Orijinalini görmek için tıklayınız : İRTİBAR!
ozgur_beyin
11-01-2007, 12:39
Yılbaşından önce ışıklı islama üye oldum. avatarın altında üyelik bilgileri var. orda
İRTİBAR diye bir kelime gördüm. Yöneticiye sordum 'ne demek' cevap vermedi.
bende irtibar diye başlık attım.verilen cevaplar tam bir komedi ve cahillik abidesiydi.
bunlar bizim siteye gelen tebliğcilerden oluşuyor. fikri yapılarını öğrenmeniz için bakmanızı rica ediyorum.
http://www.islamisigi.com/forum_posts.asp?TID=617&PN=1
*
not.ordaki RAHMAN bizim psiko'dur
sosyalist-R
11-01-2007, 13:28
sevgili özgür beyin verdiğin adrese baktım ama şuan için kendi aralarında kavgaya tutuşmuşlar benim gibi ateistle uğraşacak vakitleri yok anlaşılan:)
Sevgili özgür_beyin ;
Düşünebiliyormusun SAYGISIZLIK nedeni ile atıldım siteden.
Güleyim mi ağlayayım mı bilemiyorum.
Kardeşim sende öyle bir konu açtın ki söylesek söz söylemesek yüreğimize köz oluyordu.
Neyine gerek senin kırk yıllık İRTİBAR ı deşeledin illa o İRTİBAR değil İTİBAR demek diye.
Etimoloji dediğinde ne olaki ? "İlim Çin'de bile olsa" diyorsun sonra kalkıp etimolojiden bahsediyorsun.
Suç sende değil zaten sana uyanda bak gördün mü ne oldu ?
Al işte atıldık siteden İRTİBAR'ımız bir paralık oldu :)
spartacus
11-01-2007, 14:55
http://www.islamisigi.com/forum_posts.asp?TID=627&PN=1
Değerli ozgur_beyin;
Belki hata bendedir ama ilk defa bu kadar uzun zaman ateist sıfatımıda teslim ederek kalabildim. Haklarını bu konuda yemeyeyim.
Yukarıda ki linkde güzel bir soru ile başlamış. Samimi bir soru ile. İnanmamak sizde neyi eksiltiyor diye, inanmayan sormuşlar.
Bende inanırları incitmemek için-ki her zamanki tavrım- benim açımdan Allah yada Zeus arasında malesef ama malesef bir fark olmadığını, ancak Allah adını kullanmamaın doğru olmayacağını, bunun yerine onlarında rahatlıkla kullanmaktan korkmayacağı Zeus'u seçtim. Gerçekten amacım kırmamaktı.
Şimdi inanmak bende ne eksiltir yada eksiltmeze ise, yine kendi inancıma göre açıklama yapmak zorundaydım değil mi? Nasıl görüyorum ki, bende bir eksilme olmasın. Bunuda ifade ettim, bana göre illa bir yaratıcı olmalı der isek, bunun sonu gelmez, çünkü o halde yaratanı kim yarattı noktasında düğümleniriz. Bu açıdan da düşünsel olarak bir eksilme görmüyorum, çünkü kendimce tutarlı bir açıklamam var oda budur demişim.
Yani kısaca amacım cevap vermek, kimsenin ne inancını yargılamak ama nede kendiminkini tartıştırmak. zaten soru bana sorulmuş, başkasının düşüncesi ile cevap veremem değil mi? Ama vay sen böyle düşündün vay sen öyle dedin oldu sorun, iyide sorular kime sorulmuştu ki zaten? Kısaca inanmasam neyi eksiltebilirm ki demenin açıklamaları idi onlar.
Yanlışlıkla soruyu soran arkadaşı gürültüde onun söylemediği şeyleri O'na mal etmişim, ama bundan daha kötüsü, bizzat hatalı bulduğum tavrı sergileyen Yönetici imiş, bunu gördüm ve bir daha yazmayacağım dedim, balık baştan kokar.. Bırakın insaniyeti, Verecek bir şeyi olmayanın duyacak kaygısıda yoktur... Aksi bir tane hakaret de dahi kusura bakma ben şu şu nedenlerle yanlış anlamışım, farklı düşünmüşüm kusura bakmayın demek için, önce Müslüman olmanız bekleniyor.... Cennet'i hakmı etmek istiyorsun, korkuyormusun yanmaktan, eriyip gitmekten o halde önce bu zorlamam ile bi kabul et bakayım?!
Kısaca, burada bir daha şunu gördük, başka türlü düşünüyorsanız, yalancı, ahmak, hikayeci, okuma yazma bilmeyen, gerici vs oluyorsunuz. Kısaca şahsi hedef alınıyor ve böylelikle burada ne bir bilgi nede bir düşünceyi paylaşamazsınız sonucuna varıyorsunuz. Defolun gidin deniyor. Gerçekten bunların bilinci ile ben orada düşüncemi ifade edememişsem helede bana sorulan özel sorularda cevap verdim diye bir sürü hakaret dinlemişsem, kaldı ki heleki Psiko sen hiç ifade edememiş ve küfür etti diye atılmışsan ne demeliyim? Yinede ben şunu söyleyeyim, sevgili Ozgur_Beyin böyle olmasının özel sebebi, ne o site nede oradaki insanlar değil malesef.
Ben herhangi bir Yaratıcıya inanmıyorum dediğim anda benim hükmüm verilmiştir. Ben ötekiyim, dışlanmak için özel bir çabayada gerek yok ama bilmemiz gereken dışlayanlar dışlananlardır.
Mümin isen meşrusundur değilsen gayrımeşru, değil mi? Orayada has değilse bu anlayış bilmem ki, hata nerede, tabuda olmasın.
Bu ne ya. Dumura uğradım. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Cehalet dizboyu da dil de kürek gibi maşallah. Bir de bunlar gerçekten kadın mı, yoksa psikolojik sorunları olan erkekler mi acaba? Yada abaza erkekleri toplamak için kadın rumuzu kullanıp, kadın resimlerini avatar mı yapıyorlar?
Sevgili sargon;
* * * *Kadınsızlık çeken erkeklere "abaza" denmez, abazan denir.
Bir Abaza (Aphaz) olarak alınırım sonra *:lol:
Bir özelligimiz var bizlerin, düşünebiliyor ve sorgulayabiliyoruz. Zaman zaman hislerimize maglup oldugumuz da oluyor tabii, bu da anlamsız tartışmalara ve sonuçte geçici de olsa kırgınlıklara yol açıyor.
* * Ciddi bir şekilde merak ediyorum, kafambir türlü basmıyor. Bu kadar fanatizm nasıl olabilir diye. İnsan nasıl kendini bu kadar kısıtlayabilir. Benim de gerçekten son derece inançlı oldugum dönemlerim oldu. Bunu dini anlamda söylemiyorum. Yaşamımı ortaya koyacak derecede *inandıgım dönemler oldu. Bugünden geriye dogru baktıgımda bazı şeyleri örtbas ettigimi görebiliyorum ama hiç bir zaman bu kişilerin derekesinde olmadı bu. Görmezlik ya da umursamazlık diyebiliriz belki buna.
* * *Burada esas hayret ettigim konu bu insanların egitimsiz olmadıkları. Mutlu mudurlar acaba bunu merak ederim hep. Yoksa hep geriye attıkları bir şeylerin eziklikleri ve hazımsızları var mıdır beyinlerinin bir taraflarında.
* * * Apronda deveyi kestiren adam bir uçak mühendisi, üstelik de sayılı kişilerden biri .Son derece iyi egitim almış mesleginde bir uzman hem de teknik biri. Bir taraftan uçagı uçuracaksın , o mekanizmanın tüm teknik detaylarını bileceksin, sonra da bu uçakların arıza yapmaması için kurban keseceksin. Yahu bu ikisini bu adam nasıl bir arada götürebiliyor anlamam mümkün degil.
* * * Gene merak ettigim şu. Bu kadar bagnaz olan ve kendi özgürlüklerini kendileri kısıtlayan, fanatizm derecesinde inançlı olanların acaba bizlere bu tavrı ve şiddeti bir nevi hazımsızlık ve kıskançlık mı içeriyor. Ben yapamıyorum o nasıl yapabilir mi demek oluyor.
* * * Sırf şu basit deneyimden bile yola çıkarsak bu adamların tamamen toplumun her kesimine egemen olma ihtimalinde bizim yaşama şansımız kalmıyor. Torunlarımıza mutlu bir gelecek bırakmak istiyorsak bu anlayışla tavizsiz bir mücadele şart gözüküyor.
* * * saygılarımla
Sevgili spartaküs ;
Atılma nedenim küfür değil.SAYGISIZLIK da,nerede,nasıl kime saygısızlık yapmışım tarifi yok.
Tek kelime ile sevgili Sargon gibi dumura uğradım SAYGISIZLIK dolayısı ile atıldığım için.
Ne diyeyim ki bana saygısız dediler ne gelir elden ?
spartacus
11-01-2007, 15:45
Gelincik hikayesini bilirmisin sevgili Psiko, biliyorsan bir anlatıver, bilmiyorsan ben anlatayım :)
Bilmiyorum ama anlatırsan sevinirim *:)
spartacus
11-01-2007, 16:12
Tamam aynen olduğu gibi anlatıyorum, o gelincik neden bizlerden birisi olmasın. Konuylada örtüşüyor son demde :)
Gelincik!
Uzaklarda bir köyde kocasi ile cocugu dogmadan ayrilmis, tek basina yasayan hamile bir kadin, kendisine arkadas olmasi acisindan dagda yarali buldugu bir gelincigi evinde beslemeye baslar. Gelincik kadinin yanindan bir an bile ayrilmaz. Her ne kadar evcil bir hayvan olmasa da oldukca uysallasir.
Birkac ay sonra kadinin cocugu dogar. Tek basina tüm zorluklara gögüs germek ve yavrusuna bakmak zorundadir. Günler gecer ve kadin birgün birkac dakikaligina bile olsada evden ayrilmak ve yavrusunu evde birakmak zorunda kalir. Gelincikle bebek evde yanliz kalmislardir. Aradan biraz zaman gecer ve anne eve gelir.
Gelincigi ve kanli agzini görür. Anne cildirmiscasina gelincige saldirir ve oracikta öldürür hayvani.
Tam o sirada icerideki odadan bir bebek sesi duyulur.
Anne odaya yönelir. Ve oda da besigi, besigin icindeki bebegi ve bebegin yaninda duran parcalanmis bir yilan lesini görür.
Sevgili spartaküs ;
Atılma nedenim küfür değil.SAYGISIZLIK da,nerede,nasıl kime saygısızlık yapmışım tarifi yok.
Tek kelime ile sevgili Sargon gibi dumura uğradım SAYGISIZLIK dolayısı ile atıldığım için.
Ne diyeyim ki bana saygısız dediler ne gelir elden ?
Sevgili, çok sayın,aklı biraz fazla gelen(deli),yürekli,6 yaşında bir çocuğun yüreğine sahip,adam gibi adam,karizmatik abim...Kesin unuttuğum özelliklerin mevcuttur bünyende bağışla beni :cry:
Bak sana deliliğin tanımını yapayım affına sığınaraktan.Delilik:İnsanın kendine yakışanı giymesidir.Kendin beğenirsin ancak.Başkasının beğentisi umrunda olmaz.Çoğu kez başına iş getirse de...Gerçi abim delilerin cezai ehliyeti yoktur.Bu da biline.
Tabi bu öz deliliktir.Başkalarını bağlamaz yani.Adı üstünde delidir ne yapsa yeridir. :lol: Amma övdüm demi deliliği...
Ben de deliyim ama zır deli olma yolunda ilerliyom.
Gerçi suç bende değil ya da bizde değil.Bizi bu hale getirenlerde(akıllı olduğunu düşünenler)
Bence Ömer Hayyam da deliydi.O kendini akıllı görenler ki biz onlardan ayrılıyoruz(aklımız fazla geliyo çünkü).Söylediklerini akıllarınca yorumlayıp ateist yaptılar adamcağızı hemen.Sorarım ben *onlara:sordunuz mu adama içirten meseleyi.Adam aşık,şair,matematikçi.alın size kanıt alın size belge...
Aşk=delilik=matematik.Bakın nasılda oturttum deliliği ortaya.Deliyim ben deli :P
Sen boşver o akıllılara gel yaz burda okuyalım bizde...Saygılar abim kusura bakma sana da deli dedim ama yalan mı?
Sevgili kardeşim beelzb ;
Bizler Nasreddin hocanın minareden düşmüş haliyiz.
Birbirimizi tanımayacağız,anlamayacağız da kimi tanıyacağız,anlayacağız ?
Bir yerlerde akıllı olmak yerine,buranın delisi olmak şahsım için zul değil bilakis zevktir zaten *:)
Bedenimin bir yerlerde olması hiç önemli değil zaten RUHUM burada benim.(Yani maddemin özü her ne ise-Homosapiens gene bize çatacaktı) neme lazım *:)
ozgur_beyin
11-01-2007, 17:45
sevgili spartacus senin yazdıklarının hepsini okudum, oradaki insanların zekasına göre o kadar ağır şeyler yazmışsınki ,anlamaları mümkün değil.
övüyormusun, seviyormusun, yeriyormusun, takdirmi?! ediyorsun
anlamıyorlar.
anladığım şu ki, bunlar ancak ana okulundaki çocukların anladığı metinleri anlar ve anlatabilirler.
hele o nursuz fatmanın BİLENLER'e karşı anlatılmaz bir kini var.
çünkü hem müslüman! hemde zır cahil,bilinçli ataist (onlarhep böyle diyorlar)lere gıcık oluyorlar.
bunlar zavallı ama ,zavallılıklarının farkında olmayan cahil sürüsü.
işte bu kafaya sahip müslümanlarla insanlık nereye gider ,veya
nereye gitmez.
bunların yapabileceği en iyi şey, kendilerinin çalıp kendi oynamaları.
spartacus
11-01-2007, 17:48
Birde konuya cevabı ben vereyim.
İRTİBAR
Bu kelime aslında, hazır Script'in çeviri hatalarından kaynaklı.
vBulletin Version 3.6.2 Versiyonlu PHP kaynak kodlu hazır scriptde, forumlarda Üye Avatarı altında, İtibar diye konmuştur.
Şu anda ise, Level, Magic vs tabirler kullanılmaktadır, kısaca bu İtibar kelimsedir, muhtemel çeviri hatasıdır.
Yine bahsi geçen sitenin ASP dilli yazılımının forumlarda kullandığı aynı amaca dönük bir kelimedir, Üyenin belirli kriterler temelinde aktifliğini değerlendirir.
Sevgili Ozgur_Beyin, açıklama yapabilmek için hakaret etmeme sence gerek var mı? :)
Ama ne yapayım arkadaş bir kere adını Ozgur koymuşsun, burada ise Ozgur_Beyin demişsin, orası için baştan ofsayt, İRTİBAR nedir diye yöneticiyede sormuşsun, diğeride sana daha bunu bilmiyorsun cahil demiş :) öğrenmek için yüksek ilimlerine danışmışsın bu seferde sallamacı olmuşsun, sanki sorun kelimemi :) :). Dedim ya baştan ofsayt, Düdüğü çalıyorum, kartı çıkartıyorum, rengi ne sence?
ozgur_beyin
11-01-2007, 18:03
spartacus, çeviridir, meviridir, hatadır, matadır, zarttır, zurttur.
* * * verdikleri cevap yokki * NURSUZ FATMA *bilir ayağına yattı.bilgisayarda yada bizde bir hata var, itibarı, irtibar diye yazmışız
diyecek medeni cesaretleri yok . gencecik insanların ,bu kadar zavallı duruma düşmelerine gerçekten çok üzüldüm.
* * * nursuz fatma anladığım kadarıyla imam- hatipte okuyor ya o hande
güya psikologmuş. nasıl bir psikolog ki düz metinleri bile anlama özürlü
* * * HİPOKRAT , bu tiplere *ayaklarını yıkarken (erbakan hariç) ibrik
bile tutturmazdı. yaşasaydı
spartacus
11-01-2007, 18:25
Sevgili Ozgur_Beyin
Kartın rengi kırmızı...
Biz hata yapmışız deme medeni cesareti olmadığı içindir ki, tepkisellik bu boyutlarda oluyor. Çok doğru bir tespit...
gencecik insanların ,bu kadar zavallı duruma düşmelerine gerçekten çok üzüldüm.
Zavallı duruma düşüyorlar, zira hayatları boyunca beyinleri sorgulamadan inanmayı öğrenmiş. Köşede İRTİBAR yazıyorsa ve bu site kendilerinden daha büyük, daha bilgili ablaları-abileri tarafından kurulmuşsa o zaman vardır bir hikmeti diye düşünüyorlar. Bu kadar bilgili ve de imanlı büyükleri hata yapacak değiller ya! Sormaya da korkuyorlar, zira ya bilmemekten dolayı ayıplanırlarsa? Ya bu çok önemli bir kelimeyse ve bunu bilmemek insanı dinden imandan ederse? Biraz daha kurcalansa, içinde irtibar geçen bir hadis bile bulurlardı biryerlerden.
ozgur_beyin
11-01-2007, 18:35
spartacus, hiç oynamayacakmıyım. kırmızı süresizmi?
*yfln , sende haklısın kimse kral çıplak deme cesaretini gösteremedi, ya elbisesi varsa!!!!
spartacus
11-01-2007, 18:51
Kırmızı süresiz değil, sahaya bağlı :)
spartacus, çeviridir, meviridir, hatadır, matadır, zarttır, zurttur.
* * * verdikleri cevap yokki * NURSUZ FATMA *bilir ayağına yattı.bilgisayarda yada bizde bir hata var, itibarı, irtibar diye yazmışız
diyecek medeni cesaretleri yok . gencecik insanların ,bu kadar zavallı duruma düşmelerine gerçekten çok üzüldüm.
* * * nursuz fatma anladığım kadarıyla imam- hatipte okuyor ya o hande
güya psikologmuş. nasıl bir psikolog ki düz metinleri bile anlama özürlü
* * * HİPOKRAT , bu tiplere *ayaklarını yıkarken (erbakan hariç) ibrik
bile tutturmazdı. yaşasaydı
Özgür abim madem kelimelere taktın.aynı takıntı bende de var abim.huyum kurusun.ayrıntıların adamıyım işte napiyim.
Hipokrat'a aklım takıldı şindi Özgür abim psikologluk 4 yılda okunuyo ben de okudum sarmadı.Şaka şaka psikolog arkadaşlar varsa şindi alınır malınır.kolay meslek yani valla bak.
Ama psikiyatri ; 6 yıl tıp fakültesinin üzerine okunan 5 yıllık bir uzmanlıktır.Bunnar paso ilaç yazar.Yani dediğin arkadaşın öyle düşünmesi normal.çünkü psikolog psikiyatri uzmanı deel.
ozgur_beyin
11-01-2007, 21:13
,
* * * *eski bir laf var, galiba ZİYA PAŞANINdı.
* *
* * * bu kadar cehalet
* * * tahsil ile mümkündür.
* * *
*
* * * demekki böyle tipler için söylemiş .
birkac gundur rahatsizim yazamiyorum *ama,bu konu dikkatimi cekti.
arapca bilmem ama *osmanlicaya cok az asinayim.
irtisam= * resmetmek
irtica * = * rucu etmek
irtibat *= *rabitalanmak,baglanmak
irtibar = *rutbelenmek,derecelenmek (olabilir,zannimca)
geçmiş olsun soro,
* * özlettin kendini , kendine iyi bak topik sensiz boş duruyor.
* * saygılar
Sevgili *soro,
İrtibar *değil, İrtibah *yükselme yükseğe çıkma anlamındadır....
Öteyandan *kutlamak lazım arkadaşları yeni bir kelime katmışlar *dilimize...her ne kadar anlamını bilemesek de!!!!
ozgur_beyin
11-01-2007, 23:43
soro 'zannımca' bilimsel değildir , bir kanıyı ifade eder.
osmanlı'ca diye bir dil yoktur.osmanlıca ,arapça, farsça ve türkçeden
oluşturulmuş osmanlı elitlerinin içtiği bir çorbadır.
dolayısıyla arapçada farsçada türkçede olmayan bir kelime
osmanlıcada da yoktur. başka lisanlardan gelen(fetihler dolayısıyla) geçmiş kelimeler vardır oda cüzidir.
uzun lafın kısası bu üç lisandada 'irtibar' diye bir kelime yoktur.
ilerde olurmu bilmem ,çünkü 'gaybı'ancak allah bilir
* *soro geçmiş olsun ,hasta olmana üzüldüm
ozgur_beyin
12-01-2007, 00:18
ışıklı ıslam sonunda yanlış yazıldığını kabul etti İTİBARda karar kılındı
* * zor bir STAR TREK vazifeside mutlu sonla noktalandı . tüm ümmeti- muhammede hayırlara vesile olması dileğiyle. gazada gerek maddi, gerek manevi yardımlarını esirgemeyen ,herkese teşekkürü bir borç bilirim
spartacus
12-01-2007, 12:16
Sevgili arkadaşlar,
Ne olursa olsun yapacağımız en son şey, insanı, şahısı suçlamaktır. Bu forum konusuna iştirakimiz, böyle olmaması gerekirdi diyebilmek içindi; orada bulunduk ve hiç kimseyi şahsi olarak hedef alanımız olmadı, bu konuya iştirakimizde kesinlikle insanların kendi özünde olanı yargılamak değil, yüzyıllarca alışageldiğimiz ve kendi duvarlarımızı çizdiğimiz ve bu duvarları tabu düzeyinde, insanı insandan öteleyen sonuçlarına, bir örnek idi...
Orada meramımı bile anlatamazken, bana TD sitesindekilerin hepsi Ahmah dendi... Kişileri ve kimlikleri suçlamadan bakmaya çalışıyorum..
İnançlarda insan açısından gerçekten böyle bir sonuç oluşuyor. Farkına varmıyoruz belki, böylesi duvarlar ile kendisini ve ötekini, başka türlü düşünen yada inanan insanı öteleyen duvarlarımız oluyor bizim(toplumsal)
En şiddetlisi dini inançda yaşanıyor çünkü, böylesi inançlarda insan iradesinden bağımsız bir çok etmen giriyor, karanlıktan korkan bir insan iradesi ile korkmamaktadır, istediği için korkmamaktadır, yolda karşıdan karşıya geçerken aniden gördüğümüz bir aracın bizde yarattığı korku, refleks iradi değildir çünkü olaylar irademiz dışındadır. İnançlarda da böylesine katı refleksler oluşuyor, ister istemez öteliyoruz yada öteleniyoruz ama malesef unuttuğumuz en önemli şey, irademiz ve onun dışında edindiğimiz ve etkilendiğimiz ilişkiler...
Karanlıkdan korkan birisi için eğer toplumsal bir kaygımız gerçekten var ise, ona ışığı yakıp, bak aydınlıkda ne ise karanlıkdada odur diyebileceğimizi düşünüyorsak, onun korkularınada katlanmak zorundayız. *Aynı şey herkes için geçerli değil mi... Bu nasıl olacak paylaşımla, insanı ötelemekle değil, aksine paylaşımın asıl anahtarı, insan ile buluşmakla olacak...
Hiç bir şey diyemesek bile, en azından insan, düşüncesi ile var olabildiği sürece vardır, bu varlık diğer insanların en doğal varlık haklarına tecavüz etmediği sürece, en doğal varlığıdır.
Irak'da mezhep savaşları dedik, tartıştık, oysa hiç ellerini kan gölüne batıranlar şunu soruyorlar mı?
A mezhebi günde 20 vakit namaz kılsın..
B Mezhebi 5 vakit kılsın.
C Olan camiye değil, Kiliseye gitsin....
Şimdi şu 3 madde bir ülkeyi yıkar mı? İnsanları öldürür mü? Birbirlerine zarar verir mi? Ben suyu bardak ile içiyorsam, diğeride tas ile içiyorsa benim bardakla içmem onun evini yıkar mı? Asıl sroun bu!
İnançlar kimselerin menfii çıkarları için kullanılmamalı, kullandırılmamalı ve hiç bir insanın inancına, düşüncesine bakarakda, ona hakaret, dışlama, aşağılama gibi, doğal olmayan yollara gidilmemelidir. Irak bunu anlatmaya yetmiyor mu?
Orada çap bacağı ile doğmuş(biyolojik), çırılçıplak, ıngadan başka bir şey bilmeyen daha gözünü açmamış bir bebeği düşünün, yalan yanlış, sürü psikolojisi ile büyümüş büyük insanların, sırf laf kavgası için kurban edilecek kadar değersiz mi bu bebeğin hayatı?
Sinek ufaktır ama mide bulandırır diyoruz, sen suyu bardakla içtin, ben tasla içtim kavgasının bile binlerce insanın kaderini nasıl acılarla ve onarılması mümkün olmayan nasıl yıkımlara yol açtığını görmüyoruz...
Evet bir ahmak sözünün bile bundan zerre kadar farklı olmadığını göremiyor, işi sadece benim gibi inanmıyor yada düşünmüyorlardı, benim inancımıda kabul etmiyorlardı, ne yapayım hakettiler demek kadar basit sanıyoruz...
Bir kelimeye kızıyoruz ama bence asıl önemlisi o kelimenin sonuçlarını görebilmektir, bu çok daha ağırdır...
http://www.islamisigi.com/forum_posts.asp?TID=663&PID=3626#3626
Burada bir açıklama yapılmış, bunuda ekleyeyim ki, yanlı bir davranışa girmiş olmayayım ve bu forum konusu kapansın..
değerli arkadaşlar.
sizleri tenzih ediyorum ki.bu sitede dalga gecme yada birinin zaafınla alay etme gibi durumları en azından burda yapmayın.bakın bir irtibar kelimesi yuzunden yada bir baska kelime yuzunden soz dalasına girmek.forumlarda kirlilige yol acıyor.herkes gelebilir bu siteye.kovmak felan da yok yani.arkadasımız bizim sitemizle baska yerde dalga gecıyorsa,gercekten o arkadasımız hata yapmıs olur.biz turan dursuncularla burada hic bir zaman alay etmedik.en azından ben etmedim.sadece sozlere karsıyız biz.malumunuz ki onlarda bizlerin sözlerine karsı.turan dursunun sitesinden bir cok uyemiz oldu.hala daha da var yani.spartacus,cok degerli bir abimiz.neutrino,gercekten bilgisine saygı duydugum biri.fakir,hiç bir saygısızlıgını gormedim.frodo aynı sekılde.
yani bu arkadaslarımız gercekten gonlu cok zengin ınsanlar.bizim de ihtiyacını duydugumuz bu alan oluyor zaten.turandursunculara dusman degiliz.tabiki sizlerinde bildigi gibi,görüş uyuşmazlıkları her toplumda olabilen olagan hadiseler.aynı görüşe sahip olan ülkeleri bir düsünsek.ne kadar monoton ve ileri gidemeyen ülkeler oldugunu görecegiz.
hepiniz bizim icin cok degerlisiniz.bu ülkenin birlik ve beraberlige ihtiyacı var.burdaki bir konuyu alıp baska yerde alay ederek.kimseler bir sey elde edemez.bu yuzden,islam ışığı sitesi olarak.kardeşliğin simgesi olmak istiyoruz.spartacus abimiz artık bize yazmıycakmış.inanın kendi adıma cok üzüldüm.kace kardeşte aynı şekilde.neutrino yöneticilik yaptıgından zamanı olmuyor herhalde.onu da aramızda görnekten cok mutluyduk.dedigimiz gibi forumlarımızda.bazı arkadaslarımız ettıkleri sozlere dikkat edemeye biliyorlar.lutfen mazur gorun.ve hakaret sınırında kim olursa olsun.uyarıyı alır arkadaslar.kimseye hakaret ettirmem.goruslerımız farklıdır amenna.ancak hepimiz insanız ve aynı ülkeyi paylasıyoruz.
guleryuzleriniz hiç eksik olmasın.
sevgiyle kalın.
troyya
bir onceki irtibar konusunda ki cevabı:
sevgili kardeslerım bu olayı bu mesajla bıtırıyorum.irtibar kelimesi forumlarda yuklenırken genelde her web site sablonlarında yanlıs yazılımlı yuklenmıstır.o kelımenın manası ıtıbardır.ancak boyle kaldıgı ıcın hic degısıklıge ugramamıstır.bu bızde degıl genelde bazı sıtelerde boyle gecer.bu kadar abartılcak bir durum yok.tdursun sitesi bizi ilgilendirmiyor.polemigi kım acmıssa tdursunda da acan o olmustur.bizim kimseyle alıp veremedıgımız yok.ufacık bir irtibar kelımesi yuzunden yapılan polemige bak.bu konuyu kilitliyorum.tartısılcak o kadar konu varken.basit bir konuda takılmak bizim gorevımız degıl.
saygılarımla-troyya
haksızlık etmeyin, sitede tüm zamanların en büyük islam alimlerine taş çıkartacak kadar derin bir bilgiye sahip bir üyeleri var,kimmi, kubbesever, gerçek bir din alimi, hatta peygamber soyundan,
yeşil şeeh in torunu, bari ona saygısızlık etmeyin, kubbesever okuyun ufkunuz açılsın
spartacus
12-01-2007, 17:58
Sevgili Gandalf, Kubbesever o siteden atıldı, mümkünse bir başka sitedeki şahısları ve nicklerinide artık tartışmayalım. Burada değiller ve sitenin ilgili duruma olan açıklaması ile bu forum konusu kapanmıştır dedim.
Bu konuyu kilitliyorum.