PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fakirlik ve çözümü!

ozgur_beyin
11-12-2006, 14:58
Büyük en büyük islam *alimlerinden biri olan Erzurum'lu İbrahim Hakkı *(1703_1780)
efendinin bilimsel! tesbiti.
* * * * * Büyük alime göre fakirliğin sebebleri.
* * * * * Günah işlemek
* * * * * *Soyunup çıplak yatmak
* * * * * *Çıplak iken abdest bozmak(tuvalete gitmek)
* * * * * *Cenabet iken ağzını yıkamadan bir şeyler yemek
* * * * * *Soğan sarmısak kabuklarını yakmak
* * * * * *Geceleyin evi süpürmek
* * * * * *Eşik üzerinde oturmak
* * * * * *Helada abdest almak
* * * * * *Biti ateşe atmak
* * * * * *Kapısız evde yalnız yatmak
* * * * * *Sarığını oyururken sarmak
* * * * * *Dişi kırık tarakla taranmak
* * * * * *Gece kapların ağzını açık bırakmak

* * * * * *Bu büyük alim Hakkı amcam *bunları pek meşhur ve bilinen kitabı Marifet-name'de
* yazmış.
* * * * * *Böyle şeyleri yazan bir adama alim *denirmi? Peki alim demeyeceksek ne diyeceğiz.
* * * * * Hadi bu idrak fakirine alim diyelim, bunu alim yerine koyan *zeka fakirlerine ne diyeceğiz.

tewderi
11-12-2006, 15:07
Özgür abi bu Büyük Zaatı Ekonomiden sorumlu devlet bakanı yapmak lazım.. Baksana yaw türkiye niye fakir hepsini birer birer yazmış .

ozgur_beyin
11-12-2006, 15:22
afedersiniz yazarken gülmekten yazmayı unuttum. marifetnameyi yazmak için 400 kitaptan faydalanmış

spartacus
11-12-2006, 17:04
Sevgili ozgur_beyin;

400 Kitaptan faydalanmış ama nafile en önemli fakirlik sebeblerinden birisini atlamış, bende ekleyim.

Akşam tırnak kesmek :)

tewderi
11-12-2006, 17:23
Aa bunlar daha neki bizde derlerdi çarşamba akşamı duş alma ,Şeyhin beduasını alma , Gece sakız çiğneme(bu ölülerin etini çiğneme olarak söylerlerdi.halada çiğnemiyorum *:roll: *:lol: )

mhmd
11-12-2006, 18:25
Sn. Özgür_beyin,

Geçen gün yapılan bir istatistiki sonuç aklıma geldi paylaşayım istedim.

Dünya genelinde yapılan araştırmalara göre;

1. Dünya zenginliğinin (gelir) %90 nını; nüfusun %10 u alıyorken,
kalan %10 luk kısmı, nüfusun %90 ı paylaşmak zorunda kalmaktadır.

2. En zengin nüfus; *ABD ve Japonya'da bulunmaktadır.

3. Gelir dağılımı adaletsizliğinin en büyük nedeni; fakir ülkelerden değil, zengin sanayileşmiş toplumların gelir dağıtımı adaletsizliğinden kaynaklanmaktadır.

4. Zenginliğin dağılımındaki orantısızlığın büyüklüğü; kaynak tüketimi ve çevreye verilen zararda da aynı oranda mevcuttur.

Tabii ki benim verdiğim bilgiler makro düzey istatistiki, oranlar. Bunu kişisel ve nedenselliğe indirger isek.

1. Çalışmak, okumak, araştırmak yerine; kahvehanede, birahanede, çayhanede geçirilecek bolca vaktimizin olması,

2. Gerçek tüketim miktarımız ve gereksinmelerimiz haricinde, görsel işitsel medya ve popüler kültür dayatmaları ile tüketim bireyi haline gelmemiz,

3. Milli üretim ve tüketimi özendirmek yerine, İthalat ağırlıklı tüketim alışkanlıkları kazanmak,
(Yaşım henüz çok büyük olmamasına rağmen, ilk okuldayken YERLİ MALI HAFTASI kutlardık. Nerede o günler)

4. Konuların özünden uzaklaşıp yüzünden okuma hevesi başladığından beri...
Devam ederiz inşallah.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

ozgur_beyin
11-12-2006, 19:00
sevgili mhmmd.
* * * *

* * * * * * * sen, aldırma cambaza bak'ın hikayesini biliyorsundur umarım.
* *işte bu 100de 90 lık kesim sadece cambaza bakıyor.
* * * * * * *100 de 10 luk kesimde bir şeyleri elliyor.90 lık kesim cambaza bakarken.

ozgur_beyin
11-12-2006, 19:23
sevgili *spartacus , bu bilimsel tesbitler 40 civarında. saçmalık oranlarıda aynı.
* * * * *mesela : mumu kandili nefesle söndürmek.
* * * * * * * * * * * *kapının bir kanadına dayanmak
* * * * * * * * * * * elbiseyi üzerinde dikmek.
* * * * *
* * * * * birde unutmanın sebepleri var.
* * * * * *ekşi elma yemek
* * * * * *deve katarı arasından geçmek
* * * * * *canlı biti yere atmak(allah korusun hayvan ya ayağını kırarsa)
* * * * * * mezar taşındaki yazıları okumak
* * * * * * asılan adamın yüzüne bakmak, v.s *v.s. v.s.

tewderi
11-12-2006, 20:14
canlı biti yere atmak(allah korusun hayvan ya ayağını kırarsa) *:lol: *:lol: *:lol: *:lol:

ozgur_beyin
11-12-2006, 20:27
tevderi sen ona buna laf yetiştireceğine *çocuğu leğenden çıkar,
*zatürre olacak :lol:

mhmd
11-12-2006, 20:56
Sn. Özgür_beyin,

Cambaz da ne cambaz ama!!!

Bebe bu kadar suda kalırsa nasibi azalır bilesin Tewderi.

Özgür, sen de fazla kurukafaya yaklaşma cinlenirsin bilesin.

Yöresel, alk katmanlardan kalan yönlendirme renkleri diye bakıyorum.
Kültürün bir özelleği.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

vartor
11-12-2006, 23:48
cin dedin de aklima geldi mhmmd, bir de aksam agaca isememek vardi galiba.
Tabi ki senin yazdigin gercek sebebi fakirligin, yalniz bu Japonya, Amerika yokken de vardi. Esas sebep insanin kendinde, acgozluluk, cahillik, baskalarinin emeginin karsiligini vermemek, dini istismar, guveni suistimal, daha bir suru nedenler.
Ucuncu dunya ulkelerinde bu suistimal daha da guclu o saydigin ulkelerden, bence bunda dinin buyuk bir yeri var. En fakir ulkeler, dikkat ederseniz dinin en guclu oldugu ulkelerdir cunku din insani somurulmeye hazir duruma getirir.

maddeoz
12-12-2006, 01:24
Bence bu adamı bizim Tayyip Abi'ye paslayalım, danışman Ulema listesine eklesin bu Zat-ı muhteremi de. Abdest suyu kansızlığa iyi gelir diyen Alman'ı eklediğine göre bunu hayli hayli katması gerekir listesine...
(Tipik, ben bilmem, üstüm bilir zihniyeti, islam'dan, Osmanlı'dan kalma bir zihniyet yani).
Saygılar...

Neva
06-11-2011, 09:28
* * * * * *Çıplak iken abdest bozmak(tuvalete gitmek)

Bu iyiymis dogrusu :D

ozgur_beyin
06-11-2011, 10:02
bu başlığı unutmuşum.bir yerlerde cahil müslüman ahaliye ''bu adam büyük adam'' diyor
ve bu yalan tutuyor. kimse kral çıplak demiyor. böylece bu adamlar başımıza efendi. evliya olarak karşımıza çıkıyor.
boşuna dememişler şeyh uçmaz mürit uçurur diye

Firestorm
07-11-2011, 02:56
Bütün dünya ülkeleri vs silah ticaretinden vazgeçsin bu parayı da fakirlikle mücadeleye harcasın bir kaç seneye kalmaz biter fakirlik....

Gerçi böyle bir şey cennet hayalinden bile daha ucuk geliyor farkındayım ama ne güzel olurdu dimi :)