PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pante, Disiplin Kurulu Başkanlığı'na Atanmıştır

14-12-2006, 18:08
Değerli arkadaşımız Pante, yeni oluşturulacak olan Disiplin Kurulu'nun başkanlığına atanmıştır. Tüm Disiplin Kurulu (DK) üyeleri otomatik olarak Forum Yöneticiliği'de almış olacak. Bu nedenle Pante aynı zamanda Forum Yöneticisi olmuş oluyor.

Pek çoğumuzun bu iş için mutabık olduğu bir isimdi Pante. Başarılı olacağına inancım kuvvetlidir.

Kurulun diğer üyeleri, Pante ve YK'nın görüşmeleri sonrası aday arkadaşlarla özelden görüşüp, aday arkadaşın kabul etmesi halinde gene burada açıklanacaktır.

Bu yapılanma ile birlikte belki de en önemli sorunumuz olan iç disiplin sorunumuzu önemli ölçüde aşacağımızı umuyorum.

aldostu
14-12-2006, 18:26
Önce Cem'i tebrik ediyorum.

Pante'yi, daha önce de belirtmiştim, çok takdirle takip ediyorum.
Çok güzel çalışmalar yapıyor.
Site için kısıtlı vaktini arıyor, genelinde güzel ve değerli, bazen de mükemmel çalışmalar çıkarıyor.

En güzel özelliği de,
ayağında, akıl ve terbiyeden başka bir pranga yok.
Çok az insana nasib olan bir özellik bu.
Disiplini kontrol ve teessüs ettirecek insanın vasıfları var onda.

Başarılarının devamını diliyorum Pante Dostum.
Sen beni hiç yanıltmadın.
İki Dostumda az yanılgılarım olmuş,
ama sen banko girdin banko gidiyorsun.

Son mükemmel çalışmanı takip ediyorum,
bir konturu var onun,
uzun zamandır aklımda, fırsatım olmuyor.
Ya sen başla ben takviye yapayım,
ya da ben başlamaya niyetleneyim.

Bu görevi 4 cephesiile mükemmel yapacağınıumuyor,
inanıyor ve destekliyorum.
Benim tanıdığım mükemmel Pante ,
bu görevi layıkı ile yapar.

Sevgilerimle,hayırlı olsun.

Aldostu.

14-12-2006, 18:29
Sevgili Pante,

Sana da kolaylık ve sabır dilemekten başka bişi gelmiyor elimden.

Ne diyeyim....

Sevgiler...

soro
14-12-2006, 18:34
hayırlı olsun.

frodo
14-12-2006, 18:34
Şimdi pantenin avatarına ek yapmamız lazım.
Önce gözlerini bağlayıp sonra da adaletin terazisini pençelerine
tutturmamız gerekecek... :lol: *:lol:

Sevgili pante bu kadar değişik düşünceden insanın gönlünde, "adil"
olma vasfına sahip olmak gerçekten güç bir iş. Sen başarmışsın...

Yeni görevini de başaracağını bildiğim için başarılar dilemeyeceğim...

Sevgilerimle.

vartor
14-12-2006, 19:08
Cok yerinde bir secim, Pante,yi bu zorlu gorevi ustune aldigi icin tebrik ederim.

jayjay
14-12-2006, 20:59
Pante'yi tebrik ediyorum. Yakışır abime...

mhmd
14-12-2006, 21:43
Sn. Pante,

Adalet zordur, hem de çok zor.
Sitenin en zor görevi de sizindir.
Kolay gelsin.

Bu görev için kutlama yapılmaz herhalde,
Vakit geçsin hak verirsiniz bana.
Ama cesaretinizi kutlar, emeğinize teşekkür edebilirim.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

K.C.
14-12-2006, 22:46
Sevgili Pante,
Hakkınızda ne desem eksik kalacak...
O yüzden kısa keseceğim.
Tebrik ediyor ve bu gerçekten zor görevde size başarılar diliyorum.

14-12-2006, 23:37
Sevgili Pante,
Gerçek yaşamla sanal alem *farklı şeyler. Bunu zamanla daha iyi anlayacaksın. Bu zor görevinde sana başarılar diliyorum.

dilaver
14-12-2006, 23:44
İki tane güzel şey var bu başlıkta Biri Pante nin DK başkanı olması,digeri Ezkamo'nun suskunlugunu bozması. Pante'ye kolay gelsin Ezkamo'ya özletme kendini diyorum.

* * *saygılarımla

sargon
15-12-2006, 00:23
Sevgili Pante,

bu işin üstesinden geleceğine inanıyorum. Hayırlı olsun. Görevi kabul ettiğin için de ayrıca tebrik ediyorum.

pante
15-12-2006, 00:44
Tebrikleri ve güzel sözleri için tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Aldostu dostum konunun konturuna sen bir niyetlen ve başla. Ben de katkıda bulunurum.
Ezkamo Hocam görevin zorluğunun farkındayım. Alınacak kararların herkesi memnun etmeyeceğinin bilincindeyim. Ama sanal alem de olsa her konuyu objektif değerlendirmenin ve kararlarda adil olmanın engeli yok. Yapım, müdahalelere ve etkilenmelere müsait bir yapı değil. Kurulu oluşturacak diğer arkadaşlar da benzer özelliklerde olduğu takdirde bu görevi layıkıyla yerine getireceğimize inanıyorum.
Ezkamo Hocam'dan güzel yazılarının devamını bekliyoruz.

Sevgili Sodomo'dan henüz mesaj gelmedi tatilde olduğu için. Ama eminim gelecektir.
Bekliyorum Sodomo. Bu başlığa olmasa da yazman yeterli. Bu görevde belki de en çok sen zora sokacaksın bizi ama sen buna değersin..

katakuta
15-12-2006, 01:34
Şimdi pantenin avatarına ek yapmamız lazım.
Önce gözlerini bağlayıp sonra da adaletin terazisini pençelerine
tutturmamız gerekecek... :lol: :lol:

Sevgili pante bu kadar değişik düşünceden insanın gönlünde, "adil"
olma vasfına sahip olmak gerçekten güç bir iş. Sen başarmışsın...

Yeni görevini de başaracağını bildiğim için başarılar dilemeyeceğim...

Sevgilerimle.

Merhaba

Ben foruma yeni iye oldum. Pante,yi bende epeyden beri bir çok forumdan takip ediyorum. Gerçekten mükemmel bir insan

beelzbb
15-12-2006, 02:24
hayırlı olsun umarım verilen kararlar adil olur

benja
15-12-2006, 05:27
sevgili pante tebrikler, umarim biz üyeler seni fazla zor durumda birakmayiz.

K.C.
15-12-2006, 11:14
Ezkamo hocam,
Seni yeniden burada görmek çok güzel.. :)

15-12-2006, 12:20
Sevgili Pante;
Böyle bir yapılanmanın başında senin olacağını bilmek ve bu görevi kabul ettiğini görmek insana güven veriyor.

Kendi adıma derim ki;Senin adalet konusuna bakışını,yaklaşımını,objektifliğini sitede bulunduğum 10 ay boyunca izledim,gözlemledim ve kanaat sahibi oldum.Bilgi ile donanmış,adalete olan saygısı en üst seviyede olan şahsının başkanlığında,oluşacak D.K ve Y.K nun birlikte oluşturacağı kriterleri sitede tam bir adalet ile uygulayacağını, adımı bildiğim kadar iyi biliyorum.

Sevgili Pante,D.K na,pek iş düşürmemek için elimden geleni yapacağıma kendi adıma söz veriyorum.

Sitemizin S.T.K olma çabalarında sitemizi oluşturan kurumların ve tüm üyelerimizinde bu konuda duyarlı olacaklarına güveniyorum.

Sevgilerimle...

vacsmt
15-12-2006, 15:59
Sevgili Pante ; hayırlı uğurlu olsun.
Yeni görevinde başarılar......
Sevgilerimle...

spartacus
15-12-2006, 17:31
Sevgili Pante
Tebrik ederim.
Kolay gelsin.

istavrit
16-12-2006, 01:51
hos geldin tanri pante...

dunyayi yaratan tanrilarin yapamadigini bekliyoruz senden,
yani adalet ve hukuk istiyoruz ..
ilahi pecmurdelerin beceremediklerini yani..

dunyaya gonderildigi soylenen yuzbinleri bulan peygamber bozuntularinin yapamadigini istiyoruz..

yaratan beceremedi, gonderdikleri de..

sira sende dostum..ilahi degil, insana yarasir adaleti sen gosterirsin umarim..

basarilar

istavrit
16-12-2006, 03:53
ve sevgili pante dostumuz senden rica ediyorum *
bu siteye gonul vermis, yazi vermis, zamanlarini vermis dostlar vardi..

ayrilma gerekceleri ne olursa olsun, onalari cagir lutfen..

onlara senden site adina seslenmeni, hatta ozur dileyip onlari siteye cagirmani bekliyorum..

haci, mamuli, onur hoca,mephisto, kirilip ayrilanlar...bir anda aklima gelenler..daha niceleri var..unuttuklarim beni bagislasinlar..

ve cok merak ettigim mutezile...

olmazsa olmaz sodomo..

neredeler..

sitenin adaleti anlayisi 3-5 yalakaya sirinlik olmamali..

sark demokrasisi bizim kilic uzerinde prande atmamizdan baska bir sey degildir..

16-12-2006, 10:48
İstavrit arkadaşım,

Sitemizin adalet anlayışı 3-5 yalakaya şirinlik değildir. Seni kınıyorum. Bu sözün tüm yönetici arkadaşlara bir hakarettir. "Yalaka" dediklerin kim? Ve o yalakalara şirin gözükmek isteyenler kim? Yukarıdaki düşüncelerini daha uygun kelimelerle ifade edemez miydin?

Pante'nin yazı üslubu, yazılarında kullandığı agresif olmayan kelimeler herkese örnek olmalı.

Eğer bizler çok ileriki yıllarda bile olsa bir Sivil Toplum Kuruluşu olmayı hedefliyorsak ki tüzüğümüz de bu yöndedir. Böyle bir kuruluşa yakışan şekilde düşüncelerimizi ifade etmeyi öğrenmemiz gerekir.

Ek olarak belirtmeyi uygun görüyorum: ateizm.org bizim dost sitemiz. Kurucusu Vlad ile arkadaşlığım da var. Her ikimiz de zor zamanlarımızda birbirimizin sitelerine önemli desteklerde bulunduk. ateizm.org, üyelerin ifadelerinde kullandığı kelimelere bizden daha çok müsamaha göstermektedir. Biz ise politikamız gereği daha fazla kısıtlama yapmaktayız. Bunlar birer tercih, birer politika meselesidir saygı duymak gerekir. Eğer bizim sitemizde izin verilene oranla daha agresif ifadeleri kullanmak istiyorsanız -kişisel görüşüm olarak- dost sitemiz ateizm.org'da yazmasını öneriyorum sayın üyelerimizin.

Cemal
16-12-2006, 16:17
pante

Onur Üyesi
Disiplin Kurulu Başkanı
Forum Yöneticisi

Pante abim*-bütün uvvannar sana yakışır.Sana tebrik ediyom.
yeni görevinde başarı diliyom.
ama senin enbüyük uvvanın şu abim*:

pante
bilgili-tebiyeli-dürüs İNSAN

seninle iftaar ediyoz abim. cml.

biz bu yazıya kendi dukkanımızın güzel bi yerine asmıştık.Ama dukkana gelmeyennerde var*-saolsunnar.Pante abime ayit düşüncemizi(cahil olsakda) burdadaaçıklıyalım dedim.Pante abiyi çok deerli buluyom.bençe herkeş onun özeliklerine saygı duymalı*ona kırmamalı.o kendine her halde ıspat yaptı.ben böle düşünüyom.
Bütün büyüklerime saygılar abim.*

cml.

istavrit
16-12-2006, 23:16
cem arkadasim,

sizin gibi entellektuel ve aydin bir insani okuduklarini yorumlayamakta itham etmek abes olur..

sitenin adaleti anlayisi 3-5 yalakaya sirinlik olmamali..

yazim yukarida..senin yorumunda cok degil bir altinda...

cumlemden sitenin adalet anlayisi sirinlik uzerine kuruludur gibi bir anlam cikarmissin..

oysa benim cumlem bir onermedir..bir tavsiye, ongorudur..boyle olmamalidir, olmamasi icin calisilmalidir anlamindadir..yanlis bir onerme diyebilirmisin..?

evimizi temiz tutmaliyiz dedigimde, evimiz pis anlamini cikarabilirmisin?
panteye gorevinde adaletli olmalisin deseydim, sen pante'yi *adaletsizlikle sucladin diyebilirmiydin..?

sitenin henuz yalakalara sirinlik yaptigini soylemiyorum ama adim adim * bir egilimde oldugunu da gormuyor degilim

yalakalar kimdir diye merak ediyorsan herkes biliyor.. ayrica siteden atilip atilip baska nicklerle donenlerdir..merak ediyorsan IP'lerinden kimler olduklarini bulman cok zor degil..bir gun cariye, olan, diger gun jinekolog, bir baska gun bir baska dallama oluyorsa bunlarin adi yalakadan da asagi olmaliydi... *bu insanlara karsimi adaletli olacaksin cem...

hadi cariye nickli *yalaka ile liop'u kiyasla..adaletse at liop'u siteden..

burasi dinlerin tartisildigi bir sitedir..guzel turkce konusanlarin degil..insanlarin esasta ne soyledikleri onemlidir..liop soylemesi gerekenleri biraz uygunsuz sekildede soyluyor olabilir, sodomo agresif *yazabilir..
bu site aydinliga taraftir..tarafsiz bir site degildir..tabiki bende tavrimi sodomodan lioptan yana koyarim haksiz bile olsalar..

karsilarina gecip nanik yapan insanlarla adalet adina bu insanlari ayni kefeye koymak safliktir cem arkadasim..entel ve dantel demokrasisi sonumuzu hazirlamaktan baska ise yaramaz

ezkamo gibi bir usta neden yonetimden ayrildi.."benim adamlarim" anlayisini elestirdin..bundan daha gercekci yaklasim olabilirmiydi..adalet, hukuk ve demokrasi anlayisi hepimiz tarafindan bilinen psiko nerededir *bugun..
evet sitedeler ama eskisi kadar verimli yazabiliyorlarmi? bu siteye gecesini gunduzunu veren insanlari sodomo ve digerlerini gozden cikarmak bu kadar kolaymidir..

sivil toplum kurulusu adina bu insanlar bu kadar kolay feda edilebilirmi? Onlari feda edersen kimle yuruyeceksin..

hayvan severler dernegine avcilar uye olamaz cem..olsa bile ilkelerini demokrasi belirlemez, hayvan haklarina saygi belirler…avci kardeslerde uzulmesin diye dusunmek kendi ilkelerine ihanet etmekten baska bir sey olmaz... bu sitede fifty fifty adalet anlayisi esyanin tabiatina aykiridir..sodomo *ile liop arasinda esit adalet anlayisi olmali elbette..ama cariye ile liop'u ayni katagoride degerlendiremek ne kadar akilci olur..

simdi bu soylediklerimden inananlara adaletsiz davranalim, hakaret kufur edelim gibi bir anlam cikarmi? ( cikar mi cikar)

her kurulus kendi prensiplerini belirler..genel demokrasi kurallarina gore hareket etmez..taksici benim arabamda sigara icilmez diyorsa yolcular cogunlukta bile olsa demokrasi geregi cogunlugun dedigi gecerli olmaz..

yarin sitede bir reforandum yapilsa bu site degerlerimize aykiridir dense *cogunluk demokrasisine gore kapatip gidecekmisin cem..site hakkinda fatihta binlerce imza toplasalar dukkani kapatacakmisin *demokrasi adina...

ben siteden ayrilan arkadaslarin geri donmesi icin cagri yaparken cem kibarca bana kapiyi gosteriyor..bu ne kibir cem!...bu kadar degerli arkadasin siteden ayrilip gitmesinde koydugun ilkelerin hic payinin oldugunu dusunmuyormusun?

Demokrasi ve adelet anlayisini gozden gecir derim...

walla
16-12-2006, 23:43
E birde disiplin kuruluna müslüman kardeş lazım, yoksa demokratik olmaz. Ben mehmet_k'yı öneriyorum.

mhmd
16-12-2006, 23:52
Sn. Cem,
Sn. İstavrit,

Başlık, Sn. Pantenin duyuru ve kutlama başlığı.
Yakın bir geçmişte yaşanan polemiğin sitemize olan kaybı hafızalarda.

Anlaşılan Gazete ilanı sitemize yaramadı. :(

Biraz daha sakinleşsek diyorum.
Bilmem ki, kötü mü diyorum?

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.

dilaver
17-12-2006, 00:09
Mızrak çuvala sıgmıyor, akan suyu da geriye döndürmek mümkün degil. İstavrit'e ilk defa % 100 katılıyorum. Tüm bu yaşananlardan sonra bir şeyin altını çizmek istiyorum. Tüm bu yaşananların bir tek sonucu olmuştur; bu site artık bizimdir.

* * Ya bizimdir ya da hiçtir, bunu artık herkes anlamıştır. Yazıp yazmaması önemli degil. Ama izledigim ve halet'i ruhiye budur. Güzel bir aşamadır, zorunlu bir aşamadır, olması gereken bir aşamadır. Olmuştur da. O halde şimdi görev bir adım daha ileri atmaktır.

* * Her ne kadar Cem ile tartışmam olsa da , bu süreçte rolü büyüktür ve yadsınamazdır. İstavrit ile iki kere karşı karşıya gelsem de şu anda söylediklerinin pek çogunu benimsiyorum. Özellikle gidenlerin geri gelmesi noktasında tamamına katılıyorum. Bu tartışmalar sonucu bir mihenk noktası ortaya çıktı o da DK oldu, ve herkesin ittifakla çekincesiz üzerinde birleştigi bir isim DK başkanı oldu. Bu yeni bir aşamadır, aynı zamanda YK nın yasal olarak denetlenecegi bir aşamadır ve de demokratiktir.

* * *Ne olduysa olmuştur ve de iyi olmuştur. Tartışmanın taraftarları olan ateist kesimden hiç bir kişinin özür peşinde oldugunu zannetmiyorum. Kişilik peşinde oldugunu da zannetmiyorum. Temel mesele anlayış meselesidir. Anlayış aşıldıgı anda kim gitmişse teklifsiz gelecegini tahmin ediyorum.

* * * Bu konudaki tartışmaya son diyeceklerim bunlar. Meseleyi ileri götürmek ve kısır tartışmaları aşmak için iki öneri sunuyoruum.

* * * *Cem yukarıdaki satırlarda ateizm.org un kardeş site oldugundan bahsetti. Olabilir ,kardeşler zor zamanlarda aynı çatı altında olmalıdır. Bu ve diger tüm sitelerle ilişki kurulup ortak bir platformda bilgi üretilmesinin saglanmasını istiyorum.

* * * *İkincisi ise acilen bir dergi hazırlıklarına girişilmesini öneriyorum. Bu yasal bir dergi olmayı hedefleyen bir e-dergi olmalıdır öncelikle. Yk nın en azından bir üyesi ile desteklenen ,forum içinden bir yazı kurulu olan, çalışma gruplarıyla büyüyen aylık bir dergi olmalıdır. Asgari 2 ya da üç ay içinde faaliyete geçmeyi hedefleyen ve başlarken de ileri sayılarının hazırlıgını yapan bir organizasyon olmalıdır. Böyle bir acil hedefi gerçekleştirmeye çalışmak pek çogumuzu gereksiz polemiklerden uzaklaştırarak enerjimizi bir noktada yogunlaştırmamızı saglayabilir belki de. *

* * * *STK olmanın ,Cem 'in dedigi gibi çok uzun yıllar alacagını zannetmiyorum. Ama forum kovboylugu yaptıgımız sürece bunun ebediyete kadar süebilecegini görebiliyorum. Kendi adıma ismim geçmedigi sürece bu tarz bir tartışmanın içinde olmamaya çalışacagımı tahahhüt etmek istiyorum. Tüm arkadaşları da üretmeye davet ediyorum.

* * * saygılarımla

vartor
17-12-2006, 04:39
Dilaver,
Her zamanki gibi gorusune katiliyor, polemigi bir tarafa atip, guclenip sesimizi duyurmayi herseyden, hatta sahsiyetimizden bile ustun tutmamiz gerektigine inaniyorum.
Sitemizin adi ve gayesi bizlerden, dinlerden ozgurluk ve sadece insan oldugumuz icin birbirimize saygi ve sevgi, anlayisi icinde davranmamizi, insanlari bolucu bir niteligi olan inanclarin verdigi zararlari incelememizi ister.
Burada yazan uyelerimizin zaten cogunlugunda bu nitelikleri goruyor ve umitleniyorum.
* Sevgi ve saygilarimla....

pante
17-12-2006, 14:07
Bu konuyu açmak ve enine boyuna tartışmanın faydalı olacağına inanıyorum.
Ama başka bir başlık altında.
Yeri konusunda tereddütteyim. Serbest forumda açacağım. Yönetim daha sonra uygun foruma taşıyabilir.