Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrim düşüncesinden uzaklaşıyoruz.
zelzeleci
06-04-2007, 17:04
Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Demirsoy, Türkiye'de Evrim Teorisinin tartışılacağı bir zemin olmadığı düşüncesinde. Programlarında olmasına rağmen üniversitelerde bile evrimin hakkıyla ele alınmadığını belirten Demirsoy'a göre, topluma dogmatik düşünceler hakim oldukça durumun değişmesi zor gözüküyor.
Söyleşinin tamamı :
http://www.geodergi.com.tr/hab-24000201-107,18@2400.html
Baracuda
08-07-2007, 18:43
Hoca doğru söylemiş. Türkiye'de evrim teorisini özgürce tartışabilecek bir yapı yok. Bizdeki sözüm ona özgürlükçülerinde tek özgürlük dertleri Pkk'ya özgürlük olduğu için bu konuda yol alınamadığı vede alınamayacağı muhakkak.
Türkiyenin ve Türk insanın işi çok zor.İnsanların beyinleri zapt edilmiş.Boyunlarına taktıkları din yularıyla geziyorlar.
NedimYilmaz
08-07-2007, 22:11
Amerika'da da bir hayli zor, 150 yıldır bilim adamları ile din admaları tartışıyor varılan sonuç aynı.
Bazı ülkeler vardır, insanlara sadece "halk" olarak bakarlar, başka hiç bir şey olarak bakmazlar..
Ayrıca şu kısmın başlıca başına tartışılması gerektiğine inanıyorum;
Amerika'dan dünyaya yayılan "Akıllı Tasarım" kavramı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Biyolojik sistemlerin aslında çok akılsızca tasarlandığını vurgulamak istiyorum ve soruyorum: Nasıl bir tasarım olsaydı normal veya akılsız tasarım olacaktı? İnsan çok akıllı bir tasarımın ürünü değil. Bugün genetik olarak ismi konmuş 9.000 çeşit hastalık var. Bir fabrika düşünün ki 9.000 çeşit hatayla üretim yapıyor. Bunun yanı sıra prostat, apandisit, yirmilik diş gibi bazı yanlış oturtmalar var. Sonra erkekler neden sünnetli doğmuyor? 2.000 yıldan beri en az on milyon çocuğun enfeksiyon yüzünden öldüğünü söyleyebiliriz. Tanrısal bir tasarım, sünnetli dünyaya getirerek bu kadar suçsuz insanın ölmesini önleyebilirdi. Başka bir örnek de kaslarımız. Boyları kemiklerimizin boyuna uygun olmadığı için vücudumuzda ağrılar oluyor. Her şeyi bir yana bırakın doktorluk diye bir meslek var. Doktorluk hasarlı tasarımı ortadan kaldırma mesleğidir.
Tanrı bize bunları yapıyormuş da bilmiyor muşuk.