Orijinalini görmek için tıklayınız : Putperestlerle Dalga Geçenler
Ebu Leheb
09-02-2005, 05:58
Dinliler çoğu zaman putpersetlerle alay eder.
"Kendi yaptığı puta tapıyor, hahah!"
"Önce putu yapıyorlar sonra yiyorlar, heheheh!"
Halbuki putpersetler hiç olmazsa var olan bişeye tapıyorlar.Dinliler gibi olmayan bişeye ya da görmedikleri bişeye tapmıyorlar. Bence putpersetlerin inanç biçimi diğerine oranla daha makul ve daha az komik.
Ayrıca putperestlerin tanrısı bazen karın doyurmaya yarayabiliyor, ya dinlilerin tanrısı ne işe yarıyor?
ali oktay
09-02-2005, 12:57
sevgili Ebuleheb,
Bunu anlamayacak ne var?
Hayat kadinlari da surekli namustan falan dem vurmazlar mi?eski bir taktiktir bu,ozdeslikten siyrilmanin en ucuz yoludur.Benzerinizi yadsidiginiz zaman benzesmezlik onyargisi yaratttiginizi sanirsiniz.
Bir hindu bir teisti ziyarete gelir ve yanında getirdiği ineği kapıya bağlar. İçeri girerler, kısa bir süre sonra din tartışması başlar.
Hindu, teiste neye inandığını sorar. O''da anlatmaya başlar;
-Bir allaha inanarım. Onun melekleri olduğuna, elçisine ve gönderdiği kitaplara. Kilisede günah çıkartırım yada sevap diye kurban keserim. Cinler, periler bana yardım ederler veya tam tersi köstek olurlar...
Hindu sorar;
-Peki bana bunları gösterebilirmisin? Nerdeler, nası bişiler? Cinler, periler, kutsal kitaplar, elçiler, tanrılar? Ne yer ne içerler?
Bu soru üzerine teist düşünür ve verecek bi cevapbulamaz. Sonra da hinduya sorar;
-Peki sen neye inanırsın?
Hindu cevap verir;
-Gel göstereyim.
Kapıyı açar ve dışarıda bağlı olan ineği göstererk;
-Buna taparım. Burdadır, gözümün önünde, ot yer, su içer..
Sevgili hasavci, aslında fıkran hoşuma gitti ama forumumuzun genel amaçları için sakıncalı olduğu için silmek zorunda kaldım. Belki de buna benzer yazıların serbest olabileceği sansürsüz bir forum açılmalı. CEM
hasavci
senin gibiler bu forumun kalitesini düşürüyor..
Seni ,
karşıt fikir bile olsa , ne düşünürse düşünsün insana ve inandığı düşüncelere saygı göstermeye davet ediyorum..
inanmaya bilirsin o senin bileceğin bir iş , burada seni zorla" hadi müslüman ol müslüman ol, yanacaksın müslüman ol " diyede zorlayan yoktur sanırım?
Son zamanlarda çokça yaşanmaya başlanan bu terbiyesiz muhabbetlerden çok sıkıldım. Site yöneticilerinde bu konu hakkında ciddi bir çaba bekliyorum. Karşılıklı insanca konuşmak varken neden birbirimizi kıralım veya küçük düşürelim?Bu forumda açılan konu başlıklarını takip edemez oldum.. Seviyeli tartışma gitti,yerine karşılıklı hakaret edici,küçük düşürücü ve çirkin espiriler ( :?: ) girdi..
Forumdan ayrılan arkadaşlarımızın sayısı gün geçtikçe artmaması için bu konuya gerçekten iyi bir çözüm bulmamız lazım... Bu konuda yardımım olabilirse elimden geleni yaparım...
SEVGİ ile kalın.....
Hemen iki yanlışı düzeltelim...
1)"Putperestler" aslında "putlara" tapmazlar...Ama taptığı varlıkların sembollerini yapıp onları temsil ettiği için saygı gösterirler..
Mesela Hinduları ele alalım..Hindular "putperest" değildir...hatta tek Tanrıya inanır..Ama onlara göre bu tek Tanrı(Brahman) milyonlarca değişik şekilde kendini gösterir..Bunlara da kelime olarak "Tanrılar" derler sembollerini yapıp onları ve "tek gerçekliği" temsil ettiği için saygı gösterirler...
2)Hindular ineğe tapmazlar...Yalnızca saygı gösterirler...Çünkü onlar yüzyıllardan beri inekler sayesinde geçimlerini sağlamışlardır "inek" onlara ve insanlığa çok "faydalı" olduğu için ona saygı gösterirler ama asla tapmazlar...
Saygılarımla...
Ben Kur''an''ı okudum "putperest" dedikleri Hinduların kitabını da okudum...
Kur''an, korkutmalar aynı hikayelerin tekrarlarından ibaret olan, kupkuru hiçbir derinliği felsefi niteliği olmayan hayatın anlamının sadece "la ilahe illallah Muhammed''en Resulullah" demek olduğunu söyleyen,Muhammed''in karı-kız almalarından sadece bazı şeylerin ona helal olduğunu söylemekten...vs bahseden,insanın zorla okuduğu, akıllara ziyan kuru KUPKURU bir kitap...
Ama Mesela Hinduizmin metinlerini eğer okuduysanız onlarda en azından DERİNLİK var mükemmel bir FELSEFE var hayatın anlamına ilişkin ifadeler var...
Mesela en mükemmel mistik metinler olarak nitelenen Upanişadlar ve Bhagavad Gita tarihte hep filozofların ilgisini çekmiştir....
Üstelik müslüman bilginlerin(!) putperest olarak niteledikleri kitap dünyadaki her inancı "Brahman"ın "tek gerçekliğe" ulaşmanın çeşitli yolları olarak görür..
Bunun için de "kafirleri bulduğunuz yerde öldürün" "Müslüman olurlar ya da öldürürsünüz" "inkar edenlerin boyunlarını vurun" gibi düşünceler en azından Hindu metinlerinde yoktur mesela..
Onun için müslümanlık/Kur''an, "teist" olmayı düşünen bir insan için EN SON SEÇENEKTİR bence...