PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kitap Önerisi - Milyarlarca ve Milyarlarca - Carl Sagan

18-12-2006, 12:28
"Milyarlarca ve Milyarlarca", Tübitak Popüler Bilim Kitapları'ndan yayınlanmış. Carl Sagan'ın savaş, bilim, ölüm ve yaşam hakkındaki görüşleri ve çeşitli yazılarının, konuşmalarının bir derlemesi. Özellikle, öleceğini bilen bir insanın son günleri ile ilgili bölüm etkileyici.

Kitabın tanıtımından alıntı:
"Carl Sagan kariyerinin son kitabı Milyarlarca ve Milyarlarca'da hepimizin içinde yaşadığı evrene ilişkin temel konuları her zaman olduğu gibi hem aklıyla hem yüreğiyle ele alıyor. Konu ister insandaki avlanma içgüdüsü, ister çocukluğunun oyuncak trenindeki elektrik transformatörünün kokusu, isterse küresel ısınma ya da Mars'ta yaşam olsun... Kitaptaki denemeler evrenin uçsuz bucaksızlığında yol alırken, insan zihnini de araştırıyor. Çünkü Sagan'a göre gelecek yüzyıllarda karşılaşacağımız sorunları ancak bilimi ve duyguyu birleştirerek çözebiliriz."

Tübitak - Kitap bilgisi (http://kitap.tubitak.gov.tr/k217.html)
http://kitap.tubitak.gov.tr/kit/g217.jpg

neutrino

18-12-2006, 12:47
Neutrino, Kitap İncelemeleri modülümüzdeki formata uygun şekilde hazırlaman mümkün mü bu kitabı?

18-12-2006, 12:58
Uzun yazma konusunda sorunlu olduğum için orayı düşünmemiştim ama, olabilir tabii ki. Daha sonra da "Karanlık Bir Dünyada Bilimin Mum Işığı" kitabını tekrar okuyup inceleme yazmayı düşünüyorum.

mhmd
18-12-2006, 13:10
Sn. Neutrino,

Yıllar önce uzay ve doğa ile ilgili seyretmiş olduğum bir belgeselin sunuculuğunu da yapıyordu, yanılmıyorsam.
Programın etkileyiciliğine, kişisel etkisini de katınca ortaya müthiş bir atmosfer çıkmıştı.
Çok uzak kaldım, kitapları ile arayı kapatmak lazım.

Hatırlatmanıza Teşekkürler.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

18-12-2006, 13:14
Mhmmd,

Evet, bahsettiğin program "Cosmos". Ann Druyan ile birlikte hazırlamışlar. Carl Sagan, toplumun bilim ile tanışması, ya da kafalarında uyanmış olan yanlış fikirleri gidermek için uzun yıllar çalıştı. İki kitabını da öneririm. Cosmos da kitap olarak bulunabiliyor bu arada.

neutrino

18-12-2006, 18:03
harika bir kitap olmalı, sipariş ettim sabırsızlıkla bekliyorum

mutlak başka güneş sistemleri başka hayatlar var, ben buna inanıyorum
ama tamamen ilkel olabilir, gelişmemiş olabilir, belkide evrendeki tek uygarlık bizimkisi, yalnızca biz bu kadar gelişmiş olabiliriz, belkide o dünyalardaki ortam, canlıların gelişmesine musait değil, yada o canlılar yanlış gezegende, tıpkı dunyadaki milyarlarca bakterinin gelişememesi gibi.
bizim gezegenimiz er geç ikinci büyük bir felaket yaşayacak, bu uygarlığımızın sonuda olabilir, başladığımız yere de götürebilir bizi,
önemli olan uygarlığımızın devamını sağlamak için yeni gezegenlerin keşvedilmesi ve yaşanabilir kılınması, buda bilim sayesinde olacak
ancak bilimin en büyük düşmanı din, dünyada din için harcanan para
bilim için harcanmış olsa idi şu anda mars ta insan kolonileri olabilirdi.

unutmayın, tıpkı eski dinler gibi bu dinlerinde bir sonu olacak ama bilimin
asla bir sonu olmayacak, bilim geliştikte insanlık aydınlanacak

vartor
18-12-2006, 20:47
Sevgili gandalf, ya bu butceye savas icin harcanilan enerji ve paralar da eklenebilseydi, cennet aramaya luzum kalir miydi dersiniz?
* Nasil ki dinciler olumsuzluge umitleniyorsa, ben de o gunler gelecek diye umitliyim. Tabi ki biz goremiyecegiz ama zarari yok torunlarimizin faydalanacagi umidi yetiyor bana.