PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SORULAR SORULAR SORULAR

17-02-2005, 21:45
1400 yaşında olmasına rağmen, bugünün ihtiyaçlarına da cevap verdiği ve bilim yanlısı olduğu iddia edilen Kuran''da şu sorularımın cevaplarını bulamadım..

1)Adem ve Havva hangi tarihte yaratıldılar? Cennete hangi tarihte girdiler? Hangi tarihte cennetten kovuldular?

2) Önce Adem mi yaratıldı, Havva mı? Aralarında ne kadar yaş farkı vardı?

3) Doğmadıklarına göre Havva ve Adem''in göbekleri varmıydı? (Hani, çamurdan mı, yoksa pıhtıdan mı yaratıldığı tartışma konusu olan ilk insan..)

4) Ya da hayali cennetten kovulmadan önce, cinsel organlari varmiydi?

5) Vardı ise ne için vardı? (madem ki cinsellik yasaktı?..)

6) Ya da Havva''nin göğüsleri varmıydı? (Çocuk emzirmeyecegine göre)? Yoksa bunlar cennetten kovulur kovulmaz mi olustular?

7)Ya da Adem ve Havva''nin hormonlari önceden var mıydı? Vardıysa, (testesteron, östrojen, prolaktin, oksitosin vs.) ne amaçla vardı?

8)Havva, adet görüyor muydu?

9) Adem ile Havva''nın kıyafetleri nasıldı? Havva, başörtülü müydü, çarşaflı mı? Yoksa ...?

10)Eğer bunlar yok idiyse, nasıl oldu da birbirlerine cinsel arzu duydular?.. Var idiyse, bu arzudan dolayı neden cezalandırıldılar?

Yani hem insanin beynine, ve bedenine cinsellikle ilgili her türlü mekanizmayi ve kimyasallığı koy, hem de cinselligi yasadiklarinda cezalandir. Adalet bu mudur?

10)Cennette yasak olduğu söylenen meyvenin adı neydi? Bu yasak meyve bugün dünyada yasak mı değil mi? Niye?

11)Ensest ilişki, günah mıdır, değil midir? (Adem ve Havva''nın çocukları ensest ilişki ile çoğalmış olmalı.. Yoksa, dünya belli bir nüfusa ulaşıncaya kadar ana ve babalar Allah''ın verdiği bir özel formülle seks yapmadan çocuklarını çamurdan mı yapmaya devam ettiler?

12)Adem ile Havva ne kadar yaşadılar? Kaç yılında öldüler?

Ayrıca, Muhammed''in kendisinin Allah''ın-varsa eğer- elçisi olduğunu iddia ederek İslamiyet dinini ortaya çıkarması üzerine de şu sorular akla geliyor:
Eger siz Allah-varsa eğer- olsa idiniz:

1) Dünyadaki tüm insanlara hitap edecek bir kitap gönderecek olsanız, sadece Arapça dilini mi kullanırdınız? Yoksa, ne kadar dil varsa o kadar dilde hazırlamış olduğunuz kitapları mı gönderirdiniz?

2) Dünyadaki tüm insanlara zaman zaman mesajlar iletmek isteseniz, bir aracı (elçi/peygamber) mi kullanırdınız yoksa doğrudan mı iletirdiniz?

3) Dünyadaki tüm insanlara en son dini göndermek isteseniz, sadece Arabistan''a bir elçi mi gönderirdiniz, yoksa dünyanın herbir yerine aynı anda aynı şeyleri anlatmak için birden çok elçiler mi gönderirdiniz?

4) Dünyadaki tüm insanların iyi olmasını ve doğru yolu bulmasını mı isterdiniz? Eğer bu sorunun cevabı "evet" ise, onlara kötülüğü veren şeytana karışmadan, şeytanlığını yapmasına müsaade eder miydiniz? (Tavşana kaç, tazıya tut mu derdiniz?) Şeytanı yok etmez miydiniz?

6) Elçinizi görevlendirirken, kimsenin şahit olarak bulunmadığı bir mağarada mı görevi tebliğ ederdiniz? Sonra da herkesin bu elçiye inanmasını bekler miydiniz?

Bu sorulara benim verdiğim cevaplar, benim Muhammed''in bahsettiği Allah''ın benim Allah''ım olabilecek kadar ileri düşünceli olduğunu göstermiyor.. Ve bu yüzden, Muhammed''in anlattıklarına inanmıyorum.

islamiyetgercekleri.org

17-02-2005, 21:49
aytaç bu sorularınc evaplarını gidipp bir kitapçıdan bu konuları irdeliyen kitapları alıp orenebilirsin.Eger islamiyet gercekleri sitesiden başka okuduun bişler varsa veya okuabilddin.burada islama saldırı için varsınız pervasızı bir cocuk gibi ilk gorduunuzu ilk aklnıza geleni copy paste yabıyonuz . git bir kitapçıya bıu konularla ilgili musluman yazarların kitaplarını al.

17-02-2005, 21:51
Abi gerçekten boşuna uğraşıyoruz.Adamlar körü körüne bağlanmış bir kere.Onlar için allah,peygamber,kuran eleştirilemez ve kutsal şeyler.O yüzden biz boşa kürek çekiyoruz.
MARX:DİN, HALKLARIN AFYONUDUR.

17-02-2005, 21:58
lenin bak ayteç adında bir ateist arkın buerada 1400 yıldır şu soruların cevabı yok diyo bu soruların cevapları kaç ane kitapta yazıldıgı halde.bende git al dıyom.sen de bizi bagnazlıkla sucluyon.bagnaz bensem sen kendine yeni bi terim turet.insan bari derki okudum inanmadım falan.o da yok.gidin hiç olmazsa o kitaplardan birini okuyun oyle gelin.

17-02-2005, 21:58
EastCommander e;
Sana zahmet sen net bir sekilde cevaplari ver de ögrenelim imana gelelim.Cennette oyumu sana verecegim söz.Allahin en büyük yalakasi reelden sonra sensin.Zeten ikinizi birden onlinede göremedim yoksa siz ayni kisimisiniz.Yaparsiniz yaparsiniz size bunlar yakisir.Size hersey yakisir Cünkü;siz camurdansiniz !!Yinede cevaplari yaz acele etme zaten 1400 yildir insanlik beklemis biraz daha bekleriz. :D

Lenin 17 sevgili arkadasim kaybimiz zaten yok kafana takma bunlara burda islamin gercek yüzlerini gösterelim.Bunlar zaten iscilikten anlamaz.Sendikadan hic anlamaz. :D

SAYGILAR

17-02-2005, 22:09
aytaç gidip bu konu hakkında bi kitap bile okumazsan 1400 yıl kendyerine koyarsın burada bu başlıgı okuyanların hepsi sana bunu der.sen bole dewam et.inkar için salak olmak lasım sende olesin.az bişe aklın olsa inkar edecem diye bu şekilde saçmalamazsın.

--------------------------

bu arada beni online goremasin cunku online gosterme sewceneini işaretledim.aklında olsun.

17-02-2005, 22:16
Buraya baktim biraz bilgi varmis özür dilerim EastCommander
33.Ahzab
53- Ey iman edenler! Peygamberin evlerine vaktine bakmaksızın ve yemeğe izin verilmedikçe girmeyin. Fakat çağırıldığınız vakit girin. Yemeği yediğinizde de hemen dağılın. Sohbet etmek için de izinsiz girmeyin. Çünkü bu haliniz peygambere eziyet veriyor, ama o sizden utanıyor. Fakat Allah gerçeği söylemekten utanmaz. Hem O''nun hanımlarına bir ihtiyaç soracağınız vakit de perde arkasından sorun. Böyle yapmanız hem sizin kalbleriniz ve hem de onların kalbleri için daha temizdir. Hem sizin Resulullah''a eziyet etmeye hakkınız yoktur. Ondan sonra hanımlarını da ebediyyen nikâh edemezsiniz. Çünkü bu Allah katında çok büyük bir günahtır.

EastCommander yanliz anlayamadim bu hangi sorunun cevabi ya bari burda kopye var yaw.
:D

17-02-2005, 22:21
aytaç sende idrak eksiikliği var kouşma izle biyerde.

reel
17-02-2005, 22:22
Zaman mekan ,boyut sorunu var bu adamın...metafizik aleme çözüm arıyor?
Koçum sen kafayı yedin galiba!

birde şunu sor ,cennete adem hangi ağacın dibine işiyordu?

:lol: :lol:

Hasbunallah!

17-02-2005, 22:25
Zaman mekan ,boyut sorunu var bu adamın...metafizik aleme çözüm arıyor?
Koçum sen kafayı yedin galiba!

birde şunu sor ,cennete adem hangi ağacın dibine işiyordu?

:lol: :lol:

Hasbunallah!
Su yaziya bak ya buda kendini insan saniyor KOCUM sen camudansin camurdan.

17-02-2005, 22:26
Cennet ne kardeşim?Kaç kere cennete gittin.Saçma sapan bir kitapta yok cennetmiş,yok huriymiş,yok cinmiş yazıyor diye inanmak zorundamıyız?Sen git de cennetteki hurilerinle oynaş.

17-02-2005, 22:31
Aytaç kardeş, şu adamlar için harcadığımız zamana yazık ya.Adamlar kendilerinin defalarca cennete gidip-geldiğini zannediyor ya.Bu adamlara dinlerin saçmalığını ispatlasak bile -ki ispatladık bile- hâlâ saçmalamaya devam edecekler.

unver
17-02-2005, 22:58
Merhaba;

Kuran alegorik bir kitaptır. Yani orada yazılanları kelime anlamıyla ele alırsanız çıkmaza girersiniz. Cennet ya da cehennem de mecazi kavramlardır. Yani onlar birer ''gezegen'' değildir. Eğer gerçekten cennet ve cehennem olsaydı hani neredeler? Uzay boşluğunda cennet ve cehennemi gören yok. Haa Venüs cehennemdir diyorsanız o başka. Ona bir şey diyemem. Ama yok bu iki yer ''var'' ise neredeler? Başka bir boyutta mı? Paralel evrenlerden birinde mi? :P Algılayamadığımız bir gerçeklik mi var yoksa? Eğer bu sorulara cevap veremiyorsak cennet ve cehennemin mecazi bir anlama sahip olduğunu ve ancak onların varlığına olan inançtan bahsedebiliriz. Yok ben cennet ve cehennemin varlığına inanmıyorsam inancıma eşit derecede saygı duyulmasını isterim. Yani ben varlıklarına inanmıyorum sen inanıyorsun... Bu kadar basit! Bu bir bakış açısı.

Saygılar

Ebu Süfyan
17-02-2005, 23:14
Merhaba Aytaç.

İlk on iki soruya EastCommanderin dediği gibi kitaplardan ve bu forumda daha önce yazılmış iletilerden cevap bulabilrsin. Bunları soran ilk sen değilsin. Ayrıca sorma maksadın öğrenmek için mi?

Ayrıca, Muhammed''in kendisinin Allah''ın-varsa eğer- elçisi olduğunu iddia ederek İslamiyet dinini ortaya çıkarması üzerine de şu sorular akla geliyor:
Eger siz Allah-varsa eğer- olsa idiniz:

1) Dünyadaki tüm insanlara hitap edecek bir kitap gönderecek olsanız, sadece Arapça dilini mi kullanırdınız? Yoksa, ne kadar dil varsa o kadar dilde hazırlamış olduğunuz kitapları mı gönderirdiniz?

2) Dünyadaki tüm insanlara zaman zaman mesajlar iletmek isteseniz, bir aracı (elçi/peygamber) mi kullanırdınız yoksa doğrudan mı iletirdiniz?

3) Dünyadaki tüm insanlara en son dini göndermek isteseniz, sadece Arabistan''a bir elçi mi gönderirdiniz, yoksa dünyanın herbir yerine aynı anda aynı şeyleri anlatmak için birden çok elçiler mi gönderirdiniz?

4) Dünyadaki tüm insanların iyi olmasını ve doğru yolu bulmasını mı isterdiniz? Eğer bu sorunun cevabı "evet" ise, onlara kötülüğü veren şeytana karışmadan, şeytanlığını yapmasına müsaade eder miydiniz? (Tavşana kaç, tazıya tut mu derdiniz?) Şeytanı yok etmez miydiniz?

6) Elçinizi görevlendirirken, kimsenin şahit olarak bulunmadığı bir mağarada mı görevi tebliğ ederdiniz? Sonra da herkesin bu elçiye inanmasını bekler miydiniz?

Bu soruları soruları sorarken de diğer ateistler gibi, Ella''nın bahsettiği hatayı (yada benzeri) yapıyorsun. Burada Kendine göre bir yaratıcı kavramı belirlemişsin ve Allah ile onu kıyaslayarak "Allah olsaydı şöyle yapmazdı, böyle yapmazdı. Kitap yollamazdı. Peygamber yollamazdı" vs gibi yorumlarla Allah''ı reddediyorsun.

Acaba elinde Allah''ın neler yapıp neler yapmayacağını yazan bir liste mi var? Ona göre mi kıyaslama yapıyorsun?

O halde herkes kendine göre bir yaratıcı tamnımlaması yapsın. Sonrada "benim yaratıcım Allah olamaz" deyip reddetsin.

Saygılar
Ebu Süfyan

unver
17-02-2005, 23:20
inkar için salak olmak lasım sende olesin.az bişe aklın olsa inkar edecem diye bu şekilde saçmalamazsın.

Eastcommander;

Demek inkar etmek için salak olmak lazım öyle mi? Sana göre bu kadar basit yani öyle mi? Haa bunlar salak o yüzden inanmıyo.. Yav kardeşim o zaman niye hala uğraşıp duruyorsun? Madem tanrıya inanmamak salaklıktan kaynaklanıyor o halde niye hala foruma yazıyorsun? Çünkü inançsızların fikirlerini değiştirebilme şansın olmayacak, zira onlar salak. Bunu bile bile niye yazıyorsun ki? Bu durumda senin bu forumda sırf dalga geçmek için yazdığını düşünmez miyiz? Anca ona buna laf atasın diye, eğlenmek için yazdığını düşünmez miyiz?

Şunu da hatırlatayım; ateizm bir bakış açısıdır. Tanrı''nın varolmadığını iddia eder. Bunun için çeşitli argümanlar öne sürer. Aslında bir çeşit zihin egzersizi gibidir. Satrançta siyah taşları ya da beyaz taşları almak gibidir. İki taraf da birbirleri üzerinde üstünlük sağlamaya çalışır.

Yoksa tanrının varlığını çürüttüm ya da kanıtladım gibi iddialar havada kalır. Bir tarafın yanılgısı sözkonusu değildir. Belki de sonsuza değin sürecek bir oyundur bu. Kimileri siyah kimileri beyaz taşları seçmiştir. Ama bazıları bir oyun içine olduğunu unutuyor gibiler. Kimse kimsenin maneviyatına karışamaz ve kimseyi inancı nedeniyle suçlayamaz. Burada tanrının varlığı sorgulanıyor ise entellektüel bir çaba sarfediliyor demektir. İster inançlı ister inançsız ol binlerce yıldır süren bu çabayı bir-iki cümleyle siliveremezsin. Hala anlatamadıysam artık ne diyeyim.

Saygılar

18-02-2005, 00:02
[quote="unver"]Merhaba;

Kuran alegorik bir kitaptır. Yani orada yazılanları kelime anlamıyla ele alırsanız çıkmaza girersiniz. Cennet ya da cehennem de mecazi kavramlardır. Yani onlar birer ''gezegen'' değildir. Eğer gerçekten cennet ve cehennem olsaydı hani neredeler? Uzay boşluğunda cennet ve cehennemi gören yok. Haa Venüs cehennemdir diyorsanız o başka. Ona bir şey diyemem. Ama yok bu iki yer ''var'' ise neredeler? Başka bir boyutta mı? Paralel evrenlerden birinde mi? :P Algılayamadığımız bir gerçeklik mi var yoksa? Eğer bu sorulara cevap veremiyorsak cennet ve cehennemin mecazi bir anlama sahip olduğunu ve ancak onların varlığına olan inançtan bahsedebiliriz. Yok ben cennet ve cehennemin varlığına inanmıyorsam inancıma eşit derecede saygı duyulmasını isterim. Yani ben varlıklarına inanmıyorum sen inanıyorsun... Bu kadar basit! Bu bir bakış açısı.

Ne yani?Bilmediğimiz hatta bilemeyeceğimiz ve bana oldukça saçma gelen şeylere (cin,huri,tanrı,adem vb...) inanmadım diye cehennemde yanacak mıyım? :lol: Çok korktum
MARX:DİN DÜNYASI, GERÇEK DÜNYANIN YANSIMASINDAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİLDİR.

18-02-2005, 04:26
inkar için salak olmak lasım sende olesin.az bişe aklın olsa inkar edecem diye bu şekilde saçmalamazsın.

Eastcommander;

Demek inkar etmek için salak olmak lazım öyle mi? Sana göre bu kadar basit yani öyle mi? Haa bunlar salak o yüzden inanmıyo.. Yav kardeşim o zaman niye hala uğraşıp duruyorsun? Madem tanrıya inanmamak salaklıktan kaynaklanıyor o halde niye hala foruma yazıyorsun? Çünkü inançsızların fikirlerini değiştirebilme şansın olmayacak, zira onlar salak. Bunu bile bile niye yazıyorsun ki? Bu durumda senin bu forumda sırf dalga geçmek için yazdığını düşünmez miyiz? Anca ona buna laf atasın diye, eğlenmek için yazdığını düşünmez miyiz?

Şunu da hatırlatayım; ateizm bir bakış açısıdır. Tanrı''nın varolmadığını iddia eder. Bunun için çeşitli argümanlar öne sürer. Aslında bir çeşit zihin egzersizi gibidir. Satrançta siyah taşları ya da beyaz taşları almak gibidir. İki taraf da birbirleri üzerinde üstünlük sağlamaya çalışır.

Yoksa tanrının varlığını çürüttüm ya da kanıtladım gibi iddialar havada kalır. Bir tarafın yanılgısı sözkonusu değildir. Belki de sonsuza değin sürecek bir oyundur bu. Kimileri siyah kimileri beyaz taşları seçmiştir. Ama bazıları bir oyun içine olduğunu unutuyor gibiler. Kimse kimsenin maneviyatına karışamaz ve kimseyi inancı nedeniyle suçlayamaz. Burada tanrının varlığı sorgulanıyor ise entellektüel bir çaba sarfediliyor demektir. İster inançlı ister inançsız ol binlerce yıldır süren bu çabayı bir-iki cümleyle siliveremezsin. Hala anlatamadıysam artık ne diyeyim.

Saygılar

unver senin entelluellik dediğin şey içi pislik dolu bi kelim ben irfan ı tercih ederim dogrusuda budur.Burada irfanın i sinin nokatsına bile çok uzak olan ateistler aptallıklarını sergiliyosa bende inkar için aptal olmak gerekir derim.Hem seini bahsettiğin binlerce yıllık çaba bile bu forumda ateistlerin ortaya attığı yuzlerce tezi , konuyu ve argumanı çürütecek bir gerçek.Temel iki argumanınız olan bilim ve ewrimi elinizden dusurecek bir konu.neyse bunada sonra deginirim.Son olarak anlayn anladı beni.

ReS
18-02-2005, 14:31
Aytac utanmadan yazmis
1400 yaşında olmasına rağmen, bugünün ihtiyaçlarına da cevap verdiği ve bilim yanlısı olduğu iddia edilen Kuran''da şu sorularımın cevaplarını bulamadım..

icinizi disinizi yalan burubus,bu sorulari sen daha piyasada yokken serbest forumun 3. 4. sayfalarinda kendini uyanik zanneden bir atheist de yazmissdi.

baska yerlerden kopyala,kaynagini kendine maal et.
cevabini bulamamis....

18-02-2005, 14:47
bu ateistlerin topluca bir sorunu zaten kendini akıllı sana aciz insanlar bunlar.Tek yaptıkları repeat cevabı verilmiş sorular.akıllı bir iş deil bu bilimselde deil.peki geriye saadece bu yapılan bi salaklık demek kalıyor onuda diyozki samimimetimiz anlaşılsın ama yok bu adamların niyeti belli bişe orenmek istemiyolar sadece laf kalabalığı.burası da o kalabalılla kendilerini tatmin edecekleri bir yer.ateist olmalarında bi sorun yok ama islama kufur ediyolarsa hepsinin gereken cevabı alması lasım.tabi once cewabı hak edecek sorular sormaları lasım. Hep müslümanları suuçlarlar gerici filan bagnaz diye ama bu sıfatlar aslında hep kendi ustlerindedir.Bilime sarılmışlardır ama bilimnden haberleri yoktur.tarih boyunca hep atistler oldu bazıları o kadar zekiydiki muslumanları cok zor duruma soktu ama sonunda onlarda cevaplarını aldı ve sustu.buradaki ateistler ise tam ewlere şenlik.ne zeka ne akıl ne bilgi ne muhakeme bunlarda hiç bişey yok.Siz ateistler kendinize bi sorun dışarıdan bi adam gelse bu foruma baksa sizin argumanlarınıza sorularınıza islamda bulduunuzu iddia ettiniz çelişkilere demiyecekmi bunları ben zaten okudum cevapları veilmiş bunların bu adamlar ne yapıyo burda diye.size benden tavsiye ya dogru düzgün kanıtlar sunun argumanlar bullun ama yok siz binlerce yıldır sorulan sorulara saplanın daha basit bi yol.

ReS
18-02-2005, 14:52
EastCommander

sen bu yazilarinda bazi harfleri yutuyorsun, bunlari bilerekmi yapiyorsun yoksa agiz,aman el aliskanligi mi?

valla cogu kez anlamakta gucluk cekiyorum,biraz bana yardimci ol yani..

nonconformist
18-02-2005, 15:26
meydan 2 primata kalmis habire atip tutuyor DINgiller. hic bir argumana da cevap veremeyip sictiklari yerde topu baska kaynaklara atiyorlar. sorulari gorup uc bucuk atiyorlar ama diyorlar ki kendi kendilerine, kesin bunlar cevaplanmistir, ne yani bunlar baskasinin aklina gelmemis mi, bunlari bile bile inananlar niye inansin ki ? iste bu noktada diyolar ki git muslumanlarin kitaplarini oku harun yahya yi oku bok pusuru iste. ne oldugunu bile bilmedikleri zirvalari buraya kopyalayip agzini acan gozunu kapatan bu makaklari ne diye tutuyorsunuz bu sitede anlamam. heriflerin yapistirdiklari konularda en ufak bir fikir kirintilari yok yaw. siteyi sabote ediyorlar.

18-02-2005, 16:14
nonconformist gerizekalı oldugun i,çinmidir nedir anlamıyosun galiba olm internet ortamında kendinizi tatmın etmek için bir forum kurmuşsunuz o forumda cevabı verilmiş soruları tekrar tekrar soruyonuz tabi size tek diyecegim gidin bunlar kitaplarda var.bole diyecemki bu foruma gelenler gorsun sizin gibi zeki bilgili ateistlerin forumu canlı tutmak ugruna sırayla 3 er 5 er hep cevabı verilmiş soruları sorduklarını. o soruların cevaplarını ne orenmk istiyosunuz ne de verilecek mantıklı bir cevaba saygı duyacaksınız.tek diyeceginiz biz maymundan geldik falan filan.burada müslümanlar tonlarca mantıklı cevap vernmiş size siz 1 tanesini bile kabul etmemişsiniz.ben gorevimi yapıyorum bu foruma girenlere sizin kapasitebnizi gosteriyorum o kadar.insanlar sizi zaten dinlmiyor bir iki tane dinleyecek cıkacaksa onlarda bakmaz bu mesajlardan sonra.siz sorularınıza cevap aramıyosunuz siz gerçeğide aramıyosunuz siz dogruyuda aramıuosunuz.sadece tatmin meselesi.ama islama kufur ederek tatmin olamayacaksınız.bir daha yazıyorum cevap verilmeye deger sorular sorun.hafta da bir ewrim kesindir falan filan gibi topicler açmayın, cevap veremeyeceiniz an geldimi nisanları rezil olmakla suclaöayın , cevabı defalarca verilmiş ve yazılı kaynaklarda bulunan soruları hiç sormayın , kendinizi mutlak dogruyu bulmuş saymayın bunlar hep sizin bilgisizliğinizin ve bağnazlığınızın ifadesi. kendiniz forunmda defalarca salaklıklar yapmanıza ragmen insanları aynı şeyi yapmakla suçlamayın.ben açıkça yazıyorumki salaksınız diye belki anlarsınız ama yok.sizinki tartışılan konu hakkında bir ayrıntıyı gozden kacırıp yanlış sonuca varmak veya dalgın oldugunuz için konuya hakim olamamak filan degil resmen aptallık.bak ateistliğinize demiyom aptallığı burada forumdaki tutmlarınız postlarınız filan hepsi aptallarınn yapacaı turden şeyler.çok alınıyosnaız kendinize ceki dusen verin ama Allahın yok oldugunu savunmak için aptal olmak gerekiyosa ole kalın.burada ella cok iyi derecede kaynak taraması yapıp size uzunca yzılarla cevap yazıyor ben ve bir kaç arkadaş biras tembellikten olsa gerek sizin ortaya attığınız yanlışları daha kısa olarak cevaoplıyoruz.ama siz hep uykarıda yazdıklarımı yapıyonuz başka bişey deil.daha tam cevabınızı almadınız ateist sanmayın kendinizi benim gozumde şaşkınsınız.

bu arada kelimlerin harflerini eksik olması ve devrik cumlelerin cok olması bir alışkanlık diyebilirim. ama bu sayede yazıları okuyan ateistler biras daha dikkatle okuyo eminim . gerci çoğu kez yazdıgım yazılara tatminkar bi cevap yerine haklaret yazıyolar ya yazıyı okumadıklarından okusalarda anlamak istemediklerinden. vs vs vs....

kitapsiz
18-02-2005, 16:19
ne oldugunu bile bilmedikleri zirvalari buraya kopyalayip agzini acan gozunu kapatan bu makaklari ne diye tutuyorsunuz bu sitede anlamam
----

göstermelik olsun diye tutuyoruz noncorfrmist. numune! bakinda, sakin böyle olmayin! meselesi :twisted: anla garik.

18-02-2005, 17:26
Aytac utanmadan yazmis

icinizi disinizi yalan burubus,bu sorulari sen daha piyasada yokken serbest forumun 3. 4. sayfalarinda kendini uyanik zanneden bir atheist de yazmissdi.

cevabini bulamamis....
Res neyi kendime maal etmisim?Sorularin koskoca kaynak yerini görmedinmi?
islamiyetgercekleri.org
Not :Bunlar sizin gibi bilincsizce inananlarin düzeltemeyecegi celiskiler.Kimler bunlari hazirlamissa ellerine saglik.Tekeli yeniden icat etmemize gerek yok.Cevap verin cevap ukalalik yapip Allahin (varsa eger)sizi sevdigini sanmayin. :?:Kaynak vermemek kendine maal etmek sizin en büyük aliskanliginiz.Ateistler her emege saygilidir.unutma !!

18-02-2005, 17:31
Ya bu adamlar kendini ne sanıyor?NERDE ALLAH,NERDE CENNET?Uydurma,saçma bir kitaba niye inanayım ki?Bize de bir mucize gösterin de biz de inanalım. :lol:

unver
18-02-2005, 18:27
Eastcommander;

Ateistlerin temel iki argümanı bilim ve evrim değil ki! Tanrı''nın varolmadığını iddia etmek için evrime ve bilime sarılmanın ne anlamı var? Hem evrim süreci tanrının varlığını dışlayan bir süreç değildir ki? Tanrı inanıp da evrimi kabul eden birçok insan var bu dünyada. Şu halde evrim teorisini savunmak neden teizme karşı geliştirilmiş bir argüman olsun? Birçokları belki de dediğin türden bir hataya düşüyor. Ama tekrar edeyim ateizmi savunmak bilime ve evrime sarılmak demek değildir.

Sana bir kitap önereyim de ateistlerin temel argümanları nedir daha iyi anlarsın.

Ateizm. Robin Le Poidevin. Ayrıntı yayınları.

Saygılar

reel
18-02-2005, 18:49
Unver,Ateistlerin temel iki argümanı bilim ve evrim değil ki! Tanrı''nın varolmadığını iddia etmek için evrime ve bilime sarılmanın ne anlamı var? Hem evrim süreci tanrının varlığını dışlayan bir süreç değildir ki? Tanrı inanıp da evrimi kabul eden birçok insan var bu dünyada. Şu halde evrim teorisini savunmak neden teizme karşı geliştirilmiş bir argüman olsun?
Bilim tanrının varlığını desdekliyor..Dolayısıyla bunu yıkmak ancak bilimsel verilerle mümkün..Yani tanri nın varlığı salt bir inanç değil..Bilimin desteklediği ,gerkliliğini ortaya koyduğu bir inanç..
Evrim teorsi bu inanca karşı geliştirilmiş yapılanmları doğaya bırakan bir argüman..Bir an için çok populerdi fakat gittikce çökmeye yüz tuttu

n0thing
18-02-2005, 19:09
Tanrının kendisi bilimsellikten uzak.

Yoktan var eden bir yaratıcı ile bilim nasıl aynı kefeye koyulur? Bilim bir şey yoktan var olmaz der ancak yaratıcı bir şey yoktan var olur der. Bilimsel olmayan bir şeyi bilimle açıklamak kadar aymazca bir durum yoktur.

Bilim yaratıcının varlığını desteklemiyor. Kutsal diye nitelendirilen kitaplar yaratıcının varlığını iddia ediyor.

Evrim çökmeye yakın bir teori değil, doğrulanmış bir teoridir.Canlıların ortak atadan geldiği biliniyor ama bunun nasıl olduğunu tam anlamıyla açıklamış değiller. Kör Saatçi ( Richard Dawkinsin kitabı ) kitabını alırsa evrime inanmayan arkadaşlar orda ara geçiş fosilleri apaçık resimlerle var.

unver
18-02-2005, 19:13
Reel;

Bilimin tanrının varlığını desteklediği meselesi ancak zaten tanrının varlığına inananlar için geçerlidir. Tersi bir durum da sözkonusudur. Ateistler için de bilim tanrının varlığını destekler. Bu durumda bilimin tanrının varlığı ya da yokluğu konusunda güvenilir bir ölçüt olabileceğini iddia etmek havada kalır.

Evrim teorisi ise sadece ateistler tarafından savunulmaz. Teoriyi savunan tesitler de var. Zaten evrim teorisi tanrıyı dışlayan bir teori değildir. Ama kurandaki ya da incildeki yaratılış senaryosuna uymadığı için kabul edilmesi güçleşiyor.

Saygılar

unver
18-02-2005, 19:16
Özür;

Ateistler için de bilim tanrının varlığını destekler demişim, desteklemez olacaktı.

reel
18-02-2005, 21:44
Ateistler için de bilim tanrının varlığını destekler demişim, desteklemez olacaktı.

Neye dayanarak desdeklemiyor?Kanıt ??????

felsefi olarak söylemek çok basit..

18-02-2005, 21:47
Sen kanıtlasana o zaman allahınızın varlığını.

18-02-2005, 23:12
Eastcommander;

Ateistlerin temel iki argümanı bilim ve evrim değil ki! Tanrı''nın varolmadığını iddia etmek için evrime ve bilime sarılmanın ne anlamı var? Hem evrim süreci tanrının varlığını dışlayan bir süreç değildir ki? Tanrı inanıp da evrimi kabul eden birçok insan var bu dünyada. Şu halde evrim teorisini savunmak neden teizme karşı geliştirilmiş bir argüman olsun? Birçokları belki de dediğin türden bir hataya düşüyor. Ama tekrar edeyim ateizmi savunmak bilime ve evrime sarılmak demek değildir.

Sana bir kitap önereyim de ateistlerin temel argümanları nedir daha iyi anlarsın.

Ateizm. Robin Le Poidevin. Ayrıntı yayınları.

Saygılar

unver sen 40 postun olduu şu fpruma bir bak. islam bil.im ve ewrim sayesince cokuyo ateistler bilim ve ewrim sayesinde Allahı red ediyo sen bana kitap tavsiye ediyosun.O kitabı okumadım fırsatım olunca hemen okuyacam.Ama sende az dikkatli ol bir insan boşuna okadar yazı yazar mı? bir gordugumuz olay var da yazıyoz.

Allahın varlıgının kanıtına gelince size yinne aynı şyi soyluyorum o soruda cevaplandı.Ama eger şu ana kadar cevaplanmamış ve Allahın yokuluunu kanıtlayan bir durum varsa yazın buraya .cevaplanmaya deger sorular sorun.bizde cvaplamaya calışalım.

18-02-2005, 23:24
Hani allahınız?Galiba bu allah sadece size kendini belli ediyor. :lol:

unver
18-02-2005, 23:52
Reel;

Bilim tanrının yokluğunu ya da varlığını kanıtlayamaz. Ancak bir teist için bilimin verileri tanrının varlığına bir delil olarak ''algılanabiliyorken'', bir ateist için aynı veriler tanrının yokluğuna bir kanıt olarak ''algılanabilir''. Yani anlayacağın burada ''görmek istediğini görme'' sorunu vardır. Dolayısıyla bilim evren büyük patlamayla başlamıştır diyorsa bu teiste göre tanrının varlığının delilidir. Ama bir ateist büyük patlamayı daha farklı yorumlayacak ve tanrının varlığına ilişkin bir delil sunmadığını ileri sürecektir.

Bilimsel veriler doğrudan ya da dolaylı yoldan tanrının varlığı hakkında bir şey söyleyemez. Tanrı inancı kişinin kendi görüşüne ve kararına bağlıdır. Yoksa en azından ben bilimin tanrının yokluğuna bir delil sunduğunu söylemiyorum. Söyleyenler de öyle görmek istediklerindendir. Ama aynı şey teistler için de geçerlidir. Yani onlar da öyle görmek istedikleri için bilimsel verileri tanrının varlığına delil olarak algılayabilirler. Ama bu bilimin doğasına aykırıdır ve bilim gözlenemeyen, sınanamayan bir kavramla ilgili yordamalarda ya da açıklamalarda bulunamaz. Ancak gözlemlenebilir ve sınanabilir evrenden elde edilen bilgilerden hareketle bir ''soyutlamaya'' varılabilir ve tanrı hakkında böyle bir delil (!) ortaya konabilir. Ancak bu felsefe yapmaktan başka bir şey değildir. Bilimsel yöntemi bilenler bilimin ''felsefeden'' ayrı olamayacağını bilirler. Aslında her bilim adamının bir felsefesi vardır ve çalışmalarına o pencereden bakar. Pozitivizm ayrıdır materyalizm ayrıdır vs.

Sanırım bilimin tanrı ve diğer doğaüstü varlıklar hakkında bir ''kanıt'' ortaya koyamayacağını, ancak bir içgörü geliştirebileceğini anlatabilmişimdir.

Saygılar

reel
19-02-2005, 06:57
Bilim tanrının yokluğunu ya da varlığını kanıtlayamaz

Agnostiksen ,kendi varlığındanda şüphe edebilirsin.Sana diyecek bir şey kalmıyor..
cümlen çok saçma ve sadece bir kabulden ibaret......

19-02-2005, 10:11
Aytac utanmadan yazmis

cevabini bulamamis....
insanlara utanmadan yazmis diyebilen birisi bir seyler biliyor olmasi lazim.
Tekrar soruyorum;
1)Adem ve Havva hangi tarihte yaratıldılar? Cennete hangi tarihte girdiler? Hangi tarihte cennetten kovuldular? Mesela Musa,Muhammed,Isa hakkinda en azindan bir seyler duyduk.Efendilik yap ve cevap ver.Cünkü cok emin bir sekilde beni kücük düsürmeye calistin.

SAYGILAR

unver
19-02-2005, 12:02
Reel;

Yazdıklarımı ya okumuyorsun ya da okuyup da anlamıyorsun. Bir iletişim problemi var sanırım.

Saygılar

reel
19-02-2005, 12:20
senden aldığım cümleye cevab versen yeterliydi.....
selam

ReS
19-02-2005, 14:48
1)Adem ve Havva hangi tarihte yaratıldılar? Cennete hangi tarihte girdiler? Hangi tarihte cennetten kovuldular?

bir kere soru celiskili bir soru;
bu soruya cevap verebilmek icin,Allahin Ademi ve Havva yi yarattigi zamanda, bir de bir takvim belirlemasi lazimdiki bu bilinsin kaldiki boyle bir sey oldugunu duymadim.

yani Ademin yartilisi xxxx yilinin xxxx ayinda xxxxgununde... hesbinallah

tarih kavrami sonralardan insanlar tarifinda konmustur.
Allah katinda butun zaman olup bitmistir.

buna kesin bir tarih koymak,dunyanin 14milyar yil 21 milyon ay,3 hafta,5gun,13 saat, 7.5 dakika, 20 saniye,13 salise once var olmustur denmesi kadar sacma olur.

reel
19-02-2005, 15:20

Metafizksel alem için sorduğu şu sorulara bır bakarmısınız?

Cahilliğin daniskası!

O alemde hiçri takvim kullanılyordu.miladi güneş takvimide olabilir..
Miladi olarak mayısın 15 de yaratılmışlar..güneş yaratılmada 1000 sene önce ! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

mantık sıfır.....

reel
19-02-2005, 15:22

Metafizksel alem için sorduğu şu sorulara bır bakarmısınız?

Cahilliğin daniskası!

O alemde hiçri takvim kullanılyordu.miladi güneş takvimide olabilir..
Miladi olarak mayısın 15 de yaratılmışlar..güneş yaratılmada 1000 sene önce ! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

mantık sıfır.....

19-02-2005, 15:27
CANLILAR ÜCE AYRILIR
1.BITKILER
2.HAYVANLAR
3.CAMURLAR

SAYGILAR

reel
19-02-2005, 15:47
Dini eleştirmene hiç bir şey dendiği yok ........Fakat boyut farkını gözeterek eleştiri yap...Kuranın dediği gibi bazı durumlar kabulden geçer mantık yoktur...
Meleklerin kanadı,cinlerin yapısı,cennetin durumu.........daha bir çok nokta..Çünkü bunlar bizim aleme has bir şey değil..
Dolayısıyla yaptığın eleştriler çok yavan kalıyor.
Zannediyorsunuzki dinde milletin göremediği çok hassas iliginç noktaları tesbit ediyorum.Din hem dünya hemde ahirete hitabet eder..ölüm öncesi ölüm sonrası olaylar ve durumlar için bizim fiziksel kullar çerçevesinde bir irdelemeye gitmemiz tamamen mantığa tersdir..
Dinin dünya için ortya koyduğu kurallarda bir terslik buluyorsan ,tartışmaya açabilirsin..sana kimse bir şeyde demez.Katılırız durumunu irdeleriz .doğru neyse ortaya konur..
senin o ortaya koyduğun kelami konular binyılıdır tartışıldı va tartışılıyorda ..Net bir çözüm elde edildimi?hayır güncelliğini hala daha koruyor..
bunları bırakıp dünyevi dini konularla iliglenmek en doğru olandır..
selam

19-02-2005, 16:07
........Fakat boyut farkını gözeterek eleştiri yap...Kuranın dediği gibi bazı durumlar kabulden geçer mantık yoktur...
Meleklerin kanadı,cinlerin yapısı,cennetin durumu.........daha bir çok nokta..Çünkü bunlar bizim aleme has bir şey değil..

Ne boyutu be?Kaç kere boyut değiştirdin.kuranda yazan şeyler bütün masal kitaplarında mevcut.Kutsal kitapmış...peh
MARX:DİN DÜNYASI, GERÇEK DÜNYANIN YANSIMASINDAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİLDİR.

19-02-2005, 18:55
bu tip sorulara cevap yazmayın mmusluman arkadaşlar.caevabuı verilmiş ve kitaplarda bulunana sorular bu forumda defalarca ayrı topiclerde sorulmakta.kendi salaklarını gosteriyolar alsınlar bi kitap cevapları okusunlar.bu aynı konuları bir suru topicde gundeme getirme sadece forum canlı gozuksun cabası sallamayın bole hileleri.Yine soluyıorum gidin bu soruların cevaplarını kitaplardan okuyun.Varsa hiç cevaplanmamaış spsrıularınız sorun ateistler.inkarınız da haklı gozukmelk için yurtınmayın.salaklık yapmayın.

19-02-2005, 21:51
Vay anası be.Bizim east araştırıp da müslüman olmuş.Gözlerim yaşardı. :cry:

19-02-2005, 21:55
.Yine soluyıorum gidin bu soruların cevaplarını kitaplardan okuyun

allahın gerizekalısı.cennetin cehennemin kanıtını kitaptan mı öğreneceğiz,dingil?peygamberiniz uydurmuş bi yerinden yok cennet,yok huri.adam fantazilerini döktürmüş bi kitaba,sizin gibi dingiller de kutsal kitap diyor bu saçma kitaba