PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : UZATMALİ DOCENT

ali oktay
07-02-2005, 11:36
Tanrı, Doçentlik imtihanında basarili olamamış...Neden mi ?

1. Tek bir orijinal yayını vardı.

2. İngilizce değildi.

3. Yayında hiçbir referans yoktu.

4. Yayın bir hakemli bir dergide yayınlanmamıştı.

5. Yayının ona ait olduğundan şüphe edenler bile bulunmaktadır.

6. Dünyayı yaratmış olabilir, fakat o zamandan beri ne yaptı?

7. Elde ettiği sonuçları bilim dünyası ondan bağımsız tekrarlamada zorlandı. Koyunlar çabuk yaslanıp öldüler.

8. İnsanları deney malzemesi olarak kullanma konusunda atik

komisyonundan

izin almadı. Malpraktis yasası ise umurunda bile değildi.

9. Deneylerinden biri iyi sonuç vermeyince, deneye katılanları suda boğdu.

10. Derse hiç gelmedi. Sadece öğrencilerine gönderdiği kitaplarını okumalarını söyledi.

11. Bazı rivayetlere göre kendi oğluna ders verdirdi.

12. İlk iki öğrencisini, çok fazla öğrendiler diye okuldan attı.

13. Öğrencilerinin çoğu sınavlarından gecemedi.

14. Kendisiyle görüşülebilecek saatler düzensizdi ve görüşmeleri için genellikle dağ basında randevu veriyordu.

Can yucel

Russell
07-02-2005, 11:52
6. Dünyayı yaratmış olabilir, fakat o zamandan beri ne yaptı?

bide dünyayı yaratmadan önce ne yapıyordu sorusu var.

07-02-2005, 16:02
bu tür yazilarinizi cafe de birlestirseniz nasil olurdu...

haci
07-02-2005, 16:13
Doğru
Fazla ciddi gibi durmuyor... yine de içinde bazı gerçekler var ki, ihmal etmek çok zor...
Allah''ın yaptığı ve yapılmasını istediği hemen her şeyde bir tür sakatlık var. Allah yalnız beceriksiz değil. Yalancı ve kafasız da.. Yarattığı her şeyde bir kusur var..
Beni en fazla rahatsız eden evrende canlılar arasında kurduğu düzen.. Bu ne zulüm öyle.. Neden canlıları birbirlerini yemeye zorluyor dersiniz bu sapık?
Hikmetinden sual edilmez mi diyeceğiz..
Onu Müslüman''lar diyor.. Biz sorguluyoruz bu sapık Allah''ı..

HACI

ali oktay
07-02-2005, 18:55
Haci, bari sen yapma bunu....
Forum icerigi ile hicbir ilintisi olmayan,Nesin siiri ciddi oluyor da,tum icerigi ayri ayri tartisma konusu olan bir yazi neden uygun dusmuyor anlayamadim.
Bir gun once biraktigim ve hemen hemen ayni formatta olan- İslam uygarligi essizdir- topigine neden elestiri getirmedin?
Bari sen takilma kuyruga.

07-02-2005, 19:10
HAci Bey kardesimin su iletisine ne demeli, bir insan neden bu tarz bir ileti asma geregi duyar, yazik degilmi ayip degilmi, karsinizdakine saygisizlik hakaret degilmi arkadaslar bu.

Yani akliniz bazi seyleri bizim gibi algilamiyor ise elstirinizi yapin, ama neden sapik, aptal gerizekali gibi kavramlari yaraticiniz icin kullaniyorsunuz, boyle bir iletiyi astiktan sonra karsi taraftan ne yapmasini istersiniz, onlarinda benzer bir uslupla karsilik vermesinimi, yoksa kuzu kuzu yazdiklariniza bakmalarini vede ses cikarmamalarinimi isterdiniz, eger onlarda ayni yonteme bas vururlarsa bundan rahatsizlik duyarmiydiniz yoksa duymazmiydiniz.

Gercekten anlayamadim, ulu orta kunatum mekaniginden nasibini almis oldugunu haykiran biri, baskalarinin inandigi Allah hakkinda bunlarimi yazmaliydi, bilmiyormusunuzki ona karsi yazilan herturlu hakaret muslumnalar arafindan sahsa yapilmi olarakta alguilanir

Neden arkadaslar anlamiyorum, inaninki anlamiyorum. Benim gozlerime inanamiyorum demekteki kastim iste bu idi, iyi baslayan herseyi boyle iki tane kici kirik laf ile yerle yeksan etmenin ne anlami var, gonulleri kirmanin, insanlarin iclerine bu kem sozlerle kin tohumlari ekmenin ne anlami var.

Sitenin yoneticileri neden tek kelime etmiyorlar

Ali Oktay bey bir ileti asmis, onun iletiside alay icerikli olmakla birlikte, kufur yok, ama akabinde Haci isimli arkadas oyle bir ileti asmiski, icimdeki tum iyi hisleri sifirlamis, ama neden!!!, neden bu yola basvuruluyor

Acaba Haci bu tarz elestiri icin bir ozur dileyecekmi bizlerden, yoksa ben istedigimi derimmi diyecek, acaba diger ateist kardeslerimizde Haci iyi yaptinmi diyecek, yoksa bu bir elestiri degilmi diyecek.

Gercekten cok uzgunum,

Su yaziya birdaha bakiniz lutfen
Tarih: Pts Şub 07, 2005 3:13 pm Mesaj konusu:

--------------------------------------------------------------------------------

Doğru
Fazla ciddi gibi durmuyor... yine de içinde bazı gerçekler var ki, ihmal etmek çok zor...
Allah''ın yaptığı ve yapılmasını istediği hemen her şeyde bir tür sakatlık var. Allah yalnız beceriksiz değil. Yalancı ve kafasız da.. Yarattığı her şeyde bir kusur var..
Beni en fazla rahatsız eden evrende canlılar arasında kurduğu düzen.. Bu ne zulüm öyle.. Neden canlıları birbirlerini yemeye zorluyor dersiniz bu sapık?
Hikmetinden sual edilmez mi diyeceğiz..
Onu Müslüman''lar diyor.. Biz sorguluyoruz bu sapık Allah''ı..

HACI
Sakatlik, yalanci, kafasiz, sapik

Bakin yukardaki kelimeler bizlerin dunyada yasayan 1.5 milyar muslumanin taptigi Allahin, ugruna canimizi verebilecegimiz Allahimiz sizlerinde arbibi olan Allah icin sarfedilmis

Sizce guzlemi, sizce bumudur elestiri, sizce bunlarin ardindan muslumanlarin da benzer yollara basvurmalrini ayni soguk kanlilikla kabul edecekmisiniz.

Cok uzgunum, tum yumusak kalbimize ragmen, neden bu reva gorulur.

Cok okuyan cok ogrenen Haci bey kardesim, okuyarak ogrenerek bunlarimiz edinebildiniz, cok yazik. Simdi verdigimim kararin nekadar dogru oldugunu daha iyi anladim

Iyiki sizle kuantum mekanigi uzerine sohbete dalmamisim, Allahima bu laflari diyen acaba bana ne derdi.

Herkese derin sevgi muhabbetimi iletiyorum.

Dabbet-ul Arz

haci
07-02-2005, 19:57
Ağırınıza giden nedir Dabbet-ul Arz kardeşim? Allah''ın sapık olması mı? Sizin bizim var olduğuna inanmadığımız bir Allah''a inanmanız, bizim O''nu eleştirmemize neden engel olsun?
Ben Allah için sapık sıfatını kullanıyorsam, O''nu siz Müslüman''lar yüzünden kullanıyorum. Sizin inandığınız Allah gerçekten sapık.. Kur''an''ı okuyun ne demek istediğimi anlarsınız...
Amacım sizi üzmek değil ama, sizi üzmeden aklımdakileri başka nasıl ifade edebilirim? Yalan mı söylememi bekliyorsunuz benden. Hipokritik olmamı mı? Hem ben biraz kibar olsam ve Allah''ı hiç eleştirmesem onun size ne gibi bir yararı olacak? Allah''a neden inanmadığımı sormayacak mısınız? Merak etmeyecek misiniz? Ben size Allah konusunda ne düşündüğümü açıkça ve mertçe söylüyorum.. Neden öyle düşündüğümü de açıklıyorum. Ben ne yaparsam yapayım nasıl olsa size yaranamayacağım.. Beni, istediğiniz gibi değil de, olduğum gibi kabul etmeye çalışmalısınız.. Ben kendi inandığım gerçeklerden bahsediyorum. Sizin gerçeklerinizden değil..
Siz de öyle değil misiniz? Burada yalnız kendi inandığınız gerçeklere değinmiyor musunuz?

Karşılıklı yalan söylemekten daha iyi değil mi bu durum?
Birbirimizi aldatmayalım..

Selamlar

HACI

07-02-2005, 20:11
Demek benim yazdigim yaziya karsiliginiz bu oldu. Peki, o halde size ancak selam diyor ve bundan boyle herhangi bir iletisime girmek istemiyorum, goruyorumki karsimda cidden cahil biri duruyor.

Allah cok sukurki bizde okuduk kurani, siz yanlizca kendinizin okudugunumu saniyorsunuz, zaten cahilliginizi oradan anliyoruzya.

Neyse, size elstiri yapmayin demedimki, kufur vede hakaret etmeyin dedim, buda cahilliginizin ne mertebelerde oldugunun acik delilidir.

Bir ozur dileyipte evet dozaji ayarlayamamisim diyecegine piskinliginiz sergilyen bu son yaziniz, herseyi sergilemisdir.

Evet bende burada kendi gerceklerimi yaziyorum, ama birtane ateist icin "bunlar sapiktir, bunlar adidir bunlar zalimdir, yalancidir, kafasizdir" demedim, ben ateizmi elestirdim ama o davaya sapik bir davadir ibaresini koymadim. Ben buna inansamda onu burada dile getirmedim, cunku bunun sizleri rendice edecegini, tartismayi seyrinden cikaracagini biliyorum.

icinde sakladigin her sozu soylememek yalancilik degildir haci bey, siz daha bu basit ilkeyi bile ayirt edmememissiniz, nasil olurda baska seyler uzerine bu denli ahkam kesen konuamalar yaparsiniz. Omrunuz vererek yaptiginiz aratirmalar sizin cehaletiniz artirmis yazikki.

Esas beni derinde uzen ise diger ateist arkadaslarimin bu konuya tek kelime elstiri getirmemeleri oldu, demekki durustluk, adalet hersey bos ve lafta, ancak kendiniz soz konusu iseniz bunlari savunur ama baskasi icin ise susarsiniz. Ben sadece saglik olsun der sabrederim, zira dinim bana bunu emreder.

Size hayatinizda basarilar dilerken, elestiri vede hakaret kavramlarinin ne olduklarini anlaminizi tavsiye ederim.

Herkesi Rabbim olan vede sizlerinde rabbi olan Allahin nuru altinda toplanmaya davet ediyorum.

Dabbet-ul Arz.

haci
07-02-2005, 20:22
Kimden özür dileyeceğim ve neden?
Allah''a saygının patentini mi aldınız?
Siz kim oluyorsunuz da benim Allah''ı eleştirmemi sorguluyorsunuz?
Önce haddinizi bilin!
Ateistler için bunlar sapıktır vs demeniz saçma olurdu. Tanımadıklarınız için o sıfatları kullanmamanız gerek..
Ama Allah ayrı bir olay. Onu çok iyi tanıyoruz.. Ve sapık olduğunu biliyoruz..
Bence burada yazılanları ciddiye almalı ve üzerinde düşünmelisiniz. Allah yalanına bir yerde dur demek zorundayız.. Bu ilah adına katledilen masum insanların kanları sizi rahatsız etmiyor mu?
Etmiyorsa siz de sapıksınız demektir..
Başka lafım yok size..

HACI

ali oktay
08-02-2005, 10:59
Sayin misafir,

Oncelikle uygar mesajiniz icin tesekkur ederim,umarim ictenliklidir,kusura bakmayin ama bunu soylemek zorundayim.Cunku ben nette yazmaya basladigimdan beri ayni niki kullanmaktayim ama siz baska yazilarinizda Dabbet-ul Arz nikini de kullaniyorsunuz,bunu benim bildigim bir ateistin disinda hic bir ateist yapmiyor,ancak hemen hemen cogu teist arkadas yapiyorlar.Bu ictenliksiz duruma gercekten cok icerliyorum,burasi her ne kadar sanal bir ortam da olsa,guven duygusuna burada da ihtiyac duyuyoruz.

Beni az cok taniyorsaniz tum inanirlari ayni kefeye koymadigimi genellemeden kacindigimi bilirsiniz.Tanri gibi sanal degerler le de ugrasmayi abesle istigal kabul ederim.Yazilarimi takip ettiyseniz tanri fikrine karsi olmadigimi da bilmeniz gerekir.Yasam felsefem insanlarin kendilerini nasil mutlu hissediyorlarsa oyle yasamalari gerektigi yolundadir.Elbette baska sinirlari asmadan.Ayetlerle,hadislerle ise hic muhatap olmam.Benim tarzim gercek yasam pratigi icindeki siyasal islamla ugrasmaktir.Bunu da alayci bir uslupla ele almam bu formattaki kisileri hemen aciga vurur ve desifre eder.Ben bunlara DİNgil derim,İnanli insanlari bunlardan ayirmayi bilirim,ayrica fazla irrite etmeden imanlilari da elestiririm,bu benim anladigim ateizmin insani yukumlulugunun geregi olarak elestirdigim kesimi olusturur.
Bazi forumlarda argoyu fazla kullandigim konusunda da elestirildigimi biliyorum ancak bunlarin yaninda aldigim begeni mailleri kiyaslanmayacak kadar coktur.Bunu daha cok insanlarin gune daha iyi baslamalari icin yapiyorum,bazilarinin ise gunlarini karartma pahasina olmasi da elbette onemlidir ama unutulmamalidir ki bir ateistin bu kaygiyi ikinci plana almasindan daha dogal bir durum olamaz.

Ben tartismalara hatta yasamin kendisine pragmatist yaklasirim,kisir dongusel tartismalardan hic mi hic yarar ummam,sonuclar beni hep hakli cikarmistir bu konuda.İceriksiz,ictenliksiz seviyeli tartismalara en duzeysiz tartismalar olarak bakarim.Cunku bir tarafin bilimsel kanitlara dayanan dogrularinin, dogmalara yaslanan yanlislarla curutulmeye calismasi bence en buyuk ictensizlik,duzeysizlik ve gerilimi tirmandirma gayretidir.Cagimizda her yaraya merhem bulmanin yolunun bilim oldugu gercegi goz onune alidiginda haksiz olmadigim kabul edilmelidir. Ben dogrulari dolastirmadan soylemeyi severim,karsidan da bunu beklerim,bu tarzin bazilari icin sivri ve keskin olarak algilanmasi nedeni ile beni fikri olarak susturamayanlar akillari sira forumu terketmek ve ateistleri kendi basina birakmak gibi ucuz numaralara yatarlar ve bu tuzaga da maalesef ateizmi bir ulku degil de sanal alemde bir oyun olarak goren arkadaslarca kolayca dusulur.Burada acinasi durumda olan safca ateistler degil bizzat bu oyunu oynayan ve kendilerini bir manuplasyon araci,malzeme oyuncagi olarak kabullenmis olan teistlerin kendileridir.
Unutmadan beni uzen bir seyi daha animsatmak istiyorum.Ali oktay elstirilerinde asla taraf tutmaz.Bunu ateist soyledi sunu teist soyledi diye yanlislarin uzerine yatmaz,kim olursa olsun elstirir.Ateistleri daha da agir elestirir.Bunun ornekleri coktur.Ancak bu durumu ne yazik ki teist arkadaslarda gorememekteyim.Ozellikle de ulusal cikarlar acisindan baktigimda buna cok uzulmekteyim.
Bu sabah haberlerde sn Basbakanin Ace’ye yaptigi ziyaret sirasinda yikilmayan cami icin etrafindakilerin mucize demesine sinirlenerek-sacmalamayin,demirden cimentodan calmazsaniz yikilmaz-demesinden gonendim. Ancak bu basit gercegi buradaki teist arkadaslardan gorememekte,abu sabuk mucize manyakliklarina seyirci kalmalarini yadirgadigimi ve icerledigi mi de belitmek isterim.Bunu neden onemsiyorum?Birbirimizin ictenligini gordugumuz ve gerektiginde yandaslarimizin hatalarini yuzlerine vurma erdemini gosterebildigimiz zaman dogacaktir gercek tartisma ortami,saflasmalarin keskinlesmedigi,dogrularin kim tarafindan soylendiginin oneminin kalmadigi zaman.
Sevgilerimle…