allah size hiç bir şey yapamaz. Onun gücü yoktur. O yalnız aklınızda yaşamaktadır..
Umarım en yakın zamanda gerçekleri görür, doğru yola dönersiniz.
Selamlar
HACI

explorer
05-02-2005, 05:00
yarım bilmek hiç bilmemekten daha tehlikelidir.

toplum seni bilgisiz iken bu virusu beynine enjekte etti.

inan seni tamamen anlıyabiliyorum...

explorer
05-02-2005, 05:04
"vaad için tum dunyayı satıyor "demişsin...

:)

ney ile vaadlendirildik söylesene.
olmayan cennetle mi ???

05-02-2005, 17:38
hayır dünyada süreceğiniz refahla zevkle .....

06-02-2005, 00:45
Sevgili arkadaslar;

Inanin sizler adina icim parcalanmakta, kendinize ettiginiz bu koyuluk yuzunden ben uzulmekteyim, yapmayin gelin hep birlikte rabbimiz olan allaha iman edelim, buyuk kurtulus onun rizasina ermektir, inanin geri kalan hersey bostur.

Haci bey Allahi hasa bir arap putu ile ozdeslemis vede onun kiz oldugunu soylemis, ama kuran ap acik onumuzde, onun ne kiz nede erkek oldugunu soyluyor, neden boyle yalan uydurupta kendinizi ve herseyinizi heba ediyorsunuz.

Usenmemis Ali Oktay kardesimde bir baska baslik acmis, onun icinde bulundugu durum bana daha cok dokundu, gercek zor durumda, yazik ediyor kendine, icinde bulundugunuz dunya vede onun yalan zevkleri ugruna kendinizi heba edip ahiret yurdunuzu zindana cevirmeyin.

Akletmek bu denlimi zor, yoksa akledip te kabul etmekmidir zor olan. Yani kabul ettiginizde dunyevi guzelliklerin bir kismini terk etmekmi sizlere zor gelmekte, bumudur sizleri Allaha isyankar kilan.

Icinde yasadiginiz dunyanin gercekligi ile ilgili delilleriniz nelerdir, onlara hangi muhkemlikle baglanmaktasiniz, eger onlarin saglam deliler olduklarini kabul ettiyseniz, bundan baska bir dunyanin olacagina dair isaretlerde en az simdiki kadar gercek degilmidir, sizi onun inkara zorlayan sebebler nelerdir.

Eger oldukten sonra tamamen yok olacaksak, bilincimizde son bulacaksa, bu dunyada yapilan seylerin ne onemi olabilir, kim kime oldukten sonra "bak iste sen ibadet edip hayatini yasamadin, ben gunumu gun ettim vede kazananlardan oldum" diyebilir. Eger obur dunya yoksa kim karli kim zararlinin karari nasil veilebilir, bu denli basit bir akli muhakeme ile bile varabileceginiz ahiret yurdunun gercekligini ne diye inkar etmektesiniz. Farkinda degilmisiniz ki eger obur dunya yoksa bu dunyada olmamalidir.

Akletmezmisiniz ki eger bu dunya olmasaydi dogum olmazdi, nasilki bu dunya olmasaydi dogum olmazdi, ahiret yurdu olmasaydida olum olmazdi. Birinci dogum gibi olumde kendinden sonraki dunyanin delilleri degilmidir, bu denli acik delilleri neden inkar ederde yolunuzu yokusa surersiniz.

Birkezdaha sizlerden rica ediyorum, lutfen yapmayin, haydi hep birlikte Rabbimize yonelelim vede gecmisimizde yaptigimiz hersey icin tovbe edelim, ona iman edelim, o cok bagislayan vede esirgeyendir.

Hep beraber arkadaslar, gercek kurtulus onunuzde dururken gercek hayatinizi ufak bir dunya menfaati ugruna hic etmeyin.

Herkese saygi vede sevgilerle, Allahimdan herkes vede kendi adima bagislama diliyorum

Dabbet-ul Arz

haci
06-02-2005, 01:06
Dabbet-ul Arz kardeş..

Eğitim düzeyinizi bilmiyorum. Bir fizikçi gibı durmuyorsunuz. Elbette quantum fiziğinden nasibini almış birine benzemiyorsunuz.
Ben de quantum fizikçisi değilim ama, o fiziği biliyorum..
Arada bir evrenin nasıl yoktan var olduğunu açıklarım. Şu anda pek keyfim yok..
Size tavsiyem biraz quantum fiziği öğrenmeniz ve İslam''ın nasıl bir sahtekarlık olduğunu kendiniz anlamanız..
Bu zor bir işlem.. Eminim ki İslam tarafından yıllarca yıkanmış olan beyniniz çoktan atrofiye uğramıştır. Yine de son bir umutla size bir çıkış yolu gösteriyorum..
Siz aldatılan birisiniz.
Maalesef Allah yok. Keşke olsaydı ama, o bir put ve yok..
Muhammed''in aslı bir ateist ve yalancı.. Sahtekar..
Dünyaya İslam''ı kakaladı..
Siz ve sizin gibi milylarlarca insan Muhammed''in kurbanın..

Ne acı..
HACI

06-02-2005, 01:30
Bu soylediklerine gercekten inaniyormusun haci bey, eger gercekten inaniyor iseniz gercekten adiniza cok uzuldum.

Iki buyuk hataniz var :!:

1-Karsinizdakinin kim oldugunu bilmeden onun kuantum Mekanigini bilmedigini soylemek, ki bu konu uzerine doctora sahibiyim

2-O konunun uzmani olmadiginiz halde ahkam kesmek

Degil siz, su an dunyada hickimse Quantum Mekanik yasalari kullanarak yoktan varolusu aciklamis degildir, sizin yaptiklariniz populer bilim dergilerinden alintilardir.

Neyse bu konulari direkt calismamis biri ile luzumsuz bir tartisma yapmayacagim, zira populer bilim kitaplarindan Quantum mekanigi ogrenilmez.

Gelelim, din konusuna. Allahin varligina, vede dogal olarak ahiretin varligina o denli eminimki, icinde bulundugum eminlik durumunu bilebilseniz saskinliktan kucuk dilinizi yutardiniz.

Isin en komik yani ise, bir quantum mechanics ciye quantum mechanics den nasibini almamis demeniz oldu.

Allah dan sadece bagislanma diliyorum sizler icin.

Dabbet-ul Arz

kitapsiz
06-02-2005, 01:33
Muhammed''in aslı bir ateist ve yalancı.. Sahtekar..

----------

haci, kombinasyon böyle olunca benim ateizmden migdem bulaniyor.

bu methodunu hic begenmedim.

ateistlik ile yalancilik! sahtekarlik! hic yanyana, hele muhammed gibi cocuk tecavüzcüsü bir bedevinin adinin yanina yakisiyormu?

haci
06-02-2005, 01:39
Sorry kitapsız..
Ama arada bir ateistler de sahtekar olabiliyor..
Ne acı
Hacı

haci
06-02-2005, 01:41
Dabbet-ul Arz kardeşim..
Yanılıyorsunuz ve quantum fiziğini bilmediğinizi itiraf ediysunuz..
Dünyada öyle biri vardır..
O ben değilim elbette..
Ama bir tanıdığımdır..
Belki ilerde onun sırlarını paylaşmanızı sağlarım..
İsterseniz tabii..
Allah izin verirse.. keeeeeeh keh kehhhhhhhhhhh

HACI

06-02-2005, 01:53
Dedimya Quantum mekanigini bir disiplin cercevesinde almamis biri ile boyle bisey tartismam, ayrica sizin dememinzle Quantum Mekaniginiz bilen biri olmayacagim gibi bilmeyen biride olmam, ben bu konudaki unvanimi 5 Prof(konunun uzamnlari) onunde sinav vererek aldim.

Yoksa sizin gibi elime birkac populer bilim dergisi yada kitabi alarak degil, iste o yuzdendirki bu konuda cok fazla ileriye gitmeyin zira komik durumlara dusrsiniz. Bir zamanlar muhendisin biri icad ettigi su mototundan hareketle dunyanin cekim kuvvetinin kaynaginin dunyanin kendi ekseni etrafinda donmesi oldugunu ileri sureb bir idda ile gelmisdi, ona soylediklerinin yanlis denemeyicek kadar yanlis oldugunu soyledik vede temel fizik kitaplarini salik verdik(aslinda muhendis kendide okumusdur ama, neyse) ama adam bize ikna olacagina bizim fizik bilmedigimizi, yazilmis o kitaplarinda yanlis oldugunu soyleyerek kizarak gitti. Simdi sizi gorunce birden o kisi geldi aklima, ben literaturu(ciddi bilimsel literaturden bahsediyorum) takip eden biri olarak henuz yoktan varolusun kanitlanmis bir matematiksel modelinin kurulamamis oldugunu soylerken sizde kurulmus oldugunu soyluyorsunuz, hatta kimi ima ettiginizide gayet iyi biliyorum. Ama sonradan sizde o muhendis gibi yaparsiniz diye cokda inandiginiz seylere karismak istemiyorum.

Ben sadece sizi Allaha imana davet ediyorum, yoksa quantum mechanics ogrenme gayretleriniz inaninki cok hos,keske herkes bu tur ilgi alanlari gelistirse.

Ama inanin ki ilk yaziniz cok hos, hani quantum mechanics den nasibini almamaktan bahsettiginiz yaziniz, bukadar enteresan bir tesaduf olur ancak. :wink:

Dabbet-ul Arz

haci
06-02-2005, 01:57
O kadar emin konuşmayın..
Benim quantum mekaniği konusunda düzünelerle yazım vardır. Biraz tavazu gösterdiysem, ondan yararlanmamalısınız..
Quantum fiziği benim ilgi alanımdır..
Hodri meydan Müslüman kardeşim..
İsterseniz sizinle evreni sıfırdan başlatalım.
Ne dersiniz? Var mısınız?

Selam

HACI

06-02-2005, 02:11
Bu tavrinizla ne derece cahilce davrandiginiz farkedemiyormusunuz. Yani Quantum mekanigi okumamis(ciddi anlamda diyorum) biri ile ne konusmami istersiniz, kusura bakmayin yapamam bunu, cahil cesur olur derler, belliki sizde quantum mechaniginin cahilisiniz.

Elbette bir ilginiz vede alakaniz olabilir, hatta bircok yazi okumus yada yazmis olabilirsiniz.

Biz bilimsel yazi ile, bilimsel hakemli dergilerde yayina kabul ettirilmis yazilardan bahsederiz. Yoksa internet koselerinde, forum sayfalarina asilan yazilari herhangi bir degerlendirmeye almayiz, kimsede almaz, keske alsa vede bizde hergun burada yazilar yassak ama olmuyor, o muhendisn hallerini sergilememek lazim.

Ama ben genede bir cahile uymayacagim ve soyle diyecegim, siz belliki Quantum mechanics i daha iyi biliyorsunuz bu yuzden ben sizinle bu konuda atismaktan korkarim.

Ben sadece basitce sizleri Allaha davet ediyorum. Apacik cok daha basit deliller ortada dururken, tam bir matematk vede kavram yumagi olan Quantum mekaniksel kanitlara ihtiyacamiz yok, zira daha basitleri ortada.

Gelin hadi hep beraber tek yurek olalim vede Allaha kosalim, inaninki gercek huzur Iman daginin zirvesindedir.

Dabbet-ul Arz

peeser
06-02-2005, 02:12
Allaha inanan insanların kaleminden yada klavyesinden ne de güzel sözler çıkıyor..(Dabbetül arz dan bahsediyorum) Ama sizler fikir alışverişi yapmak yerine küfür ediyorsunuz.. Sonra da keh keh keh gülüyorsunuz... fakat inanın hiç gücümüze gitmiyor
hatta sizler için üzüldüğümü bile söyleyebilirim... İnsanı hep güzelliğe ve doğruluğa sevkeden bir din ve onun peygamberi nasıl olurda sahtekar ve yalancı olabilir? Bunu da mı düşünemiyorsunuz. Haşa olamaz. Ama onun zamanında olduğu gibi bu zamanda da inkar edenler var malesef. Ve hatta ileri gidip küfür edip dalga geçenler de var.

haci
06-02-2005, 02:14
Nasıl isterseniz....
Sizinle polemiğe girecek değilim..
Kendinizi hazır hissedince tekrar yazın..
Beni nerede bulacağınızı biliyorsunuz..

HACI

06-02-2005, 02:21
Tesekkur ederim Kardesim

Her ne olursak olalim unutmamamiz gereken sey karsimizdakinin bir can tasidigi vede onunda tipki bizim gibi hisleri oldugudur. Herkes Rabbim olan Allahin kullaridirlar, elbette haksizliga seyirci kalmak ile tevazu gostermek arasindaki ince sinirida koruyarak, ben herkesi seviyorum.

Benim bu sitede yazmaya basladigimdan bu yana uzerinde durdugum sey sudur: Gelin hep beraber iman edelim, bzilerde imanlarimizi yenileyeleim, inaninki dunyada elde edilebilecek, cikilabilecek en yuksek zirve iman daginin zirvesidir, oraya cikanlar asagidaki ovaya kah aglayarak kahda sevinerek bakarlar

Aglarlar zira asagidakiler dunyada biseyler yaptiklarini sanarak amanisiz bir mucadeleye girmislerdir, bir hic ugruna bir birlerini yemektedirler

Sevinirler zira oraya cikabilmis olmanin verdigi o doyumsuz zevki yasarlar, ama kalpleri hep buruktur, cunku isterlerki dunyada herkes bu mutlulugu tatsin.

Ali, Veli HAci ve digerleri hadi gelin hep beraber yuzumuzu Allaha donelim, sonunda ona dondurulecegiz, icimizin dedigini disimiz inkar etmesin.

Allah her kulunun yoldasi olsun.

Dabbet-ul Arz

ali oktay
06-02-2005, 13:37
sevgili Arz,
Cok bildik bir fikradir ama tam yeridir;Hocaya sormuslar-Arz''in merkezi neresidir?diye...Esegimin bulundugu yerdir, demis.

Sevgili Arz, sen de Arzin merkezini kendi bulundugun nokta saniyorsun.Mahsuru yok bizim acimizdan,ama bizi sasirtan orayi bir cekim alani yapman ve bu konuda kendini hirpalaman.Bak biz kimseyi ateist olun diye zorluyormuyuz?hatta bunun yararlarini bile yazmiyoruz cokluk.Bizim yaptigimiz kosullanmisligin disinda aykiri dusuncelerimizi soyleyip insanlara degisik perspektifler sunmak.Bundan korkmamaniz,cekinmemeniz,panige kapilmamaniz gerekmekte.Zaman zaman alayci ve kirici olabiliyoruz,dogrudur.Ama ne yapalim ki insan iliskileri icinde bu da var,kabullenmek gerek.Secenekler olmazsa ahirdaki danalardan farkimiz kalmaz dimi?seceneklerden korkmamak,urkmemek gerek.Biz cok zor olan bir seyi yapiyoruz.Cogu yaziya yanit yazmiyorum,senin yazini onemsedim ve dikkat cekmek icin topige tasidim.Sen surgit yasamak istiyorsun,sen en guzel cografyanin yasadigin yer oldugunu saniyorsun,sen en dogru fikrin senin fikrin oldugunu saniyorsun.Yaniliyorsun.Aykiriliklardan korkma.Ve unutma ki dunyanin gelisimini hep aykirilar tetiklemistir.Bu gun buyuk dedigimiz cogu insan zamaninda dislanmis aforoz edilmis insanlardir.Bir dogmaya(dusunceye bile) siki siki sarilmanin neresi dogru? bilimin bile yanlislandigi bir evrende bu cok gulunc degilmi?İnanina saygi duyuyoruz,bir sey dedigimiz hatta engellemek istedigimiz yok buna olanak da yok.Ama birakin size aykiri gelen dusuncelerimizi soyleyelim,bu elbette caninizi sikacak degerlerinize saldiri olarak anlasilacaktir,ama baska yolu yok bunun.Biz de sizler gibi her gun yepyeni seyler ogreniyoruz burada.Turkiyenin gundemi inanilmaz karisik,Turkiye ucurumun kiyisinda,ve bunun icin emperyalistlerin kullandigi tek arac ne yazik ki dindir.Hem islami kullaniyorlar hem de Hristiyanligi,bunu neden goremiyorsunuz?bak, aranizda Mustafa Kemale kufredenlerden tutun da Ulusal kurtulus savasinin olmadigini soyleyebilecek kadar ruhunu dusmanlara teslim etmis soysuzlar bile var.Bu gibi alcaklar icin kullandiklari tek arguman dindir.Daha dun mahkemeden laikligin elestirilmesinin suc olamiyacagina karsin bir karar cikti,biliyorum bu konuda beni anlayamayacaksin ama anladiginda zaten is isten gecmis olacak.Burada soz konusu olan laikligin elestirilip elestirilmeyecegi degildir.Laiklik zaten oteden beri eletirilebilmektedir ve elestirlmelidir de.Ama asil amaclanan Devrim ilkeleri denen ulusal devletin altini bosaltmak,Ataturku eletirmek ve asil yozlastirmaktir.Ataturk bu milletin onderi cimentosudur.42 azinligin yasadigi bir cografyada bunu basarirlarsa Turkiye murkiye kalmaz ve sizler de İrak vatandaslari gibi cirilciplak ust uste yigilir bir birimize tecavuze zorlaniriz.Gozlerimizin onunde cereyan eden olaylardan ders almayacagiz da neden ders alacagiz?
Ben bir yurt sever Turk gencinden "Gozlerime inanamiyorum" baslikli bir yazisini okurken iceriginin antiemperyalist olmasini beklerdim.Oysa sizin kanattan tik yok.

Sevgili Arz unutma ki Arzin merkezi, hepimizin esseginin bulundugu yerdir.

06-02-2005, 22:09
Sevgili Ali Oktay Bey

Bu ikinci yazinizda uslubunuzda olumlu yonde gelisen degisimden fazlasi ile memnun oldugumu dile getireyim oncelikle. Baskalari ile dalga gecme yada onlara Dingil yada benzeri seyleri taniyip tanimadan soylemek bizimgibi egitim almis, yas bakimindan olgunluga ermis insanlara gercekten yakismiyor.

Benim gozlerime inanamiyorum baslikli bir forum acmamin sebebi biraz olsun dikkatkleri toplayabilmekti ki galiba amacinada ulsati.

Simdi hernekadar uslubuna tamam dedigim bu son yazinizi begendigimi soylesemde hala icerisinde belirgin eksiklikler var, nelerdir bunlar ona degineyim oncelikle: Bir kere gene on yargili bir yaklasim var, beni dunyanin merkezini kendimde gormekle suclamis, aykiri sesleri sanki susturmaya calisan biriymisim gibi gostermissiniz, inaninki zarari yok benim sahsim acisindan, ama genede bilinmesini isterimki, benim amacim asla benden farkli sesleri susturmak olmamistir, ne burada nede sivil hayatimda, zira tam tersine aykiri seslerin oldugu yerlerden hoslanan, o insanlarla sohbet etmeyi seven, tartismaktan mugazzam bir haz duyan insanim.

Belki sizin amaciniz kimseyi ateizme davet edegildir, ama ben insanlari inandigim Allahi kabule davet etmek isterim hep.

Bakin onemli bir nokta var, sizleri ilk etapta islama davet etmiyorum, sizleri Imana davet ediyorum, imandan sonra islamin kabulu sorun degildir. Ama iman etmeden insanlari islama davet edwerseniz, elbette tonlarca sorunla karsilasirsiniz vede insanlari hicbiseye ikna edemessiniz.

Bugun islam dunyasinin icinde bulundugu en buyuk problemlerden biride, iman etmeden islam olmus olmalaridir ki Kuran da yuce Allah bu konuyu islemisdir.

Dikkat ederseniz, bir insanin iman etmesi durumunda kaybedecegi hic birsey yoktur, kzanacagi seyler ise gaybi kavramlardir, ve bu imanla anlasilan bir mevzudur. Ben dedimki bir onceki yazimda, dogum bu dunyanin delilidir, olumse ahiret yurdunun. Nasilki bu dunya olmamis olsaydi dogum olmazdi, ahiret olmasaydida olum olmazdi, mesele bu denli aciktir.

gelelim emperyalist guclerin oyunlarina vede islamin buna alet edilmek istemesine. Sizlerle bu konuda eklbette hem fikirim, dunyada korkunc bir oyun tezgahlanmakta, ve malesef turk insani yanlis tarafi tutmakta. Amerikalilarin Iraki bombalayip 100 binlerce insani katletmesinden sonra bir grup insanin bunun dogru oldugunu soylemesi ise korkunc, hatta baska bir grubun ise dort gozle Amerikanin Irani vede Suruyeyide vurmasini beklemsi ise icinde bulundugumuz, vede Amerika canavarinin nasil bir reklamla beyinlerimizi yikadiginin acik ornekleri.

Tum bu oyunlardan tek bir kurtulus mumkundur, aydinlanmak, aydinlanmanin reel yolu ise, iman daginin oncelikle etrafinda kumelenmek vede daha sonra zirvesine tirmanmaya gayret etmek.

Iman ettikten sonra herseyin ne denli farkli oldugunu gormek ise ayri bir mutluluk kaynagidir, iste o zaman insanin kiymeti, yardimlasmanin onemi gercek manasini bulurm, iste o zaman ayrik seslere sabirli olmayida hep birlikte ogreniriz. Iste bu yuzdendirki birkez daha tekrarliyorum(lutfen bana kizmayin)

Hepimizin Rabbi olan Allahin aydinlattigi iman daginda bulusalim, zirveye cikmaya gayret edelimki isiktan daha cok nasibimizi alalim, ondan sonra oranin yemisleri olan islami tatmak mumkun olacaktir. Vucutsuz yemis manali olmadigi gibi, yemisin olmadigi dagda vucut yasayamaz.

Herkese derin saygi vede sevgilerimi iletiyorum.

Dabbet-ul Arz.

hberent
07-02-2005, 16:19
bence ateistlik hiçte iyi bir fikir degil..
kendimce insan daraldığında..böyle herşeylerin üstünü üstüne geldigi zamanlarda..parçalanmışlık hissi..çaresizlik..hastalık..bu tip rahatsızlık verici durumlarda
insanın sığınma istediği kendine ait bir alan olmalı..işte inananların böyle bir sahası var..başını vurduğu bir büyük taşı var..ama benim yok..işte inanma iman etme..teslim olma ..bu yönden güzel..
çok yakınını kaybettiginde onlar allahlarına sığınır..öylece bir nebze acıları hafifler..
ama bunca avantajına rağmen boş bir şeye inanmayı aklım kabul etmiyor..kendime kabül ettiremiyorum..
açıkçası bunun için üzülmüyorumda..kendimle celişiyorum zannetmeyin..
ben avantajlardan bahsederken inananların benden daha avantajlı olduklarını düşünüyorum..eh sende avantajı seç denilebilinir..evet işte bende kendimce avantaja geçebileceğim şeyi seçiyorum ve hacıya söylüyorum..
İsterseniz sizinle evreni sıfırdan başlatalım.
Ne dersiniz? Var mısınız?
hacı kardeş evreni bizim için sıfırdan başlatsana..illede bir müslüman kardeş isteyecek diye degil..bizim için başlat..okumuş oluruz..
şöyle bir başlık altında..başlatı versen..hazır bilgiyi almak daha kolay...
selamlar...

haci
07-02-2005, 16:28
Evreni sıfırdan başlatmaktan kolay ne var!

sıfır------------ evren---------------sırıf agaın------------evren-----sıfır

Yeter mi?

Ama bu soruyu ciddi olarak yanıtlamak istiyorsanız, önce aşağıdaki yayına bir göz atın.. Ondan sonra tartışmaya devam edersiz.

Guth, Alan.: İnflation and the New Era of Hıgh-Precision Cosmology
Physics@mit 2002 ANNUAL #15 Page 28-39