Orijinalini görmek için tıklayınız : ADEM KONUŞABİLİYORMUŞ!!!!
Tabi canım...Peki neyce konuşuyordu?Arapça mı?Hatta bir rivayete göre (zaten din, rivayetten başka birşey değildir.) adem’in yabancı dili bile varmış.Arapçanın yanında süper İngilizce konuşuyormuş!
Şu masala bir bakın:adem cennette! şeytana! uyup yasak elmayı (cennette “yasak” diye bir şey de varmış) yiyor.Sonra allah! ona kızıyor ve onu dünyaya yolluyor.Yani adem elmayı yemese paşalar gibi cennette yaşayacakmış.
“Keloğlan ile DevAnası” masalı bile “Adem ile Havva” masalının yanında makale gibi kalır.
:lol:
Bu masala çocukken ben de inanırdım.Üç sene önce gözüm açıldı.Şimdi kendi kendime soruyorum:''''Ben bunca zaman nasıl böyle safsatalara kanmışım''''diye.Gerçekten tam bir masal.
Tabi canım...Peki neyce konuşuyordu?Arapça mı?Hatta bir rivayete göre (zaten din, rivayetten başka birşey değildir.) adem’in yabancı dili bile varmış.Arapçanın yanında süper İngilizce konuşuyormuş!
Şu masala bir bakın:adem cennette! şeytana! uyup yasak elmayı (cennette “yasak” diye bir şey de varmış) yiyor.Sonra allah! ona kızıyor ve onu dünyaya yolluyor.Yani adem elmayı yemese paşalar gibi cennette yaşayacakmış.
“Keloğlan ile DevAnası” masalı bile “Adem ile Havva” masalının yanında makale gibi kalır.
Bence bu şekilde tartışmak pek doğru değil..
Herşeyden önce
1)" ilk insanın konuşamayacağı" konusu sadece evrimcilerin kabul ettiği bir konudur.. bu teoriye karşı çıkan içinde bazı ateistlerin de bulunduğu yüzlerce bilim adamı olduğu unutulmamalıdır..
Zira bir bilim adamı "Tanrı''ya inanıyorum" demekle ya da "Evrime inanmıyorum" demekle "bilim adamı olma özelliğini" kaybetmez...Evrim teorisini tabulaştırmamak gerek...
2)Diyelim ki evrim teorisi gereği ilk insan konuşamıyor..bu onun haberleşemeceği anlamına gelmez...Belki hayvanlar gibi "haberleşiyordur" belki de sadece "ruhsal" olarak Tanrı ile "konuştuğunu" belirtiyor kutsal Kitaplar?!?(sembolik olarak)
Elmayı yiyip kovulma hikayesinin ise bu kadar basit olduğuna inanmıyorum...
Kutsal Kitaplarda anlatılmak istenen bence "elma yediği için kovulma olayı" değil...
Mesela bu "ağaç" bazı kaynalarda "iyiliği ve kötülüğü bilme ağacı" (ya da yaşam ağacı) olarak geçiyor...Bazı "kişilerin" kötülüğün gücüne yenilerek "günah" olgusunu başlattığı anlatılıyor..Burada bizim tam olarak anlayamadığımız sembolik bir olgu somutlaştırma yoluyla anlatılıyor olabilir...bunun için "ağaç" "meyve" gibi kelimeler kullanılmış da olabilir...
Bu konuyu açıklayan teologların da dediklerini göz ardı etmemek lazım....
ali oktay
16-02-2005, 20:50
Sevgili Deep,
Ne demek istedin pek anlayamadim.Cok acik soylememissin soyleyecegini.
Oncelikle konusmaktan kasit nedir?soyle yada boyle iletisim mi?yoksa bildigimiz konusma disiplini mi?
Ayrica,toplumdan yalitilarak buyutulmus bir bebegin konusabilecegini soyleyebiliyormusun?
ya sacmalıyonuz yine.kuranı okursan Ademe nelerin oretildigi yazar.tabe bu seini fikrini deiştirmez seini fikrin belli.
peki sn sole ilk insan neler yabarmış ?
[quote="EastCommander"]ya sacmalıyonuz yine.kuranı okursan Ademe nelerin oretildigi yazar.tabe bu seini fikrini deiştirmez seini fikrin belli.
Kuran gibi masal kitapları, ateistleri bağlamaz.Keza kuran aynı zamanda çelişkiler kitabıdır.
MARX:DİN DÜNYASI, GERÇEK DÜNYANIN YANSIMASINDAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİLDİR.
lenin ilk maymun nece komnuşuyodu?İlk insan olarak kuranda belirtilen Hz. Adem nece konuşuyomuş ilk insan ya da ilk homo... nece konuşuyomuş?
Zavallı müslo,sizin bilimselliğiniz işte buraya kadar.İlk insanlar konuşamaz tabi ki.Dil iletişiminin bir başlangıcı vardır.Fakat bizim adem şakır şakır kouşuyormuş.Geç bu masalları...
Zavallı müslo,sizin bilimselliğiniz işte buraya kadar.İlk insanlar konuşamaz tabi ki.Dil iletişiminin bir başlangıcı vardır.Fakat bizim adem şakır şakır kouşuyormuş.Geç bu masalları...
lenin insanı tanımlarken konuşan bir varlıktır sıfatı bir cok kaynakta vardır.bilimseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeellll lenin 17!!!!!!!!!!
Siz kim,bilimsellik kim?İlk insanı konuşturan sizin sözde kutsal masal kitabınızdır.Siz anca muska yazın,üfleyin,masal anlatın.İşiniz gücünüz palavra...yok adem konuşuyormuş cart curt...
Merhaba;
İsa da daha beşikteyken konuşuyormuş ya :shock: :o