Orijinalini görmek için tıklayınız : Atatürkü koruma kanunu kaldırılsınmı?
gelişim sürecine giren türkiye için böyle anti demokratik kanunların olması çok yanlış..
musatafaya koruma var,ahmede mehmede yok ! :cry:
Ebu Leheb
10-02-2005, 04:01
Kafandaki din denen beyin kapağını çıkarmadığın sürece, zihnin asla aydınlanmayacak ve Mustafa Kemal''i, Ali''yle, Veli''yle bir tutucak kadar zırcahil kalacaksın!
Daha okuma yazma bile bilmeyen cahil muhammedin peşinden koşacağına, senin medeni ve demokratik bir ülkede yaşamanı sağlamış oolan o yüce adama saygı göster! Senin "efendimiz" dediğin kadın hastası muhammed, Mustafafa Kemal''in tırnağı bile olamaz be!
Eğer Atatürk''ten ve onun getirdiği devrimlerden rahatsız oluyorsan İran''a, Suudi Arabistan''a, Libya''ya veya Yemen''e gidebilirsin. Seni kimse burda zorla tutmuyor. Nankör bir köpek edasıyla yediğin tasa tüküreceğine burdan defol ve muhammedin koyduğu kurallar çerçevesinde yaşayabileceğin bir arap ülkesine git! Hem o ülkelerde latin alfabesi kullanılmıyor, kadın-erkek eşitliği yok, katı şeriat kuralları hakim, ne giyeceğinden, ne izleyeceğine, ne okuyacağından ne konuşacağına kadar herşeyine karışılıyor..Daha ne istiyosunki?
O kanun sadece Atatürk''e yapılan hakaret ve küfürler içindir yoksa o kanun Atatürk''ü eleştirenlere karşı bir ceza öngörmüyor. Sen Atatürk''ü eleştirmek yerine ona küfür veya hakaret edeceksen bu kanunu tartışma konusu yapmanı anlarım.
Her devlet kendi kurucularına saygı duyar ve senin gibi nankörlerin ortaya çıkabileceği düşüncesiyle de kuruculara sövenler cezalandırılır. Sen git bakalım ABD''ye ve George Washington''a söv bakalım sana ne yapıyorlar?
ali oktay
10-02-2005, 10:47
Sevgili Ebulehep,
Biliyorum yine bazi demokrasi havarilerini kizdiracagim ama soylemek zorundayim.
İngiliz muhipler cemiyetinin soysuz veled-i zinalari bu soylemi hep tekrarlar dururlar.
Onlarda bir turlu asamadiklari Mustafa Kemal kompleksi vardir.Sagliginda bocek gibi saklanip yada onunde iki buklumegilen bu soysuzlarin simdiki veled-i zinalarida onun olusunden bile tirsmaktalar.
Oysa dogru olani soylemek aydinlara mahsus bir durustur,yani bir insan savlarinin ardinda olumune durmalidir.yasa masa dinlememelidir,fikri mucadele yollari dikenlerle doludur.Peki bizim DİNgiller oye mi yapiyorlar?Efendim dikenleri ayiklayin,hatta bir de asfalt cekin,yanimiza da maaslarini emperyalizmin odedigi avukatlari katin diyecegimizi diyelim.
Ne diyeceksin?
..........
Mustafa Kemalin nesini elstirecekler? camur atmak amac.
Simdi ben desem ki, adamin biri *Reel *degildir, halis *Zina * urunudur nasil kanitlanacak?
Başka bir sürü yasa var antidemokratik... Ataturk''e gelinceye kadar..
Atatürk''ü koruma yasalarının lafı mı olur yaw?
Laikliği tam uygulayın önce.. İslam''ı halka mal edin. Diyaneti kapatın. Halk sorumlu olsun İslam''dan.. Diğer yasalarla İslam''ın politikaya bulaşmasını önleyin..
Atatürk''e zaten küfür bile ediliyor forumlarda.. Gazetelerde de ona küfür etmek için uğraşıyor bu sapıklar..
Evet.. Atatürk yasaları antidemokratikdir....
Deve misaliyiz... Neremiz doğru ki..
Ama o devede Atatürk yasaları kulaktır, kulak...
O ucubenin gerisi ise İslam''dır.. Bağnazlıktır. Ahlaksızlıktır.. Yobazlıktır.
HACI
atatürk koruma yasaları tabi ki kaldırılmalıdır. demokrasiden bahsedeckseniz. hatta amerikada washington u koruma kanunlarıda kaldırılmalıdır bence. bir değeri yasayla korumaya çalışıyorsan zaten onu kaybetmişsin bence.
ikincisi atatürke karşı işlenen suçlar kapsamı denen şey okadar esnek ve tehlikeli birşey ki. bir çok kişiler bu kanunlar yüzünden suçsuz olduğu halde yargılanmıştır. çünkü atatürkçü cükler bu kanunları gıcıklığına kullanmışlardır. aman atatürke laf yok. toz kondurmayın. atatürk diktatördür dediği için soruşturma geçirip ceza almış tanıdıklarım var. nedir yani bu... saygı istiyorlarsa saygı duydursunlar. her hafta bayrak törenlerinde atatürk heykellerinin karşısında insanları kar kış demeden zorlar milli marşı söyletirsen tabiki atatürk sevilmeyecektir. atatürk ü sevdiremiyorsan bu atatürkçülerin ve ordu nun suçudur. toplumun kafasına vura vura atatürk sevdirilemez.
Hakeret ve eleştriyi iyi ayırmak lazım...Hakaret sadece atatürk için değil her insan için suçdur ..Kanun zaten gereğini yapacakatır...bizim istedğimiz kanunlarla koruma altına alınmış birisinin eleştriye açılmasıdır..eşi latife hanımın atatürk hakkında yazdıkları bile açıklanmıyor.......
Bir insan vatanına bukadar hizmet etmişsse neden korkuluyorki?
ali oktay
11-02-2005, 15:17
Ataturk''u elestiriye kapatmak onu sevdirmeye zorlamak degildir.Sevgi yurek isidir.Zorlama ile sevgi olmaz.Sozu edilen konu bu degildir,saptirmanin alemi yok.
Olumunun uzerinden neredeyse yetmis yil gecmis bir onderin elestirilmesindeki amac da ne olaki?Amac uzum yemek degildir.Ulusal devletin bel kemigini kirmak yatalak yapmaktir.
Atanin esi ile yazismalari bile yayinlanmiyormus mus....okuyup da ne yapacaksin?cok mu merak ediyorsun bir ciftin kisisel yazismalarini?dedikodu meraki degil mi?alistirdilar sizi boyle dizilere...Atatnin her seyini merak ettim ama bu tur gizlerini hic mi merak etmedim etmem de.Kime ne?Bolucu boceklerin sitelerine goz atanlar goreceklerdir,Atanin ve Kurtulus savasinin kucumsenmesinden baska bir sey yok,kiclarini silmeyi daha ogrenemeyenler sabah aksam Ataya hakaret yagdiriyorlar.Bu konuda uzun bir calisma yapiyorum,bir degil bir cok sitede yayinlayacagim,kuyruklarinin acisi nelere dayaniyor herkes okusun.
Ayrica Che Guevara''nin kani pahasina kurulan Kuba''da Fidel''in bir tek yontusu yokken Havananin en buyuk meydaninda Ataturk''un yontusu vardir ve uzerinde -yurtta baris dunyada baris-yazmaktadir.
Che''yi posterden ibaret sananlarin bundan ders cikartmasi gerekir.
Hic sanmam.....
Ataturk''u elestiriye kapatmak onu sevdirmeye zorlamak degildir.Sevgi yurek isidir.Zorlama ile sevgi olmaz.Sozu edilen konu bu degildir,saptirmanin alemi yok.
monarşik sistemdem demokrat sisteme geçen ülkenin kurucusu ,diğer insanlardan farklı olarak koruma altında..Eleştri yapılamaz,yapılması bile teklif edilemez?Böyle demokrasi nerede var...
Milletten uzak askerlerin savunduğu bireysel hakların askerler tarafından belirlendiği bir demokrasi..eğitimli bir insan tamamen tezadlarla dolu bir sistemi nasıl savunabilir..?
saptırmak veya saptırmamak... ,sen bir insanın bilinç altındaki niyetlerine göre asla hüküm veremezsin..hukukda böyle bir şey yoktur zaten..."elimde kanıt yok ama senin hangi niyyetle bunu yaptığını biliyorum"diyerek bir zanlının ipini çekemezsin..
zaten senin sistemin milletin zanlarından ,gizli emelllerinden daima bir panik halindeyse ve korunmak içinde baskıyı reva görüyorsa ,o toplumda adalet ,hak ,hukuk ,hürriyet bitmiş faşizm veya kominizm gelmiş demektir..
Olumunun uzerinden neredeyse yetmis yil gecmis bir onderin elestirilmesindeki amac da ne olaki?Amac uzum yemek degildir.Ulusal devletin bel kemigini kirmak yatalak yapmaktir.
muhammetin ölümünden 1400 sene geçmiş ,fakat eleştriye açık
general degol ölümünden 50 sene geçmiş eleştriye açık
washington ,abaraham linkoln eleştriye açık.
Bizim tarihe mal olmuş bir adamı eleştiriye açarsak hemen belimi kırılıyor?
Hiç bir ülkenin beli kırılmıyorda bizim bir önderimizi eleştriye açtığımızda şak diye belimiz kırılıyor..Böyle bağnaz ,enaniyyetci ,tekkdüze bir bir düşünce anlayışını nasıl ne yüzle hangi gerkceyle savunuyorsunuz?
gene girimiş milletin amacına?
Kardeşim zandan korkan bir devlet olurmu?Millet istediğini düşünür sana ne?
Devlet , millete daima bir korku, panik içindemi yaşayacak?
Atanin esi ile yazismalari bile yayinlanmiyormus mus....okuyup da ne yapacaksin?cok mu merak ediyorsun bir ciftin kisisel yazismalarini?dedikodu meraki degil mi?
Belki magazin seviyorum,okumak hoşum gidiyor ..Kadıncağız yazmış vermiş buyrun okusunlar demiş ..isteyen okur isteyen okumaz ,sana ne?
İngiliz krallığı prenslerinin dedikodu haberlerin müthiş para kazanıyor..
onlar yasaklıyorlarmı?
yok !
İş bize geldimi yasak!
Benime özel hayatım var ..istersem yayınlarım.buna yasak yok ..Atatürke gelince neden yasak oluyorki?
oda bir insan,onunda eğrileri ve doğruları olacak ,ne var bunda?
Beyniniz okadar tesviyeden geçmişki ,düşünce temeliniz olarak belirlediğiniz adama toz kondurmak istemiyorsunuz...
ogrenemeyenler sabah aksam Ataya hakaret yagdiriyorlar
Sadece ataya değil ,tüm insanlara hakarete karşıyım...
Atanin ve Kurtulus savasinin kucumsenmesinden
kimsenin savaşı küçümsenmiyor.....mantıksal teknik bir irdeleme yapılıyor..
Belgesekl kanallarda bilmiyorum izliyormusun 2.dünya savaşı belegeselleri çıkar ..savaşa katılan geraller ve sisyasiler ,yaptıkları hata ve başarılarıyla millete anlatılır..
İş bizim savaşa gelince bizim generallerin hiç bir hatasını daha görmüş değilim..Bu ne mükemmelik?yoksa kendimizimi kandırıyoruz?
Ben hala daha siyasi hatalarımızı ortaya koyan yakın tarihle ilgili belgesel seyretmedim...
Her yerde en mükemmel kararlar almışız müthiş devrimler yapmışız ama nedense 80 yıldan fazla geçmesine rağmen gelişmiş ülke konumuna girememişiz?Neden acaba?Yoksa kendimizi çokmu şişirmişiz??
Şüphelenmek iyi bir şey Reel.....
Ama yetersiz..
Araştırman gerekiyor..
Ben de şüphelenirim.. Kimseye güvenmem.. Sen benim Atatürk''e güvenen, O''nun her lafının kesin olarak doğru olduğuna inanan biri olduğumu sanıyorsan aldanıyorsun..
Araştırman gerekiyor..
Sen Kurtuluş Savaşını bilmiyorsun..
Senin bildiğin yerel savaşlar. Adana''da Fransızları yenmemiz, Antalya''da İtalyanları hezimete uğratmamız.. Adana Pozantı yakınlarında Fransızları yenmişiz. İki tarafın kaybı belki 15 asker! Adamlar çekilmiş gitmişler.. Maraş''da savaşmışız. Bunun gibi birçok örnek var..
Ama Yunan taaruzu ayrı bir olay.. Sen bunu kabul etmiyorsun. Anlamıyorsun. Çünkü bilmiyorsun.. Sen Yunan saldırısını diğerleri ile karıştırıyorsun..
Kurtuluş savaşı çok ayrı bir olay.. Ben aslında bu savaşlar için Kurtuluş terimini kullanmak istemiyorum. Ama bu terim kullanılmış bir kere..
Kurtuluş değil bu savaşlar.. Anadolu''nun isyanı, devrimi... Kendini düşmandan arındırması.. Türk''lerin 600 yıllık Osmanlı hükümranlığından bağımsızlaşması..
Atatürk''ün başarılarını küçültmeye olanak yok...
Umarım bu gerçekleri zamanla kabul edersin..
HACI
ali oktay
12-02-2005, 11:30
Hainler ister reel olsun,isterse zahiri,sonucta haindirler.
Polemik yapiyorsun,ben onerinin nereden geldigine bakarim.Oneri surekli seriatci kanattan,boluculerden ve ikinci Cumhuriyetcilerden geliyor.Her rejim kendisini de kurucusunu da korur.Ben Turkiye Cumhuriyetinin demokratik oldugunu hicbir zaman savlamadim ki,kendimin de oyle.Turk Demokrasisi,kendine ozgudur,iyidir kotudur tartisilir.Bana sorarsan iyi degildir,dunya normlari ile uyusmaz.Ancak hangi demokrasi dunya normlari ile uyusur?AB bile son 20 yildan beri bir norm tutturmak icin ugras veriyor.AB icinde yasayan ikinci kusak, orasi ile(AB) Turkiyeyi kiyasliyor ve veryansin ediyor,sanki Elysee sarayinda buyuduler mubarek cobanlar.Bir de yarim demokrasiyi hic mi hic hazmedemeyen(demokrasi derken TCnin temel ilkelerini kastediyorum,demokrasinin temel taslaridir)seriatcilar ve ayrilikcilar demokrasi denilince sahtekarlik yapiyorlar,halkin belleksizligini somuruyorlar.Onlar icin demokrasi bir amac degildir.Aractir.Bu soylem kendi agizlarindan zabitlara bile gecmis,bu nedenle darbeler bile yapilmistir bu memlekette.Su anda basbakan olan sahis,bu soylemi defalarca tekrarlamis iktidar olunca da "degistim"diyebilmistir.Kimse Turk demokrasisinin boylece surmesini istemiyor,kim ister ki,ancak kurtulus savasi henuz sonlanmamistir.Turkiye, emperyalizmin kusatmasindan tam kurtuldum derken ikinci evrensel savasla yuzyuze gelmistir,tam ondan da kurtuldum derken,onurlu,saygin ve yurtsever onderini kaybetmis ve ardindan Nato’nun kucagina oturtulmus,ABDnin soguk savasinda Komunizme kalkan yapilmistir,soguk savas tam bitti derken bu sefer de ayrilikci hainler silahlandirilmis,ekonomi bataga saplanmistir,Turkiye demokrasisini dizayn edecek ortami bulamamis,daha dogrusu bu firsat emperyalizm tarafindan verilmemis engellenmistir.
Yalana dolana gerek yok! herkes asil amacini acikca soylemelidir.Soyluyorlar da zaten.Malum gudumlu basinda onlarca yildan beri Ataturke hakaret de ediliyor,elestiriliyor da..Nette bile binlerce bu yollu yayinlar siteler mevcuttur.
Amac bellidir,burada da gordugumuz gibi,dinsel egilimli olanlarindan,ayri kokene sahip olanlara kadar buyuk bir cogunluk Ataturku sevmektedir,bu sevgi ister kendiliginden olsun isterse egitim sonucu olsun bir gercektir ve bu gercek, bu ulkenin altini oyup cokermek isteyen emperyalistlerin ve onlarin uzantilarinin en onde gelen hedefleridir.İdeolojik olarak farkli dusunen hatta birbiri ile keskin duvarlarla bolunmus guruplar ulusal cikarlar ve Ataturk soz konusu oldugunda kolayca birlesebilmektedir.İste bu durum emperyalizmin onundeki tek duvardir.Duvar yetmis seneden beri oyulmus,delinmis,curutulmus ama henuz yikilmamistir.Ancak eli kulagindadir.
Turkiyede demokrasi savasiminin ne oldugunu sizler bilmezsiniz.Denizler bilir,Mahirler bilir,Yusuflar bilir,Mumcular bilir,Tutengiller bilir.Bir de onlarin ulkudaslari olan bizler biliriz.
Sen bu memleketin gercek aydinlarinin demokrasi savasimini bilemezsin.İlhan Selcuklarin Sansarhan iskencehanelerindeki yasadiklarini bilemezsin,sakincali piyadelerin neler cektiklerini bilemezsin.Kaldirim taslarini al kanlara boyayan Ataturkcu gercek demokratlarin nasil katledildigini bile bilemezsin,bu tur olgular seni sevindirmis olsa bile hangi guclerce manuple edildiginin farkinda degilsindir.Kusura bakma ama senin aklin yok ki bilesin.Aklin kucuk bir Arap asiretinin israiliyyatina repoya verilmistir.Varsa yoksa İslam,din..demokrasi bu hedefler icin bir aractan ote anlam tasimaz sizler icin,benim uzuldugum nokta senin soylemlerin degil,sen cikarin dogrultusunca sinsi politikanin gereklerini yerine getiriyorsun,asil sorun kendini demokrat sayan aymazlarin senin gibilerin kuyruguna takilmasindadir.
1950lerden beri iskence hanelerde tezgaha yatirilan,yurtsever Ataturkcu demokratlarin demokrasi talebi ile sizlerinki ortusmedigi surece Turkiyedeki hesaplasma sona ermeyecektir.
Bu aydinlar,Ataturkcu aydinlar
kitapsiz
12-02-2005, 13:59
ali oktay,
seni okuyunca benim yazmama gerek yok. sen sanki benim düsüncelerimin tercumanisin. benim düsüncelerimi benden daha iyi formüle edensin. reellerden bir milyon tanesi bir ali oktayin sacinin kili etmez. aydinimiz az ama öz. bir aydinimiz söylkedigi bir tek dogru söz bile bu arap yesillikci sürülerinin milyonlarini korkutmaya yetiyor.
AYDINLARIMIZDAN KORKUYORLAR AYMAZ SEFILLER.
Ali oktay
Senin görüşünün desteklemeyen hiç bir kimseyi hainlikle suçlayamazasın..Bana göre en büyük hain sensin..demokrasiye inanmayan bir adama söyleyecek bir şeyim kalmıyor...bir zaman gelir karşıt devrim yapanlar kazanırsa en büyük hainler siz olmuş olursunuz..yeni dünya ülkeleri gibe devrim karşıt devrimle bu ülke sürünüp gider......
Hacı;
Türkiye savaş galibi iken neden osmanlı gibi eski bir devletin borçlarını üstlendi?
neden boğazlar üzerinde bir hakimiyet kuramadı?
açıklarsan sevinirim..
Boğazaların hakimiyyetini ,borçaları ,kerküğü vermese savaşı kazanabilirmiydi?
Türkiye Osmanlı''nın borçlarını son derece azaltarak verdi. Son taksit sanırım 1941''de ödendi. O devrin fakir Türkiye''sinin bile kolaylıkla ödeyebileceği bir borçtu. Ödemeyi reddedebilirdi. Ama bu basit bir taktik meselesi idi. Birkaç lira ödeyerek dünya ülkeleri arasında saygınlık kazanacaktı. Nitekim Leage of Nations denen BM''in öncüsü kurum, bizi içine davet etti. Biz baş vurmadık. Almanya''yı bile bünyesine kabul etmemişti bu kurum.. Türk''lerin Balkanlardaki etkisi onları çok etkilemişti.
Boğazlar ve Musul da Batı''ya verilen tavizler arasındadır. Onlar bizim varlığımızı sürdürmek ve saygın bir ülke olarak sıfırdan başlamamız için gerekli idi. Lozan''da yenilmiş bir ülkeyi değil, yenilmeye zorlanmış ama, yenilmeyi kabul etmeyen bir ülkeyi temsil ettik ve prestij kazandık..
TC''nin gurur duyabileceğimiz, diğer ülkelere örnek olacak bir başlangıcı vadır.. Bunu reddetmeniz mümkün değildi.
HACI
Ben bir ülke olarak başka bir ülkeyi işgal etsem ve bu üke bana topraklarından çıkmak kaydıyla zengin petrol yataklarını bıraksa,borçlarımı ödemeyi garanti etse,stratejik bölgelerinde siyasi etkinliğimi kabul etse inanın ben bile o ülkeden çekilirdim....
alacağım daha ne kalımşki zaten.....
arkadaşlar sadece türkiye için değil bu çıkar oyunları diğer ülkeler içinde geçerlidir..Bu ülkelerin okadar büyük gücü varki ,bu güçlerini siyasi ,ekonomik çıkarları için kulanmayı çok iyi biliyorlar..
Cebeli-i tarık boğazına bir bakın ingilizlerin elinde minik bir sömürge ülkesi...Bağımsızlığını kazanan ispanyollar neden tüm yurtlarını işgal temizlerken ufak bir yeri işgalden temizleyemediler,hiç düşündünüzmü?
Ne biçim forum lan burası hiç atatürkcü yokmu?çoğunluk koruma yasasının kaldırılmasından yana galiba..Teisti ateistiyle ortak bir amaç için birleştik..iyi!
Ebu Leheb
14-02-2005, 21:14
Ne biçim forum lan burası hiç atatürkcü yokmu?çoğunluk koruma yasasının kaldırılmasından yana galiba..Teisti ateistiyle ortak bir amaç için birleştik..iyi!
Sen çıkarın için düşmanla bile işbirliği yapacak kadar makyavyelistsin aynı diğer dinliler gibi!
Gergedan
14-02-2005, 21:32
Reel var ya bir iktidara gelsem ilk idama götüreceğim adamlar senin gibi düşünenler olur. Ne utanmaz adamsınız siz be? Bugün kıçındaki dona sahipsen geçmişte kanlarını akıtan milyonlarca insana ve Atatürk''e, senin gibi bir dinli dua etmeliydi. Ama sen nankörlük yaparak koruma yasası kaldırılsın diyorsun! Bu yasa kaldırılsın şerefsizim gider o adamlara çıplak elle saldırırım. Bu ülke ne kadar hain yetiştirir oldu böyle? Lan lavuk özeleştri görmedim diyorsun, Kuran''dan kafanı biraz kaldır da Nutuk''u oku! Orada bak nasıl anlatıyor büyük devrimci hataları, yanlışları!
Demokrasi demokrasi diye çığlık atacağına git Arabistan''a da önce kadınların haline bak! Atatürk''e saldırmanın, O''nun maddi manevi birikimlerini ortadan kaldırmanın demokrasisi olamaz, olmamalı da, olmayacak da!
Ve erhola;
Elbet duracaksın karda kışda be düdük! Geçmişte yağmur çamur altında savaşanlar çok mu rahattı, çok mu mutluydu? Haftada 10 dakika hazırolda duruyorsun diye 50 kere laf ediyorsunuz. Bundan daha önemli işin mi var be hain?
Dangalaglar..VAHŞİLERLE İŞİM YOK !ELEŞTRİLERE CEVAB VERİN!KUTSİYYET AYAKLARIYLA UCUZDAN FİKİR SAVUNMAYIN!
AMA SİZDE O KÜLTÜR NERDEEEE! AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE..!
AYNI ŞARTLARDA TÜRKİYEYİ BENDE KURTARIRDIM...SİZİN GİBİ LAFI ÇOK İCRAATI BOK İNSANLARIN BU ÜLKEYE BİR KATKISI OLAMAZ..O GÜCÜ KENDİNİZDE BİLE HİSSEDEMİYORSUNUZ..DAİMA GEÇMİŞE YÜCELİK İSNAD EDEREK ,BİLGELİĞİ ÜSTÜNLÜĞÜ GEÇMİŞDE ARIYORSUNUZ.İLERİYİ HİÇ BAKMIYOR ,YENİ DÜNYADA EVRENSEL BİR DEĞERLENDİRMEYE GİDEMİYORSUNUZ...GÜRÜLTÜ ÇIKARMAYI MARİFET SANINIP VATAN MİLLET SEVGİSİNİ ONUNLA ÖZLEŞTİRİYORSUNUZ..
SİZLER GELECEĞE GÜVENLE BAKAN BU MİLLETİN NİMETLERİNDEN YARARLANAN FAKAT O TOPLUMA ZERRE KADAR FAYDASI OLMAYAN KENELERİSİNİZ..CAHİLLİK BİLGİSİZLİK TEK DÜZELİK SİZİN EN BÜYÜK KARAKTERİNİZ..sİZLER YENİ T.C NİN TOPLUM MÜHENDİSLERİNİN EN TİPİK ÖRNEKLERİSİNİZ..FAKAT FARKINDA DEĞİLSİNİZ..
Atatürk bu ülkenin babası sayılır.Herkes babasını korur elbet.
Atatürke küfür eden hakaret eden bence yargılanmalı çünkü bu ülkeyi Atatürk değil de sizin ananız, sevgiliniz kurtarsaydı ve ona küfür edilseydi ister miydiniz?
Ataya hakaret eden kim?
koruma kanununun kaldırılmasının teklif edilmesinin hakaret olduğunu sizlerden öğrendim...
yayın : resmi gazete
yayım tarihi ve sayısı : 31/07/1951 - 7872
numarası : 5816
madde 1- atatürk''ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla
kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
atatürk''ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut atatürk''ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir.
yukarıki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.
madde 2- birinci maddede yazılı suçlar; iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumî veya umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasiyle işlenirse hükmolunulacak ceza yarı nispetinde artırılır.
birinci maddenin ikinci fıkrasında yazılı suçlar zor kullanılarak işlenir veya bu suretle işlenmesine teşebbüs olunursa verilecek ceza bir misli artırılır.
madde 3- bu kanunda yazılı suçlardan dolayı cumhuriyet savcılıklarınca re''sen takibat yapılır.
madde 4- bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
madde 5- bu kanunu adalet bakanı yürütür.
Demokrasi, özgürlük ise, bunu olabildiğince sağlamak gerekir. Bu durumda biz ateistler, müslümanların bizim atatürk''ten daha "üstün" olarak gördüğü, daha fazla sevdiği (bence böyle) muhammed''e nasıl her türlü düşüncemizi, herhangi bir insana karşı olduğu gibi belirtebiliyorsak (bilmiyorum yasalarda bu konuda ne gibi maddeler olur, sanırım bişey yoktur), onlar da atatürk hakkında, herhangi bir vatandaşa yaptıkları gibi, düşüncelerini belirtebilmeliler. Eğer özgürlüğü savunuyorsak bunu da savunmalıyız. Şimdi muhtemelen bazılarınız beni de atatürkü sevmeyen biri gibi görebilir, böyle değildir, tam tersidir, diktatörlüğe benzer tavırları(zorunlu olarak) da olsa, bilmemnesi de olsa, türk tarihindeki(belki daha da geniş çapta) en önemli,en başarılı, en takdir ettiğim insandır. Ama özgürlük diyorsak, bu kanunu kaldırmalıyız. Eminim ki bu kanun kaldırılırsa, atatürk''e hakaret yağmuru başlayacaktır, bu durumda belki kazançlı olan atatürkçü insanlar olacaktır, kaybeden müslümanlar(bir kısmı) olacaktır, ne mal oldukları bir daha su yüzüne çıkacaktır.
kitapsiz
16-02-2005, 13:54
!Demokrasi, özgürlük ise"
hayir baybars! demokrasi özgürlük degildir!
aksine demokrasi uzuuun bir kanunlar zinciridir.
daha eksikleri coktur ama yinede demokrasiyi insanin ulastigi ve insana en uygun toplum idaresi olarak görüyoruz. daha iyisini icad edemedik henüz.
Merhaba;
Atatürk''ü koruma kanunun kaldırılması konusunda kesin bir şey söyleyemem ama Türkiye Cumhuriyetinin kurucu liderinin böyle bir yasayla korunmaya alınması acı bir durum. Yasa illa da kaldırılsın demiyorum ama böyle bir şeyin olması üzücü. Yanılmıyorsam bu kanun DP (Demokrat Parti) zamanında ortaya çıkmıştı. DP sözde Atatürkçü bir partiydi. Ezanın Türkçe değil de Arapça okunması sağlayanlar onlardır. Dine saygılı bir laiklikten bahsedenler onlardır (dine saygılı bir laiklik de ne demek oluyorsa)! Bu durumda Atatürk''ü koruma kanununu çıkarmalarının ne gibi bir sebebi olabilir? Çeşitli kesimlerin Atatürk''ten iyice soğumasına, onun bir put olarak algılanmasına zemin hazırlamaz mı? (İlginçtir bir kısım dini bütün müslüman okullardaki o Atatürk heykellerini ''put'' olarak görüyor). Anıtkabir''e gidip Ata''ya şikayette bulunma da benzeri bir algılama yaratıyor olabilir. Nitekim bu uygulamanın zaten bir inançla ilgisi olmasa da bazı kesimlerce dediğim yönde algılanmaması için hiçbir neden yok. Onların ekmeğine yağ sürmek oluyor bu. Bütün bunların temelinde sözde Atatürkçü kesimlerin böylesine uygulamalarının yattığını söylemek yanlış mı olur? Atatürk''ü koruma yasasına keşke farklı bir alternatif getirilebilseydi.
Saygılar
ali oktay
16-02-2005, 17:34
Sevgili Aytac,
Yukarida yazdigin yaptirimlar Kutsal deger sayilan seylere saldirildiginda da gecerlidir.Cik Taksim meydanina Muhammede burada sylediklerinin onda birini soyle bakalim.Bir tek tanikla hapsi boylarsin.Muhammet baskalarinin kutsali ise Ataturk de benim kutsalimdir.Korunmalidir.
Eger Turkiye gibi bir cadi kazaninda yasamiyor olsa idik buna gerek olmayabilirdi belki.Onlarca kez soyledik,Ataturke zaten aciktan kufur de ediliyor,elestiriliyorda.Kitap da yaziliyor.Ozellikle kitaplarda yasalar cercevesinde elestiriliyorda.Daha ne isteniyor.
Sonra Ataturkun korunmasi sanildigi gibi kufre yada bilmem neye karsi degildir.Bu yasa kaldirilsa bundan en fazla zararli cikacaklar yine ona karsi olanlar olacaktir.Konu sandiginiz kadar basit degildir.Aslinda Bu yasa ile karsitlarin degil,bizzat Ataturkun agzi kapatilmistir.Onun koruma adi altinda orduya vasiyet ettigi soylemler,Turk halkina vasiyeti ve ozel kutuphanesinin kapisi halka kapatilmistir.Bu durum celiski gibi gorulebilir ama toplumun bilmedigi ve anlayacak olgunlukta olmadigi gercekler soz konusudur.
Bu konuda Atesitforumda ayrintili bilgi vermistim, hangi topiktir simdi animsamiyorum ama sadece kutuphane olayina deginmekle yetinecegim.
Netekim pasa 12 eylulden sonra kendisini Cankaya koskune atar atmaz sadece Turkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskanlarinin girebildigi ozel kutuphenede ebesinin uyluk kemigini gormustur.Mustafa Kemalin ozel notlarini ve Kuranin ayet ayet yan tarafina dusulmus notlari okumus sasakalmistir.Yanilmiyorsam bu konuda Tuncay Ozkan ile bir roportaj yapmis -Turk halki Ataturkun bu goruslerini anlayacak duzeyde degil-diye de itirafta bulunmustur.Bilindigi gibi Atanin Bursa Nutku bile ortbas edilmekte hatta gerektiginde inkar bile edilmektedir.Ben Atatin bu notlarini herkesten cok merak edenlerdenim ama aciklanmasini dogrusu simdilik uygun gormuyorum.Atanin bu soylemleri aciklansa milyonlarca inanir seveni bir cirpida kaybedilebilir.Boluculer ve seriatcilar ulkenin parcalanmasi ugruna bunu goze almaktadirlar.Ulke stabil bir ekonomik ve demokratik guvenceye kavustugunda bunlarin aciklanmasinda bir sakinca yoktur.Ataturk daha da yucelecek,toplum daha da gonenecektir.
Ali oktay;
Sanıyorum sözünü ettiğin belgelerin bir kısmı açıklandı. Bilim ve Ütopya dergisinin ''Din Yok Milliyet Var'' başlıklı Şubat 2000 sayısında Atatürk''ün o zamanları Ruşeni Barkın adındaki bir milletvekilinin yazdığı kitaba övgüler yağdırdığı biliniyor.
ali oktay
16-02-2005, 19:15
Hayir Unver,sozunu ettigim notlarin koskten sizdirilmasi kesin olarak yasak.Bunu ancak bir Cumhur baskani sizdirabilir o da buyuk olay olur.Din yok Ulus var oteden beri bilinen gorusleridir ve bilincli olarak yayinlanmistir.
Eger Turkiye gibi bir cadi kazaninda yasamiyor olsa idik buna gerek olmayabilirdi belki.Onlarca kez soyledik,Ataturke zaten aciktan kufur de ediliyor,elestiriliyorda.Kitap da yaziliyor.Ozellikle kitaplarda yasalar cercevesinde elestiriliyorda.Daha ne isteniyord
Şair eşrefin bir beyti sana durumun ne olduğunu daha iyi açıklar.
Devri istibdatta(osmanlı dönemi) söz söylemek memnu(yasak)idi
Açsa insan ağzını ağlatırlar mananasını
Şimdi değişti zaman geldi devr-i hürriyet(cumhuriyet)
Evvela söyletirler sonra sik...ler anasını
Buyurun konuşun hürriyet var deniyor..Fakat konuşulduğunda eğer size kafa takılmışssa hapsi boylamanız kaçınılmaz oluyor..
İnsanların cumhurriyet döneminde sırf düşüncelerinden dolayı hapis ,ceza alması ve atatürk dayandırılan kanunların buna neden gösterilmesi inanın beni çok üzüyor....Bu bir zillet,bu bir zulumdur........
ali oktay
16-02-2005, 20:00
sevgili Reel,
iste tam da bunu soylemeye calisiyorum,gel soylemekten vaz gec, ne olur ne olmaz?
Atanin bu soylemleri aciklansa milyonlarca inanir seveni bir cirpida kaybedilebilir.Boluculer ve seriatcilar ulkenin parcalanmasi ugruna bunu goze almaktadirlar
Osmanlıda devlet-ü alinin geleceği için kardeş katli vacibdir deniyordu..
Şimdi ise T.cnin geleceği için gerçeklerin gizlenmesi vacib oldu...
ali oktay
16-02-2005, 20:33
Devlet-i Alinin gelecegi icin kardes katli yine vaciptir.