PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bir protestandan : evrim var ! cevabı .

habilis
25-03-2007, 17:52
doktor bir arkadaşımla konuşuyordum , kendisi protestandır .

konuşuyorduk, bilimden ,evrimden ,, evrimin kanıtlarından ve mutasyonlardan bahsettim kendisine ,

bana şöyle dedi : habilis , neden olmasın ki belkide evrim vardır ! belki biz göremiyoruz evrimin gerçekliğini . fakat habilis , evrim vardır fakat tanrı da vardır ! Â*bence tanrı insanları evrim yoluyla yaratttı ! biz sapiens ten geliyoruz homo sapiens ! . ...

arkadaşım bana bunları söyledi ve bilimsel yaratılış teorisini desteklediğini belirtti .

bende pek bişi demedim aslında . fakat evrim varsa tanrı olmamalı .. tanrı bir zaman sonra insan düşüncesi tarafından yaratılmıştır. hem yarattıysa şuan neden destek olmuyor. nasıl iletişim kurucaz onunla mecbur mucize , peygamber olayına girmesi lazım ama kendine peygamber diyen kişilerinde nekadar sahtekar ve namussuz olduğunu görmüştük diğer topiclerimizde .. bunlara bir iki örnek : ibrahim ! - karısını satmıştır karşılığında zengin olmuştur. karısına yalan söyletmiştir bu doğrultuda . tevratı okuyan herkez bunu bilir.

mesela davut , mesela süleyman .. bunlarında yediği haltlar vardır . hatırlarsanız .. ( bu konuda çok detaya germiyorum , konu dağılmasın )

arkadaşımıza geri dönelimm..

kendisi evrim vardır biz ilkel yaratıklardan evrile evrile geldik diyor .

siz ne diyorsunuz bu konuda , ? mümkün mü bu ?

25-03-2007, 23:31
"bende pek bişi demedim aslında . fakat evrim varsa tanrı olmamalı .. "

Kitaplı dinlerin tanımladığı tanrı anlayışına çoğunlukla uymasa da "Evrim varsa, tanrı olmamalı" gibi bir çıkarım çok doğru gelmiyor bana.

Tanrı'nın evrene sürekli müdahale eden bir varlık değil de, sadece kuralları oluşturan ve bu kurallara göre evreni başlatan bir varlık olduğunu varsayarsak, tanrı ile evrim çelişmez en basiti.

pante
25-03-2007, 23:44
Tanrı inancına dayanan evrim tarihi çok eskilere dayanır.
Aristo öncesine, Thales öncesine kadar. Yani 2600 yıl öncesi.
Bu bizim bildiğimiz tabi belki de daha öncesi de vardır.
Ayrıca Deizm, Panteizm, Panenteizm de Tanrı inancına dayalı evrime inanır.

Teist dinler içinde de evrim düşüncesi vardır zayıf da olsa.
İslam'ın daha ilk yüzyıllarında bu inançta olan İslam düşünürleri vardır.

http://pante.blogcu.com/1921614/

TOPRAK06
26-03-2007, 12:11
bak özümüz olan su ve toprağın kirlenmesi ile insanların kirlenmesi aynı paralellikte gidiyor.

29-03-2007, 12:58
"bende *pek *bişi *demedim *aslında *. *fakat *evrim *varsa *tanrı *olmamalı *.. *"

doğrudur , katılıyorum , EVRİM VARSA TANRI YOKTUR. !!