PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Turan Dursun müftüden bozma bir ateisttir!

antimuhammed
10-03-2007, 02:31
Değerli arkadaşlar. Ben hayatımı Turan dursun ile bulmuş birisiyim. Onun hayatını okuduktan sonra hayatta bir amacım olduğumun farkına vardım. ama gelin görün ki.h ttp://forum.ateizmecevap.org sitesinde Rad nikli şahıs hayatımda addebileceğim en dürüst insana Neden İslam isimli, açılan başlıkta aşağıda ki çirkef atmakta.

Turan Dursun müftüden bozma bir ateist..

Ne kadar dürüst olabilir ki ?

Bu adamların İslam hakkında konuşması bile bir fiyaskodur !

Lütfen birlik olup gereken cevabı verelim.. Turan dursuna yapılan bu hakareti ben şahsım adına üzerime aldım....

Teşekkür ederim

kör_saatçi
10-03-2007, 03:20
Sağduyu - Tanrısızlık İlmihali'nin yazarı Jean Meslier de ölünceye dek rahip olarak kaldı. Çünkü aksi ölüm demekti o dönemde.

Darwin üniversitede teoloji öğrenimi alıyordu. Beagle'a bindiğinde de yaratılışın kanıtlarını bulmak için yola çıkan bir rahipti. Ama bulguları, gerçeğin hiç de sandığı gibi olmadığını gösterecekti.

Freud koyu musevi bir ailede yetişti. Ancak insanı anlamaya başladıkça her şeyin metafizik değil somut birer açıklaması olabileceğini gördü.

Vs. vs. vs...

Doğuştan kimse ateist olmaz, kimse doğuştan dindar olmadığı gibi. Tam aksi olsaydı zaten saçma olurdu. Ateizm araştırmayı, öğrenmeyi, idrak etmeyi gerektirir.

Çamur atacak olan için araştıran, sorgulayan insanların gözünün üstünde kaşı olması yeterli zaten.

Dogmacılarla hiçbir şekilde rasyonel bir tartışma yapılamayacağından bunlarla vakit kaybetmemenizi tavsiye ederim sadece.

ozgur_beyin
10-03-2007, 03:34
anti mhmmd, sen tasalanma. onların verdikleri cevapları bilmiyorum ama, incir çekirdiğini doldurmayacak basitliktedir.
* *onların ağa şeyhleri ulemaları, diyanetten hiç kimse sağlığındaT.D.nun karşısına çıkamadılar.
* şimdi anlattıkları davulcu osuruğu ölçüsündedir. hiç bir bilgiyi ve hişbir şeyi, sorgulamayan *hazır din haplarını yutup rahat eden bir guruhtur.
*kendine İSLAMİ kimlik uyduran bu tip sitelerin tamamı *benzer düzeydedir.
*bırak muhammed'in otlaklarında otlamaya devam etsinler.
bunlara cevap verip çeneni yormaya değmez. zaten bir çoğu bu siteye misafir olarak giriyorlar.
*sonra bir kaç gün üye olup, kendi çöplüklerine geri dönüyorlar.

10-03-2007, 08:58
Sevgili antimuhammed,

O arkadaş "müftüden bozma ateist" derken aslında müftüleri aşağılamış. Bence buna ateistlerin değil diyanet işlerinin cevap vermesi lazım. Turan Dursun'un fikirleri tartışılabilir ama dürüstlüğü tartışılamaz. Zaten bunu bildikleri ve fikirsel tartışma gibi bir mefhumdan da haberleri olmadığı için akılları sıra böyle çamur atmaya çalışıyorlar. Bir ateist'in islam karşıtı söylemleri bu insanları o kadar etkilemez, zira o zaten ateisttir, yani onların gözünde yarım akıllı, dinsiz olduğu için otomatikman ahlaksız da olması gereken bir kişidir. Ama kendi aralarından çıkmış, özellikle de savunmaya çalıştıkları konuyu kendilerinden çok çok daha iyi bilen ve yanlış olduğunu söyleyen bir kişinin sözleri onları çıldırtır. Turan Dursun'a öfkelerinin hala geçmemiş olmasının nedeni budur. Benim Hitler-soykırım topiğine bakarsan aslında bunun radikal islamcılara has bir davranış biçimi olmadığını görürsün. Gaz odası bulunmadığını araştırmaları ile gösteren bir yahudi David Cole hakkında JDL'nin ölüm fermanı çıkartması da aynı çaresizliğin göstergesi, sözün bittiği nokta. Ya karşındakinin sözlerine inanacaksın, ya da onu yok edeceksin. İşte Turan Dursun'un büyüklüğü burada, o yok edileceğini bildiği halde kendi doğrularını savunmuş. David Cole ise çark etmiş. Herkes Turan Dursun olamıyor tabii.

dilaver
10-03-2007, 12:46
sevgili antimuhammed

* * *bu ve bu tarz sitelerin tek amacı gericiligi ve dogmayı daha da güçlendirebilmek, Td hakkında söylenebilecek bir şey varsa bunu bizzat gelip burada da yapabilirler. Ancak düşünsel olarak yapabilecekleri hiç bir şey olmadıgından bunu kendi çöplüklerinde belden aşagı vurarak gerçekleştirebilirler ancak. Bu tarz insanlarla ugraşmak bir zaman kaybından başka bir şey degildir. Herhangi bir bilgi birikimleri olmadıgı gibi yaşadıklarından bile bihaber bunlar. Aramıza arada sırada takılan sazanlardan bunu izlemek çok basit.

* * * Bizim onlara verilecek tek bir cevabımız var. O da örgütlü ve kitlesel olarak yapılmalı. Bizim tarz oluşumların güçlenmesi, ilişkilerinin yaygınlaşarak genişlemesi, dikkate alınır ve dinlenebilir hale gelmesi onlara verilecek tek cevap olacaktır. O halde daha çok üreterek, daha çok genişleyerek daha yaygın ve etkin ilişkiler kurarak, onları hak ettikleri çöplükte gereken cevabı verebiliriz.

* * * *saygılarımla

Kont
10-03-2007, 13:12
"Turan *Dursun *müftüden *bozma *bir *ateist.. "

Bunu diyenin zeka seviyesinden şüphe ederim."Müftüden bozma" demek açıkça müftüleri aşağılamaktır.

Ayrıca müftülerin günümüz tatlı su müslümanlarından daha fazla bilgiye sahip olduğu düşünülürse bir müftünün ateist olması ateistler için hiç bir zarar getirmez.

Bana göre bu adamın sitesine cevap yazmak bile gereksizdir,pisliğinde boğulsun...

10-03-2007, 13:56
Antimuhammet arkadaşım,

Ben bir ara bu tarz sitelerden birine çok yazdım. Birincisi yazdıklarımı birkaç gün hatta bazılarını birkaç hafta yayınlamadılar. Bende yayınlamayacaklarını zaten bildiğim için bunları okuyupta *yayınlamayan kişiye yazdım. Yayınlamamalarının sebebinin korkaklık olduğunu , bu forumun *herkesin fikirlerini özgürce beyan edecekleri bir platform olmadığını yazdım.Sonra hotmail ime adminden bir mail geldi. Kendisi yurtdışında bir gezide olduğu için yazdıklarıma cevap hazırlama imkanı bulamamış. Bu yüzden yayınlamamış. Bundan birkaç gün sonra yayınlandı. Benim yazılarımın arasına kendi açıklamalarını yerleştirmiş. Bana cevap vermiş yani. Konu muhammedin ayşeyle evlendiğinde ayşenin yaşıydı. Bu konuyla ilgili durumun bugün bile ahlak dışı olarak algılandığını yazmıştım. Arada benim kişiliğimede saldırarak; sanırım siz kendinizden yaşça büyük biriyle evlisiniz ve mutlu değilsiniz gibi cümleler atıştırmış. Okuyunca gözlerime inanamadım. Dayanamayıp tekrar yazdım. Evli bile olmadığımı tartışmanın seviyesiz bir hal aldığını ve gerekli iğneli lafları aynen iade ettim kendisine. Sonuç itibariyle, bunlarla tartışmaya girersen tartışma dönüp dolaşıp senin hayatına, kişiliğine gelir. Saldıracak zayıf karın ararlar kendilerine. Bu yüzden onlara verilecek en güzel cevap onları dikkate almamaktır. Hiç kendine dert etme böyle şeyleri.

antimuhammed
10-03-2007, 15:19
Aynen dediğiniz gibi sadece savunma yazıları yazdığım, içiriğinde hakaret bulunmayan yazılarımdan dolayı siteden atıldım.. Haklısınız bırakalım kendi kendilerine cevap verip 1400 yıllık acizliklerinin, geri kalmışlığın karşısında Â*uyuşmak için daha da narkoz alsınlar...

jejem
10-03-2007, 15:46
nedir bu anlamıyorum, hiçkimse tanımadığı, bilmediği bir insan hakkında yorum yapamaz yukarıda bir arkadaşın dediği gibi düşüncelerine katılmıyor olabilir ama bu ona hakaret etme hakkını vermez bu kişi Turan dursun da olsa Hz.Muhammed de olsa. Herkes haddini bilmeli

mep
10-03-2007, 16:00
jejem Abi/Abla *hoşgeldin.
Ne Muhammede hakaret edilsin,nede Turan abime,İnsanlar insan gibi
konuşsun anlaşsın,bu site onun için var.Dinlerden Özgürlüğe hoş geldin.

jejem
10-03-2007, 16:04
hoşbulduk teşekkürler. İyi güzel söylüyorsun ama imzan tam aksini söylüyor :roll:

mep
10-03-2007, 16:18
Jejem Abim/Ablam.

Din Adamı değilsin dimi,?Yani inancı meslek haline getirmemişsen sıkıntı olmaz.
Turan Abim bi Din Adamıydı,Ama din onun için meslek değildi,Çeliştiği zaman aklıyla
din,örtbas edip, mesleği kurtarmaya çabalamadı.Din adamı olsun,
inanır olsun,yada inançsız olsun.Aklıyla çelişeni görüpte çark etmeyecekse,o adamın
kafasına tuğla düşmeli.

jejem
10-03-2007, 17:10
din adamı değilim ama inançlı bir insanım (ayrıca ablayım) ve her iki tarafa da tarafsız bakıyorum benim için insan insandır görüşü ne olursa olsun. ataist arkadaşımda oldu çok inançlı müslüman arkadaşımda oldu farklı dinlere mensup arkadaşlarım da oldu. ama hiç evrimci arkadaşım olmadı.
bu siteye üye olmamın sebebi evriciler nasıl düşünür farklı görüşteki insanları nasıl görür, kısacası "evrim teorisi nedir ne değildir" onu öğrenmek. şu ana kadar edindiğim bilgiler beni çok ta tatmin etmedi açıkcası yani benim inancımı bırakıp evrim teorisine inanmama neden olmadı. belki beni de gerici ve yobaz olarak nitelendirebilirsiniz. Ama ben atalarımın maymunun atalarından geldiğine inanamam. böyle bir mantıksızlığı kabul edemem. işte bu benim aklımla çelişiyor sevgili mep.

10-03-2007, 17:53
İnsanlar evrime *"senin baban bir maymundu yavrum" denmiş gibi bakıyorlar.Halbuki bu milyonyıllar süren uzun bir süreç. Açıkçası bana atalarımın maymunsu canlılar olmasıda mantıksız gelmiyor. Bana asıl mantıksız gelen hiç bilmediğimiz sadece anlatılagelen bir yaratıcı tarafından,onun ol demesi sonucu var olmamız. Mantık buna inanmayı red ediyor aslında.

Birde ateist arkadaşım oldu evrimci arkadaşım olmadı demişsiniz ya. Atesit birinin evrimci olmaması ne anlama geliyor ben orasını tam anlayamadım. Yani hem ateist olup hem evrimi red etmek başka bir sınıfa giriyor olmalı. Merak ettim nasıl bişey onuda anlatırsanız sevinirim.

seyyah3441
10-03-2007, 17:57
Sevgili *antimuhammed *malumunuzdur *" FİKRİN BİTTİĞİ YERDE KÜFÜR BAŞLAR".....

Malesef *düşünme yetisinden yoksun *olunca tartışma ve fikir alışverişinde bulunma yetisi de olamıyor *kişide..................

Ne *demeli bu türler böyle oluyor işte................

dilaver
11-03-2007, 00:25
sayın jejem

* *aramıza hoşgeldiniz.

* bir de siz bizi aydınlatıverin şu yaratılış konusunda. Diyelim ki yaratılış gerçektir. O halde :

* *1- İlk yaratılan Adem'midir yoksa bir dizi yaratılan var da o özel bir statüde midir.

* *2- Adem ile havva cennetten dünyaya düştüklerinde başka insan var mıydı, yoksa insan olarak onlar tek mi idiler. Bu arada hayvanların pozisyonu ne idi.

* *3- Adem ile Havva cennetten gelirken konuşmayı biliyorlarmıydı ve hangi dilde konuşuyorlardı. Yanlarında herhangi bir teknoloji getirdiler mi. Nasıl bir dünyaya takriben ne zaman düştüler. Katolik rahip ulser yaratılışın gününü Tevrat'a göre M.Ö. 4004 Cuma günü olarak hesaplamış. Gerçi 17 yy da ragbet gören bu hesaplamayı kimse ciddiye almıyor şimdi . *Evrim farklı bir şeyler söylüyor. Sizler takribi bir zaman verebiliyormusunuz. Bir de Adem dünyaya düştügünde ne tarz bir varlık sürdürme sanatı sürdürdü.

* * * * başka da sorularım olacak ama adem ilk midir yoksa eşitler arasında birinci midir önce bunun cevabını almamız gerekiyor.

* * * * saygılarımla

erenkutsuz
11-03-2007, 02:38
"Doğuştan *kimse *ateist *olmaz, *kimse *doğuştan *dindar *olmadığı *gibi. *Tam *aksi *olsaydı *zaten *saçma *olurdu. *Ateizm *araştırmayı, *öğrenmeyi, *idrak *etmeyi *gerektirir."

arkadaş böyle demiş yukarıda ancak ben bu görüşe pek katılamıycam yani yarısına katılıcam yarısına katılamıycam...

çünkü insan doğduğu zaman dinlerle kirlenmemiş olur... saf ve temizdir. hiçbir din zehiri aklının damarlarında dolaşmamıştır... kirletmemiştir hayallerini... ırzına geçmemiştir özgür iradesinin... bilimsel düşünüşün çöküşünü yaratmamıştır beyinde... zihnine pranga vurmamıştır din! özgürce düşünebilmeyi hayal etmeyi başarabilir... özgürce sorgulayabilir ve bunları dile getirmesini bilir...

yani insan teist doğmaz ama ateist doğar...

insanın özü budur! temiz ve iradeli!

bu arada Turan Dursun üstadımıza saldırmaları yani bu şekilde hakaret etmeleri doğaldır... başka nasıl bekliyordun ki yani bunlar islamcı... saygı hoşgörü anlayış seviye ve karakter??? bunları islamcılarda bulamazsın...

Saygılarımla

mep
11-03-2007, 12:26
Jejem *Ablam.
*Ya şu maymun olayını çok abartıyosunuz! Kimse kalkıp İnsanın atası
maymundur demiyo.Allah'ın herşeyi öğrettiği ve Cenneti bile görmüş
adem'in Torunları mağara devrinimi yaşadı,Meleklerden bile daha
bilgili Ademin çoluk çocuğu,Çiğ et yiyip,ağaç tepelerindemi uyudu?
Bunlarmı sana mantıklı geliyor?

Julietta
13-09-2007, 02:21
Ya eğer hadislerden faydalanıp hanif müslüman olmassan sonun budur Dursun .

K.C.
13-09-2007, 17:59

Şu hadisleri ne yapacağınıza bir türlü karar veremediniz..
Tek yol gösterici Kur'an mı, hadisler de yol gösterir mi, hangileri gösterir, hepsini kabul etmeli miyiz, etmezsek hadis inkarcısı olursak sonumuz nice olur, edersek de imandan çıkma sorunsalı yaşayabiliriz, asıl o zaman sonumuz ne olur? Hanif müslüman nedir?
Hadislerden faydalanmayan hanif müslüman olmuyorsa sonu öldürülmek mi oluyor, ne oluyor, ne bitiyor, kim kime ne demiş, kime inanmalı, kur'an'a mı, onu indiren öldükten yüzyıllar sonra yazılan hadislere mi, onlar tahrif edilmiş midir, Allah kur'an'ı koruyacağına söz vermiş, ya hadisleri koruyacağına söz vermiş midir? Korunmamışsa onlara uymak farz mıdır, sünnet midir? Bazı hadisler niçin birbiriyle çelişir, bu mezhepler nerden çıktı? hangisi haktır, hangisi değildir? bir işimizi bir mezhebe, öbür işimizi başka mezhebe göre yaparsak kabul olur mu, mezhepleri Allah mı yolladı, peygamber mi?

sustum tamam :)

thunderpoint
13-09-2007, 18:24

Vay vay.. Katillerle kan bağın mı var, gönül bağın mı?

15-09-2007, 16:58
turan dursun çok büyük bir düşünür,çünkü kuranın şifresini çözdü.
bu, karılarıyla bile nasıl yatması gerektiyini şeyhlerine şıhlarına soran zihniyete cevap vermeye deymez.antimuhammed..bu zihniyet yok olmaya mahkum,bizden sonraki nasiller bunları kliniklere,akıl hastanelerine yatıracak,kafanı yorma demokrasi ve insan hakları mekkeye bile giricek *,zaten az kaldı.insan ancak düşünebildiyi sürece insandır.

15-09-2007, 17:00
yada insanı insan yapan düşünme yeteneyimiz,,o büyük insana tekrar saygılar

Turdagi
11-10-2007, 18:17
Turan Dursun akılsızlığın ve sapmışlığın yakın dönemdeki en açık temsilcisidir. Başta inançlı olmasına rağmen Allah onun aklını almış ve sapmışlardan kılmıştır. Çok samimi söylüyorum sitey okuyorum yazılan hiçbir şey bilimsel değil ama hepsine cvp verilemiyor. Çünkü çok fazla yazı var. Msn ortamında olursa daha iyi olur diyerek adresimi veriyorum.

ramopropaganda@yahoo.com korkmayın ekleyebilirsiniz konuştuktan sonra gerçekleri öğreneceksiniz

frodo
11-10-2007, 18:31
Turan Dursun akılsızlığın ve sapmışlığın yakın dönemdeki en açık temsilcisidir. Başta inançlı olmasına rağmen Allah onun aklını almış ve sapmışlardan kılmıştır. Çok samimi söylüyorum sitey okuyorum yazılan hiçbir şey bilimsel değil ama hepsine cvp verilemiyor. Çünkü çok fazla yazı var. Msn ortamında olursa daha iyi olur diyerek adresimi veriyorum.

ramopropaganda@yahoo.com korkmayın ekleyebilirsiniz konuştuktan sonra gerçekleri öğreneceksiniz

sayın turdağlı dünkü muhteşem(!) girişinizden sonra sitemize eteği dolu bir inançlı geldi
diye sevinmiştik :)

Dağ fare mi doğurdu nedir ?

Söyleyeceklerinizi (edebinizle yazdığınız sürece) dinlemeye,anlamaya ve tartışmaya hazırız.

Forumlarda dilediğiniz herhangi bir başlığa cevap vermeyi deneyin : hepsine cevap verme
çabanız niye ki ?

Bu yeni moda galiba msn adresi verip ordan tartışmaya davet etmek.Bu yolu ilk deneyen siz değilsiniz, geçin bunları. varsa bilgileriniz forum açık; paylaşın.

hokusai
11-10-2007, 20:08
bence yeni üye olanlara önce bilimin bir tanımı yaptirilmali ona göre topiclere (yok bilimsel deil,mantiksiz sorular vb..) bok atmasina izin verilmeli ne bu yaa hayatinda kac tane bilimsel makale okudunda ota boka bilimsel degil diyorsun.

dilaver
11-10-2007, 20:23
bu tebligatçiların özellikle bir msn hastalıgı var, Turdagi bu konuda ilk degil, son da olmayacak herhalde. Ne var bu msn de anlamıyorum ki. Bir tahminim abilerini de oraya getiriyorlar ve muhteşem sanatçı vs gibi demagojilerle herhalde sıkıştırmaya çalşıyorlar. Özellikle de yeni gelen ya da yaşça genç olan arkadaşlara yanaşmaya çalıştıklarını biliyorum.

* *Kendi düşüncesinden bu kadar korkmak olmaz. Bunlarda Allah korkusu yok TD ve TD sitesi korkusu var. Nasıl yapsak da oradaki katılımları bire bir yöntemle düşürebilsek diye ugraşıyorlar. Ne kadar zavallıca bir düşünüş. İşte hendek , işte deve. Buyrun er meydanına. Bu siteye aktif olarak katılan inançlı arkadaşlarımı gerçekten takdir ediyor ve saygı duyuyorum. Sayılarının çogalmasını umuyorum. Mehmet ha gayret *:lol: . Ama bu Turdagından fayda yok sana. *:cry:

* * Msn atagından sonraki standart hamle C/P olacaktır. Yahu biz bu filimden bıktık artık.

* * *saygılarımla

ozgur_beyin
11-10-2007, 20:38
TURDAĞI sen arabistan çöllerinde ,bu kafayla daha çok'' tur'' atarsın. Ama, ne İsaya ,nede Musaya yaranırsın.
Önce ''bilgi dağarcığını'' bir doldur. Abilerinden alınacak ,taşıma suyla ,değirmenin dönmez.

Turdağı ,dinlerde gerçek olmaz .Sadece dogma olur. Dünyanın en iyi demagoglarıda ''NASLARI'' gerçeğe çeviremez .bilmiş olasın.

gerilla
11-10-2007, 21:17
ayasofya'da kiliseden bozma bir camiidir. öyleyse ayasofya cami değil midir?
bartın devlet tiyatrosu kiliseden bozme bir sahnedir? öyleyse burda oyun oynamak caiz değil midir?

mehmet
11-10-2007, 23:57
bu tebligatçiların özellikle bir msn hastalıgı var, Turdagi bu konuda ilk degil, son da olmayacak herhalde. Ne var bu msn de anlamıyorum ki. Bir tahminim abilerini de oraya getiriyorlar ve muhteşem sanatçı vs gibi demagojilerle herhalde sıkıştırmaya çalşıyorlar. Özellikle de yeni gelen ya da yaşça genç olan arkadaşlara yanaşmaya çalıştıklarını biliyorum.

* *Kendi düşüncesinden bu kadar korkmak olmaz. Bunlarda Allah korkusu yok TD ve TD sitesi korkusu var. Nasıl yapsak da oradaki katılımları bire bir yöntemle düşürebilsek diye ugraşıyorlar. Ne kadar zavallıca bir düşünüş. İşte hendek , işte deve. Buyrun er meydanına. Bu siteye aktif olarak katılan inançlı arkadaşlarımı gerçekten takdir ediyor ve saygı duyuyorum. Sayılarının çogalmasını umuyorum. Mehmet ha gayret *:lol: . Ama bu Turdagından fayda yok sana. *:cry:

* * Msn atagından sonraki standart hamle C/P olacaktır. Yahu biz bu filimden bıktık artık.

* * *saygılarımla

selamlar
sevgili dilaver turdağı bana ters hiradağı falan olsa anlaşırdık sanırım. :D
o kadar da peşin hükümlü olmayın bence durun bakalım konuşmaya başlasın hele kardeşim.

dilaver
12-10-2007, 00:04
o zaman allahımıza hamdü senalar ederiz be mehmed. *:lol: Ama perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Umarım dedigin gibi olur, ama tecrübe tam tersini söylüyor.

* saygılarımla

12-10-2007, 00:12

* * *saygılarımla

Trojan olabilir abi dikkat :D

Davudi
14-01-2008, 15:25
sevgili antimuhamed niye canını sıkıyosunki ,bu heriflerin yaptıkları seyi matematiksel olarak şöyle ifade ediyim kem+küm*ıııııııı+haaa+bi kactane küfür=gördünüzmü haklılığımız bi kere daha ortaya cıktı
işte ben buna bilgi birikimi diyorum :)

Anyon€
14-01-2008, 23:44
sevgili antimuhammed

Bu tarz mevzuları kafaya takmamak lazım saldırının bence tek sebebi var ''ya bizimkileri de bu yazdıklarıyla değiştirirlerse'' ve korkunun verdiği en ahlaksız tepkime kötüle ki değeri kalmasın dinleyenler de ona(T.D.) itimat etmesin.
*benim de başıma geldi böle bir şey durduk yere adam T.D. mevzusu açtı ve her halde bu nokta da gocukdukları birşey var.

*dilaver abime de selam olsun.yok be abi bizim yaşımız genç olsa da gönlümüz ihtiyar.Dert etme genç arkadaşlarınıda öle kolay kolay kata kulliye getirimezler.

*Başlığa konuyla alakasız msj yazan bazı arkadaşlara da manidar bir cevap olsun.
Dedem yeni Hac'dan geldi.Yüzünde ki mutluluğu gördükçe bende mutlu oluyorum neden olmasın ki hayatta en çok yapmak istediği şeyi yaptı.Konuşmaları arasında bir şey dikkatimi çekti.trakya ağzı''yavvv orda o kadannn kaldım(33 gün) mekke,medine arası gezdiğ,durdug bir tene köpek görmedim.''

*tarihten bir şahsa ait bir söz,''Çoban köpekleri hariç bütün köpekleri öldürün.''
Birileri bunu ciddiye almış herhalde.Bazı hadisler doğru mudur nedir.
sevgiler..

deniz1
15-01-2008, 06:13
bence ona bakarsanız cat stevens ta bir numaralı hristiyandı(yusuf islam).insanlar sonradan düşüncelerini değiştirebilrler.çok doğal bişeey...

muhammetordusu
15-01-2008, 21:07
salamun aleyküm verahmetullahi ve berekatühü müslimin
*anladınız sanırım allaha ve hz. muhammed(SAV) *İN Onun kulu ve elçisi olduğuna inanan evrim teorisini saçma , mantıksız, bulan *her akıllı *insanın en azından yıldızlara bakarak ta doğru yolu bulabileceği ni savunan soyunu kurda ,kuşa, böceğe ve maymuna ,aslana dayandırmayan *gelmişi de geçmişi de insan olan bir *"abdullahım".

* arakadaşlar *evrim teorisinin gerçekliğini bana kanıtlama konusunda bilgi birikiminizin yüksek olduğu kanaatindeyim çünkü sizin ifkirlerinize karşı cevap yazan rakiplerinize * "bilgisiz *birimikimsiz,abilerinden aldıklarını size anlatan,kitap okumayan,okusada sadece kur'an-ı kerim veya yandaşı kitapları okuyan ,cahil ,kara kuru gürültüler olarak,zora geldimi kaçan zibidiler "olarak gördüğünüzü *üzüntüyle ve sizin ana fikrinizi öğrenerek okumuş bulunmaktayım.

sorum var sizlere cevaplarsanız tatmin ederseniz sevinirim

1) evrim teorisinde ata olarak kabul edilen maymunların nasıl oluştuğunu * " *insan maymundan ; maymun *kendi kendine mi oluşuyor *yoksa *bitkiden mi evrim geçirerek oluşuyor ,yada başka bir taratıktan mi evrimleşiyor * yani bu evrim teorisinin *temeli *nedir başlangıç noktası

2) evrim teorisinde *insanlar evrimleşmiş maymunlar evrimleşmiş diğer hayvanlar *ne olmuş *bitkiler

3) *elimizde * fosil olarak ne vardır *ilk maymun fosili insaN *FOSİLİ * ara geçiş dönemi fosili *diğer hayvanların fosillerinde nasıl bir değişikler vardır.

muhammetordusu
15-01-2008, 21:11
bişey daha *arkadaslarım *neden bu sitede neredeyse tamamı islamiyete saldırı ve ifttira niteliğinde *sözler forumlar ve maksatı belli insanlar mevcut *ateist siniz *ama sadece islamiyete saldırı niye museviliğe değil *hristiyanalra değil vaya diğer dinlara islama karsı bir kin mi var sizde

thunderpoint
15-01-2008, 21:22
neden bu sitede neredeyse tamamı islamiyete saldırı ve ifttira niteliğinde

Sevgili ordu kardeş,

Önce şu alıntıdaki ithamları bir ispatla sonra sorularına cevap gelir...

gercekisim
15-01-2008, 21:26
sevgili antimuhammed

Bu tarz mevzuları kafaya takmamak lazım saldırının bence tek sebebi var ''ya bizimkileri de bu yazdıklarıyla değiştirirlerse'' ve korkunun verdiği en ahlaksız tepkime kötüle ki değeri kalmasın dinleyenler de ona(T.D.) itimat etmesin.
*benim de başıma geldi böle bir şey durduk yere adam T.D. mevzusu açtı ve her halde bu nokta da gocukdukları birşey var.

*dilaver abime de selam olsun.yok be abi bizim yaşımız genç olsa da gönlümüz ihtiyar.Dert etme genç arkadaşlarınıda öle kolay kolay kata kulliye getirimezler.

*Başlığa konuyla alakasız msj yazan bazı arkadaşlara da manidar bir cevap olsun.
Dedem yeni Hac'dan geldi.Yüzünde ki mutluluğu gördükçe bende mutlu oluyorum neden olmasın ki hayatta en çok yapmak istediği şeyi yaptı.Konuşmaları arasında bir şey dikkatimi çekti.trakya ağzı''yavvv orda o kadannn kaldım(33 gün) mekke,medine arası gezdiğ,durdug bir tene köpek görmedim.''

*tarihten bir şahsa ait bir söz,''Çoban köpekleri hariç bütün köpekleri öldürün.''
Birileri bunu ciddiye almış herhalde.Bazı hadisler doğru mudur nedir.
sevgiler..

Ebaru sebeplerden birisi de aşağıdaki hadis olabilir. :)

Ravi (r.a.): Abdullâh b. Ömer
Hadis: Nebî Salla'llahu aleyhi ve sellem'den şöyle buyurdu(ğunu işittim), dediği rivâyet olunmuştur: Her kim koyun ve av köpeği olmıyarak (eylence nev'inden) köpek edinir (evinde muhâfaza eder) se o kimsenin her gün işlediği hayrın sevâbından iki kırat eksilir. Kayıt No.: 1876 *Buhari'den

aydoe
15-01-2008, 21:35
Muhammedinordusu,
Sen niya müslümanlara selam vereysun da bana vermeysun?

Sen Maymundan gelmişsan bana na?

Ben atamdan gelmişam.

Dünya *döneriu *,herşey döneryu

Sen dönmeyimusun? :lol:

Anyon€
15-01-2008, 22:26
sevgili gercekisim,
oda olabilir tabi.
Derğerli muhammedordusu
Burda ki insanlar Müslümanlık'a saldırmıyor bu dinin taraftarları eleştiriye açık olmadığı için saldırı şeklinde algılanıyor.Sen buraya gelip gönlünce sorular sorabiliyorsan aynı şey karşı taraftan gelince alınmamak lazım,yazılanları idrak etmenin senin açından kolay olduğunu sanmıyorum benim içinde zamanında kolay olmadı.Öncelikle yazılanların olabilme ihtimalini gözden geçir bakalım hani sizin bir felsefeniz var ''ya varsa'' aynen öle ''ya olmuşsa'' diye düşün birde.
*
*Müslüman bir ülkedeyiz ve burda ki atesitlerin büyük çoğunluğu müslümanlıktan ateizme geçti.Ne yapalım yani öncelikli elştirimiz hristiyanlık mı olsun?Diğer dinlerinden ateizme geçenlerin de öncelikli eleştirisi müslümalık değildir herhalde.

*Evrim teorisine ilşkin sorduğun sorulara cevap vermek isterdim ama olayı kavramış olsam da sana anlatmayı başaramam bu konu da kendimi yeterli bulmuyorum ama konuya hakim arkadaşlarımızdan cevap gelecektir.Yalnız sorularını da büyük bir tutkuyla yazdığın belli aceleye getirmişsin,anlam bulanıklığı oluşmuş ve anladığım kadarıyla maymunlardan geldiysek onlar nerden geldi öyleyse Tanrı vardıra getirmişsin olayı.Bir Tanrı'nın olabilme ihtimali senin dinini kusursuz yapmaz önce dini kurtar da sonra Tanrı'yı kanıtlarsın ve evrim teorisi bir gün çökerse dahi ateizm bir şey kaybetmez yerinizde olsam buna bel bağlamazdım.

psikolojix
16-01-2008, 02:33
arkadaşlar inananlar gerçekten bağnazlar gerçekten yobazlar. ben turan dursun un iddialarını araştırmak için bir ilahiyatçıların forum *sitesine girdim. yazdıklarımda küfür yok hakaret yok, sadece ve sadece eleştiri var. ama arkadaşlar eleştiriyi saldırmak olarak algılıyorlar ve ben ne yazarsam yazayım anında siliyorlar. ben de onların bu tavrıdan sonra haklı olduğumu anladım ve dinsiz olmaya karar verdim...

vartor
16-01-2008, 04:04
Hosgeldin psikoljix.
Bagnaz ve yobazlar, kendi dinlerini bilmedikleri icin oyledir. Turan Dursun muftuluk mertebesine erisen, yalniz muslumanligi degil, diger dinleri de arastiran aydin fikirli bir insan. Ayni zamanda da durust. Gecim kaynagini hatta hayatini kaybetme bahasina da insanliga kendini adamis biri.
* * * * * *Eminim din adamlarinin icinde de inanmayanlar vardir, ancak hicbirinin TD'nin gosterdigi cesareti gostermeleri islerine gelmez. Kolayca sagmak varken milleti, konforuna golge dusurecek adimlari atmazlar. Eminim dememin sebebi, dinlarin apacik ne oldugunun ortada olmasi. Muhakeme kabiliyeti ve cesareti olan birinin gormemesine imkan yoktur. Goremeyenler bilmeyenler veya psikolojide savunma mekanizmasi dedigimiz kendilerine hakli gorusler, her yanlisa bir kilif uyduranlardir.

3.yol
16-01-2008, 05:04
Sitedeki resminden bile Turan Dursun'un ne kadar sevecen , insancil bir kimse oldugu anlasiliyor. Onunla yuz yuze sohbet edebilmeyi *elini sikabilmeyi ne kadar isterdim. Tanimasam bile kendisinin kalbimde yeri bambaskadir.

Saygilar ve sevgiler,
Turan Dursun Agabey

spartacus
16-01-2008, 12:11
*anladınız sanırım allaha ve hz. muhammed(SAV) *İN Onun kulu ve elçisi olduğuna inanan evrim teorisini saçma , mantıksız, bulan *her akıllı *insanın en azından yıldızlara bakarak ta doğru yolu bulabileceği ni savunan soyunu kurda ,kuşa, böceğe ve maymuna ,aslana dayandırmayan *gelmişi de geçmişi de insan olan bir *"abdullahım".

* arakadaşlar *evrim teorisinin gerçekliğini bana kanıtlama konusunda bilgi birikiminizin yüksek olduğu kanaatindeyim çünkü sizin ifkirlerinize karşı cevap yazan rakiplerinize * "bilgisiz *birimikimsiz,abilerinden aldıklarını size anlatan,kitap okumayan,okusada sadece kur'an-ı kerim veya yandaşı kitapları okuyan ,cahil ,kara kuru gürültüler olarak,zora geldimi kaçan zibidiler "olarak gördüğünüzü *üzüntüyle ve sizin ana fikrinizi öğrenerek okumuş bulunmaktayım.

1) evrim teorisinde ata olarak kabul edilen maymunların nasıl oluştuğunu * " *insan maymundan ; maymun *kendi kendine mi oluşuyor *yoksa *bitkiden mi evrim geçirerek oluşuyor ,yada başka bir taratıktan mi evrimleşiyor * yani bu evrim teorisinin *temeli *nedir başlangıç noktası

2) evrim teorisinde *insanlar evrimleşmiş maymunlar evrimleşmiş diğer hayvanlar *ne olmuş *bitkiler

3) *elimizde * fosil olarak ne vardır *ilk maymun fosili insaN *FOSİLİ * ara geçiş dönemi fosili *diğer hayvanların fosillerinde nasıl bir değişikler vardır.

Ve aleyküm selam, Âmentü billâhi ve melâiketihi ve kütübihi ve rusulihi vel yevmil âhiri ve bil kaderi hayirî ve şerrihî minallâhi Teâlâ vel ba'sü ba'delmevt. Eşhedü enla ilâhe illâllâh ve eşhedü enne Muhammeden addühû ve Resûlüh.

Ben Allahü Teâlâ'ya, meleklerine, kaitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe, kadere; hayır ve şerrin Allahü Teâlâ'nın yaratmasıyla olduğuna ianandım. Öldükten sonra dirilmek de haktır. Ben şehadet ederim ki, Allâhü Telâ'dan başka ilâh yoktur. Ve yine şehadet ederim ki, Muhammed (s.a.v) Onun kulu ve peygamberidir.

Gördünüz mü bu işide tamama erdirdik, şehadet ettik, yemin billah ettik, inandık her şey tamam oldu. Hele bir inanmayalım, bak Çin İşkencelerini bile kıskandıracak işkenceler yapılır. Kin ve Nefret! Madalyonun iki yüzü, bir yüzü şefkat elleriyle örülmüş bir papaz Tanrı, diğer yüzü kin ve nefret ile örülmüş bir cellat tanrı. 40 katır mı, 40 Satır mı, ölüm mü hastalık mı? Özgür bir iradeniz var ve korku olmadan düşünebiliyorsanız bu masal kahramanı(tanrı) hakkında seçim sizin, değilse seçim şansınız henüz yok demektir, şehadet etmeye devam edebilrisiniz, şehadet ederim ki dünya düzdür dersek, andımızda değişen bir şey olmayacak.

Muhammetordusu öncelikle hoşgeldin, tek kişilik ordusun galiba? Sorularına gelince;

Şimdi bu sorularından 1 nolu olanı yanıtlayayım, diğerleri yanıtlanmış sayılacak. Evrim teorisi ata olarak maymun demez, neden böyle propaganda yapılıyor peki?. Maksat hiiiyyykkkkk gibi bir ünlemle mağara adamlarınca teoriye antipati sağlamaktır. Yok aslında evrim teorisi gomisnisttir. Hiiiiyyyyykkkkk gominist mi, tüh yandı keten helva. Aslında bunu siyonistler, hiiiiyyyyykkkkkkkk! uydurmuştur! Gördün mü 3 kelamla nasılda işini bitirdik Evrim teorisinin. Şehadet ederim ki evrim teorisi yoktur deriz olur biter. Var mı daha başka şehadet isteyen mesel?

Kendi kendine kendisi oluşan tek şey sende biliyorsun ki Allah(!!). Eee o halde mesele kalmamıştır, kendi kendisine, kendisi, çok paradoks bir soru olmuş. Bir şey kendi kendisine, kendisi olmaz, bir başka şey, bir başka şeye dönüşür.

psikolojix
16-01-2008, 16:29
işte bu ilahiyat forumunda son yazdığım mesajı yayınlamadılar. buraya o mesajı koyuyorum sizler de görün diye. *bu arada ahmet hoca denen herif mesajında açık açık evet ben yobazım evet ben bağnaz bir müslüman ım islam taassub dinidir evet diye açık açık ifade ediyor bütün üyelerde ona teşekkür ediyordu. ardından ben bu mesajı yayınladım ama anında sildiler. işte mesaj:

NASIL DİNSİZ OLDUM:

Artık çok rahatım. İnancımı kaybettim. Bu bağlamda yine bu sitede yazmaya devam edeceğim diğer arkadaşarın da kurtulması için elimden geleni yapacağım. Ben sadece Turan Dursun iddialarını araştırmak için bu sitede dile getirmiştim. Ama görüyorum ki araştırmaya gerek yok çünkü burada fikirler değil fiziki güçler konuşuyor... Burada taasub var bağnazlık var yobazlık var. Burada bağnazlık taassub ve yobazlık olduğu ahmet hocaefendi tarafından açık bir şekilde ifade ediliyor ve ona teşekkür ediliyor. İslam ın nasıl bir din oldğunu bir daha unutmamak üzere bana öğreten arkadaşlara şükranlarımı bir borç bilirim.

İslami cephede çok koşturdum çok hizmet ettim. Yazları kamplara katılmadığım mı kaldı, traktör üstünde buğday, fındık, patates, çay toplamadığım mı kaldı, ışık evlerinde gece kalkıp talebelerimin üstünü örtmediğim mi kaldı.... Kışın ayazında ev ev dolaşıp fitre toplamadığım, yağmurun altında dergiye gazeteye abone bulmak için sırılsıklam olmadığım mı kaldı... Boşunaymış demek ki. Evet çok şey öğrendim. O yılları da boşa geçmiş saymıyorum. Belki yanlış yoldaydım ama gerçekten çok şey öğrendim.

Şimdi de dinsiz oldum. Böyle daha rahatım. Taasubun içine girmeyecek denli aklı başında bir insan olduğumu dinsiz olmasam nasıl gösterebilrisidim. Unutmayın başörtüsü yasakçıları da taassup içindeler. İslam da taassub varsa ben yokum arkadaş, ben dinsiz oldum. Leküm diniküm veliye din. Kendimi çok daha mutlu hissediyorum. Kendimi çok daha 'Dürüst' hissediyorum.

Teşekkürler Ahmet Hoca, Teşekkürler gölge, teşekkürler firatsa ve diğerleri...

frodo
16-01-2008, 17:00
Sevgili psikolojix ; dinlerden özgürlük sitesine hoş geldiniz.

Bizler non-teist bir yapılanma içerisinde de olsak forumlarımızda her türlü düşünce, düşünce kalıpları ve edebinde olduğu sürece
özgürce yer alır.

İlk mesajınızı okuyamamıştım. Ancak bu mesajınızla varlığınızdan haberdar oldum, tekrar hoş geldiniz. Dilerim kalıcı olursunuz.

duyurucu1
26-04-2008, 22:33
Sevgili antimuhammed,

Ben Turan Dursun gibi düşünmüyorum.Ancak eğer bu gün yaşasaydı onunla sabahlara kadar konuşmak tartışmak en büyük haz alacağım olay olurdu.Çünkü Turan Dursun beyni bilgi dolu bir insandı.Ve bu tartışmalarımızda da bana kendisi , *Kur'an'ı ve Kur'an felsefesinin ne olduğunu öğretirdi.Çünkü,ben Kur'an'ın felsefesini ve Kur'an'daki çoğu kavramı (Turan Dursunla aynı görüşte olmamama rağmen) O'nun eserlerini okuyarak kavradım.

Salt Kur'an'a karşı olmakla yada salt hadis dini mensuplarının dümen suyundan gitmekle Kur'an anlaşılamıyor.

Bu nedenle çağdışı hadis dini mensubu binlerce-milyonlarca dostum olacağına,Turan Dursun gibi bir tane tepki dini kurucusu tartışacağım insan olsun yeter.

Bu nedenle her zaman Turan Dursuna saygı.

Ama Turan Dursun'a küfrediyorlarmış yapılacak bir şey yok.Küfür,acizlik belirtisidir.Birine gücün yetmezse küfredersin.Çocukkende bizden büyük biriyle kavga ettiğimizde dayak yediğimizde son çare olarak nasıl küfrederdik,hatırlasana.Şimdide aynı.Bir insan eğer başkasına küfrediyorsa,onun inançları nedeniyle kutsal olarak kabul ettiklerine küfrediyorsa güçsüzlüğünü açığa vuruyor demektir.

Atatürke küfretmek,Allaha küfretmek,İsaya Musaya Muhammede küfretmek güçsüzlük alametidir.

Eleştirmek sonuna kadar.Ama küfür olgun-ergin insanın aracı olamaz.

Selam ve sevgiyle kal.
:lol:

lionking
26-04-2008, 22:58
Sevgili antimuhammed,

Ben Turan Dursun gibi düşünmüyorum.Ancak eğer bu gün yaşasaydı onunla sabahlara kadar konuşmak tartışmak en büyük haz alacağım olay olurdu.Çünkü Turan Dursun beyni bilgi dolu bir insandı.Ve bu tartışmalarımızda da bana kendisi , *Kur'an'ı ve Kur'an felsefesinin ne olduğunu öğretirdi.Çünkü,ben Kur'an'ın felsefesini ve Kur'an'daki çoğu kavramı (Turan Dursunla aynı görüşte olmamama rağmen) O'nun eserlerini okuyarak kavradım.

Salt Kur'an'a karşı olmakla yada salt hadis dini mensuplarının dümen suyundan gitmekle Kur'an anlaşılamıyor.

Bu nedenle çağdışı hadis dini mensubu binlerce-milyonlarca dostum olacağına,Turan Dursun gibi bir tane tepki dini kurucusu tartışacağım insan olsun yeter.

Bu nedenle her zaman Turan Dursuna saygı.

Ama Turan Dursun'a küfrediyorlarmış yapılacak bir şey yok.Küfür,acizlik belirtisidir.Birine gücün yetmezse küfredersin.Çocukkende bizden büyük biriyle kavga ettiğimizde dayak yediğimizde son çare olarak nasıl küfrederdik,hatırlasana.Şimdide aynı.Bir insan eğer başkasına küfrediyorsa,onun inançları nedeniyle kutsal olarak kabul ettiklerine küfrediyorsa güçsüzlüğünü açığa vuruyor demektir.

Atatürke küfretmek,Allaha küfretmek,İsaya Musaya Muhammede küfretmek güçsüzlük alametidir.

Eleştirmek sonuna kadar.Ama küfür olgun-ergin insanın aracı olamaz.

Selam ve sevgiyle kal.
:lol:

* Sayin doyurucu1 *senin gibi dindarlarla namazda kilarim dindarda olurum ama sende cok iyi biliyorsunki yukarda yazdiklarini demokratik bir ülkede yazabilirsin ayni seyleri senin savundugun dininle yönetilen ülkelerde yazarsan dindaslarin seni ipe ceker.
Karar sizin ister demokrasi *ister seriat *tercih sizin,bizde herkes düsüncesinde ve seciminde özgür.
* selamlar

ozgur_beyin
26-04-2008, 23:06
Salt Kur'an'a karşı olmakla yada salt hadis dini mensuplarının dümen suyundan gitmekle Kur'an
anlaşılamıyor. DUYURUCU

Sevgili duyurucu, şu cümlende ki tema, bütün islamı savununlarda var. *eğer, bu veya buna benzer sitelerde
yazı yazan arkadaşlarda kuranı anlayamıyorsa kuran anlaşılır değil o zaman.
biz anlaymıyorsak kim anlayacak ve anlatacak. 1400 sene sonra bile hala ''anlaşılmadığı'' savunuluyorsa bu işte
bir sakalet var demektir
sevgili duyurucu kendini ''apaçık'' olarak tanımlayan kuran niçin anlaşılmasın? aslında son derece anlaşılır.
sizin ''anlaşılmazı ''savunmanızdan kastınız ,bizim gibilerin çelişkileri yakalamasından kaynaklanıyor.
işte bu noktada sizin ve sizin gibi düşünen insanların , şartlı refleks olarak savunması ''anlayamamak'' bağlamına
kilitleniyor.
sevgili duyurucu , islamda *''islam felsefesi'' oluşmasının ana nedeni kuranın anlaşılmaz *veya anlaşılır olmasından
değil, imanlı ama ,beyni biraz daha agah olan insanların kuru kuran metinleri ve uyduruk hadis metinlerinin
gönülleri yererince mutmain etmemesinden oluşmuştur.
işte bu yüzden antik yunan menşeli bir ''islam felsefesi'' oluşturulmuştur.
eğer kendi fikri saptamalarından kurtulup biraz daha bu konularda araştırıp okursan bunu böyle olduğunu anlarsın.
sevgili duyrucu bunu cami cemaatine veya , mızraklı ilmihalden başka dini kitap karıştırmamış adama anlatmam
yada izah etmem mümkün değil. sana kendi çapımda bir yol haritası çizmeye çalışıyorum.
ayrıca inanıp inanmaman beni ilgilendirmiyor.
bu senin kişisel tercihin. buna kimsenin karışma ne hakkı var nede hukuku.
ayrıca seni çok iyi anlıyorum *çocukluğum ve gençliğim islamın içinde geçti bu yüzden senin savunma çabalarınıda anlıyorum.

sana çok küçük bir anekdotumu anlatayım. yaşım tam kaçtı hatırlamıyorum ama 16-17 olmalıydı . o yaşalrda
benden 4-5 yaş büyük bir arkadaşım (ki dinsizdi) *bana o. hançerlioğlu' nun düşünce tarihi adlı kitabını vermişti.
okumaya başladım . muhammede gelince şaşırdım çünkü her zaman alıştığım bir tarz değildi.
çünkü ben o zamana kadar, ne zaman bir yerde muhammed yazısını okusam ya önünde hz. vardı ya sonunda
s.a.v.. *olurdu. ama yoktuo zaman çok şaşırdım.
bence sende böyle sitelerde sadece muhammed olarak söylendiğinde şaşırıyorsundur.

sevgili duyurucu esasında dinler ,psikolojik açıdan insanlara ilaç olarak verilen ''plasebo'' lardır

SERA
02-05-2008, 19:21
Değerli arkadaşlar. Ben hayatımı Turan dursun ile bulmuş birisiyim. Onun hayatını okuduktan sonra hayatta bir amacım olduğumun farkına vardım. ama gelin görün ki.h ttp://forum.ateizmecevap.org sitesinde Rad nikli şahıs hayatımda addebileceğim en dürüst insana Neden İslam isimli, açılan başlıkta aşağıda ki çirkef atmakta.

Lütfen birlik olup gereken cevabı verelim.. Turan dursuna yapılan bu hakareti ben şahsım adına üzerime aldım....

Teşekkür ederimya sizin en başınız bile allaha inandıktan sonra siz nesiniz darwin miş

frodo
02-05-2008, 19:29
Sera yazı stiline bakılırsa küçük yaştasın. Boşver bu "ateist" siteyi. Derslerinle ilgilen. Senin için daha hayırlı olur.

Lestat
02-05-2008, 19:39
bu tazr şeylere imkanı yok cvp verilmiyor.sürekli her yerde ülkeye insanların düşüncelerine kişlklerine statülerine hakaret ediliyor ve bunu amaç edinmiş insanlar var cvp vermeye kalkarsan yetişemezsin hangi birini cvplıycan.varsın oyalansın onlar...

aydoe
08-05-2008, 05:33
Evet Turan Dursun müftülük yapmıştır.Müftülük yapmış bir insanın ateist olması ve din hakkındaki düşüncelerini anlatması öldürülmesine neden olmuştur.
Bozamadılar öldürdüler şerefsizler.

KızıL
29-05-2008, 16:40
öldürdüler çünkü tanrıdan daha çok korktular TURAN DURSUNDAN!!!

xanadu16
21-06-2008, 15:35

****Maymun nerden geldi başlangıç nedir soruna karşılık şöyle bir soru yöneltilebilir: '' Allah kainatı yarattı, peki Allah'ı kim yarattı o nerden geldi? Senin soruna paralel olarak bunun temeli nedir?

Bu soruların hiçbirinin cevabı yok bunu hepiniz biliyorsunuz. O yüzden bana en mantıklı gelen düşünce sistemi Agnostik düşünce sistemidir.

Yani bu kainatın tesadüf eseri oluşması yada bir yada birkaç yaratıcı tarafından yaratıldığının araştırılarak bulunmaya çalışılmasının saçmalıktır. Heleki yüzlerce yıldır insanların farklı inançlar üzerinden birbirlerine ahkam kesmeleri, birbirlerine saldırmaları, diğerlerini aşağılamaları daha da içler acısıdır.

Selamlar.

yucemanitu
21-06-2008, 17:42
Turan Dursun sağken "Buyrun gelin tüm ulemanızı toplayın, tartışalım." dedi. Gösterdiği kaynaklar Buhari, Müslim, Tırmizi ve Kur'an gibi doğruluğu tartışılmaz kitaplar ve diyanet yayınları idi. Ama onlar adam gibi karşısına çıkıp konuşmak yerine Turan Dursun'u öldürdüler. Zaten 7. yüzyılda Muhammed de kendi gibi düşünmeyeni öldürtmüştü. Şimdi adam öldüremeyenler de siteye girip Allah'a inanmayanlara hakaretler yağdırıyor. Devam etsinler belki bu hikmetli küfürleriyle insanları Müslüman yaparlar. Ya da Müslümanları daha iyi tanırız.

no_hesitate
22-06-2008, 17:48
arkadaşlar inananlar gerçekten bağnazlar gerçekten yobazlar. ben turan dursun un iddialarını araştırmak için bir ilahiyatçıların forum *sitesine girdim. yazdıklarımda küfür yok hakaret yok, sadece ve sadece eleştiri var. ama arkadaşlar eleştiriyi saldırmak olarak algılıyorlar ve ben ne yazarsam yazayım anında siliyorlar. ben de onların bu tavrıdan sonra haklı olduğumu anladım ve dinsiz olmaya karar verdim...

bütün inananlar bağnaz, yobaz degildir..sadece ateistler öyle olanları görmek ister , çünkü böylelikle kendi düşünce sistemlerinden bir kez daha hoşnut olurlar.. bizde müslümanız ama radikal bir tarafımız yok yanı şeriat yanlısı degiliz.düşünce yapısı olarak bir ateist bana ne kadar uzaksa bir şeriatcı da o kadar uzak.. ben kendi algıladıgım dini yaşıyorum her iki tarafın eleştirisine ragmen, ortada kalmışlıga ragmen inancımla mutluyum.

eger sırf bu yüzden dinsiz oldum diyosan o insanlar bu dinin temsilcisi degil..ama başka sebeplerin varsa bişey diyemem.

imhotep
22-06-2008, 19:08
Sevgili no_hesitate, eleştiriler karşısındaki sert tepkileri pek çoğumuz yaşadık. Bahsedilen forumlarda yazanlar Mars'ta yaşamıyor. Onlar da bu halktan insanlar, müminler. Hangi islami siteye girerseniz girin, yumuşak üslubunuza rağmen sizi ortalığı karşıtırmaya çalışan bir meczup olarak görüyorlar.

Bunun temel mantığı ne olabilir ?

Aslında gayet basit. İnananlar, gerçek olayları kendileri de sindiremiyorlar. O yüzden ya olanları yok sayıyorlar. Ya da sizi susturmaya çalışıp kendi yalanlarına kendileri de inanmaya devam ediyorlar.

O bahsettiğiniz radikal, şeriatçılar bu konuda samimiler. Onlar olayalara yok demiyorlar. Olanları çok normal görüyorlar. Muhammed yapmışsa vardır bir bildiği mantığı ile yaklaşıyor, kendileri de onu sünnettir diye örnek alıyorlar. Sonra da bizler bakıyoruz ki 70 küsür yaşındaki adam 14'lük bir kız çocuğuyla ilişkiye girmiş. Ne kadar şaşırtıcı bir durum (!)

Şeriatçı olanlar gerçek müslümanlardır. Şeriat demek İslam'ın hukuku demektir. İslam hukuku ile beraber vardır. Hukukunu reddeden, ayetler arasında bir ayırım yapmış olur ve de yine Kuran'ın ifadesiyle böyle bir şey yapılamaz. Zira 6. cüzde "Siz bazı ayetleri kabul ediyorum, bazı ayetleri kabul etmiyorum diyemezsiniz." buyurmuş Kuran'ın Tanrısı.

Kuran'ı okumamış, ya da ayetlere kendi hayat felsefesine göre olmayacak anlamlar yüklemiş olan insanlar bu çelişkiyi göremez. Ama ortadaki gerçeklik bellidir. Müslümanım demek şeriatçıyım demektir. Bu ikisi arasına duvarlar örmek, nesnel gerçekliklere terstir.

Tabi ben Kuran'a inanmıyorum, ondan ilham alan başka bir inancım var diyorsanız (Bektaşilik ya da Alevilik gibi) bu söylediklerimi unutun. :)

Saygılar

faydasızım
23-05-2009, 15:39
ben turan dursun sayesinde doğruyu buldum ,(en azından kendi doğrumu) o toplumun baskılarından kurtulup sorgulamış doğruyu bulmuş .eleştirmiş yanlış olanı ,aklına mantıgına yatmayanı ,bu tanrı kelamı sorgulanamaz diyen lere gülmüş geçmiş
tanrının hakkını tanrıya ,sezarınkinide sezara vermiş...

fikirler düşünceler susturulamaz

wazawaz
29-10-2009, 22:18
kimse keyfinden bir şey yapmaz.turan dursun genleri itibari ile öyle olmalıydı oldu.hz muhammet gelmeliydi geldi.dinler ve düşünceler evrimdir.hz muhammet gelmeseydi biz bugün bu halde olmazdık .bunların hepsi evrimdir .kısaca karpuz portakal neden varsa ve bu hali süreç içinde almışsa din olgusu da aynen böyledir.

La^...
22-11-2009, 23:02

Teşekkür ederim

Üzerine aldığın şeyin ne?olduğunu bilsen biraz zor alırdın,hatta ve hatta hiç alamazdın!Neden hakaret edelim ki?gerçek sahibine havale ediyoruz.Gerekli cevap orada verilmektedir.