PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gozlerine inanamiyormus.....

ali oktay
05-02-2005, 10:26
Gozlerine inanamiyormus….

İnanli ile DİNgili ayirmak gerek,Cok zor bir is biliyorum ama, gerek.
Bir insan dinsel kosullanmanin etkisinde ama farkindaligin icerisinde olabilir bu olanaklidir.Ben bu tur insanlara inanli diyorum.Bir de imanlilar var,bunlar inanlarini aklin ve manitigin onune koyup golgesine mahkum etmedeler.Aklini caglar oncesinin ilkel kabile saplantilarina zincirlerken yasamlarini da bu zincirin erimi ile sinirlamakta bedenlerini inanlarinin prangasina mahkum etmedeler.Kendilerinin bilecegi is,mudahale ettigimiz yok,bizim yaptigimiz cukura dusup kalkmaktan beyin travmasi gecirmis bu tur korleri ucurumun kenarindan uzak tutmak icin insani uyari gorevimizi yapmak.
Yapiyoruz da ne oluyor?insanlik adina kendimizi bir atesin icine atarken bir de hakarete ve tehdide maruz kaliyoruz.Bastan biliyoruz boyle olacagini elbette,bizim amacimiz -kizim sana soyluyorum gelinim sen anla-turunden bir uyari mekanizmasi gelistirmek.Birileri din batagina bogazlarina dek batmadan digerleri bu sonucu ongoremezler.Birileride gonullu uyari tabelasi islevini ustlenerek beyni curumus ve kas gucunden baska bir olanagi olmayan bu mahluklari sabah, aksam, tatil, bayram demeden cepelerinden para da harcayarak milyarlarca Dolarlik global DİNgillestirme operasyonuna karsi uyayirken bu DİNgillerden birinin kalkip-gozlerime inanamiyorum-demesinden dogal bir durum olamaz.
O gozlerine inanmaya degil,din tecimenlerinin –sozlerine inanmaya-kosullanmistir.Bu onun ictenlikli itirafidir.

İste,bizim de nasil DİNgillesilecegine ornek bulma cabasi icine girdigimiz bir sirada *lebbeyk*diye ortaya firlamasina mutesekkir olmamiz gerek bu arkadasa.
İste DİNgil bu! arkadaslar,dostlar,yarinin genc aydinlari.

Hem DİNgil,hem de nasil DİNgil….
Yeni yetme,masum, bir inanli rolu yapan bu kasarlanmis DİNgil,kendisine Arapca tumturakli bir nik sececek denli militanlastirilmis,tuzlanmis,bir DİNgil salamurasi.
Amaci, beyinciginden ikinarak cikarttigi provakatif essek-aptal rolu ile masumu,magduru oynamak
İyi oynamalar…yemezler…

Gozlerine inanamiyormus....ama, 1400 sene oncesinin col bedevilerinin sozlerine inanmakta sakinca gormuyor.

İste DİNgil dedigimiz imanli tipolojisi bu.

kitapsiz
05-02-2005, 20:50
bende gözlerime inanamiyorum! ali oktay :shock:

nasil olurda hazreti allahümmesallawallabilaa arap efendimiz kakkinda böyle fena seyler yazabilirsin?

yazma bi daha carpilirsin :twisted: wallaa bak...

06-02-2005, 02:00
Ali Oktay Tarafindan(usta bir degerlendirici) Imanli biri olarak tabir edimek beni fazlasi ile memnun etti, tesekkur ederim

Gelin Ali bey sizde, bizde hep birlikte Allaha yonelelim, sesizimiz bir rukumuz bir secdemiz bir olsun, Allah kalbinize ferahlik koysun.

Dabbet-ul Arz

06-02-2005, 04:11
Ali Oktay Tarafindan(usta bir degerlendirici) Imanli biri olarak tabir edimek beni fazlasi ile memnun etti, tesekkur ederim

Gelin Ali bey sizde, bizde hep birlikte Allaha yonelelim, sesizimiz bir rukumuz bir secdemiz bir olsun, Allah kalbinize ferahlik koysun.

Dabbet-ul Arz

Size yapilmasini istemediginizi baskasina yapmayin yeter. Allah (varsa eger )insanlarin secdesinede duasinada ihtiyaci yok tusunamide ve benzeri zor durumda olanlar icin ne yaptin onlar icin yaptigin en kücük bir yardim 1000 secdeye bedel diye düsünüyorum.Yolunuz :idea: olsun.

SAYGILAR

Ebu Süfyan
07-02-2005, 22:00
...tusunamide ve benzeri zor durumda olanlar icin ne yaptin onlar icin yaptigin en kücük bir yardim 1000 secdeye bedel diye düsünüyorum.

Merhaba

Bir insana güler yüz göstermek, bir çocuğun başını okşamak dahi bizim dinimizde sevaptır.

Ancak ibadetlerin yeri ayrıdır. İnsanlara karşı iyi davranmanın yeri ayrıdır. Birbirine karıştırmayın.

2- Ayrıca Dabbet-ul Arz kardeşim felaketlerde zarar gören insanlara yardım etmesi gerektiğinin bilincinde değil mi?

Niçin müslümanların felaketlere maruz kalan insanlara yardım etmediği önyargısını taşıyorsunuz.

Saygılar

07-02-2005, 23:49
Ebu Süfyan iyi güzel demissin ama bunun benzeri Dabbet ül arz icinde denebilir.Ne demis bu arkadas

Ali bey nasil yasayacagini bilmiyormu ?Kutsal kitaplarda anlatilan Allahin kesin dogru oldugunu nasil anlayacagiz.Secdemiz bir olsun ?? Ali beyin herhangi bir secdesimi varki böyle demis.Bu forumlarda hic bir ateist,deist,agnesteist,yada panteist hic bir zaman kiriciliga baslamiyor her zaman ilk önce sabir gösteriliyor.Bu hep inananlar tarafindan hep kötü kullaniliyor.Zannediyorlarki ;
-aha bir saf buldum bunu inandirabilirim belki sevap kazanirim.
Karsilarinda saf köfte yok ki bu duruma kizan ateist sinirlenince kiyamet kopuyor. :!: :?:

SAYGILAR