Orijinalini görmek için tıklayınız : Nerde Kalmıştık
Hepimize geçmiş olsun.
* * *Bu tür eylemler ve saldırılar bize dinlerin gerçek yüzlerini görmemizde, düşüncelerimizin pratikte dogrulugunu test ederek yardımcı oluyor.
* * * Düşünün kü sözde bir barış dini olan İslam bizim bırakın fiziki varlıgımıza, sanal varlıgımıza bile tahammül edemiyor. Sözde Akıncılar denilen çapulcuları vasıtasıyla düşünceyi engellemek için ne hallere düşüyorlar. Enerjilerini neye yogunlaştırıyorlar. Ve bizi susturduklarına bayram ediyorlar. Agızlarından salyalar süzülüyor ve cihad naraları atıyorlar.
* * * *Halbuki tarihin tekerlegi geriye dogru dönmüyor. Kopenikten, Galileo'dan, Bruno'dan bu yana gericiligin daha zafer kazandıgı görülmedi. İşte kazanacakları muharebe ancak iki günlük bir muharebedir. Tayin edici zafer ise insanlıgın ve hür düşüncenin olmak zorundadır. İnsanlık tarihinin tüm sayfaları bu örneklerle ve düşüncenin, bilimin zaferleri ile dokudur.
* * * * Bizler insanlık denen uzun bir trenin katarlarından biriyiz sadece. Bizi bir iki günlügüne susturabilirler, ama insanlıgın oldugu her yerde özgürlük meşalesi tekrar ve tekrar yeniden ateşlenir ve gittikçe de daha fazla parıldar.
* * * * Bu saldırı bizim yolumuzun dogru oldugunu, çizgimizin dogru oldugunu kanıtlamıştır. Şimdi görev bu fikir özgürlügü karşıtlarını, din maskeli sömürücüleri, bu talancıları daha fazla teşhir etmektir. Şayet inandıkları din onlara talanı, yakıp yıkmayı, sabotajı emrediyorsa onlar zaten baştan kaybetmişlerdir.
* * * * *Mutlaka yeniden ve defalarca tekrar deneyeceklerdir ve bizi susturmaya çalışacaklardır. Ama biz de her seferinde kaldıgımız yerden daha güçlü bir biçimde onlların gerçek yüzünü teşhir etmeye devam edecegiz.
* * * * *Bu saldırıdan sonra tüm üyelerimizin siteye daha fazla katkı, daha fazla katılım saglayacagından , sitemizin gelişmesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarından eminim.
* * * * *saygılarımla
Siteyi kısa zamanda yeniden hizmete açmak için çabalayan arkadaşlar sağolsun.
Umarım tehlike atlatılmıştır. Herkese geçmiş olsun. Bu kısa arada dahi insan bir
eksiklik hissediyor. Bundan sonra yaşanmaması dileğiyle..
Hepinize tekrar merhaba,
* * Birkac gun yoklugu bile insana, ne kadar alistigini, dostlarini aradigini hatirlatiyor sitenin calismaz olmasi.
* * *Hepimize gecmis olsun, bu adi saldiriyi gerceklestirenler, bizim daha da kuvvetli bagladigimizi fark etmiyorlar galiba. Sitemizin yok etmeye calismalari da, dogru yolda oldugumuzu ispatlamaktan baska bir ise yaramadigini anlamamakta israr etsinler, bu zihniyet karsisinda, biz daha guclu daha butun olarak kardeslerimizi uyarmaga devam edecegiz.
*Aramizda bu hacker islemlerinden anlayan dostlarimiz varsa, one cikmalarini ve Cem'le irtibata gecmelerini, sitemizin rahatligi icin butun arkadaslardan rica ediyorum. Bir ekip olusturabilirsek, ilerde daha cabuk cozumleyebiliriz problemlerimizi.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * *Sevgiler hepinize.....
Siteye giremiyor olmak bende de kötü bir his oluşmasına neden oldu.
İnsan gerçekten de bir iki gün göremese de burdaki dostlarını özleyiveriyor.
Sitenin kısa süre içinde tekrar yayına girmesi için çalışan herkeze (cem abi, notruno abi, dilaver abi ve başka kim varsa) teşekkürler.
Onlar saldırdıkça biz daha çok çalışırız.
Yıl-dı-ra-maz-lar.
Herkese merhaba ;
Beyinlerinde var olan karanlık düşüncelerin,hayata yansımalarından olan bu tür eylemlerin;bazı insanları !!!!,BU SİTENİN VARLIĞININ NEDENLERİ ÜZERİNDE,insani bir olgu olan DÜŞÜNME yerine,güya iki gün susturabildikleri için,GÜDÜLENME ile sevindirdiğini,bir insan olarak üzülerek teşhis ediyorum.
Ama Sevgili dilaverin de belirttiği gibi:
"Halbuki *tarihin *tekerlegi *geriye *dogru *dönmüyor. *Kopenikten, *Galileo'dan, *Bruno'dan *bu *yana *gericiligin *daha *zafer *kazandıgı *görülmedi. *İşte *kazanacakları *muharebe *ancak *iki *günlük *bir *muharebedir. *Tayin *edici *zafer *ise *insanlıgın *ve *hür *düşüncenin *olmak *zorundadır. *İnsanlık *tarihinin *tüm *sayfaları *bu *örneklerle *ve *düşüncenin, *bilimin *zaferleri *ile *dokudur."
Karanlığın ışık karşısında şansı yok.
İnsan olmayı deneyip,güdülenme yerine akledebilseler keşke....
Bu arada sitemizin tekrar işlerliğe kavuşmasında *emeği geçen herkesi en içten duygularımla kutlarken açılan başlığın güzelliği ile "Nerde kalmıştık ?" deyip devam edelim.
DreiMalAli
25-02-2007, 11:11
TD forumuna geçmiş olsun.
Siteyi tekrar açmak için çaba gösteren arkadaşlara teşekürlerimi bildiririm.
CW denilen insan müsveddelerinin düşüncere zincir vurma çabaları boşuna.
Ne de olsa:
İt ürür kervan yürür.
Sevgiler
Yazık
Çok yazık.
Bu tür saldırılar ile haklılıktan çok EZİKLİK, BİLGİSİZLİK, EDEPSİZLİK ve HAKSIZLIKLARINI ortaya koyduklarını fark edemeyecek kadar cahil olduklarını beyan ettiler.
İslam bu değil.
İman bu değil.
Bunları ağzına alarak bu tip örtme, kapatma, yok etme girişimlerinde bulunarak neye hizmet ediyorsunuz?
Ara sıra siteye girip İslami görüşlerini, çok eksik ve yanlış da olsa iletmeye çalışan kişiler kadar bile cesaretiniz yok mu?
Siz İnsan olamazsınız.
Siz Müslüman olamazsınız.
Siz kimsiniz?
Neye veya kime hizmet ediyorsunuz?
Düzeltme için tüm emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Ve ne gerekiyorsa, çapımızın kaplayacağı tüm noktalarda sizlere yardıma hazırım diyorum.
Ve belkide haddimi de aşarak ilk defa
TAMAMIYLA HATASIZ BİR YAZI YAZDIĞIMI BEYAN EDİYORUM.
abim bu yazıları okuyunca valla duygulandım.benim kavede dün yazmıştımya..Yeminne (Cem abi yannış annamasın*dier abilerimde) burası maalle kavesinden ayrı deil.bizim için.Neden dersen*demicem nedenine hepinis annadınınız.Aman son yazılarım gimi yannış annamayında.. wink:
Şundan *bizim maalle kavesi*gimi dedim:çünküm okadan alışmışıs.Hemene kapıya itip..*SElamaleyküüümm* deyip giriyoz içeri..Ona meraba,bu amcamın eline öp,öbürüne"naber kardeşim?*" deyi sarıl.. İşte öle tatlı biyer oldu bana burası..ayile yeri..eş dost yeri.Hanı fikirler hep aynı deil..olabilir.Kavedede kimi fenerli*kimi gassaraylı,kimi kartal..Arada hıurgül tadıylan*çıkıyo..Ama sürmüyo vedeme dosça bitiyo.Sonunda herkeş birinin sırtını sıvaslıyo..
maç dedikde..Yaw ALLAH cezasını vesin bu Fenerin *decem..Diyemiyom..ama *hıyarolu hıyarlar*diyom..Gitti gene bu sene tur..Beş gol at*aptalolu aptal..-elen git...tuh size elnn.Yediiniz önünüzde yemedinis arkanızda..Geçen sene gassaray-aslannar gimi.adamlar paraısız pulsus-yarı aç yarı tok şanpiyon oldular..Bizinkilerin- önünde dadı* arkasında hismetçi..gak*et-guk süt...yaptıklarına bak... Neyseme konuyugene kave muabbetine çevirdik..
Burdaki abilerimin-amcalrımın yazılarına okuyunca duygulandım.Şiir yazdım.O şiire kopyalıyom.Az ama -duygumusu yansıtıyo garipçe..
Haaak Haaakk deyi analım ALLAHı
HAK ederek kazanalım rıskı helalı
HACKederek olmayalım belalı..
HAK adı hep güzelyerlerde kullanılmalı..
ceMaL
nOT:ÇOK ÖNEMLİİİİİ........ CEM Abiiiiİİİİİiiiiiİİİiiiİİİiiiiiii.
sen benim kaveye uramıyon..onuniçün burda yazıyom..BU senin yeni seçtiin Aveter varya... :D
ben ona KapCEM CEM abim..vallamada billamada bana yakışcek çok gırgıl bişe o..yere yattım gülmekten..Tankların önünde.. üçtekerle kaçıyo..Cem abim.. :lol: *:lol: *:lol:
abim*tamam ceMaL..vedim gitti*de ona çevirecm ben aveteri..veyama öle bi gırgıl aveter bul bana.. :roll:
cml,aynı zamanda pırof(Amarikadanda* vArTol amcam tasdikletti.)
GERÇEKTEN DOĞRU , YANİ İNSANLAR DİNİ TANRISINI İNBANCINI ÖYLE GÜZEL GÖSTERİYORLAR ÖYLE GÜZEL SERGİLİYORLARKİ ..
yani adamlar inançlarını (inancı *ne olursa olsun ) bilimsel olarak savunamıyorlar ve bu yolla savunan insanları durdurmaya çalışıyorlar ,
kardeşim siteye saldırmaya ne hakkın var !!! ? yasal olmayan bu yöntemlerle sen dinini tanrını inancını çok güzel gösteriyorsun , yasak yollara başvuran , sitelere saldıran ,sürekli tehtit - ve küfür vs vs..
kardeşim sen inancını adam gibi savun , korsan gibi ysa dışı yollara başkalarına tökez olmay .
bilim ilim akıl mantık yolarını bırakıp ta bu şekilde davranmam sana hiç bir şey kazandırmaz ,
adam ol , efendi gibi yaz ,anlaşalım konuşalım , tartışalım , ama adam gibi efendi gibi ,
sırf muhalefet için bu saldırıları yapman sana ne kazandıracak !! gerçekleri kapatabilirmisin , dinin tanrının sana bunumu emrediyor ?
bunu ypmaya ne hakkın var ?
ne yani şimdi ben de kalkıp islam sitelerini mi hackleyeyim !! ?
saçma saçma ,
unutma bun a hiç ama hiç hakkın yok ! eğer haklı olduğunu düşünüyorsan gel insan gibi konuş , tartışırız ne alıp veremediğini ! ama bu ŞerefsiZ yollarla değil !! anladınmı ,
konuşabilirmisin , tartışabilirmisin ,, bu yolla gel karşımıza !!
CW ci Abiler yine muaazzam bir zafer kazandı
Cennette işleri iş artık,Gelsin huriler!ohh! kebap.
Saklı yumurta gibi hepsi,göğüsleride tomurcuklanmamış,
yaşadılar valla.Yalnız gılmanlardan biraz uzak dursunlar,
benim onları gözüm pek tutmadı!
Size hak veriyorum.
Yazında kalacak tek uygun cümle bunu bulabildim İleney.
Pante
Bu yapılan saldırı herşeyden önce yasal değildir. (sizin 500lerde yazılmış ilkel islam hukuğunuzdan değil, medeni hukuktan bahsediyorum)
ileney, düşüncelerini bu şekilde dile getirdiğine göre belliki düşünce özgürlüğünden pek nasibini alamamış.
Toplumun önemli bir kesiminin kutsal kabul ettiği dinsel değerleri eleştirmek, hakaret etmek demek değildir. Dinlere ve kutsal kabul edilen değerlere yapılan eleştirilerin hakaret olarak algılanması da, muhafazakar- dindar çevrelerde sık gözlenen bir tepkidir. Eleştirilerimizin anayasal dayanağı ifade özgürlüğüdür. Uluslararası alanda ise İnsan Hakları Beyannamesi'dir.
Düşünce özgürlüğünün ne olduğu hakkında az çok fikir sahibi olunmak için:
http://tr.wikipedia.org/wiki/D%C3%BC%C5%9F%C3%BCnce_%C3%96zg%C3%BCrl%C3%BC%C4%9 F%C3%BC
http://www.tuba.gov.tr/duyurugoster.php?yil=94&duyuru=1
Hepimize geçmiş olsun !!
Siteye birkaç gün giremeyince bir terslik olduğunu anlamıştım.
Meğer malum çevreler tekrar işbaşı yapmışlar !!!
Bunların gerçek yüzüde bu işte !Baskı ve terör kullanarak yıldırma !
Evet biz kaldığımız yerden aynen devam ediyoruz ve de edeceğiz !
Forumumuza çok geçmiş olsun. Sanal ortamda bile tahammülsüzlük gösteren kişilerin kendileri gibi düşünmeyen insanlara davranış biçimlerini hayal bile edemiyorum.
Aslında hayal ediyorum da, bu kez insanlığımdan utanıyorum.
Tekrar geçmiş olsun..Forumu yeniden hayata geçiren arkadaşların emeğine saygı duyuyorum.
Sevgiler
Arkadaşlar, herkese geçmiş olsun. Bu kadar kısa sürede siteyi toparlayan arkadaşların ellerine sağlık, demek site emin ellerde. Tüm çabalara, direnişlere rağmen bu yüzyıl bütün tabuların yıkıldığı yüzyıl olacak. Tabulardan kurtulmanın en çok kafası çalışan ama beyinleri yıkanmış kişilerin işine yarayacağını CW'daki arkadaşlar da birgün görür ve zekalarını, emeklerini bu amaca hizmet etmeye yönlendirirler "İnşallah".
Özür dilerimm Sansürcü Pante diyecektim....
Bu eziklerin yaptıgı ancak kendi acizliklerinin göstergesidir ki düşüce özgürlüğüne izin tanımayıp bu yollara başvurrmuşlardır herkeze geçmiş olsun
“Söylediklerinize *katılmıyorum *ancak *düşüncelerinizi *özgürce *dile *getirmeniz *için *mücadele *etmeye *hazırım" * * * * * * * * *Voltaire
katılıyorum,saygı duyuyorum,burayı seviyorum...
antimuhammed
26-02-2007, 04:32
Yıllar var ki Atatürk’ ün önderliğinde yobazlıktan kurtulan ülkemde üretilen bilim yolundaki yazılan bütün kitapları okudum. Atatürk öncesi ve sonrasını kıyaslayınca anladım ki şüphesiz gerçek olan bilim ve akıldır. *
Bizim tüm düşünce ve akımlarımızın arkasında dinlerin beceremediği felsefe, bilim ve gerçekler vardır. *Evet ortada ölüm diye bir gerçek vardır *ve bizler bu ölümü hiçbir şekilde tehdit olarak kullanmaz ve algılamayız.
Her insanın karşısına çıkan ‘’ ben neyim’’ ve ‘’ben ne için yaşıyorum’’ ya da ‘’benim görevim ne?’’ sorusunu herkes kendi hür iradesi dahilinde cevaplar ve bu doğrultuda hayatını yaşar. Soru soru ile çözülmez.
Bizim yalnızca küçük bir zaman diliminde, çok küçük bir parçasını bildiğimiz o bütünün ve insanlığın varlığının anlamı kişiseldir. Her toplumda ayrı bir cevabı vardır.
Her insan sonsuzluk istemez. Varoluşun gayesi de kişiseldir. Öyle ki bazıları için bu gaye sırf kendi gibi düşünmüyor diyerek adam öldürmek olabiliyor. Kendi sonsuzluğu için kan dökmek.... Birde varoluşun gayesini dünya üzerinde bulunan 610 milyon doğuştan özürlü (spastik, down sendromlu, elsiz-kolsuz-gözsüz doğan) insana sormakta fayda vardır.
Her şeyde olduğu gibi riskte kişiseldir. Düşünceleri yüzünden başkalarına kurşun sıkmakta bir risktir. Ya sıkılan kurşunun karşılığı cennet değil de cehennemse?
Size göre inanç karşılığında beklenen yaratıcının olduğuna samimiyetle inanmak ve dil ve kalp ile tasdik etmek.
Sen bunları yazarken yaratıcının dedikleri ile çelişiyor, bir bakıma onun dediklerini yalanlıyorsun.
En'am-107 "Tanrı dileseydi puta tapmazlardı"
En’am-111 "Allah dilemedikçe inanmazlar"
En’am-125 "Allah kimi doğru yola koymak isterse onun kalbini İslamiyet e açar, kimi de saptırmak isterse... kalbini dar ve sıkıntılı kılar. Allah inanmayanları küfür bataklığında bırakır"
Bakara-6 "Şüphe yok ki, inkar edenleri (kafir olanları), baslarına gelecekle (azab ile) uyarsan da uyarmasan da birdir, inanmazlar"
Bakara-7 "Zira Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir; gözlerinde de perde vardır ve büyük azab onlar içindir"
Müddessir 54-55 "Muhakkak ki bu kitap bir öğüttür. Kim dilerse ondan öğüt alır..."
Bakara/272. Onları hidayete erdirmek sana ait değildir. Fakat Allah, dilediğini hidayete erdirir. Hayır olarak ne harcarsanız, kendiniz içindir.
Sizlerden en azından inandığınız kitabı açıp okumanızı ve doğru anlamanızı beklerdik. Öyleyse bu şiddet nedir? Zaten inanmayanın niçin inanmadığını kitap cevaplamış... Tanrının bildiğini sizin daha iyi bilecek haliniz yok. O halde ona şirk koşmayın. Hele Tanrı adına nasıl hüküm verip, düşüncelerinden dolayı, yada inanmadığı için öldürürsünüz., İslamiyet’ i bir şiddet dinine çevirirsiniz. Bunu anlamam imkansızdır. *Tanrı zaten inanmayanları cehenneminde cezalandıracağını söylüyor. Yoksa Tanrı’ nın verdiği bu cezayı siz az mı bulup müdahale ediyorsunuz?
Eğer düşüncelerin yazılı olduğu sayfalara değer biçiyorsanız Kuran ın bir çok yerde bedava olduğunu hatırlatırım. *Sizin gibi insanları cennetine alacaksa Tanrı ben o cennette olmak istemiyorum. Sorun burada..
İnsanları öldürebilirsiniz, ama fikirleri ASLA.
Bunu bu başlığada yazmak istedim...
"Nisa 80. Resule itaat eden Allah'a itaat etmiş olur. Yan çizen çizsin, biz seni onlar üzerine BEKÇİ göndermedik. "
"Enam 104. Gerçek şu ki, size Rabbinizden gönül gözleri gelmiştir. Kim görürse kendisi yararına, kim körlük ederse kendisi zararına... Ben sizin üzerinize BEKÇİ değilim. "
"Enam 107. Allah dileseydi, şirke batmazlardı. Biz seni onlar üzerine BEKÇİ yapmadık. Sen onlara VEKİL de değilsin. "
"Hud 86. Eğer inananlar iseniz, Allah'ın bıraktığı kâr sizin için daha hayırlıdır. Ben sizin üzerinizde bir BEKÇİ değilim."
Değerli İleney ve ac_aba isimli arkadaşların nezdinde,kendini MÜSLÜMAN sanan bazılarına ithaftır.
Ama buradaki arkadaşlarımızın çoğununda buradaki incelenmelerinde görülebileceği üzere
"Allah'a ve Resülüne itaat edin" denildiğinde Ölüm döşeğindeki birinin ki,bu biri Resül olan kişidir.(Ölmek üzere olan mahkumun bile son arzusu yapılırken)istediği bir şeyi YAPMAYAN Ömer bin Hattab'ı ADALET timsali İTAAT timsali bilenlerden ne beklenebilir ki ???
Tarihin şahitliği ile en azından şu beklenebilir :
"Mümtehine 8. Allah sizi, din hakkında sizinle savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayan kimselere iyilik etmekten, onlara adaletli davranmaktan men etmez. Allah, adaleti ayakta tutanları sever. "
Denmesine rağmen 670-740 yılları arasında,ne hazin ve gariptirki şu an dünyada olma sebebleri olan dedelerinin Müslümanlar tarafından bu ayetin tam aksi bir uygulamaya maruz kaldığını bile bilmezler.(Hayatım boyu kafatasçı bir milliyetçi anlayışa sahip olmadım ama gerçeklerinde üstünün örtülmesine razı olmadım.)(Gerçeğin üstünün örtülmesine KÜFR bunu yapanada KAFİR diyende bu ZİHNİYET.Ne kadar trajikomik bir durum oysa.)
Ama ac_aba ve ileney tarzı arkadaşlara da soracak olursanız"Ben Müslümanım çünkü...!!!!" diyebilecek kadar pervasızlaşabilmektedirler. Ne hazin ne hazin...
Yettim arkadaslar,
bir hafta sonu yoktuk, siteyi cinler basmis gene. Gecmis olsun.
Sargon abi.
* iyice bi okuyup üflemen lazım bizi,
içimize cin girmiş olabilir.
Dun haberlerde dinledim. Psikolojik tedavi gormus bir kizi ailesi hocaya goturuyor. Icinden cini cikarayim derken hoca kizi olduruyor. Kizin vucudunda ebey bir bere varmis. Demek ki hocalar bu cin cikarma isini sadece okuyup uflemeyle yapmiyorlar.
Ben de bir yerlerden bir kirbac falan alayim. Icinden cini cikarmak icin 100 kirbac vuralim server'a. Iste goruldugu gibi Kuran'in icinde hersey vardir. 1400 yil onceden bize nasil davranmamiz gerektigi konusunda acik mesajlar vermistir.
ozgur_beyin
26-02-2007, 13:32
bu arap aşığı, sahte KARAYİP korsanlarını alt eden arkadaşlara içten , *teşekkürler.
bu site, islamı karalıyormu? hayır.
* * söylenenlerin (karalamaların) hepsi kendi (islamın) kendi kaynaklarından.
* *hata varsa islamda.
* * ilim! çin,de olsa bile öğrenin diyen islamın , bu sahte korsanları,ağa babaları gibi,
*okuyup öğreneceğine ŞİDDET ve ZORBALIĞI *seçmişler.
Bİr müslüman olarak şunu belirtmek isterim.Bence bu tip siteler haclenmemeli.Serbest bırakılmalı.çünkü yapacak başka bir çareleri yok.bunu kapatsalar *yarın başka bir tane açarlar.Ama ilerliyemezler.İlerliyemiyeceklerde.Bunu akıl,mantık kavramalı ve ona göre hareket etmelidir.onları bırakalım oyalana dursunlar yakında zaten bilecekler.
ayrıca *akıncılar adlı grup *bilgisayar biliminin *en üst kademesinde olan kişilerdir.Hem kültürlü hemde *teknolojili takip edenler değil ,teknolojiye yön veren kişilerdir.
Bre fenerbahçeli
* * * *Dinimiz imanımız yok da, adamı zıvanadan çıkartacaksınız yani.
* * * *Be kardeşim, siteye en son astıgın yazı siteyi hackleyen akıncıların site ana sayfasına astıgı yazı ile bir bir aynıydı. Ben de seni diskalifiye etmiştim.
* * * *Ama bu eylemin gelecekte kaldı, geçmişe dönünce temeller degişti ve gelecek te olmamış oldu. Sen de bu sayede hala üye olarak kaldın.
* * * * Şimdi ne cesaretle bunu savunuyorsun. Hadi şimdi içten oldugunu varsaydık diyelim o tavrın ne idi.
* * * * *Şayet o dogrusu ise sen de bu hackerlerle birliktesin demektir. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. *Tekrar seni ikaz edeyim yedigin herzeyi yutmuş degilim. Ama teknoloji şu an sana bu imkanı sagladı. Delil olmayınca elimiz baglı kaldı.
* * * * *Şimdi bu durum ve söyleme bir anlam verebilen varsa beni de aydınlatsın.
* * * * *saygılarımla
Fenerbahçeli akıncıların bana yaş ortalamalırını söylesene teknolojiye yön veriyorlarmış belki aranızda bir kişi yazılımcı yazdıklarıda ortada başka programın kodlarını alıp biraz oynayıp (kendi sitesinin logosunu yapmak gibi) ortaya koyan kişi... kendilerini dinin savunuculurı ilan etmiş hiç bir politik guruba üye olmayan diye kendilerini tanıtan ki en büyük politik torpilli guruptur...