PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TARİH BOYUNCA KÜRT DÜŞMANLIĞI

dersimmm
04-12-2006, 13:18
Kürde fırsat verme ya Rabb, dehre sultan olmasın.
Aayağın sıksın çarık asla iflah olmasın
Vur sopayı al ekmeği, karnı bile doymasın
Ol çeşmeden gavur içsin, Kürde nasip olmasın

YAVUZ SULTAN SELİM

bu dizeler osmanlı'nın kürdler hakkında ki düşüncesini açıkça ortaya koymaktadır. kürtler osmanlı zamanında fazlasıyla hırpalanmıştır.

ZO DİYENLERİ KOVDUK LO DİYENLERİDE KOVALIM

TOPAL OSMAN

zo dan kastı ermeniler, lo dan kastıda 1927 de katledeceği zaza kürtleridir.

1938 DERSİM katliamı bu tiyatronun ikinci sahnesidir. *pkk ile mücadele adı altında bir çok kürt köyü yakılmış, bir çok kadının ırzına geçilmiştir.

Bu düşmanlığın sebeblerini yaşadığım sürece anlamadım, galiba anlayamayacağımda. açıklamak isteyen arkadaşların görüşlerini beklerim

mhmd
04-12-2006, 13:53
Sn. Dersimmm,

Bana düşmez ama aynı konuda "Irkçılık mı?" başlığı bulunuyor.
Şahsen; farklı başlıklardaki aynı konuları takip etmem biraz zor oluyor da.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

kerkenez
04-12-2006, 13:55
Düşmanlık derken, kimin kime düşmanlığından söz ediyorsun. bir imparatorun sömürdüklerine karşı düşmanca davranmasından doğal ne olabilir. Yaşadığı dönemin Çatlısı zattan ne beklersin.
Anlamadığını sanmıyorum. Resmi ideolojinin ne olduğunu biliyorsan; anayasayı açıp okumuşsan; Ceza yasaları hakkında biraz bilgin varsa ve biraz da politik sosyoloji biliyorsan anlaşılmayacak birşey yok.
Ya da şöyle ki, Paşalar, Hocalar, Tüsadçılar, Müsiadcılar, Apoletliler, Sarıklılar halka ne reva görüyorsa odur olan. Tabi ki devşirme olmayan Kürtler iki katını görüyor. Bu da doğaldır kendi mantığı içinde. Çünkü ayağa kalkmıştır. *Mantık sömürü mantığıdır.
Tarihten günümüze gelerek ezeli ve ebedi bir düşmanlık tanımlaması *bilimsel olmamasının yanında oldukça da tehlikeli bir yaklaşımdır. Kürt düşmanlığı yapanların belirlenmesi, Kürde düşmanlık yapanın aslında başta Türkler olmak üzere diğer etnik yapılardan gelen halk kitlelerine de düşman olduğunun teslim edilmesi gerekmektedir.

K.C.
04-12-2006, 14:34
Mhmmd'le aynı fikirdeyim.
Bu sebeple başlığı kilitliyorum.
K.C.