PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mucize

18-02-2005, 20:55
Bu Kez Ateist Arkadaslarima Bir soru sormak isterim;

Size eger bir mucize gosterirsem Allaha inanirmisiniz?

Yoksa mucizede gorseniz inanmazmisiniz.

Eger bir mucize gorursem inanirim diyen arkadaslarim varsa lutfen bu baslik altina belirtsinler, onlara bir mucize gosterecegim. Tabiiki benim telkinlerimi takip etmek kaydi ile.

Herkese Allah yardim etsin.

UYARICI

n0thing
18-02-2005, 21:07
Ahh uyarıcı, gizemli insan. Elbette mucize görmek isteriz. Herkes tarafından kabul görecek bir mucize göstermenizi isteriz. Ancak asla öznel olmayacak. Mesela heykelin canlanıp bizle konuşması gibi çok açık bir mucize olsa iyi olur. Yoksa avucun içinde 99 yazıyormuş, denizde Allah yazısı çıkmış, meyvenin üzerinde Allah yazıyormuş gibi şeylerle bize gelmeyeceğini umut ediyoruz.

haci
18-02-2005, 21:16
Uyarıcı kardeşim..
Mucize İslam''ın en büyük sorunudur. Muhammed Kur''an''dan başka mucize gösterememiştir.
Hacı ise uzun profesyonel yaşamında birçok mucize görmüştür, duymuştur ve okumuştur. Tıpda mucize olağandır.. En son mucize sekreterimin kızının promiyelositik lösemiyi kemik transplantasyonu ile yenmesi olmuştur. Bu mucizevi kız arsenik tedavisine bile olumlu yanıt vermişti. Çok yakından izlediğim bu hastanın lösemiden kurtulması bence mucizedir. Bütün vücuda yayılan diğer malign tümörlerden kurtulan bir hastam olmuştur. Başka birçok hastanın varlığını biliyorum..
Tıpta mucizeyle her doktor karşılaşır.. Onlar mucize değildir demeyin. Çünkü çoğu gerçek mucizedir. Tabii mucizeyi nasıl tanımladığınıza bağlı.. Normal insanları her seferinde öldüren bir olaydan kurtulmak bir mucizedir.

HACI

nonconformist
18-02-2005, 21:28
gozumun onunde denizi ikiye bolsunler inanirim.

simdi benden bir soru : muhammed ciksa gelse, dese ki allah yok hepsini ben ufurdum. inkar eder misiniz ?

18-02-2005, 21:38
Elbette Mucizem asla falancanin ustunde filanca yaziyor bakiiin aaa, gibi olmayacak, gercek bir mucuzeden bahsediyorum.

Allah inanci herseyden bagimsizdir, birinin cikip gelipte yaptiklarini inkar etmesi ile Allahin varligina zeval gelmez.

DIN farkli bir seydir IMAN farkli biseydir. Birilerinin demesi ile ancak din ortadan kalkar, iman ise bakidir, hicbir insan sozu IMAN kavramini ortadan kaldiramaz.

Gorunen oki arkadaslarimin cogu daha din nedir, iman nedir bilmemekteler, zaten butun sorunda buradan baslamakta ya.

Evet tekrar ediyorum, gercek bir mucize gosterirsem inanirmisiniz??

Evet diyenler sadece benim dediklerimi harfiyen hayatlarinda uygulasinlar, vede gercek mucizeyi gorsunler??

Ama bu prosesin hicbir asamsinda geriye donmek olmayacak, yani sirf bu mucizeyi gormek istiyorsaniz, soylenen herseyi harfiyen yerine getireceksiniz, iste o zaman ortaya neyin ciktigini gorecek vede hayretler icinde kalacaksiniz.

UYARICI

18-02-2005, 21:45
Geç bu masalları kardeşim...Mucize göstereceksen göster. :lol: Mesela şu an ayı ikiye böl.Ayrıca din ve iman sanal şeylerdir.Bütün dinler palavradır,masaldır.
MARX:DİN DÜNYASI, GERÇEK DÜNYANIN YANSIMASINDAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİLDİR.

18-02-2005, 22:15
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Uyarıcı sonunda dayanamadı yazmaya başladı.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Oysaki evelki günlerde forumdaki tüm müslümanlara seslenerek "sakın ha yazmayın burada" deyip duruyordu. Hatta sonradan "bakın kendi içlerinde bölünmeye başladılar, dayanın, yazmayın arkadaşlar" diyordu.
Hoş geldin Uyarıcı. :D

unver
19-02-2005, 00:44
Uyarıcı;

Hindular da mucizelere inanır. Ama onlar Allah''a iman etmiyorlar. Üstelik onların avatara dedikleri ve yüce kabul ettikleri insanlar var ki Hinduların gözleri önünde mucizeler yaratıyormuş! Ben görmedim şahsen. Ama yine tekrarlayayım. Hindular mucizelere inanmalarına rağmen Allah''a iman etmezler. Ama illa da İslam''a inan demiyorsan o zaman neden yüce bir varlığın eseri olabileceğini düşünebileceğimiz bir ''mucize'' olmasın ki?

Mucizelere inanmak birçok dinde vardır ve dine inanmayanlar arasında da neden olmasın ki?

19-02-2005, 10:24
Günaydin Uyarici
:roll: bekliyoruz :roll:

kitapsiz
19-02-2005, 13:22
neyi bekliyoruz aytac ? uyaricinin mucizesi öyle bekleyipte gelecek bir mucize olsa, önce yollar vede ayaklar yapmaz! mucisesini bize hemen gösterirdi!
uyaricinin mucizesi promosyon beklyen yeni TV dizisi gibi baksana. benim dediklerimi uygularsaniz görürsünüz!
mucize ha geldi ha gelecek...

bu bir yerlerden kendi kendine sugestion teknikleri ögrenmistir. zihnini iyice programladiktan sonra ... mucizeden mucizeye kosuyordur.
bizim ateist forumda bi shizofrenimiz vardi. uyaricinin o olma ihtimali bence cok yüksektir :twisted:
eger uyarici bizim shizofrense, o zaten mucizelerin adami :twisted:

Ebu Süfyan
19-02-2005, 13:42
[quote="nonconformist"]gozumun onunde denizi ikiye bolsunler inanirim.

[quote]

Demek öyle.

Tatlılardan ne istersin.

Ayı da dörde bölsün istersen.

Allah, insanların siparişi üstüne mi mucize yaratıyor.

Saygılar.

19-02-2005, 13:49
.Allah, insanların siparişi üstüne mi mucize yaratıyor.

Sanki gerçekten bir mucize olmuş da adam bize allahının savunuculuğunu yapıyor.Senin allahının keyfini mi bekliycez.Demek senin allahın istediğine mucize gösteriyor,istediğine mucize göstermiyor.Ben size .....la gülerim :lol:

kitapsiz
19-02-2005, 13:49
ebu süfyan.

cöl bedevisi, cocuk tecavüzcüsü muhammedin AYI ikiye böldügüne inaniyorsunda, uyaricinin dörde bölebilecegine neden inanmiyorsun ?
uyaricinin sümüklerini entarisinin eteklerine silen pis arap peygamberinden neyi eksik?

ben uyaricinin AYI bölecegine inaniyorum. belki dörde bölmeye gücü yetmez amA.. ikiye veYa üce bölmek Icin bütün gücüyle allah adina calisacagindan süphem yok.

Da Vinci
19-02-2005, 13:57
UYARICI ben de mucize görmek isterim ama ilk olarak senin mucize anlayışını öğrenmek istiyorum. sence mucize nedir?

kitapsiz
20-02-2005, 23:11
bu mucizeyi bir kac bin yil beklemessen gerceklesmiyormus.
sabirla bekliyoruz.

20-02-2005, 23:32
Abi kolay mı öyle mucize yapmak.Biraz zaman alacaktır tabi ki. :lol:

baybars
20-02-2005, 23:38
BEN MUCİZE GÖRÜRSEM İNANICAM!!!

MUCİZEYE kayıtsız şartısız inanıcam...

20-02-2005, 23:56
Merhaba Arkadaslar

Sizler hala mucizeyi goremedinizmi, oysa ben mucizemi gosterdim, hemde ne mucize, belliki gene iskaladiniz, durunda izah edeyim.

Ben hicbirinizi tanimadigim halde sizlerin hanginizin aptal hanginizin akilli oldugunu ayirdim, farketmediniz tabiki.

Iste mucize budur, bundan daha acik mucize olurmu.

Bakin Ali Oktay ve onun gibi bir yada iki kisi haric tum digerleri buraya biseyler yazdilar, akli basinda olanlar ise benim ne demek istedigimi anladilar. Nothing nasil dustu onu anlayamadim dogrusu.

Fakat
Baybars, Lenin-17, Kitapsiz, Aytac, nonconformist= Birinci derece saf
unver, nothing, Da Vinci, Haci=Ikinci derece saf

ortaya ciktilar. Iste mucize budur, hicbirinizle yuzyuze konusmadan kimin kafasinin hic calismadigini kimin ise biraz calistigini anlamis oldum, hadi simdide siz verdiginiz sozu tutunda iman edin, durmayin hadi.

Bide lutfen icinde bulundugunuz perisanlik durumunu gozardi edip kimselere acimayin.

Allaha Emanet olun, benim sevgili Ateist kardeslerim.

UYARICI

baybars
21-02-2005, 00:01
Eeeee... Ben de eğlenmeyi bkliyodum, gülünemeyecek kadar gerizekalısın...

21-02-2005, 12:15
Bu müslolar gerçekten gerizekalı ya.hatta UYARICI denen dangalak bi şizofren.allahın embesili.sana da kutsal kitabına da..............

21-02-2005, 12:39
"Uyarıcı" nın yaptığı kişilik analizine pek katılmasam da,

Ateistler arasında bile dağlar kadar fark olduğunu anlamış bulunmaktayım..
Bence;

1.Grup ateist: Bunlar çok az bulunur...Tartışmayı bilen "fanatik din karşıtı" olmayan,sakin,saygılı,kibirli olmayan,ağzı bozuk olmayan,karşısındakinin görüşüne saygı gösteren...en nitelikli ve "kaliteli" tartışanları da bunlardır zaten (Mesela "unver" ve "cem" bu gruba girer)

2.Grup ateist: Bunlardan çok fazla bulunur Fanatik din karşıtı,kibirli,ağzı bozuk,hakaret etmeye meyilli,herşeyi bildiğini sanan,tartışmayı da bilmeyen...(diğerleri....)

21-02-2005, 14:18
Sayın deep,
Şu uyarıcı denen şahsın yaptığı aptallıklar karşısında insan ağzını bozmaz da ne yapar?

baybars
21-02-2005, 15:42
Müslümanların bu konuda yaptığı tespitlere de zaten çok önem veriyorum... :lol:

Realist
21-02-2005, 15:47
Mucize denen şey akla ve bileme aykırı olan şeydir.Hiç bir müspet bilim mucize diye bir şeyi kabul etmez.Öyleyse akla ve bilime aykırı olan şey gerçekte yok demektir.Sadece insanlar yanılgı sonucu onun gerçekleştiğine inanırlar.Sihirbazların yaptığı şey,illüzyon.Gerçekte olmayan bir şeyin var olduğunu sanmaktır.

haci
21-02-2005, 16:00
Deep kardeşimiz kibarlığa büyük önem veriyor.. Kendisi kibar biri imiş gibi bir izlenim veriyor. Öyle olabilir. Kendisini tebrik ediyorum. Kibarlık önemlidir elbette ama, her şey değildir.. Tek başına kibarlık hiç bir şey ifade etmez. Ayrıca herkesin bir tolerans sınırı vardır. Kibar olarak bilinen birçoğumuzun tolerans eşiği aşılmadığı için öyle davranmaktadırlar.
Neyse.. Kibarlık önemli bir nitelik..
Şimdi Deep kardeşimize daha önce sorduğum bir soruyu tekrarlıyorum.
Beni bilimsel fanatik olmakla itham etmişti. Ben de kendisine sormuştum.

Neden?
Nasıl bilimsel fanatik olunur?
Ben ne yaptım da bilimsel fanatik oldum?
Deep kardeşimizin kibarlık eşiğini aştığım için mi fanatik oldum?

Kendisinden bu soruları yanıtlamasını rica ediyorum. Kibar olmaya kibar değilim. Ama neden aynı zamanda fanatiğim.. Mümkünse bilmek istiyorum.

Selamlar

HACI

unver
21-02-2005, 16:15
Ben hicbirinizi tanimadigim halde sizlerin hanginizin aptal hanginizin akilli oldugunu ayirdim, farketmediniz tabiki.

Iste mucize budur, bundan daha acik mucize olurmu.

Uyarıcı;

Doğrusu hiçbirimizi tanımadan hangimizin aptal hangimizin akıllı olduğunu ayırdın ya, buna diyecek laf bulamıyorum. Sen bunu herhalde marifet sanıyorsun ve inandığın kıstasları doğru kabul ediyorsun. Neyse kardeşim, sen bildiğin gibi yaşamana devam et. Ancak şu sözüne bir laf edemeden edemeyeceğim:

Bide lutfen icinde bulundugunuz perisanlik durumunu gozardi edip kimselere acimayin.

Bir kere ben kimseye acımıyorum ve senin ne haddine ki içinde olduğumuz durum perişan bir durumdur. Böylesine bir hüküm vermeye nasıl cür''et ediyorsun anlamıyorum. İçten içe belki de bizlere acıyan sensin. Ve sana göre ateizmi savunanlar perişan haldedirler. Neyse... Sen bildiğin gibi yaşamana devam et kardeşim.

Saygılar

kitapsiz
21-02-2005, 19:01
tuti i mucizem guyem. ne desem bos.. :twisted: