PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hıristiyan İnancındaki Çelişkiler

habilis
07-02-2007, 15:16
incili yazanlar kayıtlarının güvenirliğini sağlamak için tevratı bi güzel tetkik etmişler ; bazı bildirileri ,ayetleri özenle seçip - cımbızlayıp kendi öğreti kitabına sokmuşlardır.

bunlardan bir tanesi mesihin ruhunu tanrıya teslim etmesi olayıdır. bu bildiri ilk olarak tevratta geçmiş ve çok başka bir anlamda kullanılmıştır. incil yazıcıları da bunu isa ya yorumlamıştır ve isanın ruhunu tanrıya sunduğunu bildirmişlerdir.

halbuki bu kocaman bir yalandır. !!

Mezmur 31:5'de Ruhunu Tanrıya teslim eden şahıs bunu hangi anlamda yapmaktadır, bu gerçek gözardı edilmiştir. Bizde yine saklanmaya çalışılan resmi tüm bölümü önümüze alıp görmeye çalışalım.

Mez.31: 1 Ya RAB, sana sığınıyorum.
Utandırma beni hiçbir zaman!
Adaletinle kurtar beni!

Mez.31: 2 Kulak ver bana,
Çabuk yetiş, kurtar beni;
Bir kaya ol bana sığınmam için,
Güçlü bir kale ol kurtulmam için!

Mez.31: 3 Madem kayam ve kalem sensin,
Öncülük et, yol göster bana
Kendi adın uğruna.

Mez.31: 4 Bana kurdukları tuzaktan uzak tut beni,
Çünkü sığınağım sensin.

* Mez.31: 5 Ruhumu ellerine bırakıyorum,
Ya RAB, sadık Tanrı, kurtar beni.

Mez.31: 6 Değersiz putlara bel bağlayanlardan tiksinirim,
RAB'be güvenirim ben.

Mez.31: 7 Sadakatinden ötürü sevinip coşacağım,
Çünkü düşkün halimi görüyor,
Çektiğim sıkıntıları biliyorsun,

Mez.31: 8 Beni düşman eline düşürmedin,
Bastığım yerleri genişlettin.

Mez.31: 9 Acı bana, ya RAB, sıkıntıdayım,
Üzüntü gözümü, canımı, içimi kemiriyor.

Mez.31: 10 Ömrüm acıyla,
Yıllarım iniltiyle tükeniyor,
Suçumdan ötürü gücüm zayıflıyor,
Kemiklerim eriyor.

Mez.31: 11 Düşmanlarım yüzünden rezil oldum,
Özellikle komşularıma.
Tanıdıklarıma dehşet salar oldum;
Beni sokakta görenler benden kaçar oldu.

Mez.31: 12 Gönülden çıkmış bir ölü gibi unutuldum,
Kırılmış bir çömleğe döndüm.

Mez.31: 13 Birçoğunun fısıldaştığını duyuyorum,
Her yer dehşet içinde,
Bana karşı anlaştılar,
Canımı almak için düzen kurdular.

Mez.31: 14 Ama ben sana güveniyorum, ya RAB,
"Tanrım sensin!" diyorum.

Mez.31: 15 Hayatım senin elinde,
Kurtar beni düşmanlarımın pençesinden,
Ardıma düşenlerden.

Mez.31: 16 Yüzün kulunu aydınlatsın,
Sevgi göster, kurtar beni!

Mez.31: 17 Utandırma beni, ya RAB, sana sesleniyorum;
Kötüler utansın, ölüler diyarında sesleri kesilsin.

Mez.31: 18 Sussun o yalancı dudaklar;
Doğru insana karşı
Gururla, tepeden bakarak,
Küçümseyerek konuşan dudaklar.

Mez.31: 19 İyiliğin ne büyüktür, ya RAB,
Onu senden korkanlar için saklarsın,
Herkesin gözü önünde,
Sana sığınanlara iyi davranırsın.

Mez.31: 20 İnsanların düzenlerine karşı,
Koruyucu huzurunla üzerlerine kanat gerersin;
Saldırgan dillere karşı
Onları çardağında gizlersin.

Mez.31: 21 RAB'be övgüler olsun,
Kuşatılmış bir kentte
Sevgisini bana harika biçimde gösterdi.

Mez.31: 22 Telaş içinde demiştim ki,
"Huzurundan atıldım!"
Ama yardıma çağırınca seni,
Yalvarışımı işittin.

Mez.31: 23 RAB'bi sevin, ey O'nun sadık kulları!
RAB kendisine bağlı olanları korur,
Büyüklenenlerin ise tümüyle hakkından gelir.

Mez.31: 24 Ey RAB'be umut bağlayanlar,
Güçlü ve yürekli olun!

* Görüldüğü gibi düşmüş olduğu sıkıntıda Tanrı tarafından kurtarılmak isteyen bir garibanın sözlerinin içinden ayıklanıp bize İsa hakkında bir bildiridir diye sunulmaya çalışılan bir alıntır
Mez.31. bölümde de aynen geçmiştir bu ; orayıda görelim :

Mez.31: 1 Ya RAB, sana sığınıyorum.
Utandırma beni hiçbir zaman!
Adaletinle kurtar beni!

Mez.31: 2 Kulak ver bana,
Çabuk yetiş, kurtar beni;
Bir kaya ol bana sığınmam için,
Güçlü bir kale ol kurtulmam için!

Mez.31: 4 Bana kurdukları tuzaktan uzak tut beni,
Çünkü sığınağım sensin.

Mez.31: 8 Beni düşman eline düşürmedin,
Bastığım yerleri genişlettin.

Mez.31: 13 Birçoğunun fısıldaştığını duyuyorum,
Her yer dehşet içinde,
Bana karşı anlaştılar,
Canımı almak için düzen kurdular.

Mez.31: 15 Hayatım senin elinde,
Kurtar beni düşmanlarımın pençesinden,
Ardıma düşenlerden.

Ortada olan gerçek bu sözleri söyleyen kişi hayati bir tehlike içinde gördüğü durumunda hayatının kurtarılmasını istemektedir.yoksa çarmıha gerildikten sonra ruhunu *canını tanrıya sunması değildir. !!!!

Bu yakarışta bulunan kişinin en büyük derdi ise düşmanlarının'' Canımı almak için düzen kurdular. *'' olduğunu görmekteyiz. İşte bu gariban böylesi bir durumda '' Mez.31: 5 Ruhumu ellerine bırakıyorum,
Ya RAB, sadık Tanrı, kurtar beni. *'' '' Mez.31: 15 Hayatım senin elinde, Kurtar beni düşmanlarımın pençesinden, Ardıma düşenlerden. *'' diye, hayatının kurtulmasını istemektedir !!!

!!

habilis
07-02-2007, 15:50
çoğu ayetler : evet tanrı kurban ister diyor , öte yandan bazı ayetlerde : hayır istemz diyor. kutsal kitap ( incil-tevrat) *taki çelişkiyi sizlerle paylaşmak isterim

tanrı kurban ister :

Gen.4:4
Habil de sürüsünde ilk doğan hayvanlardan bazılarını, özellikle de yağlarını getirdi. RAB Habil'i ve sunusunu kabul etti.

Gen.8:20
Nuh RAB'be bir sunak yaptı. Orada temiz sayılan hayvanların ve kuşların hepsinden yakmalık sunular sundu.

Gen.8:21
Güzel kokudan hoşnut olan RAB içinden şöyle dedi: "İnsanlar yüzünden yeryüzünü bir daha lanetlemeyeceğim. Çünkü insanın yüreğindeki eğilimler çocukluğundan itibaren kötüdür. Şimdi yaptığım gibi bütün canlıları bir daha yok etmeyeceğim.

Ex.20:24
Benim için toprak bir sunak yapacaksınız. Yakmalık ve esenlik sunularınızı, davarlarınızı, sığırlarınızı onun üzerinde sunacaksınız. Adımı anımsattığım her yere gelip sizi kutsayacağım.

Ex.29:11
Boğayı huzurumda, Buluşma Çadırı'nın giriş bölümünde keseceksin.

Ex.29:37
Yedi gün sunağı arındırarak kutsal kılacaksın. Böylece sunak çok kutsal olacak. Ona dokunan her şey de kutsal sayılacaktır.

Lev.1:5
Boğayı RAB'bin önünde kesmeli. Harun soyundan gelen kâhinler boğanın kanını getirip Buluşma Çadırı'nın giriş bölümündeki sunağın her yanına dökecekler.

Lev.23:12
Demetin sallandığı gün, yakmalık sunu olarak RAB'be bir yaşında kusursuz bir erkek kuzu sunacaksınız.

Lev.23:18
Ekmekle birlikte yakmalık sunu olarak RAB'be bir yaşında kusursuz yedi kuzu, bir boğa ve iki koç sunacaksınız. Tahıl sunusu ve dökmelik sunuyla sunulan bu sunu, yakılan sunu ve RAB'bi hoşnut eden kokudur.

Num.18:17
"Ancak sığırın, koyunun ya da keçinin ilk doğanı için bedel almayacaksın. Onlar benim için ayrılmıştır. Kanlarını sunağın üzerine dökeceksin, yağlarını RAB'bi hoşnut eden koku olsun diye yakılan bir sunu olarak yakacaksın.

Num.18:18
Sallamalık sununun göğsü ve sağ budu senin olduğu gibi eti de senin olacak.

Num.18:19
* İsrailliler'in bana sundukları kutsal sunuların bağış kısımlarını sonsuza dek pay olarak sana, oğullarına ve kızlarına veriyorum. Senin ve soyun için bu RAB'bin önünde sonsuza dek sürecek bozulmaz bir antlaşmadır." * * * * * * * * * *

SONSUZA DEK SÖZÜNE DİKKAT EDİN !!

BİR YANDANDA TANRI KURBAN İSTEMEMEKTEDİR :

Ps.51:16 Çünkü sen kurbandan hoşlanmazsın,
Yoksa sunardım sana,
Yakmalık sunudan hoşnut kalmazsın.

Is.1:11
"Kurbanlarınızın sayısı çokmuş,
Bana ne?" diyor RAB,
"Yakmalık koç sunularına,
Besili hayvanların yağına doydum.
Boğa, kuzu, teke kanı değil istediğim.

Is.66:3
Sığır boğazlayan, adam öldüren gibidir,
Davar kurban eden, köpek boynu kıran,
Tahıl sunusu getiren, domuz kanı sunan,
Anma sunusu olarak günnük yakan, putatapan gibidir.
Evet, bunlar kendi yollarını seçtiler,
Yaptıkları iğrençliklerden hoşlanıyorlar.

Jer.6:20
Neden bana Saba'dan günnük,
Uzak bir ülkeden güzel kokulu kamış getiriliyor?
Yakmalık sunularınızı kabul etmiyorum,
Kurbanlarınızdan hoşnut değilim."

ŞİMDİ HANGİSİ DOĞRU ?

İSTEMEKTE Mİ İSTEMEMEKTE Mİ ?

:D *:D *:D

AYATA
07-02-2007, 16:39
yahudi tanrısı ne istediğini bilmiyor,şımarmış mı ne :)

habilis
07-02-2007, 17:51
:D HERALDE

ozgur_beyin
07-02-2007, 19:20
sevgili habilis , o kadar NİĞMET veren tanrının,'' ucundan acık '' istemesinden daha doğal ne olabilirki?

habilis
07-02-2007, 19:45
heheh *:D

habilis
07-02-2007, 20:36
II.Samuel 7:14 Mesih, Tanrı’nın Oğlu

hrıstıyan teolojisine göre burada bahsedilen kişi isa mesihtir ! onlar bu kanıyla incil öğretisini sıokaklarda ve kiiselerde öğretmektedirler.

isanın tanrının oğlu olduğu savı hrıstıyan inanışın temel direklerinden biridir !

halbuki bu tamamen yanlış ve saçma bir teoridir. aslına bakarsanız ;II.Samuel 7:14'de geçen sözlerin Natan adında bir peygambere görünüm olarak aktarıldığını görmekteyiz, Natan'da bu sözleri sahibine aktarmıştır, kimin için söylenmiş olduğu açıkca ortadadır.

2.Sa.7: 12 Sen ölüp atalarına kavuşunca, senden sonra soyundan birini
ortaya çıkarıp krallığını pekiştireceğim.
2.Sa.7: 13 Adıma bir tapınak kuracak olan odur. Ben de onun
krallığının tahtını sonsuza dek sürdüreceğim.
2.Sa.7: 14 Ben ona baba olacağım, o da bana oğul olacak. Kötülük
yapınca, onu insanların değneğiyle, insanların vuruşlarıyla yola getireceğim.
2.Sa.7: 15 Ama senin önünden kaldırdığım Saul'dan esirgediğim sevgiyi
hiçbir zaman esirgemeyeceğim.
2.Sa.7: 16 Soyun ve krallığın sonsuza dek önümde duracak; tahtın
sonsuza dek sürecektir."
2.Sa.7: 17 Böylece Natan bütün bu sözleri ve görümleri Davut'a aktardı.

evet Tanrının bu sözleri söylerken bahsettiği kişinin Davut olduğunu görmekteyiz.

Saul'dan sonra kral olarak Tanrı tarafından seçilen Davut için Tanrı aynı zamanda '' Ama senin önünden kaldırdığım Saul'dan esirgediğim sevgiyi hiçbir zaman esirgemeyeceğim. *'' demektedir, ve tapınağı kuracak olanda Davut'un soyundan biri kısaca oğlu Süleymandır. *

1.Ta.17: 11 "'Sen ölüp atalarına kavuşunca, senden sonra oğullarından birini ortaya çıkarıp krallığını pekiştireceğim.
1.Ta.17: 12 Benim için tapınak kuracak olan odur. Ben de onun tahtını sonsuza dek sürdüreceğim.
1.Ta.17: 13 Ben ona baba olacağım, o da bana oğul olacak. Senden önceki kraldan esirgediğim sevgiyi hiçbir zaman esirgemeyeceğim.
1.Ta.17: 14 Onu sonsuza dek tapınağımın ve krallığımın üzerine atayacağım; tahtı sonsuza dek sürecektir."
1.Ta.17: 15 Böylece Natan bütün bu sözleri ve görümleri Davut'a aktardı.
1.Ta.22: 6 Davut, oğlu Süleyman'ı yanına çağırdı. Onu İsrail'in Tanrısı RAB için bir tapınak kurmakla görevlendirdi.
1.Ta.22: 7 Sonra Süleyman'a şöyle dedi: "Oğlum, Tanrım RAB'bin adına bir tapınak kurmak istedim.
1.Ta.22: 8 Ama RAB bana, 'Sen çok kan döktün, büyük savaşlara katıldın dedi, 'Benim adıma tapınak kurmayacaksın. Çünkü yeryüzünde gözümün önünde çok kan döktün.
1.Ta.22: 9 Ama barışsever bir oğlun olacak. Onu her yandan kuşatan düşmanlarından kurtarıp rahata kavuşturacağım. Adı Süleyman*fe* olacak. Onun döneminde İsrail'in barış ve güvenlik içinde yaşamasını sağlayacağım.
D Not 22:9 "Süleyman": İbranice "Barış" sözcüğüyle aynı kökten gelmektedir.
1.Ta.22: 10 Adıma bir tapınak kuracak olan odur. O bana oğul olacak, ben de ona baba olacağım. Onun krallığının tahtını İsrail'de sonsuza dek sürdüreceğim.
1.Ta.22: 11 "Şimdi, oğlum, RAB seninle olsun; Tanrın RAB kendisine tapınak kurman için verdiği söz uyarınca, seni başarılı kılsın.
1.Kr.6: 1 İsrail halkı Mısır'dan çıktıktan dört yüz seksen yıl sonra, Süleyman, krallığının dördüncü yılının ikinci ayı* olan Ziv ayında RAB'bin Tapınağı'nın yapımına başladı.
1.Kr.6: 2 Kral Süleyman'ın RAB için yaptığı tapınağın uzunluğu
altmış*ff*, genişliği yirmi*fg*, yüksekliği otuz arşındı*fh*.
D Not 6:2 "Altmış arşın": Yaklaşık 27 m.
6:2,3,16,20 "Yirmi arşın": Yaklaşık 9 m.
6:2 "Otuz arşın": Yaklaşık 13.5 m.
1.Kr.6: 11 RAB, Süleyman'a şöyle seslendi:
1.Kr.6: 12 "Bu tapınağı yapmaktasın. Kurallarıma, ilkelerime ve bütün buyruklarıma uyup onlara bağlı kalırsan, baban Davut'a verdiğim sözü senin aracılığınla yerine getireceğim.
1.Kr.6: 13 Halkım İsrail'in arasında yaşayıp onları hiç terk etmeyeceğim."
1.Kr.6: 14 Süleyman tapınağı yapıp bitirdi.
Diğer taraftan baba oğul meselesi için, yeni antlaşma denilen yazmalarla ortaya konulmaya çalışılan bağlantıya baktığımızda verdikleri alıntı şudur.
İbraniler 1:5 Çünkü Tanrı meleklerin herhangi birine,
«Sen benim Oğlumsun, bugün ben sana Baba oldum,» ya da «Ben O'na Baba olacağım, O da bana Oğul olacak»
demiş midir?

BABA - OĞUL

2.Ko.6: 16 Tanrı'nın tapınağıyla putlar uyuşabilir mi? Çünkü biz yaşayan
Tanrı'nın tapınağıyız. Nitekim Tanrı şöyle diyor:
"Aralarında yaşayacak, Aralarında yürüyeceğim. Onların Tanrısı olacağım, Onlar da benim halkım olacak."

2.Ko.6: 17 Bu nedenle, "İmansızların arasından çıkıp ayrılın" diyor Rab.
"Murdara* dokunmayın, Ben de sizi kabul edeceğim."
2.Ko.6: 18 Her Şeye Gücü Yeten Rab diyor ki,
"Size Baba olacağım, Siz de oğullarım, kızlarım olacaksınız."
*

Görüldüğü gibi Kitabı Mukaddesteki Tanrı ahiret hayatına nail olmuş kişilerle olacak münasebetini böyle açıklamaktadır. Kısaca ortadaki mantığa göre babalık ve evlatlık bir ünvandır veya kurulacak sistemedeki samimiyeti ifade etmektedir.

Gal.4: 4-5 Ama zaman dolunca Tanrı, Yasa altında olanları özgürlüğe kavuşturmak için kadından doğan, Yasa altında doğan öz Oğlu'nu gönderdi. Öyle ki, bizler oğulluk hakkını alalım.
Gal.4: 6 Oğullar olduğunuz için Tanrı öz Oğlu'nun "Abba*fx*! Baba!" diye seslenen Ruhu'nu yüreklerinize*fx* gönderdi.
Gal.4: 7 Bu nedenle artık köle değil, oğullarsınız. Oğullar olduğunuz için de Tanrı sizi aynı zamanda mirasçı yaptı.
Rom.8: 29 Çünkü Tanrı önceden bildiği kişileri Oğlu'nun benzerliğine dönüştürmek
üzere önceden belirledi. Öyle ki, Oğul birçok kardeş arasında ilk doğan olsun.

İbr.12: 22-24 ...adları göklerde yazılmış ilk doğanların topluluğuna yaklaştınız. ...

ayeti gibi ...

fakat burada yine *Tanrı bu topluluğa girmeyi hakeden her kulunu ilk oğlu diye tanımlar ve öyle çağırır, meseleye bu açıdan bakmazsanız, ortaya Tanrıya ait birçok ilk oğullar çıkar ve sizde bu Tanrının hangi oğlunun ilk olarak doğduğundan haberi olmayan bir varlık olduğunu sanarsınızki görüldüğü gibi öyle değildir. Meseleyi biraz daha açarsak,

Yer.31: 9 * Ağlaya ağlaya gelecekler, Benden yardım dileyenleri geri getireceğim. Akarsular boyunca tökezlemeyecekleri Düz bir yolda yürüteceğim onları. Çünkü ben İsrail'in babasıyım, Efrayim de ilk oğlumdur.

Yer.31: 9'de görüldüğü gibi, Kitabı Mukaddesteki Tanrı kendisini israil'inde babası olarak tanıtırken Efrayim'inde ilk oğlu olduğunu belirtmiştir. Hatta İsrail konusunu daha ileri taşıyıp, İsrail'i ilk oğlu olarak tanımlayabilmektedir.

Çık.4: 22 Sonra firavuna de ki, 'RAB şöyle diyor: İsrail benim ilk oğlumdur.

Burada dikkat etmemiz gereken İsrail artık bir millettir, Firavuna gönderdiği bu mesajla İsrail'i kendine halk olarak seçtiğini belirtmek istemektedir, ve tüm bunların bir ünvan olduğunu görmemek için kör olmak gerekir. Ayrıca aynı ünvanı Davut'un oğlu Süleyman'ada verdiğini onuda ilk oğlu olarak andığını görmekteyiz.

Mez.89: 20 Kulum Davut'u buldum,
Kutsal yağımla onu meshettim*.
Mez.89: 21 Elim ona destek olacak,
Kolum güç verecek.
Mez.89: 22 Düşman onu haraca bağlayamayacak*fn*,
Kötüler onu ezmeyecek.
D Not 89:22 "Haraca bağlayamayacak" ya da "Aldatamayacak".
Mez.89: 23 Düşmanlarını onun önünde kıracağım,
Ondan nefret edenleri vuracağım.
Mez.89: 24 Sadakatim, sevgim ona destek olacak,
Benim adımla gücü yükselecek.
Mez.89: 25 Sağ elini denizin,
Irmakların üzerine egemen kılacağım.
Mez.89: 26 'Babam sensin diye seslenecek bana,
'Tanrım, kurtuluşumun kayası.
Mez.89: 27 Ben de onu ilk oğlum,
Dünyadaki kralların en yücesi kılacağım.

ve görüldüğü gibide Süleyman'nında kendisine Baba olarak hitap edeceğini söylemektedir. Süleyman'ında kendisine *ilk oğul olacağı yani onada bu ünvanın verileceğinin belirtilmesiyle bunun fiziksel bir bağlantının haricinde ünvan olduğu açıktır. *!!!!

2.Sa.7: 13 Adıma bir tapınak kuracak olan odur. Ben de onun krallığının tahtını sonsuza dek sürdüreceğim.
2.Sa.7: 14 Ben ona baba olacağım, o da bana oğul olacak. Kötülük yapınca, onu insanların değneğiyle, insanların vuruşlarıyla yola getireceğim.
2.Sa.7: 15 Ama senin önünden kaldırdığım Saul'dan esirgediğim sevgiyi hiçbir zaman esirgemeyeceğim.
burada geçen bu alıntılardaki '' Ben ona baba olacağım, o da bana oğul olacak. *'' bu makaleninde başlığında gördüğümüz örnekteki gibi İsa ile ilişkilendirebilmektedirler. Böylesi bir olay yaptığımızda ise ortaya çıkan soru, demekki Tanrı bunları Davut'a söylememiştir olmaktadır, peki Tanrı *'' *Ama senin önünden kaldırdığım * Saul'dan esirgediğim sevgiyi hiçbir zaman esirgemeyeceğim. '' derkendemi yine İsa'dan bahsetmektedir, Saul'un Davut'un önünde krallık yaptığını ve Davut ile olan binbir türlü mücadeleden sonra Davut'un tahta çıktığını bilmekteyiz.

.Ta.28: 6 * RAB bana şöyle dedi: 'Tapınağımı ve avlularımı yapacak olan oğlun Süleyman'dır.
Onu kendime oğul seçtim. Ben de ona baba olacağım.
Tanrı bu alıntıda Davut'un oğlu Süleyman'ı kendine oğul olarak seçtiğini ve ona baba olacağını söylemektedir. Süleyman öksüzler yurdunda babasızmı kalmıştırki böylesi birşeye ihtiyaç vardır, ortada olan gerçek, Kitabı Mukaddes mantığına göre, Tanrı ahiret hayatını haketmiş herkese bu ünvanı verip seçilmiş olduğunu belirtmiştir.

Mat.12: 17-18 Bu, Peygamber Yeşaya aracılığıyla bildirilen şu söz yerine gelsin
diye oldu:
"İşte Kulum, O'nu ben seçtim. Gönlümün hoşnut olduğu sevgili Kulum O'dur. Ruhum'u O'nun üzerine koyacağım, O da adaleti uluslara bildirecek.

yine Kitabı Mukaddes yazarı Matta'da bol keseden atanlar kervanına katılmış gibi gözükmektedir. İsterseniz Mat.12: 17-18'in bir üstündeki cümleyede bakıp devam edelim,

Mat.12: 11 İsa onlara şu karşılığı verdi: "Hanginizin bir koyunu olur da Şabat Günü çukura düşerse onu tutup çıkarmaz?
Mat.12: 12 İnsan koyundan çok daha değerlidir! Demek ki, Şabat Günü iyilik yapmak Yasa'ya uygundur."
Mat.12: 13 Sonra adama, "Elini uzat" dedi. Adam elini uzattı. Eli öteki gibi yine
sapasağlam oluverdi.
Mat.12: 14 Bunun üzerine Ferisiler dışarı çıktılar, İsa'yı yok etmek için
anlaştılar.
Mat.12: 15 İsa bunu bildiği için oradan ayrıldı. Birçok kişi ardından gitti. İsa
hepsini iyileştirdi.
Mat.12: 16 Kim olduğunu açıklamamaları için onları uyardı.
işte ne alakaysa bunlarla Yeşeya'da geçen şu sözlerle bağlantı kurulmaya çalışılmış.
Yşa.41: 8 "Ama sen, ey kulum İsrail, Seçtiğim Yakup soyu, Dostum İbrahim'in torunları!
Yşa.41: 9 Sizleri dünyanın dört bucağından topladım,
En uzak yerlerden çağırdım. Dedim ki, 'Sen kulumsun, seni seçtim, Seni reddetmedim.
Yşa.41: 10 Korkma, çünkü ben seninleyim,
Yılma, çünkü Tanrın benim. Seni güçlendireceğim, evet, sana yardım edeceğim; Zafer kazanan sağ elimle sana destek olacağım.
Yşa.41: 11 "Sana öfkelenenlerin hepsi utanacak, rezil olacak. Sana karşı çıkanlar hiçe sayılıp yok olacak.
Yşa.41: 12 Seninle çekişenleri arasan da bulamayacaksın. Seninle savaşanlar hiçten beter olacak.
Yşa.41: 13 Çünkü sağ elinden tutan, 'Korkma, sana yardım edeceğim diyen Tanrın RAB benim.
Yşa.41: 14 "Ey Yakup soyu, toprak kurdu,Ey İsrail halkı, korkma! Sana yardım edeceğim" diyor RAB, Seni kurtaran İsrail'in Kutsalı.
Yşa.42: 1 * "İşte kendisine destek olduğum, Gönlümün hoşnut olduğu seçtiğim kulum! Ruhum'u onun üzerine koydum. Adaleti uluslara ulaştıracak.
Yşa.49: 3 * Bana, "Kulumsun, ey İsrail, Görkemimi senin aracılığınla göstereceğim" dedi.
Yeşeya'ya baktığımızda ise Tanrının hitap ettiğinin İsrail olduğunu görmekteyiz. Tanrı esaret altında olan halka böylesi bir haber göndermekte. Kulum dediğininde yine İsrail olduğunu görmekteyiz. '' Yşa.41: 8 "Ama sen, ey kulum İsrail, *... '' işte kendisine seçtiği ve kul olarak gördüğü bu israil'e bu Tanrı '' Ruhum'u onun üzerine koydum. Adaleti uluslara ulaştıracak. '' demektedir. *Bizce ortada bir bildiri olduğunu savunanların önce anlaması gereken bu bildiri İsrail için yapılmıştır, diğer taraftan ispatlanması gereken ise bu bildirinin İsrail ile gerçekleşip gerçekleşmediğidir. Yeşaya'ya göre Tanrı Görkemini kiminle gösterecekmiş, '' Yşa.49: 3 * ... ey İsrail, Görkemimi senin aracılığınla göstereceğim" dedi. * ''

habilis
07-02-2007, 21:06
Mezmur 40:6-8: Mesih Tanrı’nın isteğini yapmak için geldi

dikkat etmemiz gereken bazı nokltalar var. bunlardan bir tanesi mesihin kim olduğudur ?

diğer bir yer ise " tanrının sonsuza dek yapacaksınız" dediği hakümleri *kaldıran yeni bir sayfa açan biriyle olan tanrı kul ilişkidir.başlığımızdaki idda nerde geçiyor ? : incilde ..gelibn bir ayetlere bakalım :

Mezmur 40:6 Ne kurban istedin, ne sunu, Ne yakmalık sunu istedin, ne günah sunusu. Ama kulaklarımı açtın.
* Mezmur 40:7 O zaman şöyle dedim: "İşte geldim; Hakkımda yazılmış kitap tomarında.
* Mezmur 40:8 Ey Tanrım, istemini yapmaktan zevk alırım ben, Yasan yüreğimin derinliğindedir."

* Yuhanna 6:48 Yaşam ekmeği ben'im.
* İbraniler 10:5 Bunun için Mesih dünyaya gelirken şöyle diyor:
«Kurban ve sunu istemedin, ama benim için bir beden hazırladın.
* İbraniler 10:6 Yakılmalık adaklardan ve günah için sunulan kurbanlardan hoşnut olmadın.
* İbraniler 10:7 O zaman dedim ki,
`Yasa kitabında benim için yazılmış olduğu gibi, senin isteğini yapmak üzere, ey Tanrım, işte geldim.'»
* İbraniler 10:8 Mesih ilkönce, «Kurbanları, sunuları, yakılmalık adakları ve günah için sunulan kurbanları istemedin ve bunlardan hoşnut olmadın» dedi. Oysa bunlar Yasa'nın bir gereği olarak sunulur.
*

*İbraniler 10:9 Sonra da, «Senin isteğini yapmak üzere işte geldim» dedi. Yani Mesih, ikinciyi geçerli kılmak için birinciyi kaldırıyor.

Eski antlaşmada, yasalarla insanlardan türlü türlü kurbanlar isteyen Tanrı daha sonra ise,

Yşa.66: 3 Sığır boğazlayan, adam öldüren gibidir,
Davar kurban eden, köpek boynu kıran,
Tahıl sunusu* getiren, domuz kanı sunan,
Anma sunusu olarak günnük yakan, putperest gibidir.
Evet, bunlar kendi yollarını seçtiler,
Yaptıkları iğrençliklerden hoşlanıyorlar.

kurban olayını putperestlikle eşdeğer görmektedir. *Özellikle Anma sunusu olarak günnük yakanlar tartışmaşız biçimde putperestlikle suçlanmaktadır. Nedir bu günnük meselesi, insanlar bu olayı kendilerimi uydurmuşturki Tanrı tarafından böylesi bir suçla suçlanmaktadırlar.

Lev.2: 9 Anma payı olarak tahıl sunusundan bir parça alıp yakılan sunu ve RAB'bi hoşnut eden koku olarak sunak üzerinde yakacak.
Lev.2: 10 Tahıl sunusundan artakalan Harun'la oğullarına bırakılmalı. RAB için yakılan bir sunu olduğundan çok kutsaldır.
Yer.17: 26 Yahuda kentlerinden, Yeruşalim çevresinden, Benyamin topraklarından, Şefela'dan, dağlık bölgeden, Negev'den gelip
RAB'bin Tapınağı'na yakmalık sunular*, kurbanlar, tahıl sunuları*, günnük ve şükran sunuları getirecekler.
aslında bunun insanlar tarafından uydurulmadığı inandıkları Tanrı tarafından Tanrıyı hoşnuteden koku olduğundan yerine geitirildiğini görmekteyiz. Yine herne hikmetse, insanlara bu kurban emirlerini veren Tanrı daha sonra ortaya çıkıp '' Sığır boğazlayan, adam öldüren gibidir, *'' demektedir.

Diğer taraftan İsa'nın dönemine geldiğimizde İsa'nın '' Kurban ve sunu istemedin *'' demektedir. Kısaca İsa'nın döneminde gelindiğinde '' İbraniler 10:6 Yakılmalık adaklardan ve günah için sunulan kurbanlardan hoşnut olmadın. *'' *diye kurbanlardan hoşnut olmayan bir Tanrı vardır ve bu Tanrı günah için sunulan kurbanlardan bile hoşnut değildir. Bu gerçeği belirten İsa daha sonra, '' İbraniler 10:9 Sonra da, «Senin isteğini yapmak üzere işte geldim» ... ... *'' dediğini görmekteyiz. eski antlaşmada tanrı kurban istediğini sölemesine karşı isa "hayır istemedin" diyor .

YOKSA İSA YALANMI SÖLÜYOR !!!!

kim yalan söler bilemem ama birinin sölediği kesindir. *yada var saydığımız herşey yalandır. herneyse konumuza dönelimm..

Tanrı eski antlaşmada Musa'ya verdiği yasalarla insanlara kurban olayını emretmiş fakat daha sonra bu olayı iğrenç bulup putperestlikle eşdeğer tutmuş, İsa'da Tanrının günahlar için sunulan kurbanlardan bile Tanrının hoşnut olmadığını belirtirken «Senin isteğini yapmak üzere işte geldim» demektedir, ortaya çıkan soru nedir Tanrının İsa'nın yapmasını istediği derken, ilginçtir İsa'nın sözlerine yorum katan yazarın meseleyi bir başka yöne çekdiğini görmekteyiz. Şimdi cümleye tüm olarak bakalım, *'' İbraniler 10:9 Sonra da, «Senin isteğini yapmak üzere işte geldim» dedi. *Yani Mesih, ikinciyi geçerli kılmak için birinciyi kaldırıyor.'' görüldüğü gibi ortadaki bu cümlenin '' Yani Mesih, ikinciyi geçerli kılmak için birinciyi kaldırıyor. ''

Gen.4:4
Habil de sürüsünde ilk doğan hayvanlardan bazılarını, özellikle de yağlarını getirdi. RAB Habil'i ve sunusunu kabul etti.

Gen.8:20
Nuh RAB'be bir sunak yaptı. Orada temiz sayılan hayvanların ve kuşların hepsinden yakmalık sunular sundu.

Gen.8:21
Güzel kokudan hoşnut olan RAB içinden şöyle dedi: "İnsanlar yüzünden yeryüzünü bir daha lanetlemeyeceğim. Çünkü insanın yüreğindeki eğilimler çocukluğundan itibaren kötüdür. Şimdi yaptığım gibi bütün canlıları bir daha yok etmeyeceğim.

Ex.20:24
Benim için toprak bir sunak yapacaksınız. Yakmalık ve esenlik sunularınızı, davarlarınızı, sığırlarınızı onun üzerinde sunacaksınız. Adımı anımsattığım her yere gelip sizi kutsayacağım.

Ex.29:11
Boğayı huzurumda, Buluşma Çadırı'nın giriş bölümünde keseceksin.

Ex.29:37
Yedi gün sunağı arındırarak kutsal kılacaksın. Böylece sunak çok kutsal olacak. Ona dokunan her şey de kutsal sayılacaktır.

Lev.1:5
Boğayı RAB'bin önünde kesmeli. Harun soyundan gelen kâhinler boğanın kanını getirip Buluşma Çadırı'nın giriş bölümündeki sunağın her yanına dökecekler.

Lev.23:12
Demetin sallandığı gün, yakmalık sunu olarak RAB'be bir yaşında kusursuz bir erkek kuzu sunacaksınız.

Lev.23:18
Ekmekle birlikte yakmalık sunu olarak RAB'be bir yaşında kusursuz yedi kuzu, bir boğa ve iki koç sunacaksınız. Tahıl sunusu ve dökmelik sunuyla sunulan bu sunu, yakılan sunu ve RAB'bi hoşnut eden kokudur.

Num.18:17
"Ancak sığırın, koyunun ya da keçinin ilk doğanı için bedel almayacaksın. Onlar benim için ayrılmıştır. Kanlarını sunağın üzerine dökeceksin, yağlarını RAB'bi hoşnut eden koku olsun diye yakılan bir sunu olarak yakacaksın.

Num.18:18
Sallamalık sununun göğsü ve sağ budu senin olduğu gibi eti de senin olacak.

Num.18:19
*İsrailliler'in bana sundukları kutsal sunuların bağış kısımlarını sonsuza dek pay olarak sana, oğullarına ve kızlarına veriyorum. Senin ve soyun için bu RAB'bin önünde sonsuza dek sürecek bozulmaz bir antlaşmadır."

sonsuza kadar kalacak dediği antlaşmayı kaldıran isa nasıl ouyorda tanrının isteğini yerine getirmek için gelmiş oluyor . sadece kurban olayımnıda kaldırmamıştır ki isa ; tanrının sonsuza dek kalacak dedği çoğu katı kanunlarıda değiştirmiş *KALDIRMIŞTIR!!!!

günahs sunusu, şükran sunusu, fısıh bayramını şabatı,orucu , vs..yide kaldırmıştır!!
isa nasıl tanrının isteğini yerine getirmek için gelmiş olabilir.

TANRIYA SORUYORUM ;

NASIL SONSUZA DEK KALMADIR BU ???

..

habilis
07-02-2007, 21:34
önce garipseyebilirsiniz ;tanrınında vucudu olurmu diye ! fakat kutsal kitap tanrınında vucudunun olduğunu söylüyor. bunu anlatıyor..hatta ve hatta yaratırkende insanı kendi benzeyişine göre yaratıyor.

ozaman tanrı muhtemelen 1.67 boylarında 60-80 kiloda olabilir :)

ayetleri sıralayacağım ;

Gen.3:8
Derken, günün serinliğinde bahçede yürüyen RAB Tanrı'nın sesini duydular. O'ndan kaçıp ağaçların arasına gizlendiler.

Ex.33:11
RAB Musa'yla iki arkadaş gibi yüz yüze konuşurdu. Sonra Musa ordugaha dönerdi. Ama genç yardımcısı Nun oğlu Yeşu çadırdan çıkmazdı.

Ex.33:20
Ancak, yüzümü görmene izin veremem. Çünkü yüzümü gören yaşayamaz."

Ex.33:22
Görkemim oradan geçerken seni kayanın kovuğuna sokup geçinceye kadar elimle örteceğim.

Ex.33:23
Elimi kaldırdığımda, sırtımı göreceksin. Ama yüzüm görülmeyecek."

Ex.34:5
RAB bulutun içinde oraya inip onunla birlikte durdu ve adını Yahve olarak açıkladı.

Ezek.1:27
Gördüm ki, beli andıran kısmının yukarısı içi ateş dolu maden gibi ışıldıyordu, belden aşağısı ateşe benziyordu ve çevresi göz alıcı bir ışıkla kuşatılmıştı.

Ezek.8:2
Baktım, insana benzer birini gördüm: Görünüşü, belinden aşağısı ateşi andırıyor, belinden yukarısı maden gibi ışıldıyordu.

Hab.3:4
Güneş gibi parıldıyor,
Elleri ışık saçıyor.
Gücünün gizi ellerinde.

...diye gidiyor .

yaratılış 1.bölüm

26 Tanrı, “İnsanı kendi suretimizde, kendimize benzer yaratalım” dedi, “Denizdeki balıklara, gökteki kuşlara, evcil hayvanlara, sürüngenlere, yeryüzünün tümüne egemen olsun.”

27 Tanrı insanı kendi suretinde yarattı. Böylece insan Tanrı suretinde yaratılmış oldu. İnsanları erkek ve dişi olarak yarattı.

şimdi kimileri diyebilir ; işte canım kendi sureti derken kişilik bakımından karakter yetenek bakımından diye : ama bu sadece bir yorumdur. ayet böyle deemiyor !!

ayet "tanrı insanı kendi karakterine göre yarattı demiyor !! ne diyor: kendi benzeyişinde ,kendi suretinde diyor!!

habilis
07-02-2007, 22:20
Tekvin 17:19 İshak’ın vaat edilen soyu

güya bu mesihe çıkıyormuş ve '' Uluslar İsa Mesih’te İbrahim’in soyu olarak kutsanacak '' mış :)

şu meşhur incili yazanlar tevrattaki bu soy meselesini görüp bir şekilde isaya bağlamışlardır ..

....

Öncelikle İsa hakkında olduğu belirtilen ve bir bildiri kabul edilen bu alıntıların ne dediğine bakalım.

Tekvin 17:19 Tanrı, "Hayır. Ama karın Sara sana bir oğul doğuracak, adını İshak koyacaksın" dedi, "Onunla ve soyuyla antlaşmamı sonsuza dek sürdüreceğim.

Elçilerin İşleri 3:25 Sizler peygamberlerin mirasçıları, Tanrı'nın atalarınızla yaptığı antlaşmanın mirasçılarısınız. Nitekim Tanrı İbrahim'e şöyle demişti: `Senin soyunun aracılığıyla yeryüzündeki tüm halklar kutsanacaktır.'

Matta 1:1>2 İbrahim oğlu, Davut oğlu İsa Mesih'in soyuyla ilgili kayıt şöyledir:
İbrahim, İshak'ın babasıydı.
İshak, Yakup'un babası;
Yakup da Yahuda ve onun kardeşlerinin babasıydı.

Luka 3:34 Yakup oğlu, İshak oğlu, İbrahim oğlu, Terah oğlu, Nahor oğlu,

'' İshak’ın vaat edilen soyu ''  olarak bizlere sundukları alıntılar bunlardır. Dikkatimizi çekmeye çalıştıkları nokta Tanrının İbrahimle yapmış olduğu antlaşmadır.

'' Uluslar İsa Mesih’te İbrahim’in soyu olarak kutsanacaktır '' diye bahsettikleri bildirinin iç yüzünü dikkatli bir araştırmadan sora göreceğiz;

Yar.11: 31 Â Terah, oğlu Avram'ı, Â Haran'ın oğlu olan torunu Lut'u ve Avram'ın karısı olan gelini Saray'ı Â yanına aldı. Kenan ülkesine gitmek üzere Kildaniler'in Ur Kenti'nden ayrıldılar. Harran'a gidip oraya yerleştiler.

Yar.11: 32 Terah iki yüz beş yıl yaşadıktan sonra Harran'da öldü

Yar.12: 1 RAB Avram'a, "Ülkeni, akrabalarını, baba evini bırak, sana
göstereceğim ülkeye git" dedi,

Yar.12: 2 "Seni büyük bir ulus yapacağım, Seni kutsayacak, sana ün kazandıracağım, Bereket kaynağı olacaksın.

Yar.12: 3 Seni kutsayanları kutsayacak, Seni lanetleyeni lanetleyeceğim. Yeryüzündeki bütün halklar Senin aracılığınla kutsanacak."

Yar.12: 4 Avram RAB'bin buyurduğu gibi yola çıktı. Lut da onunla
birlikte gitti. Avram Harran'dan ayrıldığı zaman yetmiş beş yaşındaydı.

Yar.12: 5 Karısı Saray'ı, yeğeni Lut'u, Harran'da kazandıkları malları, edindikleri uşakları yanına alıp Kenan ülkesine doğru yola çıktı. Oraya vardılar.

Yar.12: 6 Avram ülke boyunca Şekem'deki More meşesine kadar ilerledi.
O günlerde orada Kenanlılar yaşıyordu.

Yar.12: 7 RAB Avram'a görünerek, "Bu toprakları senin soyuna vereceğim" dedi. Avram kendisine görünen RAB'be orada bir sunak yaptı.

Yar.13: 14 Â Lut Avram'dan ayrıldıktan sonra, RAB Avram'a, "Bulunduğun
yerden kuzeye, güneye, doğuya, batıya dikkatle bak" dedi,

Yar.13: 15 Â "Gördüğün bütün toprakları sonsuza dek sana ve soyuna vereceğim.

Yar.13: 16 Soyunu toprağın tozu kadar çoğaltacağım. Öyle ki, biri çıkıp da toprağın tozunu sayabilirse, senin soyunu da sayabilecek.

Yar.13: 17 Kalk, sana vereceğim toprakları boydan boya dolaş."

Yar.13: 18 Avram çadırını söktü, gidip Hevron'daki Mamre meşeliğine
yerleşti. Orada RAB'be bir sunak yaptı.

Yar.15: 18-21 O gün RAB Avram'la antlaşma yaparak ona şöyle dedi:
"Mısır Irmağı'ndan büyük Fırat Irmağı'na kadar uzanan bu
toprakları -Ken, Keniz, Kadmon, Hitit*, Periz, Refa, Amor, Kenan,
Girgaş ve Yevus topraklarını- senin soyuna vereceğim."

Yar.21: 10 İbrahim'e, "Bu cariyeyle oğlunu kov" dedi, "Bu cariyenin
oğlu, oğlum İshak'ın mirasına ortak olmasın."

Yar.21: 11 Bu İbrahim'i çok üzdü, çünkü İsmail de öz oğluydu.

Yar.21: 12 Ancak Tanrı İbrahim'e, "Oğlunla cariyen için üzülme" dedi,
"Sara ne derse, onu yap. Çünkü senin soyun İshak'la sürecektir.

Yar.21: 13 Cariyenin oğlundan da bir ulus yaratacağım, çünkü o da
senin soyun."

Yar.21: 14 İbrahim sabah erkenden kalktı, biraz yiyecek, bir tulum da
su hazırlayıp Hacer'in omuzuna attı, çocuğunu da verip onu
gönderdi. Hacer Beer-Şeva Çölü'ne gitti, orada bir süre dolaştı.

sargon
07-02-2007, 23:12
Sevgili Habilis,

ayrı ayrı topiclerini birleştirdim. Bu şekilde hem yazıların derli toplu olmuş olacak hem de sitede sürmekte olan tartışmaları izleyenler en son güncellenen topicler içerisinde birbirinden farklı topicleri görebilecekler. Ana topic başlığını bütün alt topicleri kapsayacak bir şekilde değiştirdim, ama sen istediğin gibi tekrar değiştirebilirsin. Eski topic başlıkların alt topic başlıkları olarak duruyor.

Son olarak bir öneride bulunayım. Tevrat ve İncil alıntılarını çok uzun tutuyorsun. Uzun alıntılar olunca okuyucular sıkılıp okumayı bırakırlar genellikle. Yazılarını üzerinde daha çok çalışarak geliştirsen, daha az ama konuların canalıcı yerlerini alıntılarla işlesen, alıntı yerlerini farklı bir renkle, yazının alt başlığını daha büyük ve koyu renkle yapsan, görsel ve içerik olarak daha zengin olur. Ayrıca yapmış olduğun güzel klatkılar için de teşekkür ederim.

Saygı ve sevgiler

habilis
07-02-2007, 23:21
teşekkürler sevgili sargon ; bu da olur taby ,

ayrıca önerilerin için teşekkür ederim , dikkate alıcam ..

sevgilerle

habilis
08-02-2007, 02:47
YARGILAYALIMMI, YARGILAMAYALIMMI?

SÖZDE KUTSAL KİTAP OLACAK AMA BİR DEDİĞİ BİR DEDİĞİNİ TUTMUYOR !

yargılayın:

1 Cor.2:15

Ruh'a uyan kişi her konuda yargıda bulunabilir, ama onun hakkında yargıda bulunacak kimse yok.

1 Cor.5:12

İnanlılar topluluğunun dışındakileri yargılamaya benim ne hakkım var? Sizin de yargılamanız gereken kişiler imanlılar değil mi?

1 Cor.5:13

Topluluğun dışında kalanları Tanrı yargılar. «Kötü adamı aranızdan kovun!»

1 Cor.6:2

Kutsalların dünyayı yargılayacağını bilmez misiniz? Mademki dünyayı yargılayacaksınız, küçücük davaları görmeye yeterli değil misiniz?

hayır yargılamayın :

Mt.7:1

«Başkasını yargılamayın ki, siz de yargılanmayasınız.

Lk.6:37

«Başkasını yargılamayın, siz de yargılanmazsınız. Suçlu çıkarmayın, siz de suçlu çıkarılmazsınız. Başkasını bağışlayın, siz de bağışlanırsınız.

peki tekrar soruyorum ;
yargılayalımmı yargılamayalım mı?

habilis
08-02-2007, 03:20
incildeki çelişkilerden bir kaç örnek daha ;

aslında bende hrıstıyan inancını benimserken hep sorardım bunu kendime ;İSA HER ŞEYİ BİLİR Mİ ?

cevapları ayet ayet ele alacağız ve çelişki hemen ortaya çıkacak :

Col.2:2-3
Yüreklerinin cesaret bulmasını ve sevgide birleşmelerini dilerim. Öyle ki, anlayışın verdiği tam güvenliğin bütün zenginliğine kavuşsunlar ve Tanrı'nın sırrını, yani bilginin ve bilgeliğin tüm hazinelerinin saklı olduğu Mesih'i tanısınlar.

Jn.16:30
«Şimdi senin her şeyi bildiğini anlıyoruz. Kimsenin sana soru sormasına gerek yok. Tanrı'dan geldiğine bunun için iman ediyoruz.»

Jn.21:17
Üçüncü kez ona, «Yuhanna oğlu Simun, beni seviyor musun?» diye sordu.
Petrus kendisine üçüncü kez, «Beni seviyor musun?» diye sormasına üzüldü. «Rab, sen her şeyi bilirsin, seni sevdiğimi de bilirsin» dedi.
İsa ona, «Koyunlarımı otlat» dedi.

bu ayetler "isanın herşeyi hatta yürekleri bile bildiğini" söylemektedir .

yürekleri bile bilen isa nasıl olurda bazı şeyleri bilmez. bu şarlatan her şeyi biliyormu - bilmiyor mu ?

Mk.13:32
«O günü ve o saati, ne gökteki melekler, ne de Oğul bilir; Baba'dan başka kimse bilmez.

Mt.24:36
«O günü ve saati, ne gökteki melekler, ne de Oğul bilir; Baba'dan başka kimse bilmez.

....

Yahuda nasıl öldü? kendini astı damı öldü yoksa bir yerden düştüde mi öldü ?

Mt.27:5

Yahuda paraları tapınağın içine fırlatarak oradan ayrıldı, gidip kendini astı.

diğer yandan baş aşağı yere düşüpte ölüyor ;

Acts 1:18

Bu adam, yaptığı kötülüğün karşılığında aldığı ücretle bir tarla satın aldı. Sonra baş aşağı düştü, bedeni yarıldı ve bütün bağırsakları dışarı döküldü.

....

Evlenmek iyimidir? kötümüdür ?

bazı ayetlere göre evet iyi bazılarına göre hayır değil!

iyi:

Gen.2:18

Sonra, "Adem'in yalnız kalması iyi değil" dedi, "Ona uygun bir yardımcı yaratacağım."

Pr.18:22

İyi bir eş bulan iyilik bulur
Ve RAB'bin lütfuna erer.

Mt.19:4>5

İsa şu karşılığı verdi: «Kutsal Yazıları okumadınız mı? Yaradan, ta başlangıçtan insanları `erkek ve dişi olarak yarattı' ve şöyle dedi: `Bu nedenle adam annesini babasını bırakacak, karısına bağlanacak ve ikisi tek bir beden olacaklar.'

Heb.13:4

Herkes evliliğe saygı göstersin. Evlilik yatağı günahla lekelenmesin. Çünkü Tanrı cinsel ahlaksızlıkta bulunan ve zina edenleri yargılayacak.

hayır iyi değil :

1 Cor.7:1

Şimdi yazdığınız konulara gelelim. Erkeğin evlenmemesi iyidir.

1 Cor.7:7

Bütün insanların benim gibi olmalarını dilerdim. Ama kiminin şöyle, kiminin böyle, herkesin Tanrı'dan payına düşen bir ruhsal armağanı vardır.

1 Cor.7:8

Yine de evlenmemiş olanlara ve dul kadınlara şunu söyleyeyim, benim gibi kalsalar onlar için iyi olur.

peki iyimidir kötümüdür? bu ayetler neden bir birini tutmuyor ,düşündünüz mü?
....

habilis
08-02-2007, 04:08
lanet etmeyin diyen pavlus nasıl lanet eder ?

Rom.12:14

Size zulmedenler için iyilik dileyin. İyilik dileyin, lanet etmeyin.

KENDİSİ EDİYOR AMA..

1 Cor.16:22

Rab'bi sevmeyene lanet olsun. Marana-ta!

habilis
08-02-2007, 04:24
Dünya sonsuza DURACAK MI ? yoksaYOK MU OLACAK ?

Bazılarının kutsal diye kabul ettiği kitap olan incil- tevrat aslında bir çelişki *kitabıdır ! bir dediği -bir dediğini tutmaz . bir yerde bir şey der , başka yerde aynı şey için başka bir şey der ; örneğin dünyanın geleceği ! ne olacak dünyanın sonu ? dünya yok mu olacak , yoksa sonsuza dek kalacak mı ? cevap nedir tam olarak ?diyelimki ben "dünya sonnsuza dek kalacak" diyorum ..bi zaman sonra biri soruyo yahu habilis ne olacak dünyanın geleceği ? diye. bende cevap veriyorum ; diyorum ki: ya iştedünya yok olacak hiç bir şey kalmayacak hepsi mahvolacak ,yok olacak!! ee peki ben ilk seferinde hayır yok olmayacak demiştim hani !!şimdi başka diyorum !!

aynı şeyi kutsal kitapta görelim ;

dünya sonsuza dek kalır :

Ec.1:4
Kuşaklar gelir, kuşaklar geçer,
Ama dünya sonsuza dek kalır.

Dt.4:40

Size ve sizden sonra gelen çocuklarınıza iyilik sağlaması ve Tanrınız RAB'bin sonsuza dek size vereceği bu topraklarda uzun yıllar yaşamanız için bugün size bildirdiğim RAB'bin kurallarına, buyruklarına uyun."

Ps.37:29

Doğrular ülkeyi miras alacak,

Orada sonsuza dek yaşayacak.

Ps.78:69

Kutsal yerini doruklar gibi,

Sonsuzluk için kurduğu yeryüzü gibi yaptı.

sözde kutsal kitap bu açıklamalarla dünyanın sonsuza dek kalacağını vaat ediyor. hatta yaratılma amacı olarak "üzerinde oturulsun diye.." olarak belirtilir. bu beyanlardan sonra gelgelelim ki öyle ayetler varki bunun tam tersi !!

hayır dünya sonsuza dek kalmaz ,yok olur !
:
Ps.102:25

Çok önceden attın yeryüzünün temellerini,
Gökler de senin ellerinin yapıtı.

Ps.102:26

Onlar gidici, ama sen kalıcısın;
Hepsi bir giysi gibi eskiyecek.
Onları bir kaftan gibi değiştireceksin,
Geçip gidecekler.

Is.65:17
"Çünkü bakın, yeni bir yer,
Yeni bir gök yaratmak üzereyim;
Geçmiştekiler anılmayacak, akla bile gelmeyecek.

Mt.5:18

Size doğrusunu söyleyeyim, gök ve yer ortadan kalkmadan, her şey gerçekleşmeden, Kutsal Yasa'dan ufacık bir harf ya da bir nokta bile eksilmeyecek.

Mt.24:35

Gök ve yer ortadan kalkacak, ama benim sözlerim asla ortadan kalkmayacaktır.

Mk.13:31

Lk.21:33

Heb.1:10

Yine diyor ki,

«Ya Rab, başlangıçta
yerin temellerini sen attın.
Gökler de senin ellerinin yapıtıdır.

Heb.1:11

Onlar yok olacak, ama sen kalıcısın.
Hepsi bir giysi gibi eskiyecek.

2 Peter.3:10

Ne var ki, Rab'bin günü hırsız gibi gelecek. O gün gökler büyük bir gürültüyle ortadan kalkacak, maddesel öğeler yanarak yok olacak, yer ve yeryüzünde yapılmış olan her şey yanıp bitecek.

2 Peter.3:13

Ama biz Tanrı'nın vaadine göre, doğruluğun barınacağı yeni gökleri ve yeni yeryüzünü bekliyoruz.

Rev.21:1

Bundan sonra yeni bir gökle yeni bir yeryüzü gördüm. Çünkü önceki gök ve önceki yeryüzü ortadan kalkmıştı. Deniz de yoktu artık.

İLK BAŞTA DEMİŞTİK ; BİR DEDİĞİ BİR DEDİĞİNİ TUTMUYOR DİYE *:D

..

habilis
08-02-2007, 04:40
Şakirtler İsa'yı görünce korktularmı sevindilermi?

kimi ayetler korktular derken ,kimileri ise sevindiler diyor ! *ilginç değilmi :D

korkmaları :

Lk.24:33 Kalkıp hemen Kudüs'e döndüler. Onbirleri ve onlarla beraber olanları toplanmış buldular.

Lk.24:36

Bunları anlatırlarken İsa'nın kendisi gelip aralarında dikildi. Onlara, «Size esenlik olsun!» dedi.

Lk.24:37

Ürktüler, bir hayalet gördüklerini sanarak korkuya kapıldılar.

korkuda neymiş sevindiler bile sevindiler !!

Jn.20:19

Haftanın o ilk günü akşam olunca, öğrencilerin Yahudilerden korkusu nedeniyle bulundukları yerin kapıları kapalıyken İsa geldi, ortalarında durup onlara, «Size esenlik olsun!» dedi.

Jn.20:20

Bunu söyledikten sonra onlara ellerini ve böğrünü gösterdi. Öğrenciler Rab'bi görünce sevindiler.

habilis
08-02-2007, 04:41
HEHEH

nasıl bir kitap bu , çelişkiler, saçmalıklar dolu ,bilimdışılıklar dolu, ben bunca yıl anlayamadım anlamıyorumda :)

yani ciddiye alınamayacak derecede tutarsızlıklar var :)

habilis
08-02-2007, 05:04
yine incilden çelişkilere devam ediyoruz arkadaşlar; temamız BİRİSİNE AŞAĞILAYICI BİR SÖZ SÖYLEMEK !

yani soruyorum hrıstıyan arkadaşlara birisine aşağılayıcı bir söz söyleyebilirmiyiz ? bunun cevabını sizden bekliyorum ..fakat bakalım isamız ne diyor bu konuda ! :

Mt.5:22

Ama ben size diyorum ki, kardeşine karşı öfkelenen her kişi yargılanmayı hak edecek. Kim kardeşine aşağılayıcı bir söz söylerse, Yüksek Kurul'un yargısını hak edecek. Kim kardeşine ahmak derse, cehennem ateşini hak edecek.

gördüğümüz gibi isa kesinlikle bu davranışı men ediyor! ve şayet böyle bir şeyin sonucunda cehenneme bile atılabilirmişiz ,isanın dediğine göre !
peki böyle bir şey mümkün mü ? tüm toplumları ve kitleleri düşünün bi . *böyle bir şey doğruysa ozaman cennete kimsenin girmsi mümkün değildir !! cehennem ise insandan geçilmez..işkenceler ,ıstıraplar vs.. tüm insanlık işkenceye maruz bırakılr. peki bu mantıklımıdır. ? *
cennet imanla kazanılr davranışla değil mi diyorsunuz ,

hayır ozaman isanın dediği havada kalır . boş ,anlamsız bir söz olur.

adam resmen "Kim kardeşine ahmak derse, cehennem ateşini hak edecek." diye peşin yargı geitriyor !!!!

ozaman , kendiside cehennemliktir ! evet doğru ! kendi sözüne göre kendiside cehennemliktir , çünkü kendisi bir çok kez başkalarına aşağılayıcı söz kullanmış, hakaret etmiştir !

Mt.23:15

«Vay halinize ey din bilginleri ve Ferisiler, ikiyüzlüler! Tek bir kişiyi dininize döndürmek için denizleri ve kıtaları dolaşırsınız. Dininize döneni de kendinizden iki kat daha cehennemlik yaparsınız.

Mt.23:17
Budalalar, körler! Hangisi daha önemli, altın mı, altını kutsal kılan tapınak mı?

Matt.23 :17 You blind *FOOLS! *For which is greater, the gold or the temple that has made the gold sacred?

BAŞKALARINA DİYECEĞİNE KENDİSİNE BAKSIN ÖNCELİKLE !!

habilis
08-02-2007, 05:08
Akan'ın babası KARMİ Mİ? yoksa *ZERRAH MI ?

Jos.7:1

Ne var ki, İsrailliler adanan eşyalar konusunda RAB'be ihanet ettiler. Yahuda oymağından Zerah oğlu, Zavdi oğlu, Karmi oğlu Akan adanmış eşyaların bazılarını alınca, RAB İsrailliler'e öfkelendi.

dikkat edin "Karmi oğlu Akan "diyor !

fakat başka ayetlerde bu babayı başka biri olarak söyleyerek çelişkiye düşüyorlar ;

Jos.7:24

Yeşu ile İsrail halkı, Zerah oğlu Akan'ı, gümüşü, altın külçeyi, kaftanı, Akan'ın oğullarıyla kızlarını, küçük ve büyük baş hayvanlarıyla eşeğini, çadırıyla bütün eşyalarını alıp Akor Vadisi'ne götürdüler.

Jos.22:20

Zerah oğlu Akan RAB'be adanan ganimete ihanet ettiğinde, bütün İsrail topluluğu RAB'bin öfkesine uğramadı mı? Akan'ın günahı yalnız kendisini ölüme götürmekle kalmadı!"

habilis
08-02-2007, 05:15
şimdi sunacağım çelişki öyle böyle değil arkadaşlar ; isa herkezi yargılayacak mı ?

evet yargılar ; ayetleri sıralıyorum ;

Jn.5:22

Baba kimseyi yargılamaz, tüm yargılama işini Oğul'a vermiştir.

Jn.5:26
Çünkü Baba, kendisinde yaşam olduğu gibi, Oğul'a da kendisinde yaşam olma özelliğini verdi.

Jn.5:27

O'na yargılama yetkisini de verdi. Çünkü O İnsanoğlu'dur.

Jn.9:39
İsa, «Görmeyenler görsün, görenler kör olsun diye yargıçlık etmek üzere bu dünyaya geldim» dedi.

2 Cor.5:10
Çünkü bedende yaşarken gerek iyi gerek kötü, yaptıklarımızın karşılığını almak için her birimizin Mesih'in yargı kürsüsü önünde görünmesi gerekir.

"Baba kimseyi yargılamaz, tüm yargılama işini Oğul'a vermiştir" diyen isa başka yerde de "Ben kimseyi yargılamam. " diyor :

Jn.8:15

Siz insan gözüyle yargılıyorsunuz. Ben kimseyi yargılamam.

Jn.12:47
Sözlerimi işitip de onlara uymayanı ben yargılamam. Çünkü ben dünyayı yargılamaya değil, dünyayı kurtarmaya geldim.

acaba yargılar mı ,yargılamaz mı ?? bu nasıl bir çelişkidir böyle !!!

bumu incilin güvenilirliği ,sağlamlığı ??

?

habilis
08-02-2007, 05:20
İSA * «Bu tapınağı yıkın, üç günde onu yeniden kuracağım.» * DEDİ Mİ , DEMEDİ Mİ ?

BU İNCİLİN SAÇMALIKLARINDAN TUTARSIZLIKLARINDAN BİR ÖRNEK ;

Jn.2:19

İsa şu cevabı verdi: «Bu tapınağı yıkın, üç günde onu yeniden kuracağım.»

Jn.2:20

Yahudiler, «Bu tapınak kırk altı yılda yapıldı, sen onu üç günde mi kuracaksın?» dediler.

Jn.2:21

Ama İsa'nın sözünü ettiği tapınak kendi bedeniydi.

YANİ GÖRDÜĞÜMÜZ GİBİ BU AYETLER İSANIN BU CÜMLEYİ KURDUĞUNU SÖYLÜYOR !

Mk.14:57-58

Bazıları kalkıp O'na karşı yalan yere şöyle tanıklık ettiler: «Biz O'nun, `Elle yapılmış bu tapınağı yıkacağım ve üç günde, elle yapılmamış başka bir tapınak kuracağım' dediğini işittik.»

BURDA DİKKAT ETMEMİZ GEREKEN YER " Bazıları kalkıp O'na karşı YALAN YERE şöyle tanıklık ettiler.."

YANİ BU İDDA GERÇEK DEĞİLDİR Kİ BU İDDA İÇİN MARKOS YALAN DESİN :)

..

habilis
09-02-2007, 19:03
inciden çelişkiler devam ediyor :

kadınlar isanın mezarına hangi vakit gittiler ?

ortalık karanlıkken mi güneşin doğuşuyla mı ?

yu.20:1

Haftanın ilk günü erkenden, ortalık daha karanlıkken Mecdelli Meryem mezara gitti. Taşın mezarın girişinden kaldırılmış olduğunu gördü.

DİKKAT :ortalık daha karanlıkken DENİYOR

Mk.16:2
Haftanın ilk günü sabah çok erkenden, güneşin doğuşuyla birlikte mezara gittiler.

DİKKAT :güneşin doğuşuyla YANİ GÜNEŞİN DOĞUŞU BAŞLAMIŞ YADA GÜNEŞ *doğmuş !

bir başka örnek ;

İsa bir çok mucize yaptımı ? yapmadı mı ?

evet bir çok mücizeler yapmıştır :

Jn.20:30

İsa, öğrencilerinin önünde, bu kitapta yazılı olmayan başka birçok mucizeler
yaptı.

Acts 2:22

«Ey İsrailliler, şu sözleri dinleyin: bildiğiniz gibi Nasıralı İsa,
Tanrı'nın, kendisi aracılığıyla aranızda yaptığı mucizeler, harikalar ve
belirtilerle kimliği kanıtlanmış bir kişidir.

Mk.16:20

Öğrencileri de gidip Tanrı sözünü her yere yaydılar. Rab onlarla birlikte
çalışıyor, görülen belirtilerle sözünü doğruluyordu.

Jn.3:1>2

Yahudilerin Nikodim adlı bir önderi vardı. Ferisilerden olan bu adam bir
gece İsa'ya gelerek, «Rabbi, senin Tanrı'dan gelmiş bir öğretmen olduğunu
biliyoruz. Çünkü Tanrı kendisiyle birlikte olmadıkça hiç kimse senin
yaptığın bu mucizeleri yapamaz» dedi.

diğer taraftan da söyleniyor halk isaya ; mücize yapmasını istiyor lar !!! neden ; isa zaten mucizeler yapmıyor muydu ? eğer yapır idiyse neden halk bu şekilde yakınsın !

Mt.12:39

İsa onlara şu karşılığı verdi: «Kötü ve vefasız kuşak bir belirti istiyor!
Ama ona Yunus peygamberin belirtisinden başka bir belirti gösterilmeyecek.

Mt.16:4

Kötü ve vefasız kuşak bir belirti istiyor! Ama ona Yunus'un belirtisinden
başka bir belirti gösterilmeyecek.» Sonra İsa onları bırakıp gitti.

Mk.8:12

İsa içten bir ah çekerek, «Bu kuşak neden bir belirti istiyor?» dedi. «Size
doğrusunu söyleyeyim, bu kuşağa hiçbir belirti gösterilmeyecek.»

Lk.11:29

Çevredeki kalabalık büyürken İsa konuşmaya başladı. «Şimdiki kuşak kötü bir
kuşak» dedi. «Doğaüstü bir belirti istiyor, ama ona Yunus'un belirtisinden
başka bir belirti gösterilmeyecek.

habilis
09-02-2007, 19:09
KUTSAL KİTAP ( İNCİL - TEVRAT ) KÖLE TİCARETİNİ,KÖLELİĞİ KABUL EDİYOR !!

diğer taraftanda yine kendisiyle çelişerek köle ticaretini ONAYLAMIYOR ! *peki bu nasıl olabilir ? bu bir ÇELİŞKİ DEĞİLMİDİR ?

EVET ELBETTE ÇELİŞKİDİR !!

ONCE NASIL KÖLELİĞE İZİN VERDİĞİNE BAKALIM :

Gen.9:25

ve şöyle dedi:
"Kenan'a lanet olsun,
Köleler kölesi olsun kardeşlerine.

Gen.9:26

Övgüler olsun Sam'ın Tanrısı RAB'be,
Kenan Sam'a kul olsun.

Gen.9:27

Tanrı Yafet'e bolluk versin,
Sam'ın çadırlarında yaşasın,
Kenan Yafet'e kul olsun."

Gen.16:8
8
Ona, "Saray'ın cariyesi Hacer, nereden gelip nereye gidiyorsun?" diye sordu. Hacer, "Hanımım Saray'dan kaçıyorum" diye yanıt verdi.

Gen.16:9

9
RAB'bin meleği, "Hanımına dön ve ona boyun eğ" dedi,

Gen.17:12
12
Evinizde doğmuş ya da soyunuzdan olmayan herhangi bir yabancıdan satın alınmış köleler de içinde olmak üzere sekiz günlük her erkek çocuk sünnet edilecek. Gelecek kuşaklarınız boyunca sürecek bu.

Gen.17:13

13
Evinizde doğan ya da satın aldığınız her çocuk kesinlikle sünnet edilecek. Bedeninizdeki bu belirti sonsuza dek sürecek antlaşmamın simgesi olacak.

Gen.24:35
35
"RAB efendimi alabildiğine kutsadı. Onu zengin etti. Ona davar, sığır, altın, gümüş, köleler, cariyeler, develer, eşekler verdi.

Gen.26:12
12
İshak o ülkede ekin ekti ve o yıl ektiğinin yüz katını biçti. RAB onu kutsamıştı.

Gen.26:13

13
İshak bolluğa kavuştu. Varlığı gittikçe büyüyordu. Çok zengin oldu.

Gen.26:14

Sürülerle davar, sığır ve birçok uşak sahibi oldu. Filistliler onu kıskanmaya başladılar.

Ex.12:44

Ama satın aldığınız köleler sünnet edildikten sonra ondan yiyebilir.

Ex.20:17
"Komşunun evine, karısına, erkek ve kadın kölesine, öküzüne, eşeğine, hiçbir şeyine göz dikmeyeceksin."

Ex.21:2
2
"İbrani bir köle satın alırsan, altı yıl kölelik edecek, ama yedinci yıl karşılık ödemeden özgür olacak.

Ex.21:3

3
Bekar geldiyse, yalnız kendisi özgür olacak; evli geldiyse, karısı da özgür olacak.

Ex.21:4

Efendisi kendisine bir kadın verir ve o kadından çocukları olursa, kadın ve çocuklar efendisinde kalacak, yalnız kendisi gidecek.

Ex.21:5

5
"Ama köle açıkça, 'Ben efendimi, karımla çocuklarımı seviyorum, özgür olmak istemiyorum' derse,

Ex.21:6

6
efendisi onu yargıç huzuruna çıkaracak. Kapıya ya da kapı sövesine yaklaştırıp kulağını bizle delecek. Böylece köle yaşam boyu efendisine hizmet edecek.

Ex.21:7

"Eğer bir adam kızını cariye olarak satarsa, kız erkek köleler gibi özgür bırakılmayacak.

Ex.21:20

20
"Bir adam erkek ya da kadın kölesini değnekle döverken öldürürse, kesinlikle cezalandırılacaktır.

Ex.21:21

21
Ama köle hemen ölmez, bir iki gün sonra ölürse, köle sahibi ceza görmeyecektir. Çünkü köle onun malı sayılır.

Ex.21:26
26
"Bir adam erkek ya da kadın kölesini gözüne vurarak kör ederse, gözüne karşılık onu özgür bırakacaktır.

Ex.21:27

27
Eğer erkek ya da kadın kölesinin dişini kırarsa, dişine karşılık onu özgür bırakacaktır.

Ex.22:2
2
"Bir hırsız bir eve girerken yakalanıp öldürülürse, öldüren kişi suçlu sayılmaz.

Ex.22:3

3
Ancak olay güneş doğduktan sonra olmuşsa, kan dökmekten sorumlu sayılır. "Hırsız çaldığının karşılığını kesinlikle ödemelidir. Hiçbir şeyi yoksa, hırsızlık yaptığı için köle olarak satılacaktır.

Lev.19:20
"Bir adam bir cariyeyle yatarsa, eğer kadın nişanlı, bedeli ödenmemiş ya da azat edilmemişse, ikisi de cezalandırılacak ama öldürülmeyecek. Çünkü kadın özgür değildir.

Lev.22:11
Ama kâhinin parayla satın aldığı ya da evinde doğan köle onun yemeğini yiyebilir.

Lev.25:39
"Aranızda yaşayan bir kardeşin yoksullaşır, kendini köle olarak sana satarsa, onu bir köle gibi çalıştırmayacaksın.

Lev.25:44
44
"Köleleriniz, cariyeleriniz çevrenizdeki uluslardan olmalı. Onlardan uşak ve cariye satın alabilirsiniz.

Lev.25:45

45
Ayrıca aranızda yaşayan yabancıların çocuklarını, ister ülkenizde doğmuş olsun ister olmasın, satın alıp onlara sahip olabilirsiniz.

Lev.25:46

Onları miras olarak çocuklarınıza bırakabilirsiniz. Yaşamları boyunca size kölelik edecekler. Ancak bir İsrailli kardeşine efendilik etmeyecek, sert davranmayacaksın.

Dt.5:21
"'Komşunun karısına kötü gözle bakmayacaksın. Komşunun evine, tarlasına, erkek ve kadın kölesine, öküzüne, eşeğine, hiçbir şeyine göz dikmeyeceksin.'

Dt.15:12
"Eğer İbrani kardeşlerinizden bir erkek ya da kadın size satılırsa, altı yıl size kölelik edecek, yedinci yıl onu özgür bırakacaksınız.

Dt.20:
"Bir kente saldırmadan önce, kent halkına barış önerin.

Dt.20:11

11
Barış önerinizi benimser, kapılarını size açarlarsa, kentte yaşayanların tümü sizin için angaryasına çalışacak, size hizmet edecekler.

Jos.9:23
"Bunun için artık lanetlisiniz. Hep köle kalacaksınız. Tanrım'ın Tapınağı için odun kesip su çekeceksiniz."

Lk.17:7
7
«Hanginizin çift süren ya da çobanlık eden bir kölesi olur da, tarladan dönüşünde ona, `Çabuk gel, sofraya otur' der?

Lk.17:8

8
Tersine ona, `Yemeğimi hazırla, kuşağını bağla ve ben yiyip içerken bana hizmet et. Ondan sonra da sen yiyip içersin' demez mi?

Lk.17:9

Verdiği buyrukları yerine getirdi diye köleye teşekkür eder mi hiç?

Lk.12:45>46
45>46
Ama o köle kendi kendine, `Efendim gelmekte gecikiyor' derse ve kadın erkek diğer hizmetkârları dövmeye, yiyip içip sarhoş olmaya başlarsa, efendisi, onun beklemediği bir günde, ummadığı bir saatte gelecek, onu şiddetle cezalandıracak ve imansızlarla bir tutacaktır.

Lk.12:47

47
«Efendisinin isteğini bilip de hazırlık yapmayan, onun isteğini yerine getirmeyen köle çok dayak yiyecek.

1 Cor.7:21
Köleyken mi çağrıldın, üzülme. Ama özgür olabilirsen, fırsatı kaçırma!

1 Cor.7:22

Rab'bin çağrısını aldığı zaman köle olan kimse, şimdi Rab'bin azatlısıdır. Özgürken çağrılmış olan da Mesih'in kölesidir.

Eph.6:5
Ey köleler, dünyadaki efendilerinizin sözünü Mesih'in sözünü dinler gibi, saygı ve korkuyla, saf yürekle dinleyin.

Col.3:22
Ey köleler, dünyadaki efendilerinizin her sözünü dinleyin. Bunu, sırf insanları hoşnut etmek isteyenler gibi göze hoş görünen hizmetle değil, saf yürekle, Rab korkusuyla yapın.

1 Tim.6:1
1
Kölelik boyunduruğu altında olanların hepsi kendi efendilerini tam bir saygıya layık görsünler ki, Tanrı'nın adı ve öğretisi kötülenmesin.

1 Tim.6:2

2
Efendileri iman etmiş olanlar ise, nasıl olsa kardeşiz deyip onlara saygısızlık etmesinler. Tersine, daha iyi hizmet etsinler. Çünkü bu iyi hizmetten yararlananlar, sevdikleri imanlılardır. Bu ilkeleri öğret ve öğütle.

Tit.2:9>10
Köleleri, efendilerine her konuda bağımlı olmaya özendir. Ters cevap vermeden ve hırsızlık yapmadan, tümüyle güvenilir olduklarını göstererek efendilerini hoşnut etsinler. Böylece Kurtarıcımız Tanrı'yla ilgili öğretiyi her yönden çekici kılsınlar.

1 Pet.2:18
Ey hizmetkârlar, efendilerinizin yalnız iyi ve yumuşak huylu olanlarına değil, ters huylu olanlarına da tam bir saygıyla bağımlı olun

"EY HİZMETKARLAR ( KÖLELER ) EFENDİLERİNİZE TAM BİR BAĞLILIK GÖSTERİN "

diğer taraftan da köle liğe karşı çıkılıyor ve kendi ayetleriyle ters düşüyor :

Is.58:6
Benim istediğim oruç,
Haksız yere zincire, boyunduruğa vurulanları
Özgür kılmak, tutsakları salıvermek,
Her türlü boyunduruğu kırmak değil mi?

Jer.22:13
"Sarayını haksızlıkla,
Çatı odalarını adaletsizlikle yapan,
Komşusunu parasız çalıştıran,
Ücretini ödemeyen adamın vay başına!

Mal.3:5
Her Şeye Egemen RAB, "Yargılamak için size yaklaşacağım" diyor, "Büyücülere, zina edenlere, yalan yere ant içenlere, işçinin, dulun, öksüzün, yabancının hakkını çiğneyenlere - benden korkmayanlara - karşı hemen tanık olacağım."

Mt.23:10
Kimse sizi `önder' diye çağırmasın. Çünkü bir tek önderiniz var, O da Mesih'tir.

Mk.10:42
İsa onları yanına çağırıp şöyle dedi: «Bilirsiniz ki, ulusların önderleri sayılanlar, onları egemenlik hırsıyla yönetirler, ileri gelenleri de onlara ağırlıklarını hissettirirler.

Mk.10:43
Sizin aranızda böyle olmayacak. Aranızda büyük olmak isteyen, diğerlerinin hizmetkârı olsun.

1 Cor.7:23
Bir bedel karşılığı satın alındınız, insanlara köle olmayın.

Phil.2:3
Hiçbir şeyi bencil tutkularla ya da boş övünmeyle yapmayın. Her biriniz alçakgönüllülükle diğerini kendinden üstün saysın.

1 Tim.1:9-10
Çünkü şunu biliyoruz ki Yasa, doğru olanlar için değil,

yasa tanımayanlar ve asiler,

tanrısızlar ve günahkârlar,

kutsallıktan yoksun ve kutsala karşı saygısız olanlar,

anne ya da babasını öldürenler,

katiller,

cinsel ahlaksızlıkta bulunanlar,

eşcinseller,

köle tüccarları,

yalancılar,

yalan yere yemin edenler ve sağlam öğretiye karşıt olan başka ne varsa, onlar için konmuştur.

habilis
09-02-2007, 19:25
KUTSAL KİTABA GÖRE TANRI UNUTUR ! * *UNUTKANDIR !

mez.13: 1 Ne zamana dek, ya RAB, Sonsuza dek mi beni unutacaksın? Ne zamana dek yüzünü benden gizleyeceksin?

PEKİ TANRI UNUTABİLİR Mİ ? DEMEK Kİ OLABİLİYORMUŞ !! *tanrı unuturmuş ...

PEKİ UNTTUĞU GİBİ DE HATIRLAR MIYMIŞ ?

EVET HATIRLARMIŞ !!

Yar.8: 1 Sonra Tanrı Nuh'u ve gemideki evcil ve yabanıl hayvanları anımsadı. Yeryüzünde bir rüzgar estirdi, sular alçalmaya başladı.

KJV Gen 8:1 And God remembered Noah ... *" REMEMBERED" *:D

habilis
09-02-2007, 19:31
BARİRE DEĞİLSE O KIZI TAŞLAYARAR ÖLDÜRÜN !!!!

BU NASIL BİR MANTIK TIR , NASIL BİR CEHALETTİR !!!

Dt.22:13
"Bir adam bir kadın alır, yattıktan sonra ondan hoşlanmazsa,

Dt.22:14
ona suç yükler, adını kötüler, 'Bu kadınla evlendim ama onunla yatınca erden olmadığını gördüm' derse,

Dt.22:20
"Ancak bu sav doğruysa, kızın erden olduğuna ilişkin bir kanıt bulunamazsa,

Dt.22:21
kızı baba evinin kapısına çıkaracaklar. Kent halkı taşlayarak kızı öldürecek. Babasının evindeyken fuhuş yapmakla İsrail'de iğrençlik yapmıştır. Aranızdaki kötülüğü içinizden atacaksınız.

habilis
09-02-2007, 19:36
Tanrı herkesi seviyormu? SEVGİ TANRISI NASIL OLURDA BAZILARINDAN "NEFRET" EDER ?

1 Jn.4:8
Sevmeyen kişi Tanrı'yı tanımış değildir. Çünkü Tanrı sevgidir.

1 Jn.4:16
Tanrı'nın bize olan sevgisini tanımış ve buna inanmışızdır.
Tanrı sevgidir. Sevgide yaşayan, Tanrı'da yaşar, Tanrı da onda yaşar.

FAKAAAAT ...

Ps.5:5
Böbürlenenler önünde duramaz,
Bütün suç işleyenlerden nefret duyar,

Ps.11:5
RAB doğru insanı sınar,
Kötüden, zorbalığı sevenden tiksinir.

Pr.6:16
RAB'bin nefret ettiği altı şey,
İğrendiği yedi şey vardır

Mal.1:3
Esav'dan ise nefret ettim. Dağlarını viraneye çevirdim, yurdunu çölün çakallarına verdim."

Rom.9:13
Yazılmış olduğu gibi, «Yakup'u sevdim, Esav'dan ise nefret ettim.»

habilis
09-02-2007, 19:49
TANRI SARHOŞ OLUR MU ? SARHOŞ MUDUR ?

kafanızdaki tanrı modeli sarhoş bir tanrıyla bağdaşır mı ? sarhoşluk tanrıya yakıştırılırmı ?

Psa 78:65 O zaman Rab uykudan uyanır gibi, Şarabın rehavetinden ayılan bir yiğit gibi oldu.

סה *וַיִּקַץ כְּיָשֵׁן אֲדֹנָי; * *כְּגִבּוֹר, מִתְרוֹנֵן מִיָּיִן.

vaaayy beeee *:D *:D *:D *

PEKİ TANRI UYURMU UYANIR MI :D

habilis
09-02-2007, 19:51
Yusuf'un babası yakup MU eli mi?

Mat.1:16

Yakup, Meryem'in kocası Yusuf'un babasıydı.
Meryem'den de Mesih denilen İsa doğdu

....

Luke 3:23

İsa görevine başladığı zaman otuz yaşlarındaydı. Yusuf'un oğlu olarak biliniyordu.
Yusuf da Eli oğlu,

sizde gördünüz mü :D

habilis
10-02-2007, 17:42
davudu sayım yapması için kim kışkırttı ?

TANRI MI ? * YOKSA ŞEYTAN MI ? *= * KOCAMAN BİR ÇELİŞKİ *!!!!

2 Sam.24:1

RAB İsrail halkına yine öfkelendi. Davut'u onlara karşı kışkırtarak, "Git, İsrail ve Yahuda halkını say" dedi.

burada rab konuşuyor , rab kışkırtıyor !

1 Chr.21:1

Şeytan İsrailliler'e karşı çıkıp İsrail'de sayım yapması için Davut'u kışkırttı.

buradada şeytan sdavudu kışkırtıyor :D *

ŞİMDİ ŞEYTAN MI , TANRI MI ? :D

habilis
10-02-2007, 17:51
İsa’nın Zebulun diyarı ve Naftali diyarı, Şeria nehrinin ötesinde, deniz tarafı DİYARINI ZİYARETE GELECEĞİ BİLDİRİSİ TAMAMEN YALANDIR.

eski antlaşmada geçen bazı olur olmadık bildirileri incili yazanlar sanki isa ya atfedilmiş gibi göstermektedir ler. örneğin :

İşaya 9:1 Bununla birlikte sıkıntı çekmiş olan ülke karanlıkta kalmayacak. Geçmişte Zevulun ve Naftali bölgelerini alçaltan Tanrı, gelecekte Şeria Irmağı'nın ötesinde, Deniz Yolu'nda, ulusların yaşadığı Celile'yi onurlandıracak.
* İşaya 9:2 Karanlıkta yürüyen halk
Büyük bir ışık görecek; Ölümün gölgelediği ülkede Oturanların üzerine ışık parlayacak.

burada bazı yerler geçiyor . ve mesih güya buralara ziayret yapacak ve orayı onurlandıracak !

bizimkiler ise bu onurlandırmayı isanın oralara gidip görmesi,oraları ziayaret etmesi vs . olarak bağdaştırıyorlar. halbuki bu çarpık bir sahteciliktir. bu onurlandırma hiçte birinin oralara gidip görmesi felan değildir.

nedir biliyormusunuz :

ayete bakalım:

Yşa.9: 4 Çünkü onlara yük olan boyunduruğu,
Omuzlarını döven değneği,
Onlara eziyet edenlerin sopasını paramparça edeceksin;
Tıpkı Midyanlılar'ı yenilgiye uğrattığın günkü gibi.

yani *eziyet edenlerin sopalarının param parça edilmesi, halka yük olan boyunduruğun kırılmasıyla olacak bir onurlandırılmadan bahsedilmektedir.

israil kurtarılma vaadi altındaydı . ve gelen mesih bu israiloğullarını diğer ulusların eziyetinden kurtaracaktı . halbuki incil ulemaları bunu başka bir yöne çekerek bir bildiri yapmış oldular. onurlandırma işlemini başka yerlere ; sadece isanın gelip oraları görmesi , oralarda yürümesi vs.. ye bağlamışlardır.. halbuki ALAKASI YOKTUR :)

...

habilis
10-02-2007, 18:02
Tanrının ilk oğlu HANGİSİDİR ?

İSA MI ? * *EFRAİM Mİ ? * *DAVUD MU ? * *İSRAİL Mİ ? * *YOKSA BEN Mİ ? *( :D )

psa.89:20
Kulum Davut'u buldum,
Kutsal yağımla onu meshettim.

psa.89:21
Elim ona destek olacak,
Kolum güç verecek.

psa.89:26
'Babam sensin' diye seslenecek bana,
'Tanrım, kurtuluşumun kayası.'

psa.89:27
Ben de onu ilk oğlum,
Dünyadaki kralların en yücesi kılacağım.

BURADA DAVUDDAN BAHSEDİLİR VE EN SONUNDADA DAVUDU TANRI İLK OĞLU OLARAK TANITIR !

Efrayim TANRININ İLK OĞLUDUR :

jer.31:9
Ağlaya ağlaya gelecekler,
Benden yardım dileyenleri geri getireceğim.
Akarsular boyunca tökezlemeyecekleri
Düz bir yolda yürüteceğim onları.
Çünkü ben İsrail'in babasıyım,
Efrayim de ilk oğlumdur.

BURADA EFRAİM TANRININ İLK OĞLUDUR.

İsrail :

exo.4:22
Sonra Firavun'a de ki,

'RAB şöyle diyor: İsrail benim ilk oğlumdur.

BURADADA İSRAİL ONUN İLK OĞLUDUR.

İSA:

Jhn 1:18
Tanrı'yı hiçbir zaman hiç kimse görmemiştir.

O'nu, Baba'nın bağrında bulunan ve Tanrı olan biricik Oğul tanıttı.

ibraniler 1:6

Yine Tanrı İLK DOĞANI dünyaya gönderirken diyor ki, “Tanrı`nın bütün melekleri O`na tapınsın.”

:D :D :D

NE DİYELİM :D BELKİDE İLK OĞULU BENİMDİR HE :)

habilis
10-02-2007, 18:44
BAŞIMIZA GELEN FELAKETLERİN SORUMLUSU KİMDİR ? DEPREMLER SELLER, KITLIKLAR, HASTALIKLAR, ÜZÜNTÜLER, SEFALET, YOKSULLUK , ÖLÜMLER, KAZALAR VS...

BUNLARIN SORUMLUSU KİMDİR ? *SORUYORUM SİZE KİMDİR ?

bunların sorumlusu incile tevrata göre tanrıdır. evet incil tevrat böylşe söylüyor. bütün felaketlerin sorumlusu odur. *

bir yandanda tanrı sevgidir , sevgide yaşayan tanrıda yaşar denir , halbuki kocaman bir PALAVRA DIR !!!!

BİR İKİ AYET VERMEK İSTİYORUM :

Isaiah 45:7
Işığı biçimlendiren, karanlığı yapan,
Esenliği ve felaketi yaratan,
Bütün bunları yapan RAB benim.

EVET HER ŞEYİN SORUMLUSU O OLDUĞU GİBİ ; FELAKETİ, KÖTÜLÜKLERİ YARATAN DA odur !!!!.

peki böyle bir şey nasıl olur? hem felaketi kendisi yarartıyor, yarattıklarına acılar çektirtiyor, işkence ediyor,eziyet ediyor : türlü yollarla ..sonra bazılarını cehennem için seçiyor..... ordada işkenceye decvam ediyor !! *olur olmadık saçmalıkları ve eziyetleri deniyor ..sonrada SEVGİ TANRISI oluyor ????

bu sevgi meselesi PALAVRADIR dedim ya ..aynen öyle.. bu maddeyi incile ekleyenler nüfüz artırmak için ,insan çekmek için eklemişlerdir.

belkide siyaset vardır işin içinde !! ne dersiniz ..evet siyaset.. nasılki Atatürk *diyor : insanları bir allaha *taptırmak ,siyasetin doğurduğu bir neticedir ! ..

adam çekmek , nufuz çoğaltmak , siyasi oterite saplamak için düzenlenmiş bir oyunn !!

yani aslında tanrı sevgi felan değildir ..

Amos 3:6
Kentte boru çalınır da halk korkmaz mı?
RAB'bin onayı olmadan bir kentin başına felaket gelir mi?

bu ayetede görüyooruz...

bakın aklıma ne geldi ; bunu şuanda ismini hatırlayamadığım bir afrikalı siyasetçi sölemiş :

buraya ( afrikaya ) zamanında çok sayıda batılı insan geldi. bize incil verdiler , dua etmeyi öğrettiler . gfözlerimizi kapattık ve dua ettik . açtığımızda bizim elerimizde onların incilleri ,onların elllerinde ise bizim topraklarımız !

evet adam sonuna kadar haklı aslında .. neyse nerden girdik nereye çıktık fakat bunu paylaşmam iii oldu diye düşünüyorum .

sevgiler

habilis
10-02-2007, 19:40
hani incilin tanrısı merhametliymiş ya, oysa hiçte merhametli felan değildir..

eski antlaşmadan ve incilden bier r ayet veriyorum:

Jas.5:11
Sıkıntıya dayanmış olanları mutlu sayarız. Eyüp'ün nasıl dayandığını duydunuz. Rab'bin en sonunda onun için neler yaptığını bilirsiniz. Rab çok şefkatli ve merhametlidir.

1 Jn.4:16
Tanrı'nın bize olan sevgisini tanımış ve buna inanmışızdır.
Tanrı sevgidir. Sevgide yaşayan, Tanrı'da yaşar, Tanrı da onda yaşar.

eski antlaşmada :

Ps.100:5
Çünkü RAB iyidir,
Sevgisi sonsuzdur.
Sadakati kuşaklar boyunca sürer.

2 Sam.24:14
Davut, "Sıkıntım büyük" diye yanıtladı, "İnsan eline düşmektense, RAB'bin eline düşelim. Çünkü O'nun acıması büyüktür."

ACIMASI ÇOK BÜYÜKTÜR !!

HALBUKİ BU AYETLERE GÖRE HİÇ DE MERHAMETİLİ DEĞİL , AKSİNE GADDAR , ZALİM ,ACIMASI OLMAYANDIR:

Ex.34:7
Binlercesine sevgi gösterir, suçlarını, başkaldırılarını, günahlarını bağışlarım. Hiçbir suçu cezasız bırakmam. Babaların işlediği günahın hesabını oğullarından, torunlarından, üçüncü, dördüncü kuşaklardan sorarım."

Num.25:4
Musa'ya, "Bu halkın bütün önderlerini gündüz benim önümde öldür" dedi, "Öyle ki, İsrail halkına öfkem yatışsın."

Dt.7:16
Tanrınız RAB'bin elinize teslim edeceği halkların tümünü yok edeceksiniz. Onlara acımayacaksınız. İlahlarına tapmayacaksınız. Çünkü bu sizin için tuzak olacaktır.

1 Sam.6:19
RAB'bin Antlaşma Sandığı'nın içine baktıkları için, RAB Beyt-Şemeşliler'den bazılarını cezalandırıp yetmiş kişiyi yok etti. Halk RAB'bin başlarına getirdiği bu büyük yıkımdan dolayı yas tuttu.

1 Sam.15:2
Her Şeye Egemen RAB diyor ki, 'İsrailliler'e yaptıkları kötülükten ötürü Amalekliler'i cezalandıracağım. Çünkü Mısır'dan çıkan İsrailliler'e karşı koydular.

1 Sam.15:3
Şimdi git, Amalekliler'e saldır. Onlara ait her şeyi tamamen yok et, hiçbir şeyi esirgeme. Erkek, kadın, çoluk çocuk, öküz, koyun, deve, eşek hepsini öldür."

Lam.2:2
Yakup soyunun yaşadığı her yeri acımadan yuttu,
Yahuda kızının surlu kentlerini gazabıyla yıktı,
Yerle bir etti onları,
Krallığını ve önderlerini alçalttı.

Lam.2:17
RAB düşündüğünü yaptı,
Geçmişte söylediği sözü yerine getirdi,
Yıktı, acımadı,
Düşmanı senin haline sevindirdi,
Hasımlarını güçlü kıldı.

Lam.3:43
Öfkeyle örtünüp bizi kovaladın,
Acımadan öldürdün.

Jer.13:14
'Onları -babalarla çocukları- birbirlerine çarpacağım. Acımadan, esirgemeden, sevecenlik göstermeden hepsini yok edeceğim' diyor RAB."

Jer.16:3:3
Bu ülkede doğan oğullarla kızlar ve ana babaları için RAB diyor ki:

Jer.16:3:4
"Ölümcül hastalıklardan ölecekler. Onlar için yas tutulmayacak, gömülmeyecekler. Cesetleri toprağın üzerinde gübre gibi kalacak. Kılıçla, kıtlıkla yok olacaklar; cesetleri kuşlara, yabanıl hayvanlara yem olacak."

Jer.16:3:5
Çünkü RAB diyor ki: "Cenaze yemeğinin verildiği eve gitme, dövünmek için gitme, başsağlığı dileme. Çünkü ben bu halktan esenliğimi, sevgimi, sevecenliğimi geri çektim" diyor RAB.

Jer.16:3:6
"Bu ülkede büyükler de küçükler de ölecek, gömülmeyecekler. Onlar için yas tutan, dövünüp kendini yaralayan, başını tıraş eden olmayacak.

Jer.16:3:7
Ölene yas tutanı avutmak için kimse onunla yemek yemeyecek. Ana babasını yitirene kimse avunç kâsesini sunmayacak.

Ezek.7:4
Sana acımayacak, seni esirgemeyeceğim. Yaptıklarının ve sendeki iğrenç uygulamaların karşılığını vereceğim. O zaman benim RAB olduğumu anlayacaksınız.

Ezek.7:5
"Rab Yahve şöyle diyor: Yıkım! İşte duyulmamış bir yıkım geliyor.

Ezek.7:6
Sonun geldi! Evet, sonun geldi! Sana karşı uyanıyor. İşte geliyor.

Ezek.7:7
Ey ülkede yaşayan halk, yıkıma uğrayacaksın. Yıkım zamanı yaklaştı! Gün yakın! Dağların üzerinden sevinç sesi yerine kargaşa sesi geliyor.

Ezek.7:8
Çok yakında kızgınlığımı üzerine boşaltacak, sana duyduğum öfkeyi üzerine dökeceğim. Yaptıklarına göre seni yargılayacak, bütün iğrenç uygulamalarının karşılığını vereceğim.

Ezek.7:9
Sana acımayacak, seni esirgemeyeceğim. Yaptıklarının ve sendeki iğrenç uygulamaların karşılığını vereceğim. O zaman seni cezalandıranın ben RAB olduğumu anlayacaksın.

Ezek.9:5
Öbürlerine, "Kent boyunca onu izleyin ve kimseye acımadan, kimseyi esirgemeden öldürün" dediğini duydum.

Ezek.9:6
"Yaşlıyı, genci, genç kızı, kadını, çocukları öldürün. Yalnız alınlarında işaret olanlara dokunmayın. İşe tapınağımdan başlayın." Onlar da tapınağın önünde duran İsrail ileri gelenlerinden işe başladılar.

Mic.1:12
Marot'ta yaşayanlar kurtulmayı sabırsızlıkla bekliyor.
Çünkü RAB'bin gönderdiği felaket Yeruşalim'in kapılarına dayandı.

YAŞLIYI , GENCİ, GENÇ KIZI, EMZİKLİ ( BEBEK ) OLANI ÖLDÜRÜN ! ,

KAPI KAPI DOLAŞARAK KOMŞULARINIZI ÖLDÜRÜN !!!

ÖLDÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜRR R R !!!

habilis
10-02-2007, 20:38
zaten en büyük çelişkide şu :

tevratta tanrı çok gaddar , acımasız, merhametsiz, eli kanlı, savaş - ölüm emirleri veren , ırkçı ; sadece israiloğullarıyla ilgilenen başka ulusları takmayan sallamayan , kuralcı katıdır !!!

fakat incilde ise bu tutumlar hemen hemen değişiyor ! :D :D

nedense tanrı aniden bir evrim , yada mutasyon geçirerek daha anlayışlı daha samişmi ,içten , sevgiyi ön plana çıkaran biri olup çıkıveriyor .. en ilgincide sonsuza dek yanıdayım dediği israiloğullarını atıyor , başka milletlere kapılartını açıyor.. yani israili diğer uluslara satıyor .

kişilik ve iddalar değişi veriyor..

buda bence en büyük çeklişkilerden biridir !

hehehh

habilis
17-02-2007, 18:31
evet bu kısa çalışmamızda ele alacağımız ayetler gerçekten dikkate değer ! fakaaat

lütfen yaşınız elvermiyorsa bu mesajı bu çalışmayı okumayın !!!!!

tanrının sözlerini ele alacağız ; *tanrının sözleri nasıldır ?

mez .12:6
RAB'bin sözleri pak sözlerdir;
Toprak ocakta eritilmiş,
Yedi kez arıtılmış gümüşe benzer.

gerçektende böylemi acaba ??

Ezek.23:20
Erkeklik organları eşeğinkine,
menileri aygırınkine benzeyen
oynaşlarına gönül verdi.

Ezek.23:21
Öyle ki, Mısır'da gençliğindeki şehvet
düşkünlüğünü özledin.
Memelerin orada okşanmış,
erdenliğini orada yitirmiştin.

peki bu mu paklık !!! bu nedemektir ? bu tanrı nasıl bir tanrıdır ?

evet ele alacağımız ayetlerde göreceğiz ki bu tanrı SAPIK BİR TANRIDIR !!

sözleri hiçte pak sözlerdeğildir

insanlığıhiçte *barışa ,iyiye yönlendirmez !

Mal.2:3
"Soyunuzu paylayacağım.
Bayramlarınızda kurban ettiğiniz
hayvanların gübresini
yüzünüze saçacağım.
Sizi önümden atacağım.

Süleyman'ın Ezgiler Ezgisi. [Kız]
Son 1:2 Beni dudaklarıyla öptükçe öpsün! Çünkü aşkın şaraptan daha tatlı.
Son 1:13 Memelerim arasında yatan Mür* dolu bir kesedir benim için sevgilim;
Son 4:5 Sanki bir çift geyik yavrusu memelerin Zambaklar arasında otlayan İkiz ceylan yavrusu.
Son 5:2 Ben uyuyordum ama yüreğim uyanıktı. Dinleyin! Sevgilim kapıyı vuruyor. "Aç bana, kızkardeşim, aşkım, eşsiz güvercinim!

Son 5:15 Mermer sütun bacakları *....!!!

birde şu ayet var :

mez.119:140
Sözün çok güvenilirdir,
Kulun onu sever.

ne kadar gülünç bir durum !!!!!