PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BU FORUMUN TADI KACTI!

07-02-2005, 18:26
Bir cok arkadasimdan ozur dileyerek bu basligi aciyorum.
Son bir kac haftadir forumun tadi,tuzu kalmadi.

Fikir catismasinin oldugu yerlerde insanlar arasinda ufak,tefek takismalar olur.Ancak son zamanlarda foruma uye olanlarin bir cogu "fikir catismasinin kufretmeyi mesrulasmasi" gibi bir dusunceyle hareket ederek sokakta edemeyecekleri hakaretleri burda yapmaya basladilar.

Eskiden forumdaki butun iletileri teker teker okurken,simdilerde basliklari dahi okuyamaz oldum.

Forumda asiri giden muslumanlara karsi en buyuk tepkiyi gosterenlerin basinda ben bulunuyorum.Bana goren yanlis yapanin sifatlarina bakilarak yanlislari dogru gosterilemez.Yanlis+din=dogru degildir.

Ama ayni hassasiyeti ateist arkadaslarimdan goremedim.
Yanlis+ateizm=dogru.Maalessef boyle bir gercekle karsi karsiya kaldik.
Artik bu forum okunmaz hale geldi.Siteyi yapan arkadaslarimin emekleri icin gercekten uzuluyorum."Yapmak zor,yikmak kolay."

Siteyi kuran arkadaslarim.Ateistte olsa bu tur kufur ve hakaretlere izin vermeyin.Emeklerinizi dusunun.

Bir ara Ella-Slycako tartismalari vardi.Medeniyet kokan ve bende hayranlik olusturan bu tartismalara ne oldu?Neden bitti?Hic dusundunuzmu?

Ateist ve inananlar bir arada hosgoru ile tartisirlarsa bu forum amacina ulasabilir.

Lutfen dikkat edin!Birileri ateizm adi altinda bu forumun sonunu hazirliyorlar.Emege saygimdan dolayi actigim bu baslik umarim olumlu tepkiler alir.(Ters tepki alma riskinide goz onunde bulundurdum.)

Bol sans diliyorum.

ali oktay
07-02-2005, 18:48
Eski koye "yeni"adet....mi?

07-02-2005, 18:59
Cok zekisin Ali Oktay kardes.
Bir kelime ile beni rezil ettin.Birazcik emege saygin olsaydi akilli bir kac sey yazardin.
Biliyorum bundan sonra dahada zekice seyler yazarsin.
Yazmaya devam et kardesim.En iyi sen kufur yazarsin.Kimse senin kadar iyi yazamaz.
Devam et.
Ne kadar zeki oldugunu goster.Alkislayalim seni.Helal olsun kardesim.

Bu baslik altinda bazi seylerin duzelecegine inaniyordum.Yazikki sadece ben inanmisim.
Herkese bundan boyle iyi tartismalar diliyorum.Umarim bu siteyi kuranlar amaclarina ulasirlar.

Bu sitedeki saygi duydugum arkadaslarimdan,hemserilerimden ozur dileyerek ayriliyorum.

Hepiniz saglicakla kalin.

07-02-2005, 20:31
Yeni Arkadasim cok hakli, keske insanlri boyle kusturup buranin hacmini daraltmasaydik, ama elden baska birsey gelmiyor.

Sitenin yoneticisi kim bilmiyorum, ama siteyle ilgilendigini dusunmuyorum,

Seviyeli olanlar var elbette, ama okumus, kultulu adam kisvesi altinda cahilligini gizlemeye calisip, kufuru basan arkadaslara acaba site yoneticimiz neden tek kelimlik bir elestiri yapmamaktadir.

Yoksa burasi ateist vede inananlarin birlikta tartisma ortami degilde, ateistlerin muslumanlara rahatca kufur edebileckleri bir forummudur, yani ben yanlis bir yerdemiyim, oyleyse bizede burada durmak yakismaz.

Onca sene okuyup bilimin en guzel dalinda doktora sahibi olduktan sonra, burada iki uc kendini bilmezin hakaretlerine daha fazla tahammul edemeyecegim.

Site yoneticilerinden benimde uyeligimi dusurmelrini rica ediyorum.

Allaha emanet olun.

Dabbet-ul Arz

explorer
08-02-2005, 09:55
Onca sene okuyup bilimin en guzel dalinda doktora sahibi olduktan sonra,
Dabbet-ul Arz

saglicakla kal "Onca sene okuyup bilimin en guzel dalinda doktora sahibi olduktan sonra bu siteye yazan" arkadaş...

ali oktay
08-02-2005, 11:12
Sevgili misafir,
Ben ustteki yaniti,"yeni"niki ile yazmis olan arkadasa yazmistim.Topigi o acmisti.Yeni nikine ne oldu anlayamadim.Bu gun yok olmus.
Ve ben ne kadar iyi niyetli ve ne kadar icten biri olarak tum ictenligimle baska bir yerde "misafir" niki ile yazilmis bir yaziya yanit yazmistim.Orada Misafir nikinin dabbet-ul arz oldugunu gorunce cok uzuldugumu bu polynick durumun ictensizlik oldugunu belirtmistim.Simdi buraya girdigimde bir kez daha hayal kirikligina ugradim.Misafir=Dabbet-ul Arz=Yeni oldugunu gorunce beynimden vurulmusa dondum.
Bu nasil istir?uc ayri kisilikte yazmanin ve ustune ustlu bundan sikayet etmenin mantigini bana birileri aciklamalidir.

sevgilerimle.

ngcoskun
08-02-2005, 13:47
burda olamadığım zaman içinde kaçırdığım birşey olmuş.acaba bu başlığı açan şuan misafir nickli kişi yenimidir.
ve siteden atılmışmıdır da nicki silinmiştir.
ve eğer yeni ise ve gitmiş ise buna üzüldüğümü belirtmek isterim.her ne kadar aynı fikre sahip olmasak da kendisi ile düzeyli yazışmalarımız olmuştur.kime ne yaptığını bilmiyorum ama benim için yeni arkadaşımız sorduğu sorularla yazdığı yazılarla genelde tarafsız olmaya ve orta yolu bulmaya çalışan bir arkadaşımız olmuştur.gerçekten üzüldüm.

08-02-2005, 13:54
Evet ngcoskun, başlığı açan kişi Yeni idi. Kendi isteği ile ayrıldı, atılmadı. Kimlerin yazılarından rahatsız olduğunu belirtmemiş. Hangi yazılar olabilir ve haklı mıdır tartışabiliriz.

ngcoskun
08-02-2005, 14:19
evet Cem, Yeni burda sakin bir kişilikti aslında.bilmeyenler için birkaç şey yazmak isterim.
kendisi her iki tarafa da tarafsız bakar sorular sorar ve hem ateistlerin hem de müslümanların tarafından cevaplanmasını beklerdi.her iki tarafa da aynı şekilde yaklaşırdı.eğer eleştirecekse bundan da çekinmezdi.burda birçok kişiyi eleştirmiş ben de dahil daha sonra orta yolu bulmuş ve konuşmalarımıza düzeyli bir şekil getirmiştir.önce bir soru sorar ve sorunun cevabına öncelikle teşekkür eder beğenmezse cevabı ya da onu tatmin etmezse bile bunu yine teşekkürlerini sunarak cevaplardı.kibar biriydi.
ama ilk olarak sorduğu bir soru bir başkasının canını sıkmış ve ona ters bir cevap vermişse yeni de ona karşılık vermişse durum burdan karışmış olabilir.
bilgisayarımla ilgili sorunlarım vardı onları halledene kadar siteye giremedim.o yüzden konuyu bilmiyorum.biraz diğer konuları okuyup durumu anlamaya çalışıcam.

ama yeninin birkaç kişi yüzünden burdan gitme kararı almasına üzüldüğümü tekrar belirtmek isterim.

burda bu bir örnek olsun isterim ve formumuzun eski günlerine çok değil 1-2 ay öncesine dönmesini ve karşıt fikirlerle de olsak mahalle kavgasına girmemeyi ve külhanbeyliği yapanları cevaplamamayı öneriyorum.
bunlar tuzaktır.bunlar forumu kirletmek amacımızdan saptırmak için kurulan tuzaklardır.bunlara düşmüş olabiliriz hepimiz -ben de dahil- ama bundan sonrası için bu tip olayların yaşanmaması için bu duruma el koymalıyız.
burası sadece ateistlerin bulunduğu bir site değil tabiki ve karşıt fikirlerde olacak ama bilindiği gibi daha önce de karşıt fikirler vardı ama durum bu kadar basit bu kadar mahalle kavgası şeklini almamıştı.
kendi adıma bu durum için özürlerimi sunuyor ve bundan sonrası için yazılacakların eskisi gibi olmasını öneriyorum.
umarım yeni aramıza dönersin.

Ebu Süfyan
08-02-2005, 15:33
sevgili Cem
Rahatsız olduğum bir yazıyı örnek olarak göstermek ve bir iki şey söylemek istiyorum.

Haci:
Allah yalnız beceriksiz değil. Yalancı ve kafasız da.. Yarattığı her şeyde bir kusur var..
Beni en fazla rahatsız eden evrende canlılar arasında kurduğu düzen.. Bu ne zulüm öyle.. Neden canlıları birbirlerini yemeye zorluyor dersiniz bu sapık?

Bir müslüman için Allah mevcut olan herşeyi yaratandır. O''nun olmadığı zaman ve mekan ve onun yaratmadığı birşey yoktur.

Müslüman''ın Allah''a duyduğu saygı sevgi, O''nun dışındaki şeylere duyduğu sevgiyle kıyaslanamaz bile. Annesine, babasına, eşine, çocuklarına olan sevgisi, Allah''a olan sevgisinin yanında hiçkalır. Çünkü annesini, babasını vs. tüm sevdiği şeyeri O yaratmıştır ve kendisine O vermiştir.

İşte, bir insanın Allah''a hakaret etmesi bir müslümanı, annesine, babasına hakaret edilmesinen çok çok fazla incitir, üzer.

Allah''a inanmıyor olabilirsiniz, size sapık da gelebilir. Ama niçin sürekli forumda hakaret içeren kelimeleri kullanıyorsunuz.

Sadece eleştirdiğiniz kısımları söylemeniz yetmiyormu?

Müslümanlar''ı incitmek üzmek hoşunuza mı gidiyor.

Saygılar

haci
08-02-2005, 15:56
İhmal ettiğğnizi bir husus var Ebu Süfyan kardeşim...
Allah yoktur. Olmayan bir şeye hakaret edemem..
Benim sapık, yalancı ve beceriksiz bulduğum Allah sizin aklınızda, fizik olarak var olmayan kavramdır.
Bir ilah yaratıyorsunuz aklınızda ve O''na tapıyorsunuz..
Ayrıca O ilaha son derece sapık ve yalnız insanların düşünebileceği, insansal nitelikler atfediyorsunuz.
Ben işte o hayali ilahı eleştiriyorum.. Sizin olduğuna inandığınız ve ancak bazı yalanlar ve sapkınlıklarla varlığını kanıtlamaya çalıştığınız o sahte ilahı eleştiriyorum.
O ilah yüzünden günümüze dek milyonlarca insan öldürülmüştür. Bu katliam halen devam etmektedir. Basit ve masum bir kavram değildir O. Habis, tehlikeli ve zararlı bir nosyondur. Mücadele edilmelidir. O bizi öldürmeden biz O''nu öldürmeliyiz. Buna mecburuz..

HACI

Ebu Süfyan
08-02-2005, 16:48
Allah size göre yoktur. Karşınızda ise Allah''ın varlığına inanan insanlar var.
Ve allah size göre bizim kafamızda. Bizlere göre ise heryerde.
Size göre hayali, bize göre gerçek.

Karşınızdakilerin inandığı şeye karşı biraz hassasiyer göstermenizi beklerdim.

Hakaret etmek size birşey kazandırmadığı halde yine hakaretten vazgeçmiyorsunuz.

Habis, tehlikeli ve zararlı bir nosyondur. Mücadele edilmelidir. O bizi öldürmeden biz O''nu öldürmeliyiz. Buna mecburuz..

Hakaret ederek mi mücadele ediyorsunuz.

Hakaret etmeniz mücadelenizdeki başarınızı arttırıyormu. yoksa azaltıyormu?

Saygılar

haci
08-02-2005, 17:17
Hakaret sizinle ilgili subjektif bir algıdır. Allah için ben nasıl bir sıfat kullanırsam kullanayım, siz onları hakaret olarak algılayacaksınız..
Bu benimle değil, sizinle ilgili bir sorundur..
Üstesinden gelmeye çalışın.. Kendinizi boş yere hırpalamayın..

HACI

ali oktay
08-02-2005, 17:23
Arkadaslar bazen sizi anlamakta olduca zorlaniyorum.Ben de mi tuhaflik var diye dusunmeden de edemiyorum.

Bir insan bu forumda uc ayri nik ile ve dikkat edilir ise uc ayri karakter ile yazi yaziyor,siz bu sahtekarligin uzerine guzelleme yaziyorsunuz.
Bu nasil bir istir?
Sanal alemin kuralimidir,her sey serbestmidir?Durustluk,namus,delikanlilik gibi kavramlar yokmudur artik?
Hem de bile bile....
Bu durumun mahallenin namusunu korudugunu sandigimiz delikanli abisinin geceleri tarvesti kiliginda ****lik yapmasindan ne farki vardir?
Ha ! ne farki vardir?

ngcoskun
08-02-2005, 17:46
sevgili ali oktay
bilmediğin birşey var.
Bir insan bu forumda uc ayri nik ile ve dikkat edilir ise uc ayri karakter ile yazi yaziyor

dediğin gibi birşey yok.burda üyeliği bir şekilde sonlanmış-kendi isteği yada atılma ile- kişiler otamatik olarak misafir nickine düşer.yani Yeni de sızıntı da Dabbet-ul Arz da aynı nicke düşmüştür.aslında üyelikleri sonlandırılmadan önce hepsinin ayrı ayrı ismi vardı.üyelikten düşünce hepsi misafir nickli oldu.
bunu bilmediğin için şaşırıyor olabilirsin.
iyi günler.

ali oktay
08-02-2005, 19:03
Buna sevindim,bilmiyordum.İki arkadastan da ozur dilerim.

Nova
25-07-2010, 16:11
Güncelleme

Yergin
25-07-2010, 16:24
Neyi güncellediniz? Forumun tadının gerçekten kaçtığını mı? Öyle ise iki kelam etseydiniz bari, niye forumun tadı kaçmış.

Nova
25-07-2010, 17:53
Kaliteli ve saygideger inancli üyelerimizin oldugunu da belirterek nedense bazi inancli üyelerimizde istemedende olsa karşılaşabildiğimiz;

* Bazı üyelerin 3-5 üyelik birden alarak foruma giris yapmayi denemesi,

* Genel olarak, konusulacak birseyler kalinmadiginda, saldirilmaya baslanmasi,

* Öz fikirlerin değil, başkalarina ait kopyala yapiştir yazilarina yer veriliyor olmasindan dolayi,

* Kutsal kitaplarının sevgi, kardeşlik, hoşgörü anlayış ve empati kurmak yerine; Kesmek, sopa atmak, esir tutmak, sopa çekmek, hakaret etmek gibi insanlık dışı anlaşma yollarına yönlendirmeye çalıştığından dolayı ve üyelerimizin, kitapları böyle dediği için (kendi fikirleri aslında bu olmasa bile) buna paralel davranma gereksinimindeki tutumlarında ısrar ettiklerinden dolayı,

*Karşısındakine önce insan olarak değil, kafir olarak bakildigindan dolayi,

* Elindeki her türlü done ve argümanı koşulsuz kabul edip, mantığını ve aklını kullanmak yerine bu argümanları kullanmayı seçtiğinden dolayı,

* Sitedeki başlıkları, propaganda yazilariyla doldurulmasi, konulara çok az katki sağlanilmasi dolayisiyla,

*...........................

Bu sevda bitmez, isterseniz >bu sayfaya< (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4930) tıklayarak geçmişten günümüze hepsini görebilirsiniz.

Daha da isterseniz, islam forumu' nun eski başlıklarına bakınız. Orada bol bol var, müslüman üyelerin küfürleri de var bolca. Şöyle 101, 102. sayfasına gidiniz ve inceleyiniz.

Anlaşılmayan nokta şunu hatırlatayım, "İnananlar küfür ve hakaret etmekten, alay etmekten çekinmezler."

yucemanitu
25-07-2010, 19:43
"Ateist" yerine inatla "Ataist" ya da "Ateyis" diyenler var. Bunun kasten yapıldığını aceba hala görmüyor musunuz? Böyle şeyler karşısında moderatörleri uyanık olmaya çağırıyorum her üye adabıyla adam gibi tartışsın. Sadece Müslümanlara değil Ateistlere de saygı duyun, yok ben Ateiste karşı insanlık göstermem diyene neden tolerans gösteriliyor? Karşılıklı saygı olmazsa ortada tartışma değil didişme olur.