PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pasaportlarda din hanesi

ali oktay
08-02-2005, 17:15
Kalkiyormus.
Sonunda nihayet pasaportlardaki din hanesi kalkiyormus,Umarim kisa sure sonra nufus cuzdanlarindaki din hanesi de kalkar.Boylece insanlar nufus cuzdanlarina bakarak caglar oncesinin olcutlerine vurulmazlar.Gunumuzde bu tur kategoriler hic gerekli degildir.Ben kisisel olarak ateist de yazsin istemem.Baska insanlari ne ilgilendirir ?neye inandiginiz yada neye inanmadiginiz.Bu son derece fasizan bir yaklasimdir.Bu ilkel gelenekten kurtulunmasi oldukca sevindiricidir.Gerci bizim sevinecek bir durumumuz yok burada biliyorum,bizi ilgilendiren bir durum da yok.Haberde adi gecen soz konusu ulke Turkiye degil,Pakistan İslam Cumhuriyetidir.Ancak yine de umut verici bir gelismedir AB ye aday laik Turkiye Cumhuriyeti icin.Darisi basimiza diyelim..
Bizi sevindiricecek karar yakinda AİHM den gececek.AİHM ye basvuran birkac vatandasimiz,zorunlu din derslerinin anti-demokratik oldugu gerekcesi ile dava actilar,davaya yakinda bakilacakmis,bekleyelim gorelim.

Ebu Leheb
09-02-2005, 05:50
bütün bunlar maalesef AB sayesinde oluyor.AB olmasa bu modernleşme ve demokratikleşme sürecini kesinlikle yaşayamazdık.

ali oktay
09-02-2005, 11:11
sevgili ebuleheb,
sanirim yaziyi iyi okumadiniz.Bu gelismeler Turkiyede degil,Pakistan İslam Cumhuriyetinde oluyor.Eger Turkiyede de beinim bilmedigim bu tur gelismeler oluyorsa,sen de haklisin.

sevgiler.

Ebu Leheb
09-02-2005, 15:57
sevgili ebuleheb,
sanirim yaziyi iyi okumadiniz.Bu gelismeler Turkiyede degil,Pakistan İslam Cumhuriyetinde oluyor.Eger Turkiyede de beinim bilmedigim bu tur gelismeler oluyorsa,sen de haklisin.

sevgiler.

ab uyum çalışmaları çervesinde btürkiye de bunları mecburen yapacak hiç merak etmeyin. :wink:

Tolga
12-02-2005, 18:12
Zaten Türkiye anayasasında laik olduğu yazıyor.Ama aynı yasada zorunlu din dersi olduğuda yazıyor.Kendi kendime soruyorum:bu ne yaman çelişki!Maalesef bu ülkede laiklik de demokrasi de sadace göstermelik. :!: