PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Galeyana Gelmeyin

11-02-2005, 00:10
cevap yazmayalim. Ben simdilik uyari amacli mesajlar atiyorum, asla cevap yazacak degilim.

Onlarin amaci Forumu canli tutmak, onlar sizi cesitli laflarla tekrar forumda yazmaya tesvik edeceklerdir

Size kendinize guvenemediginiz icin yazmiyorsunuz diyecekler
Size siz yazmasinizda biz yazacagiz, psiligimizi sacagiz diyecekler
Size kafasiz muslumanlar diyecekler
Size sizi kiskirtacak vede tekrar yazmaya tesvik edecek herturlu saldirida bulunup psikolojik baski kuracaklar

profesyonel olunuz, sakin karsilik vermeyiniz.

Sizlerden bir ricam daha olacak; Gucu yeten "Tanri kavrami ve termodinamik yasalar" baslikli yaziyi turkiyede olabildigince fazla forum alanlarina yaymaniz

Bunu istememdeki sebeb sudur, bu baslik hayli ilginc meteryaller icerir soyleki

1- Baslangicta Haci isimli sahis o bilinen kibirli havasiyla bir konuya baslamistir, tabi hakaret vede kufurlri ile birlikte
2- Ardindan Ella denen imanli arkadasimiz, haciya mukemmel cevaplar vermis hacinin daha anlattigi konuyu bilmedigini ona kabul ettirmisidr
3-Sonra haci denen arkadas Ellanin cok uzun yazdigini, okuyamadigini, hatta yazilarinda Alayci taraflar oldugunu(ellea ne yapsin adam daha buzdolabini bilmiyorsa ve termodinamik ahkami kesiyorsa) soyleyerek kacmaya calismis
4-Ve Kibir ile baslayan ahci yerlerde surunmus

Iste bu her ateistin basina gelen seydir

O yuzden sizlerden ricam, ozellikle haci arkasin yazdigi tum forumlara bu basligin tum icerigi ile tasinmasini saglayin.

Sadece uyari vede haberlesme amacli yazisma icin bu basligi kullanabilirsiniz, ama asla hickimseye cevap vermeyiniz.

Allah hepimizle olsun

UYARICI

haci
11-02-2005, 00:21
Olmaz Uyarıcı..
Olmaz............
Ne Ella ne sen ne senin feriştahın bu taktikleri kullanarak savınızı savunabilirsiniz..
Hiç bir taktik yemez.. Hiç biri..
Sana garanti vereyim. Bu konuda benim kadar deneyim sahibi olmadığına eminim..
İslam''ı savunanlar ağızlarını açtıkları an kaybediyorlar. Ben ateistlerle tartışmaya başlayıp galip gelen tek bir inanır bilmiyorum. Sonunda hepsinin forumu küfürler savurarak ve arkalarına bakmadan terkettiklerini biliyorum..
Çünkü sorun Hacı''yı yenmek veya ona laf yetiştirmek ya da ondan çok veya az bilmek değildir.
Sorun Hacı değildir sevgili kardeşim. Sen istediğin kadar sorunu Hacı yapmaya çalış..
Sizin için tek bir sorun vardır. O da savunmaya çalıştığınız, savunulamaz İslam''dır..
Hacı''nın bilgisiz olması, cahil olması, aptal ve kafasız olması, şöyle veya böyle olması değildir sorun. Siz öyle yapmak isteseniz de değildir.
Sorun Hacı''dan elbette çok çok büyüktür.. Bütün insanlığın sorunudur.
O sorun zamanını doldurmuş, eskiyip, köhneleşmiş, hurdalaşmış ve çoktan çağ dışı kalmış İslam''dır.. İslam........
Yaaaaaaaaa işte böyle kardeşim..
Benim zavallı kardeşim.. Allah''ın kölesi gafil kardeşim..
Sen önündeki koca İslam''ı görme ve bütün kötülüğü Hacı''dan bil..
Sen gerçekten bir gafilsin..

HACI

11-02-2005, 00:50
Hacı yazmış:

Ben ateistlerle tartışmaya başlayıp galip gelen tek bir inanır bilmiyorum.

bir deist olarak(şimdilik) bu yoruma katılmıyorum...

Evet haklısınız TÜRKÇE FORUMLARDA bazı bağnaz yobaz müslümanlarla ateistler tartışırken ateistler karşısındakinin inancı ile ilgili ifadelerle ve entellektüelliklerini kullanarak üstün geliyorlar..Müslümanlar ise feci çuvallıyor...ve küfürler yağdırmaya başlıyor...

Ama gerçek şu ki;
Ateistler hakikaten son derece kibirli oluyor herşeyi bildiklerini sanıyorlar sözü edilen başlığı şimdi okudum hakikaten Ella''nın bilgisi Hacı nınkini katlamış ve mat etmiş....(yanlış anlamayın saygısızlık ettiysem özür dilerim)

yabancı forumlarda ve yabancı çevrelerde BEN BİZZAT ATEİSTLERİ ÇUVALLATAN neye uğradıklarını ŞAŞIRTTIRAN Deistler ve teistler gördüm..Bunu tarafızlıkla söylüyorum inanın...

Artık işi profesyonelliğe dökmüşler...Bir tartışma başlıyor işin içine doktora tezleri..vs giriyor Sonuçta ateistler çoğunlukla fena çuvallıyor..(zaten hatırladığım kadarıyla bunu bazıları itiraf etmiştir)

Diyeceğim şu ki:

Ateistlerin tartışma gücü çoğunlukla bilgisiz veya az bilgili "teistlere" işliyor sıra daha "ağır" teistlere gelince(Türkçe forumlarda çok az bulunur) genelde fena çuvallıyorlar...

haci
11-02-2005, 01:03
Sanmıyorum DEEP kardeşim.. Hem de hiç sanmıyorum. Ben diğer forumları da izliyorum. Şimdiye kadar ateistlerin düşüncelerine paralel düşün üreten tek bir teist bile görmedim. Yakınına bile gelemediler.. Tabii bunu kendilerine sormayacaksın.. Onlar ateistleri zaten cahil olarak kabul ediyorlar ve her seferinde yağ gibi su üstüne çıkarlar. Cahillerin bir diğer özelliği de kendi yenilgilerini farketmemeleridir.
Tabii ben bilimsel konulardan bahsediyorum.. Teistlerin en büyük kusuru bilimselliktir zaten. Bilim teizmi teddediyor. Her zaman reddetmiştir..
Nasıl olduysa teistler sizi de üfürükleri ile büyülemişler.. Kandırılmışsınız..
Silkinin ve kendinize gelin..
Teistler hiç bir zaman ateistlerle baş edemezler. Her zaman arenayı küfürlü iletilerle terkedip, kaçmışlardır..
Ella henüz küfretmemiştir ama, kaçmıştır.. Slycako ile kapışmış ve fena şekilde terslenerek, havlu atmıştır.. keh keh kehhhhhhhhhhhhh
Ella Hacı ile nasıl baş edebilir? Hiç mümkün mü?
Kibir mi? Yok canım.. Kibir falan değil.. Adnan Oktar''ın talebesi benim bildiğim hiç bir ateist ile baş edemez.. Sen dahil....... Belki sen bir istisnasındır.. keeeeeh keh kehhhhhhhhhhhhhhhh

HACI

11-02-2005, 01:21
Hacı;
Ben biraz taraflı olduğunuzu düşünüyorum...

Şimdiye kadar ateistlerin düşüncelerine paralel düşün üreten tek bir teist bile görmedim. Yakınına bile gelemediler

Ben de tam tersine çevirip sana bunu söyleyecektim...

Ateistlerin en önemli hatası sürekli "bilimsellikten" "ilericilikten" "teizm ile bilimselliğin bağdaşmayacağından" bahsetmeleridir...

Ama geçmişe baktığımızda bilimi "Tanrı''nın yaratış sanatını keşfetmek onun sanatının güzelliklerinin farkına varmak" şeklinde tanımlayan çok önemli bazı bilim adamları vardır ve bunlar inkar edilemez...

Ben Türkçe forumlardan değil ingilizce olanlardan ve ateist sitelerle sürekli "debate" yapan ingilizce "intelligent design" tarzı sitelerden bahsediyorum...

Bu tür sitelerin kurucularının ve tartışanların "debate" halinde olanların en az bir doktorası vardır mesela......(Teist Biyoloji profesörlerinin yazdığı kitaplara hiç girmeyeceğim bile) yani bırakın bilim adamı olan teistler "bilimin teizmi reddedip reddetmediğini" söyleme hakkına sahip olsunlar yani "bilimsellikten uzak" insanlar değildir bunlar(daha sonra istersen bunların adreslerini verebilirim)

Yıllardır hem ateist sitelerini takip ederim hem de teist sitelerini...

Ulaştığım sonuç Anthony Flew''unki ile aynı oldu...O da bir nevi, yaratılışçıların evrimcilere galip geldiğini söylüyordu..Her ne kadar klasik teist olmasa da(Deist''tir) bunu kabullenmişti...

Saygılarımla

haci
11-02-2005, 01:39
DEEP kardeşim.. Sana hak vermem için neyin ve nasıl tartışıldığını açıklamamız gerekiyor.. Belki de bütün sorun bundan kaynak alıyor.
Teistlerin görüşü bilimsel değil. Ama daha kesin.. Çok daha kesin.. Ve çoğu kere görünüşe göre bu kesinliğin üç nedeni var. İlki Tanrı''nın absolü güce sahip olması.. Tanrı istediğini istediği gibi yapabiliyor. İkincisi bilimin sürekli olarak kendini yenilemesi.. Fizik olaylar ve yasalar değişmiyor belki ama, onların yorumu değişiyor ve arada bir yeni fizik yasaları bulunuyor. Üçüncüsü teistlerin bilimle ilgili bu nitelikleri abüz etmesi.. Teistlerin bilinmeyenlere kapitalize olmaları. Ne bilinmiyorsa ve bilinmesi güç veya olanaksızsa teistler onlara sarılıyor. Bir neden daha var.. Ama o sahtekarlık. Teistlerin sürekli olarak bilimin yaptığı gözlemleri yanlış yorumlaması ve canlıların onlardan dolayı ortaya çıkmalarının olanaksızlığından bahsetmeleri..

Yani senin anlayacağın teistler ve ateistler aynı konu üzerinde tartışmıyorlar. Hiç bir zaman da tartışmadılar. Tanrı ortak payda değil.. İş bilime dökülünce ateistler bilimde Tanrı''yı aramıyor ve bulmuyor. Ama teistler her yerde ve her şeyde Tanrı''yı görüyor ve buluyorlar.. Sence bunlar aynı basamak üzerinden yapılan tartışmalar mı? Bence değiller..

Ayrıca bilimin her dalında bazıları teist, diğerleri ateist sapkın, yalancı, ahlaksız bazı bilim adamı olacaktır. Onlar bilimin gidişatını büyük ölçüde etkileyebilirler. Bir tanesi bile bilimi zedelemeye yeterlidir. Bunlar gerçekler.. Ama bilim hiç bir zaman yaratılış saçmalığından etkilenmemiştir. Bazıları etkilendiğini sanarlara ama onlar büyük bir yanılgı içindedirler..

İt ürür, kervan yürür...
Bilimin felsefesi budur..

Selam
HACI

ali oktay
11-02-2005, 17:05
olur...

reel
12-02-2005, 18:27
Ateistlerin tartışma gücü çoğunlukla bilgisiz veya az bilgili "teistlere" işliyor sıra daha "ağır" teistlere gelince(Türkçe forumlarda çok az bulunur) genelde fena çuvallıyorlar...

Biligili ,objektif, rasyonel tartışmaya açık bir atest bulmakta zorlanıyoruz..
Çoğunlukla cahil,şartlanmış ,isbat havasında militanımsı fikir savunan,sıkıştığında laçkalaşma metodunu seçen tipler ...

istisnalar kaideibozmaz

12-02-2005, 18:40
Bana bir teist gösterseniz ki bu bütün Dinlerin bütün sürelerine bagli ayetleri ve anlatimlarini ezbere bilsin benim icin SIFIR cünkü Allahin nasil kendi kendine oldugunu aciklayamaz .Kendisinden hic haber vermeyen bir Allah niye bu sacmaliklardan yollasinki.Insanin VICDANI Bin Peygamberden üstündür. AKLINIZI KULLANIN MAŞA OLMAYIN !!

SAYGILAR