PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AZİZ NESİN

haci
06-02-2005, 01:48
Tahsin Saraç’ın kaleminden Aziz Nesin...

AZİZ NESİN

Sen ey, kiliselerde hoca
Ve camilerde papaz
Havralarda Buda
Ve Musa pagodalarda
Yine de açıortayı
Dinler dışaçısında.

Sen, ölü denizleri kabartan fırtına
Gübrelikler içinde çiçek
Savaşımlarda uçlak
Ve eşlek sevgilerde.

Sen, sıradağlarda doruk
Sık ormanlarda gürgen
Genelevde bakire
Erdem ayağ götürmüşken.

Sen çiftçi,
Has tohumu kıraç tarlaya atan
Sen kumarcı
Bile bile yanlış ata oynayan.

Sen ey, ey ermiş şeytan
İnmeli bacak üstünde
Dik durmaya çalışan
Soylu atlar gibi hep
Hep ayakta uyuyan
Ve domuzlar, çakallar, sırtlanlar yılkısında
Sen insanoğlu insan.

TAHSİN SARAÇ

hasavci
06-02-2005, 15:09
Aziz Nesin o`nu saygi ile sevgi ile aniyorum.Kendisini salaklara adamis ,salakligin ortadan kalkmasi icin omrunu harcamais mukemmek bir insan.
Bu ulkede kim elindekini avucundakini hic bir kan bagi bulunmayan kisilere onlarin cocuklarina harcasin.Kendisininde cocuklari var,mirasini onlara yedirebilirdi.Digerlerinin yaptigi gibi camiler "SOZDE IBADETHANE"yaptirip altlarinda pasajlar,WC`ler ticarethaneler yaptirip ismini koydurabilir vede o caminin bahcesine gomulebilirdi.Binlerce dolar verip HAC`ca giderdi mubarek
adam olabilirdi.Ama o hic birisini yapmadi mutevazi bir okul kurup kimsesiz cocuklarin vede ulkesini kemiren salaklarin egitimine adadi hayatini.Cunku o
essiz bir insandi,uzerine yildizlar yagsin.

exclusive
25-12-2005, 17:34
Arkadaşlar 5 gün olmuş büyük üstad 90 yaşına basalı. Tam 90 yıl önce yani 20 Aralık 1915'de dünyaya gelen değerli aydınımızın biraz gecikmeli de olsa doğum gününü kutlamak istedim.

http://img493.imageshack.us/img493/1206/aziznesin2sx.jpg

Bildiğiniz gibi bu ülkenin yetiştirdiği en bütük ateistlerden biriydi. Her ne kadar bu ülkeden çok çektiyse de, defalarca tutuklanıp hapislerde yattıysa da, hakkında ipe sapa gelmez yalanlar-iftiralar yazıldıysa da ve yakılarak öldürülmeye-linç edilmeye çalışıldıysa da asla ülkesine karşı sevgisini yitirmedi, asla yılmadı ve hep daha güzel, daha özgür, daha bilinçli bir Türkiye hayali kurdu. Tek hayali buydu Aziz Nesin'in asla rahat, zenginlik içinde bir yaşam hayali olmamıştı.. Hapisde geçirdiği günlere hiç ağlamadı. Kendisini mahkum edenlere hiç kin kusmadı. Hep alay etti onlarla, yüzünden hiç eksik olmayan gülümsemesiyle...

Kendi ülkesinde zaman zaman bazıları yasaklanmış - sansürlenmiş olsada 100'ün üstünde kitabı 30'dan farklı dile çevrildi. Romanlarından, Tiyatro oyunlarından bazıları o öldükten sonra sinema filmi oldu. Yapıtlarında toplumsal bozuklukları, haksızlıkları, fırsatçılığı, bürokrasiyi, yanlış değer yargılarını kıyasıya eleştirdi. Ve asla sözünü sakınmadı...

http://img520.imageshack.us/img520/3254/aziz2mu.jpg

En büyük mirasını yani eserlerini ve bütün haklarını bunca sıkıntıyı yaşadığı ülkesine miras bıraktı. Daha doğrusu ülkesinin geleceği olan çocuklara, kimsesiz çocuklara... Aziz Nesin'in kurduğu Nesin Vakfı 1972'den beri kimsesiz ve yoksul çocukları, meslek edinip vatana millete faydalı bireyler haline gelinceye kadar himaye ediyor, tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Buna karşılık Aziz Nesin'in ailesi herzaman yaşadıkları gibi mütevazi bir hayat sürüyorlar ve bununla da haklı şekilde gurur duyuyorlar...
http://www.nesinvakfi.org/

Keşke benim diyen müslümanlar, bu dinsiz aydınımızın yarısı kadar hayırlı, yarısı kadar iyiliksever, yarısı kadar fedakar insanlar olabilseler...

Aziz Nesin'in doğum günü sadece Aziz Nesin'e değil tüm dinsizlere kutlu olsun...

sargon
25-12-2005, 21:47
Cocuklugumdan beri onun kitaplari ile buyudum. Sasirtici sekilde, her yasta insanin zevk alarak okuyabilecegi oykuler yazdi. Bir toplum iste boyle degerleri ile gelecekte aniliyor. Aziz Nesin'i simdi cocuklarimiza okutuyoruz. Onlar da cocuklarina okutacak. Kitaplari yuzlerce yil okunmayi surdurecektir.

Mulkiyeliler Dernegi'ne bir seminer vermeye gelmisti. Gorunce sasirmistim. Elinde eski bir deri canta, (su vergi memurlarinin tasidiklarindan) beyaz sacli, kisacik bir adam. Bu kadar gulerek okudugum kitaplari yazan bu asik suratli ihtiyar mi diye dusunmustum once. Konusmaya baslayinca bambaska bir dunyaya geciriyordu adami.

Iyi ki dogun, iyi ki varsin Aziz Nesin.

21-10-2006, 17:07
Güncelleme..

ozgur_beyin
21-10-2006, 17:48
sevgili, arkadaşlar İHL de bize * Aziz Nesin in *ordudayken askerin tayını çaldığını söylerlerdi ve bunusürekli pompalarlardı.al işte sana dinsizin karakteri diye . bu necip hocalarda sapına kadar müslümandılar . ve bizde bunlardan güya feyz alıyorduk