PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hücre Hakkında İlginç Bilgiler...

korelmis
25-12-2006, 21:22
http://www.youtube.com/watch?v=FA9Wqib4yOM

vartor
25-12-2006, 21:46
Yani bir tip uyesi olarak bunlari allahin yaptigina mi inanmamiz gerek demek istiyorsunuz?
*Ilk ve basit hucrelerde de ayni bilesimlerin bulunmasi ile insan varligini kiyaslarsak bu hucrelerin birlesip ozellikler kazanip, evrimleserek biz olabilmisiz sonucu cikar neticede. Bu da ancak evrim teorisini, dinin anlatigi sekilde ortaya cikmadigimizi ispatlar.

painkiller
25-12-2006, 21:54
tıp öğrencisi 1. sınıf hacettepe

evrim olmadan hücre yapısı anlaşılamaz...bunun için okula yeni adımınızı atar atmaz size tıbbi biyoloji dersinde evrimi anlatırlar...yoksa bilgilerin tamamı yüzeysel ve ezbere olur...ancak evrim hücrelerin ve organizmaların karmaşık yapısını yerine oturtabilir...çamurdan hop diye çıktığına inanabiliyorsanız o başka...

yapının karmaşık olması evrimi çökertmez...ki çok çok karmaşıktır...ama olaya birazcık at gözlüğü olmadan bakabilen kişievrimin oluşumları nasıl bire bir açıkladığını oluşumları açıkladığını görebilir...

Cemal
26-12-2006, 01:03
vArtol amcam*selamaleyküm..
sen böle yaratılış masallarına filece kanma..Bak benim *yerde uzun yılların bilinsel araştırmaları sonucu-MATDEyi KOnuşturdum abim..Yzı çok uzun olduu için-bilinsel bi açıklamadan sıkılmayasınıs deyi..kısa bölünler halinde vercem.
Takip et amcam..yanı bu bilgilere aldıktan sona*herkeş ben dail mAtdeci olcez galik..atevislere müjdeler olsun.pIrof cEmal matdeyi konuşturdu... :lol:

cml.pırof.dere

beelzbb
26-12-2006, 01:43
Gerçekten çok ilginç ya...İzlerken *heyecanlandım...Şaşırdım...Şok oldum...Nasıl olur dedim.İlkel hücre bünyesinde ne ihtiva eder bilemem. Ancak ''Ilk ve basit hucrelerde de ayni bilesimlerin bulunmasi ile insan varligini kiyaslarsak bu hucrelerin birlesip ozellikler kazanip, evrimleserek biz olabilmisiz sonucu cikar neticede''.Demiş Vartor abim.Güzel demiş de benim de anlayamadığım bu ilkel hücreler nasıl akıl ediyo daha komplex yapilar edinmeyi?Vartor abi bilginiz varsa aydınlatırsanız sevinirim.Ya da şu evrim denen şey akla mı sahip ki sistemler filan kuruyo?

NOT:Sistem;aralarında karşılıklı işlevsel bağlılık bulunan bir dizi ögenin oluşturduğu bütünlüktir. :roll:

beelzbb
26-12-2006, 01:45
Yani bir tip uyesi olarak bunlari allahin yaptigina mi inanmamiz gerek demek istiyorsunuz?
*Ilk ve basit hucrelerde de ayni bilesimlerin bulunmasi ile insan varligini kiyaslarsak bu hucrelerin birlesip ozellikler kazanip, evrimleserek biz olabilmisiz sonucu cikar neticede. Bu da ancak evrim teorisini, dinin anlatigi sekilde ortaya cikmadigimizi ispatlar. Yoksa tamamen tesadüf sonucu mu ilerliyo evrim??Akıllıca mı hareket ediyo??ya da tamolarak ne?? Saygılar abim

jayjay
26-12-2006, 02:51
Korelmiş eski bir üyedir. Yanlış bilmiyorsam doktordur. Aşağıdaki yazacaklarım kendisine cevap değildir. Çünkü kendisi hiçbir ileti yazmamış (gördüğüm kadarıyla).

Painkiller arkadaş gibi belirtelim:
Tıp fakültesi 1.sınıf hacettepe değil :)

Hücrenin bu kadar karmaşık olması ne evrimi çökertir ne de Allah'ın varlığını ispatlar. Bunların karmaşık olmasının sebebini henüz açıklayamıyoruz. "Tesadüf olamaz." diyoruz(üstteki sekilde görüldüğü gibi). İçimizde bir boşluk oluyor ve "mutlaka inanılmaz bir tasarımcı var" diyoruz. Ancak bunlar tamamen subjektiftir. Kesinlikle Allah'ın varlığını kanıtlamaz.
Kanıtladığını iddia etmek, hava olaylarını yöneten, rızk dağıtan bir melek olduğunu iddia etmek gibidir (Muhammed'in kemikleri sızladı). (Bkz.http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4124)

Saygılar...

vartor
26-12-2006, 04:21
iki defa yollamisim

vartor
26-12-2006, 04:24
Sevgili beelzeb
* *Akilli olan evrim degil, sensin. Bir akil aramaya calisiyorsun cunku senin kendi aklin var. *
*Acaba bir milyar seneyi dusunebiliyor musun?
*Evrimin sureci, ilk canlilardan beri gunumuze 3 milyar sene diye hatirliyorum, Bunca senede neler geldi neler gecti su dunyadan, evrim tesadufen olmamistir diyenler,zaman surecini goz onune almiyorlar kanaatimce.
*En basitinden, grip virusu, mutasyonla degiserek vucudumuzun bagisiklik sistemini hemen her sene gecebiliyor.
*Son yuz senede bile nesli dunyadan silinen canlilar olabildigi gibi, daha once gorulmemis yenileri kesfediliyor. Bunlari ispat olarak goremesek bile, birer delil olduklari inkar edilemez.

sargon
26-12-2006, 04:31
eee, iddia ne? ne olmuş?...

liopleurodon
26-12-2006, 12:18
Bilinmeyen şey hücre dışındaki şeylerin ne haltlar yediği..

Bir yıldırımın nasıl olupta oluştuğuna bakarsanız çok daha hayret içinde kalırsınız. Ve inanın ki, hücrenin her bir şeyini açıklayaibliyoruz, ama yıldırımınkileri açıklayamıyoruz. Bugün, eline uygun teçhizatı alıp yıldırım gözlemine giden herkes yeni bir şeyler keşfeder gelir. Bunun böyle olması, yıldırımların tanrısı Zeus'un varlığını mı gösterir?

Hücredeki karmaşıklık için "abartma" demek istiyorum. Şöyleki, doğadaki hemen hiç bir şey, aslında hücreden daha az karmaşık değil..

sargon
26-12-2006, 16:07
Aşağıdaki sayfayı açtıktan sonra hemen starta basmayın, buffer'ın dolmasını bekleyin, dolduktan sonra starta basıp keyfini çıkarın.

http://aimediaserver.com/studiodaily/harvard/harvard.swf

vartor
26-12-2006, 17:38
Harika bir animasyon.

jayjay
27-12-2006, 11:55
Sevgili liopleurodon hocam,
Biz şuanda hücrenin herşeyini açıklayamıyoruz. Açıklanamayan bir sürü mekanizma var. Yanlış bilmiyorsam sadece%30'u keşfedildi.
Sayglar...

liopleurodon
27-12-2006, 13:07
Hücrenin neyi nasıl yaptığı vs. yeterince biliniyor. Ama b oran senin dediğin gibi %30 ise, yıldırım için bu oran %1.. İşte mesele bu..

Alt düzeyde neyin nasıl olup bittiğini böyle anime ederseniz, en basit olaylar bile öyle muazzam bir faaliyet olur ki, ağzını açık kalır.. Elinizi saçlarınıza sürtünce ortaya çıkan elektron/iyon hareketlerinden 90 dk.lık bir film çekebilirsiniz. Hiç senaryo yazmadan da müthiş bir hikaye ortaya koyabilirsiniz..

dolfen
09-09-2007, 18:14
herhangi bir hücreyi mikroskop altında incelediginizde onun bir protein torbasından ibaret olmayıp karmaşık yapılı bir organizma oldugunu görürüz.elektron mikroskobunun sagladıgı olanaklar canlı doganın yapı taşı olan hücrenin 3 milyar yıllık evrim sonunda alabildigine karmaşık bir yapıya büründügünü göstermektedir...

günümüzde biyologlar birçok hücrede rastlanan üst düzeyde uzmanlaşmış parçalara organel adını takmışlardır.kendine özgü karakterislik birer biçime sahip olan bu küçük organcıkların vazgeçilmez işlevler taşıdıkları bilinmektedir.hücre bedeni içinde tıpkı insan bedeni içindeki organların gerçekleştirdiklerine benzer işlevler yerine getirdiklerinden bunlara organel adı verilmi
ştir...

dolfen
09-09-2007, 18:26
en büyük dolayısıyla göze bakıcı organel hücre çekirdegidir.biraz kaba bir yaklaşımla çekirdegi insan beynine benzetebiliriz...
hücre çekirdegi içinde nükleit asit genleri genlerde birleşerek kromozomlerı oluştururlar.kromozomlar hücrenin madde özümleme süreçleri başta olmak üzere bütün işlevlerini kalııtmdan decraldıkları bir plana göre yönlendirirler.kromozomların hücre bölünmesi sırasında ateda ortadan yarılarak ikiye ayrıldıklarını ve ayna görüntüsü ilişkisinde oldugu gibi birbirlerine ters ama tıpatıp benzeyen kromozom kolonları oluşturduklarını daha okul sıralarında ögrenmişizdir... :D

dolfen
09-09-2007, 18:40
hücre yüzeyindeki ince lamellerden oluşanmitekondrilerii biilim adamları hücrelerin enerji santralleri olarak tanımlarlar... hücre organizması çok çeşitli işlevlerini yerine getirmesini saglayan *enerjiyi egzimatik süreçlerden elde eder.

ribozomlar ise hücrelerin sentezleme fabrikalarıdır...

hücre çekirdekleirnden aldıkları kesin emirler dogrultusunda hücre için gerekli bütün proteini enzimleri ve proteinlerden ibaret inşaa elemanlerını üretirler.son yıllardaki bulgular ribozomların herhangi bir proteinin inşaasında evrensel ölçekte bir yetenekle donanmış olduklarını göstermektedir...

hücre çekirdegi ütretmeleri iiçin ribozomlara hangi türden bir proteini spariş edersek edelim ribozomlar aldıkları emir dogrultusunda üretimlerini arzu bedilen programa göre en ufak bir gecikmeye meydan vermeksizin anında ayarlamaktadırlar...

vacsmt
09-09-2007, 19:03
Dolfen sen şimdi bunları niye yazdın ? Yani bunlar ne anlama geliyor ?Ne anlamalıyız bu
yazılardan ? Bir de yazıyı niye 3 'e böldün ? Bunu da anlamadım !

el-alem
09-09-2007, 19:12
dostum dolfenin klavyesi biraz zayıf *yavaş yavaş yazıyor...
burdandanda paste copy olmadıgı anlaşılıyor...

vede bölmek hoşuma gidiyor insanlar okuyor...

,diger model uzun göründügü için ilgi çekmiyor... *

bu konu için bkn: sudan çıkış.

yorgun hissetmezsem devam edecegim