PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İLK SORU NE OLMALIDIR ?

Objektif
11-02-2005, 03:42
İLK SORU NE OLMALIDIR ?

Bu ilk Mesajımla Herkese Merhaba dıyorum.

Bakış açımıza göre; "Dünya Çok Geniş, Herkese yer var." diyebildiğimiz gibi; "Dünya artık çok küçüldü" de diyebiliriz. Kişilerin gönlü de öyle... Bazılarında, Herkese yer var; Bazıların da ise, "Kendilerinden ve kopyalarından" başkasına yer yoktur.

Forumda Kimseyi tanımıyorum. Sadece bazı yazılara gözatma imkanım oldu. Bu yolu kısaltmak ve başlangıç noktamı tesbit için; İlgi gösterileceğini umarak; Bir Anahtar soru ile başlamak istiyorum.

(....), (....), (....) Göre Değil; Size Göre:

ALEMLERİN BİR YARATICISI VAR MIDIR ?

Saygılarımla 11/02

Ebu Leheb
11-02-2005, 04:26
İLK SORU NE OLMALIDIR ?

Bu ilk Mesajımla Herkese Merhaba dıyorum.

Bakış açımıza göre; "Dünya Çok Geniş, Herkese yer var." diyebildiğimiz gibi; "Dünya artık çok küçüldü" de diyebiliriz. Kişilerin gönlü de öyle... Bazılarında, Herkese yer var; Bazıların da ise, "Kendilerinden ve kopyalarından" başkasına yer yoktur.

Forumda Kimseyi tanımıyorum. Sadece bazı yazılara gözatma imkanım oldu. Bu yolu kısaltmak ve başlangıç noktamı tesbit için; İlgi gösterileceğini umarak; Bir Anahtar soru ile başlamak istiyorum.

(....), (....), (....) Göre Değil; Size Göre:

ALEMLERİN BİR YARATICISI VAR MIDIR ?

Saygılarımla 11/02

-alem dediğin dünya ise ortada tek bir alem var bu nedenle "alemler"den söz edemeyiz.
-alemden kastın evren ise, evreni kimse yaratmadı çünkü evren hep vardı. (madde sonsuzdur)
-eğer forumdaki yazıları okusaydın bu soruyu sormazdın çünkü burası ateist bir forum ve ateistler bir yaratıcıya inanmaz.

requiem
11-02-2005, 04:35
duymak istediginiz,biz şeytanın elçileriyiz,belkide seytanlasmış karekterleriz,namaz kılmak,bir yaratıcı kabulluenmek acıkcası dini görevler bize zor geldigi için,kalpleri mühürlenmiş kişiler oldugumuzdan dolayı,cehennem odunlarıyız,birde kendimizi cok begenmişiz,yok evrim yok fizik kuralları yok insanın atasıymış,entellektüelitemiş,sofistik ve marjinal olma kaygılarıymış,lanet olası egomuz yanıda promosyonmuş,bunlar biliyorum!!!

ama malesef degiliz!!

sadece gerceklere düşkünüz!!!

maval nedir,kandırılmak nedir farkındalık olgusuna ulaşmısız!!!

BAZILARI GİBİ SARTLANMA KAYGISINDAN DOLAYI DA GERCEKLERİ FİKİR YAPIMIZA UYDURMUYORUZ,NE BİLİMİN NE DİNİN IRZINA GECMİYORUZ!!

FİKİRLERİMİZİ GERCEKLERE GÖRE ŞEKİLLENDİRIYORUZ...

SORUNA GELİNCE; OCEAM IN BIÇAGI.....

Objektif
11-02-2005, 17:00
Soruyu Daha da Açalım...

Merhaba

Açık yazdıgımı sanıyordum. Daha da açayım.

[...(....), (....), (....) Göre Değil; Size Göre: ...] Demişim
Bunun açık anlamı; [Şu Kitabın, Şu Kişinin (Peygamberler, Anan-Baban Bilginler dahil), Şu kuramın DEDİĞİNE göre değil; SİZE GÖRE] demektir.
Ve sonra: [Allah vb] bir ifade de Kullanmadım. "YATATICISI VAR MIDIR?" Diye Soruyorum...
"Alemler...?" Dünyanın da içinde olduğu uzay ve gezegenler...

Öze dönük yanıtları sonraya bırakarak; Bu sorunun Cevabını; mümkünse daha geniş çapta, Almak istiyorum.

Saygılar

ngcoskun
11-02-2005, 19:53
YATATICISI VAR MIDIR?

yatatıcı diye birşey yoktur.
yaratıcı diye sorduğun soruya bazıları var der ki bunlar da dinliler ve deistlerdir.-ve çeşitleri-
ama aslında yoktur.
gayet açık bir soruya gayet açık bir cevap.

unver
13-02-2005, 01:12
Objektif;

Soru: Alemlerin bir yaratıcısı var mıdır?

Cevap: Alemlerin bir yaratıcısı yoktur.

Ya da şöyle ifade edeyim: Ben maviyi seviyorum sen kırmızıyı seviyorsun; ben yoktur diyorum sen vardır diyorsun. İşte bütün mesele bu! :D

Objektif
13-02-2005, 19:27
Merhaha

Ebu Leheb
..... -eğer forumdaki yazıları okusaydın bu soruyu sormazdın çünkü burası ateist bir forum .....

requiem
duymak istediginiz,biz şeytanın elçileriyiz,belkide seytanlasmış karekterleriz .... sadece gerceklere düşkünüz!!!
maval nedir,kandırılmak nedir farkındalık olgusuna ulaşmısız!!!
......
SORUNA GELİNCE; OCEAM IN BIÇAGI.....

ngcoskun
..... yatatıcı diye birşey yoktur. .....

unver
...... Cevap: Alemlerin bir yaratıcısı yoktur. .....

Yukariya cevaplardan bazi cümleler aldım. Cevaplayan, Cevaplamayan herkese teşekkür ederim.

Ebu Lehep: Ateist doğrultuda bir form olduğunu bilerek geldim. Ateist olmayanlar giremez diye bir “Ön Şart” yok sanırım. Konu dışı bir nokta: Tarihteki Ebu Lehep dinsiz değildi.

requiem : Duymak istediğim özel bir sey yok. “Kişi kendini nasıl görüyor” onu tercih ederim. Gerçeklere düşkün olabilmenin ön şartı: ”Yanılmış olabilirim” düşüncesine inanabilmektir. Pek “Şeytanca” davrandıgını sanmıyorum.

ngcoskun / unver Kabul etmek ayrı şey. Sahibi tarafından, Akla uygunluğu açıklanabilen; Her düşünce saygıdeğerdir.

Ben düşücelerimi : TANRI KAVRAMI VE TERMODİNAMİK YASALAR... başlığının 2. 3. sayfalarında; Bazı prens,plerimi de; TÜM ÜYELERİMİZE DUYURU başlıgında yazdım. Tekrara gerek yok.

Saygılar