Orijinalini görmek için tıklayınız : bilmediğim TURAN DURSUN
ozgur_beyin
31-01-2007, 14:09
5. Dursun,.Turan; ODTÜ, 1987, Kasım-85 Toplantı Bildirileri
Yukardaki  bildirilerden haberi olanlar varsa ,beni bilgilendirmenizi  rica ediyorum
2 tane link buldum ama biri çalışmıyor diğeri
http://www.atominsan.com/islam_ve_bilim.htm
ozgur_beyin
31-01-2007, 14:26
sevgili kimyacı o notu ben zaten o sitenin kaynakçası'ında gördüm.
ordakilerin hangisi TURAN DURSUN'a ait belli değil.
fatmanur10
15-02-2007, 14:52
ben turan dursunla ilgili bir yazı buldum paylasmak ıstıyorum.
kaynak.www.sadabat.net
Turan Dursun
1934 yılında Sivas’ta doğan DURSUN, imam olan babası tarafından beş yaşındayken Ağrı’nın Tutak ilçesinde, kendisine Arapça okutacak hocaların yanına Kürt mollalarının ve şeyhlerinin yanına bırakılmış. Bu arada Arapça okurken Kürtçeyi de öğrenmiş. Daha sonra Erzurum ve Muş illerine bağlı köylerde Kürt ve Çerkez hocalarda eğitim görmüş. Okuma-yazmayı ancak 1955–57 yıllarında askerlik yaptığı sırada öğrenmiş. (Yani yazar okuma yazmayı 21–23 yaşlarında öğrenmiş) İlkokul ve ortaokul diplomasını terhis olduktan sonra, dışarıdan sınava girerek almış. *Bir süre İstanbul’da yüksek dereceli öğrencilere ve hocalara İslami ders dallarında Arapça eğitim vermiş. (Hangi âlimleri yetiştirdiyse?) Müftülük sınavını kazanan DURSUN, sırasıyla bazı illerde ve ilçelerde vaizlik ve müftülük yapmış. 1960’lı yılların başında (26 yaşlarındayken) görev yaptığı yerlerde, inançsızlığıyla dikkati çeken DURSUN komünist müftü yakıştırmasıyla anılmış. 1966 yılında (32 yaşındayken) TRT’ye geçen Dursun, dini (?) birçok program hazırlamış. TRT’de hazırladığı programlar, halkımız tarafından eleştirilerek, insanların maymundan geldiği teorisi’ne yer verdiği ve dinsizlik yaptığı gerekçesiyle yayından kaldırılmış. Dursun, 6 Eylül 1990’da faili meçhul bir suikastla öldürüldü. Rahmetli babası tarafından “Basra'da ve Kufe'de bile görülmeyecek bir âlim” *yetiştirmek düşüncesiyle medreseye verilen DURSUN, maalesef Basra ve Kufe de bile görülemeyecek bir yazar olmuştur
“Basra'da *ve *Kufe'de *bile *görülmeyecek *bir *âlim” * yetiştirmek *düşüncesiyle *medreseye *verilen *DURSUN, *maalesef *Basra *ve *Kufe *de *bile *görülemeyecek *bir *
yazar *olmuştur."
Bırakmadılar ki yaşasın..
Yaşasaydı ne olacağını kim bilebilirdi?
Belki de badana örneğini neshederdi.
Yine de bana göre, inanmadığını açıklayan ya da açıklayabilen Basra ve Küfe de bile
görülmemiş bir İslam alimidir Turan Dursun.
Badana örneği müstesna. :)
fatmanur10
15-02-2007, 17:41
islam alimiymiş zamanında.tabi.ama şimdi ne yazık ki ölmüş.her neyse olayı ironileştirmeye calıstırmayalım.ama td nin hayatı ortada.ve ornek alına bilecek biri degil.
simonuniti
15-02-2007, 17:42
Fatma Ablacim biraz yavas her agzina geleni soyleme uzuyorsun bizi
burasi oyle siradan tartismalarin yasandigi forum degil.
Elimizden geldigince az mesaj kirliligi yapiyoruz ki,onemli bilgiler
arada kaynayip gitmesin
saygilar...
fatmanur10
15-02-2007, 17:49
tamam ozur dilerim.kapatmaya calıstım zaten.farkındaysan.ben 20 yasındayım bu arada.
Bu yaşta bu zeka hayran kaldım fatmanur
fatmanur10
15-02-2007, 18:02
niye oyle dedin anlayamadım.bir kusur mu işledim yoksa
Yok Be güzel kardeşim neden öyle olsun ...
Yazılarını takip ediyorum çok güzel cevaplar veriyorsun sebep o
fatmanur10
15-02-2007, 18:14
tesekkur ederım.babamdan ogrendıgım kadarıyla cevap vermeye calısıyorum ıste.maksat muhabbet degıl mı ?
Fatmanur baban müftü mü ?
Kendisi niye yazmıyor?
fatmanur10
15-02-2007, 18:35
babamın ismini soylesem beni tefe koyarsınız...
Yok sakın söyleme! Merak etmiş olsak da..
Biz bulalım ve açık etmeden özelden sana söyleyelim.
Mesela şunu söyleyebilirsin. Babanla aynı İslami çizgide olup olmadığını..
ciden okadar ağır(büyük bir alim) birimi ?
fatmanur10
15-02-2007, 19:05
babamla aynı ıslamı cızgıdenız tabı kı..ben bir muslumanım.ve sonuna kadar da bu yolda olucam.
hayırlı aksamlar
fatmanur10
15-02-2007, 19:06
tewderi babamı kanallarda goremezsınız...o kendı ıcınde bir alimdir.
her neyse ben kactım.yemek yıycem.
İslami çizgi derken müslümanlığı kastetmedim.
Mesela sen peygamberin sünnetine, hadislere tam bir inanç ve bağlılık
içindesindir de baban biraz farklı düşünüyordur, gibi.
Ya da sen şeriat düzenini savunursun da baban biraz daha laik çizgiye yakındır, gibi.
Afiyet olsun ...
Çok hızlı bir giriş yaptın tek olmadığın beli idi ...
babamla aynı ıslamı cızgıdenız tabı kı..ben bir muslumanım.ve sonuna kadar da bu yolda olucam.
hayırlı aksamlar
eLhamdüLiLLah dememişsin bak oLmaz ki !!!!!! :)
turandursunu bende ogrenmek istiyorum.nasıl biri diye ama,gozume her hangi bir kitabı carpmadı.bir de bu konu baya bir eski sanki.
turandursunu bende ogrenmek istiyorum.nasıl biri diye ama,gozume her hangi bir kitabı carpmadı.bir de bu konu baya bir eski sanki.
heyt be bu bizim fatmanur ya.o da mı uyeydi buraya. xmel kardeş,napıcan adamı ogrenipte :) boy boy kitapları var git al oku.kendi goruslerini yazmıs,ee sende yaz,senin kendi gorusun yok mu.
turan dursun mu? o na minnettarım beni bu uykudan uyandırdıgı için ne kadar teşekkür etsem azdır.TÜRKO yu saygıyla anıyorum .
turan dursun karanlıga mum degil projöktör yakan adam onun saygıyla anıyorum.benim için bir milattır TURAN DURSUN diyer bir deyişle türko
sosyalist-R
20-05-2008, 22:02
fatmanur babanla aynı islami çizgidesin demek baban bir hristiyan olsaydı yine onunla aynı çizgide hristiyan olacaktın değilmi :) ve hak dinde olmadığın için de cehennemde yanacaktın :)işte bu soru yu kendine sorman bile seni din denen saçmalıklardan kurtulmaya götürecek ilk aşamayı başlatabilir inançların insana anne ve babasından empoze edildiği bunu insanın seçme şansı olmadığını anlardın
neyse aslında konu uzunda şuan vaktim yok
hepinize en derin sevgi ve saygılarımla