PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Avrupa'da Kur'an için suç duyurusu..

dolfen
13-03-2007, 22:07
Yalnız türkiyede degil şu an tüm dünyada bilinçlenme oluyor. Danimarkada bir dernek kur'an'ı kerim hakkında ''şiddete teşvik'' gerekçesiyle 24 şubatta suç duyurusunda bulundu.
Bu olaydan sonra hollandada Özgürlük partisi lideri GEERT WİLDERS DA kur'an'ı şiddet kitabı peygamberi de şiddet adamı olarak tanıumlayan ve islamın kendisinin bir problem oldugunu söyleyen bir açıklama yaptı...

pante
13-03-2007, 22:26
Dolfen, ben bu başlığı bir yerden hatırlıyorum.
Hatta mesaj da yazmıştım. Hem de yakın zamanda.
Foruma baktım bulamadım. Kaybolanlar arasında o da mı vardı acaba?
Hatırlayan başka arkadaş var mı?

dilaver
13-03-2007, 22:29
ben de hatırlıyorum, ama haber tam da bizim site saldırıya ugradıgı zamana denk düşüyordu. Bu haberi de ilk ateistforumda yazmışlardı. Sonra site açıldıktan sonra buraya da taşındı diye hatırlıyorum.

* * *Yoksa ya biz yanıldık, ya mesaj kayboldu.

simonuniti
13-03-2007, 22:30
evet bu haber asilmisti 20-25 gun kadar once.

sargon
13-03-2007, 22:41
Ben birkaç ay önce İngiltere'de böyle bir dava açılmıştı diye hatırlıyorum sanki. Burdaki gazetelerde okumuştum.

14-03-2007, 00:16
Batı kendi icaatlarının dünyada sosyal dengeleri bozarak dünyayı yaşanmaz hale getirmiştir.
Batı bir zamanlar atatürkkede aynı şeyleri söylerken nerdeydiniz.işinize gelince batı sizin atanızmı oluyor.

300 kişinin pamuk toplayarak evine ekmek götürmelerine bir makina yaparak engel olan batıl ahmak bilim adamlarının icaatları insanlığa değil sermayeye yaramıştır.Batıya dost olan emeğe düşmandır.
icaatları sadece küresel ısınmaya sebeb olarak bize dünyada çok güzel yaşayacaksınız yalanları artık tutmuyor.
yalancının mumu yatsıya kadar yanar.

sodomo--
14-03-2007, 01:57
Olsun tekrar gündeme gelsin ne var bunda? Bence Kuran TCK'ya göre suç olan bir kitaptır ve yasaklanması gerekir. Onlarca ayetinde suça teşvik ve tahrik var.
"Haram aylar çıkınca müşrikleri gördüğünüz yerde öldürün" diyen bir kitabın bugüne kadar yasaklanmamış olması düpedüz hukuken çifte-standarttır. Aslında bunun için birisinin *dava açmasına bile gerek yok.

Düşünsenize "Haram aylar çıkınca müşrikleri gördüğünüz yerde öldürün" diyen bir kitap var ve bu kitap Kuran kurslarında, imam-hatiplerde, ilahiyatta okutulmakla beraber *hemen hemen her evdeki Türkçe mealleri ile düpedüz toplumsal bir tehlike saçmaktadır.

Bir de Usame b. Ladin nereden çıktı diyorlar. Nereden çıkacak Kuran'ın içinden. Kuran tarihten bugüne şiddet-kan ve kıyımdan başka ne getirdi ?

Bence büyük bir tehlike ile iç içe yaşıyoruz. O tehlike de Kuran'ın ta kendisidir. İpini koparan psikopat Allah'tan gelen bir emirdir diye müslüman olmayanları öldürebilir ve bunu da Kuran'dan aldığı feyz ile yapabilir.

Hatta öyle ki, bu halihazırda zaten yapılmaktadır da. *En son Levent'deki binaları bombalayanlar kim ve ne için yaptılar ki bu eylemleri ? Veya Sinagog bombacıları, papaz katilleri nereden feyz aldılar sanıyorsunuz ? Hatta Sivas Madımak katliamı nereden feyz alınarak yapıldı ? Tabii ki, Kuran'daki ilgili ayetlerden.

Düpedüz bir tehlike ile iç içe yaşıyoruz.

pante
14-03-2007, 02:14
Hatırladım şimdi Sodomo'nun yazısını okuyunca.
O yazıya da benzer bir mesaj yazmıştı.
Madem kayboldu, Dolfen'in yazması isabet olmuş tabi.
Benim önceki topiğe yazdığım mesaj ise özet olarak şöyleydi.

Kur'an olarak basılan kitapların önsözünde muhakkak şekilde, bu kitapta yazılan
ayetlerin Muhammed'in yaşadığı döneme ait olaylar için olduğu, evrensel bir nitelik
taşımadığı belirtilmelidir.
Yine şiddet, öldürme vs. sözlerin geçtiği kısımlarda parantez içinde o döneme ait
olduğu ve savaş şartları için geçerli olduğu kaydı düşülmelidir. Bu şekilde basılmayan
kitapların dağıtımına izin verilmemelidir. Aynı şekilde Tevrat'taki soykırıma, katliama,
şiddete yönelik emir ve söylemler için de benzer işlem uygulanmalıdır.

Bunun yaşadığımız yıllar içinde olması mümkün gözükmese de, 20-30 yıl sonra
gerçekleşmesi mümkün olabilir.

exclusive
14-03-2007, 02:29
Bence yasaklanmasına gerek yok ama üzerine "insanlığa zararlıdır", "size ve çevrenizdekilere ciddi zararlar verebilir" gibi uyarılar yazılması lazım.

Hatta her ayetten sonra "islamı bırakmak ölümcül şeyh-tarikat tuzaklarına yakalanma riskini azaltır", "TuranDursun.com islamı bırakmakta size yardımcı olabilir" gibi şeyler yazılmalı :D

vartor
14-03-2007, 04:10
Bir de 18 yasindan kucuklerin okumasi sakincalidir yazmali kitabin on sayfasinda. Korpe beyinleri kirletmesine izin verilmemeli. Halbuki tam aksine kucuk yasta cocuklara bilhassa zorlayarak, zinciri takmaga calisiyorlar gece gunduz.

mhmd
14-03-2007, 10:21
Evet,
Şimdiki olayımızın bulunmaz kahramanları olan, siyasi kararcıların dedeleri de zamanında; Dünya yuvarlaktır diyen birilerini afaroz ediyordu.
Birileri daima durumdan vazife çıkarmıştır. Ülkemizde de böyledir, dünyada da.
Kimi, çıkar soykırım tasarıları geçirmeye çalışır 10.000 km ilerdeki bir meclisten! Adalet adına...
Kimi, aynı iş için; -Tarihçilerin işi değildir, bu iş siyasetin işidir der. Tamamen duygusallık adına ;)
Kimi, 20 yıl öncesinden ezer geçer, ne demokrasi ne de insanlık bırakmazken. Bu gün demokrasi havvarisi kesilir. Özgürlük adına!
Kimi, 10 yıl öncesinde basın yayın için karalama kampanyaları açarken. Bu gün, -Bilmiyorum, hatırlamıyorum, aman yazmayın, der! Kişisellik adına.
Birileri çıkar insanlık adına emek verir, ömrünü verir, buluşlar yapar. Diğeri, buluşun fetfasını verir yattığı yerden. Din adına!!!

Velhasıl kelam her devrin bir, durumdan vazife çıraranı olmuştur. Şimdide vardır.

Öyle ya; bu Kur'an çok kötüdür.
Bunun yüzünden ozon tabakası delinmektedir.
Bunun yüzünden kutuplar erimektedir.
Bunun yüzünden çıkmıştır bunca savaş.
Bunun yüzünden atom bombası denenmiştir onbinlerce masumun üzerinde.
Bunun yüzünden milyonlar açlığa mahkum edilmiştir.
Bunun yüzünden 12.000 km ötelerden savaş tanrıları ortadoğudadır.
Bunun yüzünden alkolizm ve uyuşturucu sarmıştır dünyayı.
Bunun yüzünden hırsızlık, gasp, tecavüz sahneleri görmekteyiz.
Bunun yüzünden aile mevhumu dağılmaktadır, boşanmalar artmakta.
Bunun yüzünden dünyadaki gelir uçurumu artmakta.
Bunun yüzünden insanlar cahil kalmakta.
Bunun yüzünden
Bunun yüzünden.....

Bilirim; her bir kötülüğün kaynağıdır Kur'an, her bir şeytanın kitabı. *
Versin bakalım kararını elin yaman fesadı.
Tapanlar şimdi kalkar ayağa başlarlar küfre
Zaten hep beklerdi bunu gavur kefere...

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

frodo
14-03-2007, 10:52
Sadece Kuran değil Tevrat ve İncil'de yasaklar listesine alınmalı. Hem de acilen...

mep
14-03-2007, 11:05
Bence Kuran yasaklanmamalı.
O nu yorumlayıp ondan mana çıkaranlar engellenmeli.
Yoksa kuranı okumakla insanlar bişey anlamaz.

mep
14-03-2007, 11:33
Kamil abi yazdı.
* * çok *doğru *söylüyon *yasaklanmalıki *küresel *ısınma *biran *önce *gerçekleşip *ahirete *varmalı *ak *koyun *kara *koyun *ortaya *çıkar.

mep
14-03-2007, 11:36
Yaw kamil abi
Cevabı yanlışlıkla herhalde özelime göndermişin buraya aldım.
fakat anlıyamadım.Kuran yasaklanınca küresel ısınmamı artacak.
Kuranın iklimleri dengelemek gibi bir özelliğidemi var.anlatırmısın?

ozgur_beyin
14-03-2007, 11:42
KAMİL kardeşim takmışın batıya ,erbakan gibi. doğuda ne var. biz ne doğunun nede batının borozanıyız.
bunu bilesin.

mep
14-03-2007, 11:49
Özgür abim
*Sen şimdi kamil abime borozan mı demek istiyosun.
Adam seni burda küresel ısınmaya karşı uyarıyo,sen adama
borozan diyosun.Niye her gelen uyarıcıyı inkar ediyosunuz
Her kavime bi uyarıcı gelmedimi,belki kamil abimde bizim
kavmimizin uyarıcısıdır.Hemen anlayıp dinlemeden inkar edip,
Eskinin masalları bunlar diyosun,Erbakan filan karıştırıyosun.
bi dinle adamı önce.

sodomo--
14-03-2007, 11:52
Mhmmd, bak Kamil18 isminde bir arkadaş geldi buralara ha babam makineleşme ve batı karşıtlığı yaparak ne kadar çok anti-emperyalist olduğunu falan göstermeye çalışıyor.
Onunla paylaş fikirlerini istersen bayağı *kafa dengin sayılır, bak o "makineleşme" der sen "ozon tabakası" dersin karşılıklı anlaşır gidersiniz ama özelden muhabbet edin ki TD sitesini amacı dışına çıkarmamış olursunuz. Böylelikle bizlerde sizinle muhattap olmaktan kurtulur işimize bakarız, ne dersin ?

KKaBuSs
14-03-2007, 14:12
Evet,
Şimdiki olayımızın bulunmaz kahramanları olan, siyasi kararcıların dedeleri de zamanında; Dünya yuvarlaktır diyen birilerini afaroz ediyordu.

Evet haklisin , bati bir zamanlar dünya yuvarlaktir diyenleri afaroz ediyordu ( yaklasik 700 sene önce *)...rönesansdan -yeniden dogus- sonra insanlarin üstünden din/kilise baskisi kalkinca insanlar dogruyu görmeye basladi ve bilimde/teknolojide bu kadar ilerleme kaydedildi , benim acizane fikrim dünya yuvarlaktir diyenlerin öldürülmemesi icin islamiyette en kisa bir zamanda rönesans devri yasamali , niye böyle dedigimi merak edenler asagidaki yaziya bir göz atsinlar...

Suudi Arabistanlı meşhur Şeyh Abdul Aziz Bin Baz, “Dünya’nın Sabit ,Güneş’in Hareketli Olduğuna ve Gezegenlere Çıkmanın İmkansızlığına Dair Akli ve Hissi Deliller” isimli resmi makamlarca basılan risalesinde şunları söylemektedir: “Kim bunu iddia ederse küfür ve delalete düşmüş olur. Çünkü bu iddia hem Allah’ın, hem Kuran’ın, hem Peygamber’in reddidir. Bunu iddia eden kişi tövbeye davet edilir. Ederse ne ala! Aksi takdirde kafir ve dinden dönmüş bir kişi olarak öldürülür ve malı da Müslümanlar’ın hazinesine katılır... Eğer ileri sürdükleri gibi Dünya dönüyor olsaydı ülkeler, dağlar, ağaçlar, nehirler, denizler bir kararda kalmazdı. İnsanlar batıdaki ülkelerin doğuya, doğudaki ülkelerin batya kaydığını görürlerdi. Kıble’nin yeri değişir, insanlar kıbleyi tayin edemezlerdi. Velhasıl (bunların hiçbiri görülmediğine göre) bu iddia (dünyanın hareketli olduğu iddiası) sayması uzun sürecek birçok nedenden dolayı batıldır.”

Bu risaleye göre Dünya’nın hareket ettiğini söyleyenlerin öldürülmeleri gerekir. Kısacası Marifetname, Taberi, Buhari, Müslim ve diğerlerinin bilim ve akıl dışı izahları dinin bir parçası yapıldığı gibi, bunları inkar edenlerin öldürülmesine de fetva verilmiştir. Eserin yazım tarihini size sorsalar tahmininiz ne olurdu? Bu eser bundan bin yıl önce değil, 1975’te yazılmıştır, hem de resmi makamlarca! İşte şeriat diye insanlara yutturulan budur!

hiramusta
14-03-2007, 14:36
Evet Kur'an yasaklanmalı.Çünkü 2.Dünya Savaşında birbirini boğazlayan kapitalist,faşist ve kominist ordular,maloldukları 52 milllyonnnnn canın katledilme ilhamını da Kur'andan almışlardı.Kur'an derhal ve müeccilen yasaklanmalıdır.

14-03-2007, 14:54
Son zamanlarda özellikle yapıldığı düşünülen kışkırtma amaçlı çıkışlardan biri olarak düşünüyorum bunu. Tamam, Kuranda da şiddete yönelten bölümler, ayetler vs. olabilir. Ancak bu kitap yaklaşık 1400 yıldır ortada. Eski Ahit daha uzun süredir ortada (3000 yıl civarı mı). Yurt dışında birçok otel odasında o ülkenin dili ile basılmış bir kopyası da bulunuyor. Bu görüşü samimi olarak ortaya atanların sadece Kuran değil insanların "Tanrının sözüdür" diye okudukları diğer kitapları da yasaklamayı savunmaları gerektiğini düşünüyorum.

sodomo--
14-03-2007, 15:00
Hayır yanılıyorsun Neutrino. Burada "Tanrı'nın sözüdür" diye okunduğu için değil bifiiil "öldürme" emirleri olduğu için yasaklanması gerektiğini söyledik. Üstelik bu "öldürme" emirleri Türkiye gerçeğinde falzasıyla yerine getirilmiştir geçmişte.

Konuyu çarpıtma kardeşim.

pante
14-03-2007, 15:04
Yasaklarla bir yere varılamaz.
Problem, 1400 sene, 3000 sene önceki kitaplarda yazılanlarda değil.
Problem, hala o kitaplarda yazılanın bugün de geçerli olduğunu öne süren
kafalarda. Bu kafaların şiddete, teröre yönelik icraatlarına yasak getirilmeli.
O bağnaz anlayışlar dizginlenmeye çalışılmalı.
Yasaklanacaksa bu ilkel anlayışların yorumlarını içeren kitaplar yasaklansın.
Ama Kur'an meallerinde paranteze ve önsöze gerek duyanlar, en başta
önsöz ve parantezlerin içini "o döneme ait olduğu" na dair ikazlarla doldurmalıdırlar.

14-03-2007, 15:10
Hayır yanılıyorsun Neutrino. Burada "Tanrı'nın sözüdür" diye okunduğu için değil bifiiil "öldürme" emirleri olduğu için yasaklanması gerektiğini söyledik. Üstelik bu "öldürme" emirleri Türkiye gerçeğinde falzasıyla yerine getirilmiştir geçmişte.

Konuyu çarpıtma kardeşim.

Pante de daha önce yazmış, daha önceki mesajlarında :
"Aynı şekilde Tevrat'taki soykırıma, katliama, şiddete yönelik emir ve söylemler için de benzer işlem uygulanmalıdır."

Farkında isen Kuran'ı savunmuyorum sodomo, ama özellikle Danimarka merkezli bu "kışkırtma" hareketlerini de anlamıyorum. Sanki özellikle İslam'daki şiddet iyice baskın hale getirilmeye çalışılıyor. Ama bunu yapanlar Musevi ya da Hristiyan inançları için benzer tepkiler ortaya çıkartmıyorlar.

sodomo--
14-03-2007, 15:18
Yahu Pante, yine Panteliğini gösterdin ha :)
Biz burada hukuksalılktan bahsediyoruz. Kin, nefret, dümanlık saçan ve dahası "öldürme" emirleri veren ve dahası bu emirlerinde bifiil uygulanmış olması ile etki gücü ispatlanmmış *ve yine dahası gelecekte de bu emirlerinin bifiil uygulanacağı aşikar olan bir kitap var ortada.

Yasakçılığa karşı çıkmak başka bir şey bu başka bir şey.
Ütopik olma sosyalistler gibi.
Üstelik halihazırda TCK var ve bu TCK İslam'ı eleştirenlerin tepesinde kılıç gibi sallanmıştır ama aynı TCK hükümleri bifiil "öldürme" emirleri olan kin, nefret ve düşmanlık üreten bu kitaba uygulanmamıştır. Daha da ötesi Kuran TC.Anayasası gereğince de yasaklanmalıdır.
Hiç kimse bana kin nefret, düşmanlık üreten ve "öldürme" emirleri olan bir kitabın "fikir özgürlüğü" kapsamına girdiğini iddia edemez.

O zaman bu siteye girip seni beni ölümle tehdit edenlere neden izin vermiyorsun ? Anında şutlamıyor musun bu tip adamları?

mhmd
14-03-2007, 15:19
Sn. sodomo--,

Olur.
Zamanın birinde bir general vardı. -Başbakanım tak diye emreder ben şak diye yaparım. Derdi.

Gerçi benden alabileceğiniz bir şey yoktur ama, bildiğiniz bir şeyi hatırlatabilirim.

Mevlana der ki;
"-Ehil olmayanlara sabretmek ehil olanları parlatır."

Bize rağmen parlayacaksınız diye düşünüyorum. Yanlış düşünmemişimdir inşallah.

sodomo--
14-03-2007, 15:24
Hocam bak, anlatamıyorum galiba. Tevratta yasaklanmalı, İncil de Kuran da velevki içinde "öldürme" emri var ise. Daha doğrusu içinde "öldürme" emri olan bütün kitaplar yasaklanmalı ve de toplatılmalıdır. Bunu kışkırtma ile ne ilgisi var ? Burada hukuksal bir mantıktan bahsediyoruz. Eğer yasaklanmaz ise hem fiili olarak insanlar arasına nifak *ve düşmanlık sokmuş olursun ve oldn zaten hem de ysaklanmaz ise "adaletsizlik" yapmış olursun.
Ben bu tip "öldürme" emirleri olan bir kitap yazsam hemen beni içeri atar ve kitabımı da yasaklarlar. Peki bu Kuran olunca ne değişiyor ? Hukuksal mantık güce, popülizme, zamana ve zemine göre hareket etmez. Hukuk hukuktur ve asli görevi hukuk dışılığı berteraf etmektir.

Ben hukuktan bahsediyorum sen guguktan :)

ziggurat
14-03-2007, 15:24
Name hür irade

Email

Date 26 Subat 2006

Comments

Merhabalar,
Insan haklari ve Kuran adli çalismami sizlerle paylasmak istedim. Hepinize gönülden tesekkürler.

Sevgiler...
Saygilar...

Insan Haklari Evrensel Bildirgesi ve Kuran

Birlesmis Milletler Genel Kurulu;
Insanlik toplulugunun bütün bireyleriyle kuruluslarinin bu Bildirgeyi her zaman göz önünde tutarak egitim ve ögretim yoluyla bu hak ve özgürlüklere saygiyi gelistirmeye, giderek artan ulusal ve uluslararasi önlemlerle gerek üye devletlerin halklari ve gerekse bu devletlerin yönetimi altindaki ülkeler halklari arasinda bu haklarin dünyaca etkin olarak taninmasini ve uygulanmasini saglamaya çaba göstermeleri amaciyla tüm halklar ve uluslar için ortak ideal ölçüleri belirleyen bu Insan Haklari Evrensel Bildirgesini ilan eder.

Madde 1- Bütün insanlar özgür, onur ve haklar bakimindan esit dogarlar. Akil ve vicdana sahiptirler, birbirlerine karsi kardeslik anlayisiyla davranmalidirlar.

Al-i Imran/28. Müminler, müminleri birakip da kâfirleri dost edinmesin. Kim bunu yaparsa, artik onun Allah nezdinde hiçbir degeri yoktur. Ancak kâfirlerden gelebilecek bir tehlikeden sakinmaniz baskadir. Allah, kendisine karsi (gelmekten) sizi sakindiriyor. Dönüs yalniz Allah'adir.
Nisa/144. Ey iman edenler! Müminleri birakip da kâfirleri dost edinmeyin; (bunu yaparak) Allah'a, aleyhinizde apaçik bir delil mi vermek istiyorsunuz?
Tevbe/29. Kendilerine Kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe inanmayan, Allah ve Resûlünün haram kildigini haram saymayan ve hak dini kendine din edinmeyen kimselerle, küçülerek elleriyle cizye verinceye kadar savasin.
Muhammed/ 35. Üstün durumda iken gevseyip barisa çagirmayin. Allah sizinle beraberdir. O amellerinizi asla eksiltmeyecektir.
Bakara/223. Kadinlariniz sizin için bir tarladir. Tarlaniza nasil dilerseniz öyle varin. Kendiniz için önceden (uygun davranislarla) hazirlik yapin. Allah'tan korkun, biliniz ki siz O'na kavusacaksiniz. (Yâ Muhammed!) müminleri müjdele!
(KADININ ONUR VE KISILIK HAKLARI HIÇE SAYILARAK ; ESYA, MAL DEREKESINE DÜSÜRÜLMESI)

Madde 2- Herkes, irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal veya baska bir görüs, ulusal veya sosyal köken, mülkiyet, dogus veya herhangi baska bir ayrim gözetmeksizin bu Bildirge ile ilan olunan bütün haklardan ve bütün özgürlüklerden yararlanabilir. Ayrica, ister bagimsiz olsun, ister vesayet altinda veya özerk olmayan ya da baska bir egemenlik kisitlamasina bagli ülke yurttasi olsun, bir kimse hakkinda, uyrugunda bulundugu devlet veya ülkenin siyasal, hukuksal veya uluslararasi statüsü bakimindan hiçbir ayrim gözetilmeyecektir.

Maide/ 51. Ey iman edenler! Yahudileri ve hiristiyanlari dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar (birbirinin tarafini tutarlar). Içinizden onlari dost tutanlar, onlardandir. Süphesiz Allah, zalimler topluluguna yol göstermez.

Madde 3- Yasamak, özgürlük ve kisi güvenligi herkesin hakkidir.

Tevbe/ 5. Haram aylar çikinca müsrikleri buldugunuz yerde öldürün; onlari yakalayin, onlari hapsedin ve onlari her gözetleme yerinde oturup bekleyin. Eger tevbe eder, namazi dosdogru kilar, zekâti da verirlerse artik yollarini serbest birakin. Allah yarligayan, esirgeyendir.
Nisa/ 89. Sizin de kendileri gibi inkâr etmenizi istediler ki onlarla esit olasiniz. O halde Allah yolunda göç edinceye kadar onlardan hiçbirini dost edinmeyin. Eger yüz çevirirlerse onlari yakalayin, buldugunuz yerde öldürün ve hiçbirini dost ve yardimci edinmeyin.

Madde 4- Hiç kimse kölelik veya kulluk altinda bulundurulamaz, kölelik ve köle ticareti her türlü biçimde yasaktir.

Bakara/178. Ey iman edenler! Öldürülenler hakkinda size kisas farz kilindi. Hüre hür, köleye köle, kadina kadin (öldürülür). Ancak her kimin cezasi, kardesi (öldürülenin velisi) tarafindan bir miktar bagislanirsa artik (taraflar) hakkaniyete uymali ve (öldüren) ona (gereken diyeti) güzellikle ödemelidir. Bu söylenenler, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. Her kim bundan sonra haddi asarsa muhakkak onun için elem verici bir azap vardir.

Bakara/221. Iman etmedikçe putperest kadinlarla evlenmeyin. Begenseniz bile, putperest bir kadindan, imanli bir câriye kesinlikle daha iyidir. Iman etmedikçe putperest erkekleri de (kizlarinizla) evlendirmeyin. Begenseniz bile, putperest bir kisiden inanmis bir köle kesinlikle daha iyidir. Onlar (müsrikler) cehenneme çagirir. Allah ise, izni (ve yardimi) ile cennete ve
Nisa/92. Yanlislikla olmasi disinda bir müminin bir mümini öldürmeye hakki olamaz. Yanlislikla bir mümini öldüren kimsenin, mümin bir köle azat etmesi ve ölenin ailesine teslim edilecek bir diyet vermesi gereklidir. Meger ki ölünün ailesi o diyeti bagislamis ola. (Bu takdirde diyet vermez). Eger öldürülen mümin oldugu halde, size düsman olan bir toplumdan ise mümin bir köle azat etmek lâzimdir. Eger kendileriyle aranizda antlasma bulunan bir toplumdan ise ailesine teslim edilecek bir diyet ve bir mümin köleyi azat etmek gerekir. Bunlari bulamayan kimsenin, Allah tarafindan tevbesinin kabulü için iki ay pespese oruç tutmasi lâzimdir. Allah her seyi bilendir, hikmet sahibidir.
Maide/89. Allah, kasitsiz olarak agzinizdan çikiveren yeminlerinizden dolayi sizi sorumlu tutmaz, fakat bilerek yaptiginiz yeminlerden dolayi sizi sorumlu tutar. Bunun da keffâreti, ailenize yedirdiginiz yemegin orta hallisinden on fakire yedirmek, yahut onlari giydirmek, yahut da bir köle azat etmektir. Bunlari bulamiyan üç gün oruç tutmalidir. Yemin ettiginiz takdirde yeminlerinizin keffâreti iste budur. Yeminlerinizi koruyun (onlara riayet edin). Allah size âyetlerini açikliyor; umulur ki sükredersiniz!
(ISLAM’DA ÖZGÜRLÜGÜ GASP EDILMIS (KÖLE) BIR KISININ DEGERI = ON FAKIRI DOYURMAK VEYA GIYDIRMEK)
(ISLAM KÖLELERIN ÜZERINE BIR GÜNES GIBI DOGMUS VE KÖLELIGE BIR SON VERMISTIR! GÖZÜNÜN IÇINE BAKA BAKA YALAN SÖYLEMEK BU OLSA GEREK)

Madde 5- Hiç kimseye iskence yapilamaz, zalimce, insanlik disi veya onur kirici davranislarda bulunulamaz ve ceza verilemez.

Maide/38. Hirsizlik eden erkek ve kadinin, yaptiklarina karsilik bir ceza ve Allah'tan bir ibret olmak üzere ellerini kesin. Allah izzet ve hikmet sahibidir.
Maide/33. Allah ve Resûlüne karsi savasanlarin ve yeryüzünde (hak) düzeni bozmaya çalisanlarin cezasi ancak ya acimadan öldürülmeleri, ya asilmalari, yahut el ve ayaklarinin çaprazlama kesilmesi, yahut da bulunduklari yerden sürülmeleridir. Bu onlarin dünyadaki rüsvayligidir. Onlar için ahirette de büyük azap vardir.
Muhammed/4. (Savasta) inkâr edenlerle karsilastiginiz zaman boyunlarini vurun. Nihayet onlara iyice vurup sindirince bagi sikica baglayin (esir alin). Savas sona erince de artik ya karsiliksiz veya fidye karsiligi saliverin. Durum su ki, Allah dileseydi, onlardan intikam alirdi. Fakat sizi birbirinizle denemek ister. Allah yolunda öldürülenlere gelince, Allah onlarin yaptiklarini bosa çikarmaz.
Nur/2. Zina eden kadin ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inaniyorsaniz, Allah'in dininde (hükümlerini uygularken) onlara aciyacaginiz tutmasin. Müminlerden bir gurup da onlara uygulanan cezaya sahit olsun.
Nur/4. Namuslu kadinlara zina isnadinda bulunup, sonra (bunu isbat için) dört sahit getiremeyenlere seksener sopa vurun ve artik onlarin sahitligini hiçbir zaman kabul etmeyin. Onlar tamamen günahkârdirlar.
Nisa/34. Allah'in insanlardan bir kismini digerlerine üstün kilmasi sebebiyle ve mallarindan harcama yaptiklari için erkekler kadinlarin yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadinlar itaatkârdir. Allah'in kendilerini korumasina karsilik gizliyi (kimse görmese de namuslarini) koruyucudurlar. Bas kaldirmasindan endise ettiginiz kadinlara ögüt verin, onlari yataklarda yalniz birakin ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eger size itaat ederlerse artik onlarin aleyhine baska bir yol aramayin; çünkü Allah yücedir, büyüktür.
Nisa/15. Kadinlarinizdan fuhus yapanlara karsi aranizdan dört sahit getirin. Eger sahitlik ederlerse, o kadinlari ölüm alip götürünceye yahut Allah onlara bir yol açincaya kadar evlerde hapsedin.

Madde 6- Herkesin, her nerede olursa olsun, hukuksal kisiliginin taninmasi hakki vardir.
Tevbe/29. Kendilerine Kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe inanmayan, Allah ve Resûlünün haram kildigini haram saymayan ve hak dini kendine din edinmeyen kimselerle, küçülerek elleriyle cizye verinceye kadar savasin.
Bakara/223. Kadinlariniz sizin için bir tarladir. Tarlaniza nasil dilerseniz öyle varin….

Madde 7- Herkes yasa önünde esittir ve ayrim gözetilmeksizin yasanin korunmasindan esit olarak yararlanma hakkina sahiptir. Herkesin bu Bildirgeye aykiri her türlü ayrim gözetici isleme karsi ve böyle islemler için yapilacak her türlü kiskirtmaya karsi esit korunma hakki vardir.

Nahl/75. Allah, hiçbir seye gücü yetmeyen, baskasinin mali olmus bir köle ile katimizdan kendisine verdigimiz güzel riziktan gizli ve açik olarak harcayan (hür) bir kimseyi misal verir. Bunlar hiç esit olurlar mi? Dogrusu hamd Allah'a mahsustur. Fakat onlarin çogu (bunu) bilmezler.
Nahl/76. Allah, su iki kisiyi de misal verir: Onlardan biri dilsizdir, hiçbir sey beceremez ve efendisinin üstüne bir yüktür. Onu nereye gönderse bir hayir getiremez. Simdi, bu adamla, dogru yolda yürüyerek adaleti emreden kimse esit olur mu?

Madde 8- Herkesin anayasa yada yasayla taninmis temel haklarini çigneyen eylemlere karsi yetkili ulusal mahkemeler eliyle etkin bir yargi yoluna basvurma hakki vardir.

Maide/45. Tevrat'ta onlara söyle yazdik: Cana can, göze göz, buruna burun, kulaga kulak, dise dis (karsilik ve cezadir). Yaralar da kisastir (Her yaralama misli ile cezalandirilir). Kim bunu (kisasi) bagislarsa kendisi için o keffâret olur. Kim Allah'in indirdigi ile hükmetmezse iste onlar zalimlerdir.
Maide/47. Incil'e inananlar, Allah'in onda indirdigi (hükümler) ile hükmetsinler. Kim Allah'in indirdigi ile hükmetmezse iste onlar fâsiklardir.

Madde 9- Hiç kimse keyfi olarak yakalanamaz, tutuklanamaz ve sürgün edilemez.

Madde 10- Herkesin, hak ve yükümlülükleri belirlenirken ve kendisine bir suç yüklenirken, tam bir sekilde davasinin bagimsiz ve tarafsiz bir mahkeme tarafindan hakça ve açik olarak görülmesini istemeye hakki vardir.

Madde 11-
1. Kendisine bir suç yüklenen herkes, savunmasi için gerekli olan tüm güvencelerin tanindigi açik bir yargilama sonunda, yasaya göre suçlu oldugu saptanmadikça, suçsuz sayilir.
2. Hiç kimse islendigi sirada ulusal yada uluslararasi hukuka göre bir suç olusturmayan herhangi bir eylem veya ihmalden dolayi suçlu sayilamaz. Kimseye suçun islendigi sirada uygulanabilecek olan cezadan daha agir bir ceza verilemez.

Maide/38. Hirsizlik eden erkek ve kadinin, yaptiklarina karsilik bir ceza ve Allah'tan bir ibret olmak üzere ellerini kesin. Allah izzet ve hikmet sahibidir.
Tevbe/5. Haram aylar çikinca müsrikleri buldugunuz yerde öldürün; onlari yakalayin, onlari hapsedin ve onlari her gözetleme yerinde oturup bekleyin. Eger tevbe eder, namazi dosdogru kilar, zekâti da verirlerse artik yollarini serbest birakin. Allah yarligayan, esirgeyendir.

Madde 12- Kimsenin özel yasamina, ailesine konutuna yada haberlesmesine keyfi olarak karisilamaz, seref ve adina saldirilamaz. Herkesin bu gibi karisma ve saldirilara karsi yasa tarafindan korunmaya hakki vardir.

Madde 13-
1. Herkesin bir devletin topraklari üzerinde serbestçe dolasma ve oturma hakki vardir.
2. Herkes , kendi ülkesi de dahil olmak üzere, herhangi bir ülkeden ayrilmak ve ülkesine yeniden dönmek hakkina sahiptir.

Tevbe/ 28. Ey iman edenler! Müsrikler ancak bir pisliktir. Onun için bu yillarindan sonra Mescid-i Haram'a yaklasmasinlar. Eger yoksulluktan korkarsaniz, (biliniz ki) Allah dilerse sizi kendi lütfundan zengin edecektir. Süphesiz Allah iyi bilendir, hikmet sahibidir.

Madde 14-
1. Herkesin zulüm altinda baska ülkelere siginma ve siginma olanaklarindan yararlanma hakki vardir.
2. Gerçekten siyasal nitelik tasimayan suçlardan veya Birlesmis Milletlerin amaç ve ülkelerine aykiri eylemlerden dogan kovusturma durumunda bu haktan yararlanilamaz.

Madde 15-
1. Herkesin bir yurttasliga hakki vardir.
2. Hiç kimse keyfi olarak yurttasligindan veya yurttasligini degistirme hakkindan yoksun birakilamaz.

Madde 16-
1. Yetiskin her erkegin ve kadinin, irk, yurttaslik veya din bakimlarindan herhangi bir kisitlamaya ugramaksizin evlenme ve aile kurmaya hakki vardir.

Bakara/221. Iman etmedikçe putperest kadinlarla evlenmeyin. Begenseniz bile, putperest bir kadindan, imanli bir câriye kesinlikle daha iyidir. Iman etmedikçe putperest erkekleri de (kizlarinizla) evlendirmeyin. Begenseniz bile, putperest bir kisiden inanmis bir köle kesinlikle daha iyidir. Onlar (müsrikler) cehenneme çagirir. Allah ise, izni (ve yardimi) ile cennete ve magfirete çagirir. Allah, düsünüp anlasinlar diye âyetlerini insanlara açiklar.
2. Evlenme sözlesmesi, ancak evleneceklerin özgür ve tam iradeleriyle yapilir.

Ahzab/50. Ey Peygamber! Mehirlerini verdigin hanimlarini, Allah'in sana ganimet olarak verdigi ve elinin altinda bulunan cariyeleri, amcanin, halanin, dayinin ve teyzenin seninle beraber göç eden kizlarini sana helâl kildik. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istedigi takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadini, diger müminlere degil, sirf sana mahsus olmak üzere (helâl kildik). Kuskusuz biz, hanimlari ve ellerinin altinda bulunan cariyeleri hakkinda müminlere neyi farz kildigimizi biliriz. (Bu hususta ne yapmalari lâzim geldigini onlara açikladik) ki, sana bir zorluk olmasin. Allah bagislayandir, merhamet edendir.
3. Aile, toplumun, dogal ve temel unsurudur, toplum ve devlet tarafindan korunur.

Madde 17-
1. Herkesin tek basina veya baskalariyla ortaklasa mülkiyet hakki vardir.
2. Hiç kimse keyfi olarak mülkiyetinden yoksun birakilamaz.

Madde 18- Herkesin düsünce, vicdan ve din özgürlügüne hakki vardir. Bu hak, din veya topluca, açik olarak ya da özel biçimde ögrenim, uygulama, ibadet ve dinsel törenlerle açiga vurma özgürlügünü içerir.

Madde 19- Herkesin düsünce ve anlatim özgürlügüne hakki vardir. Bu hak düsüncelerinden dolayi rahatsiz edilmemek, ülke sinirlari söz konusu olmaksizin, bilgi ve düsünceleri her yoldan arastirmak, elde etmek ve yaymak hakkini gerekli kilar.

Tevbe/5. Haram aylar çikinca müsrikleri buldugunuz yerde öldürün; onlari yakalayin, onlari hapsedin ve onlari her gözetleme yerinde oturup bekleyin. Eger tevbe eder, namazi dosdogru kilar, zekâti da verirlerse artik yollarini serbest birakin. Allah yarligayan, esirgeyendir.

Madde 20-
1. Herkesin silahsiz ve saldirisiz toplanma, dernek kurma ve dernege katilma özgürlügü vardir.
2. Hiç kimse bir dernege girmeye zorlanamaz.

Madde 21-
1. Herkes, dogrudan veya serbestçe seçilmis temsilciler araciligi ile ülkesinin yönetimine katilma hakkina sahiptir.
2. Herkesin ülkesinin kamu hizmetlerinden esit olarak yararlanma hakki vardir.
3. Halkin iradesi hükümet otoritesinin temelidir. Bu irade, gizli veya serbestligi saglayacak benzeri bir yöntemle genel ve esit oy verme yoluyla yapilacak ve belirli araliklarla tekrarlanacak dürüst seçimlerle belirlenir.

Maide/5…….. Kim (Islâmî hükümlere) inanmayi kabul etmezse onun ameli bosa gitmistir. O, ahirette de ziyana ugrayanlardandir.

Madde 22- Herkesin, toplumun bir üyesi olarak, sosyal güvenlige hakki vardir. Ulusal çabalarla ve uluslararasi isbirligi yoluyla ve her devletin örgütlenmesine ve kaynaklarina göre, herkes onur ve kisiliginin serbestçe gelisim için gerekli olan ekonomik, sosyal ve kültürel haklarinin gerçeklestirilmesi hakkina sahiptir.

Madde 23-
1. Herkesin çalisma, isini serbestçe seçme, adaletli ve elverisli kosullarda çalisma ve issizlige karsi korunma hakki vardir.
2. Herkesin, herhangi bir ayrim gözetmeksizin, esit is için esit ücrete hakki vardir.
3. Herkesin kendisi ve ailesi için insan onuruna yarasir ve gerekirse her türlü sosyal koruma önlemleriyle desteklenmis bir yasam saglayacak adil ve elverisli bir ücrete hakki vardir.
4. Herkesin çikarini korumak için sendika kurma veya sendikaya üye olma hakki vardir.

Madde 24- Herkesin dinlenmeye, eglenmeye, özellikle çalisma süresinin makul ölçüde sinirlandirilmasina ve belirli dönemlerde ücretli izne çikmaya hakki vardir.
Nahl/75. Allah, hiçbir seye gücü yetmeyen, baskasinin mali olmus bir köle ile katimizdan kendisine verdigimiz güzel riziktan gizli ve açik olarak harcayan (hür) bir kimseyi misal verir. Bunlar hiç esit olurlar mi? Dogrusu hamd Allah'a mahsustur. Fakat onlarin çogu (bunu) bilmezler.
Nahl/76. Allah, su iki kisiyi de misal verir: Onlardan biri dilsizdir, hiçbir sey beceremez ve efendisinin üstüne bir yüktür. Onu nereye gönderse bir hayir getiremez. Simdi, bu adamla, dogru yolda yürüyerek adaleti emreden kimse esit olur mu?

Madde 25-
1. Herkesin kendisinin ve ailesinin saglik ve refahi için beslenme, giyim, konut ve tibbi bakim hakki vardir. Herkes, issizlik, hastalik, sakatlik, dulluk, yaslilik ve kendi iradesi disindaki kosullardan dogan geçim sikintisi durumunda güvenlik hakkina sahiptir.

Bakara/269. Allah hikmeti diledigine verir. Kime hikmet verilirse, ona pek çok hayir verilmis demektir. Ancak akil sahipleri düsünüp ibret alirlar.

Isra/30. Rabbin rizki diledigine bol verir, diledigine daraltir. Süphesiz ki O, kullarindan haberdardir, (onlari) çok iyi görür.
2. Analarin ve çocuklarin özel bakim ve yardim görme haklari vardir. Bütün çocuklar, evlilik içi veya evlilik disi dogmus olsunlar, ayni sosyal güvenceden yararlanirlar.

Madde 26-
1. Herkes egitim hakkina sahiptir. Egitim, en azindan ilk ve temel egitim asamasinda parasizdir. Ilkögretim zorunludur. Teknik ve mesleksel egitim herkese açiktir. Yüksek ögretim, yeteneklerine göre herkese tam bir esitlikle açik olmalidir.
2. Egitim insan kisiligini tam gelistirmeye ve insan haklariyla temel özgürlüklere saygiyi güçlendirmeye yönelik olmalidir. Egitim, bütün uluslar, irklar ve dinsel topluluklar arasinda anlayis, hosgörü ve dostlugu özendirmeli ve Birlesmis Milletlerin barisi koruma yolundaki çalismalarini gelistirmelidir.

Maide/ 51. Ey iman edenler! Yahudileri ve hiristiyanlari dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar (birbirinin tarafini tutarlar). Içinizden onlari dost tutanlar, onlardandir. Süphesiz Allah, zalimler topluluguna yol göstermez.
3. Çocuklara verilecek egitimin türünü seçmek, öncelikle ana ve babanin hakkidir.

Madde 27-
1. Herkes toplumun kültürel yasamina serbestçe katilma, güzel sanatlardan yararlanma, bilimsel gelismeye katilma ve bundan yararlanma hakkina sahiptir.

Tevbe/ 28. Ey iman edenler! Müsrikler ancak bir pisliktir. Onun için bu yillarindan sonra Mescid-i Haram'a yaklasmasinlar. Eger yoksulluktan korkarsaniz, (biliniz ki) Allah dilerse sizi kendi lütfundan zengin edecektir. Süphesiz Allah iyi bilendir, hikmet sahibidir.
2. Herkesin yaraticisi oldugu bilim, edebiyat ve sanat ürünlerinden dogan maddi ve manevi çikarlarinin korunmasina hakki vardir.

Madde 28- Herkesin bu Bildirgede öngörülen hak ve özgürlüklerin gerçeklesecegi bir toplumsal ve uluslararasi düzene hakki vardir.
Bakara/159. Indirdigimiz açik delilleri ve kitapta insanlara apaçik gösterdigimiz hidayet yolunu gizleyenlere hem Allah hem de bütün lânet ediciler lânet eder.

Maide/44. …….Ayetlerimi az bir bedel karsiliginda satmayin. Kim Allah'in indirdigi (hükümler) ile hükmetmezse iste onlar kâfirlerin ta kendileridir.

Madde 29-
1. Herkesin, kisiliginin serbestçe ve tam gelismesine olanak veren topluma karsi ödevleri vardir.
2. Herkes haklarini kullanirken ve özgürlüklerinden yararlanirken, baskalarinin hak ve özgürlüklerinin taninmasi ve bunlara saygi gösterilmesinin saglanmasi ve demokratik bir toplumda genel ahlak ve kamu düzeniyle genel refahin gereklerinin karsilanmasi amaciyla yalniz yasayla belirlenmis sinirlamalara bagli olur.
3. Bu hak ve özgürlükler hiçbir kosulda Birlesmis Milletlerin amaç ve ilkelerine aykiri olarak kullanilamaz.

Madde 30- Bu bildirgenin hiçbir kurali, herhangi bir devlet, topluluk veya kisiye, burada açiklanan hak ve özgürlüklerden herhangi birinin yok edilmesini amaçlayan bir girisimde veya eylemde bulunma hakkini verir biçimde yorumlanamaz.

Görüyoruz ki, bugün hala yeryüzünde birçok cografyada ahlaksal degerlerin, toplumun ve devletin yasam sekli bilime ve hosgörüye sirt çevirerek elindeki bu yasam biçimini ilkelligine ragmen sürdürmeye ve kendisi gibi olmayan diger toplumlari asagilayarak bakmakta ve firsat buldukça saldirmaya devam etmektedir. Onlara göre kendi ahlaksal degerleri ve yönetim sekilleri degisemez olup her türlü yenilige ve gelisime kapalidir. Bunun gerekçesi ise bu degerlerin ‘Tanri’dan geldigi ve ancak Tanri tarafindan bildirilen yasalar ve ahlaki degerler evrensel olmalidir’ seklinde karsimiza çikar. Bugün artik insanlar her türlü ahlak yapisini, siyasi sistemi, bilimi rahatça sorguladiktan sonra demokrasi ve bilim yardimi ile güncelleyip daha gelismis bir düzeye çikma çabasi içinde bulunurken, Din buna asla izin vermez. Din kavrami kendi yapisi içinde sorgulanamaz, degistirilemez, ve dinin her sözü insanin bir hayat kilavuzu olarak görülür. Peki eger dinde, dolayisiyla Tanri’nin insana verdigi bu yasam kilavuzunda mantiga ve sagduyuya aykiri kavramlar varsa bunlar nasil karsilanir? Birde akil ve sagduyu dedigimizde ne anliyoruz? Akil ve sagduyunun bugünkü seviyeye ulasmasini saglayan en büyük faktör bilim ve insanin vicdani gelismisligidir. Bugün dinlerde karsimiza çikan ve bize akil disi olarak görülen kavramlar o dinin ilk ortaya çiktigi zamanda ve cografyada o zamanin bilim seviyesi ve toplumun ahlak anlayisi çerçevesinde ‘dogru’ olarak kabul görülüyordu ve aksini ispatlayacak verilerden yoksundu. Dinlerin hüküm sürdürdügü dönemlerde zaman zaman birtakim teoriler ortaya atildiysa da kisa zamanda dinin ölümcül emirleri karsisinda yasam imkani bulamadi. Bilim ve felsefe alaninda yeni fikirler ve kanitlar ‘büyücülük’ olarak adlandirildi ve derhal fikir ve kanitlar sahipleri ile birlikte engizisyonda yok edildi. Fakat sonunda aklin isyani galip geldi ve ortaçagin Reform dönemi ile, degismez denilen kanunlar, dolayisiyla Tanri sözü olarak kabul edilen kutsal kitaplar kiliseye tikilmasi sonucu bilim ve felsefenin önü açilmistir. Ve hemen bunun ardindan yine aklin isyani sonucu Fransiz ihtilalinin etkisiyle ahlaksal bir devrim gerçeklestirilmis ve bugünün demokrasi yapisinin temelleri atilmistir. Özetle söyle diyebiliriz ki insanlik kendi yarattigi din ile kendini prangaya baglamis ve karanlik çag dedigimiz uzun bir döneme girmistir, ve nihayet yine kendi yarattigi bilim ve ahlak anlayisi ile bu prangalardan kurtulmustur.

Insanliga sunulan herhangi bir sosyal sistem ne kadar Tanri’dan gelme ve kutsal olarak adlandirilirsa adlandirilsin nihayetinde bugünün bilim, sagduyu ve ahlak süzgecinden geçmedigi sürece varligini korumasi söz konusu degildir, elbette ki gelismis ve çagdas bir toplum olmaktan söz etmek istiyorsa.

Daha özgür, çagdas ve mutlu bir dünya için aklin ve bilimin yolundan sasmamak dilegiyle.

Düzenleyen: Hür irade
Eger savasacaksan Haklarin için savas

sodomo--
14-03-2007, 15:26
Mhmmd, bir papağan ile bir kargayı aynı kafese koyduklarında bundan ilk şikayetçi olan karga olurmuş.

Hatasız kul olmaz hatamla sev beni :)

ziggurat
14-03-2007, 15:27
Ilhan Arsel sitesinden Hür Iradenin bu konuyla ilgili bir calismasini ilgilenenler icin buraya tasidim.Tesekkürler Hür Irade.

sodomo--
14-03-2007, 15:33
Hür irade bizim Freewill değil mi ya ? Ona söyeleyelim de TCK ve TC. Anaysası bağlamında da Kuran'a bir bakıversin.

hiramusta
14-03-2007, 15:40
1.Maddeden başlayalım ziggurat.Sence bu beyannameyi hazırlayanlar ve imzalayan emperyalist devletler,müslümanlara karşı kardeşlik duyguları beslemişler midir?Mesela insan hakları havarisi Abd,Iraklıları sevdiğinden mi yoketmektedir?Yoksa Kur'an haklı mı?Onlardan bize dost olmaz mı?

sodomo--
14-03-2007, 15:51
Kuran'ı savunmak ile anti-emperyalist olmak ve İnsan hakları beyannamesine karşı çıkmak arasında ne gibi bir koşutluk var çözebilmiş değilim arkadaş.

14-03-2007, 16:01
Yoksa Kur'an haklı mı?Onlardan bize dost olmaz mı?

Kur'an haklıdır, onlardan bize dost olmaz. Özellikle siyonistlerden ve evangelistlerden dost olmaz. Bunun nedeni, onların kutsal kitaplarındaki kendilerinden olmayanı ötekileştiren, aşağı gören, düşman belleten yaklaşımla beyinleri yıkanarak büyümüş olmalarıdır, aynen islamcılar gibi. Bu da kutsal kitapların aslında kutsal mutsal olmadığının en önemli göstergesidir.

pante
14-03-2007, 16:23
" Yahu *Pante, *yine *Panteliğini *gösterdin *ha *
Biz *burada *hukuksalılktan *bahsediyoruz. *Kin, *nefret, *dümanlık *saçan *ve *dahası *"öldürme" *emirleri *veren *ve *dahası *bu *emirlerinde *bifiil *uygulanmış *olması *ile *etki *gücü *ispatlanmmış * ve *yine *dahası *gelecekte *de *bu *emirlerinin *bifiil *uygulanacağı *aşikar *olan *bir *kitap *var *ortada. " *

Laf olsun diye konuşuyorsak, okey yasaklansın Sodomo.
Cumhurbaşkanı da Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen olsun. (Eskişehir Büyükşehir Bld. Bşk.)
ABD emperyalistlikten vazgeçsin.
vs. vs.

Talepler uygulanabilir olmalı. Herhangi bir ülkede Kur'an'ın yasaklanması için dava
açılabilir, ama kesinlikle yasaklayamazlar. Bela alırlar başlarına.
Hele müslümanların yoğun olduğu ülkelerde dava dahi açılamaz. Tefe koyarlar adamı.
Eğer 1-2 asır sonrası için yazıyorsanız, değmez, yararı olmaz.
Ama benim söylediğimin uygulanabilir yanı vardır. Köktendincilerin tepkisi olacaktır elbet.
"İslam barış dinidir" diyenler ise ses çıkaramaz ve rahatlıkla uygulanır.

ziggurat
14-03-2007, 16:40
Dikkat ettim mesajlara,bati söyle bati böyle diye bati kötüleniyor.Batidan bakinca da Müslüman tolumlarin siddet icerdikleri ve davranislarinin insan haklarina uygun olmadigi düsünülüyor.Iste sorun burada basliyor.Kuantum fizigine göre Japonyada bir kelebegin kanat cirpmasi bazen büyük bir kasirgayi tetikleyebilir.Dünyada yapilan hersey doga yasalarina uygun bicimde sonuc verir.Irkcilik ve dincilik ortadan kalktiginda dünyaya baris gelecek.Kötü kim ise bütün insanlik onun üzerine yürümeli.Bati kötü ise,Müslümanlar bati ile bütün iliskilerini kesmeli ve batidan aldigi bütün seyi iade etmeli dersek ve bu gerceklesirse sonuc ne olur.?Müslümanlar kullandiklari otomobilleri,televizyonleri, ucaklari,telefonlari *ve modern cagin bütün araclarini batiya teslim ederse müslümanin elinde Öküz ile karasaban kalir.Suc isleyenin kolunun bacaginin kesildigi bazi müslüman ülkeler de batidan bircok sey ögrenmeli.Bilim ve teknik batida.Bakin Fethullah efendi Oruc döneminde ne demisti?Vatan hasretinden bahsetmisti ve ezan sesini özlemisti.Kimse ona ,maksat ezan sesini özlüyorsun neden Arabistana veya Irana gitmedinde bu gavur ellere geldin diye sormadi.Ama biz bu özgür sitede soralim.Okuyorsa yanitini varsin.Biz batinin yaninda degiliz,kendi halkimiz kendi insanimizin yanindayiz.Ama halkimizin ileri gitmesini cagdas uygarlik seviyesine ulasmasini engelleyen her seye de karsiyiz.Kücücük cocuklarin beynini ilkel Arap in yallellisi ile dolduranlara ,kadinlarimizi kizlarimizi cuvallara tikayip ikinci sinif insan muamelesi yapanlara karsiyiz ve mücadelemiz bu yönde.

hiramusta
14-03-2007, 16:41
Yav abi sen ne demiştin?Sabahtan beri okumaktan gözlerim yoruldu,başıma ağrılar girdi.Neolur :( yazını arattırma bana.

14-03-2007, 16:47
sevgili hiramusta,

kime sordun :)

sodomo--
14-03-2007, 16:51
Yine anlatamadım.
Pante bunun ABD emperyalsitlikten vazgeçsin demekle ne ilgisi var ? Bu bir iç hukuk meslesidir ve bu tip bir karşılaştırma ilgisizdir konu ile.

ABD BM hukukunu çiğnediği için suçlanmaktadır zaten veya BM hukukuna uymaya davet edilmektedir. Filistinin de BM'de tanınmış bir devleti vardır ama fiilen yoktur vb.. Yani hukuksal kararlar "uygulanabilirlik" kriterine tâbi tutulmaz.

Sen bifiil Kuran'ın basımını ve dağıtımını engelleyemeyebilirsin ama Kuran'ın TCK'ya göre suç olduğunu hukuksal olarak tescil edersin.

Beni fiili durum ilgilendirmiyor pek fazla. Beni ilgilendiren hukusal olarak Kuran'ın "suça teşvik ve tahrik" eden bir kitap olduğunun tescili.

Üstelik dünyada ABD hukuku çiğniyor diye biz de istediğimiz gibi içeride hukuku çiğneyecek miyiz ? Bu nasıl bir mantık ? İyi ya, isteyen istediğini yapsın keyfekeder, ne güzel ya...
O zaman TCK'yı niye hazırladın niye Anayasa yaptın diye sormazlar mı adama ?

Üstelik bu tip bir söylem bir siyasi demogojidir ve bizim gibi araplaştırılmış ve eğitim ortalaması ilkokul 3 olan toplmlarda insanların zihnini sulandırmak için fazlasıyla başvurulan bir sıradan demogojidir.

Bu konunun ne ABD ile ne ozon tabakası ile bir ilgisi vardır.

Bak parmaklarım yoruldu hala anlatamadım derdimi...

hiramusta
14-03-2007, 16:56
İkindi ikindi ağzımı bozcam şincik...Kardeşim senin medeni zannettiğin (aslında onların tek dişi kalmış canavar olduğunu deden farketmişte,sen hala uyuyosun.)batının sahte medeniyetinde milyonlarca insanın kanı var kanı.O vahşi batı medeniyeti milyonlarca insanın kuru kafaları üzerine kuruldu.Doymadılar ,Ortadoğuya bir sülük gibi yapışıp,büyük bir iştahla kanını emmeye hala devam ediyorlar.

hiramusta
14-03-2007, 17:00
Panteye sordum

dilaver
14-03-2007, 17:03
yasaklarla kim bugüne kadar bir yere varmış ki bundan sonra bir yere varılabilsin. Kur'anı yasaklama talebi resmen bir provakosyondur.

* * Tam tersine Kur'an daha da özgürleştirilmeli ve herkesin ne dedigini anlaması saglanmalı. Tamamen kendi dilimize çevrilmeli ve şayet yasaklanacaksa ibadetin Türkçe haricindeki bir dil ile yapılmasının önüne geçilmeli.

* * *Şayet yasaklanacaksa Diyanet İşleri gibi bir kurum yasaklanmalı.

* * * Aksine serbest olmalı Kur'an ve onunla ilgili tartışmalar. Bizler de çıkıp burada eleştirdigimiz gibi medya önünde fikirlerimizi dile getirebilelim. Önemli olan yasak degil onun içindeki özün herkes tarafından anlaşılabilmesidir.

* * * *Bir düşünce sistemini yasaklamaya çalışırsanız ona olan ilgiyi arttırırsınız. Mazlum postu giydirirsiniz. Turan Dursun da bunun mücadelesini vermedi mi. Saglıgında karşısına çıkabilecek bir tek İslam alimi bulabildi mi.

* * * *Neden Türkçe ezanın kaldırdılar, neden Türkçe dua okunmasını istemezler. Sonları gelir de onun için.

* * * *Çıkarın iki profu karşı karşıya medyaya. İlhan Arsel ile Yaşar Nuri'yi. Bakın bakalım ne olacak.

* * * * Sonuçta Kur'an 1400 sene evvel arapların devlet olmak için ortaya koydugu bir anayasa kitapçıgından başka bir şey degil. Bir kere yasaklamaya başladınız mı Cengiz Hanı da yasaklarsınız, Fatih Mehmet'i de. Neticede yasaklanmamış insan kültürünün hiç bir ürünü kalmaz. Tarih sınıf mücadelelernin bir izdüşümüdür çünkü ve tamamıyla şiddetle, zorla, ateşle, barutla doludur.

* * * * Kur'anın nesinden korkacagım da onu yasaklayacagım. O benden korksun. Çünkü bizler sayesinde uzun olmayan bir gelecekte onun yeri sadece eski çag mitolojik eserlerinin arasında bir yerde durmak olacak. İlyada ile arasında epey bir külliyat olacak gerçi ama fihristte aynı kategoride yer alacaklar .

* * * * saygılarımla

sodomo--
14-03-2007, 17:05
Eskiden sosyalistelerimiz vardı onlarda böyle sallar dururdu, ha babam ABD emperyalizmi, Batı emperyalizmi şu bu diye, şimdi de şeriatçılarla uğraş işin yoksa. Kardeşim *idoelojik bakıyorsun ve gerçekleri görmek yerine demogojik ve boş bir siyasi söylem içindesin. İdeolojik düşünme ideolojik. Somut ol somut. Batı şöyle batı böyle. Peki Araplar nasıl ?
Eski sosyalistlerde SSCB'ye laf söyletmezlerdi.
Tarih tekerrür edip duruyor

liopleurodon
14-03-2007, 17:08
>>> Kuantum *fizigine *göre *Japonyada *bir *kelebegin *kanat *cirpmasi *bazen *büyük *bir *kasirgayi *tetikleyebilir.

Ne kuantumu, ne kelebeği yahu, yuh diyorum ancak.. Abartmayın bu kadar...

Bir kelebeğin hapşurması Japonya'da bir tayfun başlatamaz, bir tayfunu tetikleyebilir.. Bu kaos teorisinin bir sonucu olarak söylenebilecek bir yorumdur.. Ama kuantumla filan ilgisi yoktur..

Az bilinen, pek bilinmeyen şeyleri alıp alıp böyle insanları manipüle etmek, bir tür hipnoz edip etkilemek için kullanmaktan daha alçakca bir şey olamaz..

sodomo--
14-03-2007, 17:14
Tam Â*tersine Â*Kur'an Â*daha Â*da Â*özgürleştirilmeli Â*ve Â*herkesin Â*ne Â*dedigini Â*anlaması Â*saglanmalı. Â*Tamamen Â*kendi Â*dilimize Â*çevrilmeli Â*ve Â*şayet Â*yasaklanacaksa Â*ibadetin Â*Türkçe Â*haricindeki Â*bir Â*dil Â*ile Â*yapılmasının Â*önüne Â*geçilmeli. (Dilaver)

Şimdi de Dilaver çıktı iyi mi :)
Yahu Dilaver konuya lütfen TCK ekseninde bakar mısın ?
Genelleme, soyutlaştırma, yayvanlaştırma, dağıtma.
Spesifik ol ve hukusal ol.
Fazla bir şey istemiyorum bak.
"Kuran'ın özgürleştirilmesi" gibi bir cümleyi nasıl kurdun öyle :)
Dur bi kahkaha atayım :) :) :)

sodomo--
14-03-2007, 17:27
Ayrıca, Mhmmd dostumu bu aşağıdaki şiirinden dolayı kutlarım. Beni ziyadesiyle güldürdü. Sağol varol Mhmmd dostum :)

Bilirim; *her *bir *kötülüğün *kaynağıdır *Kur'an, *her *bir *şeytanın *kitabı. * *
Versin *bakalım *kararını *elin *yaman *fesadı.
Tapanlar *şimdi *kalkar *ayağa *başlarlar *küfre
Zaten *hep *beklerdi *bunu *gavur *kefere...

pante
14-03-2007, 17:35
" Yine *anlatamadım. *
Pante *bunun *ABD *emperyalsitlikten *vazgeçsin *demekle *ne *ilgisi *var *? *Bu *bir *iç *hukuk *meslesidir *ve *bu *tip *bir *karşılaştırma *ilgisizdir *konu *ile. *
*
ABD *BM *hukukunu *çiğnediği *için *suçlanmaktadır *zaten *veya *BM *hukukuna *uymaya *davet *edilmektedir. *Filistinin *de *BM'de *tanınmış *bir *devleti *vardır *ama *fiilen *yoktur *vb.. *Yani *hukuksal *kararlar *"uygulanabilirlik" *kriterine *tâbi *tutulmaz. "

Sodomo, ben seni anlıyorum ama yanlış düşünüyorsun. Şöyle ki;
Ben uygulanması mümkün olmayan taleplerin anlamı yok diyorum. "ABD'nin emperyalistliği
yasaklansın" , "Büyükerşen cumhurbaşkanı olsun" gibi isteklerle aynıdır hemen hemen.
İstemekle olmaz bunlar.
TCK açısından bakarsak eğer;
Farzedelim ki böyle bir dava reddedilmedi ve muhakeme edildi (Pek şansı yok ama ).
Bu muhakemeden Kur'an aleyhine bir karar çıkmaz.
Çünkü anayasada din ve inanç özgürlüğü vardır birr.
İkincisi, hiçbir hakim Kur'an'daki ayetleri bugüne de hitap ediyor diye karar alıp
yasaklayamaz. Çünkü Kur'an'ı savunacak olanlar, şiddet içeren ayetlerin 1400 yıl
öncesinin şartları ve savaş gereği olduğunu ifade edeceklerdir.

Hiramusta anladın mı? :)

dilaver
14-03-2007, 17:39
Kur'anın özgürleştirilmesinden kastım din adamlarının tekelinden çıkarılmasıdır. Din adamlarının onu istedigi gibi yorumlamasının önüne geçilmesidir. Bu da ancak tabu olmaktan çıkarılıp ulu orta tartışmaya açılması ile olur.

* * * Sen çıkarsın ortaya burada yazdıgın gibi Muhammedin zevcelerini ve onunla ilgili ayetleri aleni bir şekilde herhangi bir din adamı ile tartışırsın ve Kur'anın insan yapısını ortaya koyarsın.

* * * *Kuran mı okunacak Türkçe okunur bak bakalım o cemaat anlayabildikleri bu kitabı bu kadar huşu içinde dinleyip salya sümük aglayabileceklermi.

* * * *O zaman ne kutsallıgı kalır ne de tehlikesi. Kutsallıgı tabu olmasından kaynaklanıyor. Erişilememsinden kaynaklanıyor. Kur'an Türkçe okunmuş ve ibadet Türkçe olmuş olsaydı kaç kişi ciddiye alıp ta o ayetlerle secdeye varırdı.

* * * * Mesela imam okudu *"ey muhammed evlatlıgının karısı sana helal kılındı" *ya da başka bir söz. Bir hayal et bakalım bu sözlerin arkasında kaç kişi duracak.

* * * * Bugün Kur'an Türkçe açısından özgür degil. Daha dogrusu inananlar onu Türkçe anlamak ve okumak ve ibadette kullanmak açısından özgür degil. Zaten bu anlayış degil midir ki insanları bu kadar bagnaz yapan ve onun sözlerinin tanrı sözü olduguna inanmaya sevkeden.

* * * * Soyut olan Türkiye gibi bir ülkede Kur'anın yasaklanmasını istemek oluyor, bu hemde çok soyut. Ama somut olan onun Türkçe uygulanmasını istemektir. Allah da Arap degilse bunun nesine karşı çıkacaklar. Çıkacaklar mutlaka da ne gerekçe bulacaklar.

* * * * TCK ya ise her işimize geldigi gibi dokunmamak lazım. Kanunlar evrensel olmalı. Bak seçim kanunu ile oynadılar, sagolsunlar AKP yi iktidar ettiler, azınlık oylarıyla. Her işine geldigi gibi kanunlarla oynarsan yarın o kanunlara senin de ihtiyacın oldugu zaman kimseyi bulamazsın.

* * * * Unutma ki her ikimiz de 141-142 maddeleri , kitapların toplatıldıgı meydanlarda yakıldıgı bir dönemi yaşadık. Hatta sen daha uzun süreli yaşadın. Artık daha geri degil daha ileri gitmemiz gerekiyor ve bu da her türlü düşünce ve yayın yasagının önünü açmakla olabilir ancak.

* * * * *saygılarımla

sodomo--
14-03-2007, 17:53
Sodomo, *ben *seni *anlıyorum *ama *yanlış *düşünüyorsun. *Şöyle *ki;
Ben *uygulanması *mümkün *olmayan *taleplerin *anlamı *yok *diyorum. *"ABD'nin *emperyalistliği
yasaklansın" *, *"Büyükerşen *cumhurbaşkanı *olsun" *gibi *isteklerle *aynıdır *hemen *hemen.

Bu konuda yeterli açıklamayı yapmıştım (Filistinin BM'de devlet olarka tanınması vb)
ümit yok anlaşılan.

İstemekle *olmaz *bunlar.
TCK *açısından *bakarsak *eğer;
Farzedelim *ki *böyle *bir *dava *reddedilmedi *ve *muhakeme *edildi *(Pek *şansı *yok *ama *).
Bu *muhakemeden *Kur'an *aleyhine *bir *karar *çıkmaz. *
Çünkü *anayasada *din *ve *inanç *özgürlüğü *vardır *birr.

Biiiiiiiir.
Bir özgürlük diğer özgürlük ile çakışırsa o zaman özgürlükler arasında öncelikli özgürlüğe bakılır.
Öncelikli özgürlük de "yaşama hakkıdır"
ondan sonra "fikirlerini ifade etme hakkı" gelir
ondan sonra da "kişilik hakları" gelir
din özgürlüğü hakkının da dördüncü sırada olduğunu zannetmiyorum muhtemeldir ki daha altlardadır ama dördüncü sırada olsa bile bişey değişmez.
İşte bu da hukuk felsefesinin bir yönüdür.

İkincisi, *hiçbir *hakim *Kur'an'daki *ayetleri *bugüne *de *hitap *ediyor *diye *karar *alıp
yasaklayamaz. *Çünkü *Kur'an'ı *savunacak *olanlar, *şiddet *içeren *ayetlerin *1400 *yıl
öncesinin *şartları *ve *savaş *gereği *olduğunu *ifade *edeceklerdir. *

İkiiii;
Haa o Kuran'ın 1500 yıl önceki ayetleri olduğunu mu söylediler ? O da güzel. Böylelikle Kuran'ın bütün zamanlara şamil bir kitap olmadığı hukuksal olarka tescillenmiş olur. Ve sonrada hiç kimse çıkıp "Kuran'ı anaysasa yapacağız şu hükmü uygulayacağız, bunu uygulayacağız" diyemez. *Ve bu hukusal karar gereği bütün Kuran eğitimi (ilahiyat fak.) dahil bu eksende yeniden yapılanmak zorunda kalır. Artık Kuran'ı anlatan hocalar buradaki ayetlerin 1500 yıl önceki dönemleri yansıttığını ve bugünü bağlamadığını da gerek kitaplarında gerekse derslerde ve dahi konferanslarda söylemek zorunda kalır.

Başka var mı?

hiramusta
14-03-2007, 17:53
Pante,anladım ben onu. :)
Dilaverciğim ben yıllardır Kur'anı Türkçe okurum.Duygulandığım ve ağladığım anlar çok olmuştur.Yani çözümünüz çare değil.

sodomo--
14-03-2007, 18:03
Sen *çıkarsın *ortaya *burada *yazdıgın *gibi *Muhammedin *zevcelerini *ve *onunla *ilgili *ayetleri *aleni *bir *şekilde *herhangi *bir *din *adamı *ile *tartışırsın *ve *Kur'anın *insan *yapısını *ortaya *koyarsın.
O *zaman *ne *kutsallıgı *kalır *ne *de *tehlikesi. *Kutsallıgı *tabu *olmasından *kaynaklanıyor. *Erişilememsinden *kaynaklanıyor. *Kur'an *Türkçe *okunmuş *ve *ibadet *Türkçe *olmuş *olsaydı *kaç *kişi *ciddiye *alıp *ta *o *ayetlerle *secdeye *varırdı. (Dilaver)

Dilaver bak Hiramusta ne diyor ? Türkçe okumuş ve ağlamış. Bu senin fikrinin yanlışlığının ispatıdır.

Hiramusta hangi ayete gelince ağladın :)

Soyut * olan * Türkiye * gibi * bir * ülkede * Kur'anın * yasaklanmasını * istemek * oluyor, * bu * hemde * çok * soyut. * Ama * somut * olan * onun * Türkçe * uygulanmasını * istemektir. * Allah * da * Arap * degilse * bunun * nesine * karşı * çıkacaklar. * Çıkacaklar * mutlaka * da * ne * gerekçe * bulacaklar.

Birde Dilaver sanki başka bir ülkede yaşıyor gibisin. Kuran Türkçeleştirildiğinden bugüne çok zaman geçti yaw :)

TCK * ya * ise * her * işimize * geldigi * gibi * dokunmamak * lazım. * Kanunlar * evrensel * olmalı. * Bak * seçim * kanunu * ile * oynadılar, * sagolsunlar * AKP * yi * iktidar * ettiler, * azınlık * oylarıyla. * Her * işine * geldigi * gibi * kanunlarla * oynarsan * yarın * o * kanunlara * senin * de * ihtiyacın * oldugu * zaman * kimseyi * bulamazsın.

Haydaa nereden çıktı şimdi AKP :)
Bak Mhmmd konuyu ozon tabakasına bağlamıştı hem de üstüne bi de güzle şiir dökürmüştü,
Pante ABD emperyalizmine, sen de AKP'ye bağladın iki arada bir derede :)
Ne demiştim sana ? Dağıtma, yayvanlaştırma, genelleştirme :)

Unutma * ki * her * ikimiz * de * 141-142 * maddeleri * , * kitapların * toplatıldıgı * meydanlarda * yakıldıgı * bir * dönemi * yaşadık. * Hatta * sen * daha * uzun * süreli * yaşadın. * Artık * daha * geri * degil * daha * ileri * gitmemiz * gerekiyor * ve * bu * da * her * türlü * düşünce * ve * yayın * yasagının * önünü * açmakla * olabilir * ancak

Yok yok sen yine ilgisiz bağlantılar kurmaya devam edeceksin anlaşılan :)
En iyisi genelleştir, dağıt, yayvanlaştır :)
Hatta bırak dağınık kalsın :) :)

mhmd
14-03-2007, 18:24
Toparlayalım,

Gerçi Sn. Cemal olsaydı "Ablalarım, abülerin; mana kalmaz emmeeeeeeeee bi dokanam dediydik diye başlardı. Benimki de anlam olarak öyle bir şey.

Kur'an-ı Kerim toptan yasaklanmalı,
Ne demek öğretmek, öğreneni de kınamalı,
Ne düşündüğün de yetmez inançını TCK belirtsin
Orwel de öyle derdi, 1984 iyi okunmalı.

sodomo--
14-03-2007, 18:29
Mhmmd bugün forumundasın vallahi öldürdün beni gülmekten.
Şimdi de Orwel'ın 1984 ile illiyet bağı kurdun :)
Bak, *dilaver, pante ve senin aranda ilgisiz bağlantılar kurma yarışması yapalım mı :)
Hatta frodo ve neutrino'yu da alırız ne dersin :)

mhmd
14-03-2007, 18:44
Sn. sodomo--

Kendimi mep gibi hissettim. :)
İnsanları güldürmek ne güzelmiş. Mep e özendim şimdi.
Neşenize sebebiyet vermek beni memnun etti hocam.

sinanguler2
14-03-2007, 19:14
Kamil kardeş niye gocunuyonki?Kuranda şiddet içeren ayetler yokmu?Eğer yok diyorsan sana söylenecek hiç bir sözüm yok. hoşça kal..

vacsmt
14-03-2007, 19:30
Kuran olarak basılan kitapların önsözünde muhakkak şekilde, bu kitapta yazılan
ayetlerin Muhammed'in yaşadığı döneme ait olaylar için olduğu, evrensel bir nitelik
taşımadığı belirtilmelidir.
Yine şiddet, öldürme vs. sözlerin geçtiği kısımlarda parantez içinde o döneme ait
olduğu ve savaş şartları için geçerli olduğu kaydı düşülmelidir. Bu şekilde basılmayan
kitapların dağıtımına izin verilmemelidir. Aynı şekilde Tevrat'taki soykırıma, katliama,
şiddete yönelik emir ve söylemler için de benzer işlem uygulanmalıdır.

Aynen katılıyorum Pante !

frodo
14-03-2007, 20:29
Mhmmd bugün forumundasın vallahi öldürdün beni gülmekten.
Şimdi de Orwel'ın 1984 ile illiyet bağı kurdun :)
Bak, Â*dilaver, pante ve senin aranda ilgisiz bağlantılar kurma yarışması yapalım mı :)
Hatta frodo ve neutrino'yu da alırız ne dersin :)

Sodomo hocam düzenlediğin yarışmaya beni de almışsın. Birinciliği kimseye kaptırmam da
yarışma konusunu anlamadım :)

Şimdi Danimarka'da birileri Kuran için suç duyurusunda bulunmuşlar. Neden ?; Çünkü
içeriğinde farklı düşünenlere, inananlara karşı şiddet uygulamayı buyuruyor !! Güzel
ama ben de sormuşum Tevrat ve İncil'e ne oldu ? Onlarda yasak kapsamına alınacaksa
sorun yok. Ama, Tevrat ve İncil iyidir Kuran tu kakadır ise, bu işte çapanoğlu var demek
yarışmaya girebilmenin koşulu mu ?

Bir ateist olarak "her dinle eşit mesafedeyim" birini öbürüne tercih etmek gibi saflığım yok.
Girişim tam anlamıyla "prokavatif" bir eylem olarak duruyor. Her aydının şiddetle karşı çıkması gereken bir provakasyon bu besbelli.

spartacus
14-03-2007, 20:45
Frodoya katılıyorum... *:lol:

dilaver
14-03-2007, 21:23
sparta, frodo ile birlikte yarışmaya mı katılıyorsun, yoksa düşüncelerine mi katılıyorsun bunu tam olarak anlayamadım. * :D

* * * *Kurallar arasında iki kişi birden aynı ilgisiz baglantıyı kurabilir mi bu da tam net degil. *:roll:

* * * * En iyisi Pante bir DK yı toplasın. Bir karar alsınlar. *:lol:

* * * * Aman bu yarışmayı Sargon duymasın * *:roll:

* * * * saygılarımla

ziggurat
14-03-2007, 23:39
Liopleurodon,görünüse göre bilimle pek bir ilginiz yok. Zaten ilkel bir yapiya sahip oldugunuz,bana satasmanizdan ve alcaklik *gibi bir sözcük kullanmanizdan belli.Bu site bilgilenme ve bilgilendirme sitesidir.Herkes düsüncesini özgürce yazabilir ama belirli insani seviyenin altina inmeden.Insanlik seviyesi burada bir düzey ise siz bu düzeyin altinda bana satasmissiniz.Siz benim yazimi elestirin ,eger bilmediginiz anlamadiginiz bir konu varsa sorun yardimci olalim.Ben bilim *okudum,kuantumfizigi benim yabancim degildir,bir sey yazmissam komplo teorisi degildir.Lütfen özür dileyin ,dilemez iseniz ben de size cukur demek zorunda kalacagim.

pante
14-03-2007, 23:57
Ziggurat yanlış ifade ve yanlış anlama var.
Sen kelebeği Kuantum'a değil de determimizme bağlasaydın, Liop da yazını
daha dikkatli okuyup seni harun Yahyacılarla karıştırmasaydı, böyle bir polemik
oluşmayacaktı. Kuantum fiziği çok suistimal edildiği için Liop tepki verdi. Ama
senin öyle bir niyetin olmadığını farkedemedi. Polemiği büyütmeye gerek yok.

dilaver
15-03-2007, 00:02
Sevgili Hiram

* Senin sulugöz olman benim teorimi yoksaymaz ki. İstisnalar kaideyi bozmaz. *:D

* Hem bak dikkat et ikinci kez Sodomo ile hemfikir olmak yolundasın. Bir tanesi Hurufu Mukatta başlıgında senin itirafındı. * :lol: *Bu gidişin sonunu iyi görmüyorum benden söylemesi. *:cry:

* *Şaka bir yana, benim eşim İslamiyete inandıgını ve Müslüman oldugunu iddia eder. Kaç kere Kur'anın Türkçesini oku dedim okumadı. İnancı sarsılıyormuş. Benim kastetigim bu idi.

* *Aynı şey yegenimle de başıma geldi. O da kendisine göre Müslüman. Ama bir iki kere sordugumda bana aynı cevabı verdi. Bu insanlar da çocuk degil, yaşını başını almış insanlar.

* *Şimdi biz evde dogru yolu bulduk. Her kandilde eşim başını örtüp mevlut dinleyip kendi kendine mırıldanıyor. Ben de masa kurup her zaman dinleuyemeyecegim gazelleri dinleyip, iki tek atıp *şaad oluyorum. * :roll: *

* * *saygılarımla

degisim
08-08-2007, 14:11
‘Hollanda’da Kuran yasaklansın’ talebi
Aşırı sağcı Özgürlük Partisi’nin lideri, saldırı ve düşmanlığı öne çıkardığını ileri sürdüğü Müslümanların kutsal kitabının satışı, ev ve camilerde bulundurulması ve okutulmasının, tamamen yasaklanmasını istedi.

AMSTERDAM - Hollanda’da aşırı sağ görüşleriyle tanınan Özgürlük Partisi’nin lideri Geert Wilders, De Volkskrant gazetesinde yayımlanan yazısında, saldırı ve düşmanlığı öne çıkardığını ileri sürdüğü, Müslümanların kutsal kitabının, ülkenin hukuk sistemiyle bağdaşmadığını savundu.
Kur’an’ın yalnızca piyasada satışının yasaklanmasının yetmeyeceği, ev ve camilerde okutulması ve bulundurulmasının da yasak kapsamına alınması görüşünü dile getiren Hollandalı politikacı, bu yasakla, şiddete başvuran ve bunun kaynağını Kur’an’dan aldığını savunan radikal görüşlü Müslümanlara iyi bir mesaj verilmiş olacağını iddia etti.

Hollanda’da 150 üyeli Temsilciler Meclisinde 9 üyeyle temsil edilen Özgürlük Partisi’nin lideri Gert Wilders, daha önce de İslami kıyafetlerin giyilmesine ve yeni cami yapılmasına son verilmesini istemişti.

http://www.ntvmsnbc.com/news/416700.asp

Müslümanlar çok kızacaklar *çok.Bakalım bu sefer nereleri yakıp yıkacak yada kimleri öldürecekler bu sözler üstüne.

08-08-2007, 14:26
Muslumanlar derken hangi muslumanlar, muslumanligi bir semsiye gibi uzerinde tutan ezilmis faslilar ve turkler mi. Yoksa dunya liderleri ile yedigi ictigi ayri gitmeyen petrol zengini ulkeler mi. Bunlarin derdi Kuran felan degil, Incil icin calismak. Bizimki sizinkinden iyi mucadelesi. Neden hep boyle teklifler sagci partilerden cikiyor, neden bu partiler hep kendini ustun kilma yollarini arayip duruyor. Bunlar Islam ile felan mucadele edemez, sadece istedikleri gibi bir kole sinifi yaratma pesindeler. Ben nekadar ateist olsamda, filistindeki muslumanlik duygusunun yarattigi bagimsizlik ve ozgurlukcu ruhu takdir ediyorum. Irlandali protestanlarin mucadelesini takdir ettigim gibi. Bu batida yukselen Islam dusmanligi ve Katolik baski farkedilmeden buyuyor ve bizler hala olaylari pembe gozluklerle gormege calisiyoruz. Buna benzer bir yanlislikta tercume grubunun cevirmesi gereken bir yazi ile ilgili, sevgili saron tarafindan yapilmisti. Bu hareket ne ateistlerin ne aydinlarin cephesinde olmamali. Cevabim, hayir Kuran yasaklanmasin, Turan Dursun'lar da vurulmasin.

InVitatio
08-08-2007, 14:46
Sevgili Forumdasim respendial,
senin bu yazidklarina ben de kayistsiz sartsiz, imzami atarim....

ve degisim arkadasin astigi haber icerikli ileti, kendi kaldigim almanyda'da hep gündemde, burada hemen hemen tüm fikirlere serbestce örgütlenme ve kendini ifade edebilme hürriyeti verildigi icin,
bu gibi isteklerde "sag, muhafazkar, fasist, national-demokrat" egilimi "sivil toplum kuruluslari" ve siyasi partiler tarafindan talp edilmekte.
"kaplancilar" hangi mantik ile serbestce örgütlenebiliyorsa bu gibi insanlarda ayni sekilde örgütlenebiliyor.
burada müslümanlra düsen önce bir öz elestiri yaparak , yasadiklari toplumun da hakli beklentilerine cevap verebilmek dir.
"camiler" müslümanlarin toplum icindeki uyum saglayabilmeleri icin köstek olmaktan vazgecmelilerdir.
biz müslümanlari sevindiren ise, bu gibi fasit isteklere, yerli halkin demokrasi adina verdigi tepkidir.
bugün almanlarin büyük bir cogunlugu müslümanlarin demokratik haklarini kullanabilmesinden yana bir tavir koymaktadir, bugün demokrat almanlarin bir cogu, müslümanlari kendi deger yargilari ile kabul etmektedirler.

degisim
08-08-2007, 15:11
Özgürlük için *söylemiş olduğunuz sözlerde elbette sonuna kadar yanınızdayım sn respendial.Hiç bir düşünce asla ve asla yasaklanmamalı.

Bu söylemlerin de *sağcı partilerden çıkması *gayet *doğal , dünyadaki iktidar rüzgarlarının din eksenli olduğunu ve bu yönde daha da çok ilerlediği malum.Belki onlar da bu rüzgarlarla yelkenlerini doldurarak hem bir sömürü kitlesi yaratabilecek hemde kendi kamuoylarında *sürekli problem oldukları düşünülen müslümanlar üzerinden *oy artırabilecekler.

Petrol zengini müslüman ülkelerin bu işe pek karışmayacağını zaten biliyoruz onların derdi sizinde dediğiniz gibi müslümanlık değil sadece $.Bizim gibi müslümanlık şemsiyesi altında yaşayan ülkelere gelince Arap'ın savunmadığı Allah'ı bizden iyi savunacak kimler olabilirdi ki başka bakın göreceksiniz en büyük tepkiyi yine aç yaşayan müslüman toplumlar verecek.

Filistin konusunda onların özgürlükleri için *her türlü olumsuzluğa rağmen savaşmaları *takdire şayandır ancak onlarda sonunda iktidar savaşlarına yenik düşüp kendi içlerinde savaşa başladılar ki malesef kaybettiler bu oyunu.Bu duruma sessiz kalan ve onlara gerekli maddi ve manevi desteği sağlamayan *müslüman ülkeler birliğinide buradan bir ateist siteden kınama yollasak aslında hiçde fena olmaz.

Saygılar.

bayraktaro
08-08-2007, 15:16
Sevgili Arkadaşlar;

Kur'an Diyor ki;

KASAS SURESİ

*"Bu Kur’an dan önce kendilerine kitap verdiklerimiz var ya, işte onlar ona da inanırlar.
Kur’an kendilerine okunduğu zaman, “Ona inandık, şüphesiz o Rabbimizden gelen gerçektir. Şüphesiz biz ondan önce de müslümandık” derler.

Herhalde, bu Hollanda'daki Özgürlük Partililer Kur'an'ı bu ayeti okuyunca korktular herhalde kendi kalplerinde de İslama karşı bir ısınma oldu, hemen dediler ki, aman biz yoksa yolumuzdan saparız, o yüzden bu Kur'an'ı yasaklayalım..................... :roll:

Şaka bir tarafa da;

Bunların çıkarları başka, Benim ülkemde İncil yasaklansa, Tevrat yasaklansa, Zebur yasaklansa ne olacak? Ben onları okudukça gülüyorum. Aynı şey onlar için de geçerli, kaç tanesi Kur'anı okuyup şiddete başvurmuş (Müslüman olmayanlar dışında), Müslümanlara bunu yapmak istiyorlarsa ona daha çok gülerim. Zaten Hollanda da yaşayan her müslümanın evinde mutlaka bir Kur'an vardır.

Yasaklara her yönü ile karşıyım. Her zaman iki kutup oluşturur. Müslüman ülkelerde de SALMAN RÜŞDİ'nin kitabı yasaklanmamalıydı. Kimse düşündüğü için, yazdığı için suçlu değildir.

AMA, bunların niyetleri başka

SAYGILAR

08-08-2007, 15:18
yasaklama isteği yerine tartışma isteğinde bulunsa idi daha yerinde olurdu. bu sayece
körü körüne bağlanan cahil müslümanlar *kitaplarının gerçek yüzünü görmüş olurlardı.

dün gece taze moda müslüman tipi magazin programlarından olan dosta doğruyu
seyrettim biraz, atılır atılırda bu kadarmı atılır be kardeşim, muhamedin haytından
derlemeler olan hadisler bile muhammedden 200 yıl sonra yazılmış, ama adam
sanki yanındaymış gibi ballandıra ballandıra sallıyor, ve bunu seyreden insanlarda
kuranı açıp bakmak yerine körü körüne inanıyor bu masallara.

bakınız amca dünya sallama sınırlarını zorluyor, be adam bu kadar yalanı , bu
senaryoları nerenden uyduruyorsun.

http://www.youtube.com/watch?v=S86XTeeEO0c

frodo
08-08-2007, 15:32
Anlaşılan bu konuyla sık sık karşılaşacağız. Başlıkları birleştirelim.

bayraktaro
08-08-2007, 18:27
Sevgili Arkadaşlar;

Birşeyleri yasaklayarak bir yerlere varamayız. Herşeyin özgürce tartışıldığı bir platform oluşturulduğu sürece birşeyler aşılabilir. Kur'an ı yasaklarsak o zaman onu tamamiyle tabu haline getirir, bırakın Said'leri binlerce Said ortaya çıkar o zaman.

Yapılan bir araştırmada Dünya nüfusunda en az eğitim seviyesine sahip ülkeler; Müslüman olarak kabul edilen ülkeler çıkmış ve bu ülkelerin hala yaklaşık % 40'ı sadece okur-yazar ve okuma yazma bilmeyen kesim ve geriye kalan % 60'ı da belirli eğitim almış kimseler, bir eğitimden geçmemiş bir toplumda sen tabuları nasıl yıkarsın?

EİNSTEİN'in bir lafı var. "İyi eğitim almış biri ancak iyi ve kötüyü sağlıklı ayırabilir."

Bizim öncelikle eğitim politikamızı ve müslüman toplumların da eğitim politikalarını değiştirmeleri gerekiyor. Kur'an da olduğu gibi, ezberci bir zihniyetle değil. Özgürce tartışılabilen bir platform oluşturmamız gerekiyor. Bu zaten yaratılmıyor ki, Türkiye'de hiç din adamıyla inançsız birisinin TV. de din konusunda konuştuklarını gördünüz mü? Ben hiç görmedim. Kendi kendilerine tatminden başka ileri gitmiyorlar ki. Böyle yapılsa, bu yobazların kaç tanesi PRF. ünvanı olabilecek. HAYDAR BAŞ'IN prof. olması ancak müslüman bir ülkede olabilir (AZERBAYCAN)

Sonuç olarak; Yasaklamak bir çözüm değil. Düşünebilen insanlar oluşturmak gerekir. Eğer iyi değerlendirebilen, iyi eğitim almış insanlar çıkarsa onlar sorgularlar KUR'AN'I. O zaman da TABU'luk tan çıkar bu din....

08-08-2007, 19:40
EİNSTEİN'in bir lafı var. "İyi eğitim almış biri ancak iyi ve kötüyü sağlıklı ayırabilir."

Iyi demissinde Hollandadaki muslumanlarin egitiminden ve terbiyesinden yine Hollanda sorumlu. Kuran'i yasaklayacak raddeye gelmis bir ulke, ondan once belli bir egitimi mecbur kilabilirdi. Bu sebeple meselenin uzum yemek olmadigini, bagci dovmek oldugunu dusunuyorum. Hollandada bahsedilen partinin tek sorunu muslumanlar degildir, kani hollandali olmayan herkestir. Bize yansiyan sadece Kuran politikasi ama bu adamlar kendilerinden olmayan birini, yurtta veya yurtdisinda, 1 gram sikintiya sokabilirlerse mutlu olurlar. Garip ama bunu dunya gorusu olarak benimsemis insanlar cok.

degisim
28-09-2007, 12:01
Avrupa'dan Müslümanlığa bu tip saldırılar devam ettikçe, bizde hiç kapatamayacağız bu başlığı anlaşılan.

Hz. Muhammed’e Hitler benzetmesi

Hollanda’da Özgürlük Partisi PVV Lideri Geert Wilders ve İşçi Partisi PvdA’lı Arap asıllı politikacı Ehsan Jami, “Nazi faşizmi ne ise bugünkü İslamiyet de odur” dediler.

Ehsan Jami ve Geert Wilders

LAHEY - Hollanda’da muhalefette bulunan Özgürlük Partisi PVV Lideri Geert Wilders ile kısa bir süre önce “Eski Müslümanlar” adıyla bir örgüt kuran İşçi Partisi PvdA’lı Arap asıllı politikacı Ehsan Jami, Hz. Muhammed’e ağır ithamlarda bulundu. *
Haberin devamı *

Yaklaşık 3 yıldan bu yana İslamı hedef alan açıklamalarıyla Hollanda hükümetini sıkıntıya sokan, ülkede bulunan çok sayıda Müslüman ve sivil toplum kuruluşlarının tepkilerini çeken Wilders ile Jami, Hz. Muhammed’e Hitler benzetmesinde bulundu.

De Volkskarnt gazetesinde Wilders-Jami imzasıyla çıkan makalede yer alan yazıda örgüt lideri Jami ile parti lideri Wilders, sınırsız özgürlükten söz edip, “Nazi faşizmi ne ise bugünkü İslamiyet de odur” dediler.

Yazıda, “Geçtiğimiz yüzyılda dünya Nazilerden ne çektiyse şimdi de İslamiyetten aynı şeyi çekiyor” diyen Wilders ile Jami’ye Hollanda basınından ağır tepki gösterdi.

Hollanda Terörle Mücadele Ulusal Güvenlik Merkezi Başkanı Tijbe Joustra da, Hz. Muhammed’de yapılan yakıştırmayı sert bir dille kınadı. Joustra, “Yaklaşık bir milyon Müslüman’ın yaşadığı ülkede yakışıksız sözler sarf edilmiş. Radikal İslam yanlılarına fırsat verip böyle riskleri göze alamayız” dedi.

*
http://www.ntvmsnbc.com/news/421232.asp

Kaygusuz
11-02-2009, 00:38
Kurani siddete neden olabilir diye yasaklamaya kalkmak, tam tersi kendi niyetlerinin siddet oldugunu gösterir. Eger böyle seyler olacaksa herkes önce kendinden baslasin, incili yasaklasinlar becerebilirlerse tevrati en sona kuran gelir kendilerine en uzak olan din.

Ateistim ama semavi dinler arasinda kurani diger ikisine tercih ederim. Muhammede hitler derlerken amerikada zenciler müslüman oluryorlardi irkciliga isyan etmek icin, malcom x, muhammed ali, kerim abdül cabbar. Kendi dinleri yüzyillarca köleligi destekledi, beyaz irkin üstün oldugunu, secilmis irklar olduklarini söyledi. Papazlarin izniyle yerli amerikalilarin beyazlar gelmeden önce 100 milyonun üzerinde olan nüfuslari 10 milyonun altina düstü. en azindan müslümanlik herkesin esit oldugunu söylüyor acik acik. Bu kurani yasaklamaya kalkmak karikatür olayi, hep zaten iranlilar muhammedin resmini cizerken bunlar özellikle bu cizimlerini duyurup birde üstüne terörist muhammed damgasi yapistirip basin özgürlügünden bahsediyorlar, ama amaclari tekrar din savaslarini baslatmak gibi.

Bu sadece müslümanliga karsi yapilan bir sey degil, oyun cok basit, müslümanlari cani, katleden insanlar gibi gösterip. amerika, israil ortadogudaki insanlari katlederken, biz terörist müslümanlari öldürüyoruz iyi bir sey yapiyoruz diyecekler ve senelerce bu propagandaya maruz kalan avrupalilarda destekliyecekler orta dogudaki halklarin katliamini. Demokrasi diyorlar en azindan müslümanlarda artik halifelik yok, bunlarda hala papa var. hollandada, danimarkada hala monarsi var, ve kralin tanri tarafindan secildigini söylüyorlar, kime ne ögretiyor bunlar!