PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : okullardan zorunlu din dersi kaldırılsın mı ?

habilis
20-03-2007, 18:47
siz ne dersiniz ?? sizce okullarda zorunlu din dersleri kaldırılmalı mı ?

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ *ismiyle konulan bu ders aslında hiç de *tarfsız değildir. sadece ve sadece islam dini öğretilmektedir .. laik sosyal bir hukuk devletinde din dersi olurmu ? ? ?

kurucusu dinsiz olan ve devletin dinini kaldıran ATATÜRK şimdi olsa ne yapardı ?

peki daha önce ne yaptı ? tekke ve zaviyeleri kapatan , ders kitaplarına metaryalist bir yaklaşımla katkıda bulunan ATATÜRK , evrimi destekleyen , islamın iç yüzünü sergileyen O kişi şimdi olsa ne yapardı ?

peki siz ne dersiniz ? bu din dersleri kaldırılmalı mı ?

vartor
20-03-2007, 21:19
Okuldan cok cami bulundugu defalarca yazildi bu forumda. Bunca cami ve kuran kurslari mevcutken bir de okullarda, islam da degil, zorunlu sunnilik ogretilerinin verilmesi hem luzumsuz hem de vakit kaybidir.
* *Bence ya kaldirilmali veya camilerde fizik, kimya, biyoloji dersleri ehliyetli ogretmenler tarafindan *verilmesi zorunlu kilinmalidir.

exclusive
20-03-2007, 21:42
Bence de kaldırılsın. Şu haliyle zararı var yararı yok, ama kaldırılması biraz zor. Böyle bir girişim çok tepki çekeceği için hiç bir Milli Eğitim Bakanı elini taşın altına koymaz.

Kaldırmak yerine içeriği değiştirilebilir ve yararlı bir ders haline getirilebilir. Öyle çocuklara arapça dualar ezberletmek yerine derste;

-insanoğlunun geçmişte inandığı dinler ve tanrılar,
-günümüzdeki tanrılı ve tanrısız dini inanışlar,
-semavi dinler ve islam'ın ana hatları,
-din karşıtı akımlar

gibi konular felsefe ve bilim paralelinde aktarılsa gerçekten faydalı bir ders haline gelebilir. Hem böylece ayrımcılık sorunu da ortadan kalkmış olur.

EZ_TuDu
20-03-2007, 21:58
Din dersi kaldırılsın elbette...
Medeniyetin son hızla devam ettiği günümüz dünyasında, bütün dünya ülkeleri evlatlarına bilim ve teknolojide ilerleme yollarını öğretirken, biz ortaçağ hurafeleriyle dolu saçma sapan karanlık hikayelerle o tertemiz beyinleri kirletiyoruz.. Bunu hiç bir mantık kabul edemez...

Atatürk olsaydı değilde sanırım on yıl daha yaşasaydı, bugün bütün bu tartışmalara gerek kalmayabilirdi. Çoktan işi çözüme kavuşturmuş bizi bu saçma sapan illetten kurtarmıştı...

Aslında bundan kurtulmanın yolları var... Eğer ahlak dersini dinden koparırsak işte o zaman din dersi yalnız kalacaktır ve bu yalnızlık onu yok olmakla yüzyüze bırakacaktır.. Bütün olay burada bitiyor.. *Yüzyıllarca sırtını ahlak kavramına dayayarak ayakta kalabilen, aslında ahlakada zarar veren bu din denilen ne menem kavram ahlak kavramının sırtında kene misali inmedi bir türlü...

Ama öyle görünüyorki bu salya sümüklü yapışkan daha uzun yıllar yakamızı bırakmayacak... Baksana gitgide salyalarını iyice akıtmaya başladılar... *Yazık yazıkki ne yazık Atatürk Türkiyesine.

20-03-2007, 22:48
Turkiyenin bircok sorunu Ataturk'un uzun yasamasi ile halledilebilirdi gorunuyor. Bir ulusun tek caresinin bu kalmasi ne aci. Belki birgun diriltiriz, teknoloji ile. Ama yerinden kalkarda siz adam olmayacaksiniz ben gidiyorum deyip geri yatarsa hic sasmam.

mhmd
20-03-2007, 23:27
Varlığı bir işe yaramayan şeylerin yokluğu zarar vermez.
Yokluğu zararsız olan şeylerin varlığı ise bir yüktür vesselam.

Kont
20-03-2007, 23:39
DİN *KÜLTÜRÜ *VE *AHLAK *BİLGİSİ * ismiyle *konulan *bu *ders *aslında *hiç *de * tarfsız *değildir. *sadece *ve *sadece *islam *dini *öğretilmektedir *.. *

----

İslam dini öğretilmiyor genelde dua okuyanlara "artı" veriliyor.

ninkasi
20-03-2007, 23:57
bencede kesinlikle bu ders kaldırılmalı..Bir dönem aslında bu derse girip girmemek çok da sorun olmuyormuş yani o dersi seçmeme hakkı varmış-ki babam o dersi seçmeyenlerden-ama mesala bende böyle bir şey istemeye kalkıştım ortaokuldayken maalesef konu direkt kapatıldı..Hatta karnemdeki tek zayıf dersim dindi,dua ezberlemiyorum diye zayıf veriyodu hoca..Lisede de ödevlere fazla yorum katıyorum diye zayıf gelmeye başladı..

antimuhammed
21-03-2007, 00:17
Kesinlikle kaldırılması gerekli. Tek taraflı bir ders. Derslere sünni hocalar giriyor. En başta bu saçmalık..

Atatürk dinsiz değildi. Sadece modern laik bir ileri görüş adamıydı. Halife sarayında otururken cephelerde koşan Atatürktür. Cephede onun arkasında dinsizler yoktu. Müslümanlar vardı...
Kuran ı Türkçeye çeviren, İlahiyat fakültesini kurduran da Atatürktür..

Atatürk yaşasaydı bilimle daha haşır neşir olan bir toplum olurduk.

hokusai
21-03-2007, 01:55
Kesinlikle kaldırılması gerekli. Tek taraflı bir ders. Derslere sünni hocalar giriyor. En başta bu saçmalık..

Atatürk dinsiz değildi. Sadece modern laik bir ileri görüş adamıydı. Halife sarayında otururken cephelerde koşan Atatürktür. Cephede onun arkasında dinsizler yoktu. Müslümanlar vardı...
Kuran ı Türkçeye çeviren, İlahiyat fakültesini kurduran da Atatürktür..

Atatürk yaşasaydı bilimle daha haşır neşir olan bir toplum olurduk.

Ayse Afetinan nin Ataturk un el yazmalari ve medeni bilgiler kitabini okuduysan bilmen gerekiyor Gazi nin kuran i turkce cevirmesinin asil sebebi tezatlari halkin gormesini istemesidir

pante
21-03-2007, 02:27
Bence kaldırılması yerine "Dinlerin Evrimi" olarak okutulsun. :)
Bu dersi kaldırıldığında Kur'an kurslarına ve ışık evlerine rağbet artar.
Kaldırılması yerine " Dinlerin Evrimi " mümkün değil ama "Dinler Tarihi"
olarak okutulmalı. Mızraklı ilmihal benzeri olmaktan çıkarılıp, ibadet ve
sure kısımları İslam'da ibadet olarak yüzeysel anlatımla geçilmeli. Asıl
olarak dünyadaki dinler, dinlerin kökeni, inanç ve ibadet çeşitleri işlenmeli.
Böylelikle çocuğun ufku geniş tutulmuş olur, dar görüşlü olmaktan kurtulur.

sodomo--
21-03-2007, 02:48
Yok yok bence Muhammed'in savaşları-cinayetleri-katliamları- zevceleri-ganimetleri-serveti falan okutulsun. Hatta ben bu konuda MEB'e destek de veririm :)

vartor
21-03-2007, 03:16
Sevgili Sodomo, imanli kisi senin gozunle goremiyor ki, sanki simdi okutulmuyor mu? Sana bana vahset gorunen, onlara olagan ve gerekli gorunebiliyor. Bu forumda yazilanlardan anlasilmiyor mu?
*Iman edenlerde ne goz kaliyor ne kulak ne de mantik. O kadar yaziyor o kadar misal veriyoruz, var mi bana misin diyen?

Ariman
21-03-2007, 03:22
Tamamen kaldırılsın yerine Uygarlık tarihi dersi konsun, çağ atlamassak ne olayım...

sodomo--
21-03-2007, 03:45
Sevgili Vartor şaka yaptım şaka. Olur mu ilk başta ben karşı çıkarım gerçeklerin olduğu gibi anlatılmasına. Vallahi çoluk çocuğun karakteri bozulur neme lazım kalsın. En iyisi dinler tarihi ve genel anlamda dinler hakkında "dışarıdan bir göz" ile bilgi verilmesi. Din kitabının bir din adamına yazdırılması fecaattir. Dışarıdan bir göz olacak ve sadece genel bilgiler verilecek. Öyle iman esasları falan olmaz. İman dersi değil din dersi olmalı. Ama tabi bunlar br hayal. baksana sıraların üstünde namaz dersi veriyorlar. Ne hale geldi Atatürk'ün çağdaş Türkiye nosyonu. Baksana 50 yıl öncesine göre çok daha gerideyiz. Türkiye hoparlör tarlasına döndü.

beelzbb
21-03-2007, 05:09
Bence de kaldırılsın. Şu haliyle zararı var yararı yok, ama kaldırılması biraz zor. Böyle bir girişim çok tepki çekeceği için hiç bir Milli Eğitim Bakanı elini taşın altına koymaz.

Kaldırmak yerine içeriği değiştirilebilir ve yararlı bir ders haline getirilebilir. Öyle çocuklara arapça dualar ezberletmek yerine derste;

-insanoğlunun geçmişte inandığı dinler ve tanrılar,
-günümüzdeki tanrılı ve tanrısız dini inanışlar,
-semavi dinler ve islam'ın ana hatları,
-din karşıtı akımlar

gibi konular felsefe ve bilim paralelinde aktarılsa gerçekten faydalı bir ders haline gelebilir. Hem böylece ayrımcılık sorunu da ortadan kalkmış olur.

sevgili exclusive yukarıda saydıklarınız da ihtiva ediyo zaten din dersi programının içeriğinde.Bakmanızı tavsiye ederim.Dayımın torun lisede de şu anda ordan biliyorum.

Yazılıda öğretmenin ne sorduğunu sordum ve yapamadığım 2 soru vardı biri ateizm nedir diğeri reenkarnasyon nedir diye...Sadece tebessüm etmiştim.

ozgur_beyin
21-03-2007, 06:29
Sevgili sodomo, ''HOPARLÖR *TARLASI'' *tanımını çok beğendim. islami tabirle söyleyeyim çok ulvi! bir teşbih.

maddeoz
21-03-2007, 12:33
Bana'da ortaokulda zorla dua ezberletilmişti.
Hatta ortaokuldaki din hocamız "çocuklar allah diye birşey yoktur, bunu böyle bilin" diyen, o yaşta oruç tutan sınıf arkadaşlarıma "tutmayın, aç kalmayın günahı bana" diyen fen bilgisi hocasıyla kavga edip onu bastırmaya çalışmıştı.
***Din dersi kaldırılmalıdır tabiki.
Bunun için önce şimdiki Başbakan'ımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhur Başkanı ol-ma-ması gerekmekte sanırsam.
Hey gidi memlket hey! Kimlere kaldı!!!

vacsmt
21-03-2007, 19:37
MEB'e bağlı okullarda din dersini kaldırmak sorunu çözmez.Bunların içeriğinin
yenilenmesi doğru olandır.Ancak asıl sorun İmam-hatip okullarında
verilen eğitimin içeriğidir.Zira bu okullarda verilen din derslerinde aslıyla
ilgisi olmayan bir peygamber portresi çizilmekte ve İslam Tarihi gerçekleri de
çarpıtılmaktadır.Ancak bunları düzeltmek AKP veya benzeri hükümetlerin
tabiyatına aykırı olacağından mümkün görünmüyor.Yani toplumun hızla
ahmaklaştırılmasını tüm gaz devam ...........

commandante
21-03-2007, 20:01
bu sorunun sorulması bile abestir inanmadığım halde onca kısa sure ve duayı ezberlemek zorunda kalmış birçek bedeviden hazreti diye bahsetmek zorunda kalmıştım.kendim gibi düşünenlere bu derslerde hakaret dolu sözler duymak zorunda kalmıştır.kişiliğimin ve düşüncelerimin baskı altına alınmasına şahit olmuştum din dersi mi asimilasyon çalışması belli olmayan bu zorbalıktan kurtulmalı elbette

habilis
23-03-2007, 21:23
kaldırılmalı ! lbette kaldırılmalı ! bu ne zaman olur onu bilemem fakat ben inanıyorum ki muhakkak bir gün olacak ! birgün bu insanlar anlayacak dinin imanın boş olduğunu !!

tabular yıkılacaktır , gücünü dinlerden alan tabular !!

din kültürü ve ahlak bilgisi DERSİ veriliyor okullarımızda , ama ne dini ne ahlakı ! her şey tek taraflı ve sadece islam DİNİ *.. sadece islam dini empoze ediliyor okullarımızda.

dua okutuluyor , artı not veriliyor. bende çekmiştim hocalarımdan. "zorunda değilsin evladım" diyordu ulema . okumadığındada not alamazdın , sözlüden kalırdın . :)

ahh ahh.. ne zaman modernleşecek bu kafalar .. hangi çağdalar, hangi çağdan kalan kitapların kölesi oluyorlar. modası geçmiş sayfalarınn..

din dersleri kaldırılmalıdır. yada ZORUNLU YAPILMAMALIDIR !!

TOPRAK06
23-03-2007, 22:11
kaldırısın kapkaç daha çok artsın dünya yaşanamaz hale gelsinde anyayı konyayı görelim

TOPRAK06
23-03-2007, 23:11
din deslerinin yerine küresel ısınmaya sebeb olan batı ilimleri öğretilerek kıyamete hemen varılmalı.

pante
23-03-2007, 23:15
Kamil kardeş, parolasını unutunca Toprak olup geldi galiba yeniden. :)
Yoksa hem Kamilimiz, hem toprağımız mı oldu...

dilaver
23-03-2007, 23:37
frodo neredesin

Â* Â* Â*toprak06 arkadaşımızın bir başlıga ihtiyacı var gibi gözüküyor. Â*:D Â*

Â* Â* Â*hem cemalin başının altından çıkıyor bu işler herkes köşe sevdasında. Â*:lol: Â*

Â* Â* Â*bu da benim özel mülkiyet ile ilgili tezlerimi dogruluyor. Â*:cry:

Â* Â* Â*varsa yoksa ben cilik.

Â* Â* Â*İyi de toprak sen de bu köşe sahipleri kadar emek sarfet biraz, hep frodo ya güvenmeyin. Maazallah neutrino da çıkabilir karşına. *

Â* Â* Â* saygılarımla

K.C.
07-05-2009, 12:48
Okullarda zorunlu olarak okutulan din dersi ve kitaplarıyla ilgili ciddi birşeyler yapılmalı. Kamuoyu oluşturulmalı.

MEB'nın üstüne gidilmeli. Kitaplar tek tek incelenmeli, eleştirilmeli.

Genç beyinlere okutulan İslamiyet tarihinin safsataları ortaya serilmeli. Herkese duyurulmalı.
İslamiyeti yüceltip diğer dinleri güya öğreten ama öğretmekten çok en berbat taraflarını, kurallarını örnek diye koyan bu kitaplar zehir saçıyor.
Çocukları objektif düşünceden uzaklaştırıyor. Sorgulamalarını engelliyor. Dayatıyor. Zaten araştırmacılıklarını bertaraf eden bir eğitim sistemi var, din dersleriyle bu meziyetin önü hepten tıkanıyor.

(bana ilham verdiğin için teşekkür ederim Sargon)

sargon
07-05-2009, 14:47
sevgili K.C., eger zaman bulabilirsem FVS'nin son kampanyasi ile ilgili yaziyi da cevirmeye calisirim.

Türkiye'de okullarda okutulan kitaplardaki insan haklari ihlalleriyle ilgili bir yazi okumustum. Boyutlari korkunc. 10 binlerce ihlal vardi galiba.

dilaver
07-05-2009, 14:57
Egitimsen'in bu konularla ilgili pek çok çalışması var. Tarih Vakfı da aynı konuyla ilgili çalışmalar yaptı diye hatırlıyorum. Özellikle tarih kitaplarındaki insan hakları ile ilgili.

saygılarımla

sargon
07-05-2009, 14:58
Buldum, burda.. Dinsel, cinsel ve ulusal ayrimciligi körükleyen buir egitim sistemimiz var. Sonuclarini da hergün yasiyoruz iste..

http://bianet.org/bianet/siyaset/112236-ders-kitaplari-insan-haklari-ihlalleriyle-dolu

http://www.bianet.org/bianet/azinliklar/113124-ders-kitaplari-turk-musluman-erkek-heteroseksuel-ve-irkci

parmis
08-05-2009, 23:30
Okullardaki din dersleri kesinlikle kaldırılmalı ben bir yararı olduğuna inanmıyorum .. Dinler tarih dersi içinde kısaca dinler tarihi diye tanıtılmalı dini bilgiler verilip öğrencilere sureler ezberlettirilmemelidir..
gerçi artık din dersleri anasınıfına kadar girmiş özel bir ana okuluna giden yeğenime sureler öğretilmiş , dualar yaptırılmış ve namaz kılmak öğretilmiş.Anne baba olayı öğrenip mudahale edinceye kadar çocuk nerdeyse butun sureleri öğrenmiş yanlışsız okuyacak kadar eğitilmiş ve sürekli anneye "anne saçın görünüyor günah anne namaz kılamsan allah sani cehennemine atar" gibi sözcüklerle neler öğrendiğini sevinerek göstermiş anneyi babayı dehşete düşürmüştü..
Aslında bu olay bize Türkiye de durumun nerye gittiği hakkında çok çarpıcı bir örnek olmuştu etrefımızdakileri uyarmıştık..
Ama inanın artık anasınıfları kreşler bile sistemli şekilde islamlaştırılıyor işe temelden yatrım yapıyorlar..
Biz durum vahim ve kötü diye düşünmüştük yeğenimize unutturmaya çalıştılar hiç tepki felan vermeden.. çocuk hala başını örtüp namaza duruyor ve beş yaşında..
saygılar..
parmis Güneşin_kızı

roz
09-05-2009, 00:14
din dersini kaldırmak bir yana diğer alanlara dini dogmalar yerleştirme çabalarıda mevcuttur...aşağıda bu konuda iyi bir örnek duruyor...kemalizmin sahte laikliğinin ömrünün bu kadar olacağı belli birşeydi zaten...gerçek anlamda laiklik sağlanamadığı halde insanları türkiye laik diye kandırdı...tabii bizim halktan biri bile çıkıp demedi; "madem laiksek neden din işleri ile ilgili bir kurumu devlet bünyesinde kurdun"...din adamlarının devletten maaş alması bile laikliği çiğneyen bir durumdur...ama kemalistlerimizin sahte laikçiliği ve din denen dogmaya; komünizme ve sola karşı her daim ihtiyacı olan bu yapının bürokrasisi bu durumdan memnundu...akp kemalizmin ve yardakçılarının maskesini böyle düşürüyor...;)

Geçtiğimiz hafta sonu devlet parasız yatılılık ve bursluluk sınavında sosyal bilgiler alanında sorulan 21. soru tartışmalara neden oldu.
Soru şuydu:
“Evrendeki düzen, hiçbir şeyin rastlantı sonucu ortaya çıkmadığını göstermektedir. Evrendeki varlıkların kendi kendilerini var etme güçleri yoktur. “Bu bilgilerin ikisini de iyi değerlendiren kimse, aşağıdakilerden hangisine ulaşır:
A) Varlıklardaki düzen onların kendilerini var ettiklerini gösterir.
B) Evrenin varlığının bir başlangıcı yoktur.
C) Evrendeki varlıklar rastlantı sonucu ortaya çıkmıştır.
D) Evren bir yaratıcı tarafından planlı bir biçimde yaratılmıştır.
Sınavda doğru cevap şıkkı D olarak veriliyordu.

Mutezile
09-05-2009, 01:19
ALINTI:''D) Evren bir yaratıcı tarafından planlı bir biçimde yaratılmıştır.
Sınavda doğru cevap şıkkı D olarak veriliyordu.''

M.E.B. Nursi talebesi H.Çelik olduğu bir ülkede başka ne beklenir di?

evrensel-insan
09-05-2009, 07:13
Saygideger arkadaslar;

Okullarda, din dersi; bir ogretim olarak, ayni tarih, cografya v.s. gibi verilsin. Yalniz, sadece bir dine veya bir dinin tek bir mezhebine yonelik olarak degil. Dunya dinler tarihini ve gunumuzdeki mevcut tum dinlerin, iceriklerini tanitarak, ogreterek.

Hatta, bu din derslerini veren ogretmenin, bir ateist olmasi tercihtir. Cunku, hic bir dini one cikarmayacak, duygusal yanasmayacak ve sadece dinsel ogretiyi, bir ogreti olarak sunacaktir. Tabi bu arada, antiteistte olmamasi gerekir. Cunku o zaman, duygusal yanasimi din karsitina doner.

Dini egitimi ise; devlet ve kurumlari veremez. Hem insan haklarina hem de, laik devlet anlayisina aykiridir. Dini egitim almak isteyenler, ozel okullarda bu egitimi alirlar.

Konu ne olursa olsun; bir ogretmen, herhangibir konuda talebelerine ogretirken; mutlaka, bilimsel ve epistemolojik bir dusunceyi davranisa sunmalidir. Dini, yaratilissal, spekulatif, dogaustu, dunyaotesi v.s. temelli baska bir bakis acisini degil.

Saygilarimla;
evrensel-insan

KızıL
09-05-2009, 15:25
kesinlıkle kalkmalı din dersi hatta din dersleri normal liselerde v.s verilmemeli bile.. imam hatipler yeterince var zaten..

unbe
13-05-2009, 22:57
bildiğiniz üzere türkiyede 4. sınıf itibarı ile din dersleri okullarda verilmekte.
bu da aslında insan haklarına aykırılığı mahkeme kararıyla kesinleşmiş bir durum.
bu konuda benim düşüncem din derslerinin ya tamamen kaldırılması,
ya da toplu olarak dinler tarihi adı altında bir ders olarak okutulması
çünkü sadece din dersi olarak çocukların beyni bi nebze yıkanıyor ve dayatılıyor diye düşünüyorum.
bu konudaki görüşlerinzi bekliyorum.

sevgiler.

milomanara
13-05-2009, 23:41
Elbette kaldırılmalı. Lisede zorla arapça saçmalıklar ezberlemek tecavüze uğramak gibiydi. Neyseki herkesin tek tek namaz kılması esnasında arazi olabilmiştim. Hesapta "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi", tüm dinleri anlatıyor. Niye hocaların hepsi badem bıyık o zaman? Bi tane budist hoca görmedim eğitim hayatım boyunca :)

4. sınıf, yani 11 yaşından bahsediyorsak, bu çocuk istismarıdır. Ruhsal istismardır. O yaştaki insanları cehennem, günah gibi travmatik saçmalıklarla devlet eliyle korkutmak utanç vericidir. Dawkins'in dediği gibi nasıl sağcı, solcu, liberal, post-modern çocuk olamazsa, yahudi, müslüman, hrıstiyan çocuk da olamaz. Çocuklar, evrimsel gelişimlerinin genlerine yazdığı üzere otoritenin her söylediğini koşulsuz kabul eder ve inanır. Bu zorunlu hayatta kalma davranışını din için sömürmek tam anlamıyla hainliktir.

Buna ek olarak, o zaman, her haftasonu camilerde zorunlu evrim anlatılsın! Komik geliyor değil mi? İşte okulda dogmanın anlatılmasıda aynı derece komik. Analitik bakış açısının, sorgulamanın öğretimesi gereken yerde, "allah yaptı, hadi dağılın" mantığında bir şey olamaz. Çok isteyen aklı erdikten sonra gider camide, havrada, kilisede öğrenir dinini. Bir gün çocuğum olurda okulda her hangi bir dinsel yönlendirmeye maruz kalırsa o okulu YIKARIM(mecazen tabi :))

azınlık
13-05-2009, 23:47
Bir gün çocuğum olurda okulda her hangi bir dinsel yönlendirmeye maruz kalırsa o okulu YIKARIM(mecazen tabi :))

Yıkacağında haber et, ben de bir iki kazma sallarım ... gerçekten tabi :D

Okul; ebeveynler için çocuktan kurtulma, egemenler için beyin yıkama aracıdır. Garibim çocuk da "bi sürü arkadaşım oldu" diye sevinir :mad:

Anneeeee ......

A.

pervane
14-05-2009, 01:06
Çok zordur, yaşamayan durumun vehametini tam olarak ifade edemez. Ders kitapları bir yana benim okul döneminde din dersi hocası denilen şahıslar tamamen ders kitabı dışında eğitim veriyordu. Hele islamiyet ile fazla tanışık değilseniz tam bir kabus, adam risaleleri yemiş yutmuş ha bire anlatıyor ve sen hiç bir şey anlamıyorsun. Hatırlamak istemediğim okul hatıralarımdan biridir. Bir yıl boyunca süphaneke suresiydi galiba ezberlememekte diretmiştim. Üç satırlık bir sureydi galiba, nasıl inadım tuttuysa o zamandan bu yana önce Arapça ayet okuyup ardından Türkçe tercüme yapanlara gıcığım. :(

skyyoung
14-05-2009, 14:31
Din derslerine devam edilmeli ama istemeyenede verilmemeli bence

unbe
14-05-2009, 18:54
Din derslerine devam edilmeli ama istemeyenede verilmemeli bence

türkiyede bu dediğiniz zor neden derseniz
din derslerinin seçmeli olması ve isteyenin bu dersi almaması o kişiye kötü gözle bakılmasına ve direkt kafir olarak adlandırılıp başına çeşitli işler gelmesine sebebiyet verir.
dolayısıyla ya toptan kaldırılmalı ya da din tarihi olarak tüm dinler okutulmalı
bana kalırsa o da gereksiz tamamen kalksa daha iyi ama türkiyede herşey mümkün olamıyor ne yazık ki.

Özne
14-05-2009, 20:06
Pante ve evrensel'inde dediği gibi içerik değiştirilip devam edilmelidir. Aksi taktirde meydan üfürükçülere kalır. Din aracıyla istismar devam edecektir. Adını bile değiştirmeye gerek yok içerğini değiştirerek yapılması yeterlidir.

Ayrıca dinayet işlerinin olması laikliğe engel değildir. Devlet politikalarında din var mı yok mu önemlidir. Devlet bu denetimi bırakırsa çok tekbir çeken olur. Denetim sıkıştırılmalı dersin içeriğide yavaş yavaş değiştirilmelidir.

Binbaşı
14-05-2009, 21:19
Niye kaldırılacakmış

Dini sevmediğiniz içinmi

bazılarıda matematik dersini sevmiyor,hemde çok kişi

mat. demi kaldıralım

yahu öğrencilerin böyle bir talebi yok çıksa çıksa 2-3 tane çıkar

Ama büyüklerin talebi çook niye ise artık

Dinden bu kadar korkan insanlar görmedim

milomanara
14-05-2009, 22:25
Niye kaldırılacakmış

Dini sevmediğiniz içinmi

mat. demi kaldıralım

Daha önce yazılanları okumadınız sanırım sayın Binbaşı,

Dini matematikle karşılaştıramazsınız, matemetik yasalarında yeni bir ispatı tüm matematik camiası heyecanla kabul edecektir ama din dogmatiktir, olduğu gibi kabul edilmek zorundadır. Bu genel olarak tüm eğitim sistemini kötü etkiler, sorgulayıcı, yenilikçi, yaratıcı beyni köreltir. Camilerde evrim anlatılması ile aynı şeydir, anlamsızdır, dayatma olur.

eylemsel
14-05-2009, 22:30
sayın binbaşı din dersinin zorunlu ders olup olmamasıyla ilgili ögrenciler arasında yapılmış bir araştırma yok. Bu nedenle söyledikleriniz havada kalıyor. Bu dersi almak istemeyen yada içeriginden dolayı rahatsız olan insanlarında beklentilerini gözönünde bulundurmak gerekir.

unbe
15-05-2009, 14:16
Niye kaldırılacakmış

Dini sevmediğiniz içinmi

mat. demi kaldıralım

çünkü din afyondur
çünkü din insanları uyutmak için sindirmek ve korkutmak için yine insanlar tarafından uydurulmuştur
çünkü din insanın hayatını zindana çevirebilen bir şeydir
çünkü din adı altında cinayetler işleniyor
çünkü din kullanılarak insanların duyguları sömürülüp istismar ediliyor
çünkü din yüzünden küçücük kızlar zorla evlendirilip tacize maruz kalıyor
yeterli mi?

K.C.
15-05-2009, 16:08
Din dersi almak isteyen İmamhatip'e gitsin, ama en azından öğretim hayatının ilk 5 yılını hurafesiz yaşasın.

Din ile matematiği karşılaştıran arkadaş iyi mi?
Dindeki bir tezi ispatlama imkanı var mı? Sağlamasını yapınca doğru mu çıkıyor?

Müfredatın taraflı yazıldığına ise kuşku yok. Din dersi dışındaki kitaplara bile serpiştirmişler dini öğeleri. Sanal reklam uygulaması gibi.

skyyoung
15-05-2009, 16:23
çünkü din afyondur
çünkü din insanları uyutmak için sindirmek ve korkutmak için yine insanlar tarafından uydurulmuştur
çünkü din insanın hayatını zindana çevirebilen bir şeydir
çünkü din adı altında cinayetler işleniyor
çünkü din kullanılarak insanların duyguları sömürülüp istismar ediliyor
çünkü din yüzünden küçücük kızlar zorla evlendirilip tacize maruz kalıyor
yeterli mi?

din afyon falan değildir afyon ve diğer uyuşturucu etkisi yapan maddeleri yasaklar.
din insanlar tarafından uydurulmuş falan değildir öyle olsa şimdiye kadar çoktan yok olur giderdi
huzur islamda yani dindedir.
insan öldürme sadece islamda değil sizin gibi düşünen insanlardada var
satanistler ve daha bir çok kafir toplulukta
din adına insanları sömüren gerçekten dine inanmamış şerefsizlerdir.
buluğ çağına ermiş herkes evlenebilir yaşı küçük kendisi büyük olamaz mı akıl yaşta değil baştadır

K.C.
15-05-2009, 16:35
buluğ çağına ermiş herkes evlenebilir yaşı küçük kendisi büyük olamaz mı
olamaz. http://www.cocukhaklari.net/tr/cocuk_haklari.htm

skyyoung
15-05-2009, 16:43
olamaz. http://www.cocukhaklari.net/tr/cocuk_haklari.htm

bal gibide olur ama dediğim gibi buluğ çagına ermesi lazım
bana bakarsan ben de erken yaşta vliliğe sıcak bakmıyorum ama isteyen evlenebilir.

K.C.
15-05-2009, 16:47
bal gibide olur
ol deyince oldurmak Allah'a mahsustur. Siz "olur" verince "yıktın perdeyi eyledin viran" çalıyor fonda.

azınlık
15-05-2009, 16:53
Niye kaldırılacakmış

Dini sevmediğiniz içinmi

...

Binbaşım,

Size katılıyorum, din denen sakillik ne kadar erken yaşta öğrenilirse ondan o kadar kolay kurtulur insanlık. Bence de din dersi kaldırılmamalı, hatta indirilmelidir. Haftada 15 saat falan olmalıdır.

Bugünkü çocuklar bizim zamanımızdaki gibi değil artık; NatGeo, discovery falan derken bu safsataları yemiyolar ... Buralarda zaman harcayacağınıza Vatikan'a cihad edin ... islam elden gidiyor.

A.

skyyoung
15-05-2009, 16:53
ol deyince oldurmak Allah'a mahsustur. Siz "olur" verince "yıktın perdeyi eyledin viran" çalıyor fonda.

ya arkadaş sen lafları nerenle anlıyorsun benim burda olur dediğim yani yapılabilir manasında KALDI Kİ ALLAH(C.C.) ol demesiyle bizim olur dememiz arasında nasıl bi benzerlik kurarsın ALLAH(C.C.) ol demesiyle yaratıyor yani yoktan var ediyor bizim ki sadece bi eylem ifade ediyor.

azınlık
15-05-2009, 16:56
KALDI Kİ ALLAH(C.C.) ol demesiyle bizim olur dememiz arasında nasıl bi benzerlik kurarsın ALLAH(C.C.) ol demesiyle yaratıyor yani yoktan var ediyor

Doğru söze ne denir; öyle tipler var ki gerçekten yoktan var olmuşlar, kafalarının içi hala koca bi yokluk ... en favorim de Çelakıl abi. Onu çok seviyom.

A.

K.C.
15-05-2009, 17:02
ya arkadaş sen lafları nerenle anlıyorsun benim burda olur dediğim yani yapılabilir manasında KALDI Kİ ALLAH(C.C.) ol demesiyle bizim olur dememiz arasında nasıl bi benzerlik kurarsın ALLAH(C.C.) ol demesiyle yaratıyor yani yoktan var ediyor bizim ki sadece bi eylem ifade ediyor.
Bizim buralarda "nerenle anlıyorsun" lafı k.ç.nla mı anlıyorsun manasına gelir ki Türkiyede herkes bunu bu şekilde anlar ve algılar. Önce o edepsiz lafını sil oradan.
Sen olur deyince küçük çocuklar için evlenme oluru çıkar zannediyorsun ama öyle bir olur çıkmıyor edepsiz abicim. İkisi arasındaki bağlantıyı kuramadıysan bu senin meselen.

skyyoung
15-05-2009, 17:07
Bizim buralarda "nerenle anlıyorsun" lafı k.ç.nla mı anlıyorsun manasına gelir ki Türkiyede herkes bunu bu şekilde anlar ve algılar. Önce o edepsiz lafını sil oradan.
Sen olur deyince küçük çocuklar için evlenme oluru çıkar zannediyorsun ama öyle bir olur çıkmıyor edepsiz abicim. İkisi arasındaki bağlantıyı kuramadıysan bu senin meselen.

hala ne demek istediğimi ve yazdıklarımı anlamamışsın buluğ çağı diyoruz herkes 30-35 inde evlenmek zorunda değil değil mi buluğ çağına girmiş kızlardan isteyen evlenebilir diyorum.

K.C.
15-05-2009, 17:17
Buluğ çağına kaçta giriliyor haberin var mı senin?

Çocukları, kız ya da erkek fark etmez , "istiyorlar" diye çocuk yaşta evlendirmenin sakıncalarını öğrenmek istersen, googe'da yeterince var, gerçi bununla ilgileneceğini de hiç sanmıyorum çünkü senin görüşünü yansıtmayan her bilgiye eminim önyargılı yaklaşıyorsundur, doğruluğunu da kabul etmezsin böylelikle.

Eğitim alacak çağdaki çocukların aklına evlilik sokulmaz. Senin oldukça dar, eğitim seviyesi ortaokul düzeylerinde olan bir çevrede büyüdüğün kesin. Ya da abilerin öyle öğretti, sen de sorgusuz sualsiz kabul ettin.

azınlık
15-05-2009, 17:20
Arkadaşlar,

Evlilik konusunu tartışacaksanız aşağıda linki mevcut konuya devam edin, bu konu başlığı uygun değil:

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=8855

A.

che21
15-05-2009, 20:26
Adı ustunde "zorunlu din dersi"
allah askına 21 yuzyılda sorumu bu sımdı?
konuyu acan deil soruyu sorduran zıhnıyete lafım
ya bir din zorla okutulabılır ogretılebılırmı?
din dersı olucaksada secmelı olmalı bence.
ya zaten bu hayatı hep ahıret ıcın cennet ıcın hebamı edecegız
nedır bu yanı anlamadım bız bu dunyaya cennetı kazanmayamı geldık bu rezalet bu ezıyette neyın nesi
madem yaratmıs bu dunyada bıraksında keyfımıze bakalım
sırf benı burda ona namaz kılıp dua edıcem dıye yaratıp sonra hurılere gonderıcek
boyle bısey olamaz
ne gerek var bunu bı tanrı nıye yapsın
benım namazıma bır tanrının ne ıhtıyacı olabilir
diger dunyayı nıye yaratmıs bu oyun nıye arkadas yaa

azınlık
15-05-2009, 23:03
bu oyun nıye arkadas yaa

Sayın che21,

Realite ile yüzleşme vakti. Oyun niye var? Oyun sömürü için var; tüm dinler (naaaaa!), tüm din eliti kardeştir; uzlaşı noktası sömürüdür.

Din dersleri zorunlu olmalı, hatta ders saati arttırılmalıdır. Üstelik din üzerine yetişkin eğitimi sınıfları düzenlenmeli katılmayanlara ciddi para cezası uygulanmalıdır.

A.

che21
15-05-2009, 23:11
Dostum bu işi basımıza hep sümerler açtı biliyormusun birazda mısırlılar sanırım :D

azınlık
15-05-2009, 23:28
Yessss,

Farkındayım. özgür-beyin'in açtığı konuya bak :D

A.

Yergin
18-05-2009, 17:37
Kaldırılmasın. Ama detaylı birşekilde incelenip düzenlenmeli.