Orijinalini görmek için tıklayınız : YASAM VE ICKI
nonconformist
16-02-2005, 13:22
spor yapmayi sevsem de, hafta sonlari olculu icki icmeyi seviyorum. tabii bu raki bira muhabbetinden ote. bir absolut sunrise i, manhattan i ya da cointreau lu sicak cikolatayi bogazda raki, bira tursu gibi seylere asla degismem. bilmem bunlara benim kadar ilgi duyan ateist arkadasim var mi. belki barmen var aranizda.
selamlar
Ebu Leheb
16-02-2005, 13:49
favori içkim biradır, yaz mevsiminde hergün 3 tane içerim. :D
bazen akşamları da bi kadeh jack daniels atarım :wink:
ngcoskun
16-02-2005, 16:03
bende biradan başka birşey içemiyorum maalesef.
sevemedim bir türlü tatlarını.rakının o anason kokusundan kurtulana kadar 3 duble içmiş olmam lazım ki bunu herzaman yapamazsın.ama evinde televizyon seyrederken bile içebileceğin bir içki vardır ki o da bira.
herhalde biraz daha spor kaçıyor içkilerin içinde.yani onun özel törene ihtiyacı yok.rakının mezesi, sofrası, adabı olur mesela.absuolt için sanki gerekçe lazımmış gibi gelir bana.yani parti ortam ya da benzeri birşey.
ama biranın hiçbirşeye ihtiyacı yoktur açarsın ve içersin.hele ki susamışsan su gibi gelir bir an sana ve oh be dünya varmış dersin........
ngcoskun
16-02-2005, 16:05
mesela malibu''yu severim.ya da sütlü muz likörünü ama dedim ya bunlar için özel zaman lazım.öyle durduk yere gidip bir malibu içemezsin ya da muz likörü.
ya da belki bana öyle geliyor olabilir.ben biraz üşengeç bir insanım galiba.
Ben en fazla(en sık) bira içerim... Arkadaşın dediği gibi, bi törene ihtiyacı yok biranın, TV karşısında bile içersin... Şarap da biradan sonra en fazla tükettiğim içki...
Ama onun dışında, en sevdiğim içkiler, vodka red-bull, martini, malibu... Onları nadiren içerim ama...
ngcoskun
16-02-2005, 16:52
evet bak şarabı atlamışım.içmeyeli epey oldu ama severim şarabı da.
beyaz kırmızı hiç farketmez.
nonconformist
16-02-2005, 17:50
acikcasi ortam detayini unutmusum. rock bar da ben de severim birayi, ozellikle carlsberg. ama sevdigim ickileri icmek icin de canimin istemesi yeterlidir mesela. nakit sorunum yoksa ortam yaratirim (burada yaratmak bana has :) ). kokteyl hazirlamayi cok seviyorum. cok acemiyim henuz. kendi kendime birseyler ogrenmeye calisiyorum. martininin tum cesitlerini denedim. rosso favorimdir evet kesinlikle rosso on the rocks no.1.
cointreau, fransiz portakal likoru, kullanim alani genis bir kokteyl ickisi olmasinin yani sira, 50% ye yakin alkol oranina ragmen sek icimi mukemmel doyum sagliyo. bu guzel ickiyle yapilabilecek cok leziz kokteyller var.
bailey''s de benzer sekilde bir kokteyl ickisi ama sek pek bir sey ifade etmiyo. kahve ile deneyemedim gecenlerde ama deniycem.
tekila nin kokteyli var mi bilmiyorum henuz. sek denedim bunu oldukca siki.
sex on the beach vardi bi de marmariste denemistim oldukca guzeldi. bi kac tane alinca tekiladan once cakir keyf olmustum. daha sonra recetesine baktim bu sex on the beachin 5-6 cesit malzeme vardi. cinayet yani :) kendin hazirlamaya kalksan bi kokteyl icin degmez walla. gidip icecen clubda.
"rock bar" dediğin kadıköydeki mi ? :) Bence genel olarak söylemişsin ama...
ngcoskun
16-02-2005, 18:00
yahu bira içmek için rock bara mı gitmek lazım.aşkolsun yani
ben evde de içiyorum hemde çok güzel oluyor.bir de clup var tabi.o da ayrı bir kültür.barlar da yeterlidir aslında.mekan bahane içmek şahane olsun yeter...
bu arada nonconformist kadar kokteyl kültürüm yok.
ama sex on the beach içmiştim.evet güzel ve tatlı bir tadı var.
bir kaç tane içinde çakır keyf oluyorsun.ama ben dedimya biraz üşengeç biri sayılırım.öyle kokteyl falan hazırlayamam ben.hazırlayan olursa içerim.
nonconformist
16-02-2005, 18:14
kadikoydeki degil baybars. hemen her yerde rock bar var bilirsin. coskun bendeki kokteyl kulturu nedir ki yaw... inan hicbirsey, binlerce kokteyl turu var allayfu taala nasip eylerse :) hepsini tatmak istiyorum. ya da tadabildigim kadar cok. aslinda milano da merkeze bir bar acmak hedefim. olur mu bilmem. olursa ismarlarim size birseyler. :wink:
ngcoskun
16-02-2005, 19:30
sen allayfu tealandan iste yeter o sana istediğin her şeyi ifşa eyler. :P
umarım birgün yapmak istediğin projeni gerçekleştirirsin.ben biraz uzağım ama sen türkiye-milano arası uzuuunnnca bir pipet inşa edersen durumu kurtarabiliriz... :wink:
Kim demisti hatirlamam ama soyle bir sozvardir...
"Akilli adamin ickisi sudur"
Ben bolbol su icerim,akilli adam oldugumdan degil tabi, vucudum ihtiyaci oldugundan.
Sabah ve aksam ilik sute bal karistiririm sonra ballandira ballandira icerim, onu hicbir seye degismem zaten..pekmez katmayi dusunuyorum buralarda bulamadim..neyse.
sicak veya soguk havalarda farketmez,spordan once lucozade falan icerim,enerj drink falan..spor yapmadigim gunlerde dahi gezinirken bile icerim bunlari...hele sekersiz soda Allahhhh karnim siserde,birakamam onu..
ama yine su arkadas,su benim favorim,ve herkese oneririm,su icin su icirin.. :P :P
ngcoskun
15-03-2005, 22:08
evet res haklısın su çok faydalı birşey ama ben nedense hiç su ihtiyacım varmış gibi hissetmiyorum.kendimi zorlamasam neredeyse hiç su içmeyeceğim.bir insan susuz tabiki yaşayamaz ama benim gün boyunca hiç su içmediğim oluyor.son derece sağlıksız bir durum evet ama ne bileyim işte canım istemiyor bende içmiyorum.herhalde gerçekten ihtiyacım olsa vücudum beni uyarır diye düşünüyorum.
Ben içkiden nefret ederim ama arada bir kafayı bulmak için içerim.
yaz mevsiminde favori içkim soğuk bira
bazen ender olarak buzlu rakı olabilir
ama sıcaklar bitince sonbaharla birlikte rakı mevsimi başlamış demektir.
herkese afiyet olsun
üniversitede 4 yıl okuyup soba almadığım için (çünkü kışları hep şarapla ısınmışımdır) arkadaşlar beni şarapçı diye bilirler.
şarabı içmemin nedeni çok sevdiğimden değil (sirke gibi oluyor ucuz şaraplar çünkü) ucuz olduğundan.
normalde (özellikle sıcaklarda) buz gibi bir birayı (özellikle o ilk yudumu) hiçbirşeye tercih etmem.
hiramusta
20-05-2006, 13:04
Şöle yaz sıcağında buz gibi bol limonlu soda...üfff adamı ne serinletir be?Akşamları da arkadaşlarla sohbet ederken birkaç bardak orta çay..ohh be değme keyfime..