PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Okulum bitti, gemi aldım...

pante
29-03-2007, 15:39
Okulum Bitti. Gemi Aldım *

Nihayet okulu bitirdim arkadaşlar..
Bana burs veren, tek sente muhtaç etmeden lüks içinde okutan hayırsever işadamına binlerce teşekkür. Allahıma şükürler olsun. Rabbim nimeti, zenginliği kime vereceğini iyi bilir. Amerika'da okudum ve mezun oldum. Darısı aynı zor şartlarda okuyan kardeşimin başına. O zorluğu biz biliriz biz. Kolay mı Amerika'larda, gurbetlerde lüks içinde okumak.

Nihayet muradıma erdim. İlk işim sünnetimde gelen armağanlardan edindiğim birikimle ve babamın teşvikiyle bir gemi almak oldu. Başlangıç için idare edecek büyüklükte. Yaklaşık olarak 2.5 milyon dolar. Artık bir Armatörüm. Babam sağolsun. Allah cc. ne babalar yaratıyor. Evelallah gemimiz yüksüz kalmaz. Müşterimiz bol olur. Eee, başkasına gidecek değiller ya, 3-5 fazla olsun, bizimkisi olsun değil mi ya. Bugün müşterimiz olursun. Yarın devlet kapısında bir işin olur, bir ihale olur yardımcı, destek oluruz işlemlere. Herşey karşılıklı.

Allah cc. "Yürü ya kulum!" dedi mi o kulu tutan olmaz. Neydi bir zamanlar be! Gecekonduda otururduk. Şimdi sıra sıra gemileri dizeceğiz inşaallah.

Çekemeyenler çatlasın. "Bursla okuyan çocuk nasıl gemi alabilirmiş?"
Sen de al! Alabiliyorsan. Alamıyorsan beceriksizliğin karşısında ben ne yapayım.!
Sen alamadıysan, başkalarının aldığınla ne uğraşıyorsun.
"Tüyü bitmemiş yetimin hakkı, fakirin fukaranın hakkıymış"
Biz hangi fakirin gidip te cebinden parasını aldık! Kim görmüş..

İftira etmeyin, çarpılırsınız. 30-40 yıllık politikacılar bile böyle bir servetin yüzde birini bile edinememişmiş.. Servetimiz tahmin edilenin çok çok üstündeymiş. 10-15 milyon dolarların üzerindeymiş. Çatlayın emi!

Bizi savunan dostlar sağolsun. Yalnız savunurken " Biraz da bizimkiler yesin!" lafları duyar gibi oluyorum. Öyle demeyelim de yanlış anlaşılmasın dostlar. Bizim yediğimiz önümüzde , yemediğimiz arkamızda. Başkalarından bir farkımız yok inanın. Onun yerine şöyle diyelim hep beraber;
"Devlet malı deniz, yemeyen domuz!"

vartor
29-03-2007, 16:54
Eski tas, eski hamam.

29-03-2007, 16:55
pante bu gemi nerden kalkar *:D

değerli, nur yüzlü, garibin ekmeğinde gözü olmayan birini hatırlattı bana bu makeleniz.
oda lüx'e şatafata düşkün biri değildi, tek merakı kelle cumhuriyet altını idi, hiç unutmam
zaafından yararlanmak isteyen uyanık bedevi cadır *güzeli kaddafi kendisini ziyaret eden
bu değerli nur yüzlü adamın dikkatini dağıtmak için çadırın tepesine bir cumhüriyet altını asmıştı.
bizimkisi gözünü dikmiş çadırın tepesine bakarken, uyanık bedevi aklına geleni söylemişti
koskoca turkiye cumhuriyetine, onunda bir gariban oğlu var, inanın bindiği arabaya araba
denmez, sadece çocuğun ayağını yerden kesiyor, topu topu 300 milyarcık araba, gariban
işte ne yapsınlar, dürüst olmak kolay değil.

29-03-2007, 17:01
Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış. Rabbim yürü ya kulum demiş, elbette bir bildiği vardır kime ne? Vakti zamanında koç gibi çocukları olan bir kendini bilmez babam için "İsviçre bankalarında bir milyar doları var" demişti de biz iktidara gelince kendisini zorunlu emekliliğe sevk edip dünyayı dar etmiştik, o da gemisine atlayıp arkasına bakmadan dünya turuna çıkıvermişti. Bizim de bir gemimiz bulunsun, belli mi olur, dünyanın binbir türlü hali ve de önümüzde iki seçim var. Gerçi bizimki kuru yük gemisi ama mecburiyet durumunda idare eder.

habilis
29-03-2007, 17:22
bi tur atalımmmı pante cimmm .. he :D *

HAYIRLI UĞURLU OLSUN ...

29-03-2007, 17:26
Bu isler icin Allah cc yetmez, en az Allah 1500cc lazim.

AYATA
29-03-2007, 17:53
basit bir soru tayyip istanbul belediyesinde maaşlı çalışan iktisat fakültesi mezunu bir memur olsa idi 3 çocuklu bir memur acaba bu çocuklar yine böyle servete hızla kavuşabilecek amerikalatda okuyabileceklermiydi * Ah Osman Bölükbaşı ne güzel demiştin...Dünyadaki tüm ticari müesseseleri incaledim en karlısı din alıp allahı satmaktır diye...

vartor
29-03-2007, 22:15
Dünyadaki *tüm *ticari *müesseseleri *incaledim *en *karlısı *din *alıp *allahı *satmaktır *diye...
* Hic suphen olmasin. Ilkel kabilelerde sihirbaz-buyucu kesfetmis once insanlari nasil somurulecegini. Gunumuzde artik bunu sanat haline getirenleri bolca goruyoruz. Dunyanin en zengin ulkesi Vatikan. En rahat, emeksiz, sermayesiz is din saticiligi. Cogunlugu zavalli gonullulerin olusturdugu, bastaki birkac kisiyi besleyen, bunu da farkettirmeden yapmanin usulunu iyi bilen uyaniklar cetesi. Sattiklari tek sey umit. Geri donup de evet ben gittim cennet soyleydi, cehennem boyleydi diyebilecek kimse cikmayacagini gayet iyi bildiklerinden, safsata yaparak, gunluk olaylari, doganin tabiatini, sanki buyuk bir kesifte bulunmus gibi satmasini, nesilden nesile gecirerek,muesseseyi yuruten, kan emici suluk toplulugu...

AYATA
29-03-2007, 22:21
burada islamı bir din adamından daha iyi bilen onlarca arkadaş var, anadoluda büyükçe bir köyde *her hangi bir camiye gitsinler biz falanca dergah dan geliyoruz büyük bir camii yaptıracağız altında din eğitimi külliyesi olacak bu cuma inanalara vaaz vermek istiyoruz desinler ve çok güzelde vaaz verirler vaazdan sonrada yardım sandığını dışarı koysunlar bakın paralara kör inanalar onları paraya boğar işte cübbeli hocaların paraları böyle oldu.. böyle zengin oldu bu sülükler camiilerde kadınlar kollarında bilezikleri parmaklarındaki yüzükleri attılar o kutulara, tayyipte bunların daha evrimleşmişi işte başka bir şey değil.bir parti bir dergah onu hatip olarak yetiştirmemiş olsaydı meur bile olamazdı bu ülkede...her şeyini parasını malını mülkünü makamını her şeyini din ticaretine borçlu..ve bu ülkeye cumhur başkanı olacak yazık yazık....

dolfen
29-03-2007, 22:38
bizimde okul bitti hatta biteli yıllar oldu ama ne gemisi 5000 ytl ye slüetini alsak kredi alacak banka bulamayız ....
e babamız bakmadıgına göre ........
bakamıyoooo ya
napalım.....
bakan olsaydı olurdu be
en azından bir bakanlık....
ama nerde .....

dolfen
29-03-2007, 22:42
al kapon amerikanın en büyük gangasteri....
banka soyguncusu haydutttt....

der ki:
küçükken günlerce tanrıya bana bir bisiklet vermesi için yalvardım, dua ettim...
fakat aylarca sürmesine ragmen bana bir bisiklet vermedi...
sonra tanrının çalışma sisteminin bu olmadıgını anladım.
hemen bir bisiklet çaldım ve beni bagışlaması için tanrıya dua ettim...

evet tanrının çalışma sistemi böyledir gemiyi hortumla ve dua et...

mep
29-03-2007, 23:04
Pante abim.hayırlı olsun
sende benim gibi gemi sahibi olmuşun.seninkide laflamı
yürüyo abi,mazotlu filansa değiştir,hemen dönüştür lafla
yürür hale getir,bedava yakıt abi.lafla yürümez diye düşünüyosan
vartor abimin dediğini *düşün
islam bile *lafla 1500 yıldır tık demedi yürüyo valla.

dolfen
29-03-2007, 23:15
denizleri yara yara giden gemileri görürsün... işte bu tanrının devarlıgının delilidir...
gibilerinden inciler vardı arkadaşlar bunlarda bunu anımsamak amacıyla gemi almışlar...
anlaşılan o ki...

dolfen
29-03-2007, 23:20
bi de nuhun gemisi var ya hani küresel ısınma felan...
bunlar ondan korktularmıda gemı aldılar yoksa ayet falanmı geldi....
6667 hemen bi kuru yük gemisi alması için erdogan bey kuluuzun oglunu uyarmadıkmı?
o ne yaptı kuru yük gemisi aldı eee ben ne yapayım benden günah gitti... ben fırkateyn demiştim galibaaa...
o aralar telsim vadafona şeyettiydi.... hatlarda anaaoorrmallik vardıydı...
oda yanlış anlamış hem ben faiz haram dedigimide hatırlıyorum leasıng le al demedimki...
yoksa paran işin ne yap bi gemi nuh gibi...
sana planlarını faxlarım...
samimi selamlar
yaratıcın....

seyyah3441
30-03-2007, 00:03
İNANDIKLARI *ALLAH *BUNLARIN BELASINI VERSİN.......................
GEMİSİNİN BACASI TÜM SÜLALESİNE G....N.........

30-03-2007, 00:12
Bu arada soyleyeyim, kucukken Kuru yuk gemisi kelimesini duydugumda tv de, croick yada querriuck gibi yabanci bir kelime sanardim. O yaslarda Turkiye'de teknoloji ve sanayi ile ilgili oz turkce bi kelime beklemiyorsun tabi.

bebekarlito
30-03-2007, 13:37
Hayırlı uğurlu olsun. Şimdi bunlar Allah her kulunun rızkını verir derler, yalnız bu ve bunun gibi rızkların *neden bir kula veya birkaç kula nasip olduğunu herhalde açıklamak güç. Bunlara asıl tokadı müslümanların çakması lazım. Kendi evinde kira,asgari ücret, açlıkla durur sonra jetsikiyle, alınmış gemilerle yan yatıp keyfine bakanları dininin savunucusu görür. Bu durum aynı şarkıdaki gibi "yalanlar istiyorsan yalanlar söyleyeyim".

spartacus
30-03-2007, 14:27
Kendi evinde kira,asgari ücret, açlıkla durur sonra jetsikiyle, alınmış gemilerle yan yatıp keyfine bakanları dininin savunucusu görür.

Evet, aslen bu kahramanlar öyle görünmek isterler :) Bu sayede yemlenirler(toplumdan). Bir kaç düşman din, mezhep, kişi, kurum birde Onları destekleyen şöyle güçlü yaratıcı, Tanrı, ialh, milah *buldular mı basarlar, etinden, sütünden, beyninden faydalandıkları toplumun bam teline. Basarlarda basarlar, basarlarda basarlar! Kısaca basarlar!

Müslümanlar ise bu çelişkiyi hemencecik şöyle izah ederler, "herkes zengin olsa idi herkes aç kalırdı" gibi abuk ve saçma bir kelime bulurlar. Nede olsa verili koşullardaki düzen Allah'ın düzeni, nede olsa herkesi Yaratan Allah ve o yüzden zenginlik yada fakirlik yada sömürülüyor olmak gibi durumların kaynağı yaratılışın ilmindedir demek zorunda kalırlar.

Hani hiç bıkmadan "etrafına bak, gök yüzüne bak, kendine bak hakikati göreceksin " deyip deyip dururlar ya, hani etrafına bön bön bak, bönleştikçe bönleş ve hönkleş olayına gireriz ya, "be avam kafalı, be ahmak sen kendini görmekten acizsin kaldı ki etrafını göresin" demekde bize düşer.

Neresinden tutarsak tutalım, dinlerin kayanağında sömürü, hakim kesimlerin saltanatı icabını görürüz.

Bu konu ise çağdaş, yaşanabilir, gözlemlenebilir bir örnek teşkil ediyor.

Allah gemine zeval vermesin kardeşim, bas düdüğe, bas! Basan yerlerin dert görmesin inşallah.

dolfen
30-03-2007, 21:34
okulum bitti bi baltaya sap olamadım.
iş arıyom *bi gemide temizlik bilem yaparım...

04-04-2007, 11:50
pante abim 4 kasım 2007'de senin şu boğazda'ki evlerden birine gideriz, gemiyide önüne yanaştırırız. bol bol konuşuruz. ne de olsa senin 3 kasım 2007'den sonra yapacak bir işin olmayacak.

:lol: *:lol: *:lol: *:lol: *:lol: *:lol:

antimuhammed
04-04-2007, 12:54
Şimdi ben 2 üniversite bitirdim. Aklıma 2. üniversiteyi bitirdiğim zaman geldi. Okul bittiğinde 4 yabancı dil biliyordum. Birde cobol, Fortran, Basic gibi bilgisayar programlarını öğrenmiştim.. Dile kolay tam 3 yıl doğru düzgün bir iş aradım. Otellerde bardak yıkadım, sildim, cehennem sıcağında havuz başında pis havluları alıp temiz havlu dağıttım. Otobüslerde çay kahve dağıttım. Milletin bavullarını taşıdım.. Trenlerde, belediye otobüslerinde ömür tükettim. Bir bilet parasından yırtmak için Şişli den Karaköy e yürüyerek gittim.(Ama bu zaman da yolda geçen zamanımda hep kitap okudum)

Yaşım geldi 40 a.. Ama hala bir gemim yok...

ozgur_beyin
04-04-2007, 19:08
Temel'ede allah yürü ya kulum demiş! oda arabayı satmış'

dolfen
09-04-2007, 23:31
Konu: Yardım isteme
14 yıllık Deniz Astsubay'ıyım.9 yıl fırkateynlerde kazan Astsb. olarak görev yaptım.Pnömatik sistem kursu ve defalarcayangın kurslarıgördüm.15 senelikmecburi hizmetim dolunca istifa ederek sivil gemilerde çalışmak istiyorum.Şu anda görevdeyken STCW kurslarını görebilirmiyim ve benim alacağım ehliyet yönetmeliğe görene olur.

(ilker aguş)
okulu bitip gemi alan arkadaşlara duyrulur....

dolfen
09-04-2007, 23:34
bu da gılgamış destanından 2,5 milyon dolara alınmış pardon yapılmış bi gemi...

Kucuk yavrular bile gemi icin zift tasiyorlardi. Guclu erkekler gemiye yedek kereste getiriyorlardi. Besinci gunde geminin kaburgasini olusturdum. Geminin temeli (omurgasi) bir iku genisligindeydi. Kenarlari (kupestesi) iki kez on kamis yuksekligindeydi. Ust guvertesi de alt guverteye tumuyle esitti. Bunun da her yani, iki kez on kamis uzunlugundaydi. Bundan sonra geminin dis yuzunu (bordasini) hazirladim ve onlari boyadim. Gemiyi alti katli yaptim. Geminin alt ve ust guvertelerini yedi bolume ayirdim, ambarini da dokuza boldum. Ortasina da su kaziklari caktim . Guzel kurek sectim. Ve geminin yedeklerini ambara koydum. Eritmek icin kazana 21600 ...... zift doktum . Bunun yarisini saf zift olarak gemiye sakladim. Tekneciler, gemiye 10800 sirlik getirdiler. Bunun ucte biri peksimet kizartmak icin harcandi; ucte ikisini de gemici sakladi. Iscilere cok sigir kestim. Ve her gun koyun bogazladim. Ustalara, irmak suyu gibi bira, raki, sirlik ve sarap akitildi. Bunlar, Nevruz bayramina benzer bir bayram kutladilar. Ustayi yaglamak icin kendi elimi de bulastirdim. Gemi yedinci gunde tamam oldu. Gemiyi kizaktan indirmek guc oldu. Cunku, geminin ucte ikisi suya girinceye dek, onu, kizak uzerinde asagidan ve yukaridan itmek zorunlugu vardi.

dolfen
09-04-2007, 23:47
Şimdi hemen bugün patronumdan maaşıma zam yapmasını isteyeceğim. Gemi almam lazım. Başbakan'ın oğlu alıyor da benim neyim eksik. Gerçi biz düğünde bir bilezikle yetinmiştik ama gönlümüz zengin. Hem benim Başbakanım demiyor mu “borç yiğidin kamçısıdır” diye. Biz de borçlanırız ve alırız. Ne olacak ki 3 milyon dolar borçlanmışız. Vallahi siz de abartıyorsunuz... 3 milyon dediğin parayı millet cebinde bozuk para olarak taşıyor. Bir de şu Acar Kent'teki villardan bir tane de ben alsam. Nasıl olsa bugünlerde oralarda indirim başladı. Yıkılsa da ”benim de bir zamanlar kaçak villam vardı” diye hava atabilirim. Bir de kafam şu pastörize yumurta işine takılıyor. Acaba Bakanıma söylesem bana da bir koltuk çıkar mı?.. Niye olmasın; o evlatlarını seviyor. Ben de bu vatanın evladı olduğuma göre mesele yok demektir. Ya da diyorum çiftçiliğe başlasam, hemen bankalara borçlansam. Nasıl olsa Meclis’te çiftçilerin borçlarının tümünü Hazine üstlenecek. Benimkini de ödeyiverirler olur, biter. Bunun haricinde Başbakanımla samimi olabilme fırsatlarını arayacağım. Yanına yaklaştığım da yanağını okşar, tebrik ederim. Bu vesile ile belki Doğan grubu veya Ciner grubundan teklif bile alabilirim. Bunları Pazar günü evde iken düşündüm... Ama eşim hatırlattı bugün “1 Nisan” diye ve hayallerim asılı kaldı.

dolfen
09-04-2007, 23:54
FIYATLAR
Ref/ Cinsi * * * * * * * LDT * * * * * * * * * * * Yeri * * * * * * Yapim Ulkesi * * * * * * * Fiyat
D-1

Barge

1990 Mton
Akdeniz
*Norvec * * * *
*430.000 USD CNF

D-2

Tanker
*3550 Mton *Asya *Japonya *585.550 USD FOB
D-3

General

Cargo
*900 Mton *Akdeniz *Alman *182.500 USD CNF
D-4

Ro-Ro
*1350 Mton Akdeniz *Japonya *275.000 USD CNF
D-5

General

Cargo
*400 Mton Karadeniz *Türk *81.000 USD CNF

arkadaşlar hurda gemi fiyatlarını araştırdım.aramızda para toplarsak bide bagı bahçeyi satarsak babadan kalma elde avuçta ne varsa nakde dökersek hesaplamarıma göre bikaç yıla kadar hurdada olsa bi gemi alabiliriz...