PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 24 ocak unutma unutturma

kalkandelen
26-01-2007, 05:34
Bugün yine ve yeniden 24 Ocak 1993

http://img180.imageshack.us/img180/4233/ugur18cy.jpg

Seslenis - Ugur Mumcu - 1975

Dağ gibi karayağız birer delikanlıydık. Babamız, sırtında yük taşıyarak getirirdi ekmeğimizi.
Arabalar Şırıl şırıl ışıklarıyla caddelerden geçerken bizler bir mumun ışığında bitirdik kitaplarımızı.Kendimiz gibi yaşayan binlerce yoksulun yüreğini yüreğimizde yaşayarak katıldık o büyük kavgaya. Ecelsiz öldürüldük. Dövüldük, vurulduk, asıldık.

Vurulduk ey halkım, unutma bizi…

Yoksulluğun bükemediği bileklerimize çelik kelepçeler takıldı. İşkence hücrelerinde sabahladık kaç kez. İsteseydik, diplomalarımızı, mor binlikler getiren birer senet gibi kullanırdık. Mimardık, mühendistik, doktorduk, avukattık. Yazlık kışlık katlarımız, arabalarımız olurdu. Yüreğimiz, işçiyle birlikte attı;. Yaşamımızın en güzel yıllarını;, birer taze çiçek gibi verdik topluma. Bizleri yok etmek istediler hep.

Öldürüldük ey halkım, unutma bizi…

Fidan gibi genç kızlardık. Hayat, şakırdayan bir şelale gibi akardı gözbebeklerimizden. Yirmi yaşlarında yirmi bir yaşlarında, yirmi iki yaşlarında, işkencecilerin acımasız ellerine terk edildik. Direndik küçücük yüreğimizle, direndik genç kızlık gururumuzla. Tükürülesi suratlarına karşı bahar çiçekleri gibi, taptaze inançlarımızı fırlattık boş birer eldiven gibi. Utanmadılar insanlıklarından, utanmadılar erkekliklerinden.

Hücrelere atıldık ey halkım, unutma bizi…

Ölümcül hastaydık. Bağırsaklarımız düğümlenmişti. Hipokrat yemini etmiş doktor kimlikli işkencecilerin elinde öldürüldük acınmaksızın. Gelinliklerimizin ütüsü bozulmamıştı daha. Cezaevlerine kilitlenmiş kocalarımızın taptaze duygularına, birer mezar taşı gibi savrulduk. Vicdan sustu. Hukuk sustu. İnsanlık sustu.

Göz göre göre öldürüldük ey halkım, unutma bizi…

Kanserdik. Ölüm, her gün bir sinsi yılan gibi dolaşıyordu derilerimizde. Uydurma davalarla kapattılar hücrelere. Hastaydık. Yurtdışına gitseydik kurtulurduk belki. Bir buçuk yaşındaki kızlarımızı öksüz bırakmazdık. Önce kolumuzu, omuz başından keserek yurtseverlik borcumuzun diyeti olarak fırlattık attık önlerine. Sonra da otuz iki yaşında bırakıp gittik bu dünyayı, ecelsiz.

Öldürüldük ey halkım, unutma bizi…

Giresun’daki yoksul köylüler, sizin için öldük. Ege’deki tütün işçileri, sizin için öldük. Doğu’daki topraksız köylüler, sizin için öldük. İstanbul’daki, Ankara’daki işçiler, sizin için öldük. Adana’da, paramparça elleriyle, ak pamuk toplayan işçiler, sizin için öldük.

Vurulduk, asıldık, öldürüldük ey halkım, unutma bizi…

Bağımsızlık, Mustafa Kemal’ den armağandı bize. Emperyalizmin ahtapot kollarına teslim edilen ülkemizin bağımsızlığımız için kan döktük sokaklara. Mezar taşlarımıza basa basa, devleti yönetenler, gizli emirlerle başlarımızı ezmek, kanlarımızı emmek istediler. Amerikan üsleri kaldırısın dedik, sokak ortasında sorgusuz sualsiz vurdular.

Yirmi iki yaşlarındaydık öldürüldüğümüzde ey halkım, unutma bizi…

Yabancı petrol şirketlerine karşı devletimizi savunduk; komünist dediler. Ülkemiz bağımsız değil dedik; kelepçeyle geldiler üstümüze. Kurtuluş Savaşı’nda emperyalizme karşı dalgalandırdığımız bayrağımızı daha da dik tutabilmekti bütün çabamız. Bir kez dinlemediler bizi. Bir kez anlamak istemediler.

Vurulduk ey halkım, unutma bizi…

Henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. Bir kadının eline değmemişti ellerimiz. Bir sevgiliden mektup bile alamamıştık daha. Bir gece sabaha karşı pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarızla çıkarıldık idam sehpalarına. Herkes tanıktır ki korkmadık. İçimiz titremedi hiç. Mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere.

Asıldık ey halkım, unutma bizi…

Bizi öldürenler, bizi asanlar, bizi sokak ortasında vuranlar, ağabeyimiz, babamız yaşındaydılar. Ya bu düzenin kirli çarklarına ortak olmuşlardı ya da susmuşlardı bütün olup bitenlere. Öfkelerini bir gün bile karşısındakilere bağırmamış insanların gözleri önünde öldürüldük. Hukuk adına özgürlük adına, demokrasi adına, Batı uygarlığı adına, bizleri, bir şafak vakti ipe çektiler.

Korkmadan öldük ey halkım, unutma bizi…

Bir gün mezarlarımızda güller açacak ey halkım, unutma bizi…

Bir gün sesimiz, hepinizin kulaklarında yankılanacak ey halkım, unutma bizi.

Özgürlüğe adanmış bir top çiçek gibiyiz şimdi, hep birlikteyiz ey halkım, unutma bizi, unutma bizi, unutma bizi…

Cumhuriyet - 25.08.1975[/QUOTE]

vartor
26-01-2007, 08:06
Unutmuyoruz, unutmayacagiz da, ancak sadece her yil donumunde hatirlamakla bitmemeli, orada kalmamali butun umitler.

kuvvaci
26-01-2007, 08:51
Işıklar içinde yatsın. Aradan 14 yıl geçti. Noldu Cinayetlere cinayet eklendi. Dahada eklenecek Dün bir yazar şöyle diyordu Neden oluyor tüm bunlar Hepimiz birer Uğur Mumcu olamadığımız için maalesef olamadık. Birer Uğur, Behice, Ahmet Taner, Turan olamadğımız için tüm bunlar

commandante
26-01-2007, 08:51
bazen sitenin amacını unutup siyasi yazılar yazacak oluyorum ama hatırlayınca yazamıyorum.

şimdi sloganlaşmadan ve propaganda yapmadan şunu yazmak istiyorum

UÜUR MUMCU SENİ UNUTMASIK FİKİRLİERİNİ TAŞIYOR VE YAŞATACAĞIZ

dersimmm
26-01-2007, 18:32
sana bir tek nihat erim meselesin karşı çıkabildim uğur mumcu
senin gibi akılcı bi sosyalist yazarı göremioruz maalesef

vacsmt
26-01-2007, 21:00
[quote:96a5e2b93f="kuvvaci"]Birer Uğur, Behice, Ahmet Taner, Turan olamadğımız için tüm bunlar [/quote:96a5e2b93f]

Behice kim yahu ??? Bahriye Üçok'u kast etmek istedin herhalde !!!

inanna
26-01-2007, 23:40
unutulmaması ve bilinmesi gereken sanırım uğur mumcu , turan dursun ,bahriye üçok ........ve en son HRANT DİNK .tamamının katili türk-islam sentezcileri.Ne biçim sentezse ...

dersimmm
27-01-2007, 12:57
tamamının katili türk-islam sentezcileri.Ne biçim sentezse ...

ewet inanna arkadaşım, bu sentezin kimilerine göre şanlı bana göre barbar bi tarihi var. bu katillerde atalarından aldıklarıyla katliamlarına devam ediyolar

pante
24-01-2008, 20:29
Şu sılanın ufak tefek yolları
Ağrıdan sızıdan tutmaz elleri
Tepeden tırnağa şiir gülleri
Yiğidim aslanım burda yatıyor.

Bugün efkarlıyım açmasın güller
Yiğidimden kara haber verirler
Demirden döşeği taştan sedirler
yiğidim aslanım burda yatıyor.

Ne bir haram yedim ne cana kıydım
Ekmek kadar temiz su gibi aydım
Hiç kimse duymadan hükümler giydim...
Yiğidim aslanım burda yatıyor...

http://www.youtube.com/watch?v=7ynyRPB9jHE&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=u6315ahyA_Q&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=VfqMPKPPYgc

habilis
24-01-2008, 21:15
evet unutmayacağız ,,,unutmayacağız!

snoop
24-01-2008, 21:39
emperyalizmin .önündeki en büyük engel ulus devlet ve akla bilime dayanan aydın insanları ve beyinleri ortadan kaldırarak sömürge düzenlerini sürdürmek istemeleri ve bunu yaparak toplumun bilinçlenmesini engellemek ve köreltmek ve kaos yaratarak bu ulus devlet akıl ve bilim yanlılarını katletmek .emperyalizmin başlıca hedefleri ve düşmanlarıdır ama tarih göstermiştirki ışıkları söndürmeye kimsenin gücü yetmemiştir.ışıklar sürekli güneşin krekteri gibi aydınlanmaya devam edecektir.

24-01-2008, 21:53
Eskiden bazı gazeteciler aç gezer ama kalemini satmazlardı.
Ne yalıları vardı nede yatları nede apartman katları.
İnandıkları dava uğruna hapishanelere girerlerdi.
Gerekirse çekinmeden ölüme yürürlerdi başları dimdik.
Halkın içinde yaşarlardı simit yer çay içerlerdi.
Yürekleri tartemizdi kalemleri kirli değildi.
Kimseye yağ çekmez boyun bükmezlerdi.
Ülkesini sever halkını sever insanları severlerdi.
İşte bu yüzden sevmezlerdi onları kirli hesap yapanlar.
Sevmezlerdi o mert insanları bu ülkeyi soyanlar kan emiciler.
Pusu kurup bir köşede kalleş kurşunlarla UĞUR MUMCU yu vuranlar

aydoe
24-01-2008, 21:59
Uğurlar olsun,Uğurlar doğsun yurtsever aydınlık insan katledilişinin 15. yılında saygı ve sevgiyle anıyoruz,yılmayacağız

aspendos
24-01-2008, 23:34
Uğurlar olsun,Uğurlar doğsun yurtsever aydınlık insan katledilişinin 15. yılında saygı ve sevgiyle anıyoruz,yılmayacağız

şimdik nerede acaba uğur mumcu cennet bahcsinden bir odadamı yoksa cehennem çukurundan bir oda mı ?

eğer ki öldükden sonra diriliş yok ise uğur mumcuyu vuran cezalandırılmayacak !!

ama şayet ki kıyamet var ise herkez hesap vericekse orada uğur mumcuda hesap verecek !

ama hesap kitap yok diyorsanız bu düzende adaleti öldükden sonra kimse bulamıyacak ve yok olup gideceğiz ...

herkes dünyada yaptığı ile kalıcak mazlumun ahı yerde kalıcak yetimlerin hakkı iade edilmeyecek garipler garip kalıp bu dünyada 50-60 sene kalıcak ve ölücek ve unutulacak ve yok olup gidecek .

kimse de öldükden sonra hiçbir eziyet görmiyecek çünki yok olucağız ...

ammavelakin .

allaha inanan kıyamete inanan zerre kadar haksızlığa uğramıyacağını bilen bir insan i.in bu dünya birz çileli ve dertli geçer .

imanlı bir insanın bu dünyadaki yaşantısı cehennem ahireti ise cennet dir oysa inanmayanın hali bu dünyada cennet öbür tarafda cehennemdir .

işte ateizm şu kısacık ömrü sonsuz bir hayata tercih eder ve azabın çabuk gelmesini ister oysaki zamanı takdir eden cenabı allahdır onun vakti onun bilgisinde dir ve saklıdır .

bu yüzden tövbe kapıları açık iken gel dostum her kim olursan ol kapımız açık sizlerede ...

ne garip dir şu ateist ki bizler sizleri cennete davet ediyoruz sizler bizleri cehenneme ...

ah ateizm ah

aydoe
25-01-2008, 00:55
''işte ateizm şu kısacık ömrü sonsuz bir hayata tercih eder ve azabın çabuk gelmesini ister oysaki zamanı takdir eden cenabı allahdır onun vakti onun bilgisinde dir ve saklıdır .

bu yüzden tövbe kapıları açık iken gel dostum her kim olursan ol kapımız açık sizlerede ...

ne garip dir şu ateist ki bizler sizleri cennete davet ediyoruz sizler bizleri cehenneme ...

ah ateizm ah'' Aspendos

Aspendos
Sen yol yordam görmemiş bir cahilsin
Bu başlık Uğur Mumcu'yu katledilişinin 15. yılında anmak için açılmış
Sen iyi niyetli bir müslüman olsan Allahtan rahmet dilerdin
Sen tutmuşsun ateistleri dine davet etmişsin
Ne alaka ,kel alaka,dam üstünde saksağan...
Allah mı aldı Uğur Mumcu'nun canını yoksa karanlık güçlermi?
Uğur Mumcu'nun kim olduğunu,neyle ve niçin mücadele ettiğini bilirsen,kimler tarafından katledildiğini anlarsın.
Üstüne vazife olmayan işlere karışma
Ben sana ne demişim ,yap ibadetini,mutlu ol,kafayı yorma
Akıllı ol cennetin anahtarını satmaya kalkma ,Allah seni çarpar
Kimin ne olacağını sen bilemezsin

Uğur Mumcu'nun bedeni yok edilebilir,düşünceleri ve duruşu yaşıyor,yaşatılıyor
Selam olsun

spartacus
24-01-2011, 12:35
http://cdn1.cnnturk.com/Handlers/File.ashx?FileID=298951

TurkceRap
24-01-2011, 13:17
Ruhu şad olsun...

vartor
24-01-2011, 17:06
Ugur mumcu da, insanlik icin olenlerden. Diger olenlerimiz gibi, insan gibi yasamayi ogretme cabalarina son vermek isteyen insan tarafindan katledilmesi de isin ironik tarafi.

naper
24-01-2011, 17:12
Ugur mumcu da, insanlik icin olenlerden. Diger olenlerimiz gibi, insan gibi yasamayi ogretme cabalarina son vermek isteyen insan tarafindan katledilmesi de isin ironik tarafi.

Faili bulunmadı diye biliyorum!?

evrensel-insan
24-01-2011, 22:36
Saygideger arkadaslar;

Bir kimse ne dusunurse dusunsun, neyin mucadelesini verirse versin; o kisinin dusuncesini susturamayan gucu olmayanlarin, o dusuncenin vucuduna yonelmesi kadar, insanlikdisi bir davranis olamaz.

Ama goruldugu gibi, vucutlarin ortadan hunharca kaldirilmasi, hic bir zaman dusuncenin olumunu (olmek) getirmiyor.

Sadece insanoglunun insan olma mucadelesinde bir kara leke olarak tarihteki yerini aliyor.

Ama birgun insanoglu, dusuncenin her turlu insanlikdisi yol ve yontemle degil; ancak dusunce ile yenilebilecegini ogrenecek.

U. Mumcu'yu saygiyla aniyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

aydoe
26-01-2011, 17:00
Uğurlar Olsun !

http://www.timsah.com/Ugur-Mumcu-adeta-bugunu-anlatiyor/d0MPVmbvq7k?utm_source=facebook&utm_medium=paylas&utm_campaign=facebook+video

O günlerden bugünlere geldik !