PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HZ.MUHAMMEDIN TEVRATTAN ANLATTIKLARI !?

12-02-2005, 23:53
Hz.Muhammedin Tevrattan etkilendigi bir cok yazar tarafindan anlasilmis ve ispatlanmistir.Peki bu yazarlar bunlarin farkina nasil varabildiler?Nasilmi elbetteki Hz.Muhammedin ayni zamanlarda karsilasmalari mümkün olmayan kisileri Kuran da bir arada yada birbirlerine karsi gelmis gibi göstermesinden oldu.Peki kim di bu kisiler?"TÄLÜT" "CÄLÜT" "SAUL" "GIDEON" ve "DAVUD" lardi tabiki...
Hakimler adli kitapta Gideon ile ilgili hikayeyi HZ.Muhammed yada Kurani kuranlar aynen almislardir.Ordaki isim degisikligi ile birlikte.Yanliz enteresan olan Tevratin Samuel baslikli baska bir kitabinda baska bir hikayeyi bu hikaye ile karistirarak Bakara Süresindeki bir cok ayette anlatmislardir.Tarih bilgisi iyi olan kisiler kaynaklarina baktiklarinda bu karisikligi cabucak farkederler.Bu Karisikliklari Allah(varsa eger)yapmayacagina göre Hz.Muhammed yada Kurani kuranlar yapmistir.Bu celiskilerin farkina varanlarin bu Kitaba Allahin Kelami olamaz demesi cok normaldir.AKLINIZI KULLANIN MAŞA OLMAYIN.

SAYGILAR

quixsoul
21-02-2005, 21:06
Hangi ayetler bunlar Aytaç ? Konuyu biraz daha açarsan sevirinirim.Teşekkürler.

Russell
21-02-2005, 21:48
Aytaç merak ettim neden hz. diyorsun?

21-02-2005, 22:35
quixsoul`e
02.Bakara Süresi
249-Talut, ordu ile hareket edince dedi ki: "Allah sizi mutlaka bir nehirle imtihan edecek. Kim ondan içerse, benden değildir. Kim de onu tatmazsa, işte o bendendir. Ancak eliyle bir avuç alan başka (bu kadarına ruhsat vardır)." Derken içlerinden pek azı hariç, hepsi de varır varmaz ondan içtiler. Talut ve beraberindeki iman eden kimseler nehri geçtiklerinde. "Bizim bugün, Calut ile ordusuna karşı duracak gücümüz yok." dediler. Allah''a kavuşacaklarına inanıp, bilenler ise şu cevabı verdiler: "Nice az topluluklar, Allah''ın izniyle nice çok topluluklara galip gelmişlerdir. Allah, sabırlılarla beraberdir."

250-Calut ve ordusuna karşı savaş meydanına çıktıkları zaman da şöyle dediler: "Ey Rabbimiz! Üzerlerimize sabır dök, ayaklarımızı sabit tut ve kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et!"

Olayin asli icin Tevrattaki Hakimler Bab VII :2-7 ye bakabilirsin.

Russell`e
Ben sadece inanan arkadaslarin tepkisini cekerek forumun cekilmez bir hal almasini istemiyorum.Inaniyorumki bu yazilari bir cok ziyaretcide ukuyor.Iyi bir sekilde hitaptan kimse zarar görmez.

SAYGILAR

Russell
15-03-2005, 02:19
NE YANİ BİZ ŞİMDİ HZ. DEMEYİNCE TEPKİ Mİ ALIYORUZ.

15-03-2005, 17:52
NE YANİ BİZ ŞİMDİ HZ. DEMEYİNCE TEPKİ Mİ ALIYORUZ.
Zannetmem ama bana ben aliyormusum gibi geliyor cok istiyorsan senin hatirin icin demem. :D
SAYGILAR

24-03-2005, 00:33
Meraba Aytaç

Aklıma takıldı

Aynı zamanda karşılaşması mümkün olmayan kişiler derken

saydığın beş isim birden mi?

Yoksa özellikle birileri mi??