Orijinalini görmek için tıklayınız : Türk askeri şehit olmaz mı?
başlık aynen böyle ve şöyle devam ediyor...
Bismillahirrahmanirrahim
Aziz Müslümanlar!
İslam'ın en kutsal,en yüce değerlerinden biri şehitliktir.Bu kavram İslami bir kavram olmakla beraber,İslamla özdeşleşmiştir.Şehitlik İslam'ın bir parçasıdır,değeridir.Dolayısıyla şehitlikten bahsedebilmemiz,biri için şehit diyebilmemiz için o kişinin ve ölmesine sebep olan mücadelenin İslami olup olmadığına bakmamız gerekir.Cenabı Hak ayeti kerimesinde "Allah yolunda öldürülenlere 'ölüler' demeyin. Aksine onlar diridirler ancak siz fark edemiyorsunuz." (Bakara, 2/154). diyor.Müfessirler bu ayeti açıklarken Allah yolunun ne olduğunu da beyan etmişlerdir.Kafirler,münafıklar,müşrikler,tağuti düzenler,kafir devletler,Allah yolunun dışındadırlar.Dolayısıyla yukarda sayılan sınıflardan herhangi birine dahil olan bir kişinin şehit olması düşünülemez.Bu hem İslam'ın özüne terstir,hem de akla abestir.
http://www.sonuncukoy.com/showthread.php?p=6944&posted=1#post6944 burayı tıklayın ve yorumlarınızı paylaşın.
.benim yorumum da var aşağıda.
asıl kaynak http://www.kurdislam.org/
böyle mantıksız insanlarla aynı topraklarda yaşadığıma utanıyorum sadece diyecek sözüm kalmıyor.
agnostic_z
27-01-2007, 22:20
İslama ve muhammede göre türkler istese de müslüman olamayacak kalkan derili,çekik gözlü,kafir (!) bir ırk olduğu için kahraman şehidlerimiz maalesef boşuna ölmüş ve cehennemliktir (!)
işte islam böyle bir din.
azönce kendi sitemizden biriyle msnde konuşurken konu inançlara geldi ve ben inanmadığımı bana göre allah diye bişeyin olmadığını söyledim.ve bana dediği şey sen inancını kaybetmişsin seninle konuşup ben de inancımı yitiremem dedi.ve böyle diyen biriyle işim olmadığı için direkt sildim. bu dediği laf inancını yitirmesinden korktuğu anlamına mı geldi yoksa senin gibi biriiyle işim olmaz demek mi istedi anlamadım ama peygamber 99 kere bilmemkimin kapısına gidip onu müslüman yapmaya çalıştı diye bahseden bir dinin yoldaşları bunun gibiler oluyoırsa ya da yukarda bahsettiğim mesajı yazan kişi oluyorsa ben onların allaha islama muhammete inandıklarına inanmıyorum.
islam dini işte...pehpehpeehh
agnostic_z
27-01-2007, 22:47
işte islam böçyle bir din.
azönce kendi sitemizden biriyle msnde konuşurken konu inançlara geldi ve ben inanmadığımı bana göre allah diye bişeyin olmadığını söyledim.ve bana dediği şey sen inancını kaybetmişsin seninle konuşup ben de inancımı yitiremem dedi.ve böyle diyen biriyle işim olmadığı için direkt sildim. bu dediği laf inancını yitirmesinden korktuğu anlamına mı geldi yoksa senin gibi biriiyle işim olmaz demek mi istedi anlamadım ama peygamber 99 kere bilmemkimin kapısına gidip onu müslüman yapmaya çalıştı diye bahseden bir dinin yoldaşları bunun gibiler oluyoırsa ya da yukarda bahsettiğim mesajı yazan kişi oluyorsa ben onların allaha islama muhammete inandıklarına inanmıyorum.
islam dini işte...pehpehpeehh
Aman kimyacı biraz dikkatli ol.Sitede çook değerli ve gerçekten hoşgörülü,mantıklı müslümanlar var diye her önüne gelene inanmıyorum,aştım diye fikirlerini belirtirsen adam cennette rezerve yapma adına memnuniyetle seni kuşbaşı doğrayabilir,benzinle ateşe verir ne de olsa sen onun gözünde şaşırmış bi kafirsin ve ölmeyi hakediyorsun aman dikkat kardeş,özellikle de gerçek hayatta ;)
ben onun gözünde sapıtmışım ve ruhumu şeytana satmışım...bana bunları söyledi. :D içimden dediğimi ne ona yazabildim ne de buraya yazabilirim.susmak en iyi erdemdir nasıl olsa...
ama onlar böyle yaptıkça bizi haklı çıkarıyorlar...yalansa yalan deyin puhahaaa
agnostic_z
27-01-2007, 22:57
Boşver kardeşim,öyle adamlardan uzak dur,elhamdülillah müslümanım de hayırlısı de bak işine.Hem ne de olsa onların yapmadığı şey mi takiyye,kısasa kısas.Gidip tek suçu muhammedin peygamberliğine inanmayan,çekirdekte inançları ve kitapları aynı,tanrıları aynı olan insanlara gidip baskın verip,adını cihad koyup,daha kocasının kardeşinin kanı kurumamışken kadınları cariye olarak alıp daha neler neler yapıp ve bu cihad denen kutsi vazifede ölen adamlara cennetin kral dairesini vadeden muhammede göre şu an sıcacık odamda rahat ve huzur içinde bu mesajı yazmamı sağlayan ve bu uğurda en zor koşullar altında ölen vatanımın evladı eğer ona inanmıyosa şehid değildire geliyo laf.Yaa mantığınız alıyo mu böyle birşeyi???
oohh bee rahatlattın beni.o mesajı okuduğumda sinirden çatlamıştım.bunu her defasında bağıra bağıra söylüyorum orada ama kimse beni anlamıyor.at gözlüklüler nolcak.
agnostic_z
27-01-2007, 23:20
Türk askeri şehid olmaz mı sorusunu şöyle sorsak kimyacı.Eğer türk askeri müslüman değilse,bahai,alevi ya da inanmayan ve bizim için g.doğuda ya da herhangi bi şekilde başka bi yerde hayatını kaybetmişse şehit midir değil midir?Bak bu güzel bi soru oldu işte ;)
bunu o yazıyı yazan zihniyete sormayı ve islamın nasıl bir din olduğunu örnekleriyle gözüne sokmak isterdim agnostic_z
bu düşünce yappısıyla nereye varılacak anlamıyorum.
deli_cevat
28-01-2007, 00:11
walla çok da üzüldüm ha kahroldum şimdi ölünce şehit olamıycakmıyım *:cry: *:cry: *:cry: *:cry:
:lol: *:lol: *:lol: *:lol:
agnostic_z
28-01-2007, 00:14
walla çok da üzüldüm ha kahroldum şimdi ölünce şehit olamıycakmıyım :cry: :cry: :cry: :cry:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Maalesef cevat böyle bi şerefe nail olabilmen için ne yapsan boş,önce müslüman olman lazım :( :D
Gırgırı bırakın da, aslında açtığın başlık çok iyi bir başlık, ben de akın arkadaşlarımla zaman zaman konuyu tartışmışımdır.
halkı milleti çökerten , Türk halkının milletinin düşmanı, kapitalist emperyalist ajanı bir ... düzeni koruyan insan nasıl şehid olabilir ki?
tam tersi demek ki.
Allah böyle der.
dersimmm
30-01-2007, 17:42
kimyacı werdiğin ikinci adrese bir kürd olarak önce ben üzüldüm
ama işin esasına bakarsan TÜRK ASKERİ ŞEHİT OLMAZ
hiç bir ordunun askeri de şehit olmaz, hiçbir örgütün militanıda şehit olmaz
çünkü ortada ne cennet var, ne allah'ın gönderdiği bi kitap war. biz ateistler bunu savunuyoruz
walla çok da üzüldüm ha kahroldum şimdi ölünce şehit olamıycakmıyım :cry: :cry: :cry: :cry:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Üzüldüm senin için deli_cevat bak biz şehit olacaz yukarıdan sizleri izleyecez hata ızgara yapmak için ara sıra sizin taraflara gelecez PEygamberin komuşuda olacağız ,Carieler falan da olacak(nurilerde olacakmış ama onları kendimizden uzak tutacağız:D)
Serinlik bu dünyada yediğimiz meyve oradaki meyvenin gölgesi imiş sonra bütün peygamberleri görecez oğ Allahın ne güzel günler savaş nerde gideyim şehit olayım:D
dersimmm
30-01-2007, 18:09
Serinlik bu dünyada yediğimiz meyve oradaki meyvenin gölgesi imiş sonra bütün peygamberleri görecez oğ Allahın ne güzel günler savaş nerde gideyim şehit olayım
savaşa gerek yok ki tewderi, bağla bombaları git sinagog patlatmaya *o kadar masum inasını öldür, ondan sonra arkandan hizbullahcılar şehit desin.
intihar bombacılarının AQ derecesini çok merak ediyorum.
Dersim 10 kişi gitse peygambere iki sokak ötede yer veriyorlar
20 gitse *bir sokak ötede
30 gitimi 30 metre berisinde
100 kişi gitimi peygamberle aynı evde :D
Yaw beni hizbullahçı yaptın dersim
dersimmm
30-01-2007, 18:31
tewderi, hizbullah zihniyetini güzel özetlemişsin dostum, sağol
:lol: *:lol: *:lol: *:lol:
Kutsal olanların biri ile daha dalga geçilmiş.Seviye süper bravo yazan tüm forumdaşlara.
Şunu da ben sorayım bari: Şehitlerin cesetleri çürür mü? şehit olabilmek için yani o mertebe için sadece iman yeter mi? O mertebe için illaki kanayarak yahut parçalanarak ölmek mi gerekir?
sadece iman yeter mi?
Dostum imanı olmayan müslüman değil ki (İmamı Gazalinin Ölüm ve ahiret kitabında imanın tarıfini bir oku istersen)
ozgur_beyin
31-01-2007, 11:03
askerde veya herhangi bir memuriyette öldürülenleri ''ŞEHİD''
diye tanımlıyoruz. *''ŞEHİD''ler hangi kesimden? zenginlerdenmi yüksek bürokratlardanmı? say say bitmez. şehidler sadece 'avam' tabir edilen
yoksul veya yoksula yakın kitlelerden verilir.
eeee buna bir kılıf lazım. senin oğlun, kocan ,enişten, *bok yolunamı gitti
diyecekler. *o ölenin pisipsine ölmediğine inandırmak için uydurulmuş bir kılıftır.
dinlisi dinsizi hırlısı hırsızı cazcısı sazcısı cukka sağlamsa çocuklarını ŞEHİD ettirmiyorlar. ŞEHİDlik avama yakışır. yürü memedim gene nöbete
kimyacı werdiğin ikinci adrese bir kürd olarak önce ben üzüldüm
ama işin esasına bakarsan TÜRK ASKERİ ŞEHİT OLMAZ
hiç bir ordunun askeri de şehit olmaz, hiçbir örgütün militanıda şehit olmaz
çünkü ortada ne cennet var, ne allah'ın gönderdiği bi kitap war. biz ateistler bunu savunuyoruz
Sevgili dersimmm hocam,
kurt olmakla PKK li olmak arasinda cok fark var. Insanlarimizin unuttugu bir nokta var, ordumuz sadece bizim degil kurt vatandaslarimizin huzuru guvenligi icinde savasmaktadir. Her kim kurt bagimsiz Turkiye cumhuriyetinden hicbir gerekcesi olmadan bagimsizlik isterse Turkiye cumhuriyetinin dusmanidir. Kurt halkida Turkiye cumhuriyetinin butunlugune can vermis, herkes kadar bu ulkede hakki olan insanlardir. Bazi kurtler ise gercektende emperyalizm ajanidir ve bu emperyalist ulkeler icin bile gerektigi zaman politik bir koz gibi kullanilan insanlardir. Kurtlere bagimsizlik verilmesini savunan Avrupa neden bir kurt vatandasa vize vermez? Bu nasil bir ozgurluk destekciligidir. Kimse Avrupa'nin bir kurdu yada bir ermeniyi adam yerine koydugunu sanmasin.
Sehitlige gelince benim dedemin abileri ve buyukleri Arabistan savaslarinda Muhammedin ummetine karsi savasip sehit olmuslardir. Sehitlik ulkesinin guvenligi icin canini kaybeden insanlardir. Eger bir millet sehit olmayi goze alamazsa bagimsizligini, kaynaklarini ve topraklarini dusmana vermek zorundadir. Yani sehitlik kavrami birazda askerlerin olme ihtimalini kolay kabullenmesi icindir. Muhammed'in sehitlik kavramini askerlerine olumu daha kolay kabul ettirmek icin buldugu acik.
askerde veya herhangi bir memuriyette öldürülenleri ''ŞEHİD''
diye tanımlıyoruz. *''ŞEHİD''ler hangi kesimden? zenginlerdenmi yüksek bürokratlardanmı? say say bitmez. şehidler sadece 'avam' tabir edilen
yoksul veya yoksula yakın kitlelerden verilir.
eeee buna bir kılıf lazım. senin oğlun, kocan ,enişten, *bok yolunamı gitti
diyecekler. *o ölenin pisipsine ölmediğine inandırmak için uydurulmuş bir kılıftır.
dinlisi dinsizi hırlısı hırsızı cazcısı sazcısı cukka sağlamsa çocuklarını ŞEHİD ettirmiyorlar. ŞEHİDlik avama yakışır. yürü memedim gene nöbete
Çok güzel özetlemişsiniz abi
Eğer bir tanrı varsa, başkalarının yaşamı ve huzuru için canını feda edenleri asla göz ardı etmeyecektir.çünkü bu Tanrı olmanın ruhuna aykırı
türk varmı ki Şehid olsun.? :!:
Ki darwin abiye göre gelişmemiş tek ırk türklerdir.
Yanlışmıyım.?
liopleurodon
02-04-2007, 13:32
>>> Ki *darwin *abiye *göre *gelişmemiş *tek *ırk *türklerdir. *Yanlışmıyım.?
Evet, külliyeten yanlışsın..
Ama sana bir soru sorayım: [b[Barbaros[/b] Hayrettin Paşa kimdir? Barbaros ne demektir?
Neyse, akabinde bak bakalım, barbar ne demek? Kimlere barbar denir? Barbar acaba bir sıfat mıdır, yoksa belli bir kavim veya toplumun adı mıdır?
spartacus
02-04-2007, 13:35
Hoppala?
Irkçı, Darwin'i ırkçılıkla suçluyor. Zaten yakında, içme sularına karışan mikroplardan bile Darwin suçlu olacak, açılan ama kapatılmadığı için insanların ölümüne neden olan foseptik çukurlarından bile?
Ne küçük bir dişin varmış, OrjinS.
Barbaros ne demektir ..
Cevap:'Kırmızı barbar'
Demektir ..
kurt_cobain
07-05-2007, 17:53
Barbar sakal demektir.Rosa gül,yani kırmızı demek.Barbarrosa kızıl sakal anlamına geliyor.Hayreddin paşa kızıl sakallı olduğu için ona bu isim verilmiş.bir korsana göre bir isim bu.
kurt_cobain
07-05-2007, 17:55
Barbar sakal demektir.Rosa gül,yani kırmızı demek.Barbarrosa kızıl sakal anlamına geliyor.Hayreddin paşa kızıl sakallı olduğu için ona bu isim verilmiş.bir korsana göre bir isim bu.
irfandenizi
07-05-2007, 17:57
siz hizbullahın dini bi şey mi?
yoksa din üzerine alet edilmiş dini kötüleme ve terör gibi faaliyet yapan biri?
sen bu alemi durdurabilirmisn (yoo)diyecen ozaman sus
kurt_cobain
07-05-2007, 17:57