Orijinalini görmek için tıklayınız : SİTENİN GELİŞMESİ
Turan Dursun Sitesinde görmek istediğiniz yeni özellikler veya daha geliştirilmesini istediğiniz özellikler var mı? Yoksa, site şu anki hali ile yeterli mi? Görüşleriniz nelerdir?
Siteye katkı yapmak ister misiniz ve nasıl bir katkı yapabilirsiniz?
turandursun.com dan mı bahsediyorsun yoksa forumdan mı?
.........
Her ikisinden de bahsediyorum Russel.
Cem
daha fazla e-book olabilirdi...
daha fazla link olabilirdi...(ilgili sitelere)
konuları genişletilebilirdi (bundan emin değilim, belki olumsuz olur)...
Belki bir grup bile oluşturulabilirdi...
Yardım edebileceğimiz konuları yazsan, ona göre birşeyler yapmaya çalışırız herhalde...
Turan Dursun sitesinin varlık nedeni doğrultusunda gelişmeye ve ilerlemeye gereksinim olduğu kesin.. Forum bunu gerçekleştiremeyecek kadar gerilimli bir ortam yaratıyor. Sitenin diğer taraflarının geliştirmek gerekiyor. Baybars güzel noktalara değinmiş.. Linklere önem verilebilir. Yabancı linkler de oluşturulabilir. Diğer ateist sitelerle bağlantılar kurulabilir. Yabancı dil bilen ateistlerin bu konunda önemli yardımları olabilir. Hristiyanlık ve Yahudilik konusunda bilgilerimiz yetersiz. Bu alanda çalışmalar yapılır. İlerde bir mecmua çıkartmak düşünülebilir. Zengin ateistlerin mali desteğinden yararlanmak için çalışmalar yapılabilir. Aziz Nesin vakfı ile yakın ilişkiler kurulabilir. Vakfa yardım etmeye aracılık edilebilir. Çeşitli konularda edebi müsabakaları düzenlenebilir. Ateizm temasını işleyen şiir ve nesir şeklinde yazılara ödüller verilebilir. Gazete ilanları ile sitenin reklamı yapılabilir.
Yapacak çok şey olduğu bir gerçek.. Tabii bütün bunlar mali olanaklara bağlı olacaktır. Önce bu konuyu halletmemiz gerekiyor. Nasıl para toplarız? O parayı nasıl harcarız? Bence önce bu konuya önem verelim. Bir vakıf kuralım ve banka hesabı açalım.. Gazete ilanları ile halka seslenelim.. Siteyi izleyenlere kaliteli yazılarla hitabedelim. Türkiye''de ünü olan ateist yazarları davet edelim..
Neyse.. Bir yerden başlamamız gerekiyor.. Önce biraz para sahibi olalım..
Selamlar
HACI
Açıkçası bu forum ve site 1 milimetre bile gelişemez.neden mi?
1 ) İslama saldırırken kullandıgınız argumanlar daha oncedn defalarca cavabı verilmiş çürütülmüş argümanlar.Kitapçılarda bir çok yazarın burada ortaya atılan soruları cevaplamış oldugu yuzlerce kitap var.Yani zaten yazılmış konuları foruma taze cevaplanmamış çütrütülmemiş bi şlleymiş gibi getirmenin bi mansı yok ve bu foruma bişe kazandırmas.
2 ) Forumda aktif olan ate,istler gerçektende çok kalın kafalı.İnlkarlarında ısrar uğruna aptalca işler yapıyolar.Örnegin konu tartşılmaya deam edilirken birden muhabın son mesajına cevap olara rezil oluyosun falan yazıyolar.Bu resmen verecek cevap ya da düşünecek kapasite olmamasının gostergesi.Böyle ateist katılımcıların oldugu bir site gelişemez.
3 ) Ateistlerin yazılarının çoğu copy paste ve bu copy past lerin altında hiç bir yorumları düşünce parçaları yok.Bu aklımıza yoksa ateistler bir kutsal kitap mı seçyti konusunu geitiryor!
4 ) Ateist katılımcılar yaratılışı ewrşime dayandırıp burada ewrimin bir yasa oldugunu iddia ediyolar.Hadi yaratılışı ewrime dayandırmak bir inanç (ön kabul diyeyin ateistler kızmasın inanç iman filan kendileri ile anılınca) meselesi.Ama ewrim yasa demek ateistlerin bilime ve bilimsel düşünceye yaptıgı en buyuk saygısızlık.Hem bilimi Allahın olmadıgının kanıtı olarak bir eline al hemde bilimin gözünde yasa olmaktan cok uzak olan ewrimi bir yasa kabul eip diger eline al.Bu şekilde bu forum gelişemez.
5 ) Müsülüman katılımcılar bu siteyi ateistlerin kendi aralırında takılmak için açmadıgının zaten farkında ateistlerde açıkça bu site islama saldırmak için açıldı diyo zaten.Durumun farkında olan mmüslüman katılımcılar için sitenin gelişimi filan onemli degil zaten.Müsülüman katılımcılar ilk onnce islmama yapılan saldırıları uygun bir şekilde cevplamak sonra gözünü karartmış bu ateistlerden belki bir gun imanlı insanlar çıkkar umudu il buradalar.Ve de hayatlarında hobileri buradan ateistlerin bu tutarsızlıklarına cewap yetiştirmek degil.Müslüman katılımcılar kendilirinin
yeterinc konuda yeterli uyarı yaptıktan sonra zaten çekilirler buradan.Ama üzücü bir gerçek var ateistler için türlkiyede 70 milyon dunyada 1.5 milyar müslüman var ve her zaman bu ve bunun gibi forumlarda ateistlerin inanamamak için yırtındıkları islamı savunacak ve inanmamak için turlu taklalar atılan islamı anlatacak daha cok müslüman var.En önemlisi Allah ın islamı kıyamete kadar koruyacagını belirtmesi var.
quixsoul
18-02-2005, 10:57
tasarım oldukça kötü daha göze hitap eden tasarım olabilir ve içerik yönünden daha genişletilebilir ( forumda gayet güzel yazılar var bunlar konulabilir mesela )
Bu sitenin islama saldırı olarak açıldığını zannetmiyorum.Bence en önemli hedefi islam hakkında kafasında soru işareti olan insanları bilinçlendirmektir.Yani islamiyete inanan ve tam ortada olan yüzlerce hatta binlerce insan var.
Ateist bir site olarak gösterilsede bu site -ana sayfadaki linklere bakılırsa- ateist sitesinden daha çok salt islamı eleştiren bir site olarak görülüyor.
Islamı yıkmaktan çok daha özgür ve insanların kendini değil toplumu bütünüyle düşündüğü bir ülke için çalışmalıyız.İslam zaten süresi geldiğinde bilimin çok altlarında kaldığında kendini yenileyecek yada tamamen değişikliğe uğrayacaktır.
Linkler sayfasına eklemek istediğiniz linkleri buraya yazabilirsiniz. Uygun nitelikte bulursam memnuniyetle linler sayfasına ekleyeceğim.
Ayrıca download sayfasına koyabileceğimiz nitelikte dosyalar biliyorsanız bunları da önerin.
Aziz Nesin Vakfı ile bağlantı kurmak iyi bir fikir. Varsa web adresi veya emaili araştırılmalı.
Russel''in site güvenliği konusunda faydalı pek çok önerisi oldu. Ona gene teşekkürler. Ayrıca bu konuda gelişmeleri takip edebilen kişiler var ise Russel ile birlikte bir ekip olmasında fayda var.
Şu anki ihtiyaçlarımızdan biri php dilinden anlayan birisidir. Chat odasının geliştirilmesi için hazır bir scripti foruma entegre edemedim. Bu konuda yardım lazım.
quicksoul, site tasarımı ile ilgili daha detaylı görüşlerini almak isterim, ister burda ister özel mesajda. Genellikle site tasarımını ziyaretçiler beğeniyor ve üstelik ben bunu sormadığım halde. Ki aralarında müslümanlar da var.
haci''nin önerileri benim de ideallerim ama en zorları da bunlar. Yine de konuşmalı ve çabalamalı bu konuda.
sahsen ben bir arheist olsan ve boyle bir sitenin yapimcisi,
dinler hakkinda resim panosu koyardim.dinlere ve din mensuplarina ait resimler..
Cem kardeşim.. Bu iş maddi kaynak meselesi. Başka sorun yok. Bir vakıf kurup örgütleneceğiz. Başka çaremiz yok. O zaman sesimizi halkımıza daha iyi duyurabiliriz. Türkiye''de çok sayıda ateist var. Onları haberdar etmemiz, bir ideal etrafında toplanmalarını sağlamamız ve bilinçlendirmemiz gerek. Ben vakfın çekirdeğini oluşturacak olan fonu sağlarım. Turan Dursun vakfı var mı?
Ben daha sonra Türkiye''deki ünlü ateistleri forumda yazmaya davet ederim. Türkiye çapında ünlü bir ikisi arkadaşım ya da büyüğüm vardır.
Site aydın ateistlere olduğu kadar her türlü Türk aydınına hitabedecek şekillde düzenlenmelidir.
Selamlar
HACI
turan dursun ödülleri diye bişey görmüştüm ama bu bir vakfa bağlımı bilmiyorum.
Bence "chat" bölümü pek yararlı olmayabilir, biraz işin ciddiyetini kaçıracağını düşünüyorum...
Ama bir dernek vakıf vb. kurmak iyi fikir... Ama zor ve tahlikeli görünüyor...
Link olarak çok sayıda seçenek var... Ben tam olara hatırlayamıyorum, ama araştırırım... Mesela bilimsel yayın yapan iteler olabilir, dünyadaki diğer ateist (agnostik) organizasyonlar olabilir, ibret adına :) dinci sitelere yer verilebilir...
i
Vakıf fikri harika görünüyor. Tabiki hukuksal olarak vakıf mı yoksa dernek mi bizim için daha uygun olur bunu araştırmak lazım. İster vakıf isterse dernek olsun böyle bir kuruma ihtiyacımız var ve ben elimden gelen her türlü katkıya hazırım. Yalnız bu hedefe basamak basamak yükselmek lazım. Örneğin ilk hedefimiz 4 eylülde gazete ilanları ile kendimizi kamuoyunda bir nebze hissettirmektir. Alioktay''da dediği şeyi yani tv kanallarını törene davet etmekte başarılı olursa ve bu tv de yayınlanırsa vakif (veya dernek) aşamasını gündeme alabiliriz.
Birşeyler yapmamız ve etik olarak etkin olmamız gerekiyor. Google search yapıp atheist sites yazarsanız karşınıza binlerle ateist site çıkıyor. Onlara bakar ve örnek alabiliriz. Birkaçını aşağıya yamıyorum..
Atheist forums
http://www.bede.org.uk/secularlink.htm#carr
http://www.mtfreethinkers.org/webrings/atheist_sites.htm
http://www.english-atheist.co.uk/
http://atheistempire.com/main.html
http://www.ethicalatheist.com/docs/links.html
Asıl görevimizin halkımızı aydınlatmak olduğunu unutmamalıyız. Bunu yapmak gerçekten zor. Kimseyi tahrik etmeden, kimseye küfür ve hakaret etmeden bu nasıl yapılır? Forumlarda bu çok daha zor ama, karşılıklı diyalogların olmadığı sitelerde bu nisbeten kolay..
Ayrıca bu sitede yayınlanacak bilgileri sürekli tazelememiz ve yeni bilgi asmamız gerekiyor. Yani izleyicilerimizi aydınlatırken mümkünse hem eğlendirmek hem de eğitmek çok önemli. Bunun nasıl yapıldığını diğer siteleri izleyerek öğrenebiliriz. Yine de Türk halkı için onları modifiye etmemiz gerekiyor. Türk''ler kültür ve gelenek yönünden çok farklı.
Selamlar
HACI
http://www.dernekcilik.com/
sanırım vakıf kurmak dernekten çok daha zor olur ve vakıf kurmanın da bir artısının olucağını sanmıyorum... Verdiğim linkte bununla ilgili bilgiler var... Resmi gazetede de birşeyler bulabiliriz... Ama ayrıntılara geçmeden temel hatlarıyla konuşmalıyız... Zamanımız da bol ...
1-E-BOOK BULMAYA ÇAILIŞALIM MESELA ATEİST FELSEFECİLERİN E-BOOKLARI (russel,nietzsche,freud) onun dışında evrim ile ilgili kitaplar v.s.. elindeki kitapları e-book yapabilenler yapsın lütfen.
2-Turan Dursunun din bu kitabının verilmeyeceğine eminim ama onun içinden yeni alıntılar yapılmalı yani sitenin ana sayfasındaki turan dursundan seçme yazılar çoğaltılmalı.Bu yazıların içine turan dursunun dinlerin kökeni isimli kitap serisinden de yazılar konulmalı.
3-Turan dursunun hayatı ile ilgili daha çok şey katılmalı yani bu adamın adına bir site açılmış ama onun hakkında 2 sayfalık roportaj ve yarım sayfalık başka bir yazıdan başka birşey yok ve başka resimleride konulmalı.
4-Link:Hiç yazmadım ama zevkle takip ediyorum- www.nicelizm.net (hacı bu siteyi iyi bilir)
alternatifforum.com
www.hayribalta.cjb.net ilhan arselin güncel yazıları yayınlanıyor
http://evrimci.freeservers.com/
http://www.fethullah.has.it
http://evrimcik.cjb.net/
http://www.geocities.com/athens/cyprus/8732/ evrim
http://www.celiskiler.cjb.net /türban ve çelişkiler
5-Avatarlar artırılmalı.
6-Smileyler değiştirilmeli ve çok çeşitli smiley eklenmeli.İmza bölümüne de smiley eklenebilmeli.
Site islamın eleştirisini gerçekten başarıyla yapıyor.Ayrıca Linkler sayfasına yeni ateist site linkleri verilmiş.Bu da iyi bir gelişme.Fakat Linkler sayfasına deizm,agnostizm ve panteizm hakkında da bilgi veren sitelerde olsa çok daha iyi olur diye düşünüyorum.
Bir de dernek kurulmasıdan bahsediliyor.Evet iyi fikir.Ama kurulacak olan bu dernek ateist bir dernek değilde din karşıtı bir dernek olursa daha yararlı olur.Bu sayede derneğe deist,agnostik ve panteist kişilerde katılabilir.Böylece daha geniş katılımlı bir birlik oluşturabiliriz.
Linkler kısmını biraz daha geliştirdim. Bazı ekler de yapacağım.
Baybars''ın daha fazla e-kitap önerisine gelince. E-kitap yapmak çok uğraştırıcı olsa da asıl sorun yayıncının telif hakkı meselesidir. Geçtiğimiz 2 ay içinde İlhan Arsel''in 3 kitabını ayrıca Gılgamış ve Turan Dursun''un "Allah" adlı kitaplarını e-kitap yapmış ve sitenin download bölümüne de koymuştum bir süreliğine. Fine Reader adlı program bu konuda çok becerikli. Bu program ve bir scanner yardımıyla 250 sayfalık bir kitap, imla düzeltmeleri dahil 5-6 saatlik bir uğraşla e-kitap formatına dönüştürülüyor. Ancak yayıncıdan izin almadığım için, bir problem çıkma ihtimaline karşı sonradan download listesinden çıkardım.
Ayrıca eastcommander arkadaşıma,
Siteye uğrayan her bir ziyaretçinin en az 1 tanıdığına Turan Dursun''dan bahsettiğini varsaysak en az 120.000 kişi eder. Bunların 20.000 kadarının zaten Turan Dursun''u tandığını varsaysak 100.000 kişi eder ki bu ortalama ve tahmini bir saydır ve iyi iş yaptığımızın göstergesidir.
slm cem site genel olarak güzel fakat daha da geliştirmek en güzeli...mesala herkesin istediği gibi turan dursun ve diğer aydınlanmacı yazarların düşüncelerinin vs...daha geniş yer tutması.. bu illa ki e-kitap olacak değil , alıntılar da olabilir...
saygılar....
Açıkçası bu forum ve site 1 milimetre bile gelişemez.neden mi?
1 ) İslama saldırırken kullandıgınız argumanlar daha oncedn defalarca cavabı verilmiş çürütülmüş argümanlar.Kitapçılarda bir çok yazarın burada ortaya atılan soruları cevaplamış oldugu yuzlerce kitap var.Yani zaten yazılmış konuları foruma taze cevaplanmamış çütrütülmemiş bi şlleymiş gibi getirmenin bi mansı yok ve bu foruma bişe kazandırmas.
2 ) Forumda aktif olan ate,istler gerçektende çok kalın kafalı.İnlkarlarında ısrar uğruna aptalca işler yapıyolar.Örnegin konu tartşılmaya deam edilirken birden muhabın son mesajına cevap olara rezil oluyosun falan yazıyolar.Bu resmen verecek cevap ya da düşünecek kapasite olmamasının gostergesi.Böyle ateist katılımcıların oldugu bir site gelişemez.
3 ) Ateistlerin yazılarının çoğu copy paste ve bu copy past lerin altında hiç bir yorumları düşünce parçaları yok.Bu aklımıza yoksa ateistler bir kutsal kitap mı seçyti konusunu geitiryor!
4 ) Ateist katılımcılar yaratılışı ewrşime dayandırıp burada ewrimin bir yasa oldugunu iddia ediyolar.Hadi yaratılışı ewrime dayandırmak bir inanç (ön kabul diyeyin ateistler kızmasın inanç iman filan kendileri ile anılınca) meselesi.Ama ewrim yasa demek ateistlerin bilime ve bilimsel düşünceye yaptıgı en buyuk saygısızlık.Hem bilimi Allahın olmadıgının kanıtı olarak bir eline al hemde bilimin gözünde yasa olmaktan cok uzak olan ewrimi bir yasa kabul eip diger eline al.Bu şekilde bu forum gelişemez.
5 ) Müsülüman katılımcılar bu siteyi ateistlerin kendi aralırında takılmak için açmadıgının zaten farkında ateistlerde açıkça bu site islama saldırmak için açıldı diyo zaten.Durumun farkında olan mmüslüman katılımcılar için sitenin gelişimi filan onemli degil zaten.Müsülüman katılımcılar ilk onnce islmama yapılan saldırıları uygun bir şekilde cevplamak sonra gözünü karartmış bu ateistlerden belki bir gun imanlı insanlar çıkkar umudu il buradalar.Ve de hayatlarında hobileri buradan ateistlerin bu tutarsızlıklarına cewap yetiştirmek degil.Müslüman katılımcılar kendilirinin
yeterinc konuda yeterli uyarı yaptıktan sonra zaten çekilirler buradan.Ama üzücü bir gerçek var ateistler için türlkiyede 70 milyon dunyada 1.5 milyar müslüman var ve her zaman bu ve bunun gibi forumlarda ateistlerin inanamamak için yırtındıkları islamı savunacak ve inanmamak için turlu taklalar atılan islamı anlatacak daha cok müslüman var.En önemlisi Allah ın islamı kıyamete kadar koruyacagını belirtmesi var.
Cem acilan topiclere (+)veya(-) puan verme sistemi getirebilmek mümkünmü?
SAYGILAR
topiclere puan sistemi mantıklı görünüyor ama bir örneğini görmedim. araştıracağım.
Arkadaşlar;
İnsanların ne söylediği değil,çoğu zaman nasıl söyledikleri önemli olabiliyor.Benim ricam yazacaklarımızı seviyeyi asla düşürmeden yazalım.Söylediklerimde haklı olsak bile bunu uygun bir lisanla yazamadığımız sürece bundan zarar görürüz.Sevgi ve saygılar.
Puan sistemi forumda yapılan anketlere benzeyecektir. Hiç bir şey ifade etmeyecektir.. Herkes kendi inanç ve düşüncesine yakın bulduklarına yüksek puan verecektir. Tabii bu ölçü de forum içinde kısıtlı olacaktır. Pek önemi olduğuna inanmıyorum.. Ayrıca yazılar beğenilmek için yazılmıyor. Birilerinin düşünceleri ve en azından onların beğendiği ve kabul ettiği şeyler.. Bize onları kabul etmek düşüyor.. Beğenmesek bile..
HACI
Sonucta hepimiz burda birbirimizi taniyamayadan bir gün uzaklasmis olacagiz. Bu tür forumlar da yazilanlarin izleyicilere degerlendirtilmesi bence bizlerinde gelismesine katkida bulunur.Cümlelerde daha cok saygi ve sevgi dogru teshis ön plana cikar.Bu tür ölcümleri ben bugüne kadar sadece ana sayfalarda gördüm.
SAYGILAR
Bu misafir rumuzlu arkadaşa kim ``rezil oluyorsun yazdıkların`` dedi?
O kadar içine oturmuş ki yineliyor sürekli. Daha önceden de bunu söylemişti sanırım öyle kalmış aklımda.
Bu misafir rumuzlu arkadaşa kim ``rezil oluyorsun yazdıkların`` dedi?
O kadar içine oturmuş ki yineliyor sürekli. Daha önceden de bunu söylemişti sanırım öyle kalmış aklımda.
erkonun iletisine bak anlarsin.Aslinda onu afedin tekrar gelsin yazmaya devam etsin onun demesi ile bir sey olmaz. :idea:
SAYGILAR
Yahu e-book lara ne oldu? Nası download edilecekler?
Herkese Selam
Forumlarda hadislerden sıkça söz ediliyo. Bu sitede bi hadis kaynağı, hadis arama motoru veya olan sitelere linkler olursa çok yararlı olacağına inanıyorum.........
Saygılarımla
anasayfa da download bölümünde var.
Download bölümü çalışmıyo. Daha önce o bölümden bi dosya indirmiştim ama içinde yazanlar ingilizceydi.... İlgilendiğin için teşekkürler
evet çalışmıyormuş bende yeni fark ettim.
www.yesilyol.net sitesinde kütübü sitte bölümü var......
..... Hadis kaynağı arayanlara........
www.muritkefer.com
www.faithfreedom.org (ex-muslim site)
http://www.apostatesofislam.com/ (ex-muslim site)
www.answering-islam.org (christian site)
(Hristiyan kaynaklı bir site ama internet üzerinde islam ile ilgili en geniş sitedir)
sevgili dilaver, sitenin gelişmesi büyümesi reklama bağlıdır, daha önce cumhuriyet gazetesine ilan verildi ama sanki ilan internet sitelerine verilse
daha iyi olurdu gibime geliyor, cumhuriyet okuyan insanların bir çoğu eski kuşak, yani internetle fazla haşir neşir değiller, yada cumhuriyetin internet
sayfasına verilse daha iyi olurdu bence.
benim önerim ekşi sözluk'e reklam verilmesi, yada diğer gazetelerin internet sayfalarına reklam verilmesi.
Ekşisözlük güzel bir fikir, çünkü çoğunlukla genç insanlar giriyor o siteye ve de forumlarında fettoş bir çizgi hakim değil (fettoş = fettullahçı).
Bazı başlıkları okurken, "vay anasını ya, bizim memleketde bu kadar bilgili, okuyan insan var mı dedirtiyor"
Bence güzel bir fikir.
Ancak hepimizin tahmin edileceği gibi, kabul ve fiyat sorunu var...
İki aylık dönemler için belli bir konu belirleyip makale yarışma belirlesek nasıl olur dersiniz? Belirlenen konu hakkında isteyenler ilgili başlıkta makalelerini yazar. Ancak tartışma olmaz. Olmaması gerekir. İki aylık dönem sonunda terihen -eğer oluşturursak- Yazı Kurulu birinciyi seçer. Birinciye belli bir süre adının altında özel bir ünvan ve grafiksel simge verilebilir. Ne dersiniz?
Cem Abi bence çok güzel bir fikir.
Site'de çok sağlam makaleler çıkartabilcek şahsiyetler var zaten.
Elimden gelirse ben de amatörce eklerim makalemi yarışmaya...
MHXANIKOS
23-01-2007, 04:15
Sayın Cem,
Yunanca çeviri yapılması gerekir ise, zamanımın müsade ettiği ölçüde yardımcı olmak isterim.
Saygılarımla,
ozgur_beyin
23-01-2007, 12:28
valla cem bencede harika olur,
sn Cem,
Çok güzel olur
Hata derece bile yaparım ben *:P
Makale fikri çok güzel.
Destekliyorum.
Bir de ilave yapalım.
Söz konusu makaleler için 5-10 YTL lik bir katılım payı istenebilir. Karşılığında *makale belli bir süre yayınlanabilir.
sitede şuan en büyük sorun bence çok fazla başlık açılması, bir konu hakkında daha doğru dürüst tartışamadan yeni başlıklar açılıyor, mesela diyelimki hac konusunda bir başlık açıldı bu tüm detayları ile sorgulanmalı, yani bu konuyu merak eden bir okur bu topic'i okuduğu zaman tatmin olmalı. bence her yorumcu ayda en fazla 4 başlık açabilmeli.